|
|
#991 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Ale często jak mnie złapią mdłości + ból brzucha to jakoś mnie wydyma i wtedy już wyglądam na kobietę w ciąży.Zaczęłam już nosić spodnie ciążowe - ten pas bawełniany na brzuch jest za szeroki, siostra mi mówiła, że ona na takim etapie zwijała go na pół, żeby się trzymał. A ja zostawiam w pionie, przynajmniej nic mnie w tych spodniach nie ciśnie. Bluzki w większości nieciążowe, brzuszek jeszcze mały to się naciągają bez problemu. Do tego sukienki, na szczęście przed ciążą lubiłam szersze, to teraz są w sam raz
|
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja od ok 16-18 tc ma cykl 6 spotkań, coś jak szkoła rodzenia. Dzisiaj było o części praktycznej, jakie badania i dokumentu trzeba mieć do porodu, co do torby na poròd, na pobyt i co potrzebne jest w domu, a czego nie ma sensu kupować na wyrost.
Cytat:
Taka położna z przychodni to chyba zazwyczaj takie rzeczy robi. Moja jeszcze skierowania, l4 wypisuję, umawia kolejne wizyty itp. Dostałam całą reklamòwkę ulotek, pròbek, kilka pieluszek, kilka rodzajòw kremòw do pupy, jest nawet małą butelką Avent, to będzie w razie czego.
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() ja wchodzę w swoje ciuchy bez problemu ![]() pewnie pozniej wyskoczy brzuchol
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
Krysztalek gratulacje! Fajnie ze wizyta udana i drugi chłopczyk 😊
Tez mam taki prysznic, oj mozna tam sie polamac, moze jakas gumowa mate daj tam, nie lubie takich mat ale tak przy dziecku to napewno tez użyje bo na mokrych kaflach jest strasznie ślizgo. Tez nie mam pomyslu co ubierac. Kupilam uzywane jeansy ciązowe tak zeby wiedziec tez jaki rozmiar z hm bedzie mi dobry to moze sytuacja sie poprawi ale jeszcxe nie doszly. Bo ostatnio moge nosić tylko leginsy bo wszystkie moje spodnie nie wchodza.a do leginsow nie mam za duzo rzeczy. Duzo czarnych mam a jakos teraz wole kolorowe ubrania. Jak cos mnie uciska to az mi duszno. Musze czuc teraz luz w ubraniach Tez tak macie? |
|
|
|
#996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o wybór, to zwykle jak wybierasz lekarza rodzinnego to w tej samej przychodni masz też położną (taką deklarację też się podpisuje). Ale możesz zmienić położną jeśli nie chcesz mieć tej, która jest w Twojej przychodni (nie jestem pewna, ale chyba dwa razy w roku), trzeba wtedy podpisać deklarację u tej nowej. |
|
|
|
|
#997 |
|
Rozeznanie
|
Jak mnie cos w okolicach brzucha uciska (i to i na dole i na gorze) to mnie brzuch zaczyna bolec. Czekam jak bedzie cieplo i bedzie mozna nosic sukienki bez rajstop!
A w nocy spie w takich koszulach nocnych jakby dlugich T-Shirtach i wlasnie bez gatek jak tu bylo wspominane Na dole ma byc luz i przewiew!
|
#998 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Noszę ciążówki (chociaż pas mi jeszcze spada, ale chociaż czuję luz) i dresy/legginsy.Cytat:
Ciuchy tylko mi się kończą, czuję się teraz taka monotematyczna, mam ochotę coś zmienić, a już prawie w nic się nie mieszczę ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny leżę w bieliźnie i nie mam co na siebie ubrać .... mieszczę się aż w jedna sukienkę , przecież nie wyskoczę w jeansach w taki upał ;(
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam ubieram getry z pasem bo zwykle sie wbijaja i tluszcze odznaczaja ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Krysztalek gratuluje udanej wizyty i super ,ze chlopak bedziesz jedyna ksiezniczka wsrod 3 panow ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- A jakies bawelniane leginsy co by nie bylo tak goraco jak w jeansach ?
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2018-04-30 o 15:35 |
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja i tak nie moge poloznej wybrac..bo w szpitalu gdzie bedzie porod to tylko mozna miec od nich:/a same"milutkie"
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak mam jeansy to na gumkę a chcę zakupić haremki bo w leginsach to tylko po domu.
Mnie podbrzusze boli coś i ogólnie to załamana jestem. Mam ogromną ochotę na owoce a nie mogę nic zjeść. Dziś sobie zjadłam banana z gruszką i po chwili ledwo żywa byłam. Tak mi niedobrze po nich jest. Nie ma znaczenia jakie to owoce. Przecież muszę jakieś witaminy dostarczać a na samych tabletkach jechać nie będę.
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wcisnęłam się w legginsy ubiorę tiszert i rosheruny i jakoś wyjdę do ludzi dobrze ze to tylko Siemianowice śląskie a nie rynek w Katowicach Muszę w środę jechać po jakieś sukienki bo serio będę latać w bikini Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja co prawda rano 4 razy zwracalam i wode i sline ale ogolnie jest lepiej nie czuje sie juz jak kupa jak to bylo jeszcze z tydz temu A soki mozesz pic albo te takie przeciery typu kubus ? Czy nie lubisz albo tez zwracasz ? Zawsze w tym tez jakies witaminy sa Papryka tez ma duzo witamin jesli nie zwracasz tez warto jest Ja ogolem jestem w szoku ze po tych 2 miesiacach nawet ponad gdy malo pilam a jedyny owoc jaki jadlam to byl banan i mam spoko wyniki takze moze nie bedzie u ciebie tez tak zle nie martw sie na zapas
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1006 |
|
Rozeznanie
|
Trzeba probowac co nam wchodzi bezbolesnie. Ja pije spoki, ale po niektorych mnie pali w przelyku. Niektorych owocow i warzyw unikam. Buraczki gotowane jem, truskawki. Zupy, bo zawsze gotowane latwiej przyswoic. A teraz chwilowo obzeram sie szparagami! (to jest moja ulubiona pora- sezon na truskawki i szparagi!).
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W bikini zazdroszcze ja z moja falda i tluszczem na biodrach
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już mam typowo ciążowy dniach wiec na szczęście nikt nie pomyśli ze się spaslam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie bede ci pisac nie martw sie na pewno zaraz przejdzie bo wiem po sobie ze magicznie po 12 tyg nie przeszlo jak to statystycznie bywa wiec no roznie moze byc u ciebie ale na pewno wspolczuje bo wiem co przechodzisz ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
|
#1010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy trzeciej zmianie jest jakaś opłata przynajmniej taka otrzymałam informacje gdy rozglądałam się za szkołą rodzenia Cytat:
dziś przejrzałam pudło z letnimi rzeczami z zeszłego sezonu iii o ile w kilka luźniejszych bluzek jeszcze wejdę tak z dołem problem ogromny, w sukienkach chodziłam rzadko mam aż dwie i to z gumka w pasie więc odpadają 🤦 także i u mnie szykują się zakupy a nienawidzę robić tego na siłę wolę tak przy okazji gdy coś mi się spodoba. Bo gdy idę specjalnie z zamiarem zakupu to nigdy nic nie udaje mi się nic kupić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Warzywa tylko w zupie (tylko kto mi ma gotować, jak ja ledwo żyję a mąż długo pracuje), a owoce tylko w soku typu Kubuś. I po 3 miesiącach męki hemoglobina wciąż w dolnej granicy normy (więc bez tragedii), a położna twierdzi, że skoro nie przyswajam warzyw i owoców to mam się nie zmuszać, żeby nie prowokować tym kolejnych wymiotów. Ciężko ciężko, jak mam parę dni pod rząd "gorszy dzień" to już załamana w łóżku leżę i myślę sobie, że to chyba nigdy nie przejdzie, a potem ryczę, żeby jakoś to odreagować... Edytowane przez mwmwm91 Czas edycji: 2018-04-30 o 16:54 |
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wybrać można skądkolwiek, ona nic do porodu nie ma. Moja ma taki gabinecik położnej z innymi jeszcze paniami i nie pracuje już w szpitalu. No i na każdym spotkaniu mam badanie tętna dzidziusia. Dzisiaj mi còrę tak szalała, że położna nie mogła nadążyć.
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
A co do ubrań, to mam aż jedne ktòtsze leginsy, ktòre mi nie spadają, a normalnych spodni 2 sensowne pary. Z bluzkami, tunikami lepiej, ale nie pasują mi do dołu najczęściej
![]() Na upały mam kilka luźnych przewiewnych sukienek, kupionych za grosze w lumpku. Niedługo chyba zrobię kròtkie spodenki z jednych jeansòw z pasem, co mają przykròtkie nogawki.
|
#1015 |
|
Rozeznanie
|
A uzywala ktoras z was adapter do pasòw w ciąży? Ja w samochodzie musze pas juz ręka trzymac bo drazni mnie jak zaciska sie na brzuchu. Warto to kupic? Dziala?
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprzednio rzadko jeździłam autem A teraz codziennie nawet po kilka razy.
|
|
#1018 |
|
Rozeznanie
|
To super.skoro sie sprawdza to kupuje
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Właśnie ! Z dołem jest najgorzej w bluzki się mieszczę wszystkie ale z dołem jest katastrofa w NIC nie wchodzę ![]() Odebraliśmy dziś klucze do własnego M !!!! Ale się cieszę ! W tym tygodniu malujemy ❤️ IMG_2644.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2018-04-30 o 19:23 |
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

Nie wyglądam jeszcze jak w ciąży, tylko jakby mi po zimie została oponka 

Noszę ciążówki (chociaż pas mi jeszcze spada, ale chociaż czuję luz) i dresy/legginsy.
i super ,ze chlopak bedziesz jedyna ksiezniczka wsrod 3 panow 

️