|
|
#2041 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wkładeczki witaja?
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Może to jednorazowe ? Myślicie ze może mi normalnie stanik przecieknac ? ;O
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2044 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie kiedy to sie tak na dobre zaczyna? To juz potem codziennie leci czy jak? Matko ja nic o tym nie wiem... musze poczytać.
A w ogóle zjadlam wlasnie kanapke ze smalcem i ogorkiem malosolnym... juz prawie spalam ale nagle musialam cos zjeść 🤦☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie wcinalam z kiszonym ![]() Ja nie wiem właśnie o co w tym chodzi nie wiedziałam nic na ten temat wcześniej jestem bardzo zaskoczona. Szczególnie ze jestem dopiero w 19 tc ..... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez właśnie 19tc wiec nie spodziewalam sie ze to może juz nawet tak poleciec jak tobie. Trzeba sie dokształcić w temacie koniecznie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle moje piersi wyglądają jak nie moje. Całe w żyłach, brodawki większe bardzo ciemne i tez na obrzeżach widać żyłki, nawet dziś TZ pokazywałam żeby ocenił ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
roznie,od 15 tc nawet może się pojawiac
moje też cycuchy wielgachne
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2018-05-14 o 22:46 |
|
|
|
#2049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mogly by zostać w tym rozmiarze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2050 |
|
Rozeznanie
|
O kurcze, też nie wiedziałam, że to tak szybko może pocieknąć. Tak sobie planowałam, że zakup tych wkładek to tak blisko okolic porodu mnie czeka, a tu proszę, trzeba być przygotowanym na niespodzianki.
|
|
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Ja mialam dzisiaj dzien zarloka.. chipsy, cukierki, parowki, bulka.. obiad a na sniadanie kanapki z nutella. Boli mnie zoladek.. ja wegetarianka odzywiam sie jak swinka.. Tz zabronilam po21 juz mi do kuchni wchodzic
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Czytalam ze siara moze leciec od 18tc i to czeste jest.. wow.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo ogolem zawsze lubilam takze to nie ze teraz przez ciaze , w sumie to nie mialam tego typu zachcianek ze ogorki kiszone czy cos ale no te sa pyszne Jak to fajnie ze idzie lato i bedzie tyle pysznych owocow i warzyw mniam
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej jeszcze aż tak nie powinno mocno lecieć. Mi od jakiegoś czasu już leci ale to są małe ilości no nie zdarzyło mi się aby stanik przemoknal. Ale przy kp to już zupełnie inna sprawa. Nie raz wkładki były zmieniane bo aż cieklo, szczególnie w nocy.
|
|
#2054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trochę mnie przeraża że miałabym nie dostać L4 przez takie kwiatki. Dobrze że mam zawsze wizyty koncem miesiąca to może ogarną :/ Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś słyszałam gdzieś teorię, że dzieci urodzone jesienią są lepiej odżywione w ciążý, bo właśnie mnòstwo owocòw, warzyw i świeżego powietrza.... w sumie patrząc na moje chęci na owoce i warzywa to w sumie racja ![]() A co do siary, to u mnie już jakiś czas widzę więcej leci. Bo u mnie po poprzednim karmieniu còry 2,5 roku potrafiły lecieć pojedyńcze krople np podczas prysznica. Teraz już chwilami nawet czuję takie typowe uczucie przy karmieniu jak pokarm napływa... ---------------- Cześć ![]() Còra mi coś dzisiaj pokasłuje, więc w domu została a ja mam w planie posortować ciuszki po niej. 4 worki pròżniowe mam takich do roku, a jeszcze pewnie coś dokupię Jeszcze osobno cała woelka torba ciuszkòw typowo chłopięcych do roku i muszę znaleźć kogoś chętnego na nie :P
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
Hejka. U nas nadal szok i niedowierzanie. Jak to człowiek może sobie łatwo sam wkręcić coś i w to uwierzyc. Haha. Nasze babcie sie licytują która wymodliła pipke
Też muszę przywieźć ciuszki wszystkie. Posegregowac. Zobaczymy co się nadaje dla dziewuszki. Bedzie na pewno trochę ciuchów po bracie nosić. Część która sie nadaje wystawie na olx. A resztę komuś oddam. Tylko poczekam z tym chyba do kolejnego usg. Chociaż niby mam.na zdjęciu wargi sromowe. Ale koleżanka miała do 7 msc mówione że dziewczyna i nagle chłopak. A kuzyn na odwrót. Takze tego ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2058 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Was to trzeba na bieżąco bo potem takie zaległości, ze ja pierdziu :d
I najlepiej wieczorem bo wtedy wszystkie siedzą i piszą hehe a moja gwiazda wczoraj poszła spać przed 22 to ja juz na nic ochoty nie miałam W ogóle pochwalę się ! po 2 latach spania z córką wczoraj pierwszą noc zasnęłą sama w nowym łóżeczku takim dla starszaka z ikei i miała jedna pobudkę w nocy - przy czym jak chciałam głaskać wołała: mama sio idź idź.ale brzuszek ją bolał no i o 6 pobudka - zeby przykryć ją i dalej poszła spać ![]() Do tego - ona nie chciała ostatnie 2 msc w ogóle w domu siedzieć, ciągle na pole pole pole, a tu dziś rano wyjść do żłobka nie chciała bo przenieśliśmy zabawki do małego pokoju i chyba poczuła, że to jej pokoik Cytat:
Apola88 Ładne imiona macie na liśćie Cytat:
Janka Jania <3 moj dziadziu do mnie mówił Janka cyganka (bo taka ciemna byłam a do tego mam na imie Żaneta a z francuskiego Janette na PL to Janina ) teraz w żłobkach bardzo dużo takich imion właśnie Janina, Stanisław, Henio i tak dalej nie skrzywdzisz Cytat:
Patryczek Patyk jak chciałam go zdenerwować ![]() Cytat:
Niestety mam znajomego, którego mama bardzo chciała córeczkę i nie potrafiła sobie z tym poradzić i była bardzo bardzo złą mamą dla niego, potem miała tą wymarzoną córkę i już córa była najważniejsza. Więc to nie takie hop siup - ułoży się. Fajnie, że pracujesz nad tym, wiesz ludzie są bardzo różni, Twój syn jeśli dostanie od was dużo miłości ciepła i spokoju w domu będzie wspaniałym człowiekiem. Popatrz na swojego męża przecież jest cudownym mężczyzną skoro go wybrałaś Ja zaś nigdy już nie będę mieć syna, nie chcę więcej dzieci a że w brzuszku mam drugą córeczkę to kilka dni mi zeszło by się oswoić z tą myślą i teraz za nią szaleję, nie mogę się doczekać drugiej królewny mojego życia .Ale od początku ciąży byłam nastawiona na synka heh ![]() Trzymaj się Mila i szukaj rozwiązania swojej sytuacji bo z pewnością tak o tego zostawić nie możesz I bardzo bardzo jeszcze raz bardzo współczuję Ci Twojego dzieciństwa Cytat:
Cytat:
![]() ale mleko nie cieknie ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
wiec do sprzedania/ wywalenia , a reszte przesegregowac wielkoscia i w wakacje musze prac i pomyslec gdzie je trzymac :O
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
mi dzisiaj còra pomaga segregować i co chwilę mòwi: ale to malutkke, ale to słodziutkie
Z tego co widzę mam mnòstwo pajacòw i bodziakòw, sporo spodni, worek skarpetek/rajstopek, 3 ròżnej wielkości kombinezony, czapeczki. Czyli wynika z tego, że nie muszę nic dokupywać. Tak myślę nad zakupem otulacza na początek...
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
kobiety, bo oszaleje..jest mozliwe, ze dzieć kopie (czuc jakies tam mini)a potem np tydzien nic?jestem w 17tc i sie martwie
|
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
Czesc! Za godzine polowkowe. Juz stres mam taki.. zwazylam sie dzisiaj. Od 28.04 4kg na plus! Wyrownalam wage i 3kg do przodu... Cos duzo. Jestem zalamana.. ehh..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tak naprawdę malutko i dopóki nie ruszam piersi to nie ma. Także to może być nawet wcześniej niż u Ciebie Chociaż z tego co słyszałam od znajomych to raczej nie są duże ilości, może nie będziesz musiała cały czas nosić wkładek. A wkładki podobno najtańsze w Tesco ![]() awusia ja przed ciążą ważyłam 51, teraz 54 (w międzyczasie zdarzyło mi się schudnąć do 50, ale już odrobiłam straty), czyli +3kg, ale te 3kg na naszym etapie to raczej normalny przyrost wagi ![]() Ojej, właśnie sprawdziłam wyniki badań i mam TSH 4,5!!! Dobrze, że dziś lekarz, ale dopiero wieczorem, szykuje mi się cały dzień nerwów... Edytowane przez mwmwm91 Czas edycji: 2018-05-15 o 10:18 |
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Czy ja wiem czy dużo ? Z tego co czytałam do po 1 trymestrze można już mieć +2,5,3kg a my jesteśmy już dawno w 2. Wiec akurat Twoja waga jest prawidłowa i to bardzo. Tez jestem ciekawa ile wazę ale nie mam wagi A u ginekologa jak się wazę to jestem po 5 posiłkach zazwyczaj wiec nie biorę tego pod uwagę bo ja się zawsze wazę rano na czczo Powodzenia na połówkowych na pewno wszystko jest super❤️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz naprawdę maluch pływa pływa i nie sięga tak bys czuła Cytat:
Nie przejmuj się wagą
|
|
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
Ja startuje z nadwaga wiec mam stresy ze przytyje za duzo i udusze dziecko albo cos.. a wczoraj sie tak najadlam. Bede teraz sie czesciej wazyc. Ja mam wage ale napisali na niej ze odradzaja wazenie kobiecie w ciazy wiec wchodze raz na miesiac w butach..
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na polowkowych dla tych co dzis maja
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
U mnie jest plus 3 kg lacznie ale no wiecie jak sie zle czulam wiec wtedy waga stala teraz dupa odzyla to chcialo sie wszystko nadrobic i sa efekty
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
W sumie 3 od poczatku ciazy, ale ten przyrost poszedl w ostatnie 2 tygodnie i to lacznie 4kg! A jestem ciagle glodna..
|
|
|
#2068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi przybylo juz 6... ale mam wrazenie ze polowa to cyce
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mam 3 na plus. To chyba normalne. Startowalam 51 a teraz 54. Teraz chyba bedzie najwiekszy przyrost i apetyt tez mam taki ze ciagle bym jadla. To nie uniknione. Byle by jesc z glowa a nie jakies puste kalorie
|
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
Ja w ciąży przytylam 4 kg, w tym ostatnie 2 kg teraz w 2 tygodnie
ogolnie jestem szczupła i nic nie widac tych kg, tylko cyce wielkie, też zylaste jak mapa i brzuch coraz bardziej widoczny. I tez ostatnio jestem ciagle glodna jezeli cukier i tarczyca w normie to myślę, ze wszystko ok, w koncu to juz polowa ciazy i kiedys trzeba trochę nabrac ![]() A takie wkładki do stanika na siare gdzie mozna kupic? Bo sie wystraszylam ze pojade na komunie i mnie zaleje przy rodzinie TŻ ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

🤦☠♀️
♀️

mogly by zostać w tym rozmiarze 

.