|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lutowe 2018 cz. 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Dzień dobry w końcu słońce na dworze Nocka spoko 1 pobudka ale wstaliśmy przed 6 bo młodszy się obudził i płakał tak więc u mała się obudziła , ale nakarmilam i leżała obok mnie a ja jeszcze dospala trochę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Mam za sobą kolejne karmienie w miejscu publicznym. Się tak zabunkrowalam że nic nie było widać
Najlepsze że idę dalej parkiem a tam inną babka karmi. Jakoś tak raźniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam tylko zestresowana jak pierwszy raz karmiłam publicznie, a teraz w ogóle się tym nie przejmuje. Dziś nawet karmiłam w restauracji normalnie przy stoliku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mały ma gorącą głowę, ale nie ma gorączki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Chyba był przegrzany. Edytowane przez Hadise Czas edycji: 2018-05-20 o 18:44 |
|
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co może oznaczać sucha skóra za uszkami ? Nie jest zaczerwieniona ani nic tylko sucha.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Hadise Czas edycji: 2018-05-20 o 18:41 |
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Mała przed chwilą przewróciła się z pleców na brzuch 4 razy pod rząd! Ale się jaraliśmy z mężem i synem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2170 |
|
Zadomowienie
|
Dziecko mi się zepsuło. Znowu usypia na rękach
idę was nadrabiaćWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2171 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas intensywny weekend, dlatego się nie odzywałam. Wzięłam małą dzisiaj na targi książki na narodowy, w chuście, była super grzeczna, ale i przerażona tymi tłumami i nadmiarem bodźców. Po godzinie mi usnęła, więc chodziłam sobie na luzaku, a jej w nagrodę naukupowałam książeczek. Boże, dziewczyny, książki dla dzieci są teraz TAK PIĘKNE, że dosłownie nie mogłam się oderwać od niektórych stoisk. Namnożyło się sporo wydawnictw w stylu Dwóch Sióstr i tych dzieciowych hitów w stylu Map Mizielińskich czy Pszczół, które parę lat do tyłu można było policzyć na palcach, jest teraz dużo, dużo więcej. Nie mogę się doczekać aż mała będzie starsza. Póki co z dzisiejszych zakupów największym hitem okazała się Księga Dzięków, nawet leżenie na plecach nie jest już takie straszne jak matka pokazuje książeczkę udając dźwięki klaksonu czy trąbki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Novakia, ale ciacho!
U nas po pierwszej części nocy też suchy pampers. Dopiero nad ranem nadrabia. Luga, Karska, gratulacje 3 miesięcy ![]() Ja w parku czy gdzieś nie mam problemu karmić, chociaż zawsze wybieram ustronne miejsce. Ale w restauracji chyba by mi było głupio. Luga, może to zaschnięte mleczko? Nam po.ulaniu często się tam zbiera. OtTakaJa, ale super! To już chyba tylko moja się nie przewraca ![]() Uff, śpi. Dzisiaj usypianie to jakiś koszmar Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Heidi, zazdroszczę że miałaś możliwość wybrać się na te targi. Co fajnego upolowałaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj tez się jeszcze nie przewraca. Póki co przekręca się z plecków na boczki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Dziewczyny mój syn śpi już godzinę w łóżeczku ))Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super! ![]() Mój zasnal przed 20 i po pol godziny obudził się i nie wyglada na sennego ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2177 |
|
Raczkowanie
|
U nas była nadprogramowa drzemka o 19. Teraz od ponad godziny Antek nie może usnąć
dodatkowo dziś czwarty dzień bez kupy, gdzie normalnie jest co dwa dni. Ewidentnie zaczyna go męczyć brzuszek, jak do jutra nic nie będzie to chyba czopki będą musiały pójść w ruch…Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ogólnym MZK jest wątek o książkach dla dzieci - wchodzisz na własna odpowiedzialność, my tracimy krocie na książki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Otakaja zdolna panna moja się obraca ba bok i wrzask, ze dalej nie idzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2179 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle uwielbiam targi książki, zarówno warszawskie jak i krakowskie, i nie omijam już od kilku lat (pracuje w wydawnictwie). Równo rok temu byłam na nich jako wystawca już prawdopodobnie w ciąży (albo tuż przed), ale jeszcze o niej nie wiedziałam. Dzisiaj odwiedziłam moich kolegów z pracy już z małą. Szok szok szok. ![]() Cytat:
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
Co to MZK?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2182 |
|
Zadomowienie
|
Hadise, super! Może prześpi całą noc
![]() Novakia, moja ma tak samo. Bawi się, bawi, śmieje i nagle bach, senna. Heidi, dziękuję. Obejrzę te książki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też jeszcze się nie przekręca
![]() Byliśmy u znajomych i zobaczyłam jak wygląda podejście "jak popłacze to szybciej zaśnie" i "nie będę przyzwyczajać do noszenia na rękach" powiem Wam że było mi aż szkoda tego dziecka (2,5 miesiąca), raz sama zareagowalam i poszłam do małej, no ale co musi być na co dzień...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej się udało przekręcić z brzuszka na plecki kilka razy I teraz cały czas chce a jak nie wychodzi to ryk. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Wzięłam małą do karmienia i jak zwykle zapomniałam tetry z łóżeczka, wracam, a ta na brzuszku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam ulubione książki, w których znałam na pamięć całe rozdziały! ("Oto jest Kasia" - mój fejv) Nawet gdy nocowaliśmy w domu na wsi u babci i nie było tam żadnej książki dla dzieci, to czytała mi poradniki czy książki kucharskie. Uważam, że to mnie ukształtowało i miało ogromny wpływ na moje przyszłe życie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Heidi_ Czas edycji: 2018-05-21 o 00:34 |
|
|
|
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry dzień, witam po Komunii
nooo, chyba nie było tak źle, ale do końca też nie dobrze. Mała pod koniec Mszy już miała dość, więc tż wyszedł z kościoła. Ja chciałam tylko jeszcze do komunii iść i właściwie tyle zdążyłam, bo jak szłam to mi tel wibrował, więc wiedziałam że nie przestała płakusiać. No to lece w strone auta, zdarłam sobie piętę w tych cholernych obcasach, dobrze że miałam cichobiegi na zmianę płakała tym swoim nowym mega głośnym i piskliwym płaczem, uuuh cycuś pomógł, ale bałam się co będzie na obiedzie u bratowej. Jakoś dojechaliśmy te pół godziny i w sumie najgorsze było znów to, że nie spała od rana. W kościele jednym okiem podglądała, potem przed domem bratowej też się zrywała, dopiero koło 16tej usneła na 40min. Na pewno częsciej ją przystawiałam niż normalnie. Ale nie boi się innych, bo wujki i ciocie ją nosili i nie płakała ![]() Jak na ilość bodźców to nawet nam usnęła w miarę normalnie...no, poza ostatnimi problemami z płaczem znów przy kąpieli, ale to pewnie skok ![]() Zastanawiamy się nam tym weselem, do kościoła pewnie pojedziemy i jak będzie ok to zostaniemy na obiad. Ale jak się zacznie głośna muzyka to chyba podziękujemy...tylko teraz nie wiem jak to powiedziec znajomym ![]() Aaa i nasza też się jeszcze nie przewraca na brzuszek póki co kręci się czasem na boczki więc gratulacje OtTakaJa ![]() ps. Zaczęła mi się alergia na trawy |
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak czy siak, mało czego przy kp nie można brać na alergię. Sprawdź lek który standardowo brałaś tutaj http://100pytandomatki.pl/karmie-pie...wziac-ten-lek/ Z popularnych to Zyrtec, Claritine można. Ja już walczyłam z brzozą w tym roku... |
|
|
|
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
Figa, a córcia nie była senna albo jakieś inne skutki uboczne? Brałam kiedyś Claritine, po prawdzie bardziej mi pomagała Allegra. Może do nosa coś mniej przenika? Uh, dawno nie byłam u alergologa a teraz pewnie termin w kosmos
wypadałoby testy uaktualnić
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fexofenadine L2 C antagonista receptora histaminowego H1 Żadna z moich panien nie była bardziej senna, ale to będziesz obserwować i w razie czego zmienisz lek. Jak Ci wystarczają te do nosa to jasne, że bierz tylko to. Ja przy brzozie to wręcz umieram, jakby mi ktoś obuchem w głowę przywalił... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

albo to że złości, albo z ciekawości świata
05.07.2008 

idę was nadrabiać
co najlepsze nie mogę jednego wyjąć z zamka, będzie miała ortodontka w poniedziałek niespodziankę

dodatkowo dziś czwarty dzień bez kupy, gdzie normalnie jest co dwa dni. Ewidentnie zaczyna go męczyć brzuszek, jak do jutra nic nie będzie to chyba czopki będą musiały pójść w ruch…

cycuś pomógł, ale bałam się co będzie na obiedzie u bratowej. Jakoś dojechaliśmy te pół godziny i w sumie najgorsze było znów to, że nie spała od rana. W kościele jednym okiem podglądała, potem przed domem bratowej też się zrywała, dopiero koło 16tej usneła na 40min. Na pewno częsciej ją przystawiałam niż normalnie. Ale nie boi się innych, bo wujki i ciocie ją nosili i nie płakała