![]() |
#2401 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
aha, co do zapisywania nowych umiejetnosci czy wydarzen w zyciu dziecka, to ja mam taki album - http://www.wysylkowo.pl/product_info...ucts_id=133291
to swoisty pamietnik, w ktorym wlasnie notuje wszystko zwiaznae z zyciem malej ![]() dziewczyny, czy waszym dzieciom tez sie robia koltuny na glowie? (pytam oczywiscie te mamy, ktorych maluchy maja wlosy). moja czesto ma z tylu jakies male koltunki, ktore musze obcinac. mysle, ze to wina tego, ze praktycznie spi na pieluszce tetrowej (podkladam od urodzenia, bo ulewa, choc teraz juz malo, w nocy prawei wcale, wiec bardziej z przyzwyczajenia), bo gdyby spala bezposrednio na poszewce od poduszki, to pewnie by tego nie miala... musze zatem skonczyc z tym glupim zwyczajem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Raczkowanie
|
Jeszcze raz dzieki za cieple slowa. Bartus wczoraj nie chcial sie kapac- plakal i marudzil, moze go te ranki na nozkach bolaly. Wogole to zaczal duzo ulewac i od wczoraj je tylko po 100-130ml(po tym tez ulewa), jak zawsze jadl 150 i to czasami bylo malo...
Fredziunia extra maluszek, ale ja bym siie tak bala syncia polozyc bo jemu zdarzy sie ze czasami glowka opadnie wiec moglby sie zakrztusic. Kokochana super wygladasz, jak 18 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Raczkowanie
|
Susola dzięki
![]() Hanka jak ją kładę na brzuszku w wanience to patrzy w wodę i patrzy i pochyla główkę i siup w wodę. I się cieszy, a ja mam napady paniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
|
Mojej Marceli tez sie robia kołtunki we włoskach ale ja jestem stara zababoniara i ich nie obcinam
![]() kurde odwazne jestescie ![]()
#2405 |
Raczkowanie
|
No musze napisać musze, chociaż mam tyle roboty - jutro wyjeżdżamy. Przede mną też wizja pakowania, która mnie trochę przeraza. My wyjeżdżamy już jutro rano.
gosiaczek - Ty naprawdę jesteś fotogeniczna.Co prawda nie widziałam cię osobiście, ale na zdjęciach wychodzisz super kokochana - super zdjęcia Mąż ci je robi? Córeczka chyba podobna do ciebie, taka śliczna jak mamusia ![]() ![]() gosiaczek - To bardzo dobry pomysł z tym zapisywaniem osiągnięć naszych dzieci. Ale ja mam jeszcze lepszą pamiątkę - do niedawna prowadziłam notes (już się skończył!), w którym jest zapisane każde karmienie Oli. Każde, od urodzenia, bo zazcęłam go prowadzić jeszcze w szpitalu. Wpisywałam tam godzinę karmienia i pierś, z której karmię, tak dla siebie, żebym wiedziała. Na początku wpisywałam tam też kupki(!) i czas czuwania Oli i spania. A najlepsze jest na samym początku tego notesu: minuty, w których miałam pierwsze skurcze jeszcze na oddziale patologii ciąży (później już oczywiście nie było sensu zapisywać, bo były takie że Hoooo) Uważam że to super pamiątka będzie dla Oli Aco do starania sie o dzidzię, to u mnie nie trwało to nic: po kilku latach brania tabletek odstawiłam je, odczekałam miesiąc i tydzień i potem, za pierwszym razem(!!, złoty strzał, he, he!) nam się udało. Dokłądnie wiem, w którym dniu. Niedawno - w czerwcu "obchodziliśmy" rocznicę poczęcia Oli. Była pełnia sezonu truskawkowego.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Raczkowanie
|
zapomniałam to napisać poprzednio: Dla mnie to forum jest też czymś ważnym. Miejscem, w którym mogę napisać i przeczytać o tym co mnie najbardziej obecnie zajmuje. Prawda jest taka, że nie zawsze o wszystkim mogę powiedzieć męzowi, tyle jest różnych spraw, o niektórych zapominam, a niektórych zwyczajnie on, jako facet, nigdy nie zrozumie (np. moje oburzenie, gdy pewna kobieta zapytała mnie czy Ola to chłopiec czy dziewczynka) - Jak opowiadałam wczoraj to mojemu męzowi, pełna oburzenia, to on się na mnie dziwnie popatrzył... Ja staje się uzależnina chyba od tego formum, czego najlepszym przykładem jest, że tego posta pisze na...desce do prasowania w trakcie prasowania. Nie było mnie tu co prawda w czasie ciązy, ale podczytywałam was. Co do ciąży, to u mnie przebiegała super bezkonfliktowo, czułam się świetnie i - ku własnemu zdziwieniu - nie martwiłam się że małej coś będzie. oczywiście robiłam wszystkie badania łącznie z testem PAPPa, dla własnego spokoju.
Chciałam dać zdjęcia mojej Oleńki, ale coś ostatnio w ogóle nie chcą mi sie załadowywać, chyba są za duże?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Zadomowienie
|
MADABELL Maja się fajnie chichracze, mój też tak robi jak mu robię "prutki" na boczku, chyba ma tam łaskotki po tacie.
FREDZIUNIA- Marko wyglada fajnie w tej wanience. Mój jeszcze tak stabilnie główki nie trzyma więc poczekam z tym kładzeniem na brzuszek, natomiast na brzuszku ja go kąpię w powietrzu, podtrzymując główkę, mąż się boi. Ale najczęsciej on go kąpie, mają swoje sekrety łazienkowe ![]() Cytat:
A nam sprzyjały ciepłe klimaty i Krzyś został poczęty w Grecji. PAPRYCZKO ja też mam albumik maleństwa, gdzie zapisuje osiągnięcia ale inny. Pozdrawiam, bo Krzyś płacze, obudził się
![]() |
#2409 |
Raczkowanie
|
maecelina73 - oczywiście, że wywołuje zdjęcia z cyfrówki Zawsze mam tylko zaległości, bo cykamy ich tyle, że zanim wybiorę się do fotografa, to trochę się ich uzbiera. oczywiście nie wywołuje wszystkich, te powtarzające się i gorsze ujęcia zostawiam tylko w komputerze/na CD. No i właśnie chciałam wam wkleić zdjecia Oli z dzisiejszej sesji, ale mój komputer stanowczo odmawia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja Malutka mówi "mama" tak czasami jej sie uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny chciałam się zapytać ile ważą wasze dzieciaczki ? Moja ma 4 miesiące i tydzień i wazy ....7300
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Raczkowanie
|
A zaznaczanie wymiary waszych dzieci na tych siatkach centylowych? Ja nie, ale może zacznę. Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem te siatki centylowe, ale będę musiala poczytać i dobrze je pooglądać.
Moja Ola 2 dni przed skończeniem 4 miesięcy ważyła 6800g. Dzisiaj nie wiem ile, bo to już (!) minął ponad tydzień od tamtegf ważenia (było 16 lipca). |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
kurcze cos mi nie idzie wklejenie fotki
![]() Dzis jest strasznie goraco,wybrałąm sie na spacer koło 12.A ile było przy tym cyrków.Najpier ubrałam sie,potem ją,póżniej czekałam az bedzie chciała jesc-co trwało 35minut... potem zaczeła płakac jak ja do wozka wsadzałam,a widziałm,ze jest senna... 3razy ja próbowałm usypiac na rekach,jak juz zamknęła oczy to ja dpo wózka a ona w ryk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Raczkowanie
|
E--a dziękujemy za komplement. Oczywiście, że robi mąż
![]() ![]() Ja też jestem uzależniona od tego forum. Żałuje, że w ciąży go nie znalazłam. No normalnie nie wiem jak 2 tygodnie wytrzymam bez zaglądania tu ![]() madbell moja też ma azs. Polecam Ci serię kosmetyków topialyse (szczególnie krem). Drogie, ale warte swojej ceny. Z tymi siatkami centylowymi jest tak: Mamy sto centyli- tak jak 100%. Jak dziecko jest na pięćdziesiątym centylu to znaczy, że jest średnie. Jak jest na 20 to 20% dzieci jest mniejszych a 80 większych. Ale nie ma co sie tym aż tak bardzo kierować. Bo to statystyka- A statystycznie to jak wsadzisz jedną rękę do wrzątku a drugą do wiadra z lodem to jest ci średnio ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Rozeznanie
|
A my z dziewczynkami drugi dzień na plaży. Dzisiaj cały dzień na świeżym powietrzu bo po plaży spacer deptakiem przy morzu ja co prawda mam trochę za bardzo opalone plecki bo jak nie karmiłam to patrzyłam co starsza wyrabia w wodzie i na piasku jak Zosia zasnęła to Basia chciała jeść itd ale w sumie było super. Zosia leżała na kocyku na piasku cień dawał wózek. A propos wózka dostałam ostatnio super spacerówkę na wyjazdy składa się jest bardzo lekki Zosia może wygodnie się położyć na razie na płasko jest budka a jest taki lekki że z łatwością pcha go moja czterolatka jestem bardzo zadowolona bo mój Roan wymaga drugiej osoby do wnoszenia a tak jestem samowystarczalna co lubię. Zosia podobnie jak Wasze szkraby rozgadała się na całego jeszcze tylko 10 dni i kontrola bioderka już się denerwuję.
Zdjęcia Wasze i Waszych pociech są prześliczne a ludzie często gadają chopiec czy dziewczynka tak z nudów żeby tylko się pogapić mnie na szczęsćie nie zaczepiają choć jak Basia ma króciutką fryzurkę to ostatnio pani powiedziała zobacz jak chłopiec pieknie jeździ na rowerze a miała spodenki w kwiatki i różową bluzeczkę z serduszkiem także kochane nie przejmujcie się takimi komentarzami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Raczkowanie
|
To ja się już chyba dziewczyny pożegnam. Musze jeszcze popakować nasze kosmetyki (tj. moje i Oli), bo jutro rano wyjeżdżamy. jedziemy na tydzień. Nie bedziemy mieć ani telewizji (z czego się cieszymy, choć ja nawet w domu prawie w ogóle nie oglądam) ani (co gorsze) internetu,a więc tydzień bez wizażu! No ciężko będzie, jak wrócę to pewnie nie nadrobię z czytaniem, takie tu tempo.No to pa, pa.Do zobaczenia (ha, ha, do napisania) za tydzień
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Raczkowanie
|
E--a miłego wyjazdu życzę. Bawcie się dobrze! Do zobaczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Zadomowienie
|
E---a spróbuj przez komórke sobie wątek poczytac.Najlepiej wejsc na swojego maila i poczytac te maile pt"co nowego na watku" ja tak robilam w szpitalu bo tez jestem uzaleznione. Normalnie jak choc raz dziennie niezajrze to chodze nerwowa
![]() Udanego wypoczynku Co do kapili na brzuszku- malo wody trzeba lac i ja na poczatku podkładalam mlodemu rękę pod brode. Teraz juz tylko pilnuje zeby sie nie przekrecil niespodziewanie na wznak.A glowa mu dzis dwa razy w wode polciala i nic dalej sie usmiechal zadowolony. Troche poplul raz odkaszlnal i dalej raczkami machal. ![]() Gosiaczek aleks dopiero od kilku dni chlapie, wczesniej tez sie relaksowal, wiec wszystko przed twoja hania |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 |
Rozeznanie
|
madabell moja chyba ma azs bo ma te placki suche i takie lekko czerwone na udach , ale lekarz powiedział że z tego wyrośnie
![]() ![]() kokochana dziękuję za szczegółowe wyjaśnienie zagadki centylowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
E--a udanych wakacji
![]() Ja tez jestem uzalezniona od tego forum chociaz ostatnio nie mam zbyt duzo czasu ale jak tylko mała zasypia to pierwsze na kompa lece -talerze w zlewie moga poczekac ![]() zaczeło sie od ślubu siedziałam z poł roku na wątku ślubnym pozniej na poczekalni na wątku próbowac do skutku no a pozniej na naszym mamusiowym i do dzis dzieku temu poznałam duzo wspaniałych osób- z kilkoma nawed utrzymujemy kontakty spotykamy sie, dzwonimy itp. super jest to forum -ciesze sie ze kiedys tam... "go"znalazłam ![]() Ja tez zrobiłam sobie stronkę na bobasach i własnie mam zamiar załączyc tam jakis filmik ![]()
#2422 |
Raczkowanie
|
Susola jak Bartuś? Byliście u lekarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie susola - co u was?
E--a - przyjemnego wypoczynku ![]() NIUNCIO- zazdroszczę Ci tego morza ![]() ![]() madabell - wiem - łatwo się mówi - ale głowa do góry!!!!!! ![]() Wg siatki centylowej, to takie długie jak moja Milenka dziewczynki się nie rodzą ![]() ![]() Ale muszę ją dokładnie pomierzyć, na którym teraz jest centylu. Za tydzień mamy szczepienie - może wtedy - będzie miała 4 i pół miesiąca. Chyba ważne jest, by poszczególne wyniki (centyle) były takie same lub zbliżone. Carmela - tylko pogratulować takiej pannicy! Moja Milenka też "pływa" w wannie, ale z upodobaniem podchlipuje wodę, wiec muszę uważać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Raczkowanie
|
Madbell- nie wiem czy to ten sam krem, bo ten co ja mam jest w białej tubce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Raczkowanie
|
Czyżbyście wszystkie jeszcze spaly? Szczęściary
![]() Muszę pochwalić moje ukochane maleństwo. Od dwóch dni Hania podciąga się do siadu. Sama ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zadomowienie
|
Ja nie śpię, od rana na nogach, miałam wczoraj popisać trochę ale nie znalazłam czasu a dzisiaj mam kupę roboty w związku z imieninami. Odezwę sie dopiero w poniedziałek więc będę miała co czytać
![]() Pozdrawiam wszystkie Anie. Buziaki ![]()
#2428 |
Zadomowienie
|
Dla Ani najlepsze życzenia
![]() A Aleks dzisiaj się przewrócił na brzuszek!!! z plecków i tak mu się spodobało ze zrobił to jeszcze raz. Tylko ze jeszcze nie umie sobie rączki spod brzuszka wyciągnac i bidula leży tak całym ciężarem na tej rączce. Najlepsze że mały cwaniak żeby się przewrócić obrócił się trochę na boczek i chwycił mnie za koszulę nocną żeby mu łatwiej było pupe przekręcić na bok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Rozeznanie
|
No ja tez od rana na nogach , w sumie teraz jak maly mi zasnal powinnam wziasc sie za sprzatanie ale jak widac wskoczylam na wizaz (to uzaleznienie
![]() ![]() ![]() ![]() Co do kapieli malego ja na poczatku tez trzymalam mu reke pod buzka zeby mu niewpadala do wody ale teraz on dzielnie trzyma ja sam (no ale ja stoje z reka zaraz obok) i przyglada sie kaczuszce na wanience (ktora dopiero zobaczyl kapiac sie na brzuszku ![]() Co do staran to my staralismy sie okolo 2 lat, wczesniej dwa razy nam sie udalo ale no coz zycie bywa brutalne i plata figle najpier daje radosc a potem ja odbiera ![]() ![]() ![]() ![]() Tak jak pisala Kasia ktos kto tego nieprzezyl jest mu trudno zrozumiec a juz teksty "tak musialo byc" "innym razem sie uda" itd... teraz podchodze do nich inaczej teraz umie o tym rozmawiac (chodz nadal rycze nawet teraz) ale wtedy bylo mi ciezko a te teksty dobijaly jeszcze bardziej ![]() ![]() ![]() Ok bo teraz siedze i rycze a napewno zaraz wroci maz i bedzie zleksza zdziwiony ze ja placze a tu nieposprzatane ![]()
#2430 |
Zadomowienie
|
No to ja tez sie pobeczalam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.