![]() |
#1321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
I moim zdaniem jeżeli kobiety tak się przechwalają jakie to maja cudowne dzieci to właśnie jest przeciwnie ![]()
![]() |
#1322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do ludzi nie ma się co przejmować. Widziałam twojego insta i jesteś szczupła nogi zgrabne, a brzuszek może być większy bo to druga ciąża tym bardziej że tak jak piszesz w krótkim odstępie czasu ![]() ![]() U mnie to moja pierwsza ciąża a również denerwuje mnie otoczenie, tylko w drugą stronę. Jak to 5miesiac już? Ale przecież taki masz mały ten brzuch bo ktoś tam to ma większy to niemożliwe 🤦 a gdy im tłumaczysz że łożysko jest z tyłu stąd jest bardziej schowany dzidziuś to patrzą jak na kosmitę ![]() albo reakcja na mój widok osób które wiedzą że jestem w ciąży a jeszcze mnie nie widzieli. Normalnie jakby ducha zobaczyli pierwsze co to "oooo" chwila ciszy i jak ty dobrze wyglądasz. Chyba myśleli że będę obsypana młodzieńczym trądzikiem czy coś nie wiem 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny! Witam sie po majowce! Zaraz sobie poczytam co sie dzialo jedyne 40 stron(ale lecicie). Moja majowka byla mega aktywna, ale dalam rade. Moj TZ chyba juz na koncu mial stracha.. zdobylam 2 szczyty z korony gor i zaliczylismy 3 fajne wycieczki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() Co do wielkości brzucha w ciąży to przecież to kwestia indywidualna... Ja zawsze się wkurzyłem jak mi mòwili, że taki mały... No kurcze, taką mam budowę, że nie mam wielkiego brzucha... chociaż teraz to już wyglądam jak w 6-7 miesiącu poprzednich ciąż, przy czym poza brzuszkiem i biustem cała reszta standardowo zeszczuplała ![]() Za to po przejściu choćby dłuższego spaceru czuję się wykończona i ledwo żyję ![]() Przyszedł mi dzisiaj adapter do pasòw i stròj - już się pierze ![]()
#1325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A potem do siebie na wzajem : a wiesz ze ta X to brzucha nie ma a to 5 miesiac ![]() ![]() ![]() Co do smyrnięć - oj tak ![]() ![]() ![]() ![]() To masz tydzien pozniej niż ja ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jesteś dla mnie mistrzem ![]() ![]() ![]() Apola szukam już tego wpisu na mamaginekolog bo ciekwa jestem a nie pamietam go ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
.
![]() |
#1327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wagi wcale nie znam bo poprzednio byłam jakoś w 16tyg to jeszcze długość podawał ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Haha, no z takimi to nawet nie ma co sie wdawać w dyskusje, przecież i tak ich nie przebijemy ![]() Z brzuchem też nigdy nie dogodzisz wszystkim, jak masz mały, to są komentarze typu "głodzisz dziecko" a jak za duży, to znaczy, że na pewno się obżerasz jakimiś świństwami i też dziecku szkodzisz! Jak ktoś chce się przyczepić to się przyczepi, niektórzy lubią grać alfę i omegę i dawać złote rady wszystkim na każdy temat. Ja przez moje wymioty i złe samopoczucie praktycznie 2 miesiące przeleżałam w łóżku, siostra do mnie dzwoniła i cały czas wyrokowała "ruszaj się, bo będziesz miała ciężki poród" aż w końcu jej wypaliłam "ty po górach chodziłaś i miałaś ciężki" - zamknęła się ![]() Dobrze, że mamy teraz mamęginekolog i możemy szybko się uspokoić (mi ten blog pomógł w wielu momentach jeszcze przed ciążą) i ewentualnie użyć argumentów z bloga podczas rozmowy z tymi najmądrzejszymi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Polinezyjka, chamskimi docinkami po prostu trzeba się nie przejmować! Ludzie zawsze będą gadać ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj zamawiam adapter do pasów. Trzymam kciuki kochane za wszystkie wizyty i meldujcie nam same dobre wiadomości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
XXboo jak tam znosisz szpital?? Docinkami na temat brzucha nie możemy się przejmować bo to takie gadanie żeby gadać ![]() ![]() Też dziś wracam do pracy po majówce i strasznie mi ciężko:p na szczęście jadę w trasę podpisać umowę i podziwiam piękne widoki ![]() ![]() Też właśnie zamówiłam adapter do pasów ![]() ![]() Odliczam już dni do urlopu 26 maja ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1331 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
Tym razem od początku jestem na zwolnieniu, bo innej opcji nie było, więc podziwiam Was pracujące
![]() Zresztą gdyby nie problemy w pierwszych tygodniach, to na pewno bym pracowała jeszcze ![]()
#1333 |
Raczkowanie
|
Oj gdybym mogła, to i ja bym już poszła na zwolnienie.
Kobietki, tak patrzę na naszą rozpiskę z 1 strony i 12 października to w 3/4 porody chłopców. Suqub czekamy aż u Ciebie coś dojrzą, może też chłopiec? ![]()
![]() |
#1334 |
Jedi
|
Hej, melduje się po wizycie
![]() Za to potwierdziła mi syna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Rozeznanie
|
A ja mam wlasnie wrazenie, ze chodzenie do pracy mi dobrze robi. Tylko spac mi sie chce i w weekend odsypiam duzo, ale wlasnie od lezenia mi gorzej. Takze fizycznie to wole do pracy. Tylko jeszcze zeby stresow bylo mniej.
To widze, ze u nas na razie chlopcy dominuja ![]() ![]()
#1338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
"Nigdy nie narzekaj, że masz w życiu pod górkę, jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt". ![]() ![]() I picture you in the sun wondering what went wrong... ![]() Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2018-05-07 o 10:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja chyba mało wstydliwa, bo pierwsze co to na ostatnim usg nogi rozłożyła ![]()
![]() |
#1340 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zadomowienie
|
So_close, gratuluję synka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała jeszcze trochę popracować, ale tak się złożyło, że od początku prawie ciąży jestem na zwolnieniu. W moim obecnym stanie żadne z rozwiązań właściwie nie jest w pełni satysfakcjonujące ![]() ![]() ![]() A, powiem Wam jeszcze, że na początku ciąży byłam na zwolnieniu, bo miałam początkowo ciążę bliźniaczą... Niestety, drugi zarodek nie przetrwał, mimo tego zwolnienia i oszczędzania się :< W każdym razie uznałam wtedy, że dobrze się stało, że dostałam zwolnienie, bo gdybym chodziła do pracy - a na tak wczesnym etapie się o ciąży raczej nie mówi szefowi, więc nikt by mnie nie oszczędzał, było wtedy też dużo pracy nadgodzinowej - bo gdybym wtedy pracowała to na pewno bym się zadręczała, że zarodek obumarł z powodu tej pracy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Jedi
|
18+1
Właśnie się przeraziłam, że taki duży i się spytałam gince czy to nie oznacza grubaska ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie praca właśnie nie satysfakcjonuje, nie czerpię ani grama radości z niej, zero rozwoju, zero nowych zadań, codziennie to samo... 5 lat to samo miejsce, wieczne kombinacje i z roku na rok coraz gorzej, już długo przed ciążą miałam dość ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zadomowienie
|
So_close, zgodnie z tabelą na naszej pierwszej stronie to dla 18 tygodnia Twój synek mieści się w centylach więc nie martw się
![]() ![]() Ja przeszłam na zwolnienie w 13 tygodniu i bardzo się z tego cieszę. Lubię swoją pracę, ale w domu dużo lepiej się czuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje synka !!!!! Poli mam zapas filmów i książki mam dwie i playera na telefonie nawet. I gadatliwa współlokatorkę Ja już po zabiegu. O 6 mnie obudzili, wzięłam prysznic, podpiela mi pielęgniarka kroplówkę z magnezem i o 9 podreptalam w super seksi prześwitującej szpitalnej koszuli przez całe położnictwo w asyście dwóch pielęgniarek na sale do CC tam już cała zgraja ludzi wszyscy pytali jak mam na imie , pytali o tatuaże, uspokajali, chwalili kolor włosów ![]() Wróciłam na sale odespalam narkozę i teraz muszę do jutra leżeć , nie mogę w ogóle wstawać ![]() Muszę sikać do takiego nocnika śmiesznego i tak pięknie go użyłam ze polałam pół łóżka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
So close gratulacje synka! Ogólnie chyba na razie większość ujawnionych plci to chłopcy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1349 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dostałam zalecenie picia koktajli z natki, mama mi kupiła 3 pęczki takiej "eko" od koleżanki i dzisiaj zmiksowałam jeden z bananem, kiwi i siemieniem lnianym + tłoczony sok jabłkowy... pyszne. Wyszły 2 porządne szklanki. Jutro spròbuję z melonem, bananem i sokiem + to siemię.
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2018-05-07 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.