![]() |
#1741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
AMILAMIJA ja mialam tak dwukrotnie (w 8 i 12tc) i tez lekarz nie zna dokladnej przyczyny. na wszelki wypadek lykalam duphaston do 17tc. teraz jestem w 33tc i dziecko rozwija sie bdb. mysle, ze nie masz powodu do zmartwien jesli usg nie wykazalo zadnych nieprawidlowowsci.
ps u mnie lekarze mowili, ze to moze byc od wysilku, przytulanek albo po porstu taki pseudo okres (tyle, ze u mnie to wystapilo wlasnie 8tyg po OM wiec to raczej nie to) - to tylko takie ich przypuszczenia
#1742 |
Zadomowienie
|
Amilamija Całe szczęście, ze jednak wszystko dobrze się skończyło, oszczędzaj sie kochana
![]() A ja miałam wczoraj urodzinki i tż zabrał mnie na wypasiony obiad..wszamałam prawie wszystko, potem jeszcze goście w domu-jak poszli to uderzyłam od razu w kimę
#1743 |
Rozeznanie
|
Kurcze jeden dzień mnie tu nie było a tu czytania dwie strony...;p
Sandrunia no nareszcie jestes bo ostatnio o tobie myślałam ze coś dawno cie tu nie było widac i juz sie zastanawialam czy nie daj Boziu cos nie tak czy poprostu wakacje ci sie przedluzyly ![]() ![]() Co do witaminek to zdecydowalam sie na feminatal 400 + DHA z wszystkich o jakich czytalam te wydaja mi sie najbardziej kompleksowe Ostatnio kilka razy dziennie zauwazam takie ciągnięcia w okolicy jajników i niewielkie skurcze w okolicach odbytu, nie boli mnie to ani nie przeszkadza ale wyraznie cos czuje... mam sie bac?? czy znowu panikuje... do doktora dopiero za 2 tyg...;/ mumi24 wszystkiego naj naj naj a przedewszystkim zdrówka ![]()
![]() |
#1744 |
Raczkowanie
|
AMILAMIJA, leż, leż i jeszcze raz leż kotek - widocznie fasolka tego potrzebuje.
Zamieściłam zdjęcie brzuszka w galerii zdjęć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja tylko na sekundkę wpadłam. W telegraficznym skrócie. Pozdrowienia znad super oceanu atlantyckiego. Fale gigantyczne, słońce świeci, wszyscy opaleni jak murzyni tylko ja cały czas jade na fltrze 50 i jestem blada jak ściana. Dzidzia zdrowa, ale ciągle spię ![]() Nie dam rady wszystkiego przeczytać więc mam nadzieję, że siobhan przekazała Wam moja wiadomość ![]() Zmkam na plażę. Dużo zdrówka dla Was wszystkich. Buziole, passionfruit
![]() |
#1746 |
Zadomowienie
|
Amis ja tez tak mialam od zbyt intensywnych przytulanek
daj na luz ze wszysktim i poglaskaj brzucha od ciotki wizazanki Mumi 100 lat 100 lat .... Passionfruit my wyruszamy juz dzisiaj wieczorem no balsam +50 juz czeka ![]() korzystaj z urlopu ile wlezie
#1747 |
Zadomowienie
|
Dzięki,
sytuacja dzisiaj identycznie jak wczoraj. Rano porcja brunatnego czegoć, potem jakieś śmiciuchy brązowe i resztki... Leżę. Co mi innego pozostaje. Mozliwe, ze to jakaś namiastka @. W poniedziałek mam genetyczne, to zwrócę uwagę na ksmówkę. Wcale mi nie wesoło, bo nie wiem za bardzo, co się dzieje. Lekarz mói, żebym się nie denerwowała i póki nie ma krwi, to bez paniki. Pociesza mnie tylko, ze u malucha wszystko pozamykane i ok. A było tak fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Rozeznanie
|
AMILAMIJA! No co Ty! Przecież sprawdziłaś, że u malucha wszystko jest ok! A słyszałaś, że sporo kobiet dowiaduje się np. w którymś miesiącu, że jest w ciąży? Wiesz dlaczego? Bo mają np. do 6 mies. normalnie okres (sama znam 2 takie osoby). A poza tym pewnie czytałaś też, że to się często zdarza. Nie masz się więc w ogóle czym przejmować!
A tym co na wakacjach - ogromnie zazdroszczę! Zwłaszcza oceanu! ![]() A mnie ostatnio z kolei kilka osób nastraszyło, że długa jazda samochodem może byc niebezpieczna. Juz zgłupiałam. Początkowo planowałam wakacje samolotem - nawet moja lekarka powiedziała, że nie ma przeciwskazań, ale czytałam z kolei, że samolot nie jest dla kobiety w ciąży. Potem jak juz z TZ ("na wszelki wypadek") ustaliliśmy wakacje samochodem, to jedna kuzynka opowiedziała mi jak to ona poroniła w 4 mies. po podróży do Zakopanego. Mówię Wam - zwariować można! Ja myślałam, że taka podróż samochodem w ogóle nie jest dla maleństwa męcząca, ja to się nawet relaksuję. A mówią - ciąża to nie choroba! A jak się czyta co to wymylają, że się "nie powinno" to się dochodzi do innych wniosków! Ja czuję się coraz lepiej, wychodzę z mdłości i wymiotów i żyć mi sie chce, i chciałabym skorzystać z lata! A filtry - to jakie? Macie jakieś sprawdzone? Bo gdzieś czytałam, że powinny być mineralne? W ogóle nie znam się na filtrach, bardzo rzadko ich używałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Zadomowienie
|
Bożenko Agusiu Dziękuje bardzo
![]()
#1750 |
Rozeznanie
|
Nie muszą byc mineralne, mają być ogólnie mówić "nieprzenikające" do krwioobiegu.
Spokojnie możesz uzywać Vichy, Loreala, Biodermy, LRP, Garniera.
#1751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1752 |
Zadomowienie
|
ja kupilam sobie skarpetki specjalne na loty samolotem i dlugie podroze, tak mi lekarka polecila. ale one tylko jezeli nie macie problemow z zylami
#1753 |
Rozeznanie
|
O! nie słyszałam! A mogłabys cos więcej na temat tych skarpetek? Czemu one służą? Itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zadomowienie
|
Mumi
![]() ![]() ![]() Amilamija - ja też mialam takie plamienia w 9 tygodniu , myslalam , że zawału dostanę ....Leż kochana a zobaczysz , że wszystko będzie ok!
#1755 |
Zadomowienie
|
gosiala Dzięki kochana
![]()
![]() |
#1756 |
Rozeznanie
|
Ale tu cisza dzisiaj... Chyba pogoda wywiala wszystkie z domów albo tak jak mnie na kanape
![]()
![]() |
#1757 |
Raczkowanie
|
W weekendy na naszym wątku jest zawsze najmniejszy ruch. Dziewczyny "urlopują" lub "rodzinkują"
![]()
#1758 |
Zadomowienie
|
Ja urzęduje to na balkonie to na kanapie...w tak upalne dni nic mi się nie chce....tż co chwila donosi tylko koktajle bananowo-maślankowe
![]() jutro jedziemy na urodziny chrześnicy tż-ta tam zawsze jest smaczne jedzonko, ![]() ![]()
#1759 |
Rozeznanie
|
Ta pogoda mnie wykończy...;/
![]() |
#1760 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Wczoraj bylismy nad woda nawet troszke sie opalilam lecz brzuszka ani na chwile nie wystawialam na slonce zreszta prawie caly czas siedzialam pod parasolem za to inne plazowiczki nie czaily sie ... cale porozbierane siedzialy na sloncu.Az mnie cos trafialo ![]() W piatek wizyta u gin juz sie doczekac nie moge.Ciekawe czy gin sie zgodzi jak bede u niego w piatek a zwolnienie poprosze od srody ?jak myslicie ?A szefowej powiem ze pani gin mowila ze musze odpoczac bo jestem przemeczona ![]() Lece sie szykowac do pracy ale goooorac ... Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczynki,
wrócilam z 3 dniowego odpoczynku i bylo fantastycznie. Wreszcie w Ire mamy lato!!! Nawet sie troszke opalialm na rekach i buzi ![]() Pozwiedzalismy, pojedlismy dobrego jedzonka, wybyczylismy sie za wszystkie czasy i tak nam sie podobalo, ze za tydzien znowu sie wybieramy na weekend :P Tak bylo fajnie, ze juz nie moge sie doczekac. ![]() Mumi - najlepszego ![]() Wszystkim zmartwionym i zatroskanym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Rozeznanie
|
Cześć Dzewczynki! Witam po weekendzie!
Ja też w końcu byłam nad jeziorem i się troszkę poopalałam! Już taka blada byłam, że stwierdziłam, że będę się opalać do pierwszej plamy ![]() ![]() A woda jaka cudowna w jeziorze! Śmiałam się, bo na razie nie kupiłam stroju i używam mojego bikiniii sprzed ciąży ![]() Wyglądam w nim trochę śmiesznie!!! Biust mam wrażenie się już nie mieści, a brzuch wygląda nie jak u kobiety w ciązy tylko jakby mi przybyło trochę kilogramów ![]() Ale szczerze - mam to gdzieś! Ale się troszkę zarumieniłam - i nie mam żadnej plamy na razie (tfu, tfu! odpukać!) |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój kostium tez za maly, oczywiscie w biuscie ![]() Zakupilam sobie nowy jednoczesciowy kostiumik na ta okolicznosc, aby brzusio byl zchowany ![]() No i na pewno bylo troszke brzuszka widac, na pewno ciazowego ![]() Wstawiaj fotosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko mój TŻ jest domorosłym fotografem i uwielbia robić zdjęcia, jak zabiera aparat to potem nic poza fotkami nie robi i mam za każdym razem sesję - po złożeniu której można zmontowac film - tyle zdjęć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
BAN stały
|
Ja wczoraj też nad wodą poleżakowałam... było świetnie - nie bylo tak ciepło bo od jeziora chłodny wiatr wiał
![]() ![]() ![]() ![]() A powiem WAM szczerze że wolałam tą bardziej pochmurna pogode, bo upał wykończy mnie w tej pracy ![]() ![]() Trzymcie się w te upalne dni!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój aparat jest analogowy, wiec jutro zaniose rolke do wywolania i w srode/czw powinnam miec odbitki. Jak cos z komóry bedzie ciekawego to wam pokaze ![]() Cytat:
W sumie pogoda to jest jeden z wazniejszych powodów dla których chce z tad wyjechac. Prawdziwe polskie lato, to jest to, ach, ale sie rozmarzylam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego wyszłam na słońce, żeby cerę trochę "podsuszyć" - chyba pomogło ![]() Humorki - raczej mnie nie łapią, chyba, że ...np. mamy gdzieś wyjść - gdzie będą ludzie -wtedy się wkurzam, że we wszystkim wyglądam okrooopnie! Nie mogę sie przyzwyczaić do swojego biustu na razi, który też dodaje mi gabarytu ![]() ![]() ![]() Generalnie mam dobry humor - czasem nawet wydaje mi się, że mniej się wkurzam niż przed ciążą, chociaż chyba to tylko mi sie tak wydaję, bo jak to stwierdzam przy najbliższych - to dziwnie na mnie patrzą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A wogóle to chciałam Was wszystkie serdecznie pozdrowić, bo coś rzadko pisuję... Dziś wybrałam się z mężem na nogach do Castoramy (jakieś 4 km) i tak mi słonko dogrzało, że myślełam, że nie wrócę... Kompletny czub ze mnie... w taką pogodę się z domu wypuszczać ![]() Teraz BARDZO czekam na czwartkową wizytę u doktorka i na TYLKO dobre wieści, a może i na wynik inwigilacji dzidziusiowej płci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Raczkowanie
|
Freshona, ja też mam wizytę dopiero 19 sierpnia ze względu na urlop ginki i to będzie po 5 tygodniach od ostatniej wizyty
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.