Mamy lutowe 2018 cz. 2 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-20, 11:37   #2161
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lutowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
W smyku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

U nas też z napięciem jest okay, a wygina się tak samo albo to że złości, albo z ciekawości świata

Może jutro skoczę upolować

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Dzień dobry w końcu słońce na dworze
Nocka spoko 1 pobudka ale wstaliśmy przed 6 bo młodszy się obudził i płakał tak więc u mała się obudziła , ale nakarmilam i leżała obok mnie a ja jeszcze dospala trochę

K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 15:26   #2162
Shelby_a
Zadomowienie

Mam za sobą kolejne karmienie w miejscu publicznym. Się tak zabunkrowalam że nic nie było widać Najlepsze że idę dalej parkiem a tam inną babka karmi. Jakoś tak raźniej

Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 17:01   #2163
luga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Mam za sobą kolejne karmienie w miejscu publicznym. Się tak zabunkrowalam że nic nie było widać Najlepsze że idę dalej parkiem a tam inną babka karmi. Jakoś tak raźniej

Ja byłam tylko zestresowana jak pierwszy raz karmiłam publicznie, a teraz w ogóle się tym nie przejmuje. Dziś nawet karmiłam w restauracji normalnie przy stoliku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
luga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 17:39   #2164
Hadise
Zakorzenienie

Dziewczyny mały ma gorącą głowę, ale nie ma gorączki.

Chyba był przegrzany.

Edytowane przez Hadise
Czas edycji: 2018-05-20 o 18:44
Hadise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 18:10   #2165
luga
Raczkowanie

Dziewczyny co może oznaczać sucha skóra za uszkami ? Nie jest zaczerwieniona ani nic tylko sucha.

Stary 2018-05-20, 18:11   #2166
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luga Pokaż wiadomość
Dziewczyny co może oznaczać sucha skóra za uszkami ? Nie jest zaczerwieniona ani nic tylko sucha.

Może od mleka, które podczas jedzenia często spływa to miejsce;p

Edytowane przez Hadise
Czas edycji: 2018-05-20 o 18:41
Stary 2018-05-20, 19:03   #2167
OtTakaJa
Zakorzenienie

Mała przed chwilą przewróciła się z pleców na brzuch 4 razy pod rząd! Ale się jaraliśmy z mężem i synem

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 19:08   #2168
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mała przed chwilą przewróciła się z pleców na brzuch 4 razy pod rząd! Ale się jaraliśmy z mężem i synem

No brawo!!!

Stary 2018-05-20, 19:17   #2169
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luga Pokaż wiadomość
Ja byłam tylko zestresowana jak pierwszy raz karmiłam publicznie, a teraz w ogóle się tym nie przejmuje. Dziś nawet karmiłam w restauracji normalnie przy stoliku.

Takie karmienie też już zaliczyłam

Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 20:14   #2170
Demeter_
Zadomowienie

Dziecko mi się zepsuło. Znowu usypia na rękach idę was nadrabiać

Demeter_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 20:36   #2171
Heidi_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Taki spadek w centylech nie powinien być przez lekarza zbagatelizowany. Szukaj normalnego lekarza.
Jak chcesz to odezwij się na priv to z grubsza Ci mogę powiedzieć co mówi alergolog moich dziewczyn.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Ja mam 3 alergiczkę, nic dziwnego skoro ja i tż też alergicy
Wszystkie moje 3 panny najpierw reagują od strony układu pokarmowego (chlustanie - tj. to pod ciśnieniem na metry i krew w kale), a dopiero po kilku dniach takiego hardcoru pojawiają się zmiany skórne (pękająca skóra za uchem, czerwone plamy w zgięciach rąk i nóg). Ogólnie im starsze tym mniejsze dolegliwości układu pokramowego i bardziej widoczne oraz trudniej schodzące skórne. Przy czym to u nas tak, bo czasem skóra jest głównym objawem.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Śluz w kupie się może zdarzać.
Dzięki, pisze pw.
Cytat:
Hahaha mam to samo

Ja mam nawet zaplatane w aparat ortodontyczny na zębach co najlepsze nie mogę jednego wyjąć z zamka, będzie miała ortodontka w poniedziałek niespodziankę

23 maja idę trochę podatne te kudly i zrobię henna na brwi

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Dziewczyny kupiłam ten grzybek gryzaczek i jest fajny a niedrogi )

Nie jest ciężki ten gryzak? Mój jeszcze nie przyszedł, a jak sprzedawca napisał mi, że nada paczkę dopiero po weekendzie, to poszłam do sklepu i kupiłam randomowy gryzak z Canpola, a po odpakowaniu okazało się, że jest tak ciężki, że mała sama go nie chwyta. Szkoda, bo bardzo pcha łapki do buzi, chciałam jej pomoc zanim ten grzybek nam dotrze.
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny ale się popłakałam moja mała dziś je bardzo często ( nie wiem czy efekt szczepienia się odezwał czy taki dzień) jadła oczywiście przed wykonaniem i chwilę przed tym też i po wykąpaniu ja ją do cycka bo już zmęczona a ona ciągnie i ciągnie i się złości i znów ciągnie i płacze tak żałośnie tak jakby nic tam już nie było , próbowałam ponosić i znów przystawić i to samo . Mam saszetki mm z rosmana zrobiłam , popłakała chwilę przy butelce ale wypiła ok 60-70 ml . Więcej nie chciała , przytuliłam i usnęła ale mi smutno mówię wam

Mam to samo, rozmawiałam z doradcą laktacyjnym, podobno to typowe dla tego okresu (4 msc życia). Zaleciła mi się nie stresować, pilnować jedzenia (nie omijać posiłków itp) i często przystawiać. Ma minąć.
Cytat:

Brawo!

U nas intensywny weekend, dlatego się nie odzywałam. Wzięłam małą dzisiaj na targi książki na narodowy, w chuście, była super grzeczna, ale i przerażona tymi tłumami i nadmiarem bodźców. Po godzinie mi usnęła, więc chodziłam sobie na luzaku, a jej w nagrodę naukupowałam książeczek. Boże, dziewczyny, książki dla dzieci są teraz TAK PIĘKNE, że dosłownie nie mogłam się oderwać od niektórych stoisk. Namnożyło się sporo wydawnictw w stylu Dwóch Sióstr i tych dzieciowych hitów w stylu Map Mizielińskich czy Pszczół, które parę lat do tyłu można było policzyć na palcach, jest teraz dużo, dużo więcej. Nie mogę się doczekać aż mała będzie starsza. Póki co z dzisiejszych zakupów największym hitem okazała się Księga Dzięków, nawet leżenie na plecach nie jest już takie straszne jak matka pokazuje książeczkę udając dźwięki klaksonu czy trąbki.

Ćwiczenia z Jillian Michaels - 6/30
Heidi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 21:00   #2172
Demeter_
Zadomowienie

Novakia, ale ciacho!

U nas po pierwszej części nocy też suchy pampers. Dopiero nad ranem nadrabia.

Luga, Karska, gratulacje 3 miesięcy

Ja w parku czy gdzieś nie mam problemu karmić, chociaż zawsze wybieram ustronne miejsce. Ale w restauracji chyba by mi było głupio.

Luga, może to zaschnięte mleczko? Nam po.ulaniu często się tam zbiera.

OtTakaJa, ale super! To już chyba tylko moja się nie przewraca

Uff, śpi. Dzisiaj usypianie to jakiś koszmar

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Heidi, zazdroszczę że miałaś możliwość wybrać się na te targi. Co fajnego upolowałaś?

Stary 2018-05-20, 21:00   #2173
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demeter_ Pokaż wiadomość
Novakia, ale ciacho!

Ja w parku czy gdzieś nie mam problemu karmić, chociaż zawsze wybieram ustronne miejsce. Ale w restauracji chyba by mi było głupio.

Moj tez się jeszcze nie przewraca. Póki co przekręca się z plecków na boczki.

M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 21:05   #2174
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heidi_ Pokaż wiadomość
Dzięki, pisze pw. Nie jest ciężki ten gryzak? Mój jeszcze nie przyszedł, a jak sprzedawca napisał mi, że nada paczkę dopiero po weekendzie, to poszłam do sklepu i kupiłam randomowy gryzak z Canpola, a po odpakowaniu okazało się, że jest tak ciężki, że mała sama go nie chwyta. Szkoda, bo bardzo pcha łapki do buzi, chciałam jej pomoc zanim ten grzybek nam dotrze.Mam to samo, rozmawiałam z doradcą laktacyjnym, podobno to typowe dla tego okresu (4 msc życia). Zaleciła mi się nie stresować, pilnować jedzenia (nie omijać posiłków itp) i często przystawiać. Ma minąć. Brawo!

U nas intensywny weekend, dlatego się nie odzywałam. Wzięłam małą dzisiaj na targi książki na narodowy, w chuście, była super grzeczna, ale i przerażona tymi tłumami i nadmiarem bodźców. Po godzinie mi usnęła, więc chodziłam sobie na luzaku, a jej w nagrodę naukupowałam książeczek. Boże, dziewczyny, książki dla dzieci są teraz TAK PIĘKNE, że dosłownie nie mogłam się oderwać od niektórych stoisk. Namnożyło się sporo wydawnictw w stylu Dwóch Sióstr i tych dzieciowych hitów w stylu Map Mizielińskich czy Pszczół, które parę lat do tyłu można było policzyć na palcach, jest teraz dużo, dużo więcej. Nie mogę się doczekać aż mała będzie starsza. Póki co z dzisiejszych zakupów największym hitem okazała się Księga Dzięków, nawet leżenie na plecach nie jest już takie straszne jak matka pokazuje książeczkę udając dźwięki klaksonu czy trąbki.

Grzybek jest lekki cały z gumy

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:

Brawo

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Dziewczyny mój syn śpi już godzinę w łóżeczku ))

Stary 2018-05-20, 21:06   #2175
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny mój syn śpi już godzinę w łóżeczku ))

Super!

Mój zasnal przed 20 i po pol godziny obudził się i nie wyglada na sennego

M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 21:13   #2176
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M a g d a l e n a Pokaż wiadomość
Super!

Mój zasnal przed 20 i po pol godziny obudził się i nie wyglada na sennego

Moj nigdy nie wyglada na sennego a potem nagle bach jak obuchem w glowe i spi

Stary 2018-05-20, 21:15   #2177
luga
Raczkowanie

U nas była nadprogramowa drzemka o 19. Teraz od ponad godziny Antek nie może usnąć dodatkowo dziś czwarty dzień bez kupy, gdzie normalnie jest co dwa dni. Ewidentnie zaczyna go męczyć brzuszek, jak do jutra nic nie będzie to chyba czopki będą musiały pójść w ruch…

Stary 2018-05-20, 21:20   #2178
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, pisze pw. Nie jest ciężki ten gryzak? Mój jeszcze nie przyszedł, a jak sprzedawca napisał mi, że nada paczkę dopiero po weekendzie, to poszłam do sklepu i kupiłam randomowy gryzak z Canpola, a po odpakowaniu okazało się, że jest tak ciężki, że mała sama go nie chwyta. Szkoda, bo bardzo pcha łapki do buzi, chciałam jej pomoc zanim ten grzybek nam dotrze.Mam to samo, rozmawiałam z doradcą laktacyjnym, podobno to typowe dla tego okresu (4 msc życia). Zaleciła mi się nie stresować, pilnować jedzenia (nie omijać posiłków itp) i często przystawiać. Ma minąć. Brawo!

Na ogólnym MZK jest wątek o książkach dla dzieci - wchodzisz na własna odpowiedzialność, my tracimy krocie na książki

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Otakaja zdolna panna moja się obraca ba bok i wrzask, ze dalej nie idzie

figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 21:27   #2179
Heidi_
Rozeznanie

Cytat:
Novakia, ale ciacho!

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Heidi, zazdroszczę że miałaś możliwość wybrać się na te targi. Co fajnego upolowałaś?

Tę "Księgę Dźwięków" o której pisałam, "Gdzie idziemy?" i "Wymyśl coś!" z Zakamarków (polecam Wam w ogóle całą ofertę, specjalizują się w wydawaniu na rynek polski szwedzkiej literatury dziecięcej) i "Jano i Wito w trawie". No i dla siebie trochę nowości z Czarnego i najnowszą książkę Joanny Bator - była akurat na stoisku, więc mi podpisała. : brzydal:

W ogóle uwielbiam targi książki, zarówno warszawskie jak i krakowskie, i nie omijam już od kilku lat (pracuje w wydawnictwie). Równo rok temu byłam na nich jako wystawca już prawdopodobnie w ciąży (albo tuż przed), ale jeszcze o niej nie wiedziałam. Dzisiaj odwiedziłam moich kolegów z pracy już z małą. Szok szok szok.
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Na ogólnym MZK jest wątek o książkach dla dzieci - wchodzisz na własna odpowiedzialność, my tracimy krocie na książki

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Otakaja zdolna panna moja się obraca ba bok i wrzask, ze dalej nie idzie

OMG, OMG, idę!

Stary 2018-05-20, 21:28   #2180
Demeter_
Zadomowienie

Co to MZK?

Stary 2018-05-20, 21:29   #2181
Heidi_
Rozeznanie

Cytat:
Co to MZK?

Mama z klasą

Stary 2018-05-20, 21:32   #2182
Demeter_
Zadomowienie

Hadise, super! Może prześpi całą noc

Novakia, moja ma tak samo. Bawi się, bawi, śmieje i nagle bach, senna.

Heidi, dziękuję. Obejrzę te książki

Stary 2018-05-20, 22:16   #2183
karska
Wtajemniczenie

Mój też jeszcze się nie przekręca

Byliśmy u znajomych i zobaczyłam jak wygląda podejście "jak popłacze to szybciej zaśnie" i "nie będę przyzwyczajać do noszenia na rękach" powiem Wam że było mi aż szkoda tego dziecka (2,5 miesiąca), raz sama zareagowalam i poszłam do małej, no ale co musi być na co dzień...

karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 00:14   #2184
LoveMessages
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
Mój też jeszcze się nie przekręca

Byliśmy u znajomych i zobaczyłam jak wygląda podejście "jak popłacze to szybciej zaśnie" i "nie będę przyzwyczajać do noszenia na rękach" powiem Wam że było mi aż szkoda tego dziecka (2,5 miesiąca), raz sama zareagowalam i poszłam do małej, no ale co musi być na co dzień...

U nas jest bardzo populare cry it out czyli zostawianie dziecka samego aż się nie wypłacze i zaśnie. "Samodzielność " tresowana od noworodka. Okropne to jest, czy ci ludzie nie wiedzą jaką krzywde robią temu dziecku. No I jak można tego płaczu słuchać!

Mojej się udało przekręcić z brzuszka na plecki kilka razy I teraz cały czas chce a jak nie wychodzi to ryk.

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 00:24   #2185
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Moj nigdy nie wyglada na sennego a potem nagle bach jak obuchem w glowe i spi

To moja tak wczoraj rano zrobiła. Leżała i krzyczała, nagle patrzę, a ta śpi, jakby jej prąd odcięli, coś pięknego

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Wzięłam małą do karmienia i jak zwykle zapomniałam tetry z łóżeczka, wracam, a ta na brzuszku

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Tę "Księgę Dźwięków" o której pisałam, "Gdzie idziemy?" i "Wymyśl coś!" z Zakamarków (polecam Wam w ogóle całą ofertę, specjalizują się w wydawaniu na rynek polski szwedzkiej literatury dziecięcej) i "Jano i Wito w trawie". No i dla siebie trochę nowości z Czarnego i najnowszą książkę Joanny Bator - była akurat na stoisku, więc mi podpisała. : brzydal:

Ale super! Ja też mam bzika na punkcie książek dla dzieci, syn ma cały regał zapełniony. Chyba zaraziłam go trochę tą miłością do literatury, bo ostatnio na dobranoc sam się kładzie i czyta sobie

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 00:30   #2186
Heidi_
Rozeznanie

Cytat:
To moja tak wczoraj rano zrobiła. Leżała i krzyczała, nagle patrzę, a ta śpi, jakby jej prąd odcięli, coś pięknego

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Wzięłam małą do karmienia i jak zwykle zapomniałam tetry z łóżeczka, wracam, a ta na brzuszku

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Ale super! Ja też mam bzika na punkcie książek dla dzieci, syn ma cały regał zapełniony. Chyba zaraziłam go trochę tą miłością do literatury, bo ostatnio na dobranoc sam się kładzie i czyta sobie

Mnie mama czytała od urodzenia, codziennie, do czasu aż nie nauczyłam się czytać sama. Czasem zastępował ją tato ale nie zmieniał tak ładnie głosów jak mama, lub mój starszy brat, który w sumie wtedy dukał Miałam ulubione książki, w których znałam na pamięć całe rozdziały! ("Oto jest Kasia" - mój fejv) Nawet gdy nocowaliśmy w domu na wsi u babci i nie było tam żadnej książki dla dzieci, to czytała mi poradniki czy książki kucharskie. Uważam, że to mnie ukształtowało i miało ogromny wpływ na moje przyszłe życie.

Edytowane przez Heidi_
Czas edycji: 2018-05-21 o 00:34
Stary 2018-05-21, 08:33   #2187
klaudetka
Wtajemniczenie

Bry dzień, witam po Komunii nooo, chyba nie było tak źle, ale do końca też nie dobrze. Mała pod koniec Mszy już miała dość, więc tż wyszedł z kościoła. Ja chciałam tylko jeszcze do komunii iść i właściwie tyle zdążyłam, bo jak szłam to mi tel wibrował, więc wiedziałam że nie przestała płakusiać. No to lece w strone auta, zdarłam sobie piętę w tych cholernych obcasach, dobrze że miałam cichobiegi na zmianę płakała tym swoim nowym mega głośnym i piskliwym płaczem, uuuh cycuś pomógł, ale bałam się co będzie na obiedzie u bratowej. Jakoś dojechaliśmy te pół godziny i w sumie najgorsze było znów to, że nie spała od rana. W kościele jednym okiem podglądała, potem przed domem bratowej też się zrywała, dopiero koło 16tej usneła na 40min. Na pewno częsciej ją przystawiałam niż normalnie. Ale nie boi się innych, bo wujki i ciocie ją nosili i nie płakała
Jak na ilość bodźców to nawet nam usnęła w miarę normalnie...no, poza ostatnimi problemami z płaczem znów przy kąpieli, ale to pewnie skok
Zastanawiamy się nam tym weselem, do kościoła pewnie pojedziemy i jak będzie ok to zostaniemy na obiad. Ale jak się zacznie głośna muzyka to chyba podziękujemy...tylko teraz nie wiem jak to powiedziec znajomym

Aaa i nasza też się jeszcze nie przewraca na brzuszek póki co kręci się czasem na boczki więc gratulacje OtTakaJa

ps. Zaczęła mi się alergia na trawy w ciąży jak ręką odjął i myślałam, że nie wróci. Można coś brać, bo się zaraz zakicham i zasmarkam na śmierć??
klaudetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 08:40   #2188
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudetka Pokaż wiadomość
Bry dzień, witam po Komunii nooo, chyba nie było tak źle, ale do końca też nie dobrze. Mała pod koniec Mszy już miała dość, więc tż wyszedł z kościoła. Ja chciałam tylko jeszcze do komunii iść i właściwie tyle zdążyłam, bo jak szłam to mi tel wibrował, więc wiedziałam że nie przestała płakusiać. No to lece w strone auta, zdarłam sobie piętę w tych cholernych obcasach, dobrze że miałam cichobiegi na zmianę płakała tym swoim nowym mega głośnym i piskliwym płaczem, uuuh cycuś pomógł, ale bałam się co będzie na obiedzie u bratowej. Jakoś dojechaliśmy te pół godziny i w sumie najgorsze było znów to, że nie spała od rana. W kościele jednym okiem podglądała, potem przed domem bratowej też się zrywała, dopiero koło 16tej usneła na 40min. Na pewno częsciej ją przystawiałam niż normalnie. Ale nie boi się innych, bo wujki i ciocie ją nosili i nie płakała
Jak na ilość bodźców to nawet nam usnęła w miarę normalnie...no, poza ostatnimi problemami z płaczem znów przy kąpieli, ale to pewnie skok
Zastanawiamy się nam tym weselem, do kościoła pewnie pojedziemy i jak będzie ok to zostaniemy na obiad. Ale jak się zacznie głośna muzyka to chyba podziękujemy...tylko teraz nie wiem jak to powiedziec znajomym

Aaa i nasza też się jeszcze nie przewraca na brzuszek póki co kręci się czasem na boczki więc gratulacje OtTakaJa

ps. Zaczęła mi się alergia na trawy w ciąży jak ręką odjął i myślałam, że nie wróci. Można coś brać, bo się zaraz zakicham i zasmarkam na śmierć??
A u mnie w ciąży nasilenie objawów
Tak czy siak, mało czego przy kp nie można brać na alergię. Sprawdź lek który standardowo brałaś tutaj
http://100pytandomatki.pl/karmie-pie...wziac-ten-lek/
Z popularnych to Zyrtec, Claritine można. Ja już walczyłam z brzozą w tym roku...
Stary 2018-05-21, 08:59   #2189
klaudetka
Wtajemniczenie

Figa, a córcia nie była senna albo jakieś inne skutki uboczne? Brałam kiedyś Claritine, po prawdzie bardziej mi pomagała Allegra. Może do nosa coś mniej przenika? Uh, dawno nie byłam u alergologa a teraz pewnie termin w kosmos wypadałoby testy uaktualnić
klaudetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 09:05   #2190
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudetka Pokaż wiadomość
Figa, a córcia nie była senna albo jakieś inne skutki uboczne? Brałam kiedyś Claritine, po prawdzie bardziej mi pomagała Allegra. Może do nosa coś mniej przenika? Uh, dawno nie byłam u alergologa a teraz pewnie termin w kosmos wypadałoby testy uaktualnić
Jeśli dobrze patrzę to Allegra
Fexofenadine L2 C antagonista receptora histaminowego H1

Żadna z moich panien nie była bardziej senna, ale to będziesz obserwować i w razie czego zmienisz lek. Jak Ci wystarczają te do nosa to jasne, że bierz tylko to. Ja przy brzozie to wręcz umieram, jakby mi ktoś obuchem w głowę przywalił...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości