![]() |
#1141 |
S. Sssss. SSSSS.
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Yolu wow
![]() ![]()
#1142 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję wszystkim za miłe słowa Kuferek też dziękuje. Polecam Kaufland ![]() Dafodillka miniaturki ... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Te miniaturki są przeurocze
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Piękne Wasze wszystkie kolekcje. Szkoda, że ostatnio wpadam do tego wątku jak po ogień. Nie chciałabym nikogo pominąć, a chętnie skomentowałabym każdy zbiór. Gratuluję więc zbiorowo
![]()
#1146 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo jak Agnyska wpadam tu na króciutko, widzę coraz to nowe kolekcje, nie mam czasu, żeby się im dobrze przyjrzeć i dokładnie nasycić oczy...
Gratuluję serdecznie Wszystkim Właścicielkom. |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Wiedźma
|
Przyszła kolej i na mnie.
Na razie zdjęcia, sukcesywnie będę wrzucać opisy. W pierwszym secie flaszki spisywane grzecznie od lewej do prawej: 1. Kadzidła - Comme des Garcons Kyoto - Comme des Garcons Avignon - Comme des Garcons Zagorsk - Comme des Garcons Zagorsk drugi - Comme des Garcons Jaisalmer - Olivier Durbano Black Tourmaline - Armani Privee Bois d'Encens - Frederic Malle French Lover - Heeley Cardinal - Annayake Miyako - YSL NU 2. Drewniaki i kadzidła ciąg dalszy - Bvlgari Black - Lubin Idole - Serge Lutens Chene - Serge Lutens Cedre - Shiseido Feminite du Bois - Shiseido Feminite du Bois duplikat - Shiseido Feminite du Bois balsam - Donna Karan Black Cashmere balsam - Lalique Encre Noire + miniatura W pierwszym rzędzie: - Donna Karan Black Cashmere x3 - hodowla żuczków 3. Drewniaki - l'Artisan Parfumeur Bois Farine - Diptyque L'eau Trois - Diptyque Tam Dao - Gucci PH - Micallef Gaiac - Ginestet Le Boise - Serge Lutens Chypre Rouge - Serge Lutens Chergui - Serge Lutens Bois Oriental - Serge Lutens Santal de Mysore 4. Ambry, aoudy i przyprawy ciepłe - Micellef Night Aoud - Comme des Garcons Harissa - Comme des Garcons Palisander - Micallef Aoud - Parfums d'Empire Ambre Russe - Serge Lutens Daim Blond - Serge Lutens Arabie - Serge Lutens Vetiver Oriental - Serge Lutens Rousse - l'Artisan Parfumeur Safran Troublant - l'Artisan Parfumeur Ambre Extreme 5. Zielenina i ciąg dalszy przypraw - Penhaligon's Opus - Etro Mahogany - Etro Etra - Etro Shaal Nur - I Hate Perfume Revelation - I Hate Perfume Cedarwood Tea - I Hate Perfume Russian Caravan Tea - Parfums de Nicolai Fig Tea - Comme des Garcons Calamus - Comme des Garcons Calamus duplikat - Charles Brosseau Atlas Cedar - IHP In the Library 6. Słodko i grzecznie - Comme des Garcons Rhubarb - Serge Lutens Un Bois Vanille - l'Artisan Parfumeur Jour de Fete - Annick Goutal Vanille Exquise (dziękuję Aragonte ![]() - Fendi Theorema Espirit d'Ete - Fendi Theorema - Givenchy Organza Indecence - Hermes Elixir des Merveilles - Salvador Dali Dalimania - SL Un Bois Vanille miniatura - Clinique Simply miniatura - Jesus del Pozo in Black - Thierry Muggler Angel
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-07-26 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Wiedźma
|
A oto mniej efektowne resztki:
1. Zbiory biblioteczne 2. Odlewkolandia (alfabetycznie, nie po kolei) Comme des Garcons Ouarzazate Demeter Bonfire Demeter Dirt Demeter Firefly Demeter Flower Show Demeter Linden Demeter Russian Leather Demeter Thunderstorm Demeter Wet Garden Etro Messe de Minuit Histoire d'Eau I Hate Perfume In The Library Index Fig Apricot Issey Miyake Le Feu Issey Miyake Le Feu Light l'Artisan Tea For Two Micallef Aoud Norma Kamali Incense Orlane Missoni Satellite A'la Figue Serge Lutens Borneo 1834 Serge Lutens Douce Amere Serge Lutens Un Bois Vanille 3. Próbki uporządkowania próbek ![]() Stabilizacja? ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-07-25 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
Sabbath, jest mi słabo
![]() ![]() Edit: Napewno łączy nas swojski pierdzielniczek w próbkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na razie cieszę oczy niesamowitymi, cudownymi kolekcjami innych Wizażanek i każdą kolejną oglądam z wypiekami na twarzy i otwartą z podziwu buzią ![]() ![]() ![]() ![]() Sabbath - wprost oniemiałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Sabbath - dostałam ślinotoku
![]() ![]() ![]() Powiedz - czy ty masz mniej perfum niż ostatnio, czy też mi się wydaje, czy też nie sfotografowałaś wszystkiego?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Sabbath, jestem pod ogromnym wrażeniem. Z Twojej kolekcji znam tylko 7 zapachów.
![]() Wiele przede mną, oj wiele. Pojemnik na próbki bardzo ładny. Fajne przegródki.
![]() |
#1153 |
Rozeznanie
|
#1154 |
Zakorzenienie
|
Sabbacie, u ciebie jak zwylke Sabatowo, nie będe piała tutaj z zachwytu, ale wiesz, pięknie.
![]() I bardziej zwarcie, jak zauważyła Madziczka... Ale i tak bogato, bogato, bogato. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Sabbath- zaniemówiłam i mam "oczy jak pingpongi"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą wyjątkowo uporządkowana i świadoma kolekcja. Nawet jeśli nie znam danego zapachu to już z samego wyglądu pasują mi do Ciebie. Szacunek. Szczery szacunek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda, że nie widziałaś, jak to wyglądało przed porządkami. ![]() Na rezultaty picia piwka czekam z niecierpliwością. ![]() Cytat:
![]() Szósteczka składa się w większości z zapachów, których los się wciąż waży. Nawet jeśli lubię - noszę sporadycznie. Cytat:
![]() ![]() A dzwońców nie zazdrość bo nie ma czego. To najgorsze flakony w galaktyce. ![]() Choć zawartość... ![]() Cytat:
![]() O sporo ponad 20 flaszek mniej... ![]() Cytat:
![]() Nijak nie chce to wyglądać tak ładnie, jak u Ciebie, niestety. ![]() Nawet pojemnik nie pomógł. ![]() Olaszałaś? Z powodu spirytusu? ![]() ![]() Cytat:
![]() Powoli pozbywam się zapachów kupionych okazyjnie i uczę przy okazji nie podniecać okazjami. Mam nadzieję, że przy następnej prezentacji będzie tego jeszcze mniej. ![]() Cytat:
Dopiero po wrzuceniu ich w kompa zajarzyłam, że miałam zły obiektyw. ![]() A oczy jak pingpongi? To chyba ładnie, co? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Fig Tea jest na piątym zdjęciu przy Calamusach. ![]() Bardzo mnie cieszy to, że postrzegasz moją kolekcję jako uporządkowaną. ![]() ![]()
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Hah dobrego miałam czuja
![]() ![]() Wiem, że dzwońce niepraktyczne, ale raz będę niepraktyczna i powiem, że i tak mi się podobają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolekcja przepiękna, tak jak kiedyś napisałam Sabbath kojarzy mi się z tajemniczymi zapachami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
S. Sssss. SSSSS.
|
Sabbath
![]() Kiedy mozna sie do Ciebie wybrac na wielkie wąchanie? ![]() a powaznie-gratuluję, kolekcja fantastyczna, robi ogromne wrażenie. I pytanie-jaki klucz segregowania próbek? ![]()
#1161 |
Rozeznanie
|
Sabbath ja chyba raczej nie będę oryginalna w swej reakcji
![]() ![]() Pisałam Ci to już wcześniej, ale napiszę króciutko po raz kolejny: Twoja kolekcja jest niezwykła i przy każdej jej odsłonie czuję to samo - zachwyt z jednej strony, a z drugiej zdziwienie, że cudza kolekcja mimo iż tak różna od mojej, może być mi tak bardzo bliska. Przywitałabym z wielką chęcią u siebie właściwie każdy z zapachów z Twojej kolekcji (z małymi wyjątkami - na mnie sandałowce kiepsko się rozwijają, Chypre Rouge dalej powoduje nieprzyjemny ucisk w żołądku, Gajac jest bez wyrazu, a Pijany Ruski wonieje jak menel spod osiedlowego monopolowego ![]() I muszę Cię pocieszyć - gdybyś zobaczyła moje pudła z próbkami i rozgardiasz jaki w nich panuje... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Sabbath, piękna, szczególna kolekcja. Mocno zaakcentowane kierunki w których poruszasz się po swojej perfumeryjnej ścieżce.
W pewien sposób bliska memu sercu, bo jest w niej dużo zapachów, które darzę uczuciem szczególnym. Ty to jednak wiesz, prawda? Sporo, bo około 30% twoich zapachów posiadam (byłoby więcej, ale Demeterki w swej okazałości zepsuły statystykę ![]() Gratuluję i życzę kolejnych perfumeryjnych uniesień i fascynacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | ||||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jednak... Nawet Maggi bym w takim pojemniku nie chciała mieć. ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli tylko masz ochotę Paulinko - zapraszam (z wyłączeniem terminu między 9 a 24 sierpnia). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co zaś do menala - wierzę bez najmniejszych kłopotów. Wąchałam Ambre Russe na kumplu, który zauroczony tym jak pachnę zapragnął też być taką olfaktoryczną atrakcją. Zlał się. A potem w trakcie imprezy (u mnie, nie u siebie) szedł się kąpać. Ani myślałam odwodzić go od tego szczególnego pomysłu, bo capił rzeczywiście jak menel... ![]() Za miłe słowa dziękuję. ![]() Jestem świadoma naszego szczególnego zapachowego pokrewieństwa - poruszamy się bowiem w tym samym obszarze i nawet jeśli nasze kolekcje zawierają zapachy różne - właściwie mogłybyśmy je pozamieniać i wymieszać i obie byłybyśmy nadal zadowolone. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co zaś do zapachowej ścieżki... Rzeczywiście droga, którą podąża mój nos jest dość prosta. Powiedziałabym - czteropasmowa: drewno, kadzidło, wanilia, przyprawy. Cytat:
![]() A jednak... 30% daje ponad 20 flaszek. ![]() Czy duplikaty tez liczymy? Bo moje zasoby obuwnicze są teraz takie, jak niegdyś Twoje. ![]()
![]() |
#1164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do uporządkowania to nie jest ono jednoznaczne z jednym kopytem. Nie znam większości z Twoich zapachów, ale ta figa jakoś nijak mi do reszty nie pasuje, he he ! Chyba, że to tylko na mnie wyłazi z niej landryna, hmmm... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Wtajemniczenie
|
Sabbath, piękna kolekcja, chociaż nie wszystkie zapachy znam i wiele o nic powiedzieć nie mogę. Najbardziej przemawia do mnie kategoria "słodko i grzecznie ". Poniższe zapachy znam, lubię i niektóre mam
![]() ![]() - Shiseido Feminite du Bois 3. Drewniaki - l'Artisan Parfumeur Bois Farine - Micallef Gaiac - Serge Lutens Rousse 6. Słodko i grzecznie - Serge Lutens Un Bois Vanille - Fendi Theorema Espirit d'Ete - Fendi Theorema - Givenchy Organza Indecence - SL Un Bois Vanille miniatura - Thierry Muggler Angel Histoire d'Eau Serge Lutens Douce Amere Serge Lutens Un Bois Vanille |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Sabbath, wszystko już powiedziały dziewczyny, masz cudowną kolekcje. Wiele zapachów z Twojej kolekcji bardzo mi się podoba(ile to zapachów mam od Ciebie
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz które zapachy Cię zainteresowały, które chciałabyś poznać. Chętnie przygotuję pachnącą przesyłkę. Z ogromną przyjemnością zrobię próbki dla zapachowej siostry Justyny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zadomowienie
|
Sabbath, o zapachach niewiele mogę napisać, bo przytłaczającej większości nie znam. Kolekcja robi wrażenie
![]() ![]() Gratuluję pięknego zbioru i talentu do przedstawienia go na zdjęciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Sabbath co ja bede sie powtarzac
![]() ![]() Gratuluje pieknego zbioru ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.