|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
Jeżeli masz płytkę z IMAGEgroup, to nie ma możliwości żeby były inne, baza jest jedna, dopóki nie zmienią sie przepisy..a to dopiero może w przyszłym roku...
Jest forum, pod nazwą prawojazdy.com.pl i tam możesz sie upewnić Pozdrawiam, Iwona
|
#4292 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Iwona to nie są znaki nakazu, tylko znaki informujące o możliwych kierunkach jazdy z danych pasów ruchu, przy takim znaku zawracać można Poniżej wklejam kawałek z innego forum, dokładnie jak na tym wklejonym fragmencie pisze w moim podręczniku kierowcy z ktorego się uczyłam ![]() zawracać można na powtórzonych znakach F-10 i F-11: Znak ukazuje kierunki jazdy z poszczególnych pasów ruchu. Zawracanie możliwe tu jest z lewego, skrajnego pasa. Podobnie jak wyżej, znak ten ukazuje kierunki jazdy z pasa ruchu, ale nad tym, nad którym został umieszczony. Jeśli jest to skrajny, lewy pas, to również możliwe jest zawracanie. |
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Też uważam, że na takiej sygnalizacji z takim znakiem MOŻNA zawracać
zresztą wklejam stronkę na której jasno jest rozpisane, kiedy można zawracać, a kiedy nie. Myślę, że teraz nie będzie już wątpliwości trzeba kliknąć, żeby powiększyć![]() http://www.prawko-kwartnik.info/anima/zawracanie.jpg oprócz tego znaku obok sygnalizatora zapewne jest też identyczne oznaczenie na jezdni, które NIE ZABRANIA zawracania przy sygnalizatorze zwykłym S-1 na kierowców nie ma co patrzeć-zawracają gdzie się da, a nie gdzie jest to dozwolone na sygnalizacji kierunkowej zawracają notorycznie a za to grozi 300 zł mandatu ehhh ja bym była bezwzględną policjantką wlepiającą mandaty bez mrugnięcia okiem
|
#4294 |
|
Rozeznanie
|
No cóż jestem świeżym kierowcą
, przyjmuje połajanki
|
#4295 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jak wezmę przed egzaminem jakieś tabletki na uspokojenie np. persen to nie zaburzą one mojej koncentracji?? egzamin mam we wtorek a już od dziś cały czas o nim myślę i się stresuję mimo iż to nie będzie moje pierwsze podejście tylko drugie więc stres powinien chyba być mniejszy a ja czuję ze jest wręcz odwrotnie.
|
#4297 |
|
BAN stały
|
teraz z tym zawracaniem to ja sama już się zaplątałam
![]() czyli przy S-3(taki łączony do jazdy w prost i wlewo)nie można!! a przy S-2(warunkowow lewo) można!!
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
Aj super było nad morzem Opaliłam się, wypoczęłam Tego mi było trzeba Jestem padnięta po całonocnej podróży i nawet mi się nie chce czytać, bo tyle nowych postów jest ale gratuluję tym, którzy zdali przez ten czas ![]() ![]()
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, ten czas tak szybko leci.
Jutro o 11:00 egzamin. W sobotę miałam 3 godziny na mieście i wróciłam zadowolna. Właściwie wszystko było w miarę ok. Za to dzisiaj plac - masakra. Robiłam łuk, wychodzi mi, ale... Czuję się w tym straaasznie niepewnie. Zazwyczaj jeździłam Fiestą, ale dzisiaj robiłam też łuk Aveo. Tragedia. Wychodził, ale... bardzo źle czuję się w tym aucie robiąc łuk, na mieście już lepiej. Byłam tam normalnie dzisiaj bliska płaczu, sama nie wiem dlaczego. ![]() Stresuję się przeokropnie. ![]() Mam nadzieję, że jutro się chociaż trochę rozluźnię... Trzymajcie kciuki, żebym dała radę na tym łuku. I żebym trafiła na normalnego egzaminatora.
|
#4300 |
|
BAN stały
|
Paula
dasz radę będziemy trzymać kciuki.... nie stresuj się |
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym się nie stresować, ale to już chyba jest poza zasięgiem moich możliwości.
![]() Najgorsze jest to, że właściwie będę zadowolona (w miarę), jeśli wyjadę z placu. Bo jak pisałam, ten łuk to dla mnie koszmar. W ogóle jak zobaczę na swoim stanowisku Aveo i egzaminatora-legendę, to chyba się załamię. ![]() Oby było dobrze.
|
#4302 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jane... trudno stwierdzić jak na Ciebie te tabletki podziałają, bo na różne osoby mogą różnie działać. Ja bez wcześniejszej próby nie brałabym na sam egzamin żeby nie było niespodzianki ... Przed drugim egzaminem stresowałam się mniej niz przed pierwszym, choć chyba jednak więcej osób stresuje sie podobnie jak Ty bardziej przed drugim Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może akurat trafi Ci się Fiesta na egzaminie, a nawet gdyby nie, to nic straconego: walcz i pojedź najlepiej jak potrafisz Trzymam kciuki ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#4303 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() [1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;8372244]kasientos dokładnie tak jak teraz piszesz jest z tym zawracaniem aha.. w takim razie dzięki... muszę się tego na pamięć wyuczyć
|
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za wsparcie.
Żebym chociaż mogła dzisiaj zasnąć.
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
paula007 jestem w stanie wyobrazić sobie Twoje nerwy, o ja wczoraj ocknęłam się, że w tym tygodniu zaczyna się już sierpień, czyli TEN MIESIĄC
i już mam gęsią skórkę, że ten czas tak szybko leci i ani się obejrzę, a będę siedzieć w MORDzie i rozwiązywać test a potem jak Bóg da usiądę w aucie z egzaminatorem![]() jutro dzwonię do instruktora i umawiam się na jazdy dodatkowe ![]() sugar_kitty witamy z powrotem nad Bałtykiem byłaś? tam było w ogóle słońce?? bo u nas w Małopolsce to jakaś jesień była na szczęście BYŁA![]() kasientos nie musisz uczyć się tego "na pamięć", lepiej to zrozumieć ![]() na sygnalizacji kierunkowej s-3 masz wyraźnie pokazany dozwolony kierunek jazdy skrzyżowanie z takimi światłami jest bezkolizyjne tylko wtedy, gdy będziemy się trzymać oznaczeń na sygnalizacji długo też nie wiedziałam dlaczego na bezkolizyjnym ze strzałką do skrętu w lewo nie wolno zawracać, ale w końcu zakumałam-zawracając można się spiknąć z tymi, którzy akurat wyjeżdżają z drogi poprzecznej w swoje prawo, bo oni też wtedy mają zielone. A jak pojedziemy w lewo jak nakazuje sygnalizator, to nikomu nie przeszkadzamy i w nas nikt nie ma prawa wtedy wjechać. Przy normalnej sygnalizacji s-1 my mamy zielone, ale musimy ustąpić pierwszeństwa tym, co jadą prosto z przeciwnego kierunku i możemy albo pojechać w lewo albo zawrócić, bo z kolei ci z poprzecznej mają wtedy czerwone ewentualnie ze strzałką warunkową w prawo, więc oni muszą ustąpić pierwszeństwa tym, co mają zielone(czyli np mam jak zawracamy) Co do strzałki warunkowej w lewo, to ona po prostu działa jak znak STOP-obowiązkowo trzeba się zatrzymać, ustąpić pierwszeństwa i wtedy można jechać w lewo lub zawrócić. Tylko szczerze powiem, że jeszcze nigdy nie spotkałam się ze strzałką warunkową w lewo zawsze widuję tylko w prawoNo a reszta jest oczywista-nie wolno nam przekraczać linii ciągłych, powierzchni wyłączonych, zakazy wiadomo, nakazy to nakazy, więc też nie wolno zawracać ![]() ale namotałam
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2008-07-27 o 19:31 Powód: sygnalizator s-1 ;P |
|
|
|
#4306 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no właśnie ja też nie spotkałam sie z taką w lewo ![]() rzeczywiście jak się weźmie to na logikę to takie straszne nie jest ![]() sugar_kitty fajny avart, to nadal Ty jesteś na zdjęciu?
|
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
papryka, oj było słońce było
![]() ![]() przez cały mój pobyt- od soboty do wczoraj lepiej trafić się nie mogło codziennie kilka godzin na plaży jestem zadowolona, bo się ślicznie opaliłam tylko kąpiel w Bałtyku mi nie wyszła na dobre- wróciłam z katarem i bólem gardła ![]() kasientos, dziękuję tak to ja w nowej fryzurce na poprzenim avku miałam dłuuugie włosy, tak, że mi z przodu na ramiona opadały, teraz mam sporo krótsze- koleżanka uczy się na fryzjerkę i mnie namówiła na ścięcie
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że teoria już za mną.
Nie wiem, jak poradziłabym sobie z podwójnym stresem.
|
#4309 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
kasientos cieszę się jak choć trochę pomogłam
sugar_kitty Ty szczęściaro a u nas było paskudnie!!! grunt, że jesteś zadowolona, gardło i katar się wyleczy![]() paula007 trzymam za Ciebie spróbujesz-uda się, to ssssuper, nie to nic strasznego(tfu tfu oczywiście), na pewno wszystko umiesz i wiesz
|
#4311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
papryka85 dobrze napisane jesień paula007 trzymaj się musi się udać. Współczuje że nie wiecie od samego początku jakim autkiem będziecie zdawać.U mnie naszczescie tylko reno clio.jane też myślałam o jakiś tabletkach ale na głupotę by na egzaminie nie dać jakiej głupiej plamy . Z innymi wole nie ryzykować mogą trochę organizm otumanić
|
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, bo do tego dochodzi ten stres a autami. Jakby nie mogło być jedno w WORDzie.
![]() Co prawda jeździłam i na Fieście, i na Aveo, ale w Aveo czuję się okropnie. Będę miała na to auto uczulenie do końca życia. (no chyba, że kiedyś na nim zdam
|
#4313 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale ja miałam dobrze,,, zawsze jeździłam na jednym autku i nie miałam problemu z przestawieniem się ![]()
|
|
|
#4314 |
|
przyczajony tygrys
|
|
#4315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jakie to było pytanie????paula007 ja też trzymam kciuki! będzie dobrze
|
|
#4316 |
|
BAN stały
|
a co do pytań to mogą się delikatnie różnić...
bynajmniej ja na wew miałam trochę inne.. tzn np było pytanie innaczej sformułowane.. i przez to można było zaznaczyć inna odp jak się nie wczytało.. ale chyba Max o tym pisał kiedyś
|
|
|
|
#4317 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja kupiłam w szkole płytkę z identycznymi jak na egzaminie pytaniami i obrazkami. Ale miałam też drugą plytkę, niby pytania te same, ale obrazki mam wrażenie inne .Na szczęście uczyłam się z tej dobrej, więc na egzaminie nie było żadnego zaskoczenia .Ale tak czy inaczej na egzaminie warto dokładnie od samego początku do samego końca czytać każde pytanie i każdą odpowiedź, bo na przykład są identyczne obrazki a pytania są różne (juz nie wiem które, bo dawno sie tego uczyłam) |
|
|
|
|
#4318 |
|
Raczkowanie
|
paula, jestem myślami z Tobą i wierzę,że wrócisz jutro zadowolona. Na pewno tak będzie.
![]() Mnie niestety też ta "radosna chwila" czeka w tym tygodniu. Dokładnie w czwartek. Mam przed sobą jeszcze 2 godziny jazdy. Staram się podejść do tego spokojnie, ale czy to jest w ogóle możliwe? ![]() Jedno jest pewne, to że trafiłam na to forum, jest dla mnie najlepszą terapią. Super,że jesteście i możemy wzajemnie się wspierać.
|
#4319 |
|
BAN stały
|
Paula
ja już mówię że jutro będę 3mała kciuki i z niecierpliwością czekała na opowieść o tym jak udało Ci się zdać ![]() bo niestety jutro dopiero po 15 wejdę na wizaż
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wcześniej niż przed 15 raczej i tak tu nie wejdę, bo zanim zdążę z Opola wrócić...
![]() Dzięki za wsparcie, a za życzenia "powodzenia" nie dziękuję.
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

na sygnalizacji kierunkowej zawracają notorycznie
ehhh ja bym była bezwzględną policjantką wlepiającą mandaty bez mrugnięcia okiem