Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-19, 10:00   #2521
xxboo
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość

Mój też ma czasem takie dobre dni

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Haha jak się doczekasz w większości szpitali przeciągają taksytacje, żeby już nie było możliwości

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Mój szczyci się tym ze jest znieczulenie podawane nawet taka akcja była rok temu (bo dopiero wtedy to wprowadzili) w gazetach itd wiec może nie będą przeciągać. Anestezjolodzy są bardzo fajni miałam okazje poznać 3, i w opiniach kobiet rodzących tam są pochlebne opinie w tej kwestii. Wiec mam nadzieje ze będzie taka możliwość ;D

No chyba ze dziecko ze mnie wyskoczy szybko i nie będzie czasu hahahaha ;D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 10:03   #2522
mwmwm91
Raczkowanie

Pepsi z tego co kojarzę, to jeśli już raz miałaś cc, to masz prawo się nie zgodzić na sn przy kolejnym porodzie. Albo wręcz chodzi o to, że jak raz miałaś cc, to następne porody też cc, chyba, że podpiszesz papier, że chcesz koniecznie sn. Przynajmniej we Wrocławiu taka polityka, ale możliwe, że to ogólnopolskie.

Heledore ja myślę, że to trochę jest tak, że kobiety nie rodzą sn, bo nie ma właściwej opieki podczas porodu Moja siostra rodziła kilkanaście godzin, nie było rozwarcia, nie było właściwych skurczy, ale położna bardzo jej pomagała, masowała szyjkę itp i w końcu urodziła sn i była z tego bardzo zadowolona. Widziałam ją 6h po porodzie, chodziła, normalnie się załatwiała, prawie wcale nie pękła, no po prostu jakbym nie wiedziała, że ona dopiero co rodziła, to bym tego nie zgadła, a tak jak pisała xxboo, dziewczyny po cc leżą i ledwo żyją... Ale niestety, moja siostra rodziła w małym szpitalu, gdzie prócz niej w tym czasie nikt inny nie rodził, na całym oddziale prócz niej leżała 1 osoba. A w dużych miastach jest fabryka, poród jeden za drugim, nie ma czasu, żeby położna zajmowała się kilkanaście godzin jedną osobą no i kończy się cc. Takie mam wrażenie. Kiedyś jak kobiety rodziły w domach to asystowały pozostałe kobiety z rodziny i było indywidualne podejście.

Ja wolałabym sn, ale jeśli będzie medyczna konieczność, to oczywiście CC. Kiedyś chciałam cc, ale Mamaginekolog mnie przekonała Tak jak ona napisała, jeśli jest konieczność cc, to jest to operacja ratująca życie matki/dziecka/obojga, a nie widzimisię.

A z tym znieczuleniem w kręgosłup to zależy czy porodówka ma swojego anestezjologa. We Wroc są 4 szpitale i w 3 jest anestezjolog dochodzący z innych oddziałów - czyli najczęściej nie zdąża na czas, bo są inne ważniejsze sprawy - a w 1 jest anestezjolog tylko do dyspozycji porodówki i z tego co wiem znieczulenie bez problemu Ale ja mam psychiczną blokadę, boję się w ogóle wbijania czegokolwiek w kręgosłup, boję się, że potem mnie sparaliżuje... Więc na tę chwilę myślę sobie "dam radę bez" a co będzie to zobaczymy
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 10:03   #2523
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
U mnie dokładnie to samo. Jest mi to zupełnie obojętne dostosuje się do wskazań lekarza i do przebiegu porodu. Natomiast na pewno jak będę rodzic SN to chce znieczulenie w kręgosłup

No raczej. Ja tez chce znieczulenie jesli nie bedzie zadnych przeciwskazań

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 10:07   #2524
So_close
Jedi

Ja będę rodzić w jedynym w Poznaniu szpitalu "bez bólu" gdzie dają znieczulenie na życzenie. Ale trochę się obawiam, że zaczną coś wymyślać, albo zacznę rodzić o jakiejś dziwnej godzinie kiedy nie będzie anestezjologa

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 10:15   #2525
xxboo
Zakorzenienie

Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Ja będę rodzić w jedynym w Poznaniu szpitalu "bez bólu" gdzie dają znieczulenie na życzenie. Ale trochę się obawiam, że zaczną coś wymyślać, albo zacznę rodzić o jakiejś dziwnej godzinie kiedy nie będzie anestezjologa

Ale skoro to szpital bez bólu to może maja swojego anestezjologa ?

Mój szpital tak ma, swoje sale do CC, swoich anestezjologów. Byłam i widziałam tez opiekę po porodzie i na prawdę kobiety nie były zostawione same sobie. Ciagle ktoś do nich przychodził uczył karmić piersią i to nie tak ze raz przyszła pokazała co i jak i poszła. Tylko co jakiś czas przychodziła i pokazywała jak przystawiać jak pobudzić laktację itd także bardzo duży plus.
Jedyny minus to jedzenie no złe nie było ale wiadomo ze takie nijakie. Na szczęście jest bistro w szpitalu i maja wielkie pyszne obiady i zupy

I niby to szpital miejski ale dużo kobiet rodzi w Katowicach, wiec nie ma takiej masówki. Chociaż mój lekarz mówił ze maj wyjątkowo oblegany był, jak ja tam leżałam to 11 noworodków było.

PEDAGOG

Edytowane przez xxboo
Czas edycji: 2018-05-19 o 10:16
Stary 2018-05-19, 10:29   #2526
Zgaga_
Przyczajenie

U mnie z uwagi na dwie wcześniejsze cesarki, kolejna z wskazań medycznych. Nie ukrywam, że jestem bardziej przerażona niż przy poprzednich. 😔
Zgaga_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 10:48   #2527
So_close
Jedi

Cytat:
Ale skoro to szpital bez bólu to może maja swojego anestezjologa ?

Mój szpital tak ma, swoje sale do CC, swoich anestezjologów. Byłam i widziałam tez opiekę po porodzie i na prawdę kobiety nie były zostawione same sobie. Ciagle ktoś do nich przychodził uczył karmić piersią i to nie tak ze raz przyszła pokazała co i jak i poszła. Tylko co jakiś czas przychodziła i pokazywała jak przystawiać jak pobudzić laktację itd także bardzo duży plus.
Jedyny minus to jedzenie no złe nie było ale wiadomo ze takie nijakie. Na szczęście jest bistro w szpitalu i maja wielkie pyszne obiady i zupy

I niby to szpital miejski ale dużo kobiet rodzi w Katowicach, wiec nie ma takiej masówki. Chociaż mój lekarz mówił ze maj wyjątkowo oblegany był, jak ja tam leżałam to 11 noworodków było.

No możliwe. Mam nadzieję tylko, że dyżur ma całą dobę i rzeczywiście nie robią pod tym kątem problemu.
Jedzenie to tam pikuś. Podejrzewam, że nawet nie będę głodna przez te nerwy, bo ja tak mam że jak jestem zdenerwowana to prawie nic nie jem
Szpital jest odnowiony i wizualnie bardzo ładny, ale taki kameralny. Oby były miejsca..

Stary 2018-05-19, 10:56   #2528
xxboo
Zakorzenienie

Bosz i znów mi z piersi pociekło bluzka mokra

PEDAGOG

Stary 2018-05-19, 10:59   #2529
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Bosz i znów mi z piersi pociekło bluzka mokra

Mi jeszcze nie tak zebym widziala... a obserwuje odkąd napisałaś

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 10:59   #2530
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Jeju ja jeszcze nic nie przytargalam dla maluszka. Serio jestem jakaś do tyłu z tym. Niby wózek mam wybrany (model) ale jakoś sama do tego wszystkiego przekonana nie jestem.
Oj powiem Ci, że ja też. W pierwszej ciąży było zdecydowanie inaczej. Myślałam, że jak przejrzę ciuszki to zrobi się bardziej realnie Pranie, łóżeczko, jakieś zakupy przez neta będę dopiero chyba w sierpniu ogarniać.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 11:19   #2531
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Pepsi z tego co kojarzę, to jeśli już raz miałaś cc, to masz prawo się nie zgodzić na sn przy kolejnym porodzie. Albo wręcz chodzi o to, że jak raz miałaś cc, to następne porody też cc, chyba, że podpiszesz papier, że chcesz koniecznie sn. Przynajmniej we Wrocławiu taka polityka, ale możliwe, że to ogólnopolskie.

Heledore ja myślę, że to trochę jest tak, że kobiety nie rodzą sn, bo nie ma właściwej opieki podczas porodu Moja siostra rodziła kilkanaście godzin, nie było rozwarcia, nie było właściwych skurczy, ale położna bardzo jej pomagała, masowała szyjkę itp i w końcu urodziła sn i była z tego bardzo zadowolona. Widziałam ją 6h po porodzie, chodziła, normalnie się załatwiała, prawie wcale nie pękła, no po prostu jakbym nie wiedziała, że ona dopiero co rodziła, to bym tego nie zgadła, a tak jak pisała xxboo, dziewczyny po cc leżą i ledwo żyją... Ale niestety, moja siostra rodziła w małym szpitalu, gdzie prócz niej w tym czasie nikt inny nie rodził, na całym oddziale prócz niej leżała 1 osoba. A w dużych miastach jest fabryka, poród jeden za drugim, nie ma czasu, żeby położna zajmowała się kilkanaście godzin jedną osobą no i kończy się cc. Takie mam wrażenie. Kiedyś jak kobiety rodziły w domach to asystowały pozostałe kobiety z rodziny i było indywidualne podejście.

Ja wolałabym sn, ale jeśli będzie medyczna konieczność, to oczywiście CC. Kiedyś chciałam cc, ale Mamaginekolog mnie przekonała Tak jak ona napisała, jeśli jest konieczność cc, to jest to operacja ratująca życie matki/dziecka/obojga, a nie widzimisię.

A z tym znieczuleniem w kręgosłup to zależy czy porodówka ma swojego anestezjologa. We Wroc są 4 szpitale i w 3 jest anestezjolog dochodzący z innych oddziałów - czyli najczęściej nie zdąża na czas, bo są inne ważniejsze sprawy - a w 1 jest anestezjolog tylko do dyspozycji porodówki i z tego co wiem znieczulenie bez problemu Ale ja mam psychiczną blokadę, boję się w ogóle wbijania czegokolwiek w kręgosłup, boję się, że potem mnie sparaliżuje... Więc na tę chwilę myślę sobie "dam radę bez" a co będzie to zobaczymy
Ja miałam podobnie jak siostra. Rodziłam sama. Na oddziale byly tylko dwie kobiety. W sumie cały personel skupiony na mnie.

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Oj powiem Ci, że ja też. W pierwszej ciąży było zdecydowanie inaczej. Myślałam, że jak przejrzę ciuszki to zrobi się bardziej realnie Pranie, łóżeczko, jakieś zakupy przez neta będę dopiero chyba w sierpniu ogarniać.
Ja pewnie też wtedy dopiero zacznę coś ogarniać. Kurcze jakoś tego nie czuje i głupio mi przez to :/

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 12:04   #2532
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Melduje postępy z wyborem imienia z 4 ograniczyliśmy się już do dwóch nie spodziewałam się że będzie aż tak ciężko, a chcielibyśmy się już jakoś zwracać do brzucha. Gdyż junior kopie już bardzo często i z dnia na dzień przybiera na sile. Dzieci w brzuchu podobno śpią w dzień ale ten mój to chyba uważa że sen jest dla słabych
Także teraz wachamy się między Filipem i Oliwierem
Piękne imiona ❤️

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Ja ide na żywioł wszystko mi jedno czy sn czy cc byle by wszystko dobrze poszlo ☺
Cytat:
U mnie dokładnie to samo. Jest mi to zupełnie obojętne dostosuje się do wskazań lekarza i do przebiegu porodu. Natomiast na pewno jak będę rodzic SN to chce znieczulenie w kręgosłup
I to jest dobre podejście. Nie na wszystko mamy wpływ i grunt to zdać się na wiedzę i doświadczenie lekarzy.

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
Rozczulilam sie .... wstaje rano ( mąż po nocce ok 6.30 położył się obok ) wchodzę do kuchni a tu taka niespodziana
Ooo jak słodko

Cytat:
Mój szczyci się tym ze jest znieczulenie podawane nawet taka akcja była rok temu (bo dopiero wtedy to wprowadzili) w gazetach itd wiec może nie będą przeciągać. Anestezjolodzy są bardzo fajni miałam okazje poznać 3, i w opiniach kobiet rodzących tam są pochlebne opinie w tej kwestii. Wiec mam nadzieje ze będzie taka możliwość ;D

No chyba ze dziecko ze mnie wyskoczy szybko i nie będzie czasu hahahaha ;D
No proszę, u mnie to nie ma co liczyć na znieczulenie. Dobrze wiedzieć, że można z niego skorzystać w razie potrzeby.

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Też o tym słyszałam, ale jak to wygląda w praktyce, to dopiero się dowiem. Z tego co wiem, to nie wszyscy lekarze to respektują. Koleżanka jest położną w szpitalu, w którym będę rodziła, więc muszę zapytać jak jest u nich.

Cytat:
A który to szpital?
Pepsi_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 12:21   #2533
So_close
Jedi

Pepsi, szpital św. Rodziny
We wszystkich pozostałych nie ma znieczulenia na życzenie..

Stary 2018-05-19, 12:22   #2534
xxboo
Zakorzenienie

Ja ostatnio ciagle gdzieś czytam ze ktoś nazwał dziecko Hania albo na w planach i chyba to będzie dość popularne imie w moim otoczeniu nie ma co prawda żadnej, ale nie chciałabym nagle mieć w przedszkolu samych Hani ....

Z drugiej strony już się przyzwyczailiśmy i TZ jak się wita z brzuchem to mówi cześć Hanka i daje buziaka i chyba już to oleje i nie będę zmieniać

PEDAGOG

Stary 2018-05-19, 12:26   #2535
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio ciagle gdzieś czytam ze ktoś nazwał dziecko Hania albo na w planach i chyba to będzie dość popularne imie w moim otoczeniu nie ma co prawda żadnej, ale nie chciałabym nagle mieć w przedszkolu samych Hani ....

Z drugiej strony już się przyzwyczailiśmy i TZ jak się wita z brzuchem to mówi cześć Hanka i daje buziaka i chyba już to oleje i nie będę zmieniać

Jeżeli to imię Ci się podoba to nie powinnaś na to zwracać uwagi. U mnie osobiście przez to, że kiedyś był taki wielki bum na imiona Julia, Maja i Oliwia to one odpadają. Nie, że są jakieś brzydkie tylko przesyt nimi jest ogromny.

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2018-05-19 o 12:27
Stary 2018-05-19, 13:18   #2536
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Przywiozłam dziś rzeczy po młodym. Jestem rozbita. Z jednej strony bez sensu kupować nowe ciuszki skoro po nim są nie zniszczone. A z drugiej nie chcę żeby Nela wyglądała na chłopczycę tylko była księżniczką. Hahaha co za rozkminy w głowie. Jutro uderzam na ciucholandy
Ja wybierałam te z napisami czy obrazkami typowo chłopięcymi, a resztę còra nosiła.
Zresztą przy synku bardzo pòźno poznaliśmy płeć i miałam większość ubranek uniwersalnych

Cytat:
Rozczulilam sie .... wstaje rano ( mąż po nocce ok 6.30 położył się obok ) wchodzę do kuchni a tu taka niespodziana

Nie dostaje kwiatów nawet z ważnych okazji ale chyba wolę porządne śniadanie
A rano leżąc w łóżku myslamam sobie: zrobię dziś mega zdrowa odjazdową owsianke!Załącznik 7538736

Gesendet von meinem SM-N950F mit Tapatalk
Super

Co do cc/sn to 2 razy rodziłam sn i teraz mam nadzieję, że uda się tak samo. Za każdym razem miałam super położne, zresztą jedna to moja sąsiadka i już się zapowiedzieliśmy na kolejny raz.

Co do szkoły rodzenia, to ja mam 5 spotkań teoretyczno-praktycznych, mniej więcej raz w miesiącu. Na pierwszym nt pakowania toreb do szpitala i wyprawki już byłam.

Co do kebaba, to u nas jest kebab w bułce, tortilli, ew. pudełku (jako sałatka).
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 13:55   #2537
Esti10
Zakorzenienie

Wreszcie slonko u nas
Wczoraj pierwszy raz od wiadomo jakiego stanu wyszlam z ludzmi z pracy ech fajnie wreszcie sie rozerwac
Food trucki byly akurat zlot ale pogoda brzydka wiec bylismy w lokalu
W sobote 26 go tesciowa do lokalu zabiera cala rodzinke na goscine z okazji dnia matki takze wyjscie sie szykuje fajnie

Mezus wlasnie wiezie kebaba w ciescie tyle tu bylo o tym ,wczoraj przechodzilam obok i tak pachnialo wiec dzis sie skusilismy
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 14:15   #2538
xxboo
Zakorzenienie

Na Śląsku tez dzisiaj słonko ❤️

TZ poszedł na stare mieszkanie zrywać tapetę bo nasz pies ja pogryzł i obiecaliśmy ze położymy nowa (tylko 3 paski w przedpokoju) patrzę a ten mi zdjęcie wysyła ze z kolega siedzi na piwku.....

A mieliśmy iść później na zakupy spożywcze i kupić dla mnie klapeczki na lato i może bikini

PEDAGOG

Stary 2018-05-19, 14:25   #2539
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Na Śląsku tez dzisiaj słonko ❤️

TZ poszedł na stare mieszkanie zrywać tapetę bo nasz pies ja pogryzł i obiecaliśmy ze położymy nowa (tylko 3 paski w przedpokoju) patrzę a ten mi zdjęcie wysyła ze z kolega siedzi na piwku.....

A mieliśmy iść później na zakupy spożywcze i kupić dla mnie klapeczki na lato i może bikini

No my raczej bliskie tereny wiec pogoda musi byc podobna
To powodzenia na zakupach upoluj cos fajnego
Stary 2018-05-19, 14:25   #2540
So_close
Jedi

Cytat:

U mnie co druga dziewczynka to Hania moda na Julki się skończyła, teraz jest Hania i Maja

Stary 2018-05-19, 14:39   #2541
Esti10
Zakorzenienie

No ja dzis mojemu kliknelam 7 par butow na eobuwie
Wszystkie buty sportowe z ccc sa minus 50% moj poszedl do sklepu ale wszystko wybrane
I tak z ciekawosci wpisalam nr karty z CCC a tu dziala znizka online takze super wybral sobie rozne jak ktores beda zle to darmowy zwrot , paczke juz wyslali a zamowilam godzine temu ech taki sklep to pierwsza klasa trzeba przyznac

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
U mnie co druga dziewczynka to Hania moda na Julki się skończyła, teraz jest Hania i Maja

U mojej szwagierki corka rok temu urodzona i tez Hania takze chyba juz wtedy zaczelo byc modne
Stary 2018-05-19, 14:44   #2542
awusia
Zadomowienie

Dzien dobry, u nas dzisiaj leniwa sobota. Slub Harrego a teraz szybki obiad i idziemy na urodziny. Milego dnia!

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 14:48   #2543
Suqub
Zakorzenienie

Na Mazurach niby słońce ale jest zimno. Wiatr chłodny wieje i nie jest przyjemnie :/ byłam z córką 2,5h na dworze i zmarzlam :/

Stary 2018-05-19, 14:56   #2544
niemampomyslu91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Na Mazurach niby słońce ale jest zimno. Wiatr chłodny wieje i nie jest przyjemnie :/ byłam z córką 2,5h na dworze i zmarzlam :/
Ja też Mazury, w jakim mieście jesteś?
niemampomyslu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 15:13   #2545
bajka775
Zadomowienie

Cytat:

Nie dostaje kwiatów nawet z ważnych okazji ale chyba wolę porządne śniadanie
A rano leżąc w łóżku myslamam sobie: zrobię dziś mega zdrowa odjazdową owsianke!Załącznik 7538736

Gesendet von meinem SM-N950F mit Tapatalk
Ale kochany

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 15:26   #2546
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:

Mój pies ma na imie Maja ;D

PEDAGOG

Stary 2018-05-19, 19:37   #2547
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2018-05-19, 20:19   #2548
So_close
Jedi

Cytat:

Też miałam kiedyś psa o tym imieniu ale w psiej rodzinie miałam też Maksa i Sarę, a to też ludzkie

Stary 2018-05-19, 20:23   #2549
lykki
Zadomowienie

Ja dzis po komunii, ale sue objadlam, om nom nom... Ostatnio ciagle jestem głodna, masakra... Milego wieczoru

lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-19, 20:25   #2550
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam kiedyś psa o tym imieniu ale w psiej rodzinie miałam też Maksa i Sarę, a to też ludzkie

Maks to w ogóle mam wrażenie było kiedyś typowo psie imie.... tylko się pisało Max. Znalazłam chyba z 5 psów o takim imieniu. Podobnie jak Oskar.

Boże powiem wam ze mój TZ mnie dziś do tako szału doprowadził. Pisałam wam ze miał raportować stare mieszkanie a poszedł na piwo, ale spoko niech chłop coś ma z życia sobie pomyślałam. Poszliśmy na zakupy wchodzimy do CCC - jęczy: musimy tu wchodzić, może poczekam na zewnątrz, długo jeszcze, te buty są paskudne, te jeszcze gorsze, wybrałaś już coś?, możemy już stad wyjść.
Dobra kupiłam buty.

Wchodzimy do pepco; nie kupuj tego teraz, nastepnym razem kupimy, nie będę tego nosił, znalazłaś już coś? - do tego doszły jeszcze miny jak pokazywałam mu dziecięce ciuszki. Dobra wyszliśmy

Chce wejść do rossmanna; po co tam wchodzisz, potrzebujesz tego na pewno? Kiedy indziej kupimy, chodź już, moja mama Ci pożyczy (krem przeciwsłoneczny

Nie wytrzymałam, powiedziałam ze mam w dupie zakupy z nim, rzuciłam kurtkę na ziemie i zaczęłam iść do Domu, takiego tempa nabrałam ze biedny mnie dogonić nie umiał. W końcu mnie dogonił i za Chiny ludowe nie potrafił zrozumiem o co mi chodzi i ze ja przesadzam (generalnie chodziło mi o to ze ze mną nigdy nie chce nigdzie iść i ciagle jęczy tak ze głupie wyjście po żel pod prysznic mi masakrycznie obrzydza) nie wytrzymałam pożyczałam się na środku parkingu i dopiero mu serce zmiękło, a ja musiałam iść cała zaryczana po zakupy spożywcze

Dobrze ze na przeprosiny zrobił mi pyszny obiad

PEDAGOG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości