Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-18, 08:41   #3481
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Emma Twoje śniadanko to pyszności,no ale teraz bym się bała zjeść...

Madziara u mnie kazała sama kupić.

To muszę kupić te czopki,i może dzisiaj w jisk jakieś 2 ręczniki i pora na pakowanie!No i jakaś woda,biszkopty,czekolada, aby po porodzie się wzmocnić.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-18, 08:49   #3482
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Karolina po porodzie chodziło o jednorazową sytuację- położna mówiła,że lepiej wziąć czopek i zrobić k. niż nie wziąć i nie zrobić.

Aaska chyba sobie dzisiaj zdał,bo powiedziałam mu wprost,jak na mnie działa.

Lepiej mi trochę -napiłam się rumianku ( nie mam melisy,muszę kupić),poryczalam się zdrowo,a TŻ pojechał na zakupy,puściłam sobie muzykę,maluję paznokcie, mam chwilę w pustym domu.
Dzisiaj musimy pojechać do jisk ,bo zobaczyłam,że są leżaki na promocji,a chce kupić.

No ja tez wolałabym miec na w razie czego wiadomo ale w ciazy mi nie dadzą. A jak wyślę Tz to nie wiem czy bez recepty tutaj mu dadza.
Placki otrębowe to musi byc pyszne. Ja skonczylam moja owsianke wlasnie.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-18, 08:56   #3483
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Ja juz na nogach - posprzątane 2 łazienki i kuchnia jeszcze tylko musze zetrzeć kurze a reszta będzie dla tz

Dziś idziemy na warsztaty z pierwszej pomocy dla niemowląt - mam nadzieje ze coś zapamiętam bo byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch i tam temat tez był omawiany a już nic a nic nie pamiętam :sciana:

Emma, jak robisz placuszki otrebowe?
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-18, 09:11   #3484
aaska92
Zadomowienie

Oveijta skąd Ty masz dzis tyle energii ? 😃Ja cały czas próbuje sie za cos zabrać, ale średnio mi idzie. Z grubsza ogarnęłam salon i przedpokój , zaparkowałam zmywarkę i tyle. Najchętniej poszłabym spać 😀 Cisnienie moze niskie przez ten deszcz od wt, ale dzis cos na kawe nie mam smaku w ogóle.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-18, 09:14   #3485
pola25
Zakorzenienie

Ovejta Ty tytanie pracy!

Aaska ja mam ochotę na kawę.ale z ekspresu,a mamy popsuty

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-18 o 09:15
Stary 2018-05-18, 09:16   #3486
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja juz na nogach - posprzątane 2 łazienki i kuchnia jeszcze tylko musze zetrzeć kurze a reszta będzie dla tz

Dziś idziemy na warsztaty z pierwszej pomocy dla niemowląt - mam nadzieje ze coś zapamiętam bo byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch i tam temat tez był omawiany a już nic a nic nie pamiętam :sciana:

ledwo 10, a Ty już tyle zrobiłaś podziwiam

korzystam z tego przepisu, ale nie dodaję słodziku, a zamiast serka dodaję jogurt naturalny http://feed-me-better.blogspot.com/2...-pancakes.html
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-18, 09:19   #3487
aniama6
Zadomowienie

Napisałam długiego posta i mi wcięło wrrr. Pola oby nastrój się poprawił, miałam Ci właśnie pisać żebyś trochę odpoczęła od męża, pewnie za dużo czasu razem spędzacie, przynajmniej u mnie tak to działa- co za dużo to niezdrowo. Tez właśnie paznokcie maluje, ale u stop, ciekawe jak mi to wyjdzie. Miałam umowic się do kosmetyczki ale ze mini wakacje mi od wtorku wypadły to nie zdążę. A ja dopiero wybrałam farby do malowania w domu, dziś kupimy próbki i zobaczymy. Potem malowanie. Muszę tez sobie taka konkretna listę do szpitala zrobić, żeby potem wrazie w tylko podokladac np szczoteczkę do zębów, ładowarkę itp. Która z Was czyta teraz coś fajnego? Muszę zamówienie w bibliotece zrobić.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-18, 09:26   #3488
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
ledwo 10, a Ty już tyle zrobiłaś podziwiam

korzystam z tego przepisu, ale nie dodaję słodziku, a zamiast serka dodaję jogurt naturalny http://feed-me-better.blogspot.com/2...-pancakes.html
Kradne przepis

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-18, 09:47   #3489
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziara ja też miałam przy poprzedniej ciąży,a w czasie porodu zrobiły się olbrzymie,aż położna coś komentowała,że takie duże się zrobiły podczas parcia...Po porodzie ból tyła,że się siedzieć nie dało.

Dziewczyny czy kupujecie czopki glicerynowe,aby sobie wsadzić po porodzie w d..pkę. Mi chyba położna w szpitalu to doradziła...

Karolinka słodke pieski!
ja też mam czopki kupione

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

oo Ty ile pracy zrobione to teraz relaks
ja zauważyłam po ostatnich warsztatach, że dużo zależy kto i jak przekazuje informacje. Niektóre rzeczy o prostu docierają i zostają w głowie, a jak ktoś mówi bez przekonania i pasji to jakoś wszystko umyka

ja ogarniam paczkę z gemini ogrom tego i komoda małego już pęka w szwach.
Wyprałam też koszule, szlafrok, muszę kupić jakieś kapcie po szpitalu i już większość mam, mogę się wziąć za pakowanie torby czekają jak zwykle, wtedy kiedy przywoziłam je przed wyjazdem na wakacje.. a teraz będą pełne, ale podpasek
Stary 2018-05-18, 10:01   #3490
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
To niech nie straszy, tylko kontroluje
Na granicy to jeszcze hoho do podejrzeń o coś poważnego. Poważna sytuacja to powyżej 30 zdaje się. Ja miałam z Lidusią 19,5... Też było stresu sporo na początku i więcej kontroli, wywołanie nawet trochę wcześniej (ale po terminie już). Powodów może być trochę, a może być taki urok ciąży i już! Nie martw się na zapas, proszę, szkoda nerwów! Jak się okaże po porodzie, że jest powód, to jeszcze zdążysz się namartwić!

fioletowa, kitosa, trzymam za Was kciuki!
Dzięki folinka niby mi kontrolują te wody i nie ma jakiejś tragedii ale już miałam wyniki powyżej 25 więc trochę się martwię - z resztą wiesz jak to jest: w ciąży to i byle pierdoła jest w stanie wystraszyc albo zestresować 🤯 a z drugiej strony przez dużą ilość wód ja mam wielki brzuch i przy moim niewielkim wzroście daje mi się to we znaki. Ostatnio zdycham bo boli mnie cała przepona i podbiuście a dzisiaj wstałam a 4 rano bo Młoda mnie tak skopała że z bólu już nie byłam w stanie spać ani leżeć
Ufff wygadałam się - aż mi lepiej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-18, 10:04   #3491
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej.
Witam sie w 34tc.
Ja sie wlasnie wzielam za pranie.
Ostatnio mam zlesamopoczucie brzuch ciagnie w dół, twarnieje, jestem zmeczona, dzisiaj spac nie moglam
Musze jeszcze dokupic pare rzeczy, spakowac torbe do szpitala.
To lista ze strony szpitala co mam wziąść

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Capture%2B_2018-05-18-10-55-40.png (219,6 KB, 64 załadowań)
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-18, 10:05   #3492
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Dzięki folinka niby mi kontrolują te wody i nie ma jakiejś tragedii ale już miałam wyniki powyżej 25 więc trochę się martwię - z resztą wiesz jak to jest: w ciąży to i byle pierdoła jest w stanie wystraszyc albo zestresować 🤯 a z drugiej strony przez dużą ilość wód ja mam wielki brzuch i przy moim niewielkim wzroście daje mi się to we znaki. Ostatnio zdycham bo boli mnie cała przepona i podbiuście a dzisiaj wstałam a 4 rano bo Młoda mnie tak skopała że z bólu już nie byłam w stanie spać ani leżeć
Ufff wygadałam się - aż mi lepiej

Ile.masz wzrost u?
Stary 2018-05-18, 10:08   #3493
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Kradne przepis

polecam

Patrycja u nas też jest taka lista, ale jednak trochę dłuższa, choć i tak planuję spakować osobno rzeczy na wyjście w innej torbie i mi doniosą. Zgrzewkę wody też dobrze mieć w samochodzie pod szpitalem

współczuję problemów ze snem i z bólami. Ja już się nie mogę doczekać jakiegoś dłuższego spaceru, dzisiaj nie mam jak bo idę z koleżankami z pracy na pizzę a jutro popołudniu na grilla, oglądać dom znajomej może przed południem pochodzę i w niedzielę nadrobię

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-05-18 o 10:10
Stary 2018-05-18, 10:15   #3494
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Ile.masz wzrost u?
Pola mam 1.6 wzrostu i już ponad 100 cm w pasie - swoje stopy widzę tylko jak się porządnie wychylę

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-18, 10:43   #3495
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Siedziałaś w pierwszym rzędzie po prawej czy po lewej stronie?

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Znowu z poślizgiem Siedziałam po prawej stronie rzutnika, koło tych ekspozytorów z BeSafe No to możliwe, że miałam Cię gdzieś za plecami, tak?

Co do wyboru ubranka na wyjście ze szpitala nie nie planuję żadnych szałów ani tym bardziej zabrania jakiegoś super, hiper nowego kompleciku, bo jednak potem to trzeba w wysokiej temperaturze uprać po użytku w szpitalu i kontakcie ze szpitalnymi bakteriami, szkoda byłoby mi czegoś drogiego, gdyby miało mi się zniszczyć. Mam dużo ciuszków od koleżanek, pewnie wybiorę spośród nich, bo też są śliczne rzeczy

Ovejita, ups, mała pomyłka z tym hotelem Ale ciąża Cię naprawdę świetnie i całkowicie usprawiedliwia, tym bardziej, że przy okazji coś tam załatwiłaś, ja kiedyś, jadąc na rozprawę i oczywiście będąc już z czasem na styk, dotarłam też do niewłaściwego, jako że mamy w Katowicach sądy 'wschód' i 'zachód' i jakoś tak... nie sprawdziłam... A tu zonk, nie ma takiej sali, jak bym potrzebowała I to bez żadnej ciąży takie ekscesy

Tysia, jeśli zastanawiasz się nad Tiny Love to mogę tyle dodać, że my się na niego zdecydowaliśmy (wersja Close to me, mamy używkę), zwłaszcza przemówiło do mnie to, że można go używać aż do wagi 18 kg, w przeciwieństwie do wielu innych leżaczków. Wiadomo, pewności, że dziecię będzie chciało bez sprzeciwów w tym wypoczywać, nigdy nie ma, ale ostatnio przetestowaliśmy go na córeczce kumpeli, 7 m-cy i nawet wibracje się jej podobały, a przy okazji, ponieważ leżała na tym najwyższym poziomie, to świetnie nas wszystkich widziała i była zadowolona, że praktycznie 'siedzi przy stole' Także na tyle mogę polecić.

Dziewczyny, które mają zgagę - będziecie prawdopodobnie mieć bobasy z bujnymi włoskami na głowie Na taką informację trafiłam ostatnio w jednym poradniku, który czytam, no i sprawdza się to u moich znajomych. U mnie na razie zapowiada się na łysą główkę u Magdaleny, bo koło zgagi to ja na razie nawet nie stałam

U mnie wczoraj była położna na pierwszej wizycie patronażowej, pogadaliśmy o planie porodu. Doradziła pozwiedzanie różnych oddziałów położniczych w szpitalach, które bierzemy pod uwagę i chyba faktycznie czas pojeździć. A ja i tak najbardziej obawiam się nie wspólnych sal, łazienek na korytarzu czy czegokolwiek takiego, tylko że trafię na położną, która będzie wredna i będzie mi kazała rodzić na plecach, a tego nie zniesę! Szkoda, że jest to rzecz, której nie da się wiedzieć z góry, bo nigdy nie wiadomo, na czyjej zmianie akurat dziecko będzie chciało się rodzić...

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-18, 10:45   #3496
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Znowu z poślizgiem Siedziałam po prawej stronie rzutnika, koło tych ekspozytorów z BeSafe No to możliwe, że miałam Cię gdzieś za plecami, tak?

Co do wyboru ubranka na wyjście ze szpitala nie nie planuję żadnych szałów ani tym bardziej zabrania jakiegoś super, hiper nowego kompleciku, bo jednak potem to trzeba w wysokiej temperaturze uprać po użytku w szpitalu i kontakcie ze szpitalnymi bakteriami, szkoda byłoby mi czegoś drogiego, gdyby miało mi się zniszczyć. Mam dużo ciuszków od koleżanek, pewnie wybiorę spośród nich, bo też są śliczne rzeczy

Ovejita, ups, mała pomyłka z tym hotelem Ale ciąża Cię naprawdę świetnie i całkowicie usprawiedliwia, tym bardziej, że przy okazji coś tam załatwiłaś, ja kiedyś, jadąc na rozprawę i oczywiście będąc już z czasem na styk, dotarłam też do niewłaściwego, jako że mamy w Katowicach sądy 'wschód' i 'zachód' i jakoś tak... nie sprawdziłam... A tu zonk, nie ma takiej sali, jak bym potrzebowała I to bez żadnej ciąży takie ekscesy

Tysia, jeśli zastanawiasz się nad Tiny Love to mogę tyle dodać, że my się na niego zdecydowaliśmy (wersja Close to me, mamy używkę), zwłaszcza przemówiło do mnie to, że można go używać aż do wagi 18 kg, w przeciwieństwie do wielu innych leżaczków. Wiadomo, pewności, że dziecię będzie chciało bez sprzeciwów w tym wypoczywać, nigdy nie ma, ale ostatnio przetestowaliśmy go na córeczce kumpeli, 7 m-cy i nawet wibracje się jej podobały, a przy okazji, ponieważ leżała na tym najwyższym poziomie, to świetnie nas wszystkich widziała i była zadowolona, że praktycznie 'siedzi przy stole' Także na tyle mogę polecić.

Dziewczyny, które mają zgagę - będziecie prawdopodobnie mieć bobasy z bujnymi włoskami na głowie Na taką informację trafiłam ostatnio w jednym poradniku, który czytam, no i sprawdza się to u moich znajomych. U mnie na razie zapowiada się na łysą główkę u Magdaleny, bo koło zgagi to ja na razie nawet nie stałam

U mnie wczoraj była położna na pierwszej wizycie patronażowej, pogadaliśmy o planie porodu. Doradziła pozwiedzanie różnych oddziałów położniczych w szpitalach, które bierzemy pod uwagę i chyba faktycznie czas pojeździć. A ja i tak najbardziej obawiam się nie wspólnych sal, łazienek na korytarzu czy czegokolwiek takiego, tylko że trafię na położną, która będzie wredna i będzie mi kazała rodzić na plecach, a tego nie zniesę! Szkoda, że jest to rzecz, której nie da się wiedzieć z góry, bo nigdy nie wiadomo, na czyjej zmianie akurat dziecko będzie chciało się rodzić...
Czy byłaś w koszuli w kratkę? jeśli tak to siedziałam za Tobą

Stary 2018-05-18, 10:52   #3497
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Czy byłaś w koszuli w kratkę? jeśli tak to siedziałam za Tobą

Nie, siedziałam na samym brzegu, miałam taką tunikę w paski, a za mną siedziała mama z tą dziewczynką, która wszystko na głos komentowała

Lancia Kappa 2.0 driver.

Stary 2018-05-18, 10:53   #3498
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, siedziałam na samym brzegu, miałam taką tunikę w paski, a za mną siedziała mama z tą dziewczynką, która wszystko na głos komentowała
Haha no to ja siedziałam obok tej mamy z dziewczynka wydawało mi się że to była kratka a jednak to były paski

Stary 2018-05-18, 10:59   #3499
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Haha no to ja siedziałam obok tej mamy z dziewczynka wydawało mi się że to była kratka a jednak to były paski

Aaaa! No to Cię w miarę dobrze kojarzę, bo dziewczynka przyciągała powszechną uwagę To już nie będzie takiego problemu się rozpoznać, gdy przyjdzie kolejna okazja

Lancia Kappa 2.0 driver.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-18, 11:01   #3500
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa! No to Cię w miarę dobrze kojarzę, bo dziewczynka przyciągała powszechną uwagę To już nie będzie takiego problemu się rozpoznać, gdy przyjdzie kolejna okazja
Hehe to dobrze cieszę się

Stary 2018-05-18, 11:26   #3501
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

haha ale numer ze sie widzialyscie

no u nas to bedzie mial na pewno bujna czupryne I to bardzo lokowana . Zgaga jest chociaz wczoraj I przedwczoraj mnie oszczedzilo.

Ale oboje z tz mamy bardzo geste wlosy, ja dosyc mocno falowane a Tz to ma loki sprezynki jednak zawsze je krotko obcina...
Stary 2018-05-18, 11:53   #3502
asiaczek
Zakorzenienie

Ja w poprzedniej ciąży miałam tylko kilka razy zgagę a synek urodził się kudłaty a ostatnio na usg lekarz mówił, że już widać włoski.

Summer,biedaku,odpoczywaj . Może przyjedzie Ci ta rwa choć trochę

Polu, postaraj się może znaleźć jakieś miłe zajęcie żeby się trochę rozluźnić i odpuścić mężowi
Mój też mnie często denerwuje, zwłaszcza gdy jest sporo czasu w domu
.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-18, 12:30   #3503
emma90
Wtajemniczenie

też jestem ciekawa jaką mój będzie miał czuprynę, mimo, że nie wiem co to zgaga
ja urodziłam się wręcz z długimi włosami, wszyscy byli w szoku do teraz mam ich sporo i są gęste. Ciekawe czy maluch to odziedziczy
Stary 2018-05-18, 12:35   #3504
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

A jak sie ma troche zgagi to Dzieć będzie mieć trochę wloskow?
U mnie bedzie pewnie po mężu z gestymi włosami i pewnie nawet z brodą
Ja mam cienkie, proste wloski w kolorze mysi blond i chyba do 3roku życia na glowie mialam 3wloski na krzyż

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-18, 12:51   #3505
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej ciąży miałam tylko kilka razy zgagę a synek urodził się kudłaty a ostatnio na usg lekarz mówił, że już widać włoski.

Summer,biedaku,odpoczywaj . Może przyjedzie Ci ta rwa choć trochę

Polu, postaraj się może znaleźć jakieś miłe zajęcie żeby się trochę rozluźnić i odpuścić mężowi
Mój też mnie często denerwuje, zwłaszcza gdy jest sporo czasu w domu
.

My na codzien mamy bardzo malo czasu zeby sie widywac wiec raczej weekend nie mamy momentu sie soba irytowac. Jednak jak sie zaczynaja wakacje to zawsze mamy jedna mala sprzeczke na poczatku a potem jest juz dobrze. moze wyjdz sama na spacer zeby chwile ochlonac.

Pola a jak meza obojczyk???

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
też jestem ciekawa jaką mój będzie miał czuprynę, mimo, że nie wiem co to zgaga
ja urodziłam się wręcz z długimi włosami, wszyscy byli w szoku do teraz mam ich sporo i są gęste. Ciekawe czy maluch to odziedziczy

bedzie "w czepku urodzony"

Dziewczyny kolejne pytamnie praktyczne o wyprawke...

Nosidelko czy chusta??? Wczoraj widzialam dziewczyne z 6 tygodniowym chlopcem w nosidelku babybjorn I tak biedny zwisal. spal wiec podejrzewam ze bylo mu wygodnie ale wygladal conajmniej dziwnie. Chusta wydaje sie bardziej komfortowa no I nie trzeba dziecku przy tym rekawiczek zakladac. bo ten biedaczek wczroaj mial skarpetki, rekawiczki I czapeczke. bo u nas zimno... ale w chuscie to pewnie da rady bez tego?
Stary 2018-05-18, 12:56   #3506
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
My na codzien mamy bardzo malo czasu zeby sie widywac wiec raczej weekend nie mamy momentu sie soba irytowac. Jednak jak sie zaczynaja wakacje to zawsze mamy jedna mala sprzeczke na poczatku a potem jest juz dobrze. moze wyjdz sama na spacer zeby chwile ochlonac.

Pola a jak meza obojczyk???

bedzie "w czepku urodzony"

Nosidelko czy chusta??? Wczoraj widzialam dziewczyne z 6 tygodniowym chlopcem w nosidelku babybjorn I tak biedny zwisal. spal wiec podejrzewam ze bylo mu wygodnie ale wygladal conajmniej dziwnie. Chusta wydaje sie bardziej komfortowa no I nie trzeba dziecku przy tym rekawiczek zakladac. bo ten biedaczek wczroaj mial skarpetki, rekawiczki I czapeczke. bo u nas zimno... ale w chuscie to pewnie da rady bez tego?
nie jestem bardzo obeznana w temacie, ale moim zdaniem lepsza chusta na pewno jest dla dziecka bezpieczna, tylko najpierw trzeba się nauczyć dobrze wiązać, najlepiej jakby Ci jakaś osoba przyszła do domu i pokazała
Stary 2018-05-18, 13:03   #3507
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Mieliśmy spotkanie z babeczką od chust na szkole rodzenia, nosidełka dopiero od momentu kiedy dziecko siada, wcześniej tylko chusta. Chusta praktycznie od urodzenia, ale wiadomo że w trakcie połogu jeszcze może wszystko boleć i można nie mieć siły więc optymalnie i najbardziej dla nas komfortowo od 4-6 tygodniu po urodzeniu. Dopóki dziecko nie siedzi nie powinno mieć główki i kręgosłupa w linii prostej, główka jest bardzo ciężka i napiera na kręgosłup, jak już samo trzyma główkę nosidełko jak najbardziej ale też lepiej jak jest miękkie. Polecała chusty od lennylamb na początek 4,2-4,6 metra. Są firmy które późnej z tej chusty szyją nosidełka.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-05-18 o 13:05
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-18, 13:11   #3508
emma90
Wtajemniczenie

Na czerwcówkach pierwsza dzidzia
Stary 2018-05-18, 13:23   #3509
asiaczek
Zakorzenienie

Dla niesiedzącego dziecka tylko chusta, potem można przejść na nosidełko, ale raczej też nie byle jakie. Tzn nie wisiadło.

Ojeju, zaraz na czerwcówkach się posypią następne porody a potem my

Stary 2018-05-18, 13:26   #3510
Camelitos
Wtajemniczenie

Ja już po USG

Jestem taka zakochana w tym moim dziecku
Wszystko ok, pomiary wszystkie prawidłowe i zgodne z tygodniem ciazy, ułożona główka do dolu, łożysko młode, waży 1811 g

Kilka razy pokazała język, sporo się uśmiechała też

Ma mega dużo włosków na główce - lekarka mówiła że już dawno nie widziala dziecka z takimi włosami może już pokupie spinki żeby było czym te włosy przypinac

Mam ochotę dzisiaj skakać do nieba bo ostatnio humor miałam jakoś średni pewnie przez tą pogodę za oknem IMG_20180518_142104.jpegIMG_20180518_142116.jpegIMG_20180518_142027.jpegIMG_20180518_142042.jpeg

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości