Piersi - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-27, 00:52   #91
muammamija
Raczkowanie

Dot.: Piersi

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
glupie pytanie ale serio nie mam pojecia jaka jest na nie odpowiedz; czy da sie powiekszyc piersi ale nie operacyjnie?

Da się.
Metoda polega na ostrzykiwaniu piersi substancja na bazie kw. hialuronowego, ktory jednak po czasie sie wchlania. Niestety bardzo droga zabawa - ok 10-15 tys..

Moze sobie strzele takie cuś....tak po 30tce, jak już piersi nie beda az tak fajne

Nie wierze ze lekarze wymysla kiedykolwiek metode ktora bedzie bezoperacyjna, bezpieczna i zapewni nam na cale zycie piekny biust, bo im sie to zwyczajnie nie oplaca. Nawet jesli takie piersi mialyby kosztowac kilkaset tysiecy dolarow. Tabletki? Jeszcze pewnie takie za 30 zl? Pfff no prosze was, cycki to za duzy biznes z ogromna grupa docelowa zeby lekarze wypuscili cos naprawde skutecznego na rynek wola co jakis czas rzucac jakas nowosc na ktora (po raz nty) rzuca sie miliony kobiet...
muammamija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 01:37   #92
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BarbiKena Pokaż wiadomość
Masz racje. Porownujemy siebie do tworow z komputera, ktore naprawde nie istnieja, sa wytworem photoshopa. A po obejrzeniu tej strony naprawde zaczynam sie cieszyc ze mam taki a nie inny biust
Jak mam podobne odczucia po przejrzeniu tej stronki.

Przez ten szal "glamour'u" gwiazd, zapomnielismy jak wyglada normalne cialo.
Stary 2008-07-27, 02:01   #93
mary_alice_young
Wtajemniczenie

zobaczcie sobie jeszcze tutaj: http://www.jordanmatter.com/view.asp...dband/nudes_01
stronka o podobnej tematyce jak tamten link. świetne zdjęcia. fajnie ze mozna gdzies jeszcze zobaczyc naturalne ciało a nie przerobki w photoshopach i silikony
Stary 2008-07-27, 10:41   #94
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

mary_alice_young widzialam kiedys ta stronke, swietnie ze ja tu wkleilas. Chcialabym zeby wiecej dziewczat widzialo wlasnie takie zdjecia.
No nasze wyobrazenie o "normalnym" ciele jest "nienormalne".
Stary 2008-07-27, 12:44   #95
zaba123
Przyczajenie

bombowa stronka...jestem pod duzym wrazeniem...przede wszystkim naturalnosc
zaba123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 13:17   #96
Madaaa
Zakorzenienie

piersi potrafia byc rozne, a my widzimy tylko te w gazxetach, telewizji. Sama ne zdawalam sobie z tego sprawy.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 13:29   #97
Myszunia19
Zakorzenienie

faktycznie naturalnosc a tak poza tematem to slyszalam nawet teorie ze pieszczory partnera pomagaja na powiekszenie piersi <hahaha>
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 20:39   #98
mary_alice_young
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eternalvoyageur Pokaż wiadomość
nasze wyobrazenie o "normalnym" ciele jest "nienormalne".
dokładnie
Stary 2008-07-27, 21:23   #99
TmargoT
Zakorzenienie

ogólnie podobaja mi się moje piersi.
mam rozmiar 85-C.sa okrągłe,ale zawsze pozostaje niedosyt.
dzięki wam zacznę doceniac to co mam i cieszyc się naturą.

dodam,że po ciązy i karmieniu biust z miseczki A został do C.

najgorsze jest to,że nigdy nie mogłam sie przepomóc i polubic biustonosza.
jako nastolatka próbowałam spac w staniku,żeby się do niego przyzwyczaić.
dziś noszę GO w okresie letnim,kiedy nie można biustu zasłonic kurