![]() |
#3121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Uff, niedziela mnie uratowała i mimo pracy udało mi się Was dogonić 😀 Ale w niedziele tylko 6h pracuję, a do południa uprawiałam leżing po ostatnich intensywnych dniach 😉 Jutro właściwa nasza rocznica, spędzamy spokojny wieczór w domku (tż wziął urlop i będzie na noc w domu z tej okazji), a we wt południu zabiera mnie na jakieś wyjście niespodziankę, nie mam pojęcia gdzie! Na jutro w planach też mój uwielbiany, robiony przez tż makaron z owocami morza, dlatego w miarę zniosłam dziś oglądanie zdjęć Waszych pyszności chyba z piątku... 😉
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Ciekawe tematy poruszałyście, ale niestety już chyba nie wbiję się w dyskusję. Może tyle dodam, że ja tam po porodzie zaglądałam w wiadome miejsce z lusterkiem i raczej byłam pozytywnie zaskoczona, że rana wyglądała o wiele lepiej niż sobie wyobrażałam (za każdym razem byłam nacięta), natomiast ogólnie... No wiadomo, że wszystko jest trochę rozciągnięte... Ale wraca do normy po jakimś czasie! ![]()
![]() |
![]() |
#3122 |
Zadomowienie
|
Folinka mąż będzie na noc w domu?
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3123 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Folinko, wszystkiego najlepszego dla was z okazji rocznicy! Oby ten dzień był magiczny ![]() ![]() ![]() Rano obudził mnie skurcz w nodze, który trwał prawie 15 minut. Wyłam z bólu. Niestety Magne B6 Forte nie spełnia swojego zadania ![]() Sprawdzałam te warsztaty, ale strona mi się nie chce otworzyć i finalnie zapisałam się na jakieś inne w czwartek w hotelu. Nie bardzo mam z kim pójść, więc nie uśmiecha mi się samej siedzieć 4 godziny, no ale zobaczymy, może się zmotywuję i warto będzie się przemęczyć. Jakby co - Świadoma Mama - może któraś jeszcze będzie chciała skorzystać, są też w innych miastach ![]() Miłego dnia, dziewczyny! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale czekam ostatecznie na wieści od dziewczyn, które idą chyba jutro i w środę czy warto ![]() ![]() Folinko wszystkiego najlepszego! Dużo, dużo miłości i zrozumienia! ![]() ![]() Ja dziś kompletnie niewyspana, nie mogłam zasnąć od 2 do rana w sumie.. Posprzątam mieszkanie, potem skoczę po wyniki do laboratorium i do biblioteki może wejdę ![]() Miłego dnia dziewczyny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
Cześć !
Ja na warsztaty niestety nie jadę,bo musiałabym jechać 100 km! Monya kciuki ,abyś szybko wyszła! Summer a Muszynianke pijesz?Odkąd piję ,nie mam takich bolesnych skurczy,nie wiem czy to dzięki tej wodzie,ale wierze,że tak! Elcia kciuki za wyniki badań! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3126 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od 2?! Ratunku, biedna jesteś! ![]()
![]() |
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Monya to powodzenia oby Cie szybko wypuścili!!!
Ale noc. Zua mam ten sam problem. Spałam i zgagę miałam taka ze po prostu spiąć o niej myslalam. Jadłam to samo co wczoraj i wczoraj nic a dzis cała noc mnie paliło. Bardzo nieprzyjemne! No to do pracy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
Ja za to nie byłam ze 3 dni w toalecie,dzisiaj poszłam ,a teraz mnie tak tyłek boli...Kupiłam już na gemini maść
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3129 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiekszosc uzywa/uzywala jednego komplety dziennie. Da sie Ale znam tez ciezkie przypadki gdzie pampers dziecka jest po kazdym siku wymieniany czyli co 5 minut 🤣 Rozne sa matki ![]() Ja wprawe mam pracujacc w przedszkolu tyle lat w grupie 1-3 zmienilam tyle pieluch ze raczej problemow z zalozeniem pampersa miec nie bede 🤣 Najwazniejsza technika, szybkosc i spryt ![]() A tak wogole to witamy sie po dlugim weekendzie ![]() Strasznie intensywnie u nas bylo ![]() Kino z mlodsza latorosla a potem wesole miasteczko. W ogole to zacgwycona jestem jak w przeciagu paru dni dziecko moze sie zmienic. Nasz "mala" zawsze ostrozna, uwazna, trzymajaca sie mamy i taty pokazala namw wczoraj swoje drugie oblicze i mam nadzieje ze ta przebojowosc ktora odkryla w sobie to zatrzyma na zawsze ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() Mama opowiadala mi ze miala 10 pieluch tetrowych i musiala kazda od razu prac i suszyc zeby jej starczalo. I jeszcze do tej pory wspomina ich cerowanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Guru fajnie,że Twoja córcia samodzielna.Chyba mi umknęło-ile ma lat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3132 | |
Wtajemniczenie
|
![]() witam w nowym tygodniu! ![]() ![]() Dostałam inf, że dzisiaj ma mi przyjść kurier z zamówieniem z Gemini ![]() ![]() Dwie szuflady są pełne ciuszków, a w pierwszej jeszcze moja toaletka ![]() ![]() Odebrałam też wczoraj z paczkomatu koszule do karmienia z szykownejmamy i biustonosz, więc temat mojej szpitalnej wyprawki uważam za zamknięty ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3133 |
Wtajemniczenie
|
Czasem próbuje, ale rzadko uda mi się zasnąć w ciągu dnia.. dziś wyjątkowo pieką mnie oczy i czuje się marnie przez to niewyspanie, ale ogólnie od sześciu miesiący źle śpię, więc to jakby powiedzieć - moja codzienność
![]() Emma ooo pewnie moje też dotrze! ![]() Polu dziękuję Kochana! Dam znać, najbardziej o mocz się martwię - jak zwykle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-05-14 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3134 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
U nas troszkę się chmurzy i dość mocno wieje, a miałam w planach wyjść do hurtowni z bielizną ![]() Muszę się pochwalić, że zamówiłam dziś łóżeczko ![]() Wczoraj uprałam białe ciuszki dziecięce i zaczęłam je powoli prasować. Wieczorem wstawię kolorowe, bo chcę mieć to z głowy. ![]() ![]() Monya, ![]() Folinko, gratuluję rocznicy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 |
Zadomowienie
|
U mnie noc tragiczna. Tak na dobre zasnęłam jak już świtało. Chyba ok 4 i pospalam do 9. Dla mnie mało. Wiec dzień dziś będzie raczej słaby, ale muszę się zmęczyć bo wtedy lepiej się czuje i lepiej śpię. Ale pogoda jak dla mnie fajna bo chłodek to pójdę na spacer jakiś dłuższy może.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3137 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry !
U mnie dziś też coś pogoda się popsuła, ale to dobrze deszcz potrzebny, a ostatnio to chyba padało w Święta Wielkanocne. Ja planuje dosyć leniwy dzień po intensywnym weekendzie. W sb dużo sprzątania, wczoraj miałam komunie w rodzinie, poszłam sobie na msze wcześniej, bo potem miałam brzdąca jednego do pilnowania, ale już sama do kościoła się nie wybieram. Po pół godziny stania zaczęło mi się robić słabo, już takie mroczki przed oczami i musiałam wyjść. U Was widzę zaczęło się już wielkie pranie i prasowanie. My dziś mamy do odbioru wózek czas oczekiwania był do 6 tygodni, a nasz przyszedł w 1,5 tyg., co się im praktycznie nie zdarza ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3138 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny współczuję Wam ciężkich nocy
![]() ![]() coś ten III trymestr jest dla mnie łaskawy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
Więcej co ale tak patrze na rachunek od wózka i fotelika i okazało sie ze ta baza isofix to jest duzo droższa od samego fotelika
![]() Wasze tez były droższe od samego fotelika? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3140 |
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
![]() Monyaa, trzymam kciuki za Twój pobyt w szpitalu - żeby był jak najbardziej znośny, i przede wszystkim krótki! Dobry pomysł z tymi chusteczkami nawilżanymi, niestety trzeba sobie jakoś radzić, jak placówka nie wyrabia z higieną, chociaż to się w głowie nie mieści ![]() Ovejita, już wszyscy Ci powiedzieli, żeby praktykować prowadzenie samochodu, ale jeszcze ja powiem ![]() Ja akurat jeździłam od początku posiadania prawa jazdy i jeżdżę dalej bardzo dużo, bo mój zawód wymusza częste wyjazdy do bardzo różnych miejscowości. Nauczyłam się już też w dużej mierze wyszukiwania bezpłatnych parkingów, których coraz mniej ![]() Folinko, miło Cię czytać! Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy (tak awansem, bo nie jestem ostatnio codziennie na wizażu) - kolejnych tak dobrych, a nawet jeszcze lepszych lat ![]() summer, dzięki za info o warsztatach Świadoma Mama, zapisałam się na czerwiec, bo dopiero wtedy są w mojej okolicy. Może być fajnie, chociaż nie wiem, co powie TŻ, jak go uświadomię, że czekają go kolejne 4 godziny jakiegoś spotkania, bo do tamtej pory już będziemy po 2 różnych, wielogodzinnych warsztatach ![]() Ja dziś czekam na przesyłkę od Krzysia_Jarzyny z zaopatrzeniem w koszule do karmienia i jakieś dodatki, a poza tym zamawiam wózek. Muszę się pochwalić, że wyrwałam chyba ostatni dostępny gdziekolwiek Roan Bass Soft w interesującym nas kolorze, i to za normalną cenę! Producent specjalnie uszyje jeszcze jeden egzemplarz specjalnie dla nas ![]() ![]() Kupiliśmy też używane łóżeczko przez olx, nosi jedynie ślady ząbkowania na drewnianej ramie, TŻ odświeży i przemaluje całość cienką warstwą i będzie wyglądało jak nowe. Jak dla mnie nie było sensu kupować nowego, nawet w takiej Ikei, bo i tak te wzory są wszędzie prawie identyczne, a wiele dzieciaków z łóżeczek korzysta raczej rzadko, więc często są to rzeczy z bardzo małym rzeczywistym 'przebiegiem'. Życzę spokojnego i miłego dnia bez zbędnych stresów i wysiłków ![]()
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2018-05-14 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3142 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie!
Monya trzymaj się tam w szpitalu! Mam nadzieję, że ten pobyt będzie dla Ciebie przyjemniejszy niż ten poprzedni! Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze Wy już pierzecie... Ja jeszcze czekam- gdzieśza dwa tygodnie zacznę wszystko prać. W pokoiku nie mamy jeszcze listew przypodłogowych i obawiam się, że będą zakładane jakoś w ostatnim momencie... Więc już nawet nie czekam na to, tylko ustawiam tak meble jak chcę a jak będą montować listwy to powiem, żeby je przycinali z dala od tego pokoju i odstawili meble potem na swoje miejsce... Kurcze dziewczyny... chciałam, żeby jeszcze tż zrobił u nas taras, ale wypadła gdzieś jeszcze jedna robota i teraz prawdopodobnie nie zdąży przed porodem zrobić to.. I strasznie mnie to męczy, bo chciałabym mieć tematy remontowe zaplanowane na ten rok skończone przed porodem. Bo przecież nie będzie mi wiertarką wiercić w ścianach jak w domu będzie miesięczne dziecko... Męczy mnie to strasznie...
![]() |
![]() |
#3143 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przyszłam po wyniki, a tu przerwa 20min.. wrr ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
Kropka_nad_i najwyżej jakoś tak się zgracie, że Ty wyjdziesz z dzieckiem na spacer a mąż wtedy będzie robił remont albo przynajmniej te najgłośniejsze czynności. Chociaż wiem, że lepiej i byłoby uporać się z takimi pracami przed porodem.
Regularkate fajnie wyszło z tym wózkiem ![]() Ja niestety też przyłączam się do grupy z kiepskimi nocami. I to nie dlatego, że ja spać nie mogę, tylko synek bez przerwy się budzi i płacze. Dziś wstał o 5:30po tej kiepskiej nocy, więc jestem już całkiem zmęczona. Od dwóch lat nie przespałam całej nocy. A im bliżej porodu tym bardziej jestem przerażona jak sobie poradzę z dwójką. U nas dziś też trochę gorsza pogoda, ale wreszcie można trochę odetchnąć od upałów. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3146 |
Przyczajenie
|
![]() Czy ja dobrze rozumiem? 1 kg warzyw-owoców? To całkiem sporo, właściwie nawet nie wiem, jak przeciętna kobieta byłaby w stanie to zjeść, skoro oprócz nich jest jeszcze jakieś białko, węglowodany w postaci ziemniaków, pieczywa czy kaszy... Ja z racji niejedzenia mięsa, jem bardzo dużo warzyw, ale trudno mi uwierzyć, żebym jadła aż tyle ![]() przyglądam się temu co jem i wychodzi mi że z owocami nie ma problemu, a warzywami zależy od dnia ale wczoraj wyszło mi że pomidor, ogórek plus surówka do obiadu i wyszło 600 gram, więc łatwiej niż myślałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3147 |
Zadomowienie
|
Kropko, też się strasznie cieszę z koloru, bo naprawdę absolutnie żaden inny mi się nie podobał. Nowa kolekcja jest jakaś pstrokata, zupełnie nie w moim stylu wózki w delfinki czy jakieś maziajki.
Ja też będę chciała w tym tygodniu wstawić pierwsze pranie. Tylko w przeciwieństwie do większości z Was preferuję proszki, mam jakieś głupie przekonanie, że w mleczkach/płynach się może nie dopierać wystarczająco dobrze. Choć mleczko z Loveli i tak sobie jedno sprawiłam na próbę ![]() Powiedzcie, jakie macie/będziecie mieć wanienki - te małe 80 cm, czy od razu większe 100 cm? Pytanie zwłaszcza do mamuś już doświadczonych, czy mi się maleństwo nie będzie wyślizgiwać w większej wanience, jak jeszcze będę miała mało wprawy, jak było u Was?
![]() |
#3148 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Współczuję skurczu w łydce, wiem jak to boli.. odkąd biorę magnez to nie mam ale teraz mam magnez który dostałam od kolegi, który jest ph w aptece i w sumie nie narzekam na niego jak narazie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3149 |
Zadomowienie
|
Kurcze Wy już o praniu a u mnie komoda/ meble dopiero na początku czerwca, jeszcze malowanie, a i tak wielu rzeczy nie nam, choć akurat ubranek na początek powinno starczyć. Myśle ze te najpotrzebniejsze rzeczy może szybciej rzeczywiście wypiore a potem najwyżej jeszcze raz. Właśnie wchłonęłam 2 gałki lodów przy okazji odwiedzenia poczty, teraz idę do biedronki i jak deszcz nie spadnie to spacer.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3150 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do ubranek,to ja miałam taką taktykę - nie patrzyłam na rozmiar na metce, bo niektóre ciuszki 62 były tak duże jak 76 bodajże. Układałam je wielkością. Przed prasowaniem wybrałam np. pajace w trzech różnych rozmiarach i resztę pajaców dopasowywałam do tej rozmiarówki, a potem układałam - na samym dole kupki największe, na górze najmniejsze. I tak postąpiłam z body, bluzkami, sweterkami itd. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.