Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-10, 05:43   #931
AndziaHa
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Ja mam brać 3x1 tabl.

Chloe ja też czuję ruchy nisko, tym się nie martw. Jak się dziecko obróci główką w dół wtedy będziemy wyżej odczuwać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Moja obrócona główkowo w 23tyg (teraz nie wiem bo nie mówił) a i tak czułam nisko

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 05:50   #932
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Mój na ostatnim usg niecałe trzy tygodnie temu cały czas sobie leżał w poprzek, głowa po lewej nogi z prawej.

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 07:10   #933
yoona
Zakorzenienie

Mój też główka w dół i czuje wszędzie,nad pępkiem też.

Chlo,ja te Cię rozumiem. Byłam w związku z facetem z dzieckiem,córka mieszkała z nim. Związek się rozpadł,bo facet nie mógł zrozumieć,że oprócz dziecka jestem też ja,nie umiał tego połączyć i nie wytrzymalam. To jest okropnie trudne.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 07:18   #934
szaruskowa
Zadomowienie

Hejka, nie bardzo mam czas ostatnio tutaj Was podczytywać i zapewne wiecie, ale i tak wam napiszę w lidlu jest dziś odzież ciążowa, m.in. legginsy. Nie jest tego dużo, ale może coś wam wpadnie w oko.
Powiem wam, że wczoraj byłam w Tesco w sąsiednim mieście i jest tam taki mały F&F, za 3 bodziaki z krótkim rękawem, komplet spodnie+bluzka i 2 czapki zapłaciłam 60zł. Wszystko z bawełny. Więc ja sieciówkom już podziękuję
szaruskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 07:29   #935
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szaruskowa Pokaż wiadomość
Hejka, nie bardzo mam czas ostatnio tutaj Was podczytywać i zapewne wiecie, ale i tak wam napiszę w lidlu jest dziś odzież ciążowa, m.in. legginsy. Nie jest tego dużo, ale może coś wam wpadnie w oko.
Powiem wam, że wczoraj byłam w Tesco w sąsiednim mieście i jest tam taki mały F&F, za 3 bodziaki z krótkim rękawem, komplet spodnie+bluzka i 2 czapki zapłaciłam 60zł. Wszystko z bawełny. Więc ja sieciówkom już podziękuję
Tesco ma w ogóle super te ciuszki

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 07:44   #936
szaruskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio miałam 2 dni takie bardzo słabe, jakiś jeden pojedynczy kopniak w ciągu dnia podczas gdy na ogół był bardzo ruchliwy tez sie stresowałam ale wszystko wróciło do normy wiec chyba to jest różnie zależy jak sie dziecko ułoży w brzuchu
ja miałam 1 dzień łagodniejszych i rzadszych ruchów, wtedy mała się obudziła dopiero koło 11 i kopniaki były słabe. Ja ją na ogół czuję nie tyle cały dzień, co dzień i noc. To dziecko nie śpi Budzę się o 7 i ona już tańczy kankana, uspokaja się na moment robienia śniadania i potem dalej piruety, czuję ją nawet np stojąc w kolejce w sklepie, jadąc autem, budząc się w nocy na siku i przy zasypianiu. Później to dopiero jest strach, jak 3h się nie odezwie

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Wszystko prywatnie, lekarze, badania..... zderzam sie teraz z polska rzeczywistoscia i urzedowym frajerstwem

No to witaj w klubie, bo ja się wczoraj akurat piekliłam, że po co te składki, skoro ja nawet za pobieranie krwi płacę... Wzięłam jakiś czas temu pierwszy lepszy pasek z wypłaty i przy 5000zł brutto do wypłaty zostało mi 3500... Więc 1500zł (!!!!!!) za miesiąc ja płacę za to że pracuję, a potem muszę iść prywatnie do lekarza, żeby czekać na termin 2 tygodnie a nie 2 lata. U mnie teraz jeszcze dochodzi kardiolog i mam nadzieję, że to będzie jednorazowa wizyta. Jak mnie skieruje na echo serca przezprzełykowe, to też muszę iść prywatnie, bo bym do porodu nie zdążyła
Stary 2018-05-10, 07:58   #937
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Ja mam brać 3x1 tabl.

Chloe ja też czuję ruchy nisko, tym się nie martw. Jak się dziecko obróci główką w dół wtedy będziemy wyżej odczuwać.

To też nie jest wyznacznik, bo moja ma główkę w dole a ruchy czuje najwyżej przy pepku gdzie ma nogi, ale najczęściej i tak rucha rączkami więc naprawdę nisko

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
Uffff, trochę się uaktywniła, bo już mi stracha napędziłyście. Brzuch mam dziś strasznie twardy (mimo magnezu), może dlatego słabiej czuć.

Czytałam, że na początku III trym. może już być słychać serce dziecka, jak się obróci pleckami do świata. Znaczy my to nie posłuchamy, chyba że któraś umie zbliżyć ucho do brzucha , ale tż już tak. Tętnojest dwa razy szybsze niż mamy, więc powinno dać się odróżnić. Próbowałyście?
Mój mąż czasami słucha brzucha, bo czasem słyszy jak mała się grzebie, a nie czuje pod ręką... tętna nie słyszał ale wczoraj stwierdził, że powiedziała "tata" także wiecie

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 08:16   #938
Panterka1313
Zadomowienie

Po wizycie wyniki wszystkie idealne, nie chciała dać się posłuchać uciekała ciągle hihi wizyta za miesiąc i utylam 2kilo

Stary 2018-05-10, 08:32   #939
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
ja miałam 1 dzień łagodniejszych i rzadszych ruchów, wtedy mała się obudziła dopiero koło 11 i kopniaki były słabe. Ja ją na ogół czuję nie tyle cały dzień, co dzień i noc. To dziecko nie śpi Budzę się o 7 i ona już tańczy kankana, uspokaja się na moment robienia śniadania i potem dalej piruety, czuję ją nawet np stojąc w kolejce w sklepie, jadąc autem, budząc się w nocy na siku i przy zasypianiu. Później to dopiero jest strach, jak 3h się nie odezwie [COLOR="Silver"]
no mój ma to samo

Odwiozłam dzieci do przedszkola, pojechałam do Lidla, obkupiłam się w body z długim, krótkim, spodenki, rampersy, skarpetki i śpiworek. Takim sposobem dokupie jeszcze ze dwie pary spodenek, dwa pajacyki i wyprawka ciuchowa zamknięta A za chwilę dotrze mąż
Uwierzycie, że jak zapisałam się do dentysty i idę na 10:30, to ząb nagle przestał boleć.?
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 08:35   #940
acidka
Zakorzenienie

Ja zgadzam się z opinią, że każdy dzień w brzuchu mamy ważny Końcówka ciąży na pewno jest trudna, piszecie między innymi o upałach, ale w połogu też nie jest łatwo - zwłaszcza gdy karmi się piersią - upał plus zgrzana mama plus noworodek czasem wiszący u piersi bardzo dłuuugo też będzie mógł być męczący. W ciąży przynajmniej można się ruszać a z dzidziusiem jednak może być sporo tego "uziemienia" na początku.
Ja życzę każdej z nas, żeby dotrwała przynajmniej do tego 38 tygodnia, ale żebyśmy też nie chodziły po terminie

Moja przyjaciółka była kiedyś dość długo w związku z mężczyzną z dziećmi - po rozstaniu powiedziała, że nie wejdzie już więcej w taki układ

Ja dziś byłam na pobraniu krwi rano. Ciekawe jak moje TSH

Gosia - powodzenia na wizycie!

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 08:42   #941
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dzień Dobry! przeziębienie dalej mnie męczy, czuję się przez to jeszcze 3 razy ciężej niż w samej ciąży. Forester a jak u Ciebie?

Angelajnaaa gratuluję!!!
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dziecko urodzone w 36tc też może być w pełni gotowe do samodzielnego życia lekarze po prostu od 37tc uznają że ciąża jest donoszona a dziecko nie jest wcześniakiem, co nie zmienia faktu, że dla dziecka każdy dzień w brzuchu mamy jest jak na wagę złota
Bardzo dobrze napisane
Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Po wizycie wyniki wszystkie idealne, nie chciała dać się posłuchać uciekała ciągle hihi wizyta za miesiąc i utylam 2kilo

Gratuluję dobrych wyników
Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Ja zgadzam się z opinią, że każdy dzień w brzuchu mamy ważny Końcówka ciąży na pewno jest trudna, piszecie między innymi o upałach, ale w połogu też nie jest łatwo - zwłaszcza gdy karmi się piersią - upał plus zgrzana mama plus noworodek czasem wiszący u piersi bardzo dłuuugo też będzie mógł być męczący. W ciąży przynajmniej można się ruszać a z dzidziusiem jednak może być sporo tego "uziemienia" na początku.
Ja życzę każdej z nas, żeby dotrwała przynajmniej do tego 38 tygodnia, ale żebyśmy też nie chodziły po terminie

Moja przyjaciółka była kiedyś dość długo w związku z mężczyzną z dziećmi - po rozstaniu powiedziała, że nie wejdzie już więcej w taki układ

Ja dziś byłam na pobraniu krwi rano. Ciekawe jak moje TSH

Gosia - powodzenia na wizycie!
Nic dodać nic ująć Twój pierwszy akapit. Sama chciałabym wytrzymać do 1 sierpnia, chociaż z innego względu... podoba mi się data
Dziękuję za kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-10, 08:52   #942
ania9o
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83479581]no mój ma to samo

Odwiozłam dzieci do przedszkola, pojechałam do Lidla, obkupiłam się w body z długim, krótkim, spodenki, rampersy, skarpetki i śpiworek. Takim sposobem dokupie jeszcze ze dwie pary spodenek, dwa pajacyki i wyprawka ciuchowa zamknięta A za chwilę dotrze mąż
Uwierzycie, że jak zapisałam się do dentysty i idę na 10:30, to ząb nagle przestał boleć.? [/QUOTE]Miałam tak samo z zębem w grudniu i ostatecznie go nie leczylam tylko jak poszlam to inny po drugiej stronie okazał się do leczenia

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 09:11   #943
szaruskowa
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83479581]
Uwierzycie, że jak zapisałam się do dentysty i idę na 10:30, to ząb nagle przestał boleć.? [/QUOTE]

to miej się na baczności, bo mój mąż za szczyla też tak miał i pokazał nie ten i mu dentysta wyrwał
Stary 2018-05-10, 09:41   #944
forester
Zadomowienie

Gosiu kciuki na wizycie i zdrowia. Ja dalej kiepsko, schodzi mi infekcja niżej. Jutro się chyba wybiorę na osluchanie.

Cholestic współczuje Ci tych nerwów. Wydaje mi się, że Twój facet musi dużo poukładać sobie w głowie nim synek pojawi się na świecie. Ustawić priorytety i relacje z córką. On chyba od początku popełnia gdzieś błąd w tej relacji. I to on musi ją "ustawić " po urodzeniu się Aleksa, tak, żeby nie psuła Wam związku, ale też nie była odstawiona na boczny tor.

Panterka gratuluje udanej wizyty!

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 09:51   #945
sylwia1906
Zadomowienie

Panterka gratuluję wyników. idziesz na wątkowy rekord z.nie tyciem w ciąży:p

Berenika ząb wyczuł sprawę

Ja już aktywnie od rana odebrałam paczkę ze smyka (zapłaciłam 50zł zamiast 180, mistrzyni promocji:p) zakupiła spódniczkę dla młodej 62/68 wiem, że w pajacu najlepiej ale niech na wejścia do gości robi wrażenie do tego pajac polarowy, śliniaki, skarpetki i chustka pod szyje z ciepłym misiem

Zaraz się wybieram do Lidla obczaic stanik dla karmiących ale pewnie będzie za wielki na mój biust, którego prawie nie ma:p
i po truskawki bo taką mam na nie ochotę!

Ile polecacie kupić śpiworków do spania? 2 wystarczą chyba?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-10, 09:53   #946
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Gosiu kciuki na wizycie i zdrowia. Ja dalej kiepsko, schodzi mi infekcja niżej. Jutro się chyba wybiorę na osluchanie.

Cholestic współczuje Ci tych nerwów. Wydaje mi się, że Twój facet musi dużo poukładać sobie w głowie nim synek pojawi się na świecie. Ustawić priorytety i relacje z córką. On chyba od początku popełnia gdzieś błąd w tej relacji. I to on musi ją "ustawić " po urodzeniu się Aleksa, tak, żeby nie psuła Wam związku, ale też nie była odstawiona na boczny tor.

