![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Ja pier#dole...
Pies mi wypil z garnka ok Szklankę oleju po frytkach.. Urodze z nerwow.. Nie wiem czy szukać jakiegoś weterynarza, bo nasz nie odbiera... Czy go obserwować... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3302 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3303 |
Zadomowienie
|
Pola po drodze mi z wszystkimi radami Twojej położnej. Choć to trzeba wypróbować, różne są dzieci. Ja na początek jestem na nie dla emolientow, chyba ze skóra będzie bardzo wysuszona. Smarować tez niczym nie planuje. Chciałam kupić Babydream, ale coś czytałam ze skład sie pogorszył, ale może kupie, a jak nie to płyn Hipp, tu minimalistycznie podchodzę. Chusteczki nawilżane kupiłam do szpitala tylko bo są wymagane, potem waciki z woda. Akurat o chusteczkach nawilzabych takich chemicznych mam bardzo złe zdanie, widziałam wiele odparzeń nasilonych / zaognionych. Ale to są takie plany a hak wyjdzie to się okaże. Ja mam zamiar wielopieluchowac, karmić piersią, używać mało chemii i nie brać dziecka do spania do mojego łóżka a może i nic z tego nie wyjdzie. A teraz się zmusiłem, wstałam i 20 min pojechałam na orbitreku i samopoczucie +100 od razu. Tak ze jak któraś z Was nie ma przeciwwskazań to polecam umiarkowany wysiłek fizyczny. To tez jedno z moich postanowień ciążowych i jestem twarda, tak regularnie nigdy nie ćwiczyłam. Tak wiec pełna energii wkraczam w wieczór, bo popołudnie zmarnowane.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pies wygląda jakby gwiazdka szybciej przyszła taki szczęśliwy że to wylizal... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boje się, żeby nie zdechł przez to.. Ale duzo tego nie było... No i świeży olej.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
Blanka może zwymiotuje...
Aniama ja też chce minimalistycznie podchodzić do pielęgnacji.Ta położna właśnie radziła,aby nie smarować niczym.Co do przemywania po zmianie pieluchy,myślę,że to jest do zrobienia w domu,aby używać wacika+przegotowanej wody (i ekonomiczniej będzie) Pytałam panie w sklepie o kokon i jak najbardziej polecały,dały sporo argumentów,które mnie przekonały. Co do laktatora, powiedziały,aby się wstrzymać,bo nie wiadomo ,jak z laktacją. Też je posłucham. Do kojca (tego dwupoziomowego)polecały materacyk -tylko już nie pamiętam ,jaki dokładnie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3309 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 330zl to faktycznie nie tak dużo akurat za Maxi cosi. Wiem, że mają też duuużo droższe modele. Ja od początku poszukiwałam mniej znanej firmy po testach Adac, chociaz się natknęłam wczoraj na kupon rabatowy na Maxi cosi 30%, którego nie wykorzystałam, więc może i by mnie to wyniosło jeszcze korzystniej niż ten, który chcemy teraz ![]() Bezpieczeństwo oczywiście na 1szym miejscu! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
Regularkate w tym sklepie,w którym dzisiaj robiliśmy zakup fotelika,był dzień mamy i taty i m.in. położna była i mówiła o pielęgnacji noworodka. Dali mi taki ekstra fotel do siedzenia ,częstowali bezami i jagodziankami (niestety odmówiłam).
Mają tam sporo ,fajnych,innych rzeczy. Sami robią kokony-koszt 120 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I zdecydowanie zgadzam się co do wysiłku fizycznego, dzisiaj nie zrobiłam wielu km i to mój błąd, od razu samopoczucie gorsze. A jak człowiek pochodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3313 | |
Zakorzenienie
|
Ja za to do oliwki po kąpieli nie jestem przekonana, szczególnie, że maluchy pojawia się na świcie w lipcu..
Mi znajoma dermatolog powiedziała, żeby na początku nic nie stosować po kąpieli, bo może skóra nie będzie tego wymagać ![]() A już w ogóle od początku nie wprowadzać emolientow,bo jeśli nie są potrzebne to większa szkodę mogą wyrządzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Więc będziemy mieli ciekawa noc.. Skoncze z zawałem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się,że nie ma ,co ładować emolientów ,jeśli nie ma potrzeby.Ja popełniłam ten błąd ze starszym i jeszcze gotowaliśmy wodę na kąpiel (rada mojej mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3315 |
Zadomowienie
|
Blanka Obserwuj pieska, ale myślę, że nic mu nie będzie poważnego na niestrawności się skończy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajna promocja! Doczytałam, że dałaś upust emocją. No i dobrze- a teraz puść sobie jakiś fajny filma albo weź do ręki książkę i będzie gut ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam dwa frotte z babyboom i ewentualnie będę podkładać pileuchę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeżeli chodzi o oliwe z oliwek, to położna zalecała to tylko na ciemieniuche. Do wody mówiła o olejku ze słodkich migdałów. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Kropka to muszę sobie przejrzeć wątek w poszukiwaniu kurzajek
Oglądam program Niemożliwe na mtv,śmieszne bardzo Zmierzyłam cukier i znowu poniżej 100.Jutro po śniadaniu znowu skontroluje. Mam motywacje,aby lepiej się odżywiać,a chęć na słodycze zniknęła (chwilo trwaj) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no na wyjścia to wiadomo ze chusteczki będą. Tez zaczęłam myśleć o kokonie. A z laktatorem to się waham, duży wydatek, ale z drugiej strony jeśli będę karmić piersią to wydaje mi się niezbędny na jakieś wyjścia itp. Ale pewnie się wstrzymam na po porodzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
Ja też przychylam się do tego żeby w ogóle niczym nie smarować jeśli nie ma potrzeby, a już na pewno nie emolientami a tym bardziej Emolium. To już lepsza byłaby A-derma czy mustela jeśli ktoś koniecznie chce coś stosować.
I z tym AZS i alergiami nigdy nic nie wiadomo. U mnie ani ja ani mąż nie mamy takich problemów, nawet nikt w bliskiej rodzinie nie miał stwierdzonych alergii a syn niestety straszny alergik:/ Fioletowe,dawaj nam znać co i jak. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3320 |
Wtajemniczenie
|
Asiaczek zgadzam się w 100%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3321 |
Zadomowienie
|
Fioletowe okulary kciuki za szybkie wyjście.
Ja jeszcze nic nie wiem, w czym będę myć etc ![]() przejrzałam ciuchy dla Dzidzi i mam ale nie dla tej płci co potrzebuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3322 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3323 |
Wtajemniczenie
|
Regular tez mam problem z przescieradlem wlasnie w zwiazku z wozkiem roana - i co tu zrobić ? Jeszcze pomysle czy kupować, czy po prostu wyciac sobie kawalek z jakiegos zwyklegi przescieradla kupionego w sh za grosze.
Co do maxi cosi to marketing na pewno robi tutaj robotę. O tej firmie która wspomnialas to nawet nie slyszalam, zaraz sobie popatrze. Summer tez trochę mnie martwi taka utrudniona dostępność do lezaczka kinderkrafta, a z drugiej strony slyszalam juz troche negatywnych opinii o tiny love - najwięcej tyczy sie tego, że dziecko zaczyna się zsuwac z niego, gdy juz zaczyna byc lezaczkiem. Zglupiec mozna od tego wszystkiego po prostu ! Fioletowe, mam nadzieję, że to tylko fałszywe alarmy, ale dobrze, że w razie co bierzesz te sterydy Emolienty zapobiegawczo to podobno o kant d rozbić - moja przyjaciółka mowila o tym, ze jak sie nic nie dzieje to bez sensu przyzwyczajac skóre dziecka do tego. Ja do mycia kupie kosmetyki z babydream, mają najprostszy skład i wg mnie nic wiecej nie trzeba. Pola placz jak potrzebujesz, czasem trzeba ! Blanka, wydaje mi sie, że nic sie nie stanie po szklance oleju, choc to wszystko zalezy od przyzwyczajen zwierzaka. Bądź spokojna ! Kropko co do pierogów to zdobie troche ruskich, a z miesem kupie od tesciowej mojej szwagierki, bo ona robi pyszne a ja nie umiem robic farszu mięsnego, ale o tym tez kiedys juz wspominalam ![]() Dzisiaj muszę poważnie pogadac z córką, żeby jutro pokazała twarzyczke na wizycie ! I tradycyjnie zaraz zjem platki z mlekiem, oby dzisiejsza noc byla rownie przespana jak wczorajsza ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Mój mąż ma jakieś koszmary ostatnio i źle śpi.. Ja śpię jak zawsze- budze sie srednio 10razy w nocy ale zaraz zasypiam znowu. A teraz mam od 30min oczy jak kartofle ![]() ![]() Zua kciuki za dzisiejsza wizyte! Mam nadzieje ze dzisiaj tez lepiej spalas! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3325 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Nie wiem nawet czy mnie jeszcze pamiętacie tyle czasu się nie odzywałam ![]() U mojego maluszka w brzuszku niestety bez rewelacji. Na razie nic bardzo poważnego(na szczęście i tak trzymać), ale stres ogromny i jesteśmy pod opieką poradni patologii ciąży. Tak w skrócie to synek słabo rośnie i jest małym okruszkiem. Nastraszyli mnie jeszcze porodem w innym mieście jakby wszystkiego było mało. Głęboko wierzę, że wzrost nie wyhamuje gwałtownie i dotrwam w dwupaku do końca lipca. Cieszę się ogromnie, że zrobiliśmy badanie wolnego dna po kiepskich wynikach pappy bo przynajmniej poważne wady są wykluczone, jedno zmartwienie mniej ( a przy nieprawidłowościach które wyszły na usg mogły by być jednym z podejrzeń). Muszę się jednak szybciej wziąć za wyprawkę (nie zaczęłam jeszcze, ale większość mam po starszym synku więc nie panikuję). Jestem w trakcie porządków w domu, żeby zrobić miejsce dla maluszka. Myślę że pójdzie sprawnie i do końca maja wszystko ogarnę a potem tylko pranie ciuszków. Trzymam za was kciuki i mocno kibicuję wszystkim ![]() Może uda mi się czasem coś napisać, o ile wybaczycie że tylko z doskoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3326 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Mustelę używałaś już od pierwszych dni życia? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do bujaczka - jeśli kupię ten używany za stówkę z hakiem to nie będzie mi szkoda i nie będę ronić łez, jeśli okaże się mało komfortowy. Ale nowy, za jakieś 350 zł - ![]() Cytat:
![]() Pisz nam częściej, zwłaszcza, jak jest ci smutno czy źle, czy martwisz się o malucha. My jesteśmy taką (nie)anonimową grupą wsparcia ![]() Mam nadzieję, że z dzieciaczkiem będzie ok i te miesiące stresu zamienią się w jedno wielkie "UFFF...!" po porodzie ![]() Witam dziś, w ten pochmurny dzień! Akurat jak muszę gdzieś wyjść, coś załatwić i pokręcić się na piechotę, to musi lać deszcz ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jesteśmy podobnej budowy ![]() ![]() ![]() ciekawa jestem czy przekroczę 60kg w tej ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
Fioletowe dużo zdrowia, oby skończyło się na strachu i szpital dopiero w lipcu
![]() Naema dużo zdrowia dla Twojego okruszka, przesyłam Wam sporo sił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3329 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zastanawialyscie sie juz dziewczyny nad mata edukacyjna? Na poczatku to jeszcze za wczas ale tak ok 2-3miesiaca juz szloby klasc takiego maluszka na taka mate... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3330 |
Zadomowienie
|
Naema mam nadzieje ze z maluszkiem będzie wszystko w porządku i nadrobi waga i wzrostem. A ty jeszcze pracujesz? Jeśli tak to podziwiam plus jeszcze starsze dziecko i nie dziwie się ze masz mało czasu. Kropka nad mata się nie zastanawiałam, tyle tego jest, mnie podobają się takie w stonowanych kolorach. A szczerze mówiąc to nawet 2 by mi się przydały do 2 domów, ale myśle ze to będzie dobra rzecz zażyczyć sobie na prezent od większej grupy np z pracy, lub może koleżanki będą chciały składkowo coś kupić, jak nie to sama kupię. U mnie leje, dla mojego samopoczucia to lepiej ale jest trochę ponuro wiec z domu wychodzić się nie chce. Narazie czytam książkę i zaraz wskakuje na orbitreka żeby się rozruszać. Macie może jakieś fajne pomysły co zrobić ze świeżego szpinaku? Trochę mi wyrosło już na działce.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.