|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Mój szczyci się tym ze jest znieczulenie podawane nawet taka akcja była rok temu (bo dopiero wtedy to wprowadzili) w gazetach itd wiec może nie będą przeciągać. Anestezjolodzy są bardzo fajni miałam okazje poznać 3, i w opiniach kobiet rodzących tam są pochlebne opinie w tej kwestii. Wiec mam nadzieje ze będzie taka możliwość ;D No chyba ze dziecko ze mnie wyskoczy szybko i nie będzie czasu hahahaha ;D Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
Pepsi z tego co kojarzę, to jeśli już raz miałaś cc, to masz prawo się nie zgodzić na sn przy kolejnym porodzie. Albo wręcz chodzi o to, że jak raz miałaś cc, to następne porody też cc, chyba, że podpiszesz papier, że chcesz koniecznie sn. Przynajmniej we Wrocławiu taka polityka, ale możliwe, że to ogólnopolskie.
Heledore ja myślę, że to trochę jest tak, że kobiety nie rodzą sn, bo nie ma właściwej opieki podczas porodu Moja siostra rodziła kilkanaście godzin, nie było rozwarcia, nie było właściwych skurczy, ale położna bardzo jej pomagała, masowała szyjkę itp i w końcu urodziła sn i była z tego bardzo zadowolona. Widziałam ją 6h po porodzie, chodziła, normalnie się załatwiała, prawie wcale nie pękła, no po prostu jakbym nie wiedziała, że ona dopiero co rodziła, to bym tego nie zgadła, a tak jak pisała xxboo, dziewczyny po cc leżą i ledwo żyją... Ale niestety, moja siostra rodziła w małym szpitalu, gdzie prócz niej w tym czasie nikt inny nie rodził, na całym oddziale prócz niej leżała 1 osoba. A w dużych miastach jest fabryka, poród jeden za drugim, nie ma czasu, żeby położna zajmowała się kilkanaście godzin jedną osobą no i kończy się cc. Takie mam wrażenie. Kiedyś jak kobiety rodziły w domach to asystowały pozostałe kobiety z rodziny i było indywidualne podejście.Ja wolałabym sn, ale jeśli będzie medyczna konieczność, to oczywiście CC. Kiedyś chciałam cc, ale Mamaginekolog mnie przekonała Tak jak ona napisała, jeśli jest konieczność cc, to jest to operacja ratująca życie matki/dziecka/obojga, a nie widzimisię.A z tym znieczuleniem w kręgosłup to zależy czy porodówka ma swojego anestezjologa. We Wroc są 4 szpitale i w 3 jest anestezjolog dochodzący z innych oddziałów - czyli najczęściej nie zdąża na czas, bo są inne ważniejsze sprawy - a w 1 jest anestezjolog tylko do dyspozycji porodówki i z tego co wiem znieczulenie bez problemu Ale ja mam psychiczną blokadę, boję się w ogóle wbijania czegokolwiek w kręgosłup, boję się, że potem mnie sparaliżuje... Więc na tę chwilę myślę sobie "dam radę bez" a co będzie to zobaczymy
|
|
|
|
#2523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2524 |
|
Jedi
|
Ja będę rodzić w jedynym w Poznaniu szpitalu "bez bólu" gdzie dają znieczulenie na życzenie. Ale trochę się obawiam, że zaczną coś wymyślać, albo zacznę rodzić o jakiejś dziwnej godzinie kiedy nie będzie anestezjologa
![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
Ale skoro to szpital bez bólu to może maja swojego anestezjologa ? Mój szpital tak ma, swoje sale do CC, swoich anestezjologów. Byłam i widziałam tez opiekę po porodzie i na prawdę kobiety nie były zostawione same sobie. Ciagle ktoś do nich przychodził uczył karmić piersią i to nie tak ze raz przyszła pokazała co i jak i poszła. Tylko co jakiś czas przychodziła i pokazywała jak przystawiać jak pobudzić laktację itd także bardzo duży plus. Jedyny minus to jedzenie no złe nie było ale wiadomo ze takie nijakie. Na szczęście jest bistro w szpitalu i maja wielkie pyszne obiady i zupy I niby to szpital miejski ale dużo kobiet rodzi w Katowicach, wiec nie ma takiej masówki. Chociaż mój lekarz mówił ze maj wyjątkowo oblegany był, jak ja tam leżałam to 11 noworodków było. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2018-05-19 o 10:16 |
|
|
|
|
#2526 |
|
Przyczajenie
|
U mnie z uwagi na dwie wcześniejsze cesarki, kolejna z wskazań medycznych. Nie ukrywam, że jestem bardziej przerażona niż przy poprzednich. 😔
|
|
|
|
#2527 | |
|
Jedi
|
Cytat:
Jedzenie to tam pikuś. Podejrzewam, że nawet nie będę głodna przez te nerwy, bo ja tak mam że jak jestem zdenerwowana to prawie nic nie jem ![]() Szpital jest odnowiony i wizualnie bardzo ładny, ale taki kameralny. Oby były miejsca.. Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz i znów mi z piersi pociekło
bluzka mokra Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pranie, łóżeczko, jakieś zakupy przez neta będę dopiero chyba w sierpniu ogarniać.
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pewnie też wtedy dopiero zacznę coś ogarniać. Kurcze jakoś tego nie czuje i głupio mi przez to :/
|
|
|
#2532 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A który to szpital? |
||||||
|
|
|
#2533 |
|
Jedi
|
Pepsi, szpital św. Rodziny
![]() We wszystkich pozostałych nie ma znieczulenia na życzenie.. Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio ciagle gdzieś czytam ze ktoś nazwał dziecko Hania albo na w planach i chyba to będzie dość popularne imie
w moim otoczeniu nie ma co prawda żadnej, ale nie chciałabym nagle mieć w przedszkolu samych Hani ....Z drugiej strony już się przyzwyczailiśmy i TZ jak się wita z brzuchem to mówi cześć Hanka i daje buziaka i chyba już to oleje i nie będę zmieniać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2018-05-19 o 12:27 |
|
|
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą przy synku bardzo pòźno poznaliśmy płeć i miałam większość ubranek uniwersalnych ![]() Cytat:
Co do cc/sn to 2 razy rodziłam sn i teraz mam nadzieję, że uda się tak samo. Za każdym razem miałam super położne, zresztą jedna to moja sąsiadka i już się zapowiedzieliśmy na kolejny raz. Co do szkoły rodzenia, to ja mam 5 spotkań teoretyczno-praktycznych, mniej więcej raz w miesiącu. Na pierwszym nt pakowania toreb do szpitala i wyprawki już byłam. Co do kebaba, to u nas jest kebab w bułce, tortilli, ew. pudełku (jako sałatka).
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie slonko u nas
Wczoraj pierwszy raz od wiadomo jakiego stanu wyszlam z ludzmi z pracy ech fajnie wreszcie sie rozerwac Food trucki byly akurat zlot ale pogoda brzydka wiec bylismy w lokalu W sobote 26 go tesciowa do lokalu zabiera cala rodzinke na goscine z okazji dnia matki takze wyjscie sie szykuje fajnie Mezus wlasnie wiezie kebaba w ciescie tyle tu bylo o tym ,wczoraj przechodzilam obok i tak pachnialo wiec dzis sie skusilismy
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Na Śląsku tez dzisiaj słonko ❤️
TZ poszedł na stare mieszkanie zrywać tapetę bo nasz pies ja pogryzł i obiecaliśmy ze położymy nowa (tylko 3 paski w przedpokoju) patrzę a ten mi zdjęcie wysyła ze z kolega siedzi na piwku..... A mieliśmy iść później na zakupy spożywcze i kupić dla mnie klapeczki na lato i może bikini Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To powodzenia na zakupach upoluj cos fajnego
|
|
#2540 | |
|
Jedi
|
Cytat:
moda na Julki się skończyła, teraz jest Hania i Maja ![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja dzis mojemu kliknelam 7 par butow na eobuwie
Wszystkie buty sportowe z ccc sa minus 50% moj poszedl do sklepu ale wszystko wybrane I tak z ciekawosci wpisalam nr karty z CCC a tu dziala znizka online takze super wybral sobie rozne jak ktores beda zle to darmowy zwrot , paczke juz wyslali a zamowilam godzine temu ech taki sklep to pierwsza klasa trzeba przyznac ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, u nas dzisiaj leniwa sobota. Slub Harrego a teraz szybki obiad i idziemy na urodziny. Milego dnia!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Na Mazurach niby słońce ale jest zimno. Wiatr chłodny wieje i nie jest przyjemnie :/ byłam z córką 2,5h na dworze i zmarzlam :/
|
|
#2544 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pies ma na imie Maja ;D Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2548 |
|
Jedi
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis po komunii, ale sue objadlam, om nom nom... Ostatnio ciagle jestem głodna, masakra... Milego wieczoru
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maks to w ogóle mam wrażenie było kiedyś typowo psie imie.... tylko się pisało Max. Znalazłam chyba z 5 psów o takim imieniu. Podobnie jak Oskar. Boże powiem wam ze mój TZ mnie dziś do tako szału doprowadził. Pisałam wam ze miał raportować stare mieszkanie a poszedł na piwo, ale spoko niech chłop coś ma z życia sobie pomyślałam. Poszliśmy na zakupy wchodzimy do CCC - jęczy: musimy tu wchodzić, może poczekam na zewnątrz, długo jeszcze, te buty są paskudne, te jeszcze gorsze, wybrałaś już coś?, możemy już stad wyjść. Dobra kupiłam buty. Wchodzimy do pepco; nie kupuj tego teraz, nastepnym razem kupimy, nie będę tego nosił, znalazłaś już coś? - do tego doszły jeszcze miny jak pokazywałam mu dziecięce ciuszki. Dobra wyszliśmy Chce wejść do rossmanna; po co tam wchodzisz, potrzebujesz tego na pewno? Kiedy indziej kupimy, chodź już, moja mama Ci pożyczy (krem przeciwsłoneczny Nie wytrzymałam, powiedziałam ze mam w dupie zakupy z nim, rzuciłam kurtkę na ziemie i zaczęłam iść do Domu, takiego tempa nabrałam ze biedny mnie dogonić nie umiał. W końcu mnie dogonił i za Chiny ludowe nie potrafił zrozumiem o co mi chodzi i ze ja przesadzam (generalnie chodziło mi o to ze ze mną nigdy nie chce nigdzie iść i ciagle jęczy tak ze głupie wyjście po żel pod prysznic mi masakrycznie obrzydza) nie wytrzymałam pożyczałam się na środku parkingu i dopiero mu serce zmiękło, a ja musiałam iść cała zaryczana po zakupy spożywcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze ze na przeprosiny zrobił mi pyszny obiad Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Moja siostra rodziła kilkanaście godzin, nie było rozwarcia, nie było właściwych skurczy, ale położna bardzo jej pomagała, masowała szyjkę itp i w końcu urodziła sn i była z tego bardzo zadowolona. Widziałam ją 6h po porodzie, chodziła, normalnie się załatwiała, prawie wcale nie pękła, no po prostu jakbym nie wiedziała, że ona dopiero co rodziła, to bym tego nie zgadła, a tak jak pisała xxboo, dziewczyny po cc leżą i ledwo żyją... Ale niestety, moja siostra rodziła w małym szpitalu, gdzie prócz niej w tym czasie nikt inny nie rodził, na całym oddziale prócz niej leżała 1 osoba. A w dużych miastach jest fabryka, poród jeden za drugim, nie ma czasu, żeby położna zajmowała się kilkanaście godzin jedną osobą no i kończy się cc. Takie mam wrażenie. Kiedyś jak kobiety rodziły w domach to asystowały pozostałe kobiety z rodziny i było indywidualne podejście.
Ale ja mam psychiczną blokadę, boję się w ogóle wbijania czegokolwiek w kręgosłup, boję się, że potem mnie sparaliżuje... Więc na tę chwilę myślę sobie "dam radę bez" a co będzie to zobaczymy