![]() |
#1531 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Łohoho, nie wchodziłam tu od wczoraj i miałam teraz 2str do nadrobienia
![]() Zdziwiona jestem, że jakiś ginekolog może nie zrobić USG podczas wizyty, nie spotkałam się z tym jeszcze. Ja mam pakiet Luxmed z pracy, jak by nie patrzeć sporo dzięki temu zaoszczędziłam (we Wrocławiu jedna wizyta to rzeczywiście 200-250zł, do tego badania, USG prenatalne...), bo wszystko mam w pakiecie (pappy nie miałam, ale akurat nie chcieliśmy tego robić a USG 1 trymestru było OK), dodam, że pakiet mam prawie najniższy ![]() Słyszałam, że od drugiego trymestru nie ma badania na fotelu (o ile pacjentka się nie skarży na infekcje), czy tak naprawdę jest? Moja siostra od drugiego trymestru miała tylko USG, nie wiem teraz czy to dlatego, że gin się nie przykładał, czy dla bezpieczeństwa (jej się zdarzały plamienia). Moje dziecko chyba będzie spać w śpiworku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W to chyba na odwrót powinno być ? Właśnie se badanie ginekologiczne od 2 trym? Żeby ocenić szyjkę, dzidzia coraz większa się robi i uciska na szyjkę. Zmierzyć wiem ze można przez usg nawet te przez brzuch ale czy można sprawdzić czy nie robi się miękka ? Chyba nie ;D No ale ja nie lekarz to może się mylę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1533 |
Rozeznanie
|
Ja w 6 tyg bylam tydzien w szpitalu z plamieniem i krwawieniem to usg mialam co 2 dzien.lacznie z 4 razy w tydzien. Usg naprawde nie jest szkodliwe na zadnym etapie ciązy a szczegolnie te nowoczesne urządzenia. Starsze podobno emitowaly jakies cieplo ktore moglo szkodzic.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |
Jedi
|
Cytat:
![]() Faktycznie, w Luxmedzie znalezienie dobrego lekarza czasem graniczy z cudem. Terminy są głównie do samych buraków (polecam poczytać sobie opinie na znanylekarz- masakra!) a do tych dobrych terminy gorsze niż na nfz ![]() Ja wybrałam sobie super ginekologa i edokrynologa, ale zapisywać muszę się z wyprzedzeniem na kilka wizyt ![]() Kolejki są rano do zabiegowego, ale w ciąży wchodzę w pierwszej kolejności ![]() A co do badań na fotelu to jestem w 5 miesiącu a przy każdej wizycie dokładnie bada z wziernikiem i później dopiero kładę się na usg ![]() Edytowane przez So_close Czas edycji: 2018-05-09 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Moja każda wizyta też zaczyna się od badania na fotelu, gin maca mi tam wszystko, sprawdza miękkość szyjki itd. Następnie przechodzę na leżanke gdzie robimy USG i mam swój monitorek tak prawie nad głową i komfortowo sobie oglądam bobaska ![]() xboo, no to masz fajne odgłosy ![]() ![]() Mój mąż coraz częściej rozmawia z synkiem, wczoraj się śmiałam, bo przytulił się do brzucha i w takiej niby konspiracji "omawial" z młodym prezent na mój pierwszy dzień mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dlatego nie mogę doczekać się połówkowych bo tam monitor mam swój na wprost i widać caale badanie ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chorwacji tez ! bawcie sie tam dobrze ![]() Cytat:
a jakbym byla w pokoju z babka u ktorej calutki dzien siedzi maz a nie daj boze inni czlonkowie rodziny to bym oszalala! jakby jeszcze rozmawiali ! ja odsypialam, drzemalam, relaksowalam sie, tulilam mojego skarba malego. Takze ja moge gadac jak mam nastroj w sensie jak sie z kims umowie na spacer kawe itp, a nie po porodzie w sali gdy jestem padnieta ![]() ![]() ![]() chyba bede moja polozna blagac by mnie dala do jedynki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chociaz w 1 ciazy po prostu mi sie spac chcialo, nawet mi sie ksiazki czytac nie chcialo wtedy heh ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie przyłapałam mojego lekarza na korytarzu i dostałam pozwolenie na wyjazd na wakacje już oficjalnie powiedział ze właśnie po to robiliśmy ten szew żebym mogła normalnie funkcjonować i jeździć na wakacje, spacerować a nie leżeć plackiem w domu ;D
Mam się umówić na wizytę u niego na wtorek, podejrzymy maluszka. Mam na razie brać duphaston potem powiedział ze moje zmienimy na luteinę dopochwowa no i tyle ![]() Badają mi codziennie leukocyty żeby zobaczyć czy nie mam infekcji- bo się pytałam czemu mnie kłują codziennie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście teraz laboratorium mam świeżo po remoncie z klimatyzacją ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ________________ Cześć ![]() Rano byłam na badaniach krwi i taką jakąś bez energii teraz jestem. Przyszły mi spodenki ciążowe i wychodzi na to, że mam już wyprawkę dla siebie na lato. A po 15 idę oglądać wòzek, opinie w necie ma super, nawet mòj mąż jak zobaczył fotki kazał brać ![]() ![]()
![]() |
#1543 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie gin powiedział, że mam już się szykować ale kiedy dokładnie pójdę to nie wiem. Ja jeszcze coombsa muszę zrobić niedługo więc może w pakiecie sobie zrobię. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
U mnie mąż wczoraj wynalazl jakiś Roan bass ale on pokryty jest eko skóra więc mam wątpliwości co do niego.
"Nigdy nie narzekaj, że masz w życiu pod górkę, jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt". ![]() ![]() I picture you in the sun wondering what went wrong... ![]() Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2018-05-09 o 10:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecię w brzuchu tak szaleje, że już widać falujący brzuch ![]()
![]() |
#1545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby mnie drugi raz nie wysyłał... cholera, to po co kazał mi tak wcześnie robić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja jesst jakims leniwcem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Dziewczyny z Poznania : jaka u was pogoda i jakie przewidywania na weekend? ![]()
![]() |
#1548 |
Zadomowienie
|
Jak ja Wam zazdoszcze tego! Chcialabym juz cos realnego poczuc
![]() W sumie dzieki za opinie o Luxmed. Ciagle sobie pluje w brode ze nie wykupilam nic i place za wizyty bo ja za nfz to dziekuje.. a tu sie okazuje ze szalu tez nie ma.. ehh.. Mamy dzisiaj jakas brzydka pogode wiec spiaca jestem bardzo. Ogolnie wraca mi mega sennosc a tez jade na wakacje. Zaraz po Xxboo 30.05 ![]() ![]() Zamowilam na alie laktator ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow serio? Dobrze ze nie pękła ! U mnie w szpitalu turaj wspolokwtorce pękła żyła jak jej kontrast ładowali do tomografii komputerowej. Cała ręka sina i spuchnięta. Ja mam codziennie krew pobierana z tej samej żyły , na szczęście trzyma się ;D Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja go jeszcze nie zamówiłam bo dopiero jutro powinien wejść wyczekany przelew z ZUS ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1552 |
Jedi
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 |
Jedi
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1557 |
Zadomowienie
|
U mnie juz tak strasznie grzmi ze mi serce z klatki ucieka.. nam nadzieje ze sie dzidzia nie boi az tak..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Xxboo fajnie! Ja dzisiaj rozpakowalam rzeczy lazienkowe ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 | ||
Jedi
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja tam burzę uwielbiam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Zadomowienie
|
Hehe i tez mam takie drzwi w lazience.. reszte zostawilismy brazowa bo sa podwojne sciany to oscieznice za miliony monet..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam te drzwi ❤️ fajnie ze je już mieliśmy wiec tylko malowanki wjechało i zabiegi kosmetyczne ![]() U nas na Śląsku tez mega grzmi, a cała noc burza była Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.