Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-09, 10:50   #841
acidka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Milczalam dwa dni bo poniedzialek byl u nas bardzo pechowy nie zrobilam tej glukozy bo jeden pkt zamkniety, pojechalam tam gdzie mi spieprzyla badanie, tez zamkniety, kilka osob stalo na zewn i czekalo. Stalismy pol godz, ona sie nie pojawila ani nie odbierala tel. Potem pojechalismy do przychodni, a tam kolejlka i stanie na godzine.

Pojechalismy wiec do Zusu oddac moje l4 i dokument zlozyc i co? Okazalo sie, ze nie wypisali daty wystawienia i musze isc do lekarza. W koncu sie pani nade mna zlitowala i przyjela to l4 i lazala tylko dowiezc z data wystawienia.

Potem przyjechali z nowym tv zamiast o 17 to o 13, przy montazu zlamali kabel usb...

Ale wisienka na torcie byl wieczor. Tz wrocil do domu po 1 w nocy bo grajac na pilce doznal urazu otwartego zwichniecia duzego palca u nogi.... palec stal pionowo do gory, a od spodu wystawaly chrzastka i cos jeszcze....
Teraz jest uziemiony. Latalam kogo niego, pomagalam mu, sniadanko do wyra, do sklepu, z psem. Konczylam prace po 20 i jeszcze do dziadkow go bralam samochodem na drugi koniec miasta by mial kule. I tak mnie wkurzyl bo podjechalismy by corke na chwile zobaczyl. Nie bylo jej przez miesiac na weekend i w sumie widzial ja dwa razy. Poprosil mnie i sie zgodzilam. Jak wracalismy to jechal skwaszony jak jakas pipa i sie pytam o co chodzi. On, ze mu przykro, ze teraz przez noge znowu sie z nia nie zobaczy. Wkurzylam sie niemilosiernie bo on sie wiecznie czuje winny. Ja sobie mysle, ze przeciez ona nie mieszka w Afryce czy na ksiezycu. Moze poprosic by ktos ja tu podwiozl bo chce przyjechac do taty na chwile go zobaczyc. Ja latam wkolo niego i mu pomagam, na imieniny robie mu niespodzianke, a od niej nawet kwiatka nie dostanie. I ta skwaszona mina jego. Wkurzylam sie mega. Mam juz dosc i ochote czasami gdzies pojechac i miec spokoj.

Dzis mi sie snilo, ze urodzilam dzidzie za wczesnie......
Faktycznie pechowo :/
Swoją drogą mam nadzieję, że ta relacja twojego tż-ta z córką to tylko taki przejściowy etap i jak hormony się uspokoją (bo to już nastolatka chyba?) to będzie między nimi lepiej. Bo takie trudne te kontakty na razie :/

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Wg OM dzisiaj zaczęłam 7 miesiąc, 28tc Mały tak mi daje w kość! Cały brzuch mi skacze, nogi ładuje pod żebra co jest mało miłe... córka była ruchliwa ale takich akrobacji nie urządzała wydaje mi się że Mikołaj jest długą glizdą i sięga mi od wysokości spojenia łonowego do żeber a ja mam długi tułów bo mam 178cm wzrostu!
Dzisiaj sobie uświadomiłam że zostało mi 3 miesiące, za jakieś 1,5 miesiąca przydałoby się już spakować torbę do szpitala co oznacza że za niewiele ponad miesiąc muszę dopiąć całą wyprawkę do końca. Mąż musi przynieść kolyskę z piwnicy, rozstawić musimy drugie łóżeczko! Od połowy czerwca trzeba się brać do działania bo z tą moją szyjką nie wiadomo jak będzie więc lepiej wcześniej się za to wziąć niż żeby wszystko spadło na TŻ i żeby nie musiał nic na wariata robić. Ale powiem Wam że te 3 miesiące wydają się takie odległe ale jak sobie pomyśle jak szybko minęły ostatnie 3 miesiące to zaczynam być przerażona a jeszcze moja córcia kochana chyba czuje nadchodzące zagrożenie bo od kilku nocy ładuje nam się do łóżka i za skarby nie chce spać sama... Będzie ciekawie
Gratuluję kolejnego etapu
U mnie do tp 2,5 miesiąca i z jednej strony wydaje mi się on bardzo odległy a z drugiej nic na razie nie mam przygotowane, poza tym, że odzyskałam ciuszki dla małej od kuzynki i przeprowadziliśmy w końcu starszą córeczkę ze szczebelkowego łóżka do normalnego, żeby móc spokojnie później oddać je maluchowi.
Wydaje mi się, że jedyne, co muszę ogarnąć tak na prawdę to zakupy apteczno-higieniczne dla mnie i dziecka i torba do szpitala właśnie. Proszę, wyprowadźcie mnie z błędu, jakby co, bo nie wiem, czy nie podchodzę do tego ze zbyt dużym spokojem
No i szkoła rodzenia, choć tu jeszcze się waham...

Cytat:
No to l4 nie wiem czy mi przyjma, do salonu ide na 16/17 i dygam wieczorami teraz 1/3 z tego co kiedys, Zus i najem salonu to dla mnie na dzien dobry 5000 zl rachunkow, a gdzie reszta, ze z l4 wyciagne 1800 zl max. Teraz tz placi za rachunki ja polowe za salon. Jak sie jest na swoim to choroby, ciaze itp sa do duszy.
Ja chcę iść na L4 od przyszłego tygodnia i o ile w pracy na etacie to ulga, to też pracuję dodatkowo i tam czy pracuję czy nie to koszty ponoszę (choć nie tak duże jak Ty) - wynajem, rachunki, sprzątanie. Bez sensu to jest. Planuję tam wrócić po jakichś 3 miesiącach, a tymczasem będę dokładać do "interesu"...

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 10:52   #842
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
Ja to wszystko wiem, przerabiałam w poprzedniej ciąży. Dopóki płacisz to jest cacy, jak tylko zgłosisz się po zasiłek to przetrzepią 4 pokolenia wstecz. Chodzi mi tylko o to, że oni są mogą się pojawić u Ciebie w salonie, ale skoro odwiedzasz salon po południu, to chyba powinno być OK, nie wydaje mi się, żeby urzędnicy pracowali po godzinach. Ale kto ich wie, w końcu to ZUS
No ja od 4 lat place 1200 zl zusu co miesiac, jako jednoosobowa dzialamnosc... raz sie spoznisz i wypadasz ze skladek. Bujam sie z dokumentami i na wszystko po 30 dni czekania. Powiedzialam im, ze zdaze urodzic zanim to l4 dostane. Juz nie mowiac o tym, ze biore je od 7 mc ciazy, a nie od 2....
Wszystko prywatnie, lekarze, badania..... zderzam sie teraz z polska rzeczywistoscia i urzedowym frajerstwem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 10:53   #843
yoona
Zakorzenienie

Dziewczyny,udało mi się na klubie wreszcie umieścić zdjęcia z sesji brzuszkowej)

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 10:59   #844
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Dziewczyny,udało mi się na klubie wreszcie umieścić zdjęcia z sesji brzuszkowej)

Zazdroszcze, ja mam jeszcze za maly brzuch

Stary 2018-05-09, 11:13   #845
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
No ja od 4 lat place 1200 zl zusu co miesiac, jako jednoosobowa dzialamnosc... raz sie spoznisz i wypadasz ze skladek. Bujam sie z dokumentami i na wszystko po 30 dni czekania. Powiedzialam im, ze zdaze urodzic zanim to l4 dostane. Juz nie mowiac o tym, ze biore je od 7 mc ciazy, a nie od 2....
Wszystko prywatnie, lekarze, badania..... zderzam sie teraz z polska rzeczywistoscia i urzedowym frajerstwem

Urzędy to jest kosmos... dosłownie. ZUS to samo, na DG gorzej, ale powiem Ci że jak normalnie pracujesz latami i coś Ci się stanie i to Ty potrzebujesz od nich kasy to jest to samo. Płaci sie co miesiąc nie małe pieniądze, czy samodzielnie czy pracodawca. A "najlepiej" jest właśnie z ubezpieczeniem zdrowotnym, bo placisz i praktycznie nic z tego nie wyciągasz, bo bujasz się po prywatnych lekarzach, a jak trafisz do szpitala to nie dość że nawet papier toaletowy musisz mieć swój to jeszcze rodzina jedzenie musi donosić, bo na tym szpitalnym sie przekręcić można. Wiem, że nie wszędzie no ale ja sama sie z tym spotkałam i poczułam na własnej skórze. Więźniowie mają lepiej niż Ty jako płatnik.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 11:14   #846
ania9o
Zakorzenienie

Acidka, ja podchodzę do tego tak samo moja lista "wyprawkowa" to w zasadzie zakupy higieczno-apteczne jedyne co to szumisia chce kupić bo naszego pierwotnego córcia niestety mocno pokochała i latał po ścianach, został z niego sam miś bez szumu Ubranka już mam te początkowe przebrane więc tylko uprać i wyprasować, pieluszki tetrowe też wrzucę do pralki na 90°C i potem wyprasuje, nie planuje nowych kupować. Ale wiadomo że te zakupy higieczne najważniejsze, do szpitala podkłady, pampersy, jednak trzeba to kupić i o wszystkim pamiętać.
Ale sama sobie się dziwię jak spokojnie do tego podchodzę w pierwszej ciąży mocniej przeżywałam

Chloe, rozumiem Cię. Te kwestie finansowe to jakaś porażka na DG... czasami lepiej pracować w korpo i nic Cię nie obchodzi. Trzymam kciuki żeby ułożyło się po Twojej myśli!

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 11:14   #847
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość

Panterka nebudose polecałabym dopiero przy mocno zatkanym nosie, bo to silniej stężona sól fizjologiczna z dodatkami (ja używam niebieskiej wersji jak coś) i lepiej swoją rolę spełnia gdy musi poluźnić wydzielinę a przy zwykłym katarku tylko ją nadtwarza i jest go więcej wodnistego smarka:P

Dokładnie. Zapomniałam dopisać, że przy zapchanym nosku

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83454816]Zapomniałam dodać, że bratanek męża jest tu tak często, że ma się wrażenie, że on też tu mieszka [/QUOTE]

O rany

Cytat:
Witam się w 3 trymestrze i z bólem głowy przy okazji

Brawo!! I ja też od poniedziałku, zapomniałam

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Wg OM dzisiaj zaczęłam 7 miesiąc, 28tc Mały tak mi daje w kość! Cały brzuch mi skacze, nogi ładuje pod żebra co jest mało miłe... córka była ruchliwa ale takich akrobacji nie urządzała wydaje mi się że Mikołaj jest długą glizdą i sięga mi od wysokości spojenia łonowego do żeber a ja mam długi tułów bo mam 178cm wzrostu!
Dzisiaj sobie uświadomiłam że zostało mi 3 miesiące, za jakieś 1,5 miesiąca przydałoby się już spakować torbę do szpitala co oznacza że za niewiele ponad miesiąc muszę dopiąć całą wyprawkę do końca. Mąż musi przynieść kolyskę z piwnicy, rozstawić musimy drugie łóżeczko! Od połowy czerwca trzeba się brać do działania bo z tą moją szyjką nie wiadomo jak będzie więc lepiej wcześniej się za to wziąć niż żeby wszystko spadło na TŻ i żeby nie musiał nic na wariata robić. Ale powiem Wam że te 3 miesiące wydają się takie odległe ale jak sobie pomyśle jak szybko minęły ostatnie 3 miesiące to zaczynam być przerażona a jeszcze moja córcia kochana chyba czuje nadchodzące zagrożenie bo od kilku nocy ładuje nam się do łóżka i za skarby nie chce spać sama... Będzie ciekawie

Mam to samo. W pon rozmawiałam ze swoją gin i mam się szykować na CC około tydzień przed, czyli raczej będę lipcówką ale zostaje z Wami Kochane jeśli można czyli zostały mi niecałe 3 msce, a uwierzcie mi - nie mam nic dla dziecka, ubranka chce kupić w czerwcu na wyprzach, na wózek nie mogę się zdecydować

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 11:43   #848
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Zapomniałam dopisać, że przy zapchanym nosku

O rany

Brawo!! I ja też od poniedziałku, zapomniałam

Mam to samo. W pon rozmawiałam ze swoją gin i mam się szykować na CC około tydzień przed, czyli raczej będę lipcówką ale zostaje z Wami Kochane jeśli można czyli zostały mi niecałe 3 msce, a uwierzcie mi - nie mam nic dla dziecka, ubranka chce kupić w czerwcu na wyprzach, na wózek nie mogę się zdecydować

Ja też raczej lipcowa, ani razu nie donosiłam do terminu, najpóźniej urodziłam tydzień przed TP, na usg też wymiary 7-10 dni wychodzą wyższe, gin mi napisał na 1 stronie "TP USG 24.07"... chociaż może będzie psikus i chociaż raz donoszę?

Edytowane przez MalaGosia88
Czas edycji: 2018-05-09 o 11:46
MalaGosia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 11:51   #849
Panterka1313
Zadomowienie

BERENIKA nie potrzebuje go. Jakoś wątpię że Tż wpadnie na to by nad jezioro na 3dni chociaż mnie zabrać Tak normalnie to tylko tankini toleruje

Przeprowadzka udana z regałów. Został mi zlew garów, odkurzacz, mop, pies, stół, wynieść pranie i śmieci.

Do mojej torby brak mi samej torby hehe, tunik (nienawidzę typowych koszul do spania) , szlafroka cienkiego, klapek.

Dla dziecka brak mi apteki, ubranek 56-62 (siostra Tż ma coś dać i sama kupiłam używaną pake), kilka rzeczy z rosman.

Czekam na wannę od siostry, fotelik, butelki i od teściowej wózek. Wolałbym żeby się zapytała o model ale cóż kupi to zobaczę co to i najważniejsze czy 2w1 i czy wejdzie mi fotelik od siostry. Awaryjnie mam jeszcze u siostry taty wózek

Edytowane przez Panterka1313
Czas edycji: 2018-05-09 o 12:08
Panterka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 12:08   #850
I ona
Zakorzenienie

O to będziemy mieć tutaj lipcówki pewnie a tak serio to lepiej chyba urodzić wcześniej, chodzi mi o te pare dni niż później dla własnej psychiki. Takie wyczekiwanie na poród już po terminie chyba jest gorsze jak takie wcześniejsze zaskoczenie (tylko oby nie za wczesne!). Tak mi się wydaje, ale ja to dopiero z pierwszym dzieckiem to tak czy owak będe panikować

Doszło mi zamówienie z babyboom. Jak wejde na kompa to wrzuce fotkę.

Sama mam ochotę wyskoczyć gdzieś nad jeziorko, rzekę - posiedzieć. Ale mój mąż jest tak zabiegany, że już sama nie ogarniam co on robi

Stary 2018-05-09, 12:15   #851
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

To ja wam powiem, że na babyboom pododawslam do koszyka rzecxy higieniczno apteczne i mi wyszlo 450zł

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Ja pierwszego urodziłam 8 dni po terminie, drugiego 8 dmi przed, to teraz nie wiem jakcto wyjdzie

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 12:29   #852
Fiolla
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83462496]To ja wam powiem, że na babyboom pododawslam do koszyka rzecxy higieniczno apteczne i mi wyszlo 450zł

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Ja pierwszego urodziłam 8 dni po terminie, drugiego 8 dmi przed, to teraz nie wiem jakcto wyjdzie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

O patrz, jest nadzieja, ja też córkę 8 dni po terminie i już byłam mocno zmęczona brzuszyskiem. Nie obrażę się o tydzień albo dwa wcześniej, najchętniej to jeszcze w lipcu, bo ja, córka, mój ojciec i brat wszyscy z lipca jesteśmy. Mała urodziła się w urodziny dziadka, dzień przed moimi.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 12:50   #853
limonka84
limonka84

Hej dziewczyny!
Ja mam duży salon z aneksem i dwie sypialnie. Na razie starczy w świat, ale gdybyśmy zdecydowali się na drugie dziecko to pewnie szukalibyśmy czegoś większego. Też mi się marzy ogródek, nie za duży bo wiem ile pracy kosztuje utrzymanie wielkiego ogrodu moich rodziców, ale mały z miejscem na kącik dla dziecka, basenik, wygodne meble ogrodowe i grilla może kiedyś...

Chloestic - współczuję pechowych wydarzeń, z palcem tż i krzywą.

Co do wprawki, to czekam na szafę i jak tylko będzie to zamawiam łóżeczko, przewijak i inne rzeczy. Sama urodziłam się w 30 tygodniu (razem z bratem bliźniakiem) więc wolę być przygotowana na różne scenariusze Ciągle chodzi mi po głowie ta torba do szpitala, myślę że będę spokojniejsza jak już ją spakuję...

Panterka - może podpytaj teściową jaki wózek planuje kupić, zasugeruj jej delikatnie na czym Ci zależy (amortyzacja, waga, pompowane koła) szkoda by było jeśli zainwestowałaby w coś, co Tobie się może nie spodobać

Ja też obstawiam koniec lipca, przynajmniej tak wychodziło wg usg. Tak czy inaczej, dziewczyny w lipcu będzie gorąco

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Yoona - sesja zdjęciowa super! przepięknie wyglądasz, będziesz mieć wspaniałą pamiątkę
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 13:03   #854
Nicole03
Rozeznanie

Hej , ja po wizycie , glukoza ok , jedynie posiew moczu muszę zrobić bo jakieś cos sie przyczepilo. Mlody waży 970 gram , mamy 27 tyd. Właśnie z mężem wyskoczylismy sie zrelaksować nad wodę . Co do mieszkania to my tez planujemy zmienic na większe ale zabieramy sie do tego od tyłka strony i nawet szkoda gadać bo tylko nerwy na samą myśl. Męża nie ma przez 3 tyg potem jak 2 jest to tysiąc innych rzeczy zamiast o mieszkaniu i tak to sie przyciąga. Gratuluję Wam udanych wizyt i zdrowych fikaczy w brzuchu, mojego juz tez widać jak akrobacje robi ostatnio dzieci siedziały i obserwowaly jak brat do nich puka IMG_20180509_114043_648.jpg

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 13:07   #855
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Ja też obstawiam koniec lipca, przynajmniej tak wychodziło wg usg. Tak czy inaczej, dziewczyny w lipcu będzie gorąco
Ej, weźcie tak nie pospieszajcie, kto tu ze mną zostanie do końca sierpnia
Zazdroszczę tych wcześniejszych terminów, ja się caluteńkie upały będę musiała przemęczyć.

Ale podobno najwięcej dzieci się rodzi na pełnię księżyca, już sprawdzałam jak to wypada w tym roku - 27.07 i 26.08, więc może choć dwa dni się uda przyspieszyć z mojego 28.
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 13:11   #856
Fiolla
Raczkowanie

Czy mogę prosić o przyjęcie do klubu? Wolałabym tam ewentualne zdjęcia wrzucać niż na forum ogólnym.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 13:46   #857
Panterka1313
Zadomowienie

LIMONKA ona pytała Tż o kolor i właściwie to moja przyszła teściowa jest więc ja z nią nie gadam telefonicznie, sms tylko jak przyjadę i śpię u jego rodziców i mnie zobaczy to się zapyta jak się czuje i powie że obiad gdzieś tam jest albo zapyta czy gdzieś wychodzimy. Sądzę że będzie wybór konsultować z córką która ma 3 troje dzeci

RONJA możliwe że ja zostane z tobą

Stary 2018-05-09, 13:56   #858
krolewna1986
Wtajemniczenie

Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Dziewczyny skąd jesteście?

Juliś 

Aniołek[*]30tc

Edytowane przez krolewna1986
Czas edycji: 2018-05-09 o 14:02
Stary 2018-05-09, 14:04   #859
MalaGosia88
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83462496]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

To może trzecie idealnie wstrzeli się w termin?

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Hej , ja po wizycie , glukoza ok , jedynie posiew moczu muszę zrobić bo jakieś cos sie przyczepilo. Mlody waży 970 gram , mamy 27 tyd. Właśnie z mężem wyskoczylismy sie zrelaksować nad wodę . Co do mieszkania to my tez planujemy zmienic na większe ale zabieramy sie do tego od tyłka strony i nawet szkoda gadać bo tylko nerwy na samą myśl. Męża nie ma przez 3 tyg potem jak 2 jest to tysiąc innych rzeczy zamiast o mieszkaniu i tak to sie przyciąga. Gratuluję Wam udanych wizyt i zdrowych fikaczy w brzuchu, mojego juz tez widać jak akrobacje robi ostatnio dzieci siedziały i obserwowaly jak brat do nich puka Załącznik 7529551

U Ciebie już wakacyjnie widzę super macie klimat, odpoczywaj! Gratuluję zdrowego synusia, już prawie kilogram, wow

Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tych wcześniejszych terminów, ja się caluteńkie upały będę musiała przemęczyć.

Ale podobno najwięcej dzieci się rodzi na pełnię księżyca, już sprawdzałam jak to wypada w tym roku - 27.07 i 26.08, więc może choć dwa dni się uda przyspieszyć z mojego 28.
Ciocia położna potwierdza temat pełni sama dwa razy urodziłam dzień przed to ten 27 lipca by był okej, bo do 26 sierpnia już raczej nie donoszę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 14:17   #860
Panterka1313
Zadomowienie

Ja mam termin 20 sierpnia ale tego 27lipca się nie obraże

Stary 2018-05-09, 14:19   #861
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
Czy mogę prosić o przyjęcie do klubu? Wolałabym tam ewentualne zdjęcia wrzucać niż na forum ogólnym.
Wieczorkiem jak mała pójdzie spać włączę komputer i Cię dodam, ok?

Podoba mi się pomysł z pełnią Tż jest z 26.07, ja mam wtedy imieniny to synuś może urodzić się 27.07

ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 14:24   #862
krolewna1986
Wtajemniczenie

Mi też się podoba ta data

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2018-05-09, 14:28   #863
Panterka1313
Zadomowienie

Oby płuca dojrzały, waga w miarę i niech wyłazi

Stary 2018-05-09, 14:34   #864
fikumiku1
Raczkowanie

Cytat:

Ja zostanę akurat 26 mi wypada

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:

30? Ja przy pierwszej ciąży czekałam 3 czy 4 miesiace na pierwszą wypłatę

fikumiku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 14:37   #865
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja mam duży salon z aneksem i dwie sypialnie. Na razie starczy w świat, ale gdybyśmy zdecydowali się na drugie dziecko to pewnie szukalibyśmy czegoś większego. Też mi się marzy ogródek, nie za duży bo wiem ile pracy kosztuje utrzymanie wielkiego ogrodu moich rodziców, ale mały z miejscem na kącik dla dziecka, basenik, wygodne meble ogrodowe i grilla może kiedyś...

Chloestic - współczuję pechowych wydarzeń, z palcem tż i krzywą.

Co do wprawki, to czekam na szafę i jak tylko będzie to zamawiam łóżeczko, przewijak i inne rzeczy. Sama urodziłam się w 30 tygodniu (razem z bratem bliźniakiem) więc wolę być przygotowana na różne scenariusze Ciągle chodzi mi po głowie ta torba do szpitala, myślę że będę spokojniejsza jak już ją spakuję...

Panterka - może podpytaj teściową jaki wózek planuje kupić, zasugeruj jej delikatnie na czym Ci zależy (amortyzacja, waga, pompowane koła) szkoda by było jeśli zainwestowałaby w coś, co Tobie się może nie spodobać

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Yoona - sesja zdjęciowa super! przepięknie wyglądasz, będziesz mieć wspaniałą pamiątkę
Dziękuję)

Też bym chciała że dwa tyg wcześniej urodzić,raz że jeszcze lata nie ma a mi już ciężko a dwa że zawsze to dzieć trochę mniejszy.

Czy wam też już puchną kostki?

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 14:42   #866
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:

Ja też spokojnie z Tobą zostanę, mam na 22.08 a jeśli będzie chciał poczekać do pełni to i 26.08

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Dziękuję)

Też bym chciała że dwa tyg wcześniej urodzić,raz że jeszcze lata nie ma a mi już ciężko a dwa że zawsze to dzieć trochę mniejszy.

Czy wam też już puchną kostki?

Mi puchną łydki jak więcej pochodzę :/
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 14:44   #867
AndziaHa
Zadomowienie

To żebym ja nie czekała od 12.08 do 26.08

Ale podobno przy cukrzycy ciążowej nie wolno przenosić, więc na to liczę!

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 14:51   #868
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fikumiku1 Pokaż wiadomość
Ja zostanę akurat 26 mi wypada

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

30? Ja przy pierwszej ciąży czekałam 3 czy 4 miesiace na pierwszą wypłatę

Oj 30 dni na odpowiedz pisemna kochana, wyplate to nie wiem ile poczekam. Ciekawe co oni sobie mysla? Ze taka kobieta na l4, ktora czeka 3-4 mc na kase to co? Zywi sie trawa i zuzlem?....

Stary 2018-05-09, 14:59   #869
I ona
Zakorzenienie

Nicole03 super że wszystko ok. Te nasze maluszki już takie maleńkie nie są

Panterka1313 kurcze no, ja rozumiem że chce Wam kupić wózek no ale żeby nie skonsultować z Wami nic. No przesada..

U mnie 27 lipiec to byłoby 2 tygodnie wcześniej. Moja siostra wszystkie dzieci urodziła właśnie około 2 tygodni wcześniej. Ja tam bym się nie obraziła jakby wyskoczył, byleby tylko był donoszony

Mój młody musiał strzelić z wagą do przodu, bo teraz praktycznie przy każdych kopniakach brzuchol faluje i czasem to boli

Stary 2018-05-09, 15:00   #870
fikumiku1
Raczkowanie

Cytat:
Oj 30 dni na odpowiedz pisemna kochana, wyplate to nie wiem ile poczekam. Ciekawe co oni sobie mysla? Ze taka kobieta na l4, ktora czeka 3-4 mc na kase to co? Zywi sie trawa i zuzlem?....

Słońcem

Te 30 dni to mi przedłużali niestety:///

fikumiku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości