Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-09, 09:05   #1531
mwmwm91
Raczkowanie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Łohoho, nie wchodziłam tu od wczoraj i miałam teraz 2str do nadrobienia
Zdziwiona jestem, że jakiś ginekolog może nie zrobić USG podczas wizyty, nie spotkałam się z tym jeszcze. Ja mam pakiet Luxmed z pracy, jak by nie patrzeć sporo dzięki temu zaoszczędziłam (we Wrocławiu jedna wizyta to rzeczywiście 200-250zł, do tego badania, USG prenatalne...), bo wszystko mam w pakiecie (pappy nie miałam, ale akurat nie chcieliśmy tego robić a USG 1 trymestru było OK), dodam, że pakiet mam prawie najniższy Prawdą jest niestety, że Luxmed robi się jak trochę lepszy NFZ, mają słaby sprzęt, w sumie trudno też o dobrych lekarzy (mi się akurat trafiło, że zwolniło się miejsce do jednej z najlepiej ocenianych lekarek, gdyby nie to, to pewnie wylądowałabym prywatnie). Plus jest taki, że jak już przyjdę do placówki to nie ma dużych opóźnień, tak samo z pobieraniem krwi (umawiam się na konkretną godzinę a wchodzę czasem nawet chwilę wcześniej).

Słyszałam, że od drugiego trymestru nie ma badania na fotelu (o ile pacjentka się nie skarży na infekcje), czy tak naprawdę jest? Moja siostra od drugiego trymestru miała tylko USG, nie wiem teraz czy to dlatego, że gin się nie przykładał, czy dla bezpieczeństwa (jej się zdarzały plamienia).

Moje dziecko chyba będzie spać w śpiworku To chyba jest najwygodniejsza opcja dla dziecka i dla rodziców - nie może się rozkopać ani zakopać pod takim śpiworkiem jak pod kołderką. A że będę mieć węższe niż standardowo łóżeczko (planuję kupić 50x100) to wolę rzeczywiście zbyt dużo do środka nie ładować. Tylko dzidzię w śpiworku
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 09:07   #1532
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Zdziwiona jestem, że jakiś ginekolog może nie zrobić USG podczas wizyty, nie spotkałam się z tym jeszcze. Ja mam pakiet Luxmed z pracy, jak by nie patrzeć sporo dzięki temu zaoszczędziłam (we Wrocławiu jedna wizyta to rzeczywiście 200-250zł, do tego badania, USG prenatalne...), bo wszystko mam w pakiecie (pappy nie miałam, ale akurat nie chcieliśmy tego robić a USG 1 trymestru było OK), dodam, że pakiet mam prawie najniższy Prawdą jest niestety, że Luxmed robi się jak trochę lepszy NFZ, mają słaby sprzęt, w sumie trudno też o dobrych lekarzy (mi się akurat trafiło, że zwolniło się miejsce do jednej z najlepiej ocenianych lekarek, gdyby nie to, to pewnie wylądowałabym prywatnie). Plus jest taki, że jak już przyjdę do placówki to nie ma dużych opóźnień, tak samo z pobieraniem krwi (umawiam się na konkretną godzinę a wchodzę czasem nawet chwilę wcześniej).

Słyszałam, że od drugiego trymestru nie ma badania na fotelu (o ile pacjentka się nie skarży na infekcje), czy tak naprawdę jest? Moja siostra od drugiego trymestru miała tylko USG, nie wiem teraz czy to dlatego, że gin się nie przykładał, czy dla bezpieczeństwa (jej się zdarzały plamienia).

Moje dziecko chyba będzie spać w śpiworku To chyba jest najwygodniejsza opcja dla dziecka i dla rodziców - nie może się rozkopać ani zakopać pod takim śpiworkiem jak pod kołderką. A że będę mieć węższe niż standardowo łóżeczko (planuję kupić 50x100) to wolę rzeczywiście zbyt dużo do środka nie ładować. Tylko dzidzię w śpiworku

W to chyba na odwrót powinno być ? Właśnie se badanie ginekologiczne od 2 trym? Żeby ocenić szyjkę, dzidzia coraz większa się robi i uciska na szyjkę. Zmierzyć wiem ze można przez usg nawet te przez brzuch ale czy można sprawdzić czy nie robi się miękka ? Chyba nie ;D

No ale ja nie lekarz to może się mylę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 09:12   #1533
Apola88
Rozeznanie

Ja w 6 tyg bylam tydzien w szpitalu z plamieniem i krwawieniem to usg mialam co 2 dzien.lacznie z 4 razy w tydzien. Usg naprawde nie jest szkodliwe na zadnym etapie ciązy a szczegolnie te nowoczesne urządzenia. Starsze podobno emitowaly jakies cieplo ktore moglo szkodzic.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 09:16   #1534
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
W to chyba na odwrót powinno być ? Właśnie se badanie ginekologiczne od 2 trym? Żeby ocenić szyjkę, dzidzia coraz większa się robi i uciska na szyjkę. Zmierzyć wiem ze można przez usg nawet te przez brzuch ale czy można sprawdzić czy nie robi się miękka ? Chyba nie ;D

No ale ja nie lekarz to może się mylę

Z tym mierzeniem szyjki to też już sama nie wiem, gdzieś czytałam (u mamyginekolog? hmm, nie pamiętam dokładnie), że powinno się mierzyć dopiero od 18tc i tylko przez USG przez pochwę, bo inaczej wynik jest niemiarodajny... Dlatego zakładałam, że szyjkę miała mierzoną przez USG, no ale o sprawdzaniu miękkości to nie miałam pojęcia :P
Stary 2018-05-09, 09:17   #1535
So_close
Jedi

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość

Nie wiem w jakim mieście chodzisz do Luxmedu, ja się wypowiem o Poznaniu
Faktycznie, w Luxmedzie znalezienie dobrego lekarza czasem graniczy z cudem. Terminy są głównie do samych buraków (polecam poczytać sobie opinie na znanylekarz- masakra!) a do tych dobrych terminy gorsze niż na nfz
Ja wybrałam sobie super ginekologa i edokrynologa, ale zapisywać muszę się z wyprzedzeniem na kilka wizyt
Kolejki są rano do zabiegowego, ale w ciąży wchodzę w pierwszej kolejności
A co do badań na fotelu to jestem w 5 miesiącu a przy każdej wizycie dokładnie bada z wziernikiem i później dopiero kładę się na usg

Edytowane przez So_close
Czas edycji: 2018-05-09 o 09:19
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 09:26   #1536
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Nie wiem w jakim mieście chodzisz do Luxmedu, ja się wypowiem o Poznaniu
Faktycznie, w Luxmedzie znalezienie dobrego lekarza czasem graniczy z cudem. Terminy są głównie do samych buraków (polecam poczytać sobie opinie na znanylekarz- masakra!) a do tych dobrych terminy gorsze niż na nfz
Ja wybrałam sobie super ginekologa i edokrynologa, ale zapisywać muszę się z wyprzedzeniem na kilka wizyt
Kolejki są rano do zabiegowego, ale w ciąży wchodzę w pierwszej kolejności
A co do badań na fotelu to jestem w 5 miesiącu a przy każdej wizycie dokładnie bada z wziernikiem i później dopiero kładę się na usg
Ja we Wrocławiu, ale jest właśnie tak jak napisałaś Lekarza buraka mogę mieć nawet na dziś, a termin do lepszego - za 3 miesiące. Dlatego jak zaszłam w ciążę to uparcie odświeżałam stronkę z rejestracją w nadziei, że się coś zwolni i właściwie już pierwszego dnia poszukiwań się zwolniło - tak trafiłam do mojej lekarki Żeby mieć pewność, że będę miała wizytę jak trzeba co miesiąc to umawiam się z wyprzedzeniem na trzy następne. U endokrynologa to samo, czekałam 3 mies. na wizytę, ale zaczęłam leczenie jeszcze przed ciążą więc mi tak nie zależało, żeby wizyta była jak najszybciej. U mnie do zabiegowego w godzinach porannych ostatnio same ciężarne, więc czekam grzecznie na swoją kolej Ale też jest tak jak u Was - jeśli ja już przyjdę, a przede mną jest "nieciężarna" to wchodzę przed nią/nim (raz mi się tak zdarzyło, poza tym same ciąże ).
Stary 2018-05-09, 09:26   #1537
amiyaa
Zadomowienie

Cześć

Moja każda wizyta też zaczyna się od badania na fotelu, gin maca mi tam wszystko, sprawdza miękkość szyjki itd. Następnie przechodzę na leżanke gdzie robimy USG i mam swój monitorek tak prawie nad głową i komfortowo sobie oglądam bobaska Za wizytę płacę 100 zł, USG mam na każdej wizycie (tylko raz nie miałam jak byłam 2 dni po prenatalnych, wtedy wziął 50 zł).

xboo, no to masz fajne odgłosy Super, że dobrze się czujesz! No i zazdroszczę tej Chorwacji

Mój mąż coraz częściej rozmawia z synkiem, wczoraj się śmiałam, bo przytulił się do brzucha i w takiej niby konspiracji "omawial" z młodym prezent na mój pierwszy dzień mamy Słodkie to było.
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 09:50   #1538
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak wygląda u Was usg? głównie chodzi mi o to czy jest drugi monitor i widzicie cały czas badanie na bieżąco? u mnie jest tak, że monitor jest bokiem i nic nie widać :/ dopiero jak się upomnę, że chcę zobaczyć malucha to na pare sekund muszę podnieść głowę, lekarz lekko przechyla monitor i dopiero coś widzę :/ w szpitalu jak leżałam było elegancko bo drugi monitor na przeciw mnie i bez stresu i podnoszenia wszystko widziałam
co do kosztu samej wizyty to też mam z pracy pakiet medicover wiec wszystko za free
U mnie niestety też lekarz ma tylko swój monitor i pokazuje mi tam przez chwilę jak się maluch wierci za to mąż w siódmym niebie bo stoi naprzeciw monitora lekarza i sobie ogląda cwaniaczek ale czasem gdy widzę jak reaguje na ruchy które widzi na monitorze to aż się rozczulam
dlatego nie mogę doczekać się połówkowych bo tam monitor mam swój na wprost i widać caale badanie
Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Ojej serio trzeba siedzieć? A już sobie zaplanowałam że pójdę do pobliskiej biedry na zakupy żeby nie marnować czasu. Buuuuu nie usiedzę 2 godziny. Kręgosłup mi wysiądzie od tych plastikowych twardych krzeseł.

Niestety, ostatnio jak byłam na zwykłej morfologii była właśnie kobieta w ciąży na tej krzywej cukrowej i kazały jej siedzieć te 2h i nigdzie się nie ruszać bo chodzenie może wpłynąć na wynik a tam pełno ludzi ścisk okropny też sobie tego nie wyobrażam

izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 10:05   #1539
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Przenieśli mnie na położnictwo i ciagle słyszę odgłosy z ktg ❤️ i płaczące noworodki ;D

Oprócz tego pobierają mi codziennie o 5:40 krew żeby sprawdzać poziom leukocytów...

W piątek rano znów krew potem badanie i usg i jak będzie wszystko ok to wychodzę ❤️ trzymajcie kciuki

Ja wózek zadatkuje jak wrócę z Chorwacji a odbierać będę w sierpniu żeby dopiero wtedy gwarancja ruszyła

Aaaa tych placzow maluszkow to zazdroszcze <3
i chorwacji tez ! bawcie sie tam dobrze

Cytat:
Wyjazd do Chorwacji mam 25 maja w nocy. A tego samego dnia o 15 mam połówkowe.

Msze dorwać dziś mojego lekarza na oddziale żeby mi powiedział kiedy mam przyjść do niego prywatnie.... chyba ma jakiś zabieg bo nie było go ba obchodzie dziś

Ale w sumie dobrze ze mnie przenieśli bo miałam ba ginekologi taka współlokatorkę ze nie mogłam na spokojnie nic zrobić ani filmu zobaczyć ani poczytać bo ciagle gadała ...... jeszcze czasem takie bzdury ze np tatuaże to samookaleczenie się . A ja cała wytatuowana

ja dlatego panicznie boje sie dwójki po porodzie :P sama to sama, majtki siateczkowe , trzeba wietrzyc sie tam, odkryta bylam, sutki wietrzyc bo popekaly na poczatku ( ale mega szybko mi sie wygoily od tego wietrzenia i smarowania moim mlekiem - polecam jak cos).
a jakbym byla w pokoju z babka u ktorej calutki dzien siedzi maz a nie daj boze inni czlonkowie rodziny to bym oszalala! jakby jeszcze rozmawiali ! ja odsypialam, drzemalam, relaksowalam sie, tulilam mojego skarba malego.

Takze ja moge gadac jak mam nastroj w sensie jak sie z kims umowie na spacer kawe itp, a nie po porodzie w sali gdy jestem padnieta tam mi towarzyszki nie trzeba wiem ze niektore kobiety lubia byc w sali z innymi, ja mimo ze bardzo towarzyska jestem to po porodzie chce znow byc w jedynce
chyba bede moja polozna blagac by mnie dala do jedynki

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
U mnie niestety też lekarz ma tylko swój monitor i pokazuje mi tam przez chwilę jak się maluch wierci za to mąż w siódmym niebie bo stoi naprzeciw monitora lekarza i sobie ogląda cwaniaczek ale czasem gdy widzę jak reaguje na ruchy które widzi na monitorze to aż się rozczulam
dlatego nie mogę doczekać się połówkowych bo tam monitor mam swój na wprost i widać caale badanie Niestety, ostatnio jak byłam na zwykłej morfologii była właśnie kobieta w ciąży na tej krzywej cukrowej i kazały jej siedzieć te 2h i nigdzie się nie ruszać bo chodzenie może wpłynąć na wynik a tam pełno ludzi ścisk okropny też sobie tego nie wyobrażam

a ja mam ich w tylku mi kazaly wypic tylko kubeczek wody nie wiecej po tej krzywej. Teraz to sie tym nie bede przejmowac wypije sobie wiecej wody dobrze ze ta krzywa jest juz po okresie "mdlosci"
chociaz w 1 ciazy po prostu mi sie spac chcialo, nawet mi sie ksiazki czytac nie chcialo wtedy heh
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 10:12   #1540
xxboo
Zakorzenienie

Ja właśnie przyłapałam mojego lekarza na korytarzu i dostałam pozwolenie na wyjazd na wakacje już oficjalnie powiedział ze właśnie po to robiliśmy ten szew żebym mogła normalnie funkcjonować i jeździć na wakacje, spacerować a nie leżeć plackiem w domu ;D

Mam się umówić na wizytę u niego na wtorek, podejrzymy maluszka. Mam na razie brać duphaston potem powiedział ze moje zmienimy na luteinę dopochwowa no i tyle

Badają mi codziennie leukocyty żeby zobaczyć czy nie mam infekcji- bo się pytałam czemu mnie kłują codziennie

PEDAGOG

Stary 2018-05-09, 10:21   #1541
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Aaaa tych placzow maluszkow to zazdroszcze <3
i chorwacji tez ! bawcie sie tam dobrze

ja dlatego panicznie boje sie dwójki po porodzie sama to sama, majtki siateczkowe , trzeba wietrzyc sie tam, odkryta bylam, sutki wietrzyc bo popekaly na poczatku ( ale mega szybko mi sie wygoily od tego wietrzenia i smarowania moim mlekiem - polecam jak cos).
a jakbym byla w pokoju z babka u ktorej calutki dzien siedzi maz a nie daj boze inni czlonkowie rodziny to bym oszalala! jakby jeszcze rozmawiali ! ja odsypialam, drzemalam, relaksowalam sie, tulilam mojego skarba malego.

Takze ja moge gadac jak mam nastroj w sensie jak sie z kims umowie na spacer kawe itp, a nie po porodzie w sali gdy jestem padnieta tam mi towarzyszki nie trzeba wiem ze niektore kobiety lubia byc w sali z innymi, ja mimo ze bardzo towarzyska jestem to po porodzie chce znow byc w jedynce
chyba bede moja polozna blagac by mnie dala do jedynki

a ja mam ich w tylku mi kazaly wypic tylko kubeczek wody nie wiecej po tej krzywej. Teraz to sie tym nie bede przejmowac wypije sobie wiecej wody dobrze ze ta krzywa jest juz po okresie "mdlosci"
chociaz w 1 ciazy po prostu mi sie spac chcialo, nawet mi sie ksiazki czytac nie chcialo wtedy heh
Ja na początku ciąży nie byłoby opcji tam wysiedzieć zwracałam wszystko czasami nawet całymi dniami jakoś od 7 tyg i utrzymywało się to jakoś do 14tyg nawet sama wodę potrafiłam zwrócić więc po tej glukozie to bym dopiero miała odzew wodę też zamierzam wypić po tej glukozie bo ogólnie nie jestem jakaś bardzo za słodkościami a co dopiero wypić taki ulepek 🤦teraz w ciąży to już w ogóle lepiej podchodzą mi ogórki kiszone oczywiście niż czekolada a tu coś czuję że mój lekarz w czwartek mi powie że będę już mogła iść na to badanie przed kolejną wizyta

izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 10:23   #1542
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
[/COLOR]Swoją drogą lekarz już mnie uprzedził, że po kolejnej wizycie będę się szykować na test obciążenia glukoza. Mam nadzieję, że zniosę jak w 1wszej ale jedyne co mnie martwi to siedzenie 2h na tyłku
No rzeczywiście powoli będzie to badanie... Ja 2 razy dobrze to przeszłam, chociaż posmak i odbijanie jest masakryczne.
Na szczęście teraz laboratorium mam świeżo po remoncie z klimatyzacją

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak wygląda u Was usg? głównie chodzi mi o to czy jest drugi monitor i widzicie cały czas badanie na bieżąco? u mnie jest tak, że monitor jest bokiem i nic nie widać :/ dopiero jak się upomnę, że chcę zobaczyć malucha to na pare sekund muszę podnieść głowę, lekarz lekko przechyla monitor i dopiero coś widzę :/ w szpitalu jak leżałam było elegancko bo drugi monitor na przeciw mnie i bez stresu i podnoszenia wszystko widziałam
co do kosztu samej wizyty to też mam z pracy pakiet medicover wiec wszystko za free
U nas lekarz ma swòj A ja nad kozetką spory wyświetlacz i wszystko widzę.

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Czesc!
Podobno mozna kupic glukoze cytrynowa. Ja na razie mam super wyniki moze mnie ominie picie tego.. i na bank ide z Tz jakby cos..
Wyniki nic do tego nie mają, to standardowe badanie w ciąży, więc Cię nie ominie

Rano byłam na badaniach krwi i taką jakąś bez energii teraz jestem.
Przyszły mi spodenki ciążowe i wychodzi na to, że mam już wyprawkę dla siebie na lato.

A po 15 idę oglądać wòzek, opinie w necie ma super, nawet mòj mąż jak zobaczył fotki kazał brać spakujemy porządnie i poczeka w piwnicy. O ile oczywiście kupię
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 10:47   #1543
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc!
Podobno mozna kupic glukoze cytrynowa. Ja na razie mam super wyniki moze mnie ominie picie tego.. i na bank ide z Tz jakby cos..
U mojej gin jest 1 monitor ale wszystko na nim widze. Na prenatalnych bylo pare. Ja mialam swoj i TZ tez najlepsze bylo ze moglam na niego patrzec jak on oglada dzidzie. Wzruszajacy moment.. na razie ogladanie malej nie wzbudza we mnie jakis nieprawdopodobnych emocji.
Czuje juz leciutkie pukanie, moj TZ probuje cos wymacac ale nie udaje mu sie. Szkoda, bo widze ze czeka na ten pierwszy kontakt. Na razie ten dzidzius to taki nierealny. Niby jest a nie ma..

Niestety nie ma tak łatwo i każda to przechodzi
Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Ja ten test obciążenia glukozą miałam już dobry miesiąc temu :O a w aptece faktycznie proponowały glukozę o smaku cytrynowym. Przez niewiedzę siedziałam od 8 do prawie 12 Polecam wziąć wodę na "po wypiciu".

U mnie na usg też monitor bokiem. Na typowe wizyty chodzę do prywatnej przychodni i tam właśnie mają ten jeden ekran, ale lekarz sam mi obraca i pokazuje małego. Natomiast na prenatalne wybrałam się już do prywatnego gabinetu ginka i tam to jak w niebie leżanka i na wprost ekran dla kobiety, więc nie trzeba się nigdzie odwracać. Na połówkowe też tam pójdę.
U mnie ceny za konsultację z usg 120-150 zł (zależy czy mi zniżki dadzą ) (50 zł samo usg), a za prenatalne u ginekologa 200 zł.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Mocne kciuki a wyjazd do Chorwacji kiedy?
Szybko. Powinno się po 20 tygodniu dopiero robić.

U mnie gin powiedział, że mam już się szykować ale kiedy dokładnie pójdę to nie wiem. Ja jeszcze coombsa muszę zrobić niedługo więc może w pakiecie sobie zrobię.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
No rzeczywiście powoli będzie to badanie... Ja 2 razy dobrze to przeszłam, chociaż posmak i odbijanie jest masakryczne.
Na szczęście teraz laboratorium mam świeżo po remoncie z klimatyzacją

U nas lekarz ma swòj A ja nad kozetką spory wyświetlacz i wszystko widzę.

Wyniki nic do tego nie mają, to standardowe badanie w ciąży, więc Cię nie ominie

Rano byłam na badaniach krwi i taką jakąś bez energii teraz jestem.
Przyszły mi spodenki ciążowe i wychodzi na to, że mam już wyprawkę dla siebie na lato.

A po 15 idę oglądać wòzek, opinie w necie ma super, nawet mòj mąż jak zobaczył fotki kazał brać spakujemy porządnie i poczeka w piwnicy. O ile oczywiście kupię
Jaki wózek?
U mnie mąż wczoraj wynalazl jakiś Roan bass ale on pokryty jest eko skóra więc mam wątpliwości co do niego.

I picture you in the sun wondering what went wrong...

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2018-05-09 o 10:45
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 10:56   #1544
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki wózek?
U mnie mąż wczoraj wynalazl jakiś Roan bass ale on pokryty jest eko skóra więc mam wątpliwości co do niego.
X lander x move z fotelikiem be safe

Moje dziecię w brzuchu tak szaleje, że już widać falujący brzuch
G. 9.1O.18
Stary 2018-05-09, 11:05   #1545
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
Niestety nie ma tak łatwo i każda to przechodzi Szybko. Powinno się po 20 tygodniu dopiero robić.

U mnie gin powiedział, że mam już się szykować ale kiedy dokładnie pójdę to nie wiem. Ja jeszcze coombsa muszę zrobić niedługo więc może w pakiecie sobie zrobię.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Jaki wózek?

Oby mnie drugi raz nie wysyłał... cholera, to po co kazał mi tak wcześnie robić ostatnio igła przy trzecim kłuciu aż wyskoczyła z żyły, bo ta już rady nie dawała...
Stary 2018-05-09, 11:37   #1546
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
X lander x move z fotelikiem be safe

Moje dziecię w brzuchu tak szaleje, że już widać falujący brzuch
O jaaaa
moja jesst jakims leniwcem w porownaniu do starszej siostry bardzo rzadko sie rusza oszaleje
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 12:07   #1547
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
O jaaaa
moja jesst jakims leniwcem w porownaniu do starszej siostry bardzo rzadko sie rusza oszaleje
Moja to samo...

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Dziewczyny z Poznania : jaka u was pogoda i jakie przewidywania na weekend?

Stary 2018-05-09, 12:13   #1548
awusia
Zadomowienie

Jak ja Wam zazdoszcze tego! Chcialabym juz cos realnego poczuc
W sumie dzieki za opinie o Luxmed. Ciagle sobie pluje w brode ze nie wykupilam nic i place za wizyty bo ja za nfz to dziekuje.. a tu sie okazuje ze szalu tez nie ma.. ehh..
Mamy dzisiaj jakas brzydka pogode wiec spiaca jestem bardzo. Ogolnie wraca mi mega sennosc a tez jade na wakacje. Zaraz po Xxboo 30.05 badania i okejke dostane 28.05 ale juz mi lekarka sprawdzila termin i przekazala blogoslawienstwo. Byle tylko te polowkowe poszly dobrze
Zamowilam na alie laktator taki polecany przez Xxboo i juz ponad miesiac idzie ehh.. mam zamiar kp i bedzie awaryjny.. zobaczymy co to bedzie mam w planie ostro ruszyc z wyprawka po wyplacie bo nie damy rady finansowo przeciez potem. Czas tak leci szybko!

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 12:17   #1549
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
też tyle płace w Krk ale jestem b.zadowolona z gina

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

chyba spędze noc w lazience
Ja trochę taniej 120 wizyta 80 USG, a myślałam że drogo

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-09, 12:32   #1550
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Oby mnie drugi raz nie wysyłał... cholera, to po co kazał mi tak wcześnie robić ostatnio igła przy trzecim kłuciu aż wyskoczyła z żyły, bo ta już rady nie dawała...

Wow serio? Dobrze ze nie pękła ! U mnie w szpitalu turaj wspolokwtorce pękła żyła jak jej kontrast ładowali do tomografii komputerowej. Cała ręka sina i spuchnięta.

Ja mam codziennie krew pobierana z tej samej żyły , na szczęście trzyma się ;D

PEDAGOG

Stary 2018-05-09, 12:35   #1551
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja Wam zazdoszcze tego! Chcialabym juz cos realnego poczuc
W sumie dzieki za opinie o Luxmed. Ciagle sobie pluje w brode ze nie wykupilam nic i place za wizyty bo ja za nfz to dziekuje.. a tu sie okazuje ze szalu tez nie ma.. ehh..
Mamy dzisiaj jakas brzydka pogode wiec spiaca jestem bardzo. Ogolnie wraca mi mega sennosc a tez jade na wakacje. Zaraz po Xxboo 30.05 badania i okejke dostane 28.05 ale juz mi lekarka sprawdzila termin i przekazala blogoslawienstwo. Byle tylko te polowkowe poszly dobrze
Zamowilam na alie laktator taki polecany przez Xxboo i juz ponad miesiac idzie ehh.. mam zamiar kp i bedzie awaryjny.. zobaczymy co to bedzie mam w planie ostro ruszyc z wyprawka po wyplacie bo nie damy rady finansowo przeciez potem. Czas tak leci szybko!

Ja go jeszcze nie zamówiłam bo dopiero jutro powinien wejść wyczekany przelew z ZUS i tez zamówię ale już na nowy adres bo właśnie TZ dzwonił ze w weekend przewozimy rzeczy i już będziemy na naszym mieszkanku mieszkać ! IMG_2702.JPG

PEDAGOG

Stary 2018-05-09, 13:06   #1552
So_close
Jedi

Cytat:
Dziewczyny z Poznania : jaka u was pogoda i jakie przewidywania na weekend?
Ciężko patrzeć na prognozy, bo wujek google na dziś pokazuje deszcz i burze a jest upał i bezchmurne niebo
Ale jakby co na sobote pokazuje deszcz, a na niedzielę upał i słońce
Stary 2018-05-09, 13:25   #1553
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężko patrzeć na prognozy, bo wujek google na dziś pokazuje deszcz i burze a jest upał i bezchmurne niebo
Ale jakby co na sobote pokazuje deszcz, a na niedzielę upał i słońce
Kurcze a w niedziele mam komunie. Nie w samym Poznaniu ale jakos blisko i muszę się przygotować na coś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 13:29   #1554
So_close
Jedi

Cytat:
Kurcze a w niedziele mam komunie. Nie w samym Poznaniu ale jakos blisko i muszę się przygotować na coś
Ja na Twoim miejscu przygotowałabym się na upał, ale w razie deszczu wzięła parasol
Stary 2018-05-09, 13:32   #1555
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na Twoim miejscu przygotowałabym się na upał, ale w razie deszczu wzięła parasol
Aby zimno nie było bo całej szafy brać mi się nie chce

Stary 2018-05-09, 13:36   #1556
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny z Poznania : jaka u was pogoda i jakie przewidywania na weekend?
Jakieś 70 km od Poznania na południe zapowiada się burzliwe popołudnie niedługo wychodzę i chyba suszarkę z praniem schowam.
G. 9.1O.18
Stary 2018-05-09, 14:01   #1557
awusia
Zadomowienie

U mnie juz tak strasznie grzmi ze mi serce z klatki ucieka.. nam nadzieje ze sie dzidzia nie boi az tak..

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Xxboo fajnie! Ja dzisiaj rozpakowalam rzeczy lazienkowe zostal mi ostatni karton jeszcze z ubraniami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 14:01   #1558
So_close
Jedi

Cytat:
Jakieś 70 km od Poznania na południe zapowiada się burzliwe popołudnie niedługo wychodzę i chyba suszarkę z praniem schowam.
O, nawet nie wiedziałam, że Ty z moich rejonów
Cytat:
U mnie juz tak strasznie grzmi ze mi serce z klatki ucieka.. nam nadzieje ze sie dzidzia nie boi az tak..
Spokojnie, ponoć dzieci w brzuchu i jako noworodki uwielbiają hałasy
A ja tam burzę uwielbiam
Stary 2018-05-09, 14:02   #1559
awusia
Zadomowienie

Hehe i tez mam takie drzwi w lazience.. reszte zostawilismy brazowa bo sa podwojne sciany to oscieznice za miliony monet..

Stary 2018-05-09, 14:12   #1560
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe i tez mam takie drzwi w lazience.. reszte zostawilismy brazowa bo sa podwojne sciany to oscieznice za miliony monet..

Uwielbiam te drzwi ❤️ fajnie ze je już mieliśmy wiec tylko malowanki wjechało i zabiegi kosmetyczne

U nas na Śląsku tez mega grzmi, a cała noc burza była

PEDAGOG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości