|
|
#1861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Ja to miałam wizyty maks co 3tyg, ale najczęściej co 2
u mnie w klinice lekarz sugeruje większe odstępy, ale zawsze podkreśla, że najważniejszy jest spokój pacjentki, a ja miałam niestety sporo przygód z plamieniami itp Również padam ze zmęczenia, a jeszcze się najadłam na noc czipsów do meczu rzuciłam się na nie, jakbym całe życie nie jadła ![]() a w temacie koszul do spania, to w ciepłe dni je uwielbiam natomiast od jesieni do wiosny tylko piżamy i to najczęściej ciepłe leginsy, bluzka na długi rękaw i obowiązkowo ciepłe skarpety ![]() Do szpitala wezmę 3szt + do porodu Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-02 o 22:43 |
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cały rok to śpię w koszulce na ramiączkach i w majtkach. Tak mi jest najwygodniej i tak bym poszła na poród gdybym mogła.
|
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No majtki będziesz musiała ściągnąć ale co jest złego w koszulce na ramiączkach? Ważne jedynie jest to aby miał 100%bawełny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
I z gola pupa bede latać jak to mowia
.
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ty piszesz o porodówce, czy oddziale??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tego ogólnie co słyszałam, to kobiety rodzą nawet w koszulkach swoich partnerów bo im nie jest szkodza potem wyrzucić :P119_48-3.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-05-02 o 23:19 |
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn biorących luteine.
Ile jej bierzecie? Ja do tej pory brałam dwie tabletki dziennie po 100 mg- rano jedna i jedną wieczorem Teraz lekarz kazał ni zwiększyć dawke do 3 dziennie ale się trochę obawiam..Mam nieco chaotycznego lekarza, często się myli, przejezycza..na ulotce jest napisane że dobowa dawka to dwie tabletki..... I już zglupialam czy brać dwie czy trzy... Co do koszul- biorę 3 sztuki, dwie to moim zdaniem za mało, coś nam przecieknie i której będzie się chciało zapierać na szybko? Kupiłam najtańsze jakie były, na rynku, babciowe po 25 zł 😀 przez te kilka dni nie muszę wyglądać modnie 😂
|
|
#1868 |
|
Raczkowanie
|
Fioletowe ja biorę luteinę rano i wieczorem po 1 tabletce dowcipnie
ale wydaje mi sie ze są dziewczyny, które biorą wyższe dawki. Najlepiej zadzwoń jutro do lekarza albo do przychodni i zapytaj, nawet w rejestracji Ci odczytaja dawkowanie z karty.Co do koszul czy piżam to ja sobie od męża wezmę ze dwie koszulki i może jedną jakąś dłuższą koszulkę na ramiączkach kupię bo w domu śpię w zestawie:t-shirt i majty wydaje mi się że po porodzie wygodniej do badań będzie nie mieć żadnych spodni czy szortów, z resztą po zalecane jest wietrzenie krocza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejta mi też powiedział,że wszystko wizyta za 4 tyg i gdyby coś się działo,to dzwonić-mi to.nie.odpowiadalo i.zaproponowalam za 2-tyg.Chyba już wszystkie będą,co 2 tyg,później co tydzień.Zaplanowane już.mam 9.05. oraz 23.05.
Mam.nadzieję ,że do mojego.porodu już nigdzie nie wyjedzie... Fioletowew tej.ciąży nie bralam.luteiny Dziewczyny miłego dnia!Dzisiaj zapowiada się.najgorętszy dzień-28 stopni,więc chyba będzie taras i.książka. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-03 o 07:05 |
|
|
|
|
#1870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas dziś tylko grill u siostry w planach ale pewnie na sam wieczór, wcześniej polecimy do kościoła zanim zrobi się upał. Potem coś upichcimy na obiad i tyle ![]() Strasznie jestem zła, bo wczoraj ukruszylam zęba.. i to jedynkę jutro muszę spróbować dostać się do dentysty.. ale wściekła jestem, bo nie trzeba było mi teraz kolejnych wydatków.. wrrr ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny! Wczoraj podczytywalam Was ale z diskiku, wiec nie jestem w stanie cokolwiek zacytowac...
Pola gratulacje z okazji rocznicy! Zua sciskam Cię mocno. Sluchaj, wujek niepotrzebnie za duzo gada, nie przejmuj sie nim. A poza tym niekoniecznie chcial zle, może po prostu martwi sie- a ze ma takie a nie inne poglady na prace fjzyczna, to tak sie wypowiedzial... jak dla mnie, to nie wazne gdzie czlowiek pracuje, byle zgodnie ze swoim sumieniem. Sama pracowalam już w mega ekskluzywnych miejscach z dress code itd jak i fizycznie umorusana od stop do głów... i szczerze chyba wole byc brudna niż ujadac sie z wyscigiem szczurow w biurze! Karolina ja tam jak Twój mąż nie jestem zwolennikiem firanek, za to mój mąż jest . W sypialni mamy taką prostą do ziemi bez podpinania a w dziennym tylko boki a samo światło okienne jest odkryte (ale mamy rolety zewnetrzne wiec nie ma koniecznosci zaciagania). Może poogladaj jakies inspiracje na blogach- np. Houseloves, tam znajdziesz o roletach dzien noc, firanach i drewnianych zaluzjach.Blanka ale masz przeboje z Twoją małą aktobatka! Tak wracając troche do tatu cc vs. sn to mamaginekolog napisala artykul z zaletami i wadami każdego porodu. Nie wiem czy czytałaś, ale wydaje mi sie, ze tam zebrała wszystkie info. A niezaleznie co wybierzesz i jak urodzisz, to i tak wszystko bedzie dobrze! Sandam super z tym mieszkaniem! Jeżeli wszystko gra to bierzcie! Bo z doswiadczenia wiem, ze potem sie żałuje i kazde kolejne mieszkanie porownuje sie do tego pierwszego... Dziewczyny nie przemeczajcir sie za mocno, dzisiaj ma byc wyjatkowo cieplo, więc uważajcie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1872 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Witam się w 8 miesiącu! Cytat:
lekarz mi mówił ze luteina uwalnia się stopniowo i nawet jeśli cześć wypływa to cześć zostaje ![]() Nie wiem tylko do kiedy będę musiała to brać. Cytat:
Cytat:
![]() Z ta jedynką to współczuję mam nadzieje że uda się zrobić ją bezboleśnie i niskim kosztem. Ja mam wizytę 15 maja u dentysty (wymiana plomby) i ok 250 zł będzie juz nie moje, wiec znam ten ból.
|
|||
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka ja wlasnie nie mam rolet zewnętrznych wcale. Od ogrodu to mi nie przeszkadza bo nie mam nikogo kto by mi patrzył w okna. Jednak od ulicy to jak włączę światło wieczorem to wszystko dokładnie widać z ulicy.
No nic rolet to juz nie zmienie bo zamówione były dwa dni po przeprowadzce i tak długo musieliśmy an nie czekac, dzis przychodzi instalować. Mam nadzieje tylko ze sie nie zawiodę... Ellaaa współczuje jedynki! Ja to sztuczny progesteron brałam jedynie na początku po IVF jedynie do 7 tygodnia pozniej mi juz kazali odstawić bo powiedzieli ze natura sama wydziele tyle ile potrzeba. Na początku dali mi tyle dlatego ze byłam na cyklu sztucznym i stymulowanym dlatego musieli to jakos wspomóc. Teraz juz nie biore tego wcale. I w sumie dobrze bo mnie okropnie usypiał. W pracy byłam tak przemęczona ze ciezko mi było siedzieć. Jak odstawiłam to od razu lepiej. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Zazdroszcze dziewczyny długiego weekendu i udanej pogody! U mnie dzis tez słoneczko ale jakos specjalnie ciepło to nie jest. Mam nadzieje ze ociepli sie w południe. U nas poniedziałek wolny na szczescie. |
|
|
|
|
#1874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
U nas parówa, na balkon ciężko wyjść a co dopiero spacer....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() U mnie temperatura wczoraj na zewnątrz zaszalała, jeszcze było powietrze takie przed burzowe i straszyli burzami, a tu dalej nic sucho. Odbiło się to na moim samopoczuciu duszno i nogi czuję, jakby z tonę ważyły. Dziś dalej ciąg dalszy, ale jutro niby coś ma się ochłodzić, oby. Udało nam się zamówić wózek za ok. 3 tyg będzie do odbioru. Wybraliśmy też najprostsze łóżeczko cena bardzo dobra 219 zł za bukowe łóżeczko + musimy dokupić materac. Co do koszul do szpitala planuję dwie do porodu (na oddział przed porodem) i dwie takie do karmienia. Ogólnie odkąd jestem w ciąży śpię cały czas w koszulach nocnych bo mi jest zwykle gorąco w nocy, co się rzadko wcześniej zdarzało. |
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Ela nie dziwię.się,że jesteś niezadowolona z powodu zęba!
Ovejta gratuluję 8 miesiąca!! Mnie już ta pogoda zaczyna męczyć... |
|
|
|
|
#1878 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wściekła jestem z powodu zęba, naprawdę..
to minimalne ukruszenie kata zęba, ale ciągle zadzieram językiem i to mega nieprzyjemne.. muszę jutro uprosić dentystę żeby mnie ktoś przyjął, bo zwariuje z tym..Powiedzcie kiedy twardnienie brzucha powinno niepokoic? Zauważyłam, że zaczyna mi się to zdarzać dość często, na pewno kilkanaście razy w ciągu dnia, czasem też w nocy kilka razy - mam się tym martwić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie dość, że w ciąży to w majówkę, kciuki za szybkie i tanie naprawienie ![]() pewnie są to skurcze przepowiadające, jeśli nie są bolesne i uciążliwe to nie martwiłabym się tym ![]() Tutaj duchota, ale większą mamy w mieszkaniu niż na dworze masakra jestem już po kawce mrożonej, ubieram zwiewną sukienkę i lecimy szukać cienia dzisiaj z racji pogody za dużo nie pospaceruję---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
za zamówienie wózka i łóżeczka mi też jest strasznie ciepło w ciąży, zawsze byłam zmarzluch, a teraz ciągle za gorąco
|
||
|
|
|
|
#1880 |
|
Zadomowienie
|
Ela współczuje z zębem to musi byc naprawdę irytujące odczucie, ale w ciazy teoretycznie powinna Cie przyjść szybko. Co do twardnienia ostatnio jestes moze bardziej aktywna i brzuszek sie stawia i trzeba zwolnić tempo. Jak tak samo z siebie to zawsze dobrze skonsultować jak to za często sie dzieje
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Elaa bie dziwię się, że jeste$ zła na zęba.
Tak mnie rano złapał skurcz w łydkę, że do tej pory mnie boli. U nas duchota ale zaczyna grzmieć, ciekawę czy przyjdzie burza. Mieluśmy w planach przejechać się z Ewką do Osady niedaleko nas, są tam różne zwierzęta, można pispacerować, odpicząć ale jak przyjdzie deszcz to nici z naszych planów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1882 |
|
Zadomowienie
|
Zua Najważniejsze, co Ty myślisz o swoim mężu. To w twoich oczach jest bohaterem, wiadomo, że byś chciała, żeby e innych oczach też taki był. I rozumiem Twój niesmak po tym co usłyszałaś, ale odpychaj od siebie te myśli
RudyBialyKot brawo za wagę. Masz jakąś sprawdzoną siatkę centylową wagi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- U mnie wizyty teraz co 3 tyg ale na pewno będą niedługo co dwa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Ela dużo ukruszony? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Ela doczytałam. Kciuki żebyś się dostała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Pozytywna jak.bóle???
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję, że pytasz. Na szczęście się uspokoiły, ale już mieliśmy jechać z mężem na szpital bo najpierw bóle na @ s potem skurcze. Pomógł ciepły prysznic wzięłam magnezin nospę luteinę i leżałam. Trochę się bałam z mężem ale na szczęście się nie powtórzyło.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozytywnaj jeśli chodzi o siatki to w necie tego jest sporo i są one ze sobą spójne
mój synek z wizyty na wizytę trzyma się 47 centyla i mam nadzieje, że takim średniaczkiem zostanie. Lekarzowi na usg też od razu się wyświetlają takie informacje i podglądam
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Elaaa sytuacja z zębem musi byc bardzo irytująca. Współczuje.
Pan zainstalował rolety. Jestem zachwycona. Naprawde ladnie wyszło i pieknie sie prezentuja. Szczególnie te z przodu domu bo te od ogrodu sa troche inne ale one sa głownie do utrzymywania ciepła zima wiec beda i tak większość czasu złożone. Trawkę juz nam skosili. Piękna pogoda dzis. Piesie troche pobiegaly ale zapachów była masa. C stwierdził ze mu za gorąco, położył sie i nie chciał sie ruszyć... Ciepło chociaz nie żaden upał... byłam w bluzie i szaliku. ImageUploadedByWizaz Forum1525345030.633409.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1525345041.834176.jpg |
|
|
|
|
#1887 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam do tych które są już zmęczone tymi upałami.. Ciągle się pocę, wszystko się do mnie klei, w nocy spać nie mogę bo jest mi gorąco, dzisiaj spałam 4 godziny łącznie.. Ubrań letnich w które się mieszczę nie mam, ciągle chodzę w jeansach. A jak pomyślę, że przy dobrych wiatrach jeszcze 3 miesiące upałów przed nami to mi się słabo robi. To sobie pomarudzilam
![]() My dzisiaj gościmy mojego brata z dziewczyną, a później idziemy na grilla na działkę. W niedzielę mamy w planach wybrać się do Zoo w Opolu które kocham. ![]() No i zdolność kredytową mamy dużo wyższą niż się spodziewaliśmy także jutro dzwonię do właściciela mieszkania żeby podpisać umowę przedwstepną, którą potrzebujemy do złożenia wniosku o kredyt. Spróbuję też utargować jakieś 5 tys. żeby zostało nam na zapłacenie podatku i notariusza ale zobaczymy co się da zrobić. Tak się cieszę, że jeszcze przed rozwiązaniem uda nam się przeprowadzić na nowe mieszkanie. A z kredytem sobie jakoś poradzimy, nie my jedni będziemy na taką kwotę zadłużeni...Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
Karolina K Zazdroszczę takiej pogody u nas koło 30 stopni i duszno, parno na zewnątrz się nie wysiedzi.
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam ale super Wam sie ułożyło! Wszytsko idealnie
slub, mieszkanie, maluszek. Teraz tylko przeprowadzka.
|
|
|
|
|
#1890 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Karolina to pochwal sie roletami!
Co do koszul to ja nie mam z tym problemu- w domu spie zazwyczaj w koszulkach meza mam przygotowana jedną na porod taką z pepco i dwie do karmienia. Pizamy nie przewiduje do szpitala, bo jednak nie jest wskazane zeby TAM bylo zakryte. W domu to z majtkami na wierzchu moge paradowac a w szpitalu to jeszcze koszula zakryje...Cytat:
Cytat:
![]() Super z tym mieszkaniem i zdolnoscia kredytową! Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo gladko! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

u mnie w klinice lekarz sugeruje większe odstępy, ale zawsze podkreśla, że najważniejszy jest spokój pacjentki, a ja miałam niestety sporo przygód z plamieniami itp
rzuciłam się na nie, jakbym całe życie nie jadła 
natomiast od jesieni do wiosny tylko piżamy i to najczęściej ciepłe leginsy, bluzka na długi rękaw i obowiązkowo ciepłe skarpety 

ale co jest złego w koszulce na ramiączkach? Ważne jedynie jest to aby miał 100%bawełny 

ale wydaje mi sie ze są dziewczyny, które biorą wyższe dawki. Najlepiej zadzwoń jutro do lekarza albo do przychodni i zapytaj, nawet w rejestracji Ci odczytaja dawkowanie z karty.
wydaje mi się że po porodzie wygodniej do badań będzie nie mieć żadnych spodni czy szortów, z resztą po zalecane jest wietrzenie krocza

jutro muszę spróbować dostać się do dentysty.. ale wściekła jestem, bo nie trzeba było mi teraz kolejnych wydatków.. wrrr 

za zamówienie wózka i łóżeczka