![]() |
#31 |
catwoman
|
Dot.: Okrągłe stoły na weselu
Byłam na weselach, na których były zarówno okrągłe, jak i prostokątne stoły. Na moim na 100% będą okrągłe
![]() Plusy: -wygląd- gdy pierwszy raz zobaczyłam salę pełną białych stolików stwierdziłam, że wygląda to bardzo elegancko i stylowo. -łatwość przemieszczania się po sali- zawsze ciężko było mi się wygrzebać z usadzenia przy prostokątnych stołach, szczególnie jak siedziałam gdzieś w środku pod ścianą. Na trzech ostatnich weselach, na których byłam ten problem zdecydowanie nie istniał, właśnie przez okrągłe stoły. -integracja gości- już dawno ze znajomymi zauważyliśmy, że źle się nam rozmawia, gdy siedzimy przy podłużnych stołach, nie widzimy się, zasłaniamy się, trzeba do siebie krzyczeć. Przy okrągłych wszyscy widzą siebie nawzajem, tworzy się taką "wspólnotę". -więcej miejsca- można się wygodnie usadowić i nikt nie bije nas łokciem, przystawki mogą stać na szwedzkich stołach, więc jak przy jakimś skończy się jedzenie, to nie będzie się szło podkradać go od innych gości -schludniej- przed twoimi oczami nie leży przez całe wesele nadjedzona sałatka i rozpływająca się ryba w galarecie Minusy: -ciężej usadzić gości- musimy ich pogrupować w 10 osobowe wspólnoty, a czasem o to trudno. Zalet stołów prostokątnych nie widzę i są dla mnie wyjątkowo nieładne wizualnie. Edytowane przez luna_laula Czas edycji: 2016-03-14 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
![]()
Odświeżam. Mam pytanie do dziewczyn które planują lub już miały na swoich weselach okrągłe stoły. Ile osób mieściły wasze stoły i czy przekąski zimne były na stołach czy był to szwedzki stół? Nasz sala dysponuje małymi okrągłymi stołami (jak na zdjęciu), przy których wg menadżera mieści się wygodnie 5 osób, a na styk 6. Niestety z doświadczenia mówił, że wtedy bardzo ciężko jest o podawanie zimnego bufetu na stołach (osobno będzie na pewno słodki stół), nawet przy zminimalizowaniu dekoracji kwiatowej do minimum. Czy któraś z Was również dysponowała takimi stołami? Menadżer Nam odradza, ale chcę sobie wyrobić całościowy pogląd, zanim zacznę to nieszczęsne planowanie stołów ;/
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam oczywiście o dołączeniu zdjęcia
![]() |
#34 | |
catwoman
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Rozumiem, dzięki. No właśnie te stoły są na maks 5 osób i wtedy tak jak piszecie na stołach albo nic albo jakies niewielkie przystawki. Sala jest niewielka i jak dodatkowo jeszcze poza słodkim stołem i beczkowym piwem będę musiała wcisnąć szwedzki stół to nie będzie miejsca na parkiet. Trudno, chyba dam sobie spokój z tymi stolami.
![]() |
#37 |
ctrl alt delete
|
Mmagduszka, czyja dobrze kojarzę, że robisz przyjęcie dla ok. 30 osób? Jal ogólnie jestem wielkim zwolennikiem okrągłych stołów, tak w Twoim przypadku dałabym spokój. 5-osobowe stoły są IMHO zbyt małe, miałabyś zero pola manewru. Przecież jak Wasi świadkowie mają OT, to już będziecie mieli ciasnotę przy własnym stole.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie jest na każdym stole świecznik, w który można wmontować mały bukiecik/wiązankę. Nie wiem do końca czy się na to decydować czy nie... O rozsadzeniu gości zaczynam też właśnie myśleć, i muszę powiedzieć, że faktycznie to lekkie wyzwanie... I wychodzi na to, że para młoda będzie siedziała sama, więc chyba dla nas wezmę prostokątny (mama musi przy babci, teście też przy dziadku, świadkowie mają "dobrze dzieciate" już rodziny, i też w sumie wolą siedzieć ze znajomymi - z którymi nie za często się widują. Nie mam nic przeciwko, tylko się zastanawiam, czy jak usiądziemy sami, to czy nie będzie to dziwnie wyglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie na sali są już gotowe dekoracje, w sumie to muszę ogarnąć co to jest.. generalnie nadal się zastanawiam nad okrągłymi stołami, chcemy miec winetki ale juz wiem ze bardzo ciężko będzie usadzic gosci w jakis sensowny sposob. Chociaz pewnie przy stołach łączonych miałabym ten sam problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do usadzenia gości, to mi o wiele łatwiej będzie to zrobić w przypadku okrągłych stołów, ale ciągle się nad nimi zastanawiam bo nie jestem do końca przekonana do bufetu szwedzkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Tak u nas się lekko kółeczko zamyka, bo potem jak rodzice z dziadkami siądą, to też by chcieli siedzieć z innymi członkami rodziny (których nie widują za często) - i też być między gośćmi, by dopilnować tu i tam, czy się goście dobrze bawią. Ogółem zupełnie mi to odpowiada, też lubię siedzieć na weselach wśród ludzi których znam i lubię
![]() U mnie też chyba deski z jedzeniem zjadą na szwedzki stół prędzej czy później, myślę że to fajna opcja tak naprawdę. I zmusi gości do ruszenia się z miejsca hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
catwoman
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Jeśli wesele jest małe i masz już koncepcje jak rozsadzić gości przy takich stolikach to ok, ale plis nie ładuj jakiś dużych dekoracji zasłaniających gości na środku stoika - ładnie wyglądają ale sprawiają że właściwie widzisz tylko 2 osoby po jednej z każdego boku i nic więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Byłam na kilku weselach ze stołami okrągłymi i było pięknie. Sama chyba takie bym chciała na własnym. Problem w tym, że niektóre sale bankietowe ich po prostu nie mają. Na szczęście można wypożyczyć np. w Mil System http://milsystem.pl/pl/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Ja raczej wolę kiedy stoły są połączone w jeden lub ewentualnie dwa długie stoły. Wtedy goście bardziej się ze sobą integrują. A przy okrągłych stołach tworzą się grupki co moim zdaniem nie jest fajne na takich imprezach. Poza tym ktoś może mieć później pretensje że został posadzony w tym a nie innym miejscu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
catwoman
|
Cytat:
Zawsze każdy będzie mógł mieć o coś pretensje i nie ważne jak go usadzisz ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Pod względem wizualnym dużo bardziej podobają mi się okrągłe stoły. Ale chyba bym oszalała, jakbym miała gości na stoły dzielić. Problem rozwiązał się sam, bo na sali mamy tylko prostokątne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.