![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Hej
![]() Ania90 kciuki za wizytę, dawaj znać po! Ja jako że już 3/4 ciąży za mną a ostatnio pobolewal brzuch i już miałam wizję wyjazdu do szpitala pakuję powoli torbę i wstawiłam pierwszą pralkę z ciuchami, co by nie było że nie zdążę ze wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1563 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia dziewczyny na glukozie! Angelajnaa ponoć niektórych taka uroda, że w ciąży ten mocz nie wychodzi jak powinnien. A bierzesz na stałe jakieś żurawity czy inne zakwaszacze? Nicole bardzo ładnie wyglądasz. To 3 ciąża, naturalnie, że brzuch jest większy. Berenika zdrówka dla synka! Moja dalej pokaszle rano i cisza cały dzień. Myśle, że to alergia ją męczy. Szaruska gdzieś zniknęła czy mi się wydaje? Wczoraj w ramach pracy przeszliśmy z mężem i córką 10 km. Mała na biegówce, więc oprócz chodzenia był też bieg, ale daliśmy rade. Wyniki morfo mam kiepskie hemoglobina i hematokryt dołuje, a co gorsza mocz czyściutki żadnych bakterii, nabłonków, ale jest w nim białko i to w takiej konkretnej ilości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubranek nie piorę bo ciągle przed nami malowanie :/ A szkoda, bo łamie mnie wizja rozwieszania i prasowania pod koniec czerwca... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za pol godz ostatnie pobranie wiiiiiii. Pani z tego gabinetu Alab sie mega wkurzyla. Powiedziala, ze w tym pkt gdzie bylam wczesniej wszystko zle zrobili i zglasza to szefowej. Powinni mnie spytac o wyniki krwi zanim zrobia badania, nie powinni puszczac do domu i juz o tym nieoznaczeniu probek nie wspominajac.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | ||
Zadomowienie
|
Skacze po tych wczesniejszych postach bo co chwile mi sie cos przypomni...
Cytat:
A planujesz wziac ten wychowawczy? Nie do konca rozumiem jak jest obliczany.. ile Ci wychodzi? Zlobki sa platne ? Cytat:
MalaGosia, a wybraliscie juz kolor dla pokoju dziewczynek, ostatnio mialas dylemat jaki odcien.. Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2018-05-16 o 08:33 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
Bambi, mam wizytę o 17. Od razu napiszę co i jak
![]() ![]() Forester, nie chce Cię straszyć ale spora ilość białka nie wróży nic dobrego niestety. A powiedz jak Twoje ciśnienie? Musisz moim zdaniem jak najszybciej skonsultować to ze swoim lekarzem. U mnie podwyższone białko i ciśnienie groziło stanem przedrzucawkowym i w 38 tc ciąży bez zastanowienia skierowali mnie na porodowke żeby nic więcej się nie rozwinęło. U Ciebie to jeszcze za wcześnie na poród. Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zadomowienie
|
Berenika dzięki za info. Ja jestem dopiero na etapie walki o skierowanie z nfz. W tym kraju o wszystko trzeba walczyć:p jutro mam nadzieję, że sprawa ruszy do przodu.
Dziewczyny podejżewam, że jak zajedziecie na porodówkę z jednym wynikiem grupy krwi a nie dwoma to przyjmą was, albo sami sobie tą grupę zbadają, bo w szpitalu to kwestia kilkunastu minut ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | ||||
Zakorzenienie
|
Powodzenia z glukozą i na wizytach, dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W autobusach, o dziwo zdarza się najrzadziej - a ja dojeżdżałam, choć nie codziennie, do pracy autobusem jeszcze w zeszłym tygodniu (29 tydzień, więc nie wierzę, że nie widać...). I niestety, mam taką obserwację, że najrzadziej zdarza się taka uprzejmość z/s młodzieży ![]() ![]() Aaaa - jak jest kasa pierwszeństwa to zawsze sama podchodzę i proszę, żeby móc skorzystać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Rozeznanie
|
Sylwia - moj lekarz jak mialam liczne to trochę zalał temat,jak zapytałam o probiotyk to powiedział że mogę. Najwyżej sama zrobię posiew i będę miala czarne na białym
![]() I ona - na szczęście jutro mam wizytę ![]() Ania / Nicole - wczoraj jak byłam na paznokciach to dziewczyna która mi robiła też nie zauważyła że mam brzuch :O ja juz sama nie wiem moze ludzie może naprawdę nie widzą albo myślała że jesteśmy grube 🤣 w autobusie zazwyczaj siadam na miejscu dla ciężarnych, może ktoś mnie z dwa razy puścił... a w sklepie to nikt mnie nie puszcza ![]() Uważam że najgorsze są starsze Panie i niestety 22.05 mam wizytę u endo i pewnie znów spędzę tam wieczność bo będą siedziały jedna na drugiej przy drzwiach tak jak ostatnio żebym przypadkiem nie weszła przed kimś mimo ze mając na 11 zazwyczaj wchodzę o 13 ![]() ![]() ![]() ![]() Jak ktos jest schorowany to oczywiście ze nie mam problemu żeby ktos wszedł pierwszy ale jak słyszę że pogaduszki sobie urządzają o promocji w biedronce to mnie trzęsie przysięgam, jakby ktoś chciał z ulicy sie do endokrynologa zapisać to nie ma miejsc a gadać o dupie marynie czas znajdują :/ forester - nie biorę nic, lekarz mi nic nie dodawał i nie mówił. Raz jak mialam za bardzo zasadowe ph to powiedział żebym jadła kapustę i ogórki kiszone ![]() Powodzenia na krzywych i na wizytach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Konto usunięte
|
yoona mi mój prowadzący nic nie mówił ma ten temat, kazał iść właśnie na tą szczepionke i mówił, że tam mi właśnie powtórzą to badanie na odczyn coombsa. Ten drugi lekarz powiedział, że moj prowadzący w sumie mógł mi to zlecić, no ale nic straconego. W kazdym razie pieczątki muszą być dwie odnośnie trj grupy krwi, ale mogą być przez tego samego lekarza potwierdzone. Tak zrozumiałam.
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Zakorzenienie
|
Mój lekarz nic nie mówił,to położna na szkołę rodzenia mówiła. Zapytam lekarza jutro. Ja szczepionki nie biorę,bo TZ też ma RH minus ale też niepotwierdzone
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Torbe spakuje sobie w lipcu, bo tz mi kazal. Jakos nie mysle o tym, mam za duzo rzeczy na glowie swoich chyba. Wystawam na sprzedaz swoj sprzet djski, chce kupic nowy i nagrywac jeszcze lepsze sety by synus byl dumny z mamusi 🤩 Ja w ogole bede myslec o kupowaniu lozeczka i calej reszty na poczatku czerwca. Wszystko chcemy ogarniac w czerwcu. Teraz moze jeszcze przewijak kupie. Jestem juz po glukozie, zjadlam sniadanie i ide sie kimnac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=NoBoTak;83609896]Dziewczyny bo się przez Was stresuje, że ja nic nie mam
![]() ![]() Mnie też to stresuje, w szpitalu jest napisane ,że torbę trzeba mieć spakowaną na 4 tyg przed planowanym terminem, ja mam jescze 11 tyg do porodu , więc tłumaczę sobię ,że jeszcze mam czas. Warto natomiast mieć spakowaną torbę dla siebie w razie jakby coś się działo i trzeba było się położyć do szpitala na patologię ciąży ( nie do porodu). Ja mam krew kartę z poprzedniej ciąży, myślałam ,u nas w mieście każdej ciężarnej wyrabiają taką kartę i jest ważna bezterminowo chyba. Ja odwrotnie, boję się ,że przenoszę - znajoma miała termin na 10.05 i jeszcze nie urodziła - już miesiąc temu u lekarza się spotkałyśmy , to była taka zadowolona , że już końcówka i lada dzień urodzi , a tu wczoraj ją widziałam z brzuchem i dalej biedaczka się męczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Aisza21;83610411]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=NoBoTak;83610451]
Cytat:
Ja urodziłam tydzień przed planowanym terminem, to było optymalnie. Ale nie wiadomo jak teraz będzie, to taka jedna wielka niewiadoma. Dlatego zazdroszczę dziewczynom , które mają planowane cc, bo wiedzą od razu kiedy urodzą i nigdy to nie jest po terminie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
limonka84
|
Mnie zwrócono jedynie uwagę, że do porodu muszę mieć oryginał z podpisem, a nie kopię. Na moim widzę, że są dwa podpisy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tez sie boje przenoszenia, moja siostra miala przenoszona ciaze i synek urodzil sie 4,5 kilowy. Ostatnio przy wizycie powiedzialam o tym mojej gine a ona do mnie "tak? a gdzie to bylo?!!!" Juz mialam na koncu jezuka "No w Ugandzie!" bo tak to powiedziala jakby trzeci swiat! [QUOTE=NoBoTak;83610451]Zazwyczaj drugie dzieciatko ma przetarte szlaki i pojawia sie wczesniej (tak bylo w wielu przypadkach w mojej rodzinie) Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2018-05-16 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
limonka84
|
Dziewczyny kciuki za krzywe!
Ania powodzenia na wizycie! ![]() U nas dziś panowie od rana montują szafę, w końcu będę mogła ruszyć z pokoikiem dla dzidzia ![]() Mama tż też mi ciągle mówi, żeby tylko nie przenosić ciąży i to jest właściwie jej główny argument przemawiający za cesarką. Zna całe mnóstwo przypadków przenoszonych ciąż i mnie tym straszy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet koszul jeszcze nie mam:/
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zadomowienie
|
Bambo żłobek wygląda obiecująco
![]() ![]() Ja jestem za posyłaniem dzieci do żłobka jak tylko jest taka możliwość. Nie rozumiem czemu miałby siedzieć z babcią w domu... w żłobku ma kontakt z innymi dziećmi szybciej się rozwija i nabiera nowych umiejętności potrzebnych do życia:p Nie chce uogólniać, ale według mnie dzieci siedzące z dziadkami są najbardziej "zacofane" w stosunku do rówieśników. Już opieka przez matkę jest lepszym rozwiązaniem, bo łatwiej jest jej chyba bardziej otwierać dziecko na świat, ale dalej jak dziecko siedzi z nią do np trzeciego roku życia to potem przeżywa szok, że musi iść do przedszkola. A takie małe od razu wie, że każdy ma swoje obowiązki. ![]() Ale to moje zdanie, wiem że niektórzy się dziwią (moi rodzice), że jak ja mogę chcieć wysłać dziecko do żłobka jak oni mają czas na opiekę... fajnie, ale nie nauczą jej tyle co w żłobku i nie będzie miała kontaktu z rówieśnikami... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
tez sie boje przenoszenia, moja siostra miala przenoszona ciaze i synek urodzil sie 4,5 kilowy. Ostatnio przy wizycie powiedzialam o tym mojej gine a ona do mnie "tak? a gdzie to bylo?!!!" Juz mialam na koncu jezuka "No w Ugandzie!" bo tak to powiedziala jakby trzeci swiat! Cytat:
Ale co one rozumieją przez przenoszenie? Bo urodzenie w terminie oznacza TP +/- 2 tygodnie, czyli można i 42 tygodnie w ciąży chodzić. Poza tym nie zawsze wiadomo, kiedy doszło do zapłodnienia, a nieregularne cykle dodatkowo zaciemniają obraz. Ja rodziłam 8 dni po terminie, łożysko było wydolne, wody czyste, dziecko duże. Koleżanka urodziła 10 dni po terminie, to samo, a dziecko ważyło lekko ponad 3600, nie ma więc reguły. U mnie duże dziecko wynika raczej z genów (mąż ważył 4200, u mnie w rodzinie też raczej duże dzieci, ja tylko się wyłamałam, ważyłam 2900), a nie z długiego przebywania w brzuchu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1588 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam, że zaznaczyłam inne posty do cytatu
![]() Jak rodziłam w 2016 to jeszcze podawało się D+K, dobrze wiedzieć, że już nie trzeba ![]() Ja miałam wielorazowe wkładki laktacyjne simply gentle, fajne są, bo profilowane, nie odznaczają się pod ubraniem. Teraz chyba dokupię jeszcze opisywane przez Hafiję, do wypróbowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bambi nie mam daleko do szpitala, też jakieś 15 min samochodem. Fiolla, ja rozumiem ,że są widełki +/- 2 tyg, ale jak ja myślę o przenoszeniu to rozumiem urodzić po terminie z om. ![]() ![]() ![]() Moja mama z pierworodnym przenosiła miesiąc - ale to było 36 lat temu, podejrzewam ,że miała źle obliczony termin tp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się pożalić nie na temat, ale w tej ciąży w ogóle mi nie idzie pieczenie. Czasem nawet stare sprawdzone przepisy nie chcą mi wyrosnąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.