|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
Nie miałam niczego złego na mysli![]() Rany ta pogoda dzisiejsza mnie wykończy...cały czas ziewam i głowa pobolewa i tu trzeba jeździć i zaproszenia rozdawać...
|
|
#2342 |
|
Rozeznanie
|
A propo zaproszen, wlasnie dostalam paczke. Zamowilam na allegro oczywiscie. I jestem rozczarowana
Nie tak to sobie wyobrazalam. Juz chyba lepiej sama bym je wydrukowala![]() Ale coz, nic juz nie zrobie, bo raz ze jest za pozno (musze je rozdac w przyspieszonym tempie), a dwa to moj budzet nie wytrzyma chyba kupna dodatkowej porcji zaproszen... Jesli zawieszki na wodke, ktore zamowilam tez beda tak wygladaly to chyba juz nigdy nic na allegro nie kupie
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez jodie Czas edycji: 2008-07-23 o 17:07 Powód: literówka |
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No cóż bywa i tak...A masz może jakieś zdjecie tych zaproszeń?Jakby nie było pamietaj,że zaproszenia nie sa najwazniejsze-wiekszośc gości pewnie nawet nie będzie się na nie zbytnio przygladac,przeczyta,albo i nie i wsadzi gdzie głekowo do szuflady...
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
28 maja kupiłam dla mojej chrześnicy - trampolnię - i do dziś nie ma a z zawieszkami może spróbuj zrobić poprosić o rabat jeśli to od tego samego sprzedawcy..próba nie strzelba a może sie uda.
|
|
|
#2346 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Obserwuje ten wątek od pewnego czasu i stwierdziłam, że przyszła pora się ujawnić W piątek wybieramy się na wielki rajd po lubelskich lokalach. Daty nie mamy ustalonej (chociaż ja chciałabym sierpień/wrzesień 2009), wszystko będzie zależało od tego czy coś znajdziemy. Prawdę mówiąc przeraża mnie to wszystko. Jedyne czego jestem pewna to zespołu, po prostu zakochałam się w Megido Band. Mam nadzieje, że uda się wszystko jakoś zgrać i w przyszłym roku zostanę szczęśliwą mężatką Pozdrawiam
|
|
|
|
#2347 | ||||
|
Rozeznanie
|
w zasadzie to jakos ida te przygotowania…ale szczerze jestem ostatnio jakas zmeczona i po prostu chciałabym żeby było już po
z kobietka od strojenia sali umówiłam się po 30lipca, kwiaty chyba będę zamawiala w kwiaciarni Gabriela, albumy dla rodzicow zrobiliśmy, ciasta uzgodnimy-ale to piecze ciocia i wujek TZ bo maja swoja cukiernie wiec luzik, TZ już ubrany kompletnie tylko ja nie znalazłam welonu i bielizny jeszcze nie mam… bizuteria już mi przyszla i calkiem fajnie sie prezentuje tylko trzeba zobaczyc w zestawieniu z kiecka ze spraw formalnych to tylko pojsc do kościoła i zapłacić no i 2ga spowiedz przed nami ale to już na ostatni tydzień![]() a Ty jak tam?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i zaproszenia które zamówiliśmy (czesc) przyszly super i moja bizuteria tez i albumy na zdjęcia![]() Co mnie zdziwlilo: tak pozno zaczynacie rozdawac zaproszenia???????????? My już jakis miesiąc po zakończeniu! Wiem wiem ze pewnie większość rodziny i znajomych poinformowana ale i tak cos pozno zaczynacie…
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
||||
|
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja mam takie pytanie ile razy mamy być u spowiedzi przed ślubem, bo my się umówiliśmy z księdzem na czwartek przed ślubem, a jak tu czytam to piszecie że dwa razy do spowiedzi idziecie, to jak to jest?
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
Do spowiedzi idzie się dwa razy.Pierwszy po zgłoszeniu zamiaru zawarcia związku małżeńskiego-choć my poszliśmy 3 miesiące po tym fakcie
a druga jest kilka dni przed ślubem
|
|
#2350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z sierpniem będzie dość trudno a na ile osób szukacie sali i które macie w planach odwiedzić w piątek?
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
Mi nic ksiądz nie mówił, ze dwa razy, no to jest problem. Jak dowoziliśmy dokumenty, to kazał nam przyjechac przed ślubem na spowiedz, nawet nie wspomniał ze dwa razy mamy byc.
|
#2352 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
A nie dostaliście takich karteczek na spowiedź?My dostaliśmy i tam są dwa miejsca na podpis księdza i datę.
P.S.Jeśli mieszkacie razem to tylko jedna,zresztą podobnie jeśli jesteście po cywilnym
|
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
Nie mieszkamy razem, ani nie mamy cywilnego, karteczka tzn. ta na nauki, szczerze wam powiem że nie patrzyłam ile razy jest spowiedz, bo byłam pewna ze tylko raz, skoro tak się z nami ksiądz umówił ,ja dopiero za 3 tyg bede w Polsce, wiec nawet nie mam jak zobaczyc teraz
nie wiem jak będzie ale ksiądz jest fajny więc może nie będzie wielkiego problemu.
|
#2355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
Chodząc po domach weselnych i czytając umowy zauważyłam dziwny punkt,tzn. było napisane,że jeśli na wesele przyjdzie mniej niż 100 osób,to i tak płacisz za 100!!! Spotkałyście się z czymś takim?
|
|
|
|
#2357 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Na szczescie zawieszki sa od innego sprzedawcy, wiec mam nadzieje, ze chociaz z nich bede zadowolona. Z reszta zawieszek zawsze mozna nie wieszac, a zaproszenia rozdac musze...Cytat:
|
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
Nie straszcie mnie z tą spowiedzią... Kurcze, protokół spisany ponad miesiąc temu i jeszcze na pierwszej spowiedzi nie byliśmy... ale może w piątek się uda... nie wiem gdzie na tygodniu spowiadają.. napewno w katedrze ale niespecjalnie chce tam isc..
Jaką wódkę kupujecie? Dziś rozmawialiśmy na temat maximusa... Nie wiem gdzie nawet opłacało by się ją kupować.. Czy w makro czy w jakiś hipermarketach.. |
|
|
|
#2359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś zamówiłam dla mojej siostry ciotecznej zaproszenia narazie na próbę parę sztuk żeby zobaczyć jak wyglądają, mam nadzieję że się nie rozczaruję. A oto one: http://allegro.pl/item403361766_zapr...io_.html#photo Jeśli chodzi o lokal na sierpień to może byc proiblem ja swój zamawiałam w lutym i na miesiące czerwiec/lipiec/sierpień był wolny tylko jeden termin, ale może akurat znajdziesz coś |
|
|
|
|
#2360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdaje sobie sprawę, że sierpień to ciężko będzie załatwić ;/ Chociaż mniej więcej orientowałam się i z wrześniem jest troszkę lepiej. Osób to się trochę nam nazbierało, wstępne obliczenia dały 180 osób ale mam nadzieję, że uda się zejść do 150. |
|
|
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
A w jakich lokalach orientowałaś się, macie już jakis swój typ?
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Spotkałam się, ale ja się nie zgodziłam (sama mam wesele na ok. 90 osób, więc niby czemu)-dlatego wybraliśmy inny lokal.
|
|
#2363 |
|
Raczkowanie
|
U mnie chyba tez cos takiego jest, z tym, ze nie moze byc mniej niz 120 osob, ale mam nadzieje, ze nie wyjdzie nam mniej osob.
|
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze się ktoś znajdzie
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcę Cię straszyć, ale wiem po sobie jak mi było przykro jak w każdym lakalu mówili mi, że nie ma już miejsc, dlatego uprzedzam, żeby chociaz troszeczkę oswoić się z myślą ![]() ale mimo wszystko z całego serca życzę żeby Wam się jednak udało znaleźć
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja sie pytalam o sale, to byl wolny albo maj albo pozniej pazdziernik i listopad, wiec rzeczywiscie moze byc ciezko...
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
Trochę mnie dziewczynki wystraszyłyście ;( Np w Koronie stwierdzili, że mogą zorganizować mi wesele we wrześniu, podobnie w NowymGrafie (aczkolwiek trzeba byłoby gości zredukować, co chyba nie będzie stanowiło problemu). Hotel Lwów też ma wolne terminy we wrześniu (chociaż tu już sala jest za mała na moje wesele). W Poniatowej Hotel Słowik ma cały wolny wrzesień (ale tu podobnie jak we Lwowie za mała sala). Dlatego jestem dobrej myśli i wierzę, że w piątek znajdę moją salę
|
|
|
|
#2368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W Grafie kiedyś byłam na weselu i jakoś nie podobało mi się...ale to było 3.5 roku temu, więc może zmienili cos na lepsze... Życze powodzenia jutro
|
|
#2369 |
|
Rozeznanie
|
Tak, deklarujesz, że nie będzie mniej niż jakaś określona liczba osób. U mnie to 120.
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), sala jest udekorowana, więc nic chyba nie będę swojego dorzucać , dla rodziców mamy ramki takie z trzema miejscami na zdjęcia - tylko musimy fotki wybrać, ale to szybko W niedzielę idziemy na skupienie, II spowiedź przed ślubem ![]() Też już bym chciała być po .... Znalazłam w końcu makijażystkę (która nie ma urlopu w tym okresie
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2008-07-24 o 10:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

ot taki slogan protestancki
Nie miałam niczego złego na mysli

Nie tak to sobie wyobrazalam. Juz chyba lepiej sama bym je wydrukowala
No cóż bywa i tak...A masz może jakieś zdjecie tych zaproszeń?
ze spraw formalnych to tylko pojsc do kościoła i zapłacić no i 2ga spowiedz przed nami ale to już na ostatni tydzień![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za 4 dni 

Na szczescie zawieszki sa od innego sprzedawcy, wiec mam nadzieje, ze chociaz z nich bede zadowolona. Z reszta zawieszek zawsze mozna nie wieszac, a zaproszenia rozdac musze...
....
), sala jest udekorowana, więc nic chyba nie będę swojego dorzucać
, dla rodziców mamy ramki takie z trzema miejscami na zdjęcia - tylko musimy fotki wybrać, ale to szybko