|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() złamanie kociej łapy :(
Witam
Zakladam nowy watek bo nie znalazlam tu nic na ten temat... Otoz moj kot 3 dni temu zlamal lape ![]() ![]() Czy ktos byl w takiej sytuacji?? W sumie jutro bedzie 5 dzien od zlamania... Nie za pozno?? W dodatku kot nie byl szczepiony i nie ma ksiazeczki... Help ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: złamanie kociej łapy :(
nie ma znaczenia, że kot nie jest szczepiony/nie ma książaczki - każdy lekarz ma obowiązek mu pomóc; nie martw się - u kota nie zawsze da sie rozpoznać, czy złamał łapkę czy tylko ją stłukł, miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze - trzymam kciuki
![]() ![]() Edytowane przez loss_lauri Czas edycji: 2008-07-28 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Skoro twój wet skierował Cię do kogo innego, to napewno wiedział co robi.
Fakt, że 5 dni to dośc długa reakcja, ale nie jest to jeszcze na tyle długo, żeby nic się nie dało zrobić ![]() Lekarz do którego jedziesz napewno zna się na rzeczy! Głowa do góry, będzie dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzekuje Wam
![]() Kotek jest juz ze mna spowrotem... operacje zniosl bardzo dobrze i dzisiaj moglam go odebrac... Łapka jest elegancko zaszyta i ogolona ![]() Na szczescie wszystko jak narazie uklada sie dobrze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
bardzo sie cieszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam,
wiem, że ten wątek jest już stary, ale potrzebuję pomocy. mój kotek złamał wczoraj łapę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
teoretycznie ból złamanej łapy powinien ograniczyć ruchliwość kota i spowodowac, ze bedzie oszczędzał łapę. Kojec czy klatka wystawowa to drastyczne, ale pewnie skuteczne rozwiązanie. Polecam opatrunek z lepiących się bandaży, których kot sam nie zdejmie. A najlepiej usztywnienie z żywicy- taki gips, tylko lżejszy, kot napewno nie zdejmie tego od razu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim moj kot nie mial zadnego opatrunku ani kolnierza... i nie interesowal sie tym zbytnio
![]() ![]() ![]() ![]() Wiem ze ciezko jest patrzec jak kotek sie meczy ale uwierz mi ze koty sa bardzo dzielne najgorsze sa pierwsze dni pozniej bedzie z gorki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi,
weterynarze mówią, że powinien być opatrunek, ale moje kocię radzi z nim sobie w conajwyżej pół dnia. dziś konsultowaliśmy z lekarzem prowadzącym i powiedział, że skoro nie wytrzymuje w opatrunku to go nie męczyć ciągłym jeżdzeniem do kliniki i bandażować bo on bardziej się skrzywdzi gimnastykując się żeby to zdjąć, dziś juz pół dnia nie ma opatrunku, coś tam próbował się wspinać w klatce (zbudowaliśmy mu kojec, podobny do tego jaki miał w szpitaliku) ale się 2 razy przewrócił i poddał, więc jestem już spokojniejsza. Mam nadzieje że szybciutko wyzdrowieje i będzie znów radośnie szalał po całym domu! ![]() A właśnie, czy łapka twojej kici wróciła zupełnie do zdrowia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mysle, ze to, ze nie ma opatrunku ma duze znaczenie, bo koty nie lubia przecie miec niczego na sobie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Extra że twoja kicia wróciła do pełnego zdrowia
![]() Mój kotek bez opatrunku coraz bardziej szaleje, energia go rozpiera jak zwykle, co nas jednocześnie bardzo cieszy ale jednocześnie martwimy się, żeby nie przesadził i sobie krzywdy nie zrobił (dodatkowej...). Byle szybko się zagoiło tak jak trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Widze, ze dzielnie znosi cala sytuacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dziękujemy bardzo, ja i kociuś!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Odświeżam wątek
![]() Dzisiaj ktoś podrzucił mi kota (zresztą już nie pierwszy raz...). Zauważyłam, że kotek (bo jest jeszcze bardzo mały) kuleje. Pojechałam z nim do weterynarza, okazało się, że ma złamaną tylnią łapę. U mnie w mieście nie operuje się tego, musiałabym jechać do najbliższego jakieś 100 km. Czy ktoś się orientuje jaka jest cena operacji? Nie mam za dużo pieniędzy, a sama myśl o uśpieniu go jest dla mnie przerażająca. Dodatkowo wet stwierdził, że złamanie wydarzyło się już dosyć dawno (nie sprecyzował jak dawno), że opuchlizna jest nieduża. Nie wiem czy nie jest za późno...
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Szczerze mówiąc to niestety spory wydatek
![]() ale mój kiciuś wyzdrowiał i biega skacze jak dawniej wiec ani grosza wydanego na niego nie żałuje!!!!! ![]() 3mam kciuki za kociaka żeby wyzdrowiał tak jak mój!!!!!!!!!! PS a jakieś organizacje dla zwierzaczków by tego nie dofinansowały czy coś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Okazało się, że lekarz, który zajmował się kotem udziela się też w Animalsach, pomógł mi więc uzyskać dofinansowanie na tą operację, ale część i tak musiałam sama pokryć ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
SUPER!!! Cieszę się bardzo!!!
![]() pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.