Panterka gratuluje udanej wizyty!

Biedna byłam dziś po receptę dla Małego na stały lek i przebadała mnie pediatra co też się zajmuje ciężarnymi, pocieszyła mnie, że osłuchowo czysto, gardło też bez dużych zmian, jedynie w nosie jakaś bakteria mi siedzi bo mam zielony gęsty katar. Nic mi nie dała, kazała pójść do lekarza jak będę mieć temperaturę. Masz rację, że infekcja w ciąży i w upał to jakaś tragedia. Oby u Ciebie się jednak nie rozkręciło

Stary 2018-05-10, 09:54   #947
Fiolla
Raczkowanie

Ja mam brać aspargin 3 x po 2 tabletki, ale ciężko mi to przełknąć.

Ruchy czuję też praktycznie cały czas, czasem wysoko przy pępku i ponad nim, czasem tak nisko, że mam wrażenie, że zaraz mi wypadnie Nie wiem jak jest obrócona, wizytę mam w przyszłym tygodniu.
Na jutro planuję krzywą cukrową, ale nie wiem, czy się zbiorę.

Leci mi teraz 26 tc, w którym tc robiłyście?
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 10:01   #948
Chloestic
Zakorzenienie

Moj maluszek postanowil byc dzis spiaca kulka. Nie wiem co wyczynial w nocy, nie wiem czy to byla przewrotka, ale doslownie mlynek 🤣

Ja bylam u dentysty 3 razy w ciagu 6 dni, teraz juz sie boje, bo ponoc w 3 trymestrze od znieczulenia moga byc skurcze. Moja klientka nawet tak miala.

A co do tz, coz....stracilam nadzieje, ze sobie to pouklada w glowie, wiem tylko jedno, jak maly sie urodzi bedzie albo lepiej, albo gorzej.FB_IMG_1525942499622.jpg

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 10:04   #949
alingles
Zadomowienie

Cytat:
ja miałam 1 dzień łagodniejszych i rzadszych ruchów, wtedy mała się obudziła dopiero koło 11 i kopniaki były słabe. Ja ją na ogół czuję nie tyle cały dzień, co dzień i noc. To dziecko nie śpi Budzę się o 7 i ona już tańczy kankana, uspokaja się na moment robienia śniadania i potem dalej piruety, czuję ją nawet np stojąc w kolejce w sklepie, jadąc autem, budząc się w nocy na siku i przy zasypianiu. Później to dopiero jest strach, jak 3h się nie odezwie

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

No to witaj w klubie, bo ja się wczoraj akurat piekliłam, że po co te składki, skoro ja nawet za pobieranie krwi płacę... Wzięłam jakiś czas temu pierwszy lepszy pasek z wypłaty i przy 5000zł brutto do wypłaty zostało mi 3500... Więc 1500zł (!!!!!!) za miesiąc ja płacę za to że pracuję, a potem muszę iść prywatnie do lekarza, żeby czekać na termin 2 tygodnie a nie 2 lata. U mnie teraz jeszcze dochodzi kardiolog i mam nadzieję, że to będzie jednorazowa wizyta. Jak mnie skieruje na echo serca przezprzełykowe, to też muszę iść prywatnie, bo bym do porodu nie zdążyła
Z tym kankanem to aż telefon oplułam

Ja w dzień mam tyle ruchu, że dopiero wieczorem jak się kładę do łóżka jest armagedon. Tylko ja padam ze zmeczenia i tymi kopniakami rozkoszuje się tż.
Ale dziś w nocy mała się solidaryzowala z bratem. I jak on się budził to ona też kopała...

Dziś już czuję ciepło ale jest dobrze.
Nie puchne jeszcze i to najważniejsze, ale na wage jak weszłam to się przerazilam.
Od wizyty mam 2.5 kg na plus. Mam nadzieje że to woda się wstrzymała bo i problem z wyróżnieniem mam więc coś na rzeczy jest... Bo czasami czuję jakby mi ręce i nogi zaczynały puchnac ale kostki mam jak miałam i obrączkę zdjąć też mogę bez problemu....

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-10, 10:06   #950
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Moj maluszek postanowil byc dzis spiaca kulka. Nie wiem co wyczynial w nocy, nie wiem czy to byla przewrotka, ale doslownie mlynek 🤣

Ja bylam u dentysty 3 razy w ciagu 6 dni, teraz juz sie boje, bo ponoc w 3 trymestrze od znieczulenia moga byc skurcze. Moja klientka nawet tak miala.

A co do tz, coz....stracilam nadzieje, ze sobie to pouklada w glowie, wiem tylko jedno, jak maly sie urodzi bedzie albo lepiej, albo gorzej.Załącznik 7530176

Jaka fajna kulka!
Ja myślę, że sobie poukłada, może musi sobie popanikować najpierw i poschizować, a potem sobie wszystko w głowie zorganizuje. Tak, a nie inaczej mu się życie ułożyło, nie ucieknie od tego. Trzymam w każdym razie kciuki, żeby stało się to szybciej niż później.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 10:20   #951
Panterka1313
Zadomowienie

SYLWIA jak zaczynałam ze 106 od x lat to nic dziwnego

Stary 2018-05-10, 10:22   #952
MalaGosia88
Zakorzenienie

Chloestic ale się ułożył, świetnie chociaż napewno mało komfortowe.

Mój świdruje w lewym biodrze i z prawej strony pod żebrami. Też nie wiem co gdzie ma, może dziś na wizycie będzie jakieś szybkie usg

Stary 2018-05-10, 10:23   #953
I ona
Zakorzenienie

Panterka gratuluje wizyty i dobrych wyników

Chloestic zazdroszczę Ci bardzo niewielkiego brzuszka co do partnera to podzielam opinie dziewczyn, że to on musi sobie to wszystko poustawiać. Nikt inny za niego tego nie zrobi. Zachowanie jego córki będzie takie na jakie on sobie pozwoli. A Ty teraz powinnaś myśleć przede wszystkim o sobie a nie przejmować się innymi.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 10:45   #954
bambi1980
Zadomowienie

Hejka,
no juz powoli wszystkie wskakujemy w 3 trymestr! Jeszcze rok temu nie wierzylam ze kiedykolwiek bede w ciazy a teraz taki beben mam ze hej!
Gosia, ja tez sobie wymarzylam date 1 sierpnia ale jesli nie bedzie cesarki to raczej marna szansa u mnie.
Z tego co pisalyscie to pierwszy porod jest z lekkim opoznieniem a te kolejne moga byc szybciej.
Sylwia a po co az 2 spiworki? Jeden nie wystarczy? No chyba zeby miec jeden jak drugi w praniu. Kupujesz taki z lekkiej bewelenki czy juz bardziej na jesien?
Tak rozmyslam o tej sytuacji pt. zwiazek z dzieciatym i nasuwa mi sie mysl ze w takiej stytuacji jakby nie bylo i tak wszyscy beda czuc sie pokrzywdzeni.
Mam bardzo dobra kolezanke, zwiazala sie tak ok. 4 lata temu z rozwiedzionym panem, z dwojka dzieci z poprzedniego malzenstwa. Starszy syn chyba 22 lata i tak sie z nimi nie widywal ale dziewczynka, 11 lat przychodzila co tydzien. Oczywiscie te same spiecia o ktorych pisze Chloe.
Ta moja kolezanka zaszla w ciaze i urodzila chlopczyka, sytuacja sie zaostrzyla niestety. Ojciec znajdowal wiecej czasu dla corki niz dla synka. Kazdy ciagnal w swoja strone. Dziewczynka byla halasliwa prawie jak malutki mial spac, moja kolezanka wychodzila ze skory a on jakos chyba tez malo stanowczy, targany z oby stron wyrzutami. Niestety historia skonczyla sie tragicznie. Bo on zmarl nagle zeszlego lata, na udar czy zator. Synek mojej kolezanki ma teraz 1,5 roczku. Bylam u niej ostatnio gdy na Wielkanoc bawilam w Polsce.
Moze nie powinnam takich historii tu przytaczac ale tak mi sie nasunelo samo.
Chloe, powiem Ci tylko ze u nas sie polepszylo gdy cora znalazla sobie chlopaka.
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 10:49   #955
Chloestic
Zakorzenienie

Ja mam wrazenie, ze on sobie tego nigdy nie ulozy przez poczucie winy jakie ma. Mi jest przykro tylko bo to ze mna caly czas przebywa, uklada sobie zycie, to ze mna je sniadania, obiady kolacje, do mnie dzwoni jak cos sie dzieje. To ja sie nim zaopiekowalam jak zlamal sobie ten palec, nie po to by uslyszec, ze mu przykro i teskni za corka bo tak dlugo jej nie widzial. A mi mowi, ze ciagle gadam i gadam. Wiec go zlalam. Niech sie nim corka w takim razie zajmuje, ja mam go w du*ie.
Najbardziej przykre jest to, ze ja zamiast skupic sie na sobie i swoim dziecku, mysle o sprawach zwiazanych z nia. Tzn juz przestaje, juz mi sie nawet nie chce.

Ja Wam powiem, ze nie puchne jakos poki co. Wczoraj robilam sobie masaz bankami chinskimi tez. Nie ukrywam jednak, ze czuje sie gruba. Musze jechac po jakies kiecki na te upaly

Stary 2018-05-10, 10:51   #956
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
Ja mam brać aspargin 3 x po 2 tabletki, ale ciężko mi to przełknąć.

Ruchy czuję też praktycznie cały czas, czasem wysoko przy pępku i ponad nim, czasem tak nisko, że mam wrażenie, że zaraz mi wypadnie Nie wiem jak jest obrócona, wizytę mam w przyszłym tygodniu.
Na jutro planuję krzywą cukrową, ale nie wiem, czy się zbiorę.

Leci mi teraz 26 tc, w którym tc robiłyście?
Ja też pójdę w 26tygodniu. Mój lekarz prywatny twierdzi, że różne są szkoły, ale on zaleca 27. Tylko że w czwartek mam wizytę na nfz a on mi dał skierowanie więc pójdę we wtorek, żeby mieć już wyniki...

Dziewczyny które chodzą na nfz, zabieracie ze sobą tatusiów do gabinetu? Bo nigdy tego nie praktykowałam, ale teraz mi zależy i nie wiem czy lekarz może się nie zgodzić? Czy praktykuje się takie rodzinne wizyty na NFZ w ogóle?

Stary 2018-05-10, 10:57   #957
Chloestic
Zakorzenienie

W ogole to mam mega wahania wagi. Od 3 tyg nie tyje, raz mam 500-600 gr wiecej, raz mniej, dzis mam 500 gr mniej niz wczoraj...

Stary 2018-05-10, 11:08   #958
Panterka1313
Zadomowienie

SYLWIA mój nie chodzi bo po co skoro nie ma usg tylko pogadanki a na usg prywatnie chodzi zawsze i masz prawo przyjść z ojcem dziecka na wizytę nawet jakbyś nie była w ciąży to na wizycie u gin prawo do bycia ma partner jak oboje chcecie

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

W kwestii wózka pytałam się Tż czy jego mama pytała o model wózka bo ja miałam wybrane dwa. Powiedział mi że się pytała czy może być używany bo chce kupić coś z górnej półki więc hmmm nawet nie mam pomysłu co to za model może być. Z tych górnych półek słyszałam jedynie o Stokke czy jakoś tak.

Stary 2018-05-10, 11:13   #959
bambi1980
Zadomowienie

Chloe, ja nawet 1 kgw dol poszlam w ciagu tygodnia ale u mnie to zalezy od metabolizmu.

NIe wiem ktora z nas pytala o obrzek nog, ja mam spuchniete i kostki i stopy i lydki. Im cieplej tym bardziej i zazwyczaj wieczorem jest apogeum.

Chloe mozesz napisac jakich baniek uzywasz? Jakiej firmy? bo mysle zeby sie zaopatrzyc. Przydaja sie tez na walke z cellulitem po ciazy .

O! widze ze nowe wpisy w klubie! idde poczytac co tam nowego
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-10, 11:24   #960
fikumiku1
Raczkowanie

A ja w końcu odpaliłam kompa po pół roku i nie mam zapro do klubu. Jeśli można to poproszę

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
fikumiku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości