Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-12, 09:31   #3001
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Ithili4n Pokaż wiadomość
Cześć

Życzę Wam dziś miłej soboty, ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w szkole jedzenia i było o odżywianiu więc na dziś planuje dobrać sobie odpowiedni jadłospis. Pani położna / dietetyk mówiła że trzeba jeść 600 gram warzyw i 400 gram owoców dziennie, a mnie się chyba połowy do tej pory nie udało jeść

ja na razie wymyśliłam sobie takie pojemniki: https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
Ja tez te pojemniki kupuje razem z przewijakiem z ikei

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 09:46   #3002
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witam się już prawie przed południem.

Od trzeciej nie śpię bo obudziła mnie córka cos jej się śniło i potem nie mogłam zasnąć ale jakoś się przemecze.

Po wczorajszym spotkaniu z koleżankami bardzo poprawił mi się nastrój, brakowało mi takich pogaduch.

Elaaaa mam nadzieję że sąsiedzi mają trochę wyrozumiałości i to była tylko jednorazowa akcja pomimo tego nie zapominajcie o plusach waszej przeprowadzki jest ich znacznie więcej

Norciu też właśnie od rana jakoś pomyślałam o Folince że coś jej nie widać ostatnio.

Camelku udanego show mężuś będzie szczenke z ziemi zbierać

MalaGosia dobrze że się wszystko skończyło bez problemu ale szkoda było tylko twoich nerwów. Na pewno nie zrobili tego celowo.

Ja dziś bez planów, mam posprzątane, Tż wrócił o 7 rano z pracy teraz śpi i znowu idzie na 18 obiadu wyjątkowo nie gotuje dzisiaj tak nie zdrowo albo zamówimy pizze albo chińczyka. Ewentualnie jeszcze dziś wybiorę się do rosmana bo krem do twarzy mi się kończy.

Miłego dnia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 09:47   #3003
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Życzę Wam dziś miłej soboty, ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w szkole jedzenia i było o odżywianiu więc na dziś planuje dobrać sobie odpowiedni jadłospis. Pani położna / dietetyk mówiła że trzeba jeść 600 gram warzyw i 400 gram owoców dziennie, a mnie się chyba połowy do tej pory nie udało jeść

ja na razie wymyśliłam sobie takie pojemniki: https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
Myślę,że to strasznie dużo tych warzyw i owocow,warzywa staram.się jeść przy kazdym posilku,a codziennie jem pół pomarańczy,pół banana(to jest w koktajlu),czasami /kiwi/jablko/arbuz

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Norciu jak.weszłam na wątek,to nikt nic nie napisał,bylam bardzo zdziwiona
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 10:01   #3004
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

W nocy jak nie mogłam usnąć po tej 3 to zamiast liczyć przysłowiowe barany to wzięłam stetoskop i słuchałam jak szybciutko bije serduszko tej mojej kruszyny. W nocy to taka cisza i fajnie było słychać

Stary 2018-05-12, 10:08   #3005
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
W nocy jak nie mogłam usnąć po tej 3 to zamiast liczyć przysłowiowe barany to wzięłam stetoskop i słuchałam jak szybciutko bije serduszko tej mojej kruszyny. W nocy to taka cisza i fajnie było słychać

Ale Ci fajnie z tym.stetoskopem.

A jak.u Ciebie ze.skurczami/bolami?
Stary 2018-05-12, 10:15   #3006
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie z tym.stetoskopem.

A jak.u Ciebie ze.skurczami/bolami?
Od powrotu ze szpitala nie mam już tych skurczy, brzuch twardnieje ale to są te przepowiadające. Boli mnie to krocze o którym już pisałam i prawa noga. Jak dłużej pochodzę to ból jest naprawdę duży. Ale pocieszam się że jeszcze troszkę i będzie lepiej.
Tak do mnie wczoraj doszło że planowo zostało mi 7 tygodni ale jak urodzę w 38 tak jak starszą córkę to już tylko zostaje 5 tygodni. Ale to przeleciało

Stary 2018-05-12, 10:20   #3007
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Od powrotu ze szpitala nie mam już tych skurczy, brzuch twardnieje ale to są te przepowiadające. Boli mnie to krocze o którym już pisałam i prawa noga. Jak dłużej pochodzę to ból jest naprawdę duży. Ale pocieszam się że jeszcze troszkę i będzie lepiej.
Tak do mnie wczoraj doszło że planowo zostało mi 7 tygodni ale jak urodzę w 38 tak jak starszą córkę to już tylko zostaje 5 tygodni. Ale to przeleciało

Ja sobie liczę,że do 37+0 zostało 5,5'tyg!Tylko!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-12, 10:25   #3008
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Ja sobie liczę,że do 37+0 zostało 5,5'tyg!Tylko!
Polu już niedlugo będziemy tulić te nasze maluchy mi się coraz częściej śni ta moja dzidzia.

Stary 2018-05-12, 10:29   #3009
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Polu już niedlugo będziemy tulić te nasze maluchy mi się coraz częściej śni ta moja dzidzia.

Nie mogę się doczekać...choć mam obawy,jak.to będzie

Mam kalafiora zamiast mózgu,pomyliłam.godziny zawodów i dziecko nie wystartowało
Stary 2018-05-12, 10:41   #3010
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Nie mogę się doczekać...choć mam obawy,jak.to będzie

Mam kalafiora zamiast mózgu,pomyliłam.godziny zawodów i dziecko nie wystartowało
Będzie wszystko dobrze musi być.

O kurcze jaka szkoda, synuś zawiedziony pewnie. Co się stało to się nie odstanie. Tylko się tym nie zadręczaj czasami.

Stary 2018-05-12, 11:28   #3011
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Właśnie się zbieram
Powodzenia u dentysty, brrr... ładnie rozpoczęłaś weekend
Pochwal się potem, co upolowałaś. Szkoda, że wczoraj nie byłaś w Jysk - było dodatkowe -15% na rzeczy, które mieszczą się w torbie (dawali taką torbę, co to niejedne zwłoki by się zmieściły)

Cytat:
Ovejta udanych zakupów i bezbolesnej wizyty u dentysty!
Dzieki dziewczyny Na szczescie juz jestem po i żyje założyła mi plombe i polakierowała zęby - mam cicha nadzieje ze do porodu juz spokój będzie

Zakupami się nie pochwalę bo ich nie mam W sklepie uświadomiłam sobie ze nie wiem jakie wymiary powinny mieć te pudełka. Dwa razy kupiłam w Ikea i w sumie wszystkie są za małe musze wymierzyć szafę najpierw

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Potwierdzam! W lubelskim upały jakby nigdy miały się nie skończyć.. Chociaż przedwczoraj jak poszliśmy z mężem do sklepu, to akurat w największy deszcz i trzeba było po zakupach czekać przed sklepem, bo mimo parasolki deszcz bił mi w plecy i bolało..
Ovejita, czego najbardziej tam nie lubisz? Zastrzyku czy borowania? A toto co pisałam wcześniej, że dzieciaki mają za friko do 18 rż., to lakierowanie.
To pytanie retoryczne?😀
Wszystkiego! Zapachu, borowania, siedzenia z otwartą buzią haha. Akurat zastrzyk to nie pamiętam kiedy ostatnio miałam ale też go nie lubię

Cytat:
U mnie szukanie pudełek i organizerów do komody kończy się szewską pasją.. Bo wymiarami mi nie pasują nic, temu po prostu zamówię takie plastikowe pudełka niby do butów, co na allegro sprzedają. http://allegro.pl/pudelko-pojemnik-o...649834114.html O takie coś, tylko wieczko będę musiała ciachnąć. No i wolałabym wysokość szuflady, a nie ledwie 9,5 cm. Summer, stwierdzam wszem i wobec, że masz najlepsze teksty na wątku. Serio, już któryś raz mnie rozśmieszasz bezapelacyjnie. Uważam, że masz dar do pisania.
Wszystkiego co najlepsze dla męża, Cami! Zaśpiewaj mu stooo lat od wizażowych ciężarówek.
Oo w sumie nie pomyślałam żeby na allegro szukać dobry pomysł!
Cytat:
No też pytam co się dzieje!
Ja mam talent, ale nie muzyczny, tylko do czepiania się.. Serio, potrafię skomentować absolutnie każdą czynność męża.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Łał! Ekstra pomysł! Na pewno będzie zbierał szczękę z podłogi! Ja nie znalazłabym odwagi do tego. A wyskoczysz z pudełka ubrana w bikini?
Piona - tez potrafię skomentować wszystko co mąż robi/ mówi.Co gorsza, w 99% nie potrafię się opanować i przemilczeć - nie muszę dodawać jak bardzo mój mąż jest szczęśliwy z tego powodu 😶
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-12, 12:14   #3012
asiaczek
Zakorzenienie

Oj ja też komentuję bardzo często zachowanie męża i to zwykle z niezadowoleniem. Mnie by już coś trafiło na jego miejscu może dlatego coraz częściej rzuca jakimiś kawałami o żonach

Elu, pewnie faktycznie z czasem przyzwyczaicie się do hałasów z zewnątrz, a i u Was niedługo już nie będzie tak cicho może też być tak, że sąsiedzi będą robili imprezy tylko od czasu do czasu i w weekendy a u Was dzidziuś może płakać wiele godzin(czego oczywiście nie życzę) i to Wy się dacie we znaki innym mieszkańcom

Dostałam od siostry w prezencie bon na sesję zdjęciową. Chyba poczekamy na jego wykorzystanie aż Igusia się urodzi i będziemy w komplecie

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-12, 12:28   #3013
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. Kupilam na targu na wsi u tescia dla Iguni

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180512_121128.jpg (62,3 KB, 42 załadowań)
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 13:01   #3014
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
U mnie szukanie pudełek i organizerów do komody kończy się szewską pasją.. Bo wymiarami mi nie pasują nic, temu po prostu zamówię takie plastikowe pudełka niby do butów, co na allegro sprzedają. http://allegro.pl/pudelko-pojemnik-o...649834114.html O takie coś, tylko wieczko będę musiała ciachnąć. No i wolałabym wysokość szuflady, a nie ledwie 9,5 cm. Summer, stwierdzam wszem i wobec, że masz najlepsze teksty na wątku. Serio, już któryś raz mnie rozśmieszasz bezapelacyjnie. Uważam, że masz dar do pisania.
Wszystkiego co najlepsze dla męża, Cami! Zaśpiewaj mu stooo lat od wizażowych ciężarówek.
Dzisiaj w Biedrze widziałam multum plastikowych pudełek w różnych rozmiarach za jakieś psie pieniądze. Jakieś ładne nie były, ale jeśli to do szuflady...
Norko, ty to zawsze każdego musisz zaszufladkować Przypominam, że już jestem Królową Wagi na wątku A co do pisania - cóż, wiem to i wykorzystuję ten fakt, do niedawna też zarabiałam na tym Także, miło mi to słyszeć

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Planuję mu zagrać nawet haha zobaczymy cóż tego wyjdzie

Camelitos, czytam i czytam twoje wypowiedzi i nie mogę się doczekać, aż zdradzisz na czym zagrasz!! Masz wykształcenie muzyczne?

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Mąż stukał w ścianę dwa razy, ale ucichli na chwilę i znowu.. jedynie to pies u nich szczekał głośniej. Swoją drogą w umowie mamy zapis o zakazie zwierząt w kamienicy. Chyba, że to był pies który przybył z towarzystwem bo dziś go nie słychać. Mam nadzieję, że to pojedyncze wybryki, ale jakbym na codzień miała tak funkcjonować co wieczór kiedy każdy chce się wyciszyć, a mieliśmy tu jak na targu to przysięgam Bogu szukam mieszkania nie no żartuję oczywiście, jest dużo plusów i tego się trzymam. Dobrze, że Was mam, ustawicie do pionu Zgadzam się z Tobą, bardzo dobrze lubię czytać posty Summer !

Co planujesz w tych organizerach, ciuszki i do szuflady? Czy te wszystkie drobiazgi kremy, płatki, chusteczki itd?
Ja kupiłam dwa koszyczki, jeden na takie rzeczy do przewijania czyli będę tam mieć kilka pampersów, chusteczki bephanten, a w drugim jeszcze nie wiem. Może te wszystkie witaminy, sól fiz itd co się podaje przy porannej toalecie.itd ale to będzie taki na komodzie

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cami wow! to kciuki z udany występ!

Dziękuję za miłe słowo uznania
A jeszcze w kwestii imprez - o ile mam nadzieję, że to się nie powtórzy, to jeśli jednak okaże się, że wasi sąsiedzi to wesoła gromadka, która gustuje w częstych i głośnych imprezach, no to nie ma bata - dzwoń po 22 na policję. Ja generalnie jestem przeciwna takim akcjom, ale jeśli miałabym małe dziecko + bardzo głośne imprezy, to po prostu nie widziałabym innego wyjścia.

Cytat:
Cześć

Czy ja dobrze rozumiem? 1 kg warzyw-owoców? To całkiem sporo, właściwie nawet nie wiem, jak przeciętna kobieta byłaby w stanie to zjeść, skoro oprócz nich jest jeszcze jakieś białko, węglowodany w postaci ziemniaków, pieczywa czy kaszy... Ja z racji niejedzenia mięsa, jem bardzo dużo warzyw, ale trudno mi uwierzyć, żebym jadła aż tyle

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 13:09   #3015
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej. Kupilam na targu na wsi u tescia dla Iguni

Jakie fajne

Ja ostatnio wylicytowałam 2 opaski dla małej na aukcjach organizowanych na leczenie dziewczynki w Niemczech z połową serca kuzynka miała mi je odebrać i dzisiaj je dostanę to też pokażę foto

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Dzisiaj w Biedrze widziałam multum plastikowych pudełek w różnych rozmiarach za jakieś psie pieniądze. Jakieś ładne nie były, ale jeśli to do szuflady...
Norko, ty to zawsze każdego musisz zaszufladkować Przypominam, że już jestem Królową Wagi na wątku A co do pisania - cóż, wiem to i wykorzystuję ten fakt, do niedawna też zarabiałam na tym Także, miło mi to słyszeć

Camelitos, czytam i czytam twoje wypowiedzi i nie mogę się doczekać, aż zdradzisz na czym zagrasz!! Masz wykształcenie muzyczne?

A jeszcze w kwestii imprez - o ile mam nadzieję, że to się nie powtórzy, to jeśli jednak okaże się, że wasi sąsiedzi to wesoła gromadka, która gustuje w częstych i głośnych imprezach, no to nie ma bata - dzwoń po 22 na policję. Ja generalnie jestem przeciwna takim akcjom, ale jeśli miałabym małe dziecko + bardzo głośne imprezy, to po prostu nie widziałabym innego wyjścia.

Czy ja dobrze rozumiem? 1 kg warzyw-owoców? To całkiem sporo, właściwie nawet nie wiem, jak przeciętna kobieta byłaby w stanie to zjeść, skoro oprócz nich jest jeszcze jakieś białko, węglowodany w postaci ziemniaków, pieczywa czy kaszy... Ja z racji niejedzenia mięsa, jem bardzo dużo warzyw, ale trudno mi uwierzyć, żebym jadła aż tyle
Tak, w sumie obydwoje z moim mężem jesteśmy po szkole muzycznej

Ja gram na keyboardzie, pianinie i gitarze
Chociaż zawsze chciałam na saksofonie się nauczyć ale jakoś tak wyszło że nie było na to czasu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-12, 13:13   #3016
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Jakie fajne

Ja ostatnio wylicytowałam 2 opaski dla małej na aukcjach organizowanych na leczenie dziewczynki w Niemczech z połową serca kuzynka miała mi je odebrać i dzisiaj je dostanę to też pokażę foto

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Tak, w sumie obydwoje z moim mężem jesteśmy po szkole muzycznej

Ja gram na keyboardzie, pianinie i gitarze
Chociaż zawsze chciałam na saksofonie się nauczyć ale jakoś tak wyszło że nie było na to czasu

Camlitos, brawo! Jestem pod ogromnym wrażeniem, ja uwielbiam ludzi muzykalnych i muzykujących , pewnie dlatego, że trochę ich mamy w rodzinie mojej i tż-ta.
Ja bym chciała, żeby dzieciorek dał mi trochę czasu na granie na ukulele, ale to pewnie co najmniej za pół roku o tym pomyślę

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-05-12, 13:14   #3017
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Camlitos, brawo! Jestem pod ogromnym wrażeniem, ja uwielbiam ludzi muzykalnych i muzykujących , pewnie dlatego, że trochę ich mamy w rodzinie mojej i tż-ta.
Ja bym chciała, żeby dzieciorek dał mi trochę czasu na granie na ukulele, ale to pewnie co najmniej za pół roku o tym pomyślę
Zapomniałam napisać że jakieś 3 miesiące temu kupiliśmy ukulele i się przymierzam do nauki grania na nim ale wiecznie czasu brak

Stary 2018-05-12, 13:19   #3018
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam napisać że jakieś 3 miesiące temu kupiliśmy ukulele i się przymierzam do nauki grania na nim ale wiecznie czasu brak

Ano właśnie, znam ten problem. A dźwięk ukulele jest boski, jestem w nim zakochana!

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-05-12, 13:19   #3019
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Ano właśnie, znam ten problem. A dźwięk ukulele jest boski, jestem w nim zakochana!
Pewnie też się zabiorę za naukę gry za pół roku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-12, 13:34   #3020
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie też się zabiorę za naukę gry za pół roku

A pochwalisz sie, jakie uku kupiliscie?

Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-05-12, 14:11   #3021
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
I się ni pochwalisz?

Eluś, to nie są głupie myśli! Ja sama byłabym pewnie zniesmaczona i zdegustowana tym wszystkim. Ale dajcie sobie czas.
To takie zwykłe plastiki chyba z jyska nie ma czym Kochana
Cytat:
Zobaczymy co z tego wyjdzie w bikini nie wyskocze ale zagram mu niech się cieszy

Daj znać jak wyszło i jaka reakcja męża
Cytat:
O takie coś mi chodziło, tylko zastanawiam się czy to praktyczne będzie, skoro przewijak będzie na łóżeczku. Chyba po prostu będę brała pampersa z szuflady, chusteczki i ew. krem i kładła na przewijaku w czasie przewijania, bo coś nie mogę znaleźć organizera do łóżeczka, który mi się podoba.
Swoją drogą, to piękny ten pojemnik na chusteczki, miętowy ze złotym zdobieniem.
Tak teraz dumam, że chyba wolałabym coś ażurkowego niż plecionego. Ale może takie kwadratowe praktyczniejsze jest?
Załącznik 7532721Załącznik 7532726
Ciężko powiedzieć co praktyczniejsze, ja jak zajmowałam się siostrzenica to odbyłam się z patentem koszyczkow i takie też kupiłam trzeba sprawdzić na sobie na szczęście to nie takie drogie rzeczy
Cytat:
Witam się już prawie przed południem.

Od trzeciej nie śpię bo obudziła mnie córka cos jej się śniło i potem nie mogłam zasnąć ale jakoś się przemecze.

Po wczorajszym spotkaniu z koleżankami bardzo poprawił mi się nastrój, brakowało mi takich pogaduch.

Elaaaa mam nadzieję że sąsiedzi mają trochę wyrozumiałości i to była tylko jednorazowa akcja pomimo tego nie zapominajcie o plusach waszej przeprowadzki jest ich znacznie więcej

Norciu też właśnie od rana jakoś pomyślałam o Folince że coś jej nie widać ostatnio.

Camelku udanego show mężuś będzie szczenke z ziemi zbierać

MalaGosia dobrze że się wszystko skończyło bez problemu ale szkoda było tylko twoich nerwów. Na pewno nie zrobili tego celowo.

Ja dziś bez planów, mam posprzątane, Tż wrócił o 7 rano z pracy teraz śpi i znowu idzie na 18 obiadu wyjątkowo nie gotuje dzisiaj tak nie zdrowo albo zamówimy pizze albo chińczyka. Ewentualnie jeszcze dziś wybiorę się do rosmana bo krem do twarzy mi się kończy.

Miłego dnia

Tak, tak ciągle to siebie powtarzam więcej plusów, więcej plusów
Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Oj ja też komentuję bardzo często zachowanie męża i to zwykle z niezadowoleniem. Mnie by już coś trafiło na jego miejscu może dlatego coraz częściej rzuca jakimiś kawałami o żonach

Elu, pewnie faktycznie z czasem przyzwyczaicie się do hałasów z zewnątrz, a i u Was niedługo już nie będzie tak cicho może też być tak, że sąsiedzi będą robili imprezy tylko od czasu do czasu i w weekendy a u Was dzidziuś może płakać wiele godzin(czego oczywiście nie życzę) i to Wy się dacie we znaki innym mieszkańcom

Dostałam od siostry w prezencie bon na sesję zdjęciową. Chyba poczekamy na jego wykorzystanie aż Igusia się urodzi i będziemy w komplecie

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie, potem oni będą nam stukać jak mały będzie płakał? Hmm no moje hormonki zrobiły dziś swoje
Cytat:

Jeśli to będzie się powtarzać i po ewentualnych rozmowach nie zmieni się to pokusze się o telefon na policję, tak jak mówisz. Kurcze każdy chce w nocy odpocząć, tak jak mój mąż czeka na ten weekend jak na zbawienie, a tu masz impra miejmy jednak nadzieję, że to epizod. Ale jak tak myślę, gdybym kupiła mieszkanie i miała takich imprezujących częściej sąsiadów to bym sobie chyba strzeliła w łeb.. tutaj wynajmuje i zawsze mogę się wynieść, a jak mieszkanie na własność, to już nie wiem

My wracamy po warsztatach, z terminem na 19.40 na USG 4D cudem się udało, staliśmy w kolejce dlugooo i w sumie po zapisie naszego nazwiska Pani ogłosiła, że już tylko zapisy na zwykle USG także nam się udało! Bo za nami jeszcze z 50 osób.. fajne zajęcia, z pierwszej pomocy, chustowania, karmienia piersią, były stoiska dietetyka, szkoły rodzenia, banku przechowywania krwi pępowinowej no i oczywiście reklamy gadżetów m.in kilka szumisiow do wygrania my jednak mamy więc nie chciałam zabierać szansy innym idziemy na obiadek, a wieczorem znowu wycieczka do CH

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-05-12 o 14:12
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 14:28   #3022
ovejita
Wtajemniczenie

Ela, super! Czekamy zatem na zdjęcie!

My dziś wieczorem idziemy do teatru tylko trochę się niepokoje, bo pobolewa mnie brzuch jak na okres. Jak nie minie do poniedziałku to pewnie umowie się na środę na wizytę, żeby sprawdzić czy tam z szyjka nic się nie dzieje.
Stary 2018-05-12, 14:36   #3023
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość

My dziś wieczorem idziemy do teatru tylko trochę się niepokoje, bo pobolewa mnie brzuch jak na okres. Jak nie minie do poniedziałku to pewnie umowie się na środę na wizytę, żeby sprawdzić czy tam z szyjka nic się nie dzieje.
A mocno?Bo.mi.się zdarza,ale jak.narazie to.lekko

Ela super z tym usg???

Camelitos jeśli.można zapytać,czym.zajmujesz się zawodowo?

Bursztynku syn był trochę smutny,jak wrócił.
Stary 2018-05-12, 14:54   #3024
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:

Ela super z tym usg???

Na szczęście lekko i nie cały czas, dlatego nie panikuje. Ale w tyle głowy caly czas mam fakt, że mam skrócona szyjkę i dlatego mnie to trochę martwi. Chyba ze to po prostu macica ćwiczy.
Stary 2018-05-12, 15:05   #3025
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście lekko i nie cały czas, dlatego nie panikuje. Ale w tyle głowy caly czas mam fakt, że mam skrócona szyjkę i dlatego mnie to trochę martwi. Chyba ze to po prostu macica ćwiczy.
A mialalas.mierzone na usg?

Ja niby nie mam.skroconej,ale to.tylko.z badania na fotelu
Stary 2018-05-12, 15:07   #3026
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

mam nadzieję, ze synek się ustawi, bo śliczne zdjęcia dziewczyny pokazywały a nie mamy żadnego w 4d, bo ciągle a wizytach się zasłania

Cytat:

Ela super z tym usg???

super, cieszymy się

Cytat:
Na szczęście lekko i nie cały czas, dlatego nie panikuje. Ale w tyle głowy cały czas mam fakt, że mam skrócona szyjkę i dlatego mnie to trochę martwi. Chyba ze to po prostu macica ćwiczy.
też mam takie bóle, cieszę się na wizytę we wtorek, bo jakieś mam dziwne przeczucia, że u mnie te bóle, plus stawianie się brzucha to niezbyt dobry objaw. Z tym, że u mnie nospa, magnez i leżenie pomaga.. tyle, że ja się zapominam i latam ciągle echh..
jak Cię będzie niepokoić nadal to umów się do lekarza, będziesz spokojniejsza
Stary 2018-05-12, 15:43   #3027
pola25
Zakorzenienie

Ela przed.srodowa wizytą bylam pewna ,że cos jest nie tak,miekka szyjka ,skrócona czy.rozwarcie.Nie pisalam.Wam,ale bardzo często mialam.skurcze przez 3-dni...
Ale okazało.się ,że wszystko ok.Myślę,ze magnez tak.super.działa. A jak nadal rwardnieje.to.piję.musxyn ianke.
No.i.co.zauwazylam,że twardnienie.jest.po.sytua cji stresowej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-12, 16:01   #3028
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ela przed.srodowa wizytą bylam pewna ,że cos jest nie tak,miekka szyjka ,skrócona czy.rozwarcie.Nie pisalam.Wam,ale bardzo często mialam.skurcze przez 3-dni...
Ale okazało.się ,że wszystko ok.Myślę,ze magnez tak.super.działa. A jak nadal rwardnieje.to.piję.musxyn ianke.
No.i.co.zauwazylam,że twardnienie.jest.po.sytua cji stresowej.
U mnie też trochę stresu i zmian wszystko na raz.. ale jednak głównie u mnie widzę to reakcja, jak zbyt długo czy szybko pochodzę, gdzieś się schyle tak bez namysłu szybko i nagle.. i praktycznie codziennie około 17-18 jak uczarowane..
Dobrze, że u Ciebie ok wszystko to najważniejsze. Ale nie ma dyskusji musimy się oszczędzać, choć dla mnie to trochę trudne, bo całą ciążę dużo chodziłam, wszystko robiłam.. ale trzeba powiedzieć stop. Zobaczę co powie gin we wtorek mam nadzieję, że będzie jak u Ciebie

Bardzo nie lubię Muszynianki, ma taki dziwny smak.. gdybym się tylko przekonała, ale nie mogę

Stary 2018-05-12, 16:12   #3029
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki dziewczyny Na szczescie juz jestem po i żyje założyła mi plombe i polakierowała zęby - mam cicha nadzieje ze do porodu juz spokój będzie

Zakupami się nie pochwalę bo ich nie mam W sklepie uświadomiłam sobie ze nie wiem jakie wymiary powinny mieć te pudełka. Dwa razy kupiłam w Ikea i w sumie wszystkie są za małe musze wymierzyć szafę najpierw

To pytanie retoryczne?
Wszystkiego! Zapachu, borowania, siedzenia z otwartą buzią haha. Akurat zastrzyk to nie pamiętam kiedy ostatnio miałam ale też go nie lubię

Oo w sumie nie pomyślałam żeby na allegro szukać dobry pomysł!

Piona - tez potrafię skomentować wszystko co mąż robi/ mówi.Co gorsza, w 99% nie potrafię się opanować i przemilczeć - nie muszę dodawać jak bardzo mój mąż jest szczęśliwy z tego powodu
O, a mi kazała przyjść po rozwiązaniu dopiero. Czyli masz całkiem niezłe ząbki, skoro zastrzyku ni pamiętasz?
Te komentowanie jest nieznośne, prawda? Nie wiem jak on ze mną wytrzymuje. Ale ja nie robię tego ze złości czy ze wściekłością, po prostu.. jak np. je kanapki na łóżku, to powiem, żeby nie nakruszył albo żeby nie siadał bezpośrednio na prześcieradle albooo żeby szybciej z tego kibla schodził.

Summer, zarabiałaś na pisaniu? Ooo, pisałaś może bloga czy pracowałaś jako dziennikarka? Nie no, widać, że masz to coś, to teksty masz genialne.

Nie wiedziałam, że u nas tyle talentów muzycznych. Mój mąż gra na perkusji, i troche pianinie, gitarze oraz basie. Tylko ja taka antytalent. Moja gitara kupiona 10 lat temu dalej stoi....

Super Ci się trafiło Eluś z tym USG 4D, ekstra! Będzie zdjątko?
Widzę, że te przepowiadacze, to już nie przelewki. A jak Wam brzuch twardnieje, to robi się taki gulkowaty, taka okrągła piłka?

Aj, też nie mogłam na początku przyzwyczaić się do smaku Muszynianki, ale w końcu są polubiłam. Nie wiem czemu przestałam pić, nie pamiętam. Może już uszami mi wychodziła?

Dziewczyny, czy tylko ja ostatnio tyle śpię?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-12 o 16:16
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-12, 16:48   #3030
aaska92
Zadomowienie

Cześć, a mnie nie było za bardzo w ciągu ostatnich dwóch dni, czytam Was z doskoku. Ale u mnie remontów ciąg dalszy i teraz jest sporo do ogarniania.
A u mnie Norka też ostatnio zauważyłam zapotrzebowanie na sen jak w pierwszym trymestrze. Za to w nocy nie mogę spać, młody mi szaleje rozpycha się i kopie albo latam siku, a w dzień koło 13-14 jakiś kryzys łapię i drzemię nawet do dwóch godzin i to ledwo się podnoszę.

Teraz lecę w końcu zamontowana szafa i mogę rozłożyć swoje rzeczy , a niedługo dowiozą komodę dla małego <3.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości