Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-22, 16:14   #4831
rita_k
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
No wlasnie sie zastanawialam bo ktos juz chyba gdzies o tym pisal, czy wlasnie body nie jest lepsze na poczatek bo zakrywa kikut w calosci, a komplet gora + dol bedzie podrazniac na styku ubranek (?)

Tantum verde tez mnie rozbawilo Iwona wygralas dzisiaj!

Rita - bo mysle, ze jeszcze mamy czas chociaz ja tez z tych hop do przodu i pewnie juz bym kupila sporo wiecej rzeczy gdyby nie fakt, ze i tak to jeszcze bede przekladac z miejsca na miejsce bo gdzies do polowy czerwca u nas bedzie trwalo odswiezanie mieszkania. Wiec narazie lepiej miec mniej do przenoszenia, ale juz sie nie moge doczekac!

A co do tantum rosy gdzies widzialam dziewczyny rozrobione saszetki przelewaja do buteleczki z atomizerem zeby uzywac do psikania? Te z Was, ktore juz uzywaly - wolicie wersje w saszetkach i uzywacie jej standardowo czy te w buteleczkach?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak ja wlaasnie kupilam te w saszetkach i do psikania rozrabialam. Choc ostatnio sie natknelam ze moze byc zwykla butelka z dziubkiem

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 16:19   #4832
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Haha nie ma jak kalafior tantum verde do podmywania. Ja natomiast nie krwawilam duzo. Szybko przeszlam na normalne podpaski. Tych duzych chyba z 2 opakowania zuzylam.

Matko dziewczyny nie stresujcie mnie. Ze juz kosmetyki macie. Ja w tej ciazy na jaks mega chilloucie jade jesli chodzi o zakupy. Na wszystko bede miec czas. Nawet wozka i fotelika brak

U nas wózek po starszej, a fotelik 0-13 stary sprzedałam i kupiłam lżejszy. Też więcej prócz tego nie mam, no ok, mamy też łóżeczko, ale to też po starszej. Na dniach chce kupić bujak, w końcu zdecydowaliśmy się na tiny love 3w1 ale kupimy używany i upierzemy tapicerke. Może za jakiś miesiąc przejrzę kartony z ubraniami, upiore i włoże do szafy, ktorej... Jeszcze nie mamy musimy kupić duży kallax 5x5 z wkładami I tam będziemy chyba rzeczy młodszej układać. Przy oskzji kallax nam posłuży do przedzielenia dużego pokoju nad czym od dawna myśleliśmy i w ten sposób stworzy się cichy kącik dla młodszej.

Takie rzeczy jak pieluszki I kosmetyki to kupię chyba w sierpniu w aptece Gemini albo w dozie albo na allegro, wszystko razem

Stary 2018-05-22, 16:25   #4833
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
U nas wózek po starszej, a fotelik 0-13 stary sprzedałam i kupiłam lżejszy. Też więcej prócz tego nie mam, no ok, mamy też łóżeczko, ale to też po starszej. Na dniach chce kupić bujak, w końcu zdecydowaliśmy się na tiny love 3w1 ale kupimy używany i upierzemy tapicerke. Może za jakiś miesiąc przejrzę kartony z ubraniami, upiore i włoże do szafy, ktorej... Jeszcze nie mamy musimy kupić duży kallax 5x5 z wkładami I tam będziemy chyba rzeczy młodszej układać. Przy oskzji kallax nam posłuży do przedzielenia dużego pokoju nad czym od dawna myśleliśmy i w ten sposób stworzy się cichy kącik dla młodszej.

Takie rzeczy jak pieluszki I kosmetyki to kupię chyba w sierpniu w aptece Gemini albo w dozie albo na allegro, wszystko razem

To gemini to juz chyba nie jest takie najtansze. Przez to ze az 300 zl nusisz nazbierac na zakupy do darmowej dostawy. Spoko wychodzi ta melissa np. Kiedys zamawialam i od 70 zl byla darm9wa dostawa a dla malucha nie ma az tyle rzeczy potrzebnych

Stary 2018-05-22, 16:27   #4834
Heledore
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Ja kupuję wyprawkę wcześniej i na raty bo się na tym nie znam ;P. Poczytam o np. kosmetykach kilka dni, jakie potrzebne, jakie firmy polecane potem idę do sklepu i kupuje.
Ja nie wiem zupełnie nic o niczym o każdej pierdółce muszę czytać co i jak inaczej poszłabym do sklepu i nakupowala głupot.
Mniejsza o kosmetyk ale kupić pierwszy z brzegu materac, leżaczek, wózek czy fotelik to strach.
Jakbym.miala jakiekolwiek pojęcie o dzieciach to też wolałabym pójść do sklepu raz i mieć z głowy.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 16:31   #4835
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
To gemini to juz chyba nie jest takie najtansze. Przez to ze az 300 zl nusisz nazbierac na zakupy do darmowej dostawy. Spoko wychodzi ta melissa np. Kiedys zamawialam i od 70 zl byla darm9wa dostawa a dla malucha nie ma az tyle rzeczy potrzebnych

Muszę właśnie zrobić porównanie bo dawno nie zamawiałam. Ale u mnie 300zl się na pewno uzbiera, mam jeszcze starsza I sporo rzeczy kupuje w większych ilościach żeby nie kupować częściej.
A jeśli ciężko uzbierać, to pare mam z okolicy zawsze wyrazi chęć wspólnych zakupów z jedną dostawa, wtedy od razu się da uzbierać

Edytowane przez Fortuna1
Czas edycji: 2018-05-22 o 16:32
Fortuna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 16:36   #4836
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie sie zastanawialam bo ktos juz chyba gdzies o tym pisal, czy wlasnie body nie jest lepsze na poczatek bo zakrywa kikut w calosci, a komplet gora + dol bedzie podrazniac na styku ubranek (?)

Tantum verde tez mnie rozbawilo Iwona wygralas dzisiaj!

Rita - bo mysle, ze jeszcze mamy czas chociaz ja tez z tych hop do przodu i pewnie juz bym kupila sporo wiecej rzeczy gdyby nie fakt, ze i tak to jeszcze bede przekladac z miejsca na miejsce bo gdzies do polowy czerwca u nas bedzie trwalo odswiezanie mieszkania. Wiec narazie lepiej miec mniej do przenoszenia, ale juz sie nie moge doczekac!

A co do tantum rosy gdzies widzialam dziewczyny rozrobione saszetki przelewaja do buteleczki z atomizerem zeby uzywac do psikania? Te z Was, ktore juz uzywaly - wolicie wersje w saszetkach i uzywacie jej standardowo czy te w buteleczkach?

ja w kubeczku rozrabiałam "na oko" taką jednorazową dawkę
PS. Dopiero zauważyłam tantum verde
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 16:49   #4837
drocia
Zakorzenienie

O właśnie, materacyk jaki myślicieli, ze będzie najlepszy? Wiadomo, dziecko jest lekkie, niego co matka, ale mimo wszystko wolalabym zdecydowanie, żeby się zbyt łatwo nie dokształcał. Wiem ze w wozkach najczęściej stosują gryczane, ale skyszalam, ze w jakimś tam się robaki lubią zalegac. Kojarzycie może o który tam chodzilo z tymi robakami?

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 16:56   #4838
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
O właśnie, materacyk jaki myślicieli, ze będzie najlepszy? Wiadomo, dziecko jest lekkie, niego co matka, ale mimo wszystko wolalabym zdecydowanie, żeby się zbyt łatwo nie dokształcał. Wiem ze w wozkach najczęściej stosują gryczane, ale skyszalam, ze w jakimś tam się robaki lubią zalegac. Kojarzycie może o który tam chodzilo z tymi robakami?

-------
Z tego co kojarzę to była mowa o wypełnieniu z włóknem kokosowym i robakami.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:32   #4839
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83728531]Treść usunięta[/QUOTE]

My kupiliśmy gryka kokos, taką wersję polecano nam najbardziej, nie to że "nie wierzę" w te robaki w gryce, ale chyba niektórzy trochę z tym przesadzają Kupiliśmy podkłady na materac, żeby nic nie przesiąkło, więc powinno być ok, a poza tym - kiedyś kilkoro dzieci spało po kolei na tym samym materacyku i jakoś ludzkość przetrwała No nie wiem, może kiedyś zmienię zdanie.

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:49   #4840
Iwona 25
Zakorzenienie

ja miałam kokos-gryka i sprzedałam, jak nowy był, mały do 9 mca tylko spał tam do ząbkowania.Teraz też kupię identyczny

-wróciłam od lekarza- na razie bez antybiotyku ,ale dalej w domu i mamy inhalować się, bo jest poprawa po 1 nocy.dalej kaszla, dzień mamy przejdzie nam koło nosa w przedszkolu
- kupiłam sok pomidorowy- pychota, normalnie bym nawet nie spojrzała w tym kierunku
-patrzyłam na mój brzuch goły wywalony do przodu, wyglądam pokracznie
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:51   #4841
blackhaired_witch
Rozeznanie

Tez myślę ze nie ma co szaleć z tymi robakami. Zeby cokolwiek, gdziekolwiek się zalęgło, to musi wpierw skądś się tam wziąć choc jeden osobnik albo jaja. Nie sądzę żeby w fabrycznie nowym materacu były robaki, no litości... A jak ktoś jest brudasem, to sorry, ale jest w stanie wyhodować wszystko.
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 18:16   #4842
Heledore
Zakorzenienie

Dla mnie jednak żadne kokosy ani inne naturalne materiały nie wchodzą w grę. Wstępnie wybraliśmy materac z hevea lub z hilding z wypełnieniem sztucznym.

Stary 2018-05-22, 18:56   #4843
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:

-------
Z robakami chodzi o gryke, jeśli są materace źle przechowywane na magazynie to mogą się zalegnac. My mamy gryka kokos i robaków nie zauważyłam ale różnie bywa. Dla starszej teraz kupiliśmy piankowy 7strefowy (ale to już do łóżka 160x80).

Stary 2018-05-23, 09:01   #4844
Aretse_S
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
BOLE
Czy miewała może któraś z was ból jakby nad nerką z tyłu? Pojawia się u mnie jakoś od soboty. Raz obudził mnie w nocy, ale wtedy spałam na prawej stronie więc myślałam że to może ucisk na tą żyłe główną. Zmieniłam stronę na lewą i po chwili przeszło. W niedziele złapało mnie wracając z dość długiego spaceru i troszkę męczyło. Wczoraj chwile gdy długo coś robiłam na stojąco ale w porównaniu z wcześniejszymi to bylo takie ćmienie. Dziś znowu po skończeniu obiadu delikatnie złapało ale przed tym stałam przy garach no i mały nieźle mnie kopał przez dłuższy czas.
Rano mąż pojechał zawieźć mocz do laboratorium żebym miała pewność czy to nie pęcherz/nerka. Teraz czekam na wyniki gdy coś wyjdzie od razu zadzwonie do gina. Ale czytałam w sieci o kolce nerkowej która w ciąży nie musi oznaczać problemu z nerką typu kamień, tylko właśnie rozrastająca macica może powodować na nią ucisk.
Miała może któraś z was takie bóle?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Hej, bóli nerek nie, ale od poniedziałku mam bóle krocza i kości łonowej Nie, że jakieś mocne, ale taki ćmiący dyskomfort a dziś z rana złapał mnie skurcz jak na okres. Ale tylko raz i koniec. Nie wiem od czego, szczególnie, ze wczoraj miałąm dzień lenia i byczyłam się w łóżku caluteńki dzien :P

No i muszę się Wam pożalić, że urósł mi brzuch i już mi niewygodnie sie ułożyć na boku do spania.. I wstawanie 5 razy na siku w nocy znow sie zaczelo.. aaaa! a tu jeszcze 4 miesiące.. jak życ?!

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
O kurcze, różnie to bywa. Ja planuje mieć w zanadrzu po ok 8-9 sztuk każdego ubranka. My raczej nie pierzemy często, tak raz na tydzień, więc mysle, że wystarczy.

Ponieważ będę wielopieluchować, i pralka bedzie w użyciu codziennie/co drugi dzień max zamierzam mieć po 4 komplety na rozmiar 62 i po 2 komplety na 56 - na wszelki wypadek, jakby sie jakaś drobnica urodzila

Zastanawiałam się nad tymi kaftanikami, ale ostatecznie zdecydowałam się na body - takie zapinane na boku, żeby właśnie uważać na pępek. Więc body, jakies gatki/spodenki, skarpetki, koszulki, bluza/sweterek i czapki. Z tymi czapkami to nie wiem, ale chyba dwie wystarcza, w domu go nie bede w czapce trzymac, ale orzygać ją jak tylkok wyjdziemy, to myślę, że może
Aretse_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 09:15   #4845
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Dla mnie jednak żadne kokosy ani inne naturalne materiały nie wchodzą w grę. Wstępnie wybraliśmy materac z hevea lub z hilding z wypełnieniem sztucznym.
No wlasnie do mnie ta gryka nie przemawia, ale w sumie nie wiem czemu. Gdzies znowu slyszalam, ze lateksowy najlepszy, ale najdrozszy. Zastanawiam sie dlaczego sa zwolennicy jednych albo drugich, a nie na zasadzie: bo u nas sie sprawdzil. Okej, ale dlaczego wybor padl akurat na ten?

Chce sie Wam pozalic: jestem po pobraniu krwi na tsh, wielka rana na rece boli tak, ze nie moge nia ruszac cos mi rozwalila babeczka wyciagajac igle i tak krwawilam, ze dwa razy musiala opatrunki zmieniac, no to mialam akcje z rana... a jutro glukoza i reszta badan bo niestety musialam to rozdzielic :/

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 09:30   #4846
magda_lena40
Zakorzenienie

Dzień dobry

Już połowa ciąży za mną a dopiero sobie przypomniałam ostatnio, że na Wizażu Poczekalnia przecież jest! mogę jeszcze do Was dołączyć ?

Mamy 21 tc, TP według USG na 29.09 póki co zapowiada się, że będzie Maja pierwsza ciąża
Połówkowe mamy w najbliższy piątek 25.05
A wczoraj poczułam pierwszego kopniaka

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 09:32   #4847
Heledore
Zakorzenienie

Wiesz co ten nasz materac ma kosztować 300-400 zł czyli nie jakoś dużo. Nie wiem dokładnie jakie wypełnienie bo to mąż wybiera. Materac za 100zl raczej długo nie wytrzyma i trzeba go będzie wymienić a taki "lepszy" spokojnie wystarczy aż do przejścia na większe łóżko. Nie mowiac już o zdrowiu kręgosłupa.
A naturalne materiały odrzucam głównie zewzgledu na alergię męża (tak wiem że nie on na tym śpi no ale jednak) ale historię o robactwie też zrobiły swoje.

Stary 2018-05-23, 09:45   #4848
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość
No i muszę się Wam pożalić, że urósł mi brzuch i już mi niewygodnie sie ułożyć na boku do spania.. I wstawanie 5 razy na siku w nocy znow sie zaczelo.. aaaa! a tu jeszcze 4 miesiące.. jak życ?!

Koleżanka, która jest w podwójnej ciąży i brzuszek ma już konkretny wczoraj zachwalała te podłużne poduchy do spania i karmienia, ona ma w kształcie litery C i jest zachwycona tym jak dobrze jej z nią śpi

Cytat:
Chce sie Wam pozalic: jestem po pobraniu krwi na tsh, wielka rana na rece boli tak, ze nie moge nia ruszac cos mi rozwalila babeczka wyciagajac igle i tak krwawilam, ze dwa razy musiala opatrunki zmieniac, no to mialam akcje z rana... a jutro glukoza i reszta badan bo niestety musialam to rozdzielic :/

Miesiąc temu na pobraniu zrobili mi podobnie, miejsce po ukłuciu wyglądało jakby było rozcięte/pęknięte i dopiero niedawno zniknął mi ślad po tym

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2018-05-23, 09:52   #4849
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Wiesz co ten nasz materac ma kosztować 300-400 zł czyli nie jakoś dużo. Nie wiem dokładnie jakie wypełnienie bo to mąż wybiera. Materac za 100zl raczej długo nie wytrzyma i trzeba go będzie wymienić a taki "lepszy" spokojnie wystarczy aż do przejścia na większe łóżko. Nie mowiac już o zdrowiu kręgosłupa.
A naturalne materiały odrzucam głównie zewzgledu na alergię męża (tak wiem że nie on na tym śpi no ale jednak) ale historię o robactwie też zrobiły swoje.

Ja mam hevea po starszym z pianki wysokoelastycznej chyba. Bo lateks tez moze uczulac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-23, 10:07   #4850
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:

Mi rośnie, ale na szczęście jakoś do przodu (wygląda to pokracznie zwłaszcza w lustrze, ale jest jak widać praktyczne). Póki co nie mam problemów z układaniem się do snu, no i jak już zasnę, to nie wstaję aż do rana; choć pewnie to się zmieni z czasem.
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 10:21   #4851
Aretse_S
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Koleżanka, która jest w podwójnej ciąży i brzuszek ma już konkretny wczoraj zachwalała te podłużne poduchy do spania i karmienia, ona ma w kształcie litery C i jest zachwycona tym jak dobrze jej z nią śpi

Miesiąc temu na pobraniu zrobili mi podobnie, miejsce po ukłuciu wyglądało jakby było rozcięte/pęknięte i dopiero niedawno zniknął mi ślad po tym
Ja mam w kształcie 9, i jest super wygodna, ale nie umiem w niej spac, tylko odpoczywam w dzień - mega ulga dla kregosłupa. Ale do spania, jakos mi niewygodnie.. no ale mi teraz w ogole w całokształcie niewygodnie..
lupinka, wiem, ze to marne pocieszenie, ale ja po zastrzykach, mam milion siniaków i malutkich kropek po wkłuciach, wiec brzuch mam w kolorach od silnego fioletu do jaskrawej żółci mam nadzieję, że się szybko wchłonie i zagoi Twoje wkłucie

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Ja mam hevea po starszym z pianki wysokoelastycznej chyba. Bo lateks tez moze uczulac

Ja mam piankę. Trochę mnie odrzuciły historie o robakach, szczególnie,że czasem moze być duza wilgotność powietrza i jakoś mnie to przerażało, ale głównym faktorem, który zdecydowal o rodzaju - to fakt, ze my śpimy na piankowym. I jak nam wygodnie, to i Mlodemu powinno byc dobrze

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez blackhaired_witch Pokaż wiadomość
Mi rośnie, ale na szczęście jakoś do przodu (wygląda to pokracznie zwłaszcza w lustrze, ale jest jak widać praktyczne). Póki co nie mam problemów z układaniem się do snu, no i jak już zasnę, to nie wstaję aż do rana; choć pewnie to się zmieni z czasem.
zazdrość

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Już połowa ciąży za mną a dopiero sobie przypomniałam ostatnio, że na Wizażu Poczekalnia przecież jest! mogę jeszcze do Was dołączyć ?

Mamy 21 tc, TP według USG na 29.09 póki co zapowiada się, że będzie Maja pierwsza ciąża
Połówkowe mamy w najbliższy piątek 25.05
A wczoraj poczułam pierwszego kopniaka
Hej, hej, witaj na wątku, kolejna dziewczynka Kciuki za połówkowe!

Edytowane przez Aretse_S
Czas edycji: 2018-05-23 o 10:22
Stary 2018-05-23, 10:27   #4852
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w kształcie 9, i jest super wygodna, ale nie umiem w niej spac, tylko odpoczywam w dzień - mega ulga dla kregosłupa. Ale do spania, jakos mi niewygodnie.. no ale mi teraz w ogole w całokształcie niewygodnie..

Hej, hej, witaj na wątku, kolejna dziewczynka Kciuki za połówkowe!

A powiedz mi odnośnie tych poduszek, bo wiem że są różne kształty ale według czego to się dobiera? Kiedyś czytałam, że do wzrostu, ja właśnie dość wysoka jestem (175 jakoś )

Dziewczyny a planujecie chodzić do szkoły rodzenia? Albo jeśli to Wasza kolejna ciąża to chodziliście wcześniej?
My właśnie w czwartek idziemy na pierwsze zajęcia

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2018-05-23, 10:33   #4853
drocia
Zakorzenienie

Ja bym chciala, ale czy mnie puszcza?

-------
Stary 2018-05-23, 10:38   #4854
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

A powiedz mi odnośnie tych poduszek, bo wiem że są różne kształty ale według czego to się dobiera? Kiedyś czytałam, że do wzrostu, ja właśnie dość wysoka jestem (175 jakoś )

Dziewczyny a planujecie chodzić do szkoły rodzenia? Albo jeśli to Wasza kolejna ciąża to chodziliście wcześniej?
Tak chodzilam w pierwszej. W Warszawie akurat za free bylo

Stary 2018-05-23, 10:40   #4855
sylwia7_89
Zadomowienie

Ja kupilam sobie poduszke w biedronce ostatnio w literke C I bardzo wygodnie mi sie spi jesli chodzi o szkole rodzenia to my zaczynamy dopiero w lipcu u nas sa takie kolejki ze juz w marcu sie zapisywalam, to jedyna darmowa szkola w moim miescie

U mnie dzis 24t4d bylam wczoraj u lekarza I nasz maluszek wazy juz 900g troszke przerazilam sie ze duzo ale lekarz mnie uspokoil ze wszystko jest w normie, wg usg termin przesunal sie na koncowke sierpnia..

sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 10:47   #4856
lupinka
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny no racja zrobilam z siebie troche meczennice, poboli i przestanie, nie ma co tyle marudzic, chyba mnie to wstawanie i bieganie na czczo dobilo

Wiadomo, ze z tymi materacykami roznie moze byc, tez mnie zaintetesowaly te z Hevea, ale mam dylemat lateks, lateks-kokos, lateks-pianka, hmm... jeszcze zglebiam temat.

Ja mam poduche z lidla, juz jakis czas temu byla, wiec spie z nia od jakiegos 3 m-ca ciazy. Ksztalt mozna zmienic albo na wyprostowany albo w takie C, ale jest stosunkowo twarda przez wypelnienie. Jak dla mnie daje rade. Za to kupilam wlasnie kure z la millou z mysla o dzidziusiu i... jest cudowna jako poduszka wielofunkcyjna polecam!

Magda_Lena witaj! skad jestes? My z mezem idziemy na szkole rodzenia dopiero w lipcu

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 11:35   #4857
Aretse_S
Raczkowanie

Cytat:

Co do poduszek, to mi sie wydaje, ze do punktów podparcia - czyli jak duzo potrzebujesz. Literka C daje wsparcie na brzuch, głowę i odciąża kręgosłup punktem włożenia miedzy kolana, a 9tka dodatkowo daje jeden ekstra na plecy. A niektóre dziewczyny wybierają rogale, bo tylko potrzebują wsparcia na brzuch lub włożyć między nogi

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość
Ja kupilam sobie poduszke w biedronce ostatnio w literke C I bardzo wygodnie mi sie spi jesli chodzi o szkole rodzenia to my zaczynamy dopiero w lipcu u nas sa takie kolejki ze juz w marcu sie zapisywalam, to jedyna darmowa szkola w moim miescie

U mnie dzis 24t4d bylam wczoraj u lekarza I nasz maluszek wazy juz 900g troszke przerazilam sie ze duzo ale lekarz mnie uspokoil ze wszystko jest w normie, wg usg termin przesunal sie na koncowke sierpnia..

900? No kawał człowieka Mój w 22+0 miał 455. Ale nic się nie martw, to się może w każdej chwili zmienić moj Mlody na początku ciąży też mnie przerażał, bo był mega duży i na każdym badaniu USG kilkukrotnie się dopytywali, czy na pewno się nie pomyliłam z datą OM A teraz jest idealnie pośrodku skali. Wiem co czujesz, bo też się zamartwiałam, ale jak nie masz cukrzycy, to wszystko powinno byc OK
Stary 2018-05-23, 12:17   #4858
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chciala, ale czy mnie puszcza?

nadrabiam właśnie wątek i doczytałam, że Ty w szpitalu
może macie przyszpitalną szkołę rodzenia to wystarczy powiedzieć że idziesz się przejść na spacer po szpitalu i wrócisz po zajęciach

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość

Oo jaki duży człowiek
Ja dzwoniłam u nas w dwa miejsca gdzie są prowadzone bezpłatnie z funduszu i w obu powiedzieli, że nie ma czegoś takiego, że mnie nie przyjmą z powodu braku miejsc, że każdy u nich znajdzie miejsce

Cytat:
Dzieki dziewczyny no racja zrobilam z siebie troche meczennice, poboli i przestanie, nie ma co tyle marudzic, chyba mnie to wstawanie i bieganie na czczo dobilo

Wiadomo, ze z tymi materacykami roznie moze byc, tez mnie zaintetesowaly te z Hevea, ale mam dylemat lateks, lateks-kokos, lateks-pianka, hmm... jeszcze zglebiam temat.

Ja mam poduche z lidla, juz jakis czas temu byla, wiec spie z nia od jakiegos 3 m-ca ciazy. Ksztalt mozna zmienic albo na wyprostowany albo w takie C, ale jest stosunkowo twarda przez wypelnienie. Jak dla mnie daje rade. Za to kupilam wlasnie kure z la millou z mysla o dzidziusiu i... jest cudowna jako poduszka wielofunkcyjna polecam!

Magda_Lena witaj! skad jestes? My z mezem idziemy na szkole rodzenia dopiero w lipcu

Ze śląska, jakieś 30 km od Katowic

Cytat:
Co do poduszek, to mi sie wydaje, ze do punktów podparcia - czyli jak duzo potrzebujesz. Literka C daje wsparcie na brzuch, głowę i odciąża kręgosłup punktem włożenia miedzy kolana, a 9tka dodatkowo daje jeden ekstra na plecy. A niektóre dziewczyny wybierają rogale, bo tylko potrzebują wsparcia na brzuch lub włożyć między nogi

poczytam o tym jeszcze, brzuszek mam póki co niewielki i nie przeszkadza w spaniu ale myśląc przyszłościowo to przy kp też ponoć super sprawa

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2018-05-23, 12:24   #4859
drocia
Zakorzenienie

Tu nie puszczaja na spacery poza oddzial. Bylam chwile na sali z dziewczyna po krwotoku z lozyska przodujacego i jej tez nie puscili mimo, ze to w tym samym budynku

-------
Stary 2018-05-23, 12:31   #4860
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości