|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
|
|
#2252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Odo ![]() Zua czasami trzeba się poświęcić |
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka, dobrze, że jest wszystko w porządku
Jedzonko "ekstra" . Dla mnie najgorsze jest to,że gdy odmówisz tego ich wspaniałego obiadku to mało Cię żywcem nie zjedzą Albo czasami czytam na fb na grupie wsparcia,że dziecko jedzie na diagnostykę na oddział alergologiczny i dostaje w jedzeniu uczulające go produkty, i to takie "łatwe" typu pszenica, mleko, a nie np pieprz czy jakiś inny rzadki alergen! Madziara, naprawdę robi się coraz poważniej ![]() Ja wczoraj byłam na chrzcinach, całą imprezę spędziłam na dworzu, bo synek chciał zjeżdżać na zjeżdżalni. Na szczęście ja mogłam siedzieć i obserwować, a mąż pomagał mu wchodzić ![]() Kusicie tymi pieluchami wielorazowymi,ale tłumaczę sobie, że jestem za mało zorganizowana, mam wymagającego syna i nie zdążę wszystkiego ogarnąć i jeszcze częściej prać Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam ale niewiele daje ![]() Zua a jak radzisz sobie na diecie cukrzycowej? czy coś pomyliłam?
|
|
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- kurcze czytam o tych wełnianych i niee jednak nie. chciałabym po prostu wrzucić do pralki. Są takie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2257 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Odo, o tym łagodnieniu nawet tż-towi nie będę wspominać, żeby potem się nie rozczarował Ale miło by było, bo trochę jestem nerwus, a trochę ta ciąża sprawia, że mam nerwy napięte jak na postronku.Cytat:
Cytat:
Zua, to faktycznie niefajna sytuacja... Czasami się zastanawiam po co niektórzy decydują się na dzieci... Ja sama chciałabym się ustrzec wszystkich błędów popełnionych przez moją matkę, a boję się, że będę je powielać. Ech, niektóre kobiety są stworzone do wychowywania dzieci, a inne muszę się nieźle namęczyć. Co do zgagi - a ty nie powinnaś być na takiej dość lekkiej diecie z racji cukrzycy? W każdym razie zwróć uwagę na to, co jesz, zwłaszcza wieczorem, bo potem pozycja horyzontalna sprawia, że kwasy żołądkowe mają ułatwioną drogę do przełyku. No i zaczyna się piekło. Mnie właśnie teraz męczy trochę, bo pozwoliłam sobie na nieszczęsny szczypiorek do śniadania |
||||
|
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Zua Co do zgagi też mnie męczy czasami i to właśnie w dni jak są grille, albo przesadzę z ilością soku pomarańczowego lub mango. Dieta lekkostrawna pomaga, ale też po prostu taki urok ciąży w ostatnim trymestrze.
madziara Rzeczywiście już całkiem poważnie się robi czas leci teraz. Ja już mam wyniki porannych badań wszystko w normie i toxoplazmozy dalej nie mam i nie przeszłam, także kamień z serca, oby i na wizycie w środę wszytsko było ok. |
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Pozytywna, teraz nie robił mi usg, dwa tygodnie temu ważył 1600.
Zua mi na zgagę najlepiej pomagał gaviscon w syropie, nic innego nie pomagało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2260 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Będę jeszcze szukała w internecie, ale jeśli będzie to nieopłacalne, to po prostu wybiorę coś innego i mówi się trudno, ech. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Cytat:
Dobrze, że nam rodzice nie decydują o kolorze farb czy pościeli tylko my, bo faktycznie to pokolenie wyżej często ma takie sztampowe, przedpotopowe pojęcie o tych sprawach. Moja teściowa jak zobaczyła na zdjęciach, że pomalowaliśmy pokój małej na fioletowo-szaro to też widziałam, że zdusiła jakiś komentarz. Może też chciała wściekły róż? ![]() Cytat:
Mnie też co najmniej najbliżsi sąsiedzi słyszą, jak znajdę jakiegoś pawia czy kupsztala na środku łazienki zamiast w kuwecie, która jest dwa kocie kroki dalej A do niedawna mielismy kota na tymczasie, kocura, który od czasu do czasu sikał na stojąco, po prostu ogon do góry i zamiast w żwirek, to lał po przeciwległej ścianie, a stamtąd pięknie wszystko leciało pod kuwetę. Oj, też epitety odchodziły konkretne! Mam nadzieję, że będzie inaczej przy malutkiej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Regular widzę,że mamy podobnych mężów. Mojemu się nie śpieszyło i jest,jak jest. Dobrze,że są sklepy internetowe! |
|
|
|
|
|
#2262 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wczoraj padłam spać w trakcie filmu o 21.30 tż ma we mnie marnego kompana do oglądania czegokolwiek ![]() Cytat:
I widzę, że Tż ma coraz większe ciśnienie i zaczyna się tym denerwować. Ja staram się mu wytłumaczyć, że jak nic nie znajdzie to na razie będziemy jeździć tym, co mamy, ale ciężko mi to idzie ![]() Cytat:
![]() Co do tej dziewczyny co urodziła w 32 tc to mi właśnie gin mówił, że jak odejdą wody lub zacznie się akcja porodowa to wstrzymują poród na conajmniej 2-3 dni żeby sterydy zadziałały ![]() Dopisz mi proszę wizytę 30 maja Cytat:
też mam swoją stronę łóżka i nie potrafiłabym spać na stronie tż Miałam tyle ambitnych planów na dziś, a bilans jest marny - zrobiłam tylko zupę i zamówiłam ręczniki z mikrofibry do szpitala. Regału, łóżeczka i naklejki/ fototapety do pokoju dziecięcego - nie wybrałam
|
|||||
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2264 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, pytanie na szybko: kupiłybyście wózek 2w1 używany w bdb stanie, w gwarancją do końca lipca 2018 (wiem
) za 350 zł czy używany, ale z komisu, odświeżony, itd. też 2w1 z gwarancją na dwa lata za 650 zł (z możliwością negocjacji, może za 600 by poszło) ???
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-05-07 o 17:49 |
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O szaro-fioletowo też na pewno fajny efekt Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Złożyłam kołyskę młodemu 😀 jutro spakuję torbę, a pid koniec tygodnia puszczam zamówienie z gemini. Te ktg mnie mocno zmobilizowało 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale chyba wzięłabym ten z komisu Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2271 |
|
Raczkowanie
|
Norka A to ten sam model wózka? Wzór? Kolor? Czy któryś Ci się bardziej podoba ?
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też dzisiaj byłam za wózkiem i na ten co mi się podoba musiałabym czekać od 6 do 8 tygodni więc na styk przed porodem zaraz będę szukać w i innych sklepach i na necie może coś wcześniej się uda. A najlepsze jest to że przed chwilą mąż mi oznajmił że za naprawę auta musimy zapłacić ponad 2 tysiące jestem załamana i mam łzy w oczach. Wiem że to nie jego wina ale jestem na niego zła.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2273 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale cio, Poluś? Bo tam jest pytanie ten czy ten.
Ten sam model, kolor w obu tako, chociaż nie są niemożliwie brzydkie. W sumie to jedynie stan i gwarancja decyduje o zakupie, gorzej jak dam te 300 zł więcej za gwarancję, z której nawet nie skorzystam.
|
|
#2274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wkurza mnie wizaż bo obcina mi cytowania i potem nie pamiętam, co chciałam napisać
![]() Pola wpisz w google przedłużka stanik, to wyskoczą Ci linki np allegro. TO jest mniej więcej takie coś jak w załączniku! Summer co do tego kufa itd. to ja też mam niewyparzony język. Ale jednak wydaje mi się, że co innego rzucić to w powietrze a wydzierać się na dziecko. A poza tym przynajmniej ja mam tak, że jak mam obok siebie dzieci, to bardziej zwracam uwage na to, czy przeklinam. Jakoś podświadomość mnie chyba ratuje. A w przypadku wspomnianej szwgierki to wydaje mi się, że ona ma po rpostu zły stosunek do dzieci i do wychowania... Odo Zmotywowana do pracy? ![]() Regular może gdzieś znajdziesz wózek? Ja wiem, co to znaczy kolor- sama dopłaciłam 200zł do swojego Ale po cichu liczyłam, żę będzie niedostępny, bo wtedy wybrałabym tańszą opcję zUa ja też nie mam samodyscypliny w jedzeniu... Niby chciałabym ograniczyć słodkie, ale jak wiem, że mam czekoladę w zasięgu ręki, to jestem w stanie jąw 5 min wciągnąć. A potem wydaje się na chipsy 50zł ![]() :brzyda l:Madziara to już tuż tuż! Dzisiaj dowiedziałam się, że moja położna ma mobilne ktg i jeździ do pacjentk, które skończyły 36tc pozytywna te wełniane to w ogóle jekaś wyższa szkoła wg mnie... tyle tego- co wybrać żeby było dobrze i nie zniechęciło mnie?? aaska gratki udanej wizyty Cytat:
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Norka jeśli wyglądają.porownywalnie(w sensie w podobnym stanie)to bym tańszy brała
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Kropka dziękuję!Nawet nie wiedzialam,że coś takiego jest. ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Bursztynku.kupa kasy! |
|
|
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
kropka nad iPierwszy raz widzę taki przedłużacz do obwodu, dobry patent, muszę się w niego zaopatrzyć
. Norka Jak macie budżet na ten za 650zł , a może nawet 600 z dwuletnią gwarancją to zdecydowałabym się na tą opcję. W dodatku jak już jest odświeżony itp. |
|
|
|
|
#2279 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny!
Oja nie mogę, czemu to jest takie trudne? Toż ludzie mają poważniejsze problemy, aż mi głupio tak nad tym dumać. Ten za 350 jest po jednym dziecku, a macać go będę dopiero 22 maja.
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

. Dla mnie najgorsze jest to,że gdy odmówisz tego ich wspaniałego obiadku to mało Cię żywcem nie zjedzą
zgaga pojawia sie tylko w nocy, chociaz na prawde sie nie objadam ! Moze to teraz taka kumulacja przez te ostatnie grille w majówkę.... nie odmawialam sobie pyszności

muszę wykombinować jak je wkomponować w młode ziemniaczki. Tż padnie jak zobaczy, że znowu jemy pyry, ale co ja poradzę, że mój Kazio to taki wiejski-wegetariański. Niby warzywka, ale jednak fajnie jak dużo ziemniorów i mącznych na tapecie
Jak mi dojdzie jeszcze mój mały sralec to nie wiem czy psychicznie to wszystko udźwignę
A do niedawna mielismy kota na tymczasie, kocura, który od czasu do czasu sikał na stojąco, po prostu ogon do góry i zamiast w żwirek, to lał po przeciwległej ścianie, a stamtąd pięknie wszystko leciało pod kuwetę. Oj, też epitety odchodziły konkretne! Mam nadzieję, że będzie inaczej przy malutkiej.
tż ma we mnie marnego kompana do oglądania czegokolwiek
I widzę, że Tż ma coraz większe ciśnienie i zaczyna się tym denerwować. Ja staram się mu wytłumaczyć, że jak nic nie znajdzie to na razie będziemy jeździć tym, co mamy, ale ciężko mi to idzie 
) za 350 zł czy używany, ale z komisu, odświeżony, itd. też 2w1 z gwarancją na dwa lata za 650 zł (z możliwością negocjacji, może za 600 by poszło) ???
jutro spakuję torbę, a pid koniec tygodnia puszczam zamówienie z gemini. Te ktg mnie mocno zmobilizowało 
zaraz będę szukać w i innych sklepach i na necie może coś wcześniej się uda.
jestem załamana i mam łzy w oczach. Wiem że to nie jego wina ale jestem na niego zła.