|
|
#931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
Ale cudowny kwiat jakaś dobra ręka go hoduje jak tak kwitnie ![]() Przepiękny!!!!!!!!!!!!!!! a dalej: Ania nie urodziła ,zostało jej 49 dni,a tutaj zdjęcia. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...51970&page=142 Szkoda ,że tylko nas tak zaniedbuje i nic nie pisze nie wstawia ![]() Spotkanie w Radomiu z tego co ja wiem się nie odbyło i jakiejś większej organizacji też nie słyszałam.Bo tutaj wogóle mało się dzieje,jakieś wakacje czy coś? ![]() A Emilka jest na koloniach ,ma pod opieką 72 urwisów i jeszcze jakieś problemy z zalogowaniem i wpisem.Ale próbowała...może dziś się uda Czekamy Emilko...
|
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka ma 72 urwisów :O i jeszcze jednego jej sie zachciało???? no to kobieta ma nieziemska cierliwość
![]() z resztą tutaj same takie kiebietki ![]() jedna cierpliwie szydełkuje, inna hoduje przepiękne kaktusy - i ten kwiatek na prawdę pachnie? to kwiat 1 nocy ? Piotrek spotkanie to miałobyć w Łańcucie, a w Radomiu to z Gosia ale nie naszą tylką tą Zambijska, a moze obie by się spotkały ![]() A czemu ta Ania taka chuda ??? ![]() rodzi 9 września a brzuszek taki mały i nogi chude... ja tak dobrze nie miałam 6 tyg przed porodem :/ mam nadzieje ze dzidziusiem sie juz pochwali edi: po długiej przerwie e-mail od siostry ![]() Szczesc Boze! Kochana Pani Agnieszko.co slychac?Jak idzie w pracy?w domu wszyscy zdrowi? Ja zrobilam sobie teraz krotka przerwe bo dzisiaj caly dzien mam do czynienia z cyferkami.Juz jutro powinnam Wam przeslac uzupelnione wplaty od stycznia do 24-go czerwca od nr.1-500!!!nareszcie!Bogu dzieki!Wspomnialam juz ze mialam kilka baaaaaaaaaardzo pozytywnych spotkanm.in.nie musimy sie rejestrowac-prosze poinformowac Pana Markosa zeby nie wplacal na rejestracje Arki.Reszte bede ujawniac co jakis czas....Pani S. (DlaCiebieJ) niedawno proponowala sprawdzic cene skanera,sa rozne ale nam wystarczy ten najprostszy,zmiescimy sie w 100 dol.Pani Agnieszko i bede Wam skanowac wyciagi bankowe i moze Pani Ewa nanosila by przychody na dzieci.......a tutaj Mr.Mwale poprowadzi mi rozliczenia po fachowemu bo to ksiegowy,dobrze?co Pani o tym mysli -bo wlasciwie tylko ta sprawa nam opoznia wszystko i niech sie kolejka chetnych do adopcji Rodzicow ustawia.Poprosilam Pania Ewe jeszcze o numerki dzieci,ktorym brakuja zdjecia lub informacje i dosylamy czym predzej.juz do wyslania czekaja inne dzieci...a grubasne 2 koperty jutro do Was poleca.Czekam,pozdrawiam, s.Jozefa
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-07-26 o 19:00 |
|
|
|
#933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam 40 $ wolnych i nie wiem co z nimi zrobić? więc.... chyba je siostrze wyślę,tylko jak?pomyślę![]() Dopłacam jeszcze na 10$ i połowa jest.Kto jeszcze? A to ja proponowałam nanosić na nową kartotekę,bo Ewa to chyba ma tyle roboty,że nie wie gdzie ręce włożyć.Ostatnie spisy dzieci to po prostu ![]() Ale jak chce to moja skromna osoba na bok... |
|
|
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Mama-ten kwiat naprawde pięknie pachnie,zapach w całym pokoju,szkoda tylko, że to kwiat jednej nocy a właściwie 24 godzin. Zakwitł wczoraj o godz-19 i dziś o godz. 19 zamknął się. ![]() ![]() ![]() Dla ciebie J ta cudowna ręka to ręka mojego męża,to On pielęgnuje kaktusy, które są Piotra. ![]() ![]() ![]() Jaroszania-Wszystkiego najlepszego w dniu Twoich Imienin, zdrowia szczęścia 100 lat życia oraz pomyślnego rozwiązania. W dniu Imienin,wszystkim Aniom,najserdeczniejsze życzenia. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-07-26 o 20:00 Powód: dopisek |
|
|
|
#935 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tym razem dziewczynkę |
||
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim Aniom, a szczególnie Jaroszani- wszystkiego co najlepsze.
Mamapity- śliczny kwiat, no i chyba one niezbyt często kwitną, więc tym bardziej gratulacje dla Ciebie i Męża. |
|
|
|
#937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba w domu przy remoncie i szukaniu nowych mebli Spisy zajęły mi przerwę śniadaniową w pracy Tylko je uzupełniłam, bo miałam taką krótką wersję zapasową w razie W i właśnie się przydała Siostrze taka skrócona Wklejam email od Siostry ![]() "Droga Pani Ewo ogromnie dziekuje za listy dla wspolpracownikow-rzeczywiscie przydaloby sie dodac wioske.Wielkie dzieki. A teraz pare wiadomosci dla Pani i Pani Agnieszki.Dzisiaj juz zakonczylam wpisywanie wplat do kwietnia od nr 1-500.pozostaly mi tylko 2 mies do wpisania co mam nadzieje przez weekend uczynic i wtedy juz pelne przesle Wam zeby je dac na gmail to potem nastepne bedzie latwiej wpisywac.posylam Wam pare zdjec.Mamy u nas teraz 4 studentki medycyny z Irlandii i 1 nauczycielke-dzieci maja frajde przed obiadem rysuja ,bawia sie ,ciesze sie z tego ogromnie.moj komputer siadl calkowicie wiec korzystam gdzie sie da i wszystko storuje na memory stick.w przyszlym tyg.pojedzie do naprawy.A tak wogole dzieje sie duzo dobrego,mam pare b.pozytywnych spotkan za soba,grupka wspanialych ludzi dopracowuje nasz projekt Arki ....w przyszlym tygodniu zabijamy swinie- te wieksza bo okazuje sie ze nie jest prosna tylko te mniejsze sa prosne.ma 112kg,nie ma co trzymac,dzieci beda miec miesko.chce zrobic te krupnioki tez ale jakby sie ta kasza nazywala po angielsku?moze tutaj gdzies w supermarkecie znajde. Bede konczyc , pozdrawiam goraco, s.Jozefa" Siostra przysłała mi suuuper zdjęcia, załączam
|
||
|
|
|
#938 |
|
Wtajemniczenie
|
no prosze zajrzalam dzisiaj a tu jakies zyczenia dla mnie - dziekuje
![]() wcale taka chuda nie jestem, przytylam 11kg! przy moich 180cm pewnie jakos sie rozeszlo i tak tego nie widac. Antos przekroczyl juz 2kg a brzuch mam rzeczywiscie maly jak na polowe 8miesiaca, ale to chyba wina malej ilosci wod plodowych. sama sie dziwie gdzie on sie tam miesci.czytam Was wiec jestem raczej na biezaco (co nie jest trudne bo kiedys byl tu o wieeeele wiekszy ruch). poza tym w ostatnim czasie pare razy w godzinach wieczornych wchodzilam na czat, ale bylam sama...
|
#939 |
|
Przyczajenie
|
witam,
czy ktos moze sie orientuje gdzie na stronce sa zamieszczone te wiadomosci na temat rozmiarow ubran i butow, ktore kiedys siostra przesylala? z gory dzieki za info
|
|
|
|
#940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wlasnie wrocilam z wakacji i nadrobilam zaleglosci (niewielkie) w czytaniu forum. Baardzo mnie ucieszyla wiadomosc, ze beda informacje o dzieciach. Przypominam sie niesmialo, to ja mama Crebsona (nr 392). Wyslalam list babelkowy w kwietniu dla dziewczynki, ktora okazala sie chlopakiem. Jak bede miala jakies blizsze dane typu wzrost, nr buta to bede mogla wyslac cos konkretnie dla Crebsona. Poki co wyslalam pieniadze i mam nadzieje, ze siostra cos przydatnego kupila dla mojego syna. Czekam z niecierpliwoscia. Aha mamapity, przepiekny kwiat, gratuluje Pozdrawiam wszystkich, milej niedzieli. |
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
Joluś dzięki za linka ze zdjęciami Ani
![]() No proszę jaka piękna przyszła Mama ![]() A ja z tego wszystkiego nawet życzeń nie złożyłem To może z opóźnieniem wszystkiego najlepszego z okazji imienin dla wszystkich Ani MAMA tak wiem, że spotkanie w Radomiu miało być z inną Gosią O naszą Gosię pytałem osobno A tą kaskę na skaner to na czyje konto trzeba przelewać?? ja też bym mógł dorzuć coś od siebie ![]() Dobrze że wakacje są to będę mógł częściej się udzielać na forum, bo przez długi czas zaniedbałem wpisy, ale co ja widzę moja Mama przebiła mnie już w ilości wpisów ![]() ![]() masakra. Tak być nie możeSmacznego obiadku życzę - sam właśnie idę zjeść
|
|
#942 |
|
Przyczajenie
|
witam szukam osob co beda wysyłac w naj blizszym czasie paczki chciala bym sie dołaczyc lub zrobic wspólna pacze. mieszkam w warszawie. pozdrawaim
|
|
|
|
#943 |
|
Rozeznanie
|
To i ja coś skrobnę
Nudą w pracy wieje więc czas najwyższy się odezwać, bo już dawno nie pisałam ![]() Pituś w końcu zajrzałeś Aniu z tym brzuszkiem Ci do twarzy. Wyglądasz pięknie !!!!!!!!!! Seona pewnie ładna z Ciebie czekoladka po tym urlopie. Ja czekam do pażdziernika na drugą część urlopu. Mam nadzieję, że uda mi się gdzies polecieć ... o ile nazbieram kaske i nie wydam jej na poczcie Kate z tą gazetą to świetna sprawa. Może ktoś pomoże ... wierzę w to. A teraz przytoczę słowa Siotry "i niech sie kolejka chetnych do adopcji Rodzicow ustawia." Czy to znaczy że znów ruszają adopcje ?? Bo jeśli tak to byłoby super. Mamopity kwiat piękny. Ja tez mam kaktusy, które kwitną tylko na chwilę. A potem nadziwić się w domu nie możemy ![]() Miłej niedzieli wszystim życzę Bo ja to w pracy siedzę ... ale cóż na te wszystkie koperty też kiedyś trzeba zarobić ![]() p.s. Na czat wchodzę prawie codziennie ale za każdym razem świeci pustkami
|
|
|
|
#944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ooo witam kolejnego Trójmieścnianina ;-) wróciłam dziś z urlopu. W końcu te krople poślę, bo juz sama jestem na siebie zła pozdrowienia dla wszystkich
|
|
#945 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich cieplutko (tak ciepło jak u mnie za oknem- ufff...upał
)Co do pytań o wyjazd i spotkanie w Radomiu - Radom jakoś tak coś nie wychodzi...chyba że macie jakąś propozycję... Myślę, że Gosia dałaby się namówić na spotkanie z nami. Ja w przyszły weekend nie mogę...ale potem - czemu nie??? Ktoś byłby chętny na ok 9-10 sierpnia?A ja wyjeżdżam za niecały miesiąc - 22 sierpnia dokładnie. Musze przyznać, że im bliżej tym większy strach mnie oblatuje Jeśli przeżyje jakoś pierwsze 24h (lot) to potem mam wrażenie pójdzie już gładko...tylko ta samotna podróż z dwoma przesiadkami jakoś mnie przeraża i do tego podobno na Okęciu straszne kolejki do odprawy i samoloty są mocno poopóźniane, a ja na pierwszą przesiadkę w Amsterdamie mam tylko 2h. Proszę trzymajcie kciuki żebym się tam gdzieś nie pogubiła, albo nie usiadła zrezygnowana na środku holenderskiego lotniska ![]() To co dobre, to tyle że w piątek odebrałam w końcu paszport Bez niego byłoby chyba ciężko polecieć Aniu - pewnie będziesz rodzić jak ja będę w Zambii...już teraz życzę Ci aby wszystko było OK!!! Pozdrawiam wszystkich niedzielnie!!! A! Jeśli ktoś ma dla mnie jakieś dobre rady to będę wdzięczna
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Dziękuję bardzo w imieniu swoim i męża za gratulacje. tereska-masz racje one niezbyt często kwitną, nasz kaktus ma 8 lat i to jego 1 kwiat,ale są jeszcze 3 pąki na nim. w drugiej doniczce jest jego dziecko ma 4 lata i też puściło 1 pączka.Czekamy na następne kwiaty. ![]() ![]()
|
|
|
|
#947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podróż w pojedynkę to nie lada wyzwanie![]() A potem jak wrócisz bogata w doświadczenia podzielisz się wrażeniami. Ja już nie mogę się doczekać. Wracaj cała i zdrowa.A może gdzieś mojego Obistera Phiri zobaczysz....
|
|
#948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze i wrócisz do nas szczęśliwa, bogatsza o nowe, niezwykłe przeżycia wszyscy ci tu tego będziemy zazdrościć
|
|
#949 |
|
Przyczajenie
|
Gosia już pewno doleciała, mam nadzieję że szczęliwie.
Bardzo odważna kobietka. Życzę jej wielu wrażeń. Trzymam kciuki i modlę się o szczęśiwy pobyt i powrót. A jak wróci to podzieli sie z nami swoimi wrażeniami. Może zorganizowalibyśmy spotkanie w Łańcucie, u Sióstr Boromeuszek. Ja biorę to na siebie. Nie wiem tylko na jak długo Gosia pojechała i przecież musi po powrocie "zzaklimatyzować" się w Polsce. Nie wiem gdzie ona mieszka, ale domyślam się, że gdzieś w naszej oklicy. Cudownie byłoby się z nią spotkać i posłuchać opowieści z Misji. Co Ty na to Seona? Mieszkamy przecież za miedzą, więc może razem coś pomyślimy? Pozdrawiam serdecznie. Edytowane przez Mama Oueen Czas edycji: 2008-07-29 o 12:58 Powód: pomyłka |
|
|
|
#950 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale Gosia wyjeżdża 22 SIERPNIA to napewno jeszcze nie doleciała ![]() A wraca 18 września ![]() A mieszka raczej w mojej okolicy, w centrum. ![]() Nie w waszej,oj Wy to myślicie że wszyscy to w Waszej okolicy mieszkają ,a reszta Polski to co?
|
||
|
|
|
#951 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzielnie pracuję, czytam forum i wybieram się na odpoczynek..........
Oto co ostatnio zrobiłam na kiermasz Nortona. Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
no....... i jak już umiem zdjęcie wstawić, to jeszcze kilka.
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
Tereska - CUDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko napisze ze mam listy od dzieci i formularze
pita juz wie że tata christiny bardzo go pozdrawia i cała rodzinę a kto ma Natashe i Johna Kabaso ??? - mam cudne 2 listy na stole ![]() oboje narysowali coś a listy są pisane własnoręcznie, Natascha ołówkiem] - łza się w oku kręci, jak zdążę wypiszę numerki do kogo są listy - czy wolicie niespodziankę ??? nie obiecuję bo mój synek znowu chory ![]() a Gosia jak poleci to ja nie mam zamiaru czekać aż wróci na jej opowieści ,ale liczę na relacje na bieżąco, w przerwach między smażeniem naleśników chyba wpadniesz na internet??? może nawet Skype siostry mają ![]() pozdrawiam
|
#955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lubię co prawda niespodzianki, ale tak bardzo chciałabym wiedzieć czy jest coś dla mnie... Ale wiem też co to znaczy mieć chore dziecko, więc jeśli nie dasz rady wypisać numerków to nie ma problemu - poczekamy |
|
|
|
|
#956 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Suzi - wstydzę się wstydzę
. Będę musiał jakieś hasła pozakładać, albo coś żeby Mamie ograniczyć dostęp do internetu, bo nigdy jej nie przegonie w ilości postówMAMA dzięki za telefon niezmiernie miło było Cię usłyszeć po tak długim czasie jaki upłynął po naszej ostatniej rozmowie![]() ![]() . Mam nadzieję, że synek szybko wyzdrowiejeTereska prace super ![]() gosiakk7 co do spotkania 9-10 sierpnia, to teraz nie mogę powiedzieć, bo nie wiem czy do pracy nie bedę musiał iść także ja chyba znwou nie dam rady. Mam nadzieje, że nie będziesz miała żadnych problemów w podróży i na samolot w Amsterdamie zdążysz bez problemów![]() Cytat:
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
JAAAAAA JA MAM NATZASHE I JOHNA !!!!!!!!
WRÓCIŁAM Z URLOPU ZAŁAMANA BO MIAŁAM PRÓBĘ WŁAMANIA DO BIURA A TU TAKA NIESPODZIANKA !!!! JUŻ MNIE NIC NIE ZMARTWI :) Nie mogę się już doczekać tego cudownego daru od moich kochanych dzieciaków!!!!!!!!!!:jupi : MAMA Dziękuję bardzo za informację !!! Niech twój synek szybko zdrowieje, trzymam kciuki by rano biegał zdrowiutki i wesoły chyba dziś nie zasnę... całusy dla wszystkich
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Jestem tu nowa ![]() Nie mam żadnego maleństwa jeszcze ale mam nadzieje, że wkrótce to się zmieni![]() Na czacie świeci pustkami (chyba to z powodu urlopów) poznałam na nim tylko Suzi82 i KateMwale (pozdrawiam Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
Hurrrra
No to ja czekam i trzymam kciuki za nasza poczte.Mama mam nadzieje, ze z Twoim synkiem juz duzo lepiej. Niestety dzieci maja to do siebie, ze czasami choruja ale na szczescie to zjawisko jest przejsciowe. Przyjdzie czas to z tego wyrastaja - wiem z doswiadczenia
|
|
|
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
Aha, jeszcze zapomnialam dodac, ze Tereska robi cuuuudenka.
Gratuluje talentu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

Jak już zostało zapowiedziane wcześniej: Piotr ma wstawić zdjęcia to nie ma przeproś Piotr zdjęcia wstawić musi

jakaś dobra ręka go hoduje jak tak kwitnie 

ale mam nadzieje, że wkrótce to się zmieni
i trzymam kciuki
za nasza poczte.