Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-22, 19:49   #3811
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Super, pomysł na prezent! I miło że strony przyjaciółki, że tak się angażuje To zabierajcie się za składanie ja bym nie wysiedziała z kartonami

My w czwartek mamy ostatnie spotkanie i też mam wrażenie, że dopiero co Wam pisałam, że zaczynamy.. a czy wiem więcej hmm ciężko powiedzieć coś tam może w głowie zostało, ale nic ponad to co można wyczytać powszechnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekam, aż ten remont się u nas skończy długo idzie, bo ciągną do przodu co kilka dni tylko :/
ale za to skorzystałam z okazji tej przerwy i piorę jasne ubranka - jutro prasuję to co suche i wkładam do komody resztę wypiorę za tydzień - pokazują jakąś ogromną falę upałów
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-22, 19:51   #3812
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
No wlasnie ja tez chce ta jedna kontrastowa ale ta kominkowa jest wlasnie za długa...
Ale bryka

Jest jasne bo mam francuskie drzwi od południowo wschodniej i drugie duze okno od zachodniej. No najbardziej by pasowało na ciemniejszy kolor ta kominkowa ścianę tylko ze chyba ona jest za duza na ciemny kolor.

Koleżance... a to masz zagwostke a moze ja na mamę chrzestna poproś? Moze sie ucieszy?
No to jak jest ta ściana dodatkowo rozświetlona światłem dziennym, to tym bardziej będzie to dobrze wyglądać. Można potem rozświetlić tę ścianę dodatkowo jasnymi obrazami/meblami i będzie super!

Braliśmy ją pod uwagę jako chrzestną, ale mamy rodzeństwo, z którym też jesteśmy blisko i jednak zdecydowaliśmy się na nich.
Chyba zamówię lilou. Są jeszcze jakieś alternatywy bransoletek spersonalizowanych oprócz lilou?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-22, 20:35   #3813
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
czekam, aż ten remont się u nas skończy długo idzie, bo ciągną do przodu co kilka dni tylko :/
ale za to skorzystałam z okazji tej przerwy i piorę jasne ubranka - jutro prasuję to co suche i wkładam do komody resztę wypiorę za tydzień - pokazują jakąś ogromną falę upałów
Rozumiem, szkoda żeby wózek stał i sie kurzył w czasie remontu. Ale już bliżej niż dalej
Taak widziałam prognozy, niezbyt mnie to cieszy, wolę umiarkowane temperatury
Pochwal się jak poukładasz ciuszki w komodzie

Stary 2018-05-22, 20:52   #3814
Patrycja28100
Rozeznanie

Ja jeszcze tych pieluszek z rosmanna nie dostalam bo jak sie okazalo zle cos wdusilam i zrobilam termin porodu na 7.08 no coz jeszcze chwile poczdkam

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-22, 21:04   #3815
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
No to jak jest ta ściana dodatkowo rozświetlona światłem dziennym, to tym bardziej będzie to dobrze wyglądać. Można potem rozświetlić tę ścianę dodatkowo jasnymi obrazami/meblami i będzie super!

Braliśmy ją pod uwagę jako chrzestną, ale mamy rodzeństwo, z którym też jesteśmy blisko i jednak zdecydowaliśmy się na nich.
Chyba zamówię lilou. Są jeszcze jakieś alternatywy bransoletek spersonalizowanych oprócz lilou?
Nie wiem, czy Pandora nie ma jakiejś możliwości personalizacji. Co prawda to nie mój pułap cenowy, więc nie przyglądałam się szczególnie ofercie, ale parę koleżanek sobie tam coś wręczało i wydaje mi się, że to były właśnie takie dobierane prezenty pod konkretną osobę, więc może akurat Pomysł bardzo fajny z tym odwdzięczeniem się, przyjaciółka z pewnością robi to z potrzeby serca, ale na pewno sprawicie jej radość takim upominkiem

Kathyy, mamy bardzo zgodne te nasze dziewczyny w brzuszkach. Widzę, że z Twojego TP też wychodzi bankowo zodiakalny Rak, a raki są ponoć empatyczne, to może mamy przyczynę tego zrozumienia dla naszej chęci wyspania się ze strony córek

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-22, 21:11   #3816
aaska92
Zadomowienie

Kitosa Cieszę się, że Cię wypuścili , odpoczywaj teraz w domku, na pewno warunki są bardziej sprzyjające.

Elaa Śliczny wózek. My swój też złożyliśmy w celu sprawdzenia, ale z powrotem już zapakowaliśmy w folię, aby jeszcze się niepotrzebnie nie kurzył.

kropka nad i Nic innego niż lilou nie przychodzi mi do głowy. Zawsze można ewentualnie zrobić na zamówienie w jubilerze, ale podejrzewam, że cenowo wyjdzie lepiej lilou. Miło z jej strony, że taka zaangażowana i cieszy się razem z Wami.

Z tego co widzę to u mnie w najbliższym czasie pogoda w miarę umiarkowana. Teraz parę dni ma być burzowo, a potem słonecznie i przyjemna temperatura koło 20-25 stopni. Chociaż prognoza prognozom, a może być różnie.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-22, 21:55   #3817
ovejita
Wtajemniczenie

Kropka, lilou wydaje się fajna opcja taka przyjaciółka to skarb!

Ja dzis odebrałam pieluchy z Rossmana - poszło bez problemu. Zamówiliśmy tez dziś materac i od razu pokrowiec nieprzemakalny. Mimo że zamówiłam 2 pokrowce ochronne na materac u Hubiego to jak dotknęłam tego ze sklepu to różnica w jakości nieporównywalne i zdecydowałam ze bierzemy. Ale cena też do najniższych nie należała. ..
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-22, 22:57   #3818
asiaczek
Zakorzenienie

My w sypialni mamy 3 ściany w kolorze jakiejś wanilii, a jedną ciemny brąz. Jest ok.
KarolinaK a może jeśli nie jakiś bardzo ciemny kolor to jaśniejszy, ale jednak wyraźnie odznaczający się od reszty by pasował? Sama nie wiem..

Byliśmy w Ikei i ten Kallax jest też w wersji matowej, więc super, bo nawet łatwiej będzie go odmalować gdy się zniszczy, ale jest teraz jakaś promocja i wykupiono wszystkie sztuki można więc powiedzieć, że pojechaliśmy na marne.

Ela, ładny ten wózek, taki zgrabny.

Kropka, ja kiedyś zamawiałam bransoletkę z Dedicante. Zawieszki trochę się porysowały, ale poza tym jakość jest jak najbardziej ok.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-23, 00:24   #3819
folinka
Zadomowienie

Dziewczyny, cieszę się i gratuluję dobrych wieści z ostatnich wizyt!

Ja Was czytam, ale jakoś mniej przesiaduję ostatnio, to nie mam za bardzo czasu pisać. Niby trochę jestem bardziej obolała czy trochę szybciej się męczę, ale jak więcej siedzę/odpoczywam, to też jestem obolała i to nie wiem, czy nie bardziej, więc póki co ciągle wolę te bóle i zmęczenie z powodu ruchliwości

Gratuluję też wszystkich postępów w zakupach i prasowaniach!

Cytat:
Witamy na wolnosci! Niestety nie pomoge z maloplytkowoscia, ale o ile nie myle tematow, faktów i sytuacji to Folinka wspominala, ze swego czasu wypowiadala sie o tym- poszukaj w jej postach!

Dokładnie

Cytat:
Ja bym pomalowała jedną ścianę w innym kolorze, tylko np w dużo ciemniejszym odcieniu pozostałych ścian

I jest wózek dla synusia Załącznik 7541911Załącznik 7541916

Wow, świetny! Jaki czarnulek po całości
Ja chciałam w ogóle czarny stelaż i jakiś delikatny kolor tapicerki w Joie'u i tak jak pisałam padło potem jednak na czarny, więc ramę dla kontrastu jednak wzięliśmy srebrną.

Ja też dopięłam ostatnie zakupy. Mogę zameldować, że mam wszystko dla synusia
W weekend zakupy w Ikei (materac) i inne ostatnie drobnostki, a dziś wózek kliknęłam przez internet! Tak jak planowałam i sprawdzałam, nie ma problemu z dostawą - gratis na drugi dzień, czyli jutro będę mieć go w domu I na koniec nam się udało z ceną... Zapisana jestem do paru newsletterów z rzeczami dzieciowymi i nieraz mnie wkurzają, bo rzadko co z nich mi się przydaje, ale nie wypisuję się, bo jednak już któryś raz zdarzyło się tak, że jest super promocja na coś co akurat potrzebuję. I tak właśnie dziś mi przyszło info o naszym wózku dokładnie w takiej konfiguracji jak chcemy, cena sporo niższa niż najtaniej przez neta mieliśmy obczajone, w sumie wyszło jakieś 2/3 regularnej ceny. Uff, jaka ulga dla budżetu!
W ten lub następny weekend na pewno będziemy testować na jakichś leśnych ścieżkach w konfiguracji dla jednego dziecka
Jeszcze zrobiliśmy przed kliknięciem szybki wypad do sklepu, żeby potwierdzić ostatnią wątpliwość - jak się wkomponuje w połowę bagażnika... W trzecim rzędzie, czyli de facto w połowie bagażnika jest rozłożony fotel dla Maksa, który ku jego radości został tam przesadzony, bo w drugim rzędzie teraz będą 3 maluchy

W przyszłym tygodniu wreszcie ostatni raz idę w środę do pracy i zacznę prać i prasować (chyba tylko 56 właściwie na razie, plus kocyki, pościele, pokrowce z wózka, itp). Na 12.06 mam plan mieć gotowe wszystko i torbę spakowaną - będę mieć pełne 37 tyg. (Eluś, zapamiętałam stąd Twoje urodziny Zwłaszcza, że ja mam dwa dni później )

Buziaki dla wszystkich!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-05-23 o 00:28
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 06:20   #3820
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dzień dobry Kochane! Dzisiaj jade z Mamą na manicure! Takie babskie przedpoludnie
Potem w planach prasowanie... a u Was jakie plany?

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-23, 06:35   #3821
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry Kochane! Dzisiaj jade z Mamą na manicure! Takie babskie przedpoludnie

Cześć Kropko

Ja dzisiaj idę na klucie tym razem nie miałam problemu z sikaniem a później prasowanie ubranek

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 07:42   #3822
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

miłe przedpołudnie

u mnie też w planach prasowanie, to już jesteśmy we 3 pogoda jest do tego idealna
Stary 2018-05-23, 08:17   #3823
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

miłe przedpołudnie

u mnie też w planach prasowanie, to już jesteśmy we 3 pogoda jest do tego idealna
U nas jest taka aura burzowa a popoludniu ma byc ok 24st. Mam nadzieje ze nie bedzie jakos strasznie duszno...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-23, 08:18   #3824
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas jest taka aura burzowa a popoludniu ma byc ok 24st. Mam nadzieje ze nie bedzie jakos strasznie duszno...

U mnie właśnie pada deszcz ale jestem w szoku przyjechałam na pobranie krwi a tu za dużo ludzi nie ma

Stary 2018-05-23, 08:27   #3825
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
U mnie właśnie pada deszcz ale jestem w szoku przyjechałam na pobranie krwi a tu za dużo ludzi nie ma

Moze to przez pogode? Może warto w niepogodw chodzić na kłucie?

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-23, 08:29   #3826
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość

deszcz ich spłoszył
tutaj wygląda jakby zaraz miało zacząć lać
Stary 2018-05-23, 08:30   #3827
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze to przez pogode? Może warto w niepogodw chodzić na kłucie?

Może tak być albo zaspali po prostu ale nie ubolewam bo dzisiaj jestem zarabiscie głodna

Stary 2018-05-23, 09:02   #3828
aaska92
Zadomowienie

Cześć,
Ja to dziś ledwo patrzę na oczy jakoś ostatnio mam problemu z zasypianiem i budzę się co chwilę w nocy. Za to jak mąż po 6:00 wychodzi to jeszcze do 8:00 mnie bierze spanie.

Dziś w planie trochę mam rzeczy do ogarnięcia, zobaczymy co z tego wyjdzie. Chcę w końcu w kuchni zrobić porządek i jakąś szafkę przeznaczyć na rzeczy dla małego np. butelki. Pranie też mnie czeka. Muszę też załatwić na mieście parę spraw. Prezentu na dzień mamy jeszcze nie mam.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 09:20   #3829
MalaGosia88
Zakorzenienie

Folinka rany, jak się fajnie czyta, że Ty już gotowa na Benia, tylko torbę dopakujesz super się zorganizowałaś
Cytat:

U mnie też duszno, parno... prałam pościel i chyba do jutra będzie się suszyć

Stary 2018-05-23, 09:29   #3830
Sandam13
Rozeznanie

Czesc mamusie!
Wracam do Was po krótki urlopie, który minął niewiem kiedy..
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zdrowych maluchow
Po powrocie z urlopu miałam do nadrobienia przeszło 400 postów, nieźle Wam to idzie..
My byliśmy wczoraj po ubranka dla maleństwa, które zostawiła nam siostra męża, trochę tego jest. A po wejsciu dzisiaj na grupę na fb doszlo do mnie ze chyba najwyższy czas ogarnąć pranie i zamówić rzeczy z apteki. Mam pytanie, bo niektóre z tych ubranek mają lekkie żółte plamki, w jakiej temperaturze mogę przeprać te rzeczy? Na metkach pisze 40 stopni ale niewiem czy to wystarczy żeby plamki zeszły..
U nas załatwianie formalności z mieszkaniem w pełni, dzisiaj jadę do urzedu skarbowego zgłosić pożyczkę, której udzielili mi rodzice, właściciele mieszkania załatwiają dokumenty które muszę donieść do notariusza przed podpisaniem umowy.. Mam nadzieję że mieszkanie będzie wolne jak najprędzej póki jeszcze mam siły żeby coś robić.. Myślę że Przemcio poczeka z przyjściem na świat do czasu aż się zaaklimatyzujemy w nowym mieszkaniu.
Postaram się być teraz na bieżąco z Wami, bo nadrabiać 400 postów to przesada.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 10:16   #3831
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Folinko, super, ze sie tak udalo z wózkiem ! Czasem rzeczywiscie dobre sa te newslettery
U mnie pogoda nienajgorsza, chociaz chłodno. Wczoraj nie bylo skrecania komody, a mąż mowil że rano jak On pojedzie to sasiad przyjdzie i bedzie skręcać.... zgadnijcie same czy jest czy go nie ma. Dostaje juz szału z tą komoda. Wkurza mnie takie podejscie.... wiem, ze ta komoda jest praktycznie za darmo robiona, ale nikt nie uprzedzil mnie, że skoro tak pół darmo to ja sie jej nie doczekam do narodzin córki.... zla jestem bo nie lubie żyć na czyjejs łasce. Juz bym wolała zapłacić i mieć, niz takie podchody robic, czy laskawie mozna by bylo dzis cos zamontować.... pomijam fakt, że niektore elememty są tzw. Drugiego sortu, żeby bylo taniej, ale np sasiad zamawial ftonty szuflad niby na wymiar a przy montowaniu okazalo się, że trzeba domowic, poprawić bo sa jakies za duze przerwy między szufladami i cos jest krzywo.... na prawde juz mam dosyć.... więc u mnie póki co w planach nie ma prasowania i szykowania, tylko modlitwy żebym w ogole miala gdzie poskładać...
Sandam, a odpoczelas na tym "urlopiku" ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 10:33   #3832
aniama6
Zadomowienie

A ja witam z Zakopanego. Dość aktywnie spędzam czas wiec nie mam zbyt wiele czasu. Ale jest trochę męczący, chyba to już ostatnia wycieczka przed porodem, poza tym jestem z sześciolatka wiec tez ciagle jakieś zajęcie. I pomyślałam sobie ze podziwiam mamy które maja starsze dzieci bo to ciagle jakieś zajęcie szczególnie z tymi młodszymi pewnie. Tak ze narazie stoję w miejscu z przygotowaniami, ale w następnym tygodniu ruszam z kopyta - powinny już być meble, biorę się za pranie, odmawiam co trzeba i torbę do szpitala pakuje. Proszę , jeszcze widoczek na góry.IMG_1505.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 10:43   #3833
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Anima tak zazdroszcze gór ! Chociaż teraz z brzuchem łazic po szlakach to raczej niemożliwe - ka za bardzo to kocham, więc w sumie moze lepiej, że mnie tam nie ma

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 10:49   #3834
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Czesc mamusie!
Wracam do Was po krótki urlopie, który minął niewiem kiedy..
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zdrowych maluchow
Po powrocie z urlopu miałam do nadrobienia przeszło 400 postów, nieźle Wam to idzie..
My byliśmy wczoraj po ubranka dla maleństwa, które zostawiła nam siostra męża, trochę tego jest. A po wejsciu dzisiaj na grupę na fb doszlo do mnie ze chyba najwyższy czas ogarnąć pranie i zamówić rzeczy z apteki. Mam pytanie, bo niektóre z tych ubranek mają lekkie żółte plamki, w jakiej temperaturze mogę przeprać te rzeczy? Na metkach pisze 40 stopni ale niewiem czy to wystarczy żeby plamki zeszły..
U nas załatwianie formalności z mieszkaniem w pełni, dzisiaj jadę do urzedu skarbowego zgłosić pożyczkę, której udzielili mi rodzice, właściciele mieszkania załatwiają dokumenty które muszę donieść do notariusza przed podpisaniem umowy.. Mam nadzieję że mieszkanie będzie wolne jak najprędzej póki jeszcze mam siły żeby coś robić.. Myślę że Przemcio poczeka z przyjściem na świat do czasu aż się zaaklimatyzujemy w nowym mieszkaniu.
Postaram się być teraz na bieżąco z Wami, bo nadrabiać 400 postów to przesada.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
gdzieś wyjeżdżaliście?
super, że z mieszkaniem już sporo posunęliście się do przodu

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
A ja witam z Zakopanego. Dość aktywnie spędzam czas wiec nie mam zbyt wiele czasu. Ale jest trochę męczący, chyba to już ostatnia wycieczka przed porodem, poza tym jestem z sześciolatka wiec tez ciagle jakieś zajęcie. I pomyślałam sobie ze podziwiam mamy które maja starsze dzieci bo to ciagle jakieś zajęcie szczególnie z tymi młodszymi pewnie. Tak ze narazie stoję w miejscu z przygotowaniami, ale w następnym tygodniu ruszam z kopyta - powinny już być meble, biorę się za pranie, odmawiam co trzeba i torbę do szpitala pakuje. Proszę , jeszcze widoczek na góry.Załącznik 7542366

ale pięknie tęskni mi się za takim widokiem

a ja mam przerwę w prasowaniu
Stary 2018-05-23, 11:18   #3835
folinka
Zadomowienie

Dobry!
Ja dziś dla odmiany mam spokojny dzień w planach, choć na pewno znajdę sobie jakąś robotę w domu. Kończę drugie buciki Benia i jestem w połowie kocyka

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Folinka rany, jak się fajnie czyta, że Ty już gotowa na Benia, tylko torbę dopakujesz super się zorganizowałaś
U mnie też duszno, parno... prałam pościel i chyba do jutra będzie się suszyć

No, gotowa jak gotowa - obkupiona
Spokojnie, to samo na pewno napiszesz za miesiąc!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Folinko, super, ze sie tak udalo z wózkiem ! Czasem rzeczywiscie dobre sa te newslettery
U mnie pogoda nienajgorsza, chociaz chłodno. Wczoraj nie bylo skrecania komody, a mąż mowil że rano jak On pojedzie to sasiad przyjdzie i bedzie skręcać.... zgadnijcie same czy jest czy go nie ma. Dostaje juz szału z tą komoda. Wkurza mnie takie podejscie.... wiem, ze ta komoda jest praktycznie za darmo robiona, ale nikt nie uprzedzil mnie, że skoro tak pół darmo to ja sie jej nie doczekam do narodzin córki.... zla jestem bo nie lubie żyć na czyjejs łasce. Juz bym wolała zapłacić i mieć, niz takie podchody robic, czy laskawie mozna by bylo dzis cos zamontować.... pomijam fakt, że niektore elememty są tzw. Drugiego sortu, żeby bylo taniej, ale np sasiad zamawial ftonty szuflad niby na wymiar a przy montowaniu okazalo się, że trzeba domowic, poprawić bo sa jakies za duze przerwy między szufladami i cos jest krzywo.... na prawde juz mam dosyć.... więc u mnie póki co w planach nie ma prasowania i szykowania, tylko modlitwy żebym w ogole miala gdzie poskładać...
Sandam, a odpoczelas na tym "urlopiku" ?

To przykra sytuacja rzeczywiście Nie dziwię Ci się, że Cię to wkurza!

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
A ja witam z Zakopanego. Dość aktywnie spędzam czas wiec nie mam zbyt wiele czasu. Ale jest trochę męczący, chyba to już ostatnia wycieczka przed porodem, poza tym jestem z sześciolatka wiec tez ciagle jakieś zajęcie. I pomyślałam sobie ze podziwiam mamy które maja starsze dzieci bo to ciagle jakieś zajęcie szczególnie z tymi młodszymi pewnie. Tak ze narazie stoję w miejscu z przygotowaniami, ale w następnym tygodniu ruszam z kopyta - powinny już być meble, biorę się za pranie, odmawiam co trzeba i torbę do szpitala pakuje. Proszę , jeszcze widoczek na góry.Załącznik 7542366

Udanych spacerów! Fajny wyjazd!
Kochana, Ty zwolenniczka aktywności na pewno dasz radę Wiesz, że to takie dobre zmęczenie.
Czasem z takim jednym 6-latkiem jest więcej zajęcia niż jak jest dwoje lub troje, bo trzeba go/ją cały czas zajmować, a jak jest ich więcej to się razem pobawią chociaż trochę

Ja mam w nd urlop i planujemy też mały wyjazd naszym zwyczajem, taki jednodniowy wypad do Liverpoolu - jeszcze nas tam nie było Choć coś nam klima siada w aucie, wiatrak buczy głośniej niż silnik i nie wiem czy ogarniemy to do weekendu
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 11:23   #3836
regularkate
Zadomowienie

Muszę się Wam pożalić, jestem taka wściekła, że chce mi się płakać. Dziś miałam wizytę u gina prowadzącego, a raczej jej nie miałam... Nikt mnie nie poinformował o planowanym urlopie lekarza i wszystkie pacjentki zostały przestawione na wczoraj, poza mną! Wczoraj oczywiście skończyło mi się zwolnienie, bo on tak wypisuje. Jak zobaczyłam tę kartkę pod gabinetem i pocałowalam klamkę to myślałam, że szlag mnie trafi. Babki w rejestracji mnie odeslały do rodzinnego, żeby wypisać kontynuację zwolnienia, bo mój lekarz będzie dopiero za tydzień. Położna nie widzi problemu, mówi, że nagrała mi się na pocztę głosowa, tylko ciekawe jest to, że ja mam pocztę wyłączoną... Czuję się tak olana, spuszczona na drzewo i potraktowana jak idiotka, że nie mam słów. Najbardziej mnie oburza, że uniemożliwiono mi odbycie wizyty i zrobienie usg i pomiarów dziecka, bo przez to łożysko chciałam, żeby to było możliwie najczęściej.
Już nie wspomnę o tym, co się nasłuchałam u rodzinnej o odsyłaniu do POZ po zwolnienie, zresztą, zgadzam się z nią, że to nie powinno mieć miejsca! Na domiar wszystkiego dostałam L4 leżące na tydzień, czyli nie pojadę nawet na Dzień Matki na grób mamy pomodlić się i zapalić świeczkę. Jak można tak komuś zrobić, nie mogę tego przeżyć...

Jeszcze tekst, że sama powinnam się dzień wcześniej upewniać telefonicznie, czy wizyta się odbędzie, bo to jest w moim interesie. No litości, gdzie my żyjemy?! Wybaczcie te żale, pewnie się zaraz pozbieram, ale Tż też nie pomaga - jak mu napisałam, co zaszło, to stwierdził tylko 'no to lipa'. Super...

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 11:29   #3837
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pożalić, jestem taka wściekła, że chce mi się płakać. Dziś miałam wizytę u gina prowadzącego, a raczej jej nie miałam... Nikt mnie nie poinformował o planowanym urlopie lekarza i wszystkie pacjentki zostały przestawione na wczoraj, poza mną! Wczoraj oczywiście skończyło mi się zwolnienie, bo on tak wypisuje. Jak zobaczyłam tę kartkę pod gabinetem i pocałowalam klamkę to myślałam, że szlag mnie trafi. Babki w rejestracji mnie odeslały do rodzinnego, żeby wypisać kontynuację zwolnienia, bo mój lekarz będzie dopiero za tydzień. Położna nie widzi problemu, mówi, że nagrała mi się na pocztę głosowa, tylko ciekawe jest to, że ja mam pocztę wyłączoną... Czuję się tak olana, spuszczona na drzewo i potraktowana jak idiotka, że nie mam słów. Najbardziej mnie oburza, że uniemożliwiono mi odbycie wizyty i zrobienie usg i pomiarów dziecka, bo przez to łożysko chciałam, żeby to było możliwie najczęściej.
Już nie wspomnę o tym, co się nasłuchałam u rodzinnej o odsyłaniu do POZ po zwolnienie, zresztą, zgadzam się z nią, że to nie powinno mieć miejsca! Na domiar wszystkiego dostałam L4 leżące na tydzień, czyli nie pojadę nawet na Dzień Matki na grób mamy pomodlić się i zapalić świeczkę. Jak można tak komuś zrobić, nie mogę tego przeżyć...

Jeszcze tekst, że sama powinnam się dzień wcześniej upewniać telefonicznie, czy wizyta się odbędzie, bo to jest w moim interesie. No litości, gdzie my żyjemy?! Wybaczcie te żale, pewnie się zaraz pozbieram, ale Tż też nie pomaga - jak mu napisałam, co zaszło, to stwierdził tylko 'no to lipa'. Super...

Współczuję.. zachowanie rejestratorki/położnej karygodne! Nawet jeśli próbowała dzwonić to powinna dzwonić do skutku, dopóki odbierzesz a nie tak olac sprawę :/ kiedy masz kolejna wizytę? I to L4 leżące masz że względu na to łożysko?

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-23, 11:32   #3838
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, cieszę się i gratuluję dobrych wieści z ostatnich wizyt!

Ja Was czytam, ale jakoś mniej przesiaduję ostatnio, to nie mam za bardzo czasu pisać. Niby trochę jestem bardziej obolała czy trochę szybciej się męczę, ale jak więcej siedzę/odpoczywam, to też jestem obolała i to nie wiem, czy nie bardziej, więc póki co ciągle wolę te bóle i zmęczenie z powodu ruchliwości

Gratuluję też wszystkich postępów w zakupach i prasowaniach!

Dokładnie

Wow, świetny! Jaki czarnulek po całości
Ja chciałam w ogóle czarny stelaż i jakiś delikatny kolor tapicerki w Joie'u i tak jak pisałam padło potem jednak na czarny, więc ramę dla kontrastu jednak wzięliśmy srebrną.

Ja też dopięłam ostatnie zakupy. Mogę zameldować, że mam wszystko dla synusia
W weekend zakupy w Ikei (materac) i inne ostatnie drobnostki, a dziś wózek kliknęłam przez internet! Tak jak planowałam i sprawdzałam, nie ma problemu z dostawą - gratis na drugi dzień, czyli jutro będę mieć go w domu I na koniec nam się udało z ceną... Zapisana jestem do paru newsletterów z rzeczami dzieciowymi i nieraz mnie wkurzają, bo rzadko co z nich mi się przydaje, ale nie wypisuję się, bo jednak już któryś raz zdarzyło się tak, że jest super promocja na coś co akurat potrzebuję. I tak właśnie dziś mi przyszło info o naszym wózku dokładnie w takiej konfiguracji jak chcemy, cena sporo niższa niż najtaniej przez neta mieliśmy obczajone, w sumie wyszło jakieś 2/3 regularnej ceny. Uff, jaka ulga dla budżetu!
W ten lub następny weekend na pewno będziemy testować na jakichś leśnych ścieżkach w konfiguracji dla jednego dziecka
Jeszcze zrobiliśmy przed kliknięciem szybki wypad do sklepu, żeby potwierdzić ostatnią wątpliwość - jak się wkomponuje w połowę bagażnika... W trzecim rzędzie, czyli de facto w połowie bagażnika jest rozłożony fotel dla Maksa, który ku jego radości został tam przesadzony, bo w drugim rzędzie teraz będą 3 maluchy

W przyszłym tygodniu wreszcie ostatni raz idę w środę do pracy i zacznę prać i prasować (chyba tylko 56 właściwie na razie, plus kocyki, pościele, pokrowce z wózka, itp). Na 12.06 mam plan mieć gotowe wszystko i torbę spakowaną - będę mieć pełne 37 tyg. (Eluś, zapamiętałam stąd Twoje urodziny Zwłaszcza, że ja mam dwa dni później )

Buziaki dla wszystkich!
Ale super udało się z wózkiem! Zawsze to jakaś oszczędność
I brawo za gotowa wyprawkę, ja też prawie na mecie, jeszcze eylko popakowac to wszystko do walizek i czekać na synka

A powiedzcie jeszcze, jak ogarnąć rzeczy na porodówkę tzn ręcznik, coś do picia, koszula, rzeczy dla małego itd bierzecie jakaś osobna torbe? Czy to w jakiejś reklamówce i trzymać w tej dużej torbie? Podpowiedzcie plisss

Ja rano wyszłam na spacerek, bo i u mnie straszna duchota.. jest chyba 30 stopni ale tak mega nieprzyjemnie, bo nie ma czym oddychać.. teściowa postanowiła wpaść na kawkę i wróciłam dość szybko, ale przyniosła 2kg truskawek, więc rozgrzeszona
Aaa i chyba mocno nie spodobał jej się nasz wózek bo czarny.. ech

Stary 2018-05-23, 11:39   #3839
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
I brawo za gotowa wyprawkę, ja też prawie na mecie, jeszcze eylko popakowac to wszystko do walizek i czekać na synka

A powiedzcie jeszcze, jak ogarnąć rzeczy na porodówkę tzn ręcznik, coś do picia, koszula, rzeczy dla małego itd bierzecie jakaś osobna torbe? Czy to w jakiejś reklamówce i trzymać w tej dużej torbie? Podpowiedzcie plisss

Ja rano wyszłam na spacerek, bo i u mnie straszna duchota.. jest chyba 30 stopni ale tak mega nieprzyjemnie, bo nie ma czym oddychać.. teściowa postanowiła wpaść na kawkę i wróciłam dość szybko, ale przyniosła 2kg truskawek, więc rozgrzeszona

teściową się nie przejmuj na szczęście nie ma nic do powiedzenia
ale 2kg to nie można się złościć sama mam chęć się po nie wybrać

rzeczy na porodówkę będę miała w osobnej, małej torbie lub u tż w plecaku, bo bierze cały ekwipunek ze sobą

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dobry!
Ja dziś dla odmiany mam spokojny dzień w planach, choć na pewno znajdę sobie jakąś robotę w domu. Kończę drugie buciki Benia i jestem w połowie kocyka

No, gotowa jak gotowa - obkupiona
Spokojnie, to samo na pewno napiszesz za miesiąc!

To przykra sytuacja rzeczywiście Nie dziwię Ci się, że Cię to wkurza!

Udanych spacerów! Fajny wyjazd!
Kochana, Ty zwolenniczka aktywności na pewno dasz radę Wiesz, że to takie dobre zmęczenie.
Czasem z takim jednym 6-latkiem jest więcej zajęcia niż jak jest dwoje lub troje, bo trzeba go/ją cały czas zajmować, a jak jest ich więcej to się razem pobawią chociaż trochę

Ja mam w nd urlop i planujemy też mały wyjazd naszym zwyczajem, taki jednodniowy wypad do Liverpoolu - jeszcze nas tam nie było Choć coś nam klima siada w aucie, wiatrak buczy głośniej niż silnik i nie wiem czy ogarniemy to do weekendu
pochwal się jak skończysz
Stary 2018-05-23, 11:39   #3840
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja dla malej wezme osobno do małej torby

A wózek ma się podobać Wam a nie teściowej

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości