Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-23, 12:44   #2251
Aisza21
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Dziewczyny, pytanie z cyklu głupich : Czy my mamy wpływ na to jak dziecko rośnie w brzuchu? Możemy je jakoś podtuczyć?
Wiem ,że np cukrzyca czy palenie papierosów ma wpływ, ale chodzi mi o zdrową ciążę .
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 12:51   #2252
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie z cyklu głupich : Czy my mamy wpływ na to jak dziecko rośnie w brzuchu? Możemy je jakoś podtuczyć?
Wiem ,że np cukrzyca czy palenie papierosów ma wpływ, ale chodzi mi o zdrową ciążę .
Podobno witaminy ciazowe moga troche pomoc ale to nie do konca przepadana teoria ( chodzi mi tu glownie o femibion)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 12:53   #2253
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Mi powiedziała gin że dzieci mam które mają mało ruchu są wieksze

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 12:55   #2254
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Właśnie, chusta! Kupujecie? Moj syn był totalnie niewozkowy i teraz myślę o chuscie, ale jestem zielona w temacie. Podobają mi się te chusty kółkowe. Oczywiście jak sie zdecyduje to skorzystam z pomocy doradcy, ale póki próbuje sama rozgryzc temat.
Mam przyjaciółkę chustomaniaczkę i tak mi zachwala ich zalety, że nie widzę już innej opcji Ale faktycznie radziła mi skorzystać z doradcy, mogłaby mnie nauczyć wiązać, ale jednak stawką jest zdrowie kręgosłupa dziecka (i mojego też), więc lepiej mieć osobę przeszkoloną pod tym kątem.
Ona ma kolekcję ponad 20 chust, serio Liczę, że mi jakąś odpali ze zniżką, bo jej córka właśnie zaczęła chodzić.

Cytat:
Podobno witaminy i cukier Ale tak naprawdę to lepiej myśleć o przyzwyczajaniu dziecka do smaków, które chcemy mu potem serwować. To akurat informacje potwierdzane przez dietetyków - że jak nie chcemy mieć potem niejadka, który nie akceptuje warzyw i innej zdrowej szamy, to lepiej na to stawiać już teraz we własnej diecie. Bo najlepiej teraz bobas wyczuwa smak słodki, ale przyzwyczaja się też do wszystkich innych i pamięta je potem.
A mamy sprzyjającą porę roku, więc mam nadzieję że córka już się staje wielbicielką szparagów
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 12:58   #2255
Panterka1313
Zadomowienie

Wkurzyłam mnie baba w kasie carfur... poszłam do kasy z pierwszeństwem bo tam jest tak że staje się w jednej kolejce i mówi np kasa numer 4, 7 a tam kolejka jak nie wiem co i w chu ludzi. Idę do tej specjalnej a tam kolejka tez nie mala i oczywiści nikogo w ciąży ale miejsca nie było żeby się przepchac między te wózki. Za mną 3 osoby przyszły w tym jedna szczupła pani w ciąży i ją od razu prosiła. No to zrobiłam awanti przy kierownicze że Pani kasjerka z góry założyła że taka piłkę to ja mam z tuszy gdzie u mnie już widać że to ciąża. Nawet kartę ciąży miałam ze sobą. W efekcie były przeprosiny, kasjerka ma na przerwie pogadanke i dostałam bon zakupowy. Ubrań na sobie też nie miałam luźnych bo duszno jest.

Torbę mogę zacząć pakować, kupiłam w tym carfur galerii

Stary 2018-05-23, 13:00   #2256
NoBoTak
Rozeznanie

Z synem wyladowalam w szpitalu w ok 8mc z podejrzeniem hipotrofii, syn urodził się 3300. Więc ja te wszystkie "pomiary" przyjmuje bardziej jako poglądowe, i dopoki nie są skrajnie zawyzone lub zanizone nie przejmuje sie nimi.
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 13:03   #2257
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
:Nie wiem gdzie Ty chowasz tą swoją Anię i to takiego klocuszka małego nie martw się, bo tak jak pisałam nie ma normy, że teraz co tydzień będzie nadal przybierała po 250 g i urodzisz 5-kilowe dziecko
No wlasnie nie wiem jaki jest przyrost wagi na tydzien czy miesiac. Zastanawia mnie tez ta ilosc plynow owodniowych bo ponoc mam ich malo. Z tego co pamietam Ty Gosiu tez mialas z tym problem na poczatku, czy potem sie wyrownalo?

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Bambi tym że kość udowa jest większa się nie martw z tego co kojarzę jesteś wysoka więc dziecko będzie mieć długie nogi u mnie też zawsze wychodziło o tydzień starsza wg pomiaru kości udowej.

A co do wagi to naprawdę jeśli lekarz nie ma zastrzeżeń nie ma się co denerwować. Różnice przy pomiarze z USG i przy porodzie wynoszą nawet +- 500g.
Ta kosc udowa to w sumie mnie az tak bardzo nie martwi, gorzej z tym brzuchem bo normy mowia o 243 a moja miala 253, chociaz moze niepotrzbnie panikuje. Nie musi sie wpisywac idealnie w tabelke.

Acha no i mam tez infekcje grzybiczna pochwy. Lakarka twierdzi ze ogolnie do pielegnacji okolic intymnych nie jest polecana Tantum Rosa (ani w trakcie ani po ciazy) i ze o wiele bardziej poleca Saugella zielona i Vea TT (plyn do higieny intymnej), troche sie zdziwilam
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-23, 13:25   #2258
ania9o
Zakorzenienie

Ech, złej passy ciąg dalszy. Ciągle mam podwyższone crp, zmienili mi antybiotyk na dożylny znów mi humor zjechał w dół

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 13:40   #2259
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Ech, złej passy ciąg dalszy. Ciągle mam podwyższone crp, zmienili mi antybiotyk na dożylny znów mi humor zjechał w dół

Kurczę niech już się od Ciebie odczepia te złe wiadomości. Dobrze ze jestes pod stała opieką lekarzy i działają odrazu. Trzymam mocno kciuki zeby sie wszystko ustabilizowalo i żebyś szybko wróciła do domku

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
No wlasnie nie wiem jaki jest przyrost wagi na tydzien czy miesiac. Zastanawia mnie tez ta ilosc plynow owodniowych bo ponoc mam ich malo. Z tego co pamietam Ty Gosiu tez mialas z tym problem na poczatku, czy potem sie wyrownalo?

Ta kosc udowa to w sumie mnie az tak bardzo nie martwi, gorzej z tym brzuchem bo normy mowia o 243 a moja miala 253, chociaz moze niepotrzbnie panikuje. Nie musi sie wpisywac idealnie w tabelke.

Acha no i mam tez infekcje grzybiczna pochwy. Lakarka twierdzi ze ogolnie do pielegnacji okolic intymnych nie jest polecana Tantum Rosa (ani w trakcie ani po ciazy) i ze o wiele bardziej poleca Saugella zielona i Vea TT (plyn do higieny intymnej), troche sie zdziwilam
O tym tamtum rosa też gdzieś juz słyszałam ze nie jest to najlepszy wybór . Ja stawiam na białego Jelenia lub mydlo marsylskie , akurat tam na dole wynalazki nie są wskazane i im prościej i naturalniej myślę to lepiej

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Z tym podtuczaniem to nie wiadomo jak jest , zapotrzebowanie kaloryczne wzrasta ale nie drastycznie a jakieś dziwne metody mogą jedynie zle sie odbić na Tobie i twojej wadze a dziecko sobie swoim tempem będzie i tak rosło.Chyba za duzego wplywu na to nie mamy

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 13:42   #2260
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Kurczę niech już się od Ciebie odczepia te złe wiadomości. Dobrze ze jestes pod stała opieką lekarzy i działają odrazu. Trzymam mocno kciuki zeby sie wszystko ustabilizowalo i żebyś szybko wróciła do domku

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

O tym tamtum rosa też gdzieś juz słyszałam ze nie jest to najlepszy wybór . Ja stawiam na białego Jelenia lub mydlo marsylskie , akurat tam na dole wynalazki nie są wskazane i im prościej i naturalniej myślę to lepiej

Tez slyszalam niezbyt pochlebne opinie o tantum rosa. W Mydlarni Franciszka można było kupić naprawdę fajne szare mydło, bez żadnych zbędnych składników. Uzywalam po porodzie, do tego wietrzenie, wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:

No masz, jak sie wali to wszystko Ale Ania będzie dobrze
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 13:54   #2261
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiajace w tym calym procesie leczenia i komplikacjach jest to ze jeszcze kilka dni temu inny lekarz mowil ze wszystko jest w porzadku gdy wizytowalas szyjke
Za kilka dni zobaczysz, ze bedzie poprawa, antybiotyki musza zadzialac. Nie doluj sie! A kolezanka z ktora lezysz tez ma problemy z szyjka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-23, 13:59   #2262
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiajace w tym calym procesie leczenia i komplikacjach jest to ze jeszcze kilka dni temu inny lekarz mowil ze wszystko jest w porzadku gdy wizytowalas szyjke
Za kilka dni zobaczysz, ze bedzie poprawa, antybiotyki musza zadzialac. Nie doluj sie! A kolezanka z ktora lezysz tez ma problemy z szyjka?
Nie wiem co się zadziało. A moja doktor chowa głowę w piasek... szkoda słów
Akurat ta dziewczyna z którą jestem na sali ma problem z łożyskiem ale ona już wie, że zostaje do porodu bo muszą ją i maleńką cały czas monitorować tylko ona ma tp na 8.07 więc miesiąc przede mną.

Stary 2018-05-23, 14:14   #2263
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam, że w poprzedniej ciąży przy zagrożeniu porodem w 33 tc lekarz zalecił mi branie dodatkowo kwasu dha, ponoć suplementacja wpływa na szybszy rozwój w 38 tc urodziłam z wagą 3400g więc może?
Cytat:

Tak, w ciągu 3 tygodni była znaczna poprawa, piłam dużo wody i dało radę . A Ty jakie dostałaś zalecenia na małowodzie? Teraz Kochana maluch bardzo szybko przybiera, zobacz: Twoja Mała 28 tygodni dochodziła do wagi 1400g a teraz w ciągu raptem 12 pozostałych nadrobi drugie tyle, jak nie 2 razy tyle
Cytat:

O rany ......... może takie leczenie da szybsze efekty

Stary 2018-05-23, 14:26   #2264
I ona
Zakorzenienie

Pewnie macie racje co do wagi. Teraz to chyba taki czas, że będziemy przeżywać wielkość maluszków - jedne, że za mało ważą, inne za dużo. Najlepiej faktycznie ufać ginowi i jak mówi, że jest ok to wierzyć. Tylko człowiek to zawsze się nakręca mimo woli

Ania przykro mi, ale w tym wszystkim plus jest taki, że jesteś w tym szpitalu i na wszystko mogą odrazu reagować. Domyślam się, że ciężko Ci bez córki, ale na tym etapie ciąży trzeba robić wszystko żeby mały był jeszcze w brzuchu. Wszystkie tu jesteśmy z Tobą duchem i trzymamy kciuki

Panterka a może najzwyczajniej w świecie ta kasjerka Cię nie zauważyła? To też człowiek i to ciężko pracujacy. Nie zrobiła tego specjalnie. Zamiast się awanturować wystarczy grzecznie powiedzieć.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 14:27   #2265
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Łady wózeczek Mnie takie osobiście bardziej podobają się niż te z "mydelniczkami". Ja mam Joolza, jest trochę podobny. Jaki kolor?
mój ulubiony, szary

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Napiszę co u mnie na wizycie wczorajszej. Szyjka jest dalej miękka, ale się nie skraca. Mam brać luteine i wizyty co 2 tyg. Mam straszny ból w dole brzucha jak chodzę taki że muszę przystawać, na to doraźnie nospa i najlepiej nie chodzić. Dziecko ogólnie dobrze się rozwija ma 1500g ułożony już główkowo, to był 29t4d.

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Dziewczyny - kupujecie jakieś kropelki na brzuszek dla noworodków? Ja stosowałam espumisan, zastanawiam się, co teraz kupić?
ja mam dodany do koszyka espumisan. Ale to na wzdęcia, zwykle i tak w przyszłości nawet się przydaje. Jeśli będzie miał kolki to wtedy coś kupię, u Adasia sprawdził się Infacol. A potem mąż przywiezie mi z Niemiec sab simplex.

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Mamusie starszaków help! Co podajecie dzieciom na przeziębienie? Mój 2,5 latek złapał ode mnie, w nocy dopadła go temp, rano powiedział ze boli go gardziołko, no i zaczął mu się katar lać z nosa tak dawno nie był chory, ze nawet nie wiem co mu kupić. Póki co wit c, wit D standardowo, psiknęłam mu gardło hascoseptem i zrobiłam wodę z sokiem z czarnego bzu. Znacie jakieś magiczne specyfiki na choroby?

na ból gardła Uniben,do nosa Nasivin, na noc do smarowania Depulol i Olbas Oil na pidżamkę, do tego Sambucol lub Zatogrip. Jak jest kaszel to do lekarza i wtedy zwykle dostają na suchy Petit Drill, na mokry Pecto Drill (na receptę). Prócz tego inhalacje z soli fizj. lub Nebu Dose.

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie. Dziś mam 28+5 tydzień. Miałam USG z pomiarami i trochę mam niesmak. Mały waży 1150g, lekarka mówi, że jest długi i szczupły, ale że jest w normie. Ja trochę pobuszowałam po necie i fakt może i norma, ale dolna granica. Trochę się zmartwiłam, zwłaszcza tym że powiedziała, że jest długi. Wolałabym jednak żeby więcej ważył. No a ja sama już prawie 11kg na plusie.. Poza tym wszystko jest ok. Następna wizyta 13 czerwca - Stella poproszę o wpisanie.

wagą się nie przejmuj skoro lekarz mówi, ze jest w normie

Cytat:

ojej Oby nowy antybiotyk szybko pomógł...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 14:28   #2266
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymaj się Aniu, główka do góry!

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 14:38   #2267
Panterka1313
Zadomowienie

ONA widziała mnie i jak mogła mnie nie widzieć skoro za mną jako trzecia była chuda ciężarna wiec jak mogła ją widzieć a mnie nie

Stary 2018-05-23, 14:43   #2268
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Zrobiłam dzisiaj trochę zakupów Byłam w Pepco, kupiłam rampersa i ceratkę na przewijak. Potem w rossmannie po wkłady do maszynki do golenia i nowe szczoteczki do zębów. Potem byłam jeszcze w galerii, gdzie kupiłam se torebkę (bo za niecały miesiąc mamy rocznice ślubu, mężowi popsuł się telefon, musi kupić nowy, to ja sobie wzięłam torebkę ), i w smyku kupiłam dwa cienkie kombinezoniki dla małego Po drodze zajechałam do jedynego u mnie sklepu z artykułami dla niemowląt, gdzie są też wózki i foteliki. Prawdę mówiąc to ten wózek zamówiliśmy w sumie w ciemno, po samych opiniach i zdjęciach z neta. A tam, patrzę, mój wózek Oblukałam go sobie, przejechałam się po sklepie i pomyślałam, że to był bardzo dobry wybór. Ja jestem niska, wózek nie jest ani za wysoki, ani za ciężki, ma fajne amortyzatory, jest zwrotny. Fotelik kupimy już w tym sklepie. Patrzyłam też inne wózki, np Roan Bass Soft, który jest wielkościowo i wagowo podobny do Bebetto i jak na moją posturę to sądzę, że byłby dla mnie i za ciężki i za wielki. Więc nie żałuję tego kupna Przy okazji kupiłam też dwa prześcieradła do łóżeczka. I na koniec musiałam jeszcze jechać odebrać ksero tej karty Olka, bo jutro mamy alergologa i kazała przynieść. No i w tym przedziale czasowym, od lutego do teraz był cztery razy chory, z czego dwa razy ma wpisane, że słychać szmery na oskrzelach... Tak więc bardzo możliwe, że jutro dostanie leki wziewne na stałe niestety...

Poza tym, zdycham na alergię. Pylą te nieszczęsne trawy i zboża i już mam dość Wapno nie pomaga wcale. Mam okropny katar, zawalony nos, kicham, drapie mnie w gardle, w uszach, szczypią oczy, a po nocy są strasznie zaropiałe. Masakra jednym słowem

Gdzieś nam chyba Chloestick zniknęła ??
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 14:47   #2269
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
ONA widziała mnie i jak mogła mnie nie widzieć skoro za mną jako trzecia była chuda ciężarna wiec jak mogła ją widzieć a mnie nie

Moze rzeczywiscie nie zauwazyla, przeciez na zlosc Ci nie zrobila bo nawet Cie nie zna...

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
. A Ty jakie dostałaś zalecenia na małowodzie? Teraz Kochana maluch bardzo szybko przybiera, zobacz: Twoja Mała 28 tygodni dochodziła do wagi 1400g a teraz w ciągu raptem 12 pozostałych nadrobi drugie tyle, jak nie 2 razy tyle
Mam duzo duzo duzo pic! Nie wiem ile razy bylam dzis juz w ubikacji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-23, 14:51   #2270
limonka84
limonka84

Kaisa, I ona, Bambi - gratuluje wizyt!

Ciekawe jak to jest z tą wagą, ale na moim usg też jest margines błędu 200g w każda stronę, więc nie będę się tym bardzo przejmować.
Biorę Femibion z kwasem dha, do tego cały czas od początku ciąży brałam jeszcze osobno kwas Gold omega 3, dziś mi się skończył, na razie nie będę kupować, bo może to też miało wpływ na to jak szybko dzidziek przybrał?

Glukozę mierze dalej, trzymam dietę i dziś też wszystkie wyniki w normie. Wczoraj pierwszy raz skusiłam się na sorbet truskawkowy z mojej ulubionej lodziarni i godzinę po wynik super
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 14:53   #2271
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:

Wiesz, różnie bywa, mogła Cię widzieć, ale nie skojarzyć ciąży.

Kiedyś prawie pogratulowałam dalekiej znajomej ciąży widząc ją z brzuszkiem, ale pohamowałam się jak zobaczyłam, że siedzi przy piwku... W ciąży nie była, przybrała na wadze, dobrze, że się ugryzłam w język.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 15:02   #2272
I ona
Zakorzenienie

No i właśnie dlatego nie ma co robić w sklepie afery i problemów kasjerce. Kiedyś role mogą się odwrocić. Coraz wiecej ludzi zamiast rozmawiać to się szarpie w tych sklepach o piexxxxły.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 15:11   #2273
ania9o
Zakorzenienie

Ja podchodząc do kasy pierwszeństwa przepraszam ludzi stojących w kolejce i przechodzę na przód, pytam kasjerki czy mogę i tyle. Bez afery i awantur. Zwyczajnie ktoś mógł jej zasłaniać i nie widziała brzucha. A skoro jest kasa pierwszeństwa to jeśli się chce skorzystać z przywileju trzeba podejść na przód i tyle. Nie sądzę żeby kasjerka zrobiła to specjalnie, jaki miałaby w tym cel....

Stary 2018-05-23, 16:03   #2274
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Mam duzo duzo duzo pic! Nie wiem ile razy bylam dzis juz w ubikacji
Tylko nie pij za szybko na raz! Bo od razu przelatuje Trzeba pić powoli, małe łyki co jakiś czas, bo wypicie np. małej butelki wody na raz przynosi efekt odwrotny do zamierzonego.

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Biorę Femibion z kwasem dha, do tego cały czas od początku ciąży brałam jeszcze osobno kwas Gold omega 3, dziś mi się skończył, na razie nie będę kupować, bo może to też miało wpływ na to jak szybko dzidziek przybrał?
DHA i Omega 3 wspierają rozwój mózgu, nie ogólnego ciężaru, lepiej nie rezygnować!!!
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 16:04   #2275
alingles
Zadomowienie

Mam wyniki glukozy.. Na czczo mam 87, po 1 godzinie 93, po dwóch 97....
Trochę mnie to martwi...
Siedzę na tym maluchu, puścili film o komórkach macierzystych..

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 16:12   #2276
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Trochę mnie to martwi...

Mysle, ze nie masz czym sie martwic

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 16:16   #2277
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Trochę mnie to martwi...

Wg mnie super wynik !!

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-23, 17:05   #2278
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:

Dożylny to i szybciej zadziała, bądź dobrej myśli

Cytat:

Jednak dalej to nie jest powód do awantury na pół sklepu. Jak idziesz do kasy pierwszeństwa to idź na początek kolejki i zwyczajnie powiedz że prosisz o obsłużenie poza kolejnością. Ty sobie ulżyłaś a ona mogła Cię zwyczajnie nie zauważyć i nie dość że dostała publiczny ochrzan za nic to jeszcze mogą jej pojechać po wypłacie. Faktycznie było warto
A tak btw, Tobie chyba bardziej chodzi o to że zauważyła CHUDĄ ciężarną bo musiałaś to podkreślić. Czasem łatwo się pomylić, a sama piszesz że startowałaś z zawyżoną wagą. Może kasjerka miała już przypadek że się pomyliła i nie chciała ryzykować awantury z odwrotnego powodu Także na przyszłość kawałek języka za przewodnika

U nas po wizycie wszystko ok. Młody waży 1,5 kg i w ogóle jest trochę do przodu z pomiarami. Ale najważniejsze że przyrasta równolegle i nie ma większych odchyleń. I następną wizytę mam już za 3 tygodnie więc powoli robi się poważnie

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 17:16   #2279
ania9o
Zakorzenienie

Stella, gratuluję udanej wizyty i dużego brzdąca!

Stary 2018-05-23, 17:19   #2280
angelajnaaa
Rozeznanie

Ja nie poszłam na bezpiecznego malucha :/ trochę żałuję no ale może jeszcze będzie coś organizowane

Co do skurczy nie mam, chociaż po komunii w niedzielę i mojej głupiej próbie chodzenia w szpitalach mialam mega twarde łydki :/
a dzis ciężko mi dzisiaj było sie ogolic :O pierwszy raz, lusterko w rękę i jazda

yona - mi też sie zrobił celluit, co prawda muszę no scisnac noge ręką albo usiąść po turecku ale mam a nie mialam nigdy, myślę że damy sobie z nim radę po proodzie smigajac z wózkami !

I ona - gratuluję wizyty ! i się nie stresuj, moja malutka ważyla 1160g 27+1 a ja sama przytylam od początku jakieś 6 kg.. więc to naprawdę chyba bardzo indywilalne ! biorąc pod uwagę to że moja dzidzia od ostatniej wizyty (3tyh) przytyla ok. 400g
I tak jak wspomniala MalaGosia : to ja biorę dha moze dlatego mój dzidziuś jest większy.

Ania - jak dozylnie to może faktycznie szybciej zadziała ! głowa do góry :-*

Stella - kawał chłopca ! gratulacje ja mam teraz ostatnia wizyte po 4 tygodniach, i od czerwca już co 2 tygodnie

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości