|
|
#2371 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio kupilam taka rozpuszczalna nescafe frappe- rozpuszczasz w zimnym mleku i gotowe (ja dodaje jeszcze lody ) ale ona jest slodsza. Więc jak preferujesz cos mniej słodkiego, to trwa to zazwyczaj troche dłużej...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja już po badaniach,poszło ekspresowo,za to.uwielbiam ten labek! Camelitos ja dzisiaj tez 31+0!!! Ana witaj! Monya ja się czuję.,jak.mała świnka! |
|
|
|
|
#2374 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
No no no jakie macie zachcianki ciążowe
ja już nie mam żadnych, bo skutecznie zahamował mi je synek, którego cały czas kp! Jak tak dalej pójdzie to zabiorę go na porodówkę, bo on nie może przeżyć nocy bez cycusia![]() A alkoholu nie piję od września 2015, więc jak w końcu spróbuję to pewnie dużo mi nie będzie potrzebne do zgonu .Dziś jadę na wizytę do mojego lekarza, kazał mi przyjechać do innej przychodni, więc przynajmniej porównam sobie sprzęt usg. Zua jak tam zgaga?? Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ej moje Swinki (pieszczotliwie oczywiscie)- każda z nas ma w sobie cos pieknego. Nie skupiajmy sie na tych negatywach. Wiem... sama gledze ze cellulit, ze spuchniete nogi, etc. Ale staram sie nie patrzec na to albo myśleć z perspektywa "pozbede sie tego"' i jakos mi lepiej! Więc wszystkie teraz zrobmy gleboki oddech, znajdzmy cos fajnego w swoim ciele i przez caly dzień myslmy tylko o tym! Taki kołczing zrobie Wam tutaj że hej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2377 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina, Norka, Emma ale laseczki z Was! Wow!
![]() Kropka, Pola hmm wiecie co chciałabym.. ale wydzwania do mnie, pisze smsy. Wczoraj wieczorem ze swoimi mądrościami jeszcze, że nie powinnam jeździć samochodem napisała do męża. Jakbyśmy już mało mieli po sytuacji wcześniej jej wtrącania.. Bo w 7msc to już nie można, tylko leżeć w łóżku i się nie ruszać. To jej mąż napisał, że kobiety w ciąży nie powinno się denerwować to na pewno, a przez wcześniejszą sytuację całe popołudnie miałam spięty brzuch. To mnie przepraszała, ale co mi z przeprosin jak mnie tak wpieniła.. ech.. to się wyżalilam ![]() Pozytywna 27t1d 1kg miał synuś ![]() Nie przejmuj się dzieciaczki różnie rosną, co lekarz mówił? Ana witaj! U mnie wyprawka w trakcie my mamy maxi cosi cabriofix z baza. Ma 5 w testach, nie jest zbyt cieżki i cena też optymalna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-05-08 o 08:07 |
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos
Kropka dzisiaj super.mi.się udało,jak.przyszlam.babka właśnie wyszła. ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Ela po prostu nie odbieraj telefonu i.przestanie dzwonić,ja tak robię i chociaż mnie nie nęka telefonami.Mnie też tak wyprowadzila z równowagi,że mialam twardy brzuch.Właśnie od niedzieli bardzo mi brzuch twardnieje,ciekawe czy cos się kroi. |
|
|
|
|
#2379 |
|
Raczkowanie
|
Pozytywnaj jeśli chodzi o foteliki maxi cosi to w każdym sklepie jest ich jednakową cena. Tak narzuca producent, objezdzilam masę sklepow w 3 różnych miastach i takie info wszędzie uzyskałam. Placilam za Maxi Cosi City 399 zł, ale może spróbuj znaleźć taki sklep gdzie do zakupów dają gratisy? Ja do fotelika dostałam podkłady Canpola, smoczek i smoczek do butelki, wkładki laktacyjne, sporo książeczek i gazetek
jedynie widziałam tańsze foteliki na stronie Empiku, ale kolory tragiczne i rok produkcji chyba mocno odległy.
|
|
#2380 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym nie zamierzam robić podrzutów nikomu - damy sobie radę sami z dzieckiem, chodzi tylko o nagłe sytuacje... Kiedyś mi też robiła teściowa wywody że najlepsze dla niemowlaka są śpiochy całe z pełnymi ramionami i długimi nogawkami.. to jej mówię że owszem raczej do spania ale nie na dzień bo by mnie nerwowo wykończyło rozpinanie tego przy przebieraniu, ale ona nie bo ma swoje teorie bo 30 lat temu tak było i teraz też tak ma być Słucham tego i już nawet nie komentuje bo to nie ma sensu ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
Mam nadzieję że nie będzie za dużo ludzi
|
||
|
|
|
|
#2381 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozytywna Moja gubełka w 28+1 wazyla 1512g
![]() Ana, super, ze sie odezwalas ! Tez troche boje sie porodu, dzisiaj snilo mi sie ze juz urodzilam Rozalke, wazyla 3600. Witam sie w 30+0 ![]() Dzisiaj w nocy zgaga mnie nie obudzila, zasnelam szybciutko, oczywiście z miliatdem poduszek pod plecami i prawie w pozycji siedzącej. Juz sie zaczynam przyzwyczajać do takiej pozycji. Co do fotelika to ja bede miala Recaro. Jezeli chodzi o testy to polecam sprawdzic na stronie adac za co sa przyznane te punkty - niektore foteliki finalna ocene maja np 4, a maja slabe oceny np w bocznym zderzeniu czy tez czolowym - a super punkty za tapicerke itp. Na stronie adac mozna to sprawdzic, wlaczyc autotlumacza google i super jest opisane. Zastanawiam sie czy szparagi to dobry pomysl na sniadanie. Jsk myślicie ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Piękne brzuszki i Wy jesteście piękne.
Obudziłam się o 5 ale o 7 udało mi się jeszcze zasnąć na godzinę. Jestem jakaś poddenerwowana dzisiaj, mam nadzieję, że zaraz mi przejdzie. Wy narzekacie, że teściowe nie chcą, żebyście prowadziły samochód, a u mnie jest na odwrót, najlepiej, żebym była u nich co drugi dzień, a to jedyne 50 km w jedną stronę. Oczywiście do porodu powinnam skakać jak sarenka i mieć siły za dwóch, a nie co chwilę siadać odpocząć 😒 Już jest foch, bo powiedziałam, że od czerwca już do nich nie jeżdżę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Zua jedz to na co masz ochotę
Madziara to u mnie jest podobnie z tesciami ,mnie to nawet nie zapytają,jak się czuję Camelitos fakt-lepiej się nie tłumaczyć |
|
|
|
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadlam w końcu platki z mlekiem, szparagi zrobie jak maz wróci.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2385 |
|
Wtajemniczenie
|
Elaa i Camelitos- no rodzina może być męcząca... u mnie tesciowa nie wtraca sie za bardzo, ale traktuje,mnie jak niepelnospawna- usiądź, dac Ci koc? Na pewno jest Ci zimno! Co bedziesz pic wode, przyniose Ci soku (taki z kartonu, slodzony...), itd.... ostatnio nie wytrzymalam i jej jakos odpowiedzialam pol zartem pol serio ze jeszcze chodzic potrafie i sama podejmowac decyzje tez- jak bede potrzebowac pomocy to sie zglosze.
Za to moja mama jest takim anty rodzicielstwo bliskosci "nie ucz dziecka noszenia, bo takie dzieci sa cwane i potem chca byc tylko niszone na rekach" itd. Ale ttuaj nauczylam sie przytakiwac i jedbym uchem wchodzi drugim wychodzi. Nie mieszkamy razem więc za bardzo nie bedzie miec pola do popisu i wykladania madrosci z ktorymi ja nie do konca sie zgadzam...Zua jedz szparagi na sniadanie! Gorzej niz makrela nie bedzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja teściowa mnie zdziwiła bo jak poszłam na L4 to mi powiedziała że i tak za długo pracowałam - myślałam że powie że za wczesnie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i cały dzień z twardniejącym brzucha latałam, bo taka byłam wściekła.. Mam nadzieję, że to na nic nie wskazuje Polu ..Cytat:
Ja ostatnio usłyszałam, że w ogóle nie powinnam kupować rozmiaru 56, bo na pewno syn będzie większy, bo przecież mój mąż jak się urodził miał 80cm (!) Ja jej mówię, że to roczne dziecko ma tyle, a ona mi mówi, że nie taki rozmiar nosił, bo się taki urodził.. mówię, że to cm i niemożliwe.. no ale nie dotarło, mąż miał 80cm i koniec. Więc skończyłam temat Ona twierdzi, że urodze wcześniej, bo jeżdżę autem, a jak urodzę wcześniej faktycznie - to przez nią.. Także piona! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2388 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mamy tej samej teściowej? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiadomo ja też tak uważam
ale każda z nas ma prawo się źle czuć np. W niedzielę byliśmy na spacerze i potem odwozilismy babcie i brata męża do domu a oni wrócili z majówki i bardzo chcieli żebyśmy weszli i posiedzieli. Mój mąż mówi że nie bo ja się średnio czuje i już jestem zmęczona a ona oczywiście wywalila oczami bo nie było tak jak ona chciała. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapomnialam dopisać że jak szwagier się postanowił odchudzić to teść też stwierdził że z nim będzie się odchudzal i mówia do niej żeby też do nich dołączyła bo w 3 będzie im łatwiej dla wszystkich gotować i wspierać się to ona się nie zgodziła.. Eh i weź tu jej dogodz.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-05-08 o 09:47 |
|
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż też się przy mnie zmienił jeśli chodzi o.nawyki żywieniowe |
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem mi go żal było ![]() Nie wiem co jej się ostatnio dzieje, nie jest jakoś mocno wiekowa jakoś koło 60tki. A takie akcje.. Hah może mamy tą samą teściowa, albo to jakieś dobre kumpele! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2397 |
|
Rozeznanie
|
Co do narzekania na tesciów to też sobie pozwolę pomarudzić. Moi tesciowie działają mi na nerwy tym że nawiedzają nas bez zapowiedzi i to zdecydowanie za często.. Byli u nas w sobotę akurat jedliśmy obiad, stwierdzili że wybrali się na spacer i wpadli.. Do tego teść patrzy nam w talerze i pyta co na obiad mówię, że spaghetti a on na to jakiś ten sos wodnity, zbyt kolorowy no i z filetem z kurczaka a nie z mielonym.. Już miałam dość to w ich obecności poszłam myć naczynia.. Wczoraj dostaliśmy płytę ze zdjęciami ślubnymi i poszliśmy do nich żeby sobie je zgrali wcześniej napisałam do teściowej że wpadniemy, wchodzimy a teść o jesteście a właśnie się do Was wybieralismy... Dopiero byli w sobotę a w poniedziałek znowu się do nas wybierają.. Siostra męża wyprowadziła się jakie 20km dalej chyba po to by nie było im po drodze do nich, a oni jeżdżą tam codziennie o 8 rano do wnuczek.. Mam obawy bo tam gdzie będziemy się przeprowadzać to mają do nas jeszcze bliżej.. Niech tylko raz mnie nawiedzą z małym o 8 rano to chyba dojdzie do morderstwa.. Jeszcze kilka takich wizyt i poproszę męża żeby im wytłumaczył, że nie potrzebujemy codziennych wizyt i kontroli naszych obiadów. Żeby to przynajmniej dali wcześniej znać a nie dowiadujemy się jak dzwonią na domofon.. W porównaniu z nimi moi rodzice byli u nas tylko 2 razy w ciągu półtorej roku, bo my spotykamy się raczej na działce..
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2398 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!Czytam o Waszych sytuacjach i jestem w szoku, że takie akcje Wam teściowe urządzają. Ja nie mogę narzekać, nie wtrąca się, jedynie teść trochę nadopiekuńczy jak się spotykamy w gronie rodzinnym, aż trochę męcząco ![]() Po za tym dziewczyny, ale macie figury <3 u mnie to tak pięknie nie wygląda, ale zawsze miałam problemy z wagą i muszę się pilnować + dużo sportu. |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

"nie ucz dziecka noszenia, bo takie dzieci sa cwane i potem chca byc tylko niszone na rekach" itd. Ale ttuaj nauczylam sie przytakiwac i jedbym uchem wchodzi drugim wychodzi. Nie mieszkamy razem więc za bardzo nie bedzie miec pola do popisu i wykladania madrosci z ktorymi ja nie do konca sie zgadzam...
Już jest foch, bo powiedziałam, że od czerwca już do nich nie jeżdżę.
i cały dzień z twardniejącym brzucha latałam, bo taka byłam wściekła.. Mam nadzieję, że to na nic nie wskazuje Polu ..