|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
Mysle, ze chyba tak samo czesto, jak pampersy, a nawet czesciej, bo przeciez one nie wchlaniaja wilgoci po byle siku? Do tego pranie, prasowanie... Smiecia moze mniej ale czasu, wody i energii na pewno sporo wiecej...
PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#4382 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny byłam dziś z mężem w mamo to ja i sie zakochałam
chyba zdecydujemy się na wózek Bexa Ideal 2w1 i do tego fotelik z bazą do auta i adapterami do wózka cybex któraś z Was może spotkała się już z takim wózkiem i może podzielić się opinią? Wózek polskiej marki wizualnie podoba mi się bardzo i nie kosztuje miliony monet.. A fotelik od początku chcieliśmy lepszy.. Pytaliśmy o maxi cosi a polecili nam cybexa jest też tańszy a opinie ma bardzo dobre.. Co myślicie?
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 3 + wkłady i eeee No to nie dla mnie ;P za dużo zabawy w pranie , trzeba mieć osobny pojemnik gdzie się wrzuca osikane i przeprane po kupię, babka zalecała by kropić olejkiem eukaliptusowym albo herbacianym (nie pamietam ) bo wtedy nie czuć smrodu i odkaza - oczywiście na czas prania, u nas pralka codziennie leci Wiec No żeby przez cały dzień nie smirezialo to kropilam. Wiec ja używałam tylko w okresach mocnych upałów i odparzeń :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4384 |
|
Rozeznanie
|
No więc po potężnym obczytaniu się w temacie pieluch wielorazowych takie są moje odkrycia:
- w grę wchodzi tylko pranie, nie prasuje się ich - są specjalne worki do składowania brudów, pranie zaleca się raz na 2 dni środkami spełniającymi konkretne wymogi (chodzi o to, żeby nie zasklepiały porowatości materiału, bo będzie tracił chłonność) z dodatkiem odkażacza. - przewijanie jest częste jak pampersy. Te pieluszki też mają chłonność i niektóre odseparowują wilgoć od skóry, ale wszystkie źródła podają, że dzieci trzymane w wielorazowych pieluchach mają mniej podrażnień - chodzi o drażniący jednak wpływ tego środka wiążącego wilgoć w zwykłych pampersach. Dlatego wiele osób niechcących bawić się w wielorazówki wybiera ekologiczne pampersy - z wkładem chłonnym z włókien bambusowych albo innych naturalnych wynalazków, ale są to cuda bardzo kosztowne (z tego, co patrzyłam - ok. 3x więcej niż cena za szt. w megapaczce pampersów. Ew. te rossmanowe daje się kupić za ok. 1zł/szt, ale to i tak drogo wychodzi). - podobno, jeśli liczyć cały okres pieluchowania, najtańsze marki pampersów (tak już je tutaj nazwę ogólnie) to koszt 4 razy większy niż wielorazówki i to jest już cena po dodaniu denergentów, prądu i wody. Na dodatek rynek wtórny tych pieluszek lub ich części (w zależności od wybranego systemu) jest ogromny i można a) kupić taniej b) sprzedać po zakończeniu pieluchowania z niewielką stratą. Edytowane przez basakatua Czas edycji: 2018-04-30 o 14:58 |
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni punkt mnie nie przekonuje ;P nie kupiłabym używanych pieluch od nikogo ;P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niestety nie pomogę odnośnie Cybexa, ale dzisiaj byliśmy na zakupach i kupiliśmy dwa foteliki MaxiCosi "Łupinkę" CabrioFix, fotelik 2WayPearl i do tego bazę z możliwością wpinania fotelika przodem i tyłem. Wygląda to wszystko super ładnie i porządnie. My byliśmy zdecydowani na MaxiCosi ze względu na to, że wózek mamy od brata i jest w nim już wbudowany adapter do MaxiCosi właśnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma takiego obowiązku - ja znalazłam na olx nieużywane, otrzymane jako nietrafiony prezent. I od razu tańsze o 30zł/szt.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglada fajnie dopisuje do swojej listy typow no mi niestety wciaz najbardziej podoba sie ten nieszczesny amelis, ale no on ma gondole 75 cm co jest dobre dla zimowego dziecka, a nie wczesnojesiennego bo gdyby nie to, nawet bym nie szukala dalej... ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
Ciemnowlosa zdrowka zycze! Ja roznymi specyfikami walczylam z objawami jedynie je lagodzac z lepszym lub gorszym skutkiem. Ostatecznie przeziebienie odpuscilo po 10 dniach. Mam nadzieje, ze u Ciebie juz lepiej
![]() Gilmoregirl ale konkret zakupy, gratuluje! Moge podpytac gdzie kupowaliscie/czy dostaliscie jakas znizke za taki komplet? Moj TZ tez sie upiera ze my kupimy od razu dwa foteliki z baza i moze bedzie z tego tytulu jakis rabat. Z drugiej strony ja sie zastanawiam czy nie powinnam tego drugiego fotelika kupic dopiero jak dziecko bedzie w tym wzroscie, ze go po prostu przymierze w sklepie do kolejnego czy mu pasuje ![]() Nadrobilam kilka dni nieobecnosci, my sie od paru dni majowkujemy w Warszawie, u mojej kuzynki - przyszlej chrzestnej bardzo duzo chodzimy i spacerujemy ale mam wrazenie ze brzuch mi niezle urosl w weekend tak nagle!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sklepie tłumaczyli nam, że przy zakupie fotelika "nie łupinki" (czyli +9kg) razem z bazą płacimy tylko 8% VAT, natomiast gdybyśmy teraz kupili samą łupinkę z bazą i potem fotelik to zapłacimy za wszystko 23% VAT :/ Takie głupie polskie przepisy. Generalnie gość w sklepie policzył przy nas, że zaoszczędzimy ponad 300 zł kupując wszystko na raz. Dodatkowo dorzucili nam 6% rabatu Prawie 500 zł wyszło taniej niż jak sprawdzałam wszystko osobno w necie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4394 |
|
Przyczajenie
|
Staram się nadrobić zaległości, bo dawno Was nie czytałam.
U mnie maluch na badaniach prenatalnych w 20tc 3 dniu miał 320g. aż się zmartwiłam czytając Was, czy moja dzidzia nie jest za mała... |
|
|
|
#4395 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20t6d, dzidziuś waży 400g, potwierdzone że dziewczyna, wszystko ok tylko łożysko na przedniej ścianie i nisko, więc jeśli nic się nie zmieni to na dzień dzisiejszy cesarka ![]() ![]() mam nadzieję, że się zmieni i ułoży prawidłowo! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - gratulacje córeczki, super,że wszystko OK, spory maluch, mój też
Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2018-05-01 o 21:17 |
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie objawia zgaga? Moze glupie pytanie, ale serio, nigdy nie mialam... I w koncu teraz nie wiem, czy to ta zgaga, czy dziwny posmak po soku cytrynowo-pomaranczowym.
PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#4399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jest takie silne pieczenie, wręcz czasem "palenie" w przełyku. Nie polecam :/ Zazdroszczę ci, że jej nigdy nie miałaś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4400 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ona moze sama minac po jakims czasie, czy raczej jak juz dopadnie, to trzyma caly dzien? PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
|
#4402 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do lozyska chyba jeszcze jest duza szansa, trzymam kciuki! Mysle, ze na usg III trym. lekarz powie juz cos konkretniej i pewnie wtedy bedzie juz na pewno wiadomo, hm? Czy do kiedy sie to monitoruje?Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zapytam na następnej wizycie, mam dopiero 30 maja. Sent from my HUAWEI CAM-L21 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
ZGAGA- ja miałam codziennie do końca ciąży.Makabra.
teraz- od wczoraj mi strasznie niedobrze, nie jem czy jem.... |
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w której dzielnicy masz kuzynkę?Mi tak samo brzuch przez weekend wyskakuje znienacka jak się zwiększa, w pracy też tak twierdzą
|
|
#4406 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musi sie udac! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez bylam na polowkowych... i bedzie na 90% dziewczynka wazy 420g, pani doktor powiedziala, ze jest troszke za mala, ale miejmy nadzieje, ze nadrobi. Nastepna wizyte mam za miesiac i mam nadzieje, ze juz bedzie na 100% ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Na watku dominuja zdecydowanie chlopcy. Na dzien dzisiejszy 15 chlopcow na 9 dziewczynek
|
|
#4407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie zwykle kilka godzin, polecam Manti albo Rennie, przynoszą ulgę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4408 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz TZ na dwa dni do pracy i chyba odwiedzimy rodzicow w weekend. A dzielnica Mokotów albo Wierzbno w sumie nie jestem pewna ale bardzo aktywnie spedzilismy te dni, fajnie bylo sobie odswiezyc stolice po bagatela 10 latach jak tam bylam ostatnio ![]() Cytat:
no zdecydowana wiekszosc chlopcow we wrzesniu!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
The most courageous act is still to think for yourself. Aloud. ______________________ ♥ & ♥ Edytowane przez lupinka Czas edycji: 2018-05-02 o 13:28 |
||
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wierzbno to część Mokotowa więc wszystko się zgadza. Ja mieszkam na Ursynowie, to niedaleko ![]() Dziewczyny współczuję zgagi, ja podobnie jak jedna z nas, która pisała, że nie wie co to
|
|
#4410 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

chyba zdecydujemy się na wózek Bexa Ideal 2w1 i do tego fotelik z bazą do auta i adapterami do wózka cybex
któraś z Was może spotkała się już z takim wózkiem i może podzielić się opinią? Wózek polskiej marki wizualnie podoba mi się bardzo i nie kosztuje miliony monet.. A fotelik od początku chcieliśmy lepszy.. Pytaliśmy o maxi cosi a polecili nam cybexa jest też tańszy a opinie ma bardzo dobre.. Co myślicie? 

bo gdyby nie to, nawet bym nie szukala dalej... 

co do lozyska chyba jeszcze jest duza szansa, trzymam kciuki! Mysle, ze na usg III trym. lekarz powie juz cos konkretniej i pewnie wtedy bedzie juz na pewno wiadomo, hm? Czy do kiedy sie to monitoruje?
cały czas Was podczytuję, ale dziś to tak się nawzruszałam
ale się mega cieszę, że Wasze dzieciaczki już takie duże! Wspaniale się czyta takie wpisy
trzymam kciuki za każdą z Was, już niedużo zostało
byłam u gina i dostaliśmy zielone światło
musi sie udac!