|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piersi
Cytat:
Da się. Metoda polega na ostrzykiwaniu piersi substancja na bazie kw. hialuronowego, ktory jednak po czasie sie wchlania. Niestety bardzo droga zabawa - ok 10-15 tys.. Moze sobie strzele takie cuś....tak po 30tce, jak już piersi nie beda az tak fajne ![]() Nie wierze ze lekarze wymysla kiedykolwiek metode ktora bedzie bezoperacyjna, bezpieczna i zapewni nam na cale zycie piekny biust, bo im sie to zwyczajnie nie oplaca. Nawet jesli takie piersi mialyby kosztowac kilkaset tysiecy dolarow. Tabletki? Jeszcze pewnie takie za 30 zl? Pfff no prosze was, cycki to za duzy biznes z ogromna grupa docelowa zeby lekarze wypuscili cos naprawde skutecznego na rynek wola co jakis czas rzucac jakas nowosc na ktora (po raz nty) rzuca sie miliony kobiet...
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przez ten szal "glamour'u" gwiazd, zapomnielismy jak wyglada normalne cialo.
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
zobaczcie sobie jeszcze tutaj: http://www.jordanmatter.com/view.asp...dband/nudes_01
stronka o podobnej tematyce jak tamten link. świetne zdjęcia. fajnie ze mozna gdzies jeszcze zobaczyc naturalne ciało a nie przerobki w photoshopach i silikony
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
mary_alice_young widzialam kiedys ta stronke, swietnie ze ja tu wkleilas. Chcialabym zeby wiecej dziewczat widzialo wlasnie takie zdjecia.
No nasze wyobrazenie o "normalnym" ciele jest "nienormalne".
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
bombowa stronka...jestem pod duzym wrazeniem...przede wszystkim naturalnosc
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
piersi potrafia byc rozne, a my widzimy tylko te w gazxetach, telewizji. Sama ne zdawalam sobie z tego sprawy.
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie naturalnosc
a tak poza tematem to slyszalam nawet teorie ze pieszczory partnera pomagaja na powiekszenie piersi <hahaha>
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie podobaja mi się moje piersi.
mam rozmiar 85-C.sa okrągłe,ale zawsze pozostaje niedosyt. dzięki wam zacznę doceniac to co mam i cieszyc się naturą. dodam,że po ciązy i karmieniu biust z miseczki A został do C. najgorsze jest to,że nigdy nie mogłam sie przepomóc i polubic biustonosza. jako nastolatka próbowałam spac w staniku,żeby się do niego przyzwyczaić. dziś noszę GO w okresie letnim,kiedy nie można biustu zasłonic kurtką,ale zaraz po przyjściu do domu ściągam "kaganiec" |
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
nienoszenie stanika tez deformmuje biust
wystarczy spojrzec na kobiety zyjace na dzikich terenach, gdzie ubrania i bielizna po prostu nie istnieje.
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak opadające piersi są zależne od ich kształtu,czyli budowy. z tego co pamietam to piersi dzielimy na kształt jabłkowy-czyli o szerokiej postawie i gruszkowe-o wąskiem ,a długim kształcie.te drugie sa bardziej narażone na opadanie,bez względu na wielkość. |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Wtajemniczenie
|
TmargoT widac ze bylas jeszcze na watku o dobieraniu wlasciwego rozmiaru. Dobrze dobrany stanik lezy tak, ze go sie wogole nie czuje.
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu chodzi raczej o psychikę,niż dobrze dobrany biustonosz. w.g.mnie mam dobrze dobrane staniki,ale zawsze przeszkadzaja mi ,może bardziej odpowiednie słowo-czuje go. |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kidedy byłam nastolatką,to miałam rozmiar A,więc biustonosz i tak nie był mi potrzedbny.zresztą w moich czasach nie wolno było w sklepie mierzyć staników.kupowało się na oko,dlatego to moja trauma. ps. dodam,że z majtkami nie mam takiego problemu
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
z tymin cyckami nie badzmy tak do przodu... ja mam niby duze rozmiar d ale sa takie rozwalone na boki i wiszace ze bez bluzki nie widac ze taki sa... kwestia dobrze dobranego stanika.. a zreszta na cyckach swiat sie nie konczy jakby wszyscy mieli duze dzyndze swiat stalby sie nudny...
|
|
|
|
|
#109 |
|
Winter is coming
|
TmargoT- jeśli masz 85 cm pod biustem(,mierzone naprawdę ciasno i na wydechu?), to nie powinnaś nosić stanika z takim obwodem. Sięgnij po 80 albo nawet 75 z odpowiednio dużą miską, bo twój stanik nie podtrzymuje ci w ogóle biustu. Zreszta sama piszesz że staników nie lubisz, więc nie mogą być dobrze dobrane? Ile masz cm w biuście? Najlepiej udaj się na lobby biuściastych i wpisz swoje wymiary w rozmiarowym, bo to twoje 85C na bank jest źle dobrane. Żeby nosić obwód 85 powinnaś mieć co najmniej 90 cm pod biustem i to bardzo ciasno zmierzone. Dobry stanik powinien być praktycznie nieodczuwalny w ciągu dnia. Jak nosiłam 75c to też zdejmowałam go od razu po wejściu do domu
Teraz moje staniki są tak wygodne, że dziwnie się czuję bez nich i łażę w nich po domu od rana do nocy
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceci otoczeni byliby duzobiusciastymi i zaczęli by narzekać. Zresztą zobaczyliby, ze duze tonie znaczy takie same jak na filmach
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez to ciasno.próbowałam nosić swoje stare staniki właśnie na 80 cm i powiem,że czyłam się klaustrofobicznie-koszmar.ogólnie 85 dobrze mi się nosi,ale nie lubię staników,bo jest mi w nich za goraco.to chyba fobia.jeśli przez 30 lat nie nauczyłam się nosić staników ,my ślę,że nigdy się nie przyzwyczaję. to tak jakbyście nałożyły pierscionek na palec.musi minąć czas i mieć chcęć zanim się przyzwyczaicie ps.75 się nie obejmę
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Winter is coming
|
TmargoT- a z jaką miską masz to 80? Bo jeśli miska jest za mała, to powoduje właśnie uczucie ciasnoty, bo biust, który nie mieści się w misce ucieka pod obwód stanika i pod pachy co powoduje właśnie uczucie zbyt ciasnego stanika. Problemem nie jest tu więc obwód, lecz zbyt mała miseczka. Jaka jest twoja miska w 85C? Nic ci nie wypływa góra, pod pachy, nie musisz poprawiać stanika w ciągu dnia i upychać do niego piersi??
Jeśli tak, to znaczy, że jest zbyt mała. Powinnaś przymierzyć 80 z miseczką minimum E,a przypuszczam, że większą. Ile masz w biuście? Ja przy 74 cm pod biustem zaczynałam od 65-tek i teraz wszystkie podszywam, bo są za luźne:/
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie uciekaja mi piersi pod pachy,bo nie mam duzego biustu,ale szeroki,dlatego wybieram miske C.gdybym byla szczuplejsza wybralabym B. C wszystko zbiera z pod pachy .wiem,ze mam dobrze dobrany stanik,ale dziekuje za pomoc |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Winter is coming
|
Cała przyjemność po mojej stronie, gadanie o stanikach to dla mnie sama radość:P No to widać, dlaczego 80C cię sciskał, dużo za mała miska. Przymierz kiedyś 80E albo F, co ci szkodzi, może się okazać, że będzie lepiej leżał. I nie bój sie literek, ja noszę 65G brytyjskie, polskie to jakieś 65J:P A to bardzo średni biust, wizualnie pewnie małe "D" hehe, chociaż stanik 75D jest na mnie sporo za mały
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam w domu stanik z okresu,kiedy brałam tabletki antykonc.rozmiar D.i mam powietrze przy brodawkach.robiłam porządki w szufladzie i przymierzałam go.moim problemem jest to,że miski w staniku muszą byc szerokie w fiżbinach. pod biustem mam 86- srednio ciasno , a w biuscie luźno mam 97/98.zrób mi pomiar |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś mnie kiedyś w tym wątku pouczał że nie ma małe B czy duże... A widzę że wy tu dalej jedziecie z małym D
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

wola co jakis czas rzucac jakas nowosc na ktora (po raz nty) rzuca sie miliony kobiet...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wystarczy spojrzec na kobiety zyjace na dzikich terenach, gdzie ubrania i bielizna po prostu nie istnieje.