|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Mi w ciąży np gdy leżę na prawym boku dłużej potrafi właśnie prawa nogą drętwieć gdzie wcześniej spalam tylko i wyłącznie na prawym. Teraz przeżywam horror jeśli chodzi o spanie bo w nocy nieraz nieświadomie i tak się przekrece na ten prawy bok i potrafi mnie czasem właśnie obudzić lekkie drętwienie lub ból
I od kilku dni kłucie jakby nad nerka muszę dziś poćwiczyć gdyż sobie odpuściłam ostatnio po tych bólach brzucha na drugi dzień ale jednak dzięki temu człowiek chociaż minimalnie się porozciagał w ciągu dnia ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się czułam dobrze aż dziś rano niespodziewanie zaliczyłam spotkanie pierwszego stopnia z kibelkiem. A myślałam że ten etap już całkiem za mną:/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję poranka... Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie biorę ubranek do szpitala, w sensie potem TZ przywiezie ubranka w które ubiorę dziecko na wyjście ale ich nie będę wyrzucać. U mnie szpital zapewnia ubranka dla dzieci Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2765 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
dawno się nie odzywałam, ale Was czytałam po cichaczu ![]() Zapalenie można powiedzieć, że przeszło, ale teraz jestem przygłucha na prawe ucho... Co do wózków - warto kupować 3w1 czy lepiej 2w1 i zainwestować w fotelik? Jak długo dziecko może użytkować fotelik? Orientujecie się do którego miesiąca? Kurierzy - ja nie polecam k-ex. Zamawiałam na firmę, zamawiałam prywatnie, i tu i tam dali dupy. Np. zamówiłam kuriera po odbiór części pod Szczecinem - nie przyjeżdża kilka dni, więc anulowałam zamówienie, a oni budzą się za 2 tygodnie i odbierają przesyłkę, która czekała już na kuriera dpd... oczywiście do mnie też nie mogła dotrzeć. Wszystko byle nie oni. Dziś ma podjechać kurier inpost z butami i zobaczymy jak to wyjdzie. U sąsiadów nie zostawi, bo się jeszcze nie znamy.
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis wizyta u ginki to moze tak mi przypomina bo miesiac temu to jeszcze normalnie zwracalam ech nie pozwala mi zapomniec dziecko o przeszlosci powraca to do mnie jak boomerang
|
|
#2767 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#2768 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas jest tak, że niektóre szpitale dają koszulę do porodu, ale podobno ona jest dość kusa, więc żeby nie paradować z gołym tyłkiem wysokie dziewczyny i tak biorą swoją. A jeśli chodzi o zabrudzone ciuchy dziecka, to będę z nimi wysyłać męża do domu, umie nastawić pralkę, niech pierze ![]() Cytat:
![]() Patrzcie, z tym rowerem to tyle opinii ilu lekarzy... Ja czytałam jakiś artykuł na necie, niby też podpisany przez lekarza, że rower jest dobrą aktywnością dla ciężarnych. Teraz myślę, że faktycznie, jak się czasem jeździ po wybojach, to można sobie nieźle tyłek wytłuc, ciało podskakuje i pewnie te ruchy nie są dobre dla macicy. Ale w kontrolowanych warunkach - np. rower stacjonarny, jak Esti - to ryzyko jest na pewno mniejsze
|
||
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mòj synek jeździł 9 miesięcy, còra na pewno ponad rok. My mieliśmy dokupiony fitelik z tej samej firmy co fotelik + adaptery. Pòźniej kupiliśmy lepszy fotelik 9-25 i on myślę còrze posłuży jeszcze pòki młodsza go nie przejmie. Co do koszul i ciuchòw w szpitalu - u nas na poròd dają koszule z rozpinanym przodem aż do pępka (na te pierwsze 2 godziny). Potem dostaje się nową i potem można mieć swoją albo prosić od nich. Koszule i ręcznik mam do szpitala ciemne, bo niestety jasna byłaby na chwilę. Raz że krew, a dwa że po pietwszym porodzie okropnie się pociłam pierwsze 2 doby (ponoć taki objaw hormonalny ). Ciuszki szpitalne dają dla dziecka i nie do upilnowania jest dać swoje. Jedynie co to wezmę swoją czapeczkę, bo ze synkiem dostawałam za małe albo niewygodne. Moja położna mòwi, żeby brać do szpitala jak najmniej rzeczy, żeby nie przynosić do domu bakterii szpitalnych.
|
|
#2770 |
|
Rozeznanie
|
1 trening ciążowy wykonany !
A moja lekarka właśnie polecala mi jazdę na rowerze. Rolki już tez zaliczyłam 2 tyg temu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
#2771 |
|
Raczkowanie
|
Hmm dziwne rzeczy. Ja podekscytowana pytałam ostatnio czy mogę na rowerze jeździć, a mój ginek jeszcze bardziej zadowolony: tak, ale na stacjonarnym (i suszy ząbki)
Stosunki też mamy ograniczyć. A Żeby ich jeszcze jakoś dużo w tej ciąży było ![]() I po schodach spokojnie schodzić. A u nas to 4 piętro i czasami zbiegałam za psem. Niby ciąża nie choroba, a się tak czuję. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
U mnie na stronie szpitala jest napisane, że prawie wszystko szpital zapewnia, że ciuszków dla dziecka nie trzeba itd. A potem byłam na takim obchodzie z położna że szkoły rodzenia porodowki i innych oddziałów i się okazało że wszystko to trzeba mieć swoje
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ta szpitalna torbe to gdzie sie trzyma?
nie gina rzeczy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam dwie torby. Jedną do porodu a drugą już po. Szpital zapewnia ubranka, nawet koszule do porodu da ale ja miałam wszystko swoje. Po urodzeniu córka miała takie trochę "gorsze" ciuszki. Nie dałam nowych aby żal nie było. Później ją przebrałam w inne, już wystrojona była
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2018-05-22 o 10:49 |
|
|
|
|
#2775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
np. czy to oznacza, że ja nie mogę przechodzić stosunku przez pochwę, czy że w ogóle nie mogę przechodzić orgazmu? albo co to znaczy ograniczyć - czyli z jaką częstotliwością można - dla niektórych rzadziej to będzie już co 2-3 dni a dla niektórych rzadziej wyjdzie raz na dwa tyg. ![]() Ja mam wrażenie że i tak mam ograniczone, w sumie kiedyś czytałam, że Polacy średnio kochają się 3 razy w tygodniu. No to nie wyrabiam normy, nawet przed ciążą nie wyrabiałam
|
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Norma... mój tz do grudnia jeździł jako kierowca ciężarówki, więc widywalismy się tylko w weekendy, a od stycznia mamy swoje mieszkanie, mieszkamy razem, już nie jeździ, ale ochrzcilismy mieszkanko i ciąża teraz, więc tych norm też nie wyrabiamy ;p Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pieniędzy przy sobie miałam tyle co na wodę z automatu, max 10 zł, a komòrkę brałam ze sobą jak gdzieś wychodziłam. No właśnie... te szpitalne koszule dla wyższych kobiet ponoć za kròtkie, a ja kurdupel miałam je do kolan Tak samo ubranko szpitalne na poròd dla tatusiòw w rozmiarze uniwersalnym, gdzie mòj mąż ma 2 metry wzrostu i wygladał w nim dość komicznie
|
|
#2780 |
|
Zadomowienie
|
To chyba my wyrabialismy te normy, bo robilismy to prawie codziennie. Potem zaszlam w ciaze i do 16 tyg zakaz. Teraz juz niby nie ma zakazu, ale nie mam ochoty i robimy to raz w tygodniu moze 2.. moj TZ by chyba padl bez.. ok on mnie rozumie ale czasem to juz czuc ze mu odbija
No mamaginekolog pisala zeby bakterii nie nosic do domu. W jednym z potencjalnych szpitali trzeba miec 3 koszule nocne. Gdzie je kupujecie? Ja spie w spodenkach i koszulce i nie wiem nawet jak sie za to zabrac.. widzialam w bon prix takie tanie i ciemne i rozpinane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2781 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A najlepiej oddzielnie gondolę i oddzielnie spacerówkę i oddzielnie łupinkę ;-) ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
A czemu w sumie ciemne mają być? Ja wygotowałam koszulę nocną porodową i mam na kolejny poród jak znalazł
|
||
|
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem jak to jest ale podejrzewam ze troche roznych wydzielin moze trafic.. mi sie podobaja z Granatovo ale one sa zdecydowanie za drogie, ale na bank daja uczucie godnosci. Moze jak sie wkurze to se przeszyje..
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi Tapatalk szwankuje i nie mogę zdjęcia dodać.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2018-05-22 o 12:58 |
|
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie nie wyswietla
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obawiam się, że i tak w trakcie porodu nie będę do końca nawet świadoma tego, co mam na sobie, więc nie potrafiłabym się cieszyć takimi pięknymi ubraniami porodowymi. No i kwestia tego, że istnieje duża szansa, że to ubranie tylko na jeden raz... Więc ja jednak wezmę jakąś tanią z allegro W sumie te mają podobną konstrukcję, więc powinno być równie wygodnie.A jak chcesz przeszyć? |
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usuń spacje po g
|
|
|
#2787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
No chcialam zrobic otwieranie z tylu na kregoslup. Chcialabym dostac znieczulenie przed porodem. To znieczulenie mam wrazenie jest taki mit porodowki ale ja szczesciara jestem..
|
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na allegro też ich sporo, tylko najczęściej mają jakieś durne misie, serduszka itp. no ale po ok 20 zł są ![]() Do domu kupiłam w Biedrze z zakładkami i jedną jeszcze nie pamiętam skąd. Chociaż jak tak teraz myślę, to chyba te szpitalne po poprzednim karmieniu wywaliłam sprane. Kupię jakieś 2 znòw na targu i już. Do tego piżamę do karmienia, ale to już pòźniej. Cytat:
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Chupacabra, boska jest twoja lista
Idę dzisiaj na awaryjną wizytę. Pewnie przesadzam, ale wczoraj strasznie kłuło mnie w boku, nie mogłam się ruszać. Juz drugi raz tak miałam. Zauważyłam jeszcze wczoraj, że mam brzydkie, serowate upławy, więc może to jakaś infekcja. Ale bez swędzenia No i dzisiaj już nie mam takich upłaowów, ale na wszelki wypadek pójdę, ale nie wiem czy to konieczne...Sorki za dokładne opisy wydzielin
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

np. czy to oznacza, że ja nie mogę przechodzić stosunku przez pochwę, czy że w ogóle nie mogę przechodzić orgazmu? albo co to znaczy ograniczyć - czyli z jaką częstotliwością można - dla niektórych rzadziej to będzie już co 2-3 dni a dla niektórych rzadziej wyjdzie raz na dwa tyg.