Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-23, 19:20   #3901
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

No to wchodzę z buta.

Folinko, prześliczne buciki, prawdziwy talent. Czy to jest trudne? Jakbym miała wziąć szydełko i włóczkę, ja, która nigdy nie szydełkowałam, poradziłabym sobie ze wzoru?

Tysia, czytając twojego posta o twoim mężu i stetoskopie, przypomniałam sobie, jak Burszynka pisała, że znalazła kiedyś stetoskopem, ale nie chciałam Ciebie zgasić Widać jak na dłoni, że kochasz męża, bo robisz mi frytki mimo tego wszystkiego. Mój to chyba musiałby mnie jeszcze na kebaba zabrać.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 19:25   #3902
norka93
Wtajemniczenie

A bo akcja z wózkiem była bardzo szybka. Kupiłam na olxie tego samego dnia jak kobieta wystawiła. Zapłaciłam 330 zł, w tym 38 zł wysyłka. Miało być 350, ale nie zauważyła wcześniej przetarcia na tej części materiału, który się zakłada, żeby dziecko przed mrozem w gondoli osłonić - no nie pamiętam jak to się zwie, ale nie śpiworek. I zwróciła 20 zł. Są slady użytkowania, ale nie rzucają się w oczy, na stelażu są jakieś tam ryski, ale o dziwo - nie pienię się na ich widok. Model to Jedo Fyn.

Eluś, pisz nam koniecznie co z mężem, ale pech.. Coś nasi mężczyźni tutaj, mają pecha do kontuzji. Pola, Ela..
IMG_20180523_201624.jpg

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-23 o 19:27
Stary 2018-05-23, 19:28   #3903
norka93
Wtajemniczenie

Emilka, widziałam twoje zdjęcia.. Ale z Ciebie modelka.. Ba, wyglądasz w ciąży lepiej niż niejedna zawodowa modelka.

Stary 2018-05-23, 19:29   #3904
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
A bo akcja z wózkiem była bardzo szybka. Kupiłam na olxie tego samego dnia jak kobieta wystawiła. Zapłaciłam 330 zł, w tym 38 zł wysyłka. Miało być 350, ale nie zauważyła wcześniej przetarcia na tej części materiału, który się zakłada, żeby dziecko przed mrozem w gondoli osłonić - no nie pamiętam jak to się zwie, ale nie śpiworek. I zwróciła 20 zł. Są slady użytkowania, ale nie rzucają się w oczy, na stelażu są jakieś tam ryski, ale o dziwo - nie pienię się na ich widok. Model to Jedo Fyn.

Eluś, pisz nam koniecznie co z mężem, ale pech.. Coś nasi mężczyźni tutaj, mają pecha do kontuzji. Pola, Ela..
Załącznik 7542921
śliczny wózek extra kolor! i jaka cena opłacało się szukać

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Emilka, widziałam twoje zdjęcia.. Ale z Ciebie modelka.. Ba, wyglądasz w ciąży lepiej niż niejedna zawodowa modelka.
dziękuję ale też mam momenty kiedy nie czuje się w swoim nowym ciele najlepiej
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 19:38   #3905
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
śliczny wózek extra kolor! i jaka cena opłacało się szukać

dziękuję ale też mam momenty kiedy nie czuje się w swoim nowym ciele najlepiej
Oj tak, opłaciło się. Jak wózek przyszedł, to mąż jarał się nim bardziej niż ja i mówił mi, że jestem ze mnie taki dumny, że udało się znaleźć taki wózek za stosunkowo niedużą cenę, przytulał, całował.. To, do czego mogłabym się przyczepić, to troszkę uciążliwe wpinanie gondoli w stelaż, ale przeżyję.

Nawet i najpiękniejsze mają czasem chwile słabości.

Kilka dni temu pisałam marudnego posta, to kilka dziewczyn odpisało, ale nie będę tutaj wyróżniać, coby Wam ego nie podskoczyło - Wy wiecie. Bardzo Wam wszystkim dziękuję, że jesteście. Za odzew, za towarzystwo, za wsparcie.. za wszystko. W piątek mam wizytę na ok. 10, zobaczę moje maleństwo po ponad 6ciu tygodniach.

Summer nam bardzo zamilkła, ciekawe jak tam z jej rwą kulszową..

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-23 o 19:39
Stary 2018-05-23, 19:41   #3906
pozytywnaj
Zadomowienie

Dziewczyny, które kupowały ciuszki używane :Jakie według was są adekwatne ceny do rzeczy używanych?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 19:46   #3907
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które kupowały ciuszki używane :Jakie według was są adekwatne ceny do rzeczy używanych?
Justynko, w lumpeksie udaje mi się znaleźć rzeczy w stanie idealnym za kilka zł. Przez lumpeksy stałam się na tyle pazerna, że nawet jak jest cena 5ciu zł w takim lumpie, to muszę się zastanowić nad kupnem, ale wiele chyba też zależy od mojego aktualnego humoru.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-23, 19:48   #3908
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Kropka

Aaaa i zapomniałam napisać ,że schudłam 400gLek arz mnie pochwalił

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
To właśnie zaznaczaj początek przy tym "ooo, znowu twardy"!

Polecam się Sama czasem grzebię w swoich postach, żeby sobie to i owo przypomnieć
No ba, prasowanie nie zając, jeszcze zdążysz

Żeby nie było za pięknie z szybkim i tanim zakupem wózka, to okazało się, że na stelażu z jednej strony są rysy (tak gdzieś na długości 10-15 cm) Dziś już infolinia nieczynna... Zgłosiłam problem przez stronę internetową, zobaczymy co zaproponują Z jednej strony to nic wielkiego, wiem, że wcześniej czy później tu i ówdzie się porysuje, ale z drugiej przecież, kurczę, nie kupowałam jakiegoś wybrakowanego towaru...
Folinka jeżeli nie przeszkadzają Ci ryski to może wyhandlujecie jeszcze jakiś rabat. Ewentualnie wymiana na nowy niezarysowany!
Te buciki są przecudowne! A robisz też przytulanki? Ostatnio widziałam takie piękne robione na szydełku i aż zachciało mi się taką posiadać. Ale na pewno nie zrobię, bo nie potrafię

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Kropko pokaz pazurki !
O jaaaa Folinko no slabo z tymi rysami na wózku dobijaj sie do nich bo towar ma byc pierwsza klasa a nie jakis wybrakowany !
Bursztynku, to mnie zdziwilas tym stetoskopem ! Ale moj mąż sie o tym nie dowie hahaha
Szanowny Pan wraca, więc smażę mu frytki

Wrzucam zdjęcie paznokci i gratis zdjęcie kosza prania. Tam jest wszystko- pieluchy kocyki i ubranka

Cytat:
Puk puk.. Przyjmiecie mnie jeszcze do swego zacnego grona?

Cytat:

Załącznik 7542921
No, żeby to był ostatni raz, że tak długo się nie odzywasz
Super wózek! I ta cena Gratki! Takie decyzje na spontanie chyba są najlepsze! Popatrz ile się zastanawiałaś czy kupić czy nie kupić. A on jest 2w1?

A dziewczyny dziękuję za odzew w sprawie mojej przyjaciółki! Z różnych powodów przy tym dziecku nie będzie chrzestną, ale lilou na pewno zamówię dla niej!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180523_180823.jpg (85,7 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180523_174439.jpg (59,2 KB, 59 załadowań)

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 19:51   #3909
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Justynko, w lumpeksie udaje mi się znaleźć rzeczy w stanie idealnym za kilka zł. Przez lumpeksy stałam się na tyle pazerna, że nawet jak jest cena 5ciu zł w takim lumpie, to muszę się zastanowić nad kupnem, ale wiele chyba też zależy od mojego aktualnego humoru.
bardziej muszę się zdać na olx. U nas kiepsko z lumpkami

Stary 2018-05-23, 19:53   #3910
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość

Folinka jeżeli nie przeszkadzają Ci ryski to może wyhandlujecie jeszcze jakiś rabat. Ewentualnie wymiana na nowy niezarysowany!
Te buciki są przecudowne! A robisz też przytulanki? Ostatnio widziałam takie piękne robione na szydełku i aż zachciało mi się taką posiadać. Ale na pewno nie zrobię, bo nie potrafię

Wrzucam zdjęcie paznokci i gratis zdjęcie kosza prania. Tam jest wszystko- pieluchy kocyki i ubranka

No, żeby to był ostatni raz, że tak długo się nie odzywasz
Super wózek! I ta cena Gratki! Takie decyzje na spontanie chyba są najlepsze! Popatrz ile się zastanawiałaś czy kupić czy nie kupić. A on jest 2w1?

A dziewczyny dziękuję za odzew w sprawie mojej przyjaciółki! Z różnych powodów przy tym dziecku nie będzie chrzestną, ale lilou na pewno zamówię dla niej!
Kropeczko, postaram się, żeby to był ostatni raz, szkoda tyłka.

Jak ja miałabym coś od przyjaciółki dostać, to połasiłabym się na jakiś bon na masaż czy do SPA (kocham to uczucie), zależy jakie finanse. No i od tego czy rzecz ma być pamiątką, jeśli tak, to jak najbardziej taka bransoletka.

Brzuszek też pierzesz? A wysoki jest ten kosz? Bo wydaje się, że to niewiele.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
bardziej muszę się zdać na olx. U nas kiepsko z lumpkami

Jeśli na olxie są ubranka za 2/3 zł sztuka, to przekonałam się, że w 80% będą zmechacone, rozciągnięte, itd., temu zniechęciłam się, ale wystarczy napisać do sprzedającego. No i widać, kiedy sprzedający jest ogarnięty, pisze wszystko ładnie w opisie.

Stary 2018-05-23, 19:54   #3911
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Norcia, faktycznie też dzisiaj pomyślałam o Summer!
Summer zostałąś wywołana do tablicy! Co u Ciebie? Daj znać

Cytat:

Hmm.. Norka już odpisała, a ona jest starym wyjadaczem lumpeksowym Ja jako początkująca i chodząca tylko do jednego, najfajniejsze rzeczy wyłąpuję na części gdzie jest wycena. I tam zazwyczaj są ceny 4-8zł w zależności od rzeczy (bodziak ok 4-5zł, fajniejsze spodenki/sweterek 6-8zł). Na części wagowej są ciuszki takie bazowe albo już bardziej zużyte, ale tam udawało mi się też fajne rzeczy wyłąpać i wychodziło niecałe 1zł za bodziak/rampers.

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-23, 19:55   #3912
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:

Hmm.. Norka już odpisała, a ona jest starym wyjadaczem lumpeksowym Ja jako początkująca i chodząca tylko do jednego, najfajniejsze rzeczy wyłąpuję na części gdzie jest wycena. I tam zazwyczaj są ceny 4-8zł w zależności od rzeczy (bodziak ok 4-5zł, fajniejsze spodenki/sweterek 6-8zł). Na części wagowej są ciuszki takie bazowe albo już bardziej zużyte, ale tam udawało mi się też fajne rzeczy wyłąpać i wychodziło niecałe 1zł za bodziak/rampers.
dziękuję za odpowiedź

Stary 2018-05-23, 19:55   #3913
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Elu o matko, jak nie urok to.... trzymajcie sie na tym ip i dawaj znac Kochana !
Folinko, butki cudo ! Ciezko uwierzyć, że te stopki będą takie malunie....
Norka wózek zacny, gondola nie jest dla Ciebie za nisko ?
Kropeczko pazurki wyglądają zacnie !

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 19:59   #3914
pola25
Zakorzenienie

Elciu co z mężem???

Norciu miło,że jesteś

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Kropko cudowne pazurki i.jeszcze piękniejszy brzuszek!

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Norciu ekstra wózek!!

Zua frytasy mniam,z mrożonych czy domowe?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 20:07   #3915
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Hmm.. Norka już odpisała, a ona jest starym wyjadaczem lumpeksowy Ja jako początkująca i chodząca tylko do jednego, najfajniejsze rzeczy wyłąpuję na części gdzie jest wycena. I tam zazwyczaj są ceny 4-8zł w zależności od rzeczy (bodziak ok 4-5zł, fajniejsze spodenki/sweterek 6-8zł). Na części wagowej są ciuszki takie bazowe albo już bardziej zużyte, ale tam udawało mi się też fajne rzeczy wyłąpać i wychodziło niecałe 1zł za bodziak/rampers.
Miałyśmy tutaj już różne tytuły, ale wyjadacza lumpeksowego jeszcze nie było.. Padłam!

Cytat:
Elu o matko, jak nie urok to.... trzymajcie sie na tym ip i dawaj znac Kochana !
Folinko, butki cudo ! Ciezko uwierzyć, że te stopki będą takie malunie....
Norka wózek zacny, gondola nie jest dla Ciebie za nisko ?
Kropeczko pazurki wyglądają zacnie !
Justynko, mogłaby być te 3 cm wyżej, ale nie narzekam, bo widziałam niższe. Materacyk znajduje się na wysokości 58 cm, co chyba nie jest najgorszym wynikiem. Wiem, że są wyże wózki, ale nie mogłam niczego rozsądnego znaleźć w niższej cenie. Duże, pompowane koła, kosz na zakupy osadzony nawet wysoko, amortyzacja mnie bardzo zaskoczyła, będę mogła bujać dziecia góra-dół . Mąż ma 190 wzrostu i słowem nie bąknął, że niski, więc jest w porządku. Gondola ze stelażem waży ok. 14 kilogramów. Jedyny wózek lżejszy, używany w miarę cenie to Navington Cadet, ale amortyzacja ponoć żadna, gondola niziutko osadzona.

Cytat:
Elciu co z mężem???

Norciu miło,że jesteś

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Kropko cudowne pazurki i.jeszcze piękniejszy brzuszek!

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Norciu ekstra wózek!!

Zua frytasy mniam,z mrożonych czy domowe?
Dziękuję!

Stary 2018-05-23, 20:07   #3916
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Polu frytasy domowe, sama tez zjadlam i jeszcze dwa kawalki czekolady..... będę sie smażyć w piekle dobrze, że mam te mleczka na zgage
Mąż tez juz zjadl fryteczki i obiecał, że jutro komoda bedzie skończona....zobaczymy

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 20:18   #3917
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Polu frytasy domowe, sama tez zjadlam i jeszcze dwa kawalki czekolady..... będę sie smażyć w piekle dobrze, że mam te mleczka na zgage
Mąż tez juz zjadl fryteczki i obiecał, że jutro komoda bedzie skończona....zobaczymy

Powiedz, że wizażowe ciotki też czuwają nad jego obietnicą. Ja lubię tylko domowe, takie pyszne som. Właśnie od miesięcy czekam aż mąż załatwi fryturę. Smażyłabym w kokosowym, ale ostatnio jak kupiłam 2 litry, to wywaliłam pieniądze w błoto, bo tak się pienił, że myślałam, iż mi z frytkownicy wyjdzie.

Stary 2018-05-23, 20:21   #3918
norka93
Wtajemniczenie

Jako że otrzymałam tytuł wyjadacza lumpeksowego (do tej pory śmiecham ), to pochwalę się ostatnimi łowami, 5 zł za sztukę, w dzień dostawy. Body jest lekko zakulkowane, ale ogolę golarką i będzie gites. Body i spodenki są z kompletu, więc tym bardziej cieszą, z Nexta. Tylko te paski w spodenkach mnie świerzbią, bo ni lubię.
IMG_20180523_204858.jpegIMG_20180523_204847.jpegIMG_20180523_204835.jpgIMG_20180523_204823.jpeg

Stary 2018-05-23, 20:24   #3919
pola25
Zakorzenienie

Folinka masz talent!

Zua trzymamy.męża za słowo!Jaki.cukier.po.fryt kach?

Norka kupilam olej.kokosowy,ale.go.jesz cze.nie uzylam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-23, 20:30   #3920
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Folinka masz talent!

Zua trzymamy.męża za słowo!Jaki.cukier.po.fryt kach?

Norka kupilam olej.kokosowy,ale.go.jesz cze.nie uzylam
Ja zmarnowałam nierafinowany chyba, no nie pamiętam dokładnie. Byłam bardzo zdziwiona reakcją. Może zrobię jeszcze jedno podejście? Ale tym razem na bank rafinowany.

Stary 2018-05-23, 20:33   #3921
pola25
Zakorzenienie

Norcia muszę sprawdzić,jaki mam.A Twoje łupy z lumpka boskie!
Stary 2018-05-23, 20:35   #3922
pozytywnaj
Zadomowienie

Norka cudowne

Dziewczyny jakie ręczniki pisalyscie do szpitala?

Stary 2018-05-23, 20:39   #3923
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Jako że otrzymałam tytuł wyjadacza lumpeksowego (do tej pory śmiecham ), to pochwalę się ostatnimi łowami, 5 zł za sztukę, w dzień dostawy. Body jest lekko zakulkowane, ale ogolę golarką i będzie gites. Body i spodenki są z kompletu, więc tym bardziej cieszą, z Nexta. Tylko te paski w spodenkach mnie świerzbią, bo ni lubię.
Załącznik 7543071Załącznik 7543076Załącznik 7543081Załącznik 7543086
super zdobycze

Kropka piękny manicure i jest tego prasowania trochę
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-23, 20:43   #3924
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Norka cudowne

Dziewczyny jakie ręczniki pisalyscie do szpitala?

Ja kupiłam 2 w jisk
Stary 2018-05-23, 20:44   #3925
folinka
Zadomowienie

Dziękuję, Kochane!

norciu, heeej!
Nie, wg mnie to nie jest trudne. A jeszcze akurat filmik z tymi konkretnymi bucikami jest fantastycznie zrobiony. Dziewczyna bardzo wolno i dokładnie pokazuje. Ale na pewno warto na początku poćwiczyć podstawowe oczka (łańcuszek, półsłupek, półsłupek nawijany, słupek), bo tak z marszu to mogłoby być trudne. I nie wiem, czy to byłby dla Ciebie problem, ale ten filmik jest po angielsku, choć jakiś ciekawy nieangielski akcent dziewczyna ma. Ogólnie prosto mówi, tyle że oprócz polskiego nazewnictwa oczek łatwiej będzie jak się już zajarzy angielskie (ja mniej więcej równolegle się uczyłam, bo jak szukam czegokolwiek to i po polsku, i po angielsku, bez różnicy, mam większy wybór wtedy ), ale bez tego też da radę, bo ona tak pięknie pokazuje.
Tak że zachęcam bardzo! Popatrz sobie:
https://youtu.be/FR2pW9Q_OTE
https://youtu.be/8YRcWBZf-6g
A, ja się wszystkiego uczyłam z youtuba, wzory pisane jeszcze słabo ogarniam.

Elciu, rany, to brzmi strasznie poważnie i nieprzyjemnie Oby wszystko było dobrze z mężem
Super przy tym, że u Ciebie jednak się uspokoiło! Z takimi skurczami niestety może być dwojako - z jednej strony np. 1-2h ze skurczami co 10 min mogą się zdarzać i być zupełnie nieznaczące, ale gdyby trwały dłużej to skrajnie mogłby to być przedwczesny poród. Czasem ta granica może być cienka. Więc najlepiej tak jak zrobiłaś - bez paniki, ale trzymać rękę na pulsie i upewnić się u lekarza przy najbliższej okazji, że wszystko jest ok Ale uff, jak tylko zobaczyłam litery "ip", to przestraszyłam się, że to u Ciebie jest źle...

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 20:45   #3926
norka93
Wtajemniczenie

Kupujecie osobne ręczniki do szpitala?

Stary 2018-05-23, 20:48   #3927
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Kupujecie osobne ręczniki do szpitala?
Kupiłam,bo w domu mam takie wyslużone.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-23, 20:49   #3928
folinka
Zadomowienie

Aaa norciu, super zakup, oby służył
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona. Jedo Fyn był kiedyś bardzo mocnym typem u mnie. Wyróżnia się bardzo moim zdaniem spośród innych częstochowskich.

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 20:56   #3929
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Skończone! Takie malunie

Załącznik 7542886

Załącznik 7542881
Cudeńka ♡

Stary 2018-05-23, 20:59   #3930
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję, Kochane!

norciu, heeej!
Nie, wg mnie to nie jest trudne. A jeszcze akurat filmik z tymi konkretnymi bucikami jest fantastycznie zrobiony. Dziewczyna bardzo wolno i dokładnie pokazuje. Ale na pewno warto na początku poćwiczyć podstawowe oczka (łańcuszek, półsłupek, półsłupek nawijany, słupek), bo tak z marszu to mogłoby być trudne. I nie wiem, czy to byłby dla Ciebie problem, ale ten filmik jest po angielsku, choć jakiś ciekawy nieangielski akcent dziewczyna ma. Ogólnie prosto mówi, tyle że oprócz polskiego nazewnictwa oczek łatwiej będzie jak się już zajarzy angielskie (ja mniej więcej równolegle się uczyłam, bo jak szukam czegokolwiek to i po polsku, i po angielsku, bez różnicy, mam większy wybór wtedy ), ale bez tego też da radę, bo ona tak pięknie pokazuje.
Tak że zachęcam bardzo! Popatrz sobie:
https://youtu.be/FR2pW9Q_OTE
https://youtu.be/8YRcWBZf-6g
A, ja się wszystkiego uczyłam z youtuba, wzory pisane jeszcze słabo ogarniam.

Elciu, rany, to brzmi strasznie poważnie i nieprzyjemnie Oby wszystko było dobrze z mężem
Super przy tym, że u Ciebie jednak się uspokoiło! Z takimi skurczami niestety może być dwojako - z jednej strony np. 1-2h ze skurczami co 10 min mogą się zdarzać i być zupełnie nieznaczące, ale gdyby trwały dłużej to skrajnie mogłby to być przedwczesny poród. Czasem ta granica może być cienka. Więc najlepiej tak jak zrobiłaś - bez paniki, ale trzymać rękę na pulsie i upewnić się u lekarza przy najbliższej okazji, że wszystko jest ok Ale uff, jak tylko zobaczyłam litery "ip", to przestraszyłam się, że to u Ciebie jest źle...
Cytat:
Aaa norciu, super zakup, oby służył
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona. Jedo Fyn był kiedyś bardzo mocnym typem u mnie. Wyróżnia się bardzo moim zdaniem spośród innych częstochowskich.
O matko, Folinko! Nawet nie wiesz ile twoje zdanie dla mnie znaczy! Jestem naprawdę zaskoczona i uradowana, że trafiłam na coś, co nasza Matka Guru patrzy przychylnie. Pamiętam jak pojechałaś po tych polskich czołgach.

A filmiki już polubione, dziękuję! Rzeczywiście, ona tak dokładnie pokazuje, że chyba nie da się nie zrobić, naprawdę dziękuję. No to teraz kupić szydełko, włóczkę i do dzieła.. Na jakim szydełku robiłaś? Każde ma swoją grubość, wielkość?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości