![]() |
#2251 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Dziewczyny, pytanie z cyklu głupich
![]() Wiem ,że np cukrzyca czy palenie papierosów ma wpływ, ale chodzi mi o zdrową ciążę . |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ona ma kolekcję ponad 20 chust, serio ![]() Cytat:
![]() A mamy sprzyjającą porę roku, więc mam nadzieję że córka już się staje wielbicielką szparagów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
Wkurzyłam mnie baba w kasie carfur... poszłam do kasy z pierwszeństwem bo tam jest tak że staje się w jednej kolejce i mówi np kasa numer 4, 7 a tam kolejka jak nie wiem co i w chu ludzi. Idę do tej specjalnej a tam kolejka tez nie mala i oczywiści nikogo w ciąży ale miejsca nie było żeby się przepchac między te wózki. Za mną 3 osoby przyszły w tym jedna szczupła pani w ciąży i ją od razu prosiła. No to zrobiłam awanti przy kierownicze że Pani kasjerka z góry założyła że taka piłkę to ja mam z tuszy gdzie u mnie już widać że to ciąża. Nawet kartę ciąży miałam ze sobą. W efekcie były przeprosiny, kasjerka ma na przerwie pogadanke i dostałam bon zakupowy. Ubrań na sobie też nie miałam luźnych bo duszno jest.
Torbę mogę zacząć pakować, kupiłam w tym carfur galerii Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2256 |
Rozeznanie
|
Z synem wyladowalam w szpitalu w ok 8mc z podejrzeniem hipotrofii, syn urodził się 3300. Więc ja te wszystkie "pomiary" przyjmuje bardziej jako poglądowe, i dopoki nie są skrajnie zawyzone lub zanizone nie przejmuje sie nimi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Acha no i mam tez infekcje grzybiczna pochwy. Lakarka twierdzi ze ogolnie do pielegnacji okolic intymnych nie jest polecana Tantum Rosa (ani w trakcie ani po ciazy) i ze o wiele bardziej poleca Saugella zielona i Vea TT (plyn do higieny intymnej), troche sie zdziwilam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Ech, złej passy ciąg dalszy. Ciągle mam podwyższone crp, zmienili mi antybiotyk na dożylny
![]() ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#2259 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za kilka dni zobaczysz, ze bedzie poprawa, antybiotyki musza zadzialac. Nie doluj sie! A kolezanka z ktora lezysz tez ma problemy z szyjka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat ta dziewczyna z którą jestem na sali ma problem z łożyskiem ale ona już wie, że zostaje do porodu bo muszą ją i maleńką cały czas monitorować tylko ona ma tp na 8.07 więc miesiąc przede mną. Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2263 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Pewnie macie racje co do wagi. Teraz to chyba taki czas, że będziemy przeżywać wielkość maluszków - jedne, że za mało ważą, inne za dużo. Najlepiej faktycznie ufać ginowi i jak mówi, że jest ok to wierzyć. Tylko człowiek to zawsze się nakręca mimo woli
![]() Ania przykro mi, ale w tym wszystkim plus jest taki, że jesteś w tym szpitalu i na wszystko mogą odrazu reagować. Domyślam się, że ciężko Ci bez córki, ale na tym etapie ciąży trzeba robić wszystko żeby mały był jeszcze w brzuchu. Wszystkie tu jesteśmy z Tobą duchem i trzymamy kciuki ![]() Panterka a może najzwyczajniej w świecie ta kasjerka Cię nie zauważyła? To też człowiek i to ciężko pracujacy. Nie zrobiła tego specjalnie. Zamiast się awanturować wystarczy grzecznie powiedzieć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się Aniu, główka do góry! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zadomowienie
|
ONA widziała mnie i jak mogła mnie nie widzieć skoro za mną jako trzecia była chuda ciężarna wiec jak mogła ją widzieć a mnie nie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2268 |
Konto usunięte
|
Zrobiłam dzisiaj trochę zakupów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym, zdycham na alergię. Pylą te nieszczęsne trawy i zboża i już mam dość ![]() ![]() Gdzieś nam chyba Chloestick zniknęła ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
limonka84
|
Kaisa, I ona, Bambi - gratuluje wizyt!
![]() Ciekawe jak to jest z tą wagą, ale na moim usg też jest margines błędu 200g w każda stronę, więc nie będę się tym bardzo przejmować. Biorę Femibion z kwasem dha, do tego cały czas od początku ciąży brałam jeszcze osobno kwas Gold omega 3, dziś mi się skończył, na razie nie będę kupować, bo może to też miało wpływ na to jak szybko dzidziek przybrał? Glukozę mierze dalej, trzymam dietę i dziś też wszystkie wyniki w normie. Wczoraj pierwszy raz skusiłam się na sorbet truskawkowy z mojej ulubionej lodziarni i godzinę po wynik super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś prawie pogratulowałam dalekiej znajomej ciąży widząc ją z brzuszkiem, ale pohamowałam się jak zobaczyłam, że siedzi przy piwku... W ciąży nie była, przybrała na wadze, dobrze, że się ugryzłam w język. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
No i właśnie dlatego nie ma co robić w sklepie afery i problemów kasjerce. Kiedyś role mogą się odwrocić. Coraz wiecej ludzi zamiast rozmawiać to się szarpie w tych sklepach o piexxxxły.
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
Ja podchodząc do kasy pierwszeństwa przepraszam ludzi stojących w kolejce i przechodzę na przód, pytam kasjerki czy mogę i tyle. Bez afery i awantur. Zwyczajnie ktoś mógł jej zasłaniać i nie widziała brzucha. A skoro jest kasa pierwszeństwa to jeśli się chce skorzystać z przywileju trzeba podejść na przód i tyle. Nie sądzę żeby kasjerka zrobiła to specjalnie, jaki miałaby w tym cel....
Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#2274 | |
Zadomowienie
|
Tylko nie pij za szybko na raz! Bo od razu przelatuje
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zadomowienie
|
Mam wyniki glukozy.. Na czczo mam 87, po 1 godzinie 93, po dwóch 97....
Trochę mnie to martwi... Siedzę na tym maluchu, puścili film o komórkach macierzystych.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | ||
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jednak dalej to nie jest powód do awantury na pół sklepu. Jak idziesz do kasy pierwszeństwa to idź na początek kolejki i zwyczajnie powiedz że prosisz o obsłużenie poza kolejnością. Ty sobie ulżyłaś a ona mogła Cię zwyczajnie nie zauważyć i nie dość że dostała publiczny ochrzan za nic to jeszcze mogą jej pojechać po wypłacie. Faktycznie było warto ![]() A tak btw, Tobie chyba bardziej chodzi o to że zauważyła CHUDĄ ciężarną bo musiałaś to podkreślić. Czasem łatwo się pomylić, a sama piszesz że startowałaś z zawyżoną wagą. Może kasjerka miała już przypadek że się pomyliła i nie chciała ryzykować awantury z odwrotnego powodu ![]() ![]() U nas po wizycie wszystko ok. Młody waży 1,5 kg ![]() ![]()
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Stella, gratuluję udanej wizyty i dużego brzdąca!
![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#2280 |
Rozeznanie
|
Ja nie poszłam na bezpiecznego malucha :/ trochę żałuję no ale może jeszcze będzie coś organizowane
![]() Co do skurczy nie mam, chociaż po komunii w niedzielę i mojej głupiej próbie chodzenia w szpitalach mialam mega twarde łydki ![]() a dzis ciężko mi dzisiaj było sie ogolic :O pierwszy raz, lusterko w rękę i jazda ![]() yona - mi też sie zrobił celluit, co prawda muszę no scisnac noge ręką albo usiąść po turecku ale mam a nie mialam nigdy, myślę że damy sobie z nim radę po proodzie smigajac z wózkami ! ![]() I ona - gratuluję wizyty ! i się nie stresuj, moja malutka ważyla 1160g 27+1 a ja sama przytylam od początku jakieś 6 kg.. więc to naprawdę chyba bardzo indywilalne ! biorąc pod uwagę to że moja dzidzia od ostatniej wizyty (3tyh) przytyla ok. 400g ![]() I tak jak wspomniala MalaGosia : to ja biorę dha moze dlatego mój dzidziuś jest większy. Ania - jak dozylnie to może faktycznie szybciej zadziała ! ![]() Stella - kawał chłopca ! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.