|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
długo idzie, bo ciągną do przodu co kilka dni tylko :/ale za to skorzystałam z okazji tej przerwy i piorę jasne ubranka - jutro prasuję to co suche i wkładam do komody |
|
|
|
|
|
#3812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Braliśmy ją pod uwagę jako chrzestną, ale mamy rodzeństwo, z którym też jesteśmy blisko i jednak zdecydowaliśmy się na nich. Chyba zamówię lilou. Są jeszcze jakieś alternatywy bransoletek spersonalizowanych oprócz lilou?
|
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taak widziałam prognozy, niezbyt mnie to cieszy, wolę umiarkowane temperatury ![]() Pochwal się jak poukładasz ciuszki w komodzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze tych pieluszek z rosmanna nie dostalam bo jak sie okazalo zle cos wdusilam i zrobilam termin porodu na 7.08
no coz jeszcze chwile poczdkam ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomysł bardzo fajny z tym odwdzięczeniem się, przyjaciółka z pewnością robi to z potrzeby serca, ale na pewno sprawicie jej radość takim upominkiem Kathyy, mamy bardzo zgodne te nasze dziewczyny w brzuszkach. Widzę, że z Twojego TP też wychodzi bankowo zodiakalny Rak, a raki są ponoć empatyczne, to może mamy przyczynę tego zrozumienia dla naszej chęci wyspania się ze strony córek
|
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
Kitosa Cieszę się, że Cię wypuścili
Elaa Śliczny wózek. My swój też złożyliśmy w celu sprawdzenia, ale z powrotem już zapakowaliśmy w folię, aby jeszcze się niepotrzebnie nie kurzył. kropka nad i Nic innego niż lilou nie przychodzi mi do głowy. Zawsze można ewentualnie zrobić na zamówienie w jubilerze, ale podejrzewam, że cenowo wyjdzie lepiej lilou. Miło z jej strony, że taka zaangażowana i cieszy się razem z Wami. Z tego co widzę to u mnie w najbliższym czasie pogoda w miarę umiarkowana. Teraz parę dni ma być burzowo, a potem słonecznie i przyjemna temperatura koło 20-25 stopni. Chociaż prognoza prognozom, a może być różnie. |
|
|
|
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka, lilou wydaje się fajna opcja
taka przyjaciółka to skarb! Ja dzis odebrałam pieluchy z Rossmana - poszło bez problemu. Zamówiliśmy tez dziś materac i od razu pokrowiec nieprzemakalny. Mimo że zamówiłam 2 pokrowce ochronne na materac u Hubiego to jak dotknęłam tego ze sklepu to różnica w jakości nieporównywalne i zdecydowałam ze bierzemy. Ale cena też do najniższych nie należała. .. |
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
My w sypialni mamy 3 ściany w kolorze jakiejś wanilii, a jedną ciemny brąz. Jest ok.
KarolinaK a może jeśli nie jakiś bardzo ciemny kolor to jaśniejszy, ale jednak wyraźnie odznaczający się od reszty by pasował? Sama nie wiem.. Byliśmy w Ikei i ten Kallax jest też w wersji matowej, więc super, bo nawet łatwiej będzie go odmalować gdy się zniszczy, ale jest teraz jakaś promocja i wykupiono wszystkie sztuki można więc powiedzieć, że pojechaliśmy na marne.Ela, ładny ten wózek, taki zgrabny. Kropka, ja kiedyś zamawiałam bransoletkę z Dedicante. Zawieszki trochę się porysowały, ale poza tym jakość jest jak najbardziej ok. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3819 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, cieszę się i gratuluję dobrych wieści z ostatnich wizyt!
![]() Ja Was czytam, ale jakoś mniej przesiaduję ostatnio, to nie mam za bardzo czasu pisać. Niby trochę jestem bardziej obolała czy trochę szybciej się męczę, ale jak więcej siedzę/odpoczywam, to też jestem obolała i to nie wiem, czy nie bardziej, więc póki co ciągle wolę te bóle i zmęczenie z powodu ruchliwości ![]() Gratuluję też wszystkich postępów w zakupach i prasowaniach! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja chciałam w ogóle czarny stelaż i jakiś delikatny kolor tapicerki w Joie'u i tak jak pisałam padło potem jednak na czarny, więc ramę dla kontrastu jednak wzięliśmy srebrną. Ja też dopięłam ostatnie zakupy. Mogę zameldować, że mam wszystko dla synusia ![]() W weekend zakupy w Ikei (materac) i inne ostatnie drobnostki, a dziś wózek kliknęłam przez internet! Tak jak planowałam i sprawdzałam, nie ma problemu z dostawą - gratis na drugi dzień, czyli jutro będę mieć go w domu W ten lub następny weekend na pewno będziemy testować na jakichś leśnych ścieżkach w konfiguracji dla jednego dziecka Jeszcze zrobiliśmy przed kliknięciem szybki wypad do sklepu, żeby potwierdzić ostatnią wątpliwość - jak się wkomponuje w połowę bagażnika... W trzecim rzędzie, czyli de facto w połowie bagażnika jest rozłożony fotel dla Maksa, który ku jego radości został tam przesadzony, bo w drugim rzędzie teraz będą 3 maluchy ![]() W przyszłym tygodniu wreszcie ostatni raz idę w środę do pracy i zacznę prać i prasować (chyba tylko 56 właściwie na razie, plus kocyki, pościele, pokrowce z wózka, itp). Na 12.06 mam plan mieć gotowe wszystko i torbę spakowaną - będę mieć pełne 37 tyg. (Eluś, zapamiętałam stąd Twoje urodziny )Buziaki dla wszystkich!
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-05-23 o 00:28 |
||
|
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Kochane! Dzisiaj jade z Mamą na manicure! Takie babskie przedpoludnie
![]() Potem w planach prasowanie... a u Was jakie plany? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzisiaj idę na klucie tym razem nie miałam problemu z sikaniem Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miłe przedpołudnie u mnie też w planach prasowanie, to już jesteśmy we 3 pogoda jest do tego idealna
|
|
|
|
|
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jestem w szoku przyjechałam na pobranie krwi a tu za dużo ludzi nie ma Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo zaspali po prostu ale nie ubolewam bo dzisiaj jestem zarabiscie głodna ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
Cześć,
Ja to dziś ledwo patrzę na oczy jakoś ostatnio mam problemu z zasypianiem i budzę się co chwilę w nocy. Za to jak mąż po 6:00 wychodzi to jeszcze do 8:00 mnie bierze spanie. Dziś w planie trochę mam rzeczy do ogarnięcia, zobaczymy co z tego wyjdzie. Chcę w końcu w kuchni zrobić porządek i jakąś szafkę przeznaczyć na rzeczy dla małego np. butelki. Pranie też mnie czeka. Muszę też załatwić na mieście parę spraw. Prezentu na dzień mamy jeszcze nie mam. |
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Folinka rany, jak się fajnie czyta, że Ty już gotowa na Benia, tylko torbę dopakujesz
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3830 |
|
Rozeznanie
|
Czesc mamusie!
Wracam do Was po krótki urlopie, który minął niewiem kiedy.. Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zdrowych maluchow ![]() Po powrocie z urlopu miałam do nadrobienia przeszło 400 postów, nieźle Wam to idzie.. My byliśmy wczoraj po ubranka dla maleństwa, które zostawiła nam siostra męża, trochę tego jest. A po wejsciu dzisiaj na grupę na fb doszlo do mnie ze chyba najwyższy czas ogarnąć pranie i zamówić rzeczy z apteki. Mam pytanie, bo niektóre z tych ubranek mają lekkie żółte plamki, w jakiej temperaturze mogę przeprać te rzeczy? Na metkach pisze 40 stopni ale niewiem czy to wystarczy żeby plamki zeszły.. U nas załatwianie formalności z mieszkaniem w pełni, dzisiaj jadę do urzedu skarbowego zgłosić pożyczkę, której udzielili mi rodzice, właściciele mieszkania załatwiają dokumenty które muszę donieść do notariusza przed podpisaniem umowy.. Mam nadzieję że mieszkanie będzie wolne jak najprędzej póki jeszcze mam siły żeby coś robić.. Myślę że Przemcio poczeka z przyjściem na świat do czasu aż się zaaklimatyzujemy w nowym mieszkaniu. ![]() Postaram się być teraz na bieżąco z Wami, bo nadrabiać 400 postów to przesada. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko, super, ze sie tak udalo z wózkiem ! Czasem rzeczywiscie dobre sa te newslettery
![]() U mnie pogoda nienajgorsza, chociaz chłodno. Wczoraj nie bylo skrecania komody, a mąż mowil że rano jak On pojedzie to sasiad przyjdzie i bedzie skręcać.... zgadnijcie same czy jest czy go nie ma. Dostaje juz szału z tą komoda. Wkurza mnie takie podejscie.... wiem, ze ta komoda jest praktycznie za darmo robiona, ale nikt nie uprzedzil mnie, że skoro tak pół darmo to ja sie jej nie doczekam do narodzin córki.... zla jestem bo nie lubie żyć na czyjejs łasce. Juz bym wolała zapłacić i mieć, niz takie podchody robic, czy laskawie mozna by bylo dzis cos zamontować.... pomijam fakt, że niektore elememty są tzw. Drugiego sortu, żeby bylo taniej, ale np sasiad zamawial ftonty szuflad niby na wymiar a przy montowaniu okazalo się, że trzeba domowic, poprawić bo sa jakies za duze przerwy między szufladami i cos jest krzywo.... na prawde juz mam dosyć.... więc u mnie póki co w planach nie ma prasowania i szykowania, tylko modlitwy żebym w ogole miala gdzie poskładać...Sandam, a odpoczelas na tym "urlopiku" ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
A ja witam z Zakopanego. Dość aktywnie spędzam czas wiec nie mam zbyt wiele czasu. Ale jest trochę męczący, chyba to już ostatnia wycieczka przed porodem, poza tym jestem z sześciolatka wiec tez ciagle jakieś zajęcie. I pomyślałam sobie ze podziwiam mamy które maja starsze dzieci bo to ciagle jakieś zajęcie szczególnie z tymi młodszymi pewnie. Tak ze narazie stoję w miejscu z przygotowaniami, ale w następnym tygodniu ruszam z kopyta - powinny już być meble, biorę się za pranie, odmawiam co trzeba i torbę do szpitala pakuje. Proszę , jeszcze widoczek na góry.IMG_1505.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3833 |
|
Wtajemniczenie
|
Anima tak zazdroszcze gór ! Chociaż teraz z brzuchem łazic po szlakach to raczej niemożliwe - ka za bardzo to kocham, więc w sumie moze lepiej, że mnie tam nie ma
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3834 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, że z mieszkaniem już sporo posunęliście się do przodu ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() a ja mam przerwę w prasowaniu
|
||
|
|
|
|
#3835 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobry!
Ja dziś dla odmiany mam spokojny dzień w planach, choć na pewno znajdę sobie jakąś robotę w domu. Kończę drugie buciki Benia i jestem w połowie kocyka ![]() Cytat:
![]() ![]() Spokojnie, to samo na pewno napiszesz za miesiąc! ![]() Cytat:
To przykra sytuacja rzeczywiście Nie dziwię Ci się, że Cię to wkurza!Cytat:
Kochana, Ty zwolenniczka aktywności na pewno dasz radę Wiesz, że to takie dobre zmęczenie.Czasem z takim jednym 6-latkiem jest więcej zajęcia niż jak jest dwoje lub troje, bo trzeba go/ją cały czas zajmować, a jak jest ich więcej to się razem pobawią chociaż trochę ![]() Ja mam w nd urlop i planujemy też mały wyjazd naszym zwyczajem, taki jednodniowy wypad do Liverpoolu - jeszcze nas tam nie było Choć coś nam klima siada w aucie, wiatrak buczy głośniej niż silnik i nie wiem czy ogarniemy to do weekendu
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się Wam pożalić, jestem taka wściekła, że chce mi się płakać. Dziś miałam wizytę u gina prowadzącego, a raczej jej nie miałam... Nikt mnie nie poinformował o planowanym urlopie lekarza i wszystkie pacjentki zostały przestawione na wczoraj, poza mną! Wczoraj oczywiście skończyło mi się zwolnienie, bo on tak wypisuje. Jak zobaczyłam tę kartkę pod gabinetem i pocałowalam klamkę to myślałam, że szlag mnie trafi. Babki w rejestracji mnie odeslały do rodzinnego, żeby wypisać kontynuację zwolnienia, bo mój lekarz będzie dopiero za tydzień. Położna nie widzi problemu, mówi, że nagrała mi się na pocztę głosowa, tylko ciekawe jest to, że ja mam pocztę wyłączoną... Czuję się tak olana, spuszczona na drzewo i potraktowana jak idiotka, że nie mam słów. Najbardziej mnie oburza, że uniemożliwiono mi odbycie wizyty i zrobienie usg i pomiarów dziecka, bo przez to łożysko chciałam, żeby to było możliwie najczęściej.
Już nie wspomnę o tym, co się nasłuchałam u rodzinnej o odsyłaniu do POZ po zwolnienie, zresztą, zgadzam się z nią, że to nie powinno mieć miejsca! Na domiar wszystkiego dostałam L4 leżące na tydzień, czyli nie pojadę nawet na Dzień Matki na grób mamy pomodlić się i zapalić świeczkę. Jak można tak komuś zrobić, nie mogę tego przeżyć... Jeszcze tekst, że sama powinnam się dzień wcześniej upewniać telefonicznie, czy wizyta się odbędzie, bo to jest w moim interesie. No litości, gdzie my żyjemy?! Wybaczcie te żale, pewnie się zaraz pozbieram, ale Tż też nie pomaga - jak mu napisałam, co zaszło, to stwierdził tylko 'no to lipa'. Super... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I brawo za gotowa wyprawkę, ja też prawie na mecie, jeszcze eylko popakowac to wszystko do walizek i czekać na synka ![]() A powiedzcie jeszcze, jak ogarnąć rzeczy na porodówkę tzn ręcznik, coś do picia, koszula, rzeczy dla małego itd bierzecie jakaś osobna torbe? Czy to w jakiejś reklamówce i trzymać w tej dużej torbie? Podpowiedzcie plisss Ja rano wyszłam na spacerek, bo i u mnie straszna duchota.. jest chyba 30 stopni ale tak mega nieprzyjemnie, bo nie ma czym oddychać.. teściowa postanowiła wpaść na kawkę i wróciłam dość szybko, ale przyniosła 2kg truskawek, więc rozgrzeszona Aaa i chyba mocno nie spodobał jej się nasz wózek bo czarny.. echWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3839 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale 2kg to nie można się złościć rzeczy na porodówkę będę miała w osobnej, małej torbie lub u tż w plecaku, bo bierze cały ekwipunek ze sobą ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wózek ma się podobać Wam a nie teściowej ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

To zabierajcie się za składanie 

no coz jeszcze chwile poczdkam 

więc u mnie póki co w planach nie ma prasowania i szykowania, tylko modlitwy żebym w ogole miala gdzie poskładać...

Nie dziwię Ci się, że Cię to wkurza!