![]() |
#2191 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Jak to zrobiłaś, że zacytowałaś post, którego nie napisałam ja, a pisze że to ja?/
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Dopiero teraz czytam Wasze posty, jestem wyebana po dzisiejszym dniu więc czytam nadal, ale nie odniosę się... Napiszę tylko, że z wyników badań robionych u diabetologa mam podejrzenie Hashimoto, więc coraz więcej za☠☠☠istych rzeczy się dowiaduje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Wtajemniczenie
|
Może przy naturalnym rzeczywiście dużo juz widziały, macie racje
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2194 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Przejdzie na młodszą córkę, starsza śpi już w swoim dużym łóżku. Cytat:
Wychodzę z założenia, że personel szpitalny widział naprawdę wiele i nie ma raczej szansy ich zaskoczyć czy zniesmaczyć ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
Znieczulenie zewnątrzoponowe praktycznie znosi odczucia bólowe ale masz zachowane czucie, możesz swobodnie się poruszać. Co innego podpajęczynówkowe stosowane w cc- wtedy zero czucia, i leżenie na płasko po żeby nie było niepotrzebnych dolegliwości. Ja w ostateczności poproszę ale obawiam się że skoro mam bezbolesne miesiączki to szybko wymięknę ![]() Stacjonarnie, nawet jakaś promocja się nam chyba trafiła. W ogóle bebetto ma bardzo podobne wózki z tego co zauważyłam to różnię się tylko wielkością kosza i wyglądem ramy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tutaj bardziej myslalam o takiej akcji na spokojnie typu odeszly wody i cos tam sie rozkręca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po swoim przybilam jej piątkę z trafnym ujęciem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2200 | |
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
Mogę, zobaczymy czy się sprawdzi ![]()
![]() |
#2201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tym razem chyba jednak pomyślę o lewatywie, jednak to jeden dyskomfort psychiczny z głowy mniej. Ale to faktycznie w domu, nie w szpitalu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |||
limonka84
|
Witam wieczorową porą
Ja kupuję materac pianka-lateks. Może nawet dzisiaj kliknę zamówienie, razem z łóżeczkiem ![]() ![]() ![]() Dziś skończyli nam robić szafę i regał. Przywieźliśmy też wózek i fotelik ![]() Zdecydowaliśmy się jednak na wózek Espiro Next Avenue i fotelik Maxi Cosi Peble z bazą 2wayFix, więc proszę o drobną korektę na pierwszej stronie ![]() Cytat:
Tż powiedział, że on może młodemu odstąpić swoją część łóżka w sypialni, ale raczej bym tak nie chciała. Z drugiej strony to on nawet teraz często zasypia przed tv w pokoju na dole i już tam zostaje do rana, więc kto wie czy nie będzie tego praktykował też po porodzie ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83731051]Miałam, nie chcę, bo bardzo kręciło mi się w głowie, do tsgo stopnia, że musiałam do końca już leżeć, przez co cała akcja porodowa się wydluzyla. A do tego było mi tak niedobrze, że wymiotowałam.[/QUOTE] Znajoma mówiła to samo, też jej było niedobrze po gazie i żałowała, że z tego skorzystała. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83729136]Ale nie ma tego złego... W trakcie tego czekania przyszła jakaś pani po zaświadczenie do becikowego. Przyszła ze swoim maluszkiem, który jechał w wózku - Cybex Balios S. Miałam okazję dokladnie sobie go oblukać. Prawdę mówiąc, jak oglądałam zdjęcia na necie, to zupełnie mi się nie podobał i nie brałam go w ogóle pod uwagę. Na żywo za to bardzo mi się spodobał. Znalazłam go na necie i wysłałam mężowi. A ten poszukał u siebie w jakimś niemieckim sklepie online, był w promocji, wychodził sporo taniej niż w polsce. I tak nam się spodobał, że go zamówiliśmy! ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Łady wózeczek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Rozeznanie
|
Powiem Wam szczerze ze nie wyobrazam sobie noworodka położyć w innym pokoju .. No ale wiadomo każdy praktykuje swoje metody , nie krytykuje ale nie wyobrazam sobie osobiście , spać bym nie mogła . To taki czas ze te 3 mce chociaż można sypialnie udostępnić dla łóżeczka małego lokatora
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Co ranek się budzimy z koleżanką z sali to jakaś z oddziału już piętro niżej na porodówce a my tu obydwie trzymamy się tych łóżek bo nam rodzić nie wolno ![]() Ja teraz głowie się nad tym co trzeba dokupić. W poniedziałek zrobiłam zamówienie na rzeczy potrzebne mi do porodu/po porodzie bo TŻ w obecnej sytuacji musi mi spakować torbę ale przecież nie będę go ganiała za podkładami poporodowymi po sklepach ![]() Brakuje mi też trochę rzeczy dla Małego ale to chyba już te zakupy przełoże na czerwiec. Po co się spieszyć, mały ma grzecznie siedzieć to nie ma co go kusić żeby wychodził ![]() Fajnie dziewczyny że sobie tak oglądacie te wózki i wybieracie ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#2209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym na twoim miejscu kupiła rok po roku, bo jednak Asia ma dopiero rok. Na dostawkę może być za mala jeszcze. Nicole, ja jeżeli dziecko umieszczę od razu w jego pokoju, to też tam będę spać - nie wyobrażam sobie samego noworodka w nocy zostawić. Sypialnię mamy tylko 8m2, więc naprawdę wchodzi tam tylko łóżko i może dostawka by weszła i mini komoda, ale to wszytsko na ścisk. Wtedy też będę musiała wyniesc kojec psa z sypialni, a nie wiem jak on to zniesie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Rozeznanie
|
Napiszę co u mnie na wizycie wczorajszej
![]() ![]() Ania90 trzymasz się dzielnie. Masz teraz czas na kompletowanie wyprawki, taki chociaż plus szpitala. A w poprzedniej ciąży też tak szybko szyjka się skracała? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2211 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Ja już po drinku. Siedzę w aucie i zaraz zabieram się za malowanie paznokci ![]() Ludzie na mnie spod byka patrzyli jak kulturalnie bez kolejki sobie weszłam, ale cóż taki przywilej. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do poprzedniej ciąży to od 24tc zaczęła mi się skracać szyjka ale jak tylko zaczęłam brać luteine i leżałam to się zatrzymała na 2,5cm i tak już była aż lekarz w 36tc nie odstawił mi leków. Więc teraz jest dużo gorzej z tą szyjką ale jak mi lekarz wyjaśnił, że przy mojej niewydolności szyjki każdy kolejny poród ją osłabia i z każdą kolejną ciążą ta szyjka jest dużo słabsza, a do tego doszła u mnie ta infekcja więc całe combo. Aisza, wiem właśnie że Asia jeszcze tak na nóżkach nie pójdzie a dostawka może się nie sprawdzić ale mieszkam na 4 piętrze bez windy i tak sobie myślę że przecież sama dwójki dzieci nie zniosę na dół a potem nie wniosę na górę, zawsze będzie musiał być ktoś kto mi będzie pomagał, najprędzej moja mama więc czy do lekarza czy na spacer będziemy chodziły razem więc w sumie mama może pchać jeden wózek a ja drugi. Na jakieś wyjazdy to my bardzo rzadko się wypuszczamy, jak gdzieś jedziemy to na działkę albo do babci na wieś więc tam też dla Asi nam wózek raczej nie potrzebny bo będzie biegała po podwórku a Mały może być w gondoli. Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jeśli masz taką pomoc na co dzień to super. Nie każdy ma taką możliwość, żeby z każdym wyjściem czekać na kogoś do pomocy. Moja sąsiadka wnosiła i znosiła dzieci z 4p., a później jedno na ręce drugie za rączkę. Podsyłam ci linka o wózkach rok po roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2215 |
Zadomowienie
|
Kasia duży dzidziuś już :
![]() W sumie to nie chciałabym być na Twoim miejscu Ania z tym brakiem windy i 4p... jakby nie patrzeć bez czyjejś pomocy jesteś uziemiona... na głupi spacer żeby iść trzeba się prosić mamy... a nie masz opcji zostawić wózek gdzieś na dole? Niektóre bloki mają wózkownie lub piwnicę na parterze? Wiem, że jak nie ma wyjścia to trzeba się dostosować, ale ja tam lubię czasami gdzieś sama iść, niekoniecznie z towarzystwem. Ale osobne wózki chyba jednak są lepszym rozwiązaniem, bo na wiosnę Asia będzie już na tyle duża, że na plac zabaw, czy krótki spacer pewnie pójdzie na własnych nóżkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2217 |
Zadomowienie
|
Za 10 min ostatnie pobranie i już się nie mogę doczekać precla z lidla z twarożkiem czosnkowym.... Moja zguba.
![]() A Lidl obok i kusi cały czas widokiem.. Jutro mam prawie ostatni dzień w pracy (tzn. Jutro w filii). A poniedziałek w centrali. Mam zamiar dziś kupić biszkopt i truskawki i zrobić ciasto ze śmietaną.. Mniam! Wieczorem śmigam na bezpiecznego malucha. Mam nadzieję, że im nie zasnę na wykładach. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bezpieczny maluch jest spoko, chyba najwięcej wiedzy na tych warsztatach i bardzo fajni prowadzący ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.