Okrągłe stoły na weselu - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-14, 14:40   #31
luna_laula
catwoman

Dot.: Okrągłe stoły na weselu

Cytat:
Napisane przez Anuszka9 Pokaż wiadomość
Co myślicie o okrągłych stołach na weselu? Jakie są za i przeciw?
Byłam na weselach, na których były zarówno okrągłe, jak i prostokątne stoły. Na moim na 100% będą okrągłe

Plusy:
-wygląd- gdy pierwszy raz zobaczyłam salę pełną białych stolików stwierdziłam, że wygląda to bardzo elegancko i stylowo.
-łatwość przemieszczania się po sali- zawsze ciężko było mi się wygrzebać z usadzenia przy prostokątnych stołach, szczególnie jak siedziałam gdzieś w środku pod ścianą. Na trzech ostatnich weselach, na których byłam ten problem zdecydowanie nie istniał, właśnie przez okrągłe stoły.
-integracja gości- już dawno ze znajomymi zauważyliśmy, że źle się nam rozmawia, gdy siedzimy przy podłużnych stołach, nie widzimy się, zasłaniamy się, trzeba do siebie krzyczeć. Przy okrągłych wszyscy widzą siebie nawzajem, tworzy się taką "wspólnotę".
-więcej miejsca- można się wygodnie usadowić i nikt nie bije nas łokciem, przystawki mogą stać na szwedzkich stołach, więc jak przy jakimś skończy się jedzenie, to nie będzie się szło podkradać go od innych gości
-schludniej- przed twoimi oczami nie leży przez całe wesele nadjedzona sałatka i rozpływająca się ryba w galarecie

Minusy:
-ciężej usadzić gości- musimy ich pogrupować w 10 osobowe wspólnoty, a czasem o to trudno.

Zalet stołów prostokątnych nie widzę i są dla mnie wyjątkowo nieładne wizualnie.

Edytowane przez luna_laula
Czas edycji: 2016-03-14 o 14:44
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-19, 11:36   #32
mmagduszka
Rozeznanie

Post Dot.: Okrągłe stoły na weselu

Odświeżam. Mam pytanie do dziewczyn które planują lub już miały na swoich weselach okrągłe stoły. Ile osób mieściły wasze stoły i czy przekąski zimne były na stołach czy był to szwedzki stół? Nasz sala dysponuje małymi okrągłymi stołami (jak na zdjęciu), przy których wg menadżera mieści się wygodnie 5 osób, a na styk 6. Niestety z doświadczenia mówił, że wtedy bardzo ciężko jest o podawanie zimnego bufetu na stołach (osobno będzie na pewno słodki stół), nawet przy zminimalizowaniu dekoracji kwiatowej do minimum. Czy któraś z Was również dysponowała takimi stołami? Menadżer Nam odradza, ale chcę sobie wyrobić całościowy pogląd, zanim zacznę to nieszczęsne planowanie stołów ;/
Stary 2016-03-19, 11:37   #33
mmagduszka
Rozeznanie

Zapomniałam oczywiście o dołączeniu zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png rys.png (301,9 KB, 47 załadowań)
Stary 2016-03-19, 11:42   #34
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez mmagduszka Pokaż wiadomość
Odświeżam. Mam pytanie do dziewczyn które planują lub już miały na swoich weselach okrągłe stoły. Ile osób mieściły wasze stoły i czy przekąski zimne były na stołach czy był to szwedzki stół? Nasz sala dysponuje małymi okrągłymi stołami (jak na zdjęciu), przy których wg menadżera mieści się wygodnie 5 osób, a na styk 6. Niestety z doświadczenia mówił, że wtedy bardzo ciężko jest o podawanie zimnego bufetu na stołach (osobno będzie na pewno słodki stół), nawet przy zminimalizowaniu dekoracji kwiatowej do minimum. Czy któraś z Was również dysponowała takimi stołami? Menadżer Nam odradza, ale chcę sobie wyrobić całościowy pogląd, zanim zacznę to nieszczęsne planowanie stołów ;/
Bardzo ładnie to wygląda jak przystawki są na stole szwedzkim. Ostatnio byłam na takim weselu i uważam, że to super rozwiązanie.
Stary 2016-03-21, 09:02   #35
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmagduszka Pokaż wiadomość
U nas były większe, bo dla 8-12 osób, siedziało tak zwykle 7-8. Przystawki w większosci były na osobnym stole w formie szwedzkiego bufetu, na stołach tylko jakieś dodatki, takie wiesz, na wykałaczkę - żadnych sałatek.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 09:14   #36
mmagduszka
Rozeznanie

Rozumiem, dzięki. No właśnie te stoły są na maks 5 osób i wtedy tak jak piszecie na stołach albo nic albo jakies niewielkie przystawki. Sala jest niewielka i jak dodatkowo jeszcze poza słodkim stołem i beczkowym piwem będę musiała wcisnąć szwedzki stół to nie będzie miejsca na parkiet. Trudno, chyba dam sobie spokój z tymi stolami.
Stary 2016-03-21, 10:46   #37
cranberry juice
ctrl alt delete

Mmagduszka, czyja dobrze kojarzę, że robisz przyjęcie dla ok. 30 osób? Jal ogólnie jestem wielkim zwolennikiem okrągłych stołów, tak w Twoim przypadku dałabym spokój. 5-osobowe stoły są IMHO zbyt małe, miałabyś zero pola manewru. Przecież jak Wasi świadkowie mają OT, to już będziecie mieli ciasnotę przy własnym stole.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-21, 10:53   #38
mmagduszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
Mmagduszka, czyja dobrze kojarzę, że robisz przyjęcie dla ok. 30 osób? Jal ogólnie jestem wielkim zwolennikiem okrągłych stołów, tak w Twoim przypadku dałabym spokój. 5-osobowe stoły są IMHO zbyt małe, miałabyś zero pola manewru. Przecież jak Wasi świadkowie mają OT, to już będziecie mieli ciasnotę przy własnym stole.
Dobrze kojarzysz Też tak stwierdziłam, że ciasnota byłaby niesamowita i będą stoły prostokątne, zadbam tylko o jakąś fajną, elegancką dekorację.
Stary 2016-04-07, 14:43   #39
Dagsy
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Jak przybieracie swoje okrągłe stoły?
U mnie jest na każdym stole świecznik, w który można wmontować mały bukiecik/wiązankę. Nie wiem do końca czy się na to decydować czy nie...
O rozsadzeniu gości zaczynam też właśnie myśleć, i muszę powiedzieć, że faktycznie to lekkie wyzwanie... I wychodzi na to, że para młoda będzie siedziała sama, więc chyba dla nas wezmę prostokątny (mama musi przy babci, teście też przy dziadku, świadkowie mają "dobrze dzieciate" już rodziny, i też w sumie wolą siedzieć ze znajomymi - z którymi nie za często się widują. Nie mam nic przeciwko, tylko się zastanawiam, czy jak usiądziemy sami, to czy nie będzie to dziwnie wyglądać )
Dagsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-08, 09:59   #40
Arielka1206
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dagsy Pokaż wiadomość
U mnie jest na każdym stole świecznik, w który można wmontować mały bukiecik/wiązankę. Nie wiem do końca czy się na to decydować czy nie...
O rozsadzeniu gości zaczynam też właśnie myśleć, i muszę powiedzieć, że faktycznie to lekkie wyzwanie... I wychodzi na to, że para młoda będzie siedziała sama, więc chyba dla nas wezmę prostokątny (mama musi przy babci, teście też przy dziadku, świadkowie mają "dobrze dzieciate" już rodziny, i też w sumie wolą siedzieć ze znajomymi - z którymi nie za często się widują. Nie mam nic przeciwko, tylko się zastanawiam, czy jak usiądziemy sami, to czy nie będzie to dziwnie wyglądać )
Według mnie nie powinno to wyglądać głupio że sami siedzicie chociaż ja nie wyobrażam sobie nie mieć przy stole mojej światowej a TZ świadka, jakoś tak się przyjęło
U mnie na sali są już gotowe dekoracje, w sumie to muszę ogarnąć co to jest.. generalnie nadal się zastanawiam nad okrągłymi stołami, chcemy miec winetki ale juz wiem ze bardzo ciężko będzie usadzic gosci w jakis sensowny sposob. Chociaz pewnie przy stołach łączonych miałabym ten sam problem.
Arielka1206 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-08, 10:46   #41
201604251028
Konto usunięte

Cytat:
A nie ma jednak opcji zeby rodzice siedzieli z wami przy jednym stole? Ewentualnie z babcią...? Na ile osób macie stoły?

Co do usadzenia gości, to mi o wiele łatwiej będzie to zrobić w przypadku okrągłych stołów, ale ciągle się nad nimi zastanawiam bo nie jestem do końca przekonana do bufetu szwedzkiego
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-08, 11:35   #42
Dagsy
Raczkowanie

Tak u nas się lekko kółeczko zamyka, bo potem jak rodzice z dziadkami siądą, to też by chcieli siedzieć z innymi członkami rodziny (których nie widują za często) - i też być między gośćmi, by dopilnować tu i tam, czy się goście dobrze bawią. Ogółem zupełnie mi to odpowiada, też lubię siedzieć na weselach wśród ludzi których znam i lubię Tylko trochę psuje mi to ogólną koncepcję ustawienia stołów.
U mnie też chyba deski z jedzeniem zjadą na szwedzki stół prędzej czy później, myślę że to fajna opcja tak naprawdę. I zmusi gości do ruszenia się z miejsca hehe
Dagsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-08, 11:39   #43
luna_laula
catwoman

Cytat:
Tak u nas się lekko kółeczko zamyka, bo potem jak rodzice z dziadkami siądą, to też by chcieli siedzieć z innymi członkami rodziny (których nie widują za często) - i też być między gośćmi, by dopilnować tu i tam, czy się goście dobrze bawią. Ogółem zupełnie mi to odpowiada, też lubię siedzieć na weselach wśród ludzi których znam i lubię Tylko trochę psuje mi to ogólną koncepcję ustawienia stołów.
U mnie też chyba deski z jedzeniem zjadą na szwedzki stół prędzej czy później, myślę że to fajna opcja tak naprawdę. I zmusi gości do ruszenia się z miejsca hehe
Moim zdaniem stoły przy których siedzą goście wyglądają lepiej bez przystawek. Jest więcej miejsca na dekoracje i żadna nadjedzona sałatka się na nas nie patrzy A co do usadzenia to ja chcę siedzieć ze świadkami i ich osobami towarzyszącymi, czyli w 6 osób. To jest najbardziej sprawiedliwa opcja.
Stary 2016-07-29, 12:17   #44
MsGo
Przyczajenie

Jeśli wesele jest małe i masz już koncepcje jak rozsadzić gości przy takich stolikach to ok, ale plis nie ładuj jakiś dużych dekoracji zasłaniających gości na środku stoika - ładnie wyglądają ale sprawiają że właściwie widzisz tylko 2 osoby po jednej z każdego boku i nic więcej
MsGo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-01, 08:08   #45
justyna188
BAN stały

Byłam na kilku weselach ze stołami okrągłymi i było pięknie. Sama chyba takie bym chciała na własnym. Problem w tym, że niektóre sale bankietowe ich po prostu nie mają. Na szczęście można wypożyczyć np. w Mil System http://milsystem.pl/pl/
justyna188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 14:54   #46
SchwarzOhneZucker
Raczkowanie

Ja raczej wolę kiedy stoły są połączone w jeden lub ewentualnie dwa długie stoły. Wtedy goście bardziej się ze sobą integrują. A przy okrągłych stołach tworzą się grupki co moim zdaniem nie jest fajne na takich imprezach. Poza tym ktoś może mieć później pretensje że został posadzony w tym a nie innym miejscu...
SchwarzOhneZucker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-23, 16:17   #47
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez SchwarzOhneZucker Pokaż wiadomość
Ja raczej wolę kiedy stoły są połączone w jeden lub ewentualnie dwa długie stoły. Wtedy goście bardziej się ze sobą integrują. A przy okrągłych stołach tworzą się grupki co moim zdaniem nie jest fajne na takich imprezach. Poza tym ktoś może mieć później pretensje że został posadzony w tym a nie innym miejscu...

Zawsze każdy będzie mógł mieć o coś pretensje i nie ważne jak go usadzisz u nas były okrągłe i nie było żadnych problemów z integracja. Sama tez lepiej się przy takich czuje ale ostatecznie i tak chodzi tylko o to jak podoba się młodym, bo to ich impreza

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2018-05-24, 01:14   #48
Nancy_M
Wtajemniczenie

Pod względem wizualnym dużo bardziej podobają mi się okrągłe stoły. Ale chyba bym oszalała, jakbym miała gości na stoły dzielić. Problem rozwiązał się sam, bo na sali mamy tylko prostokątne.
Nancy_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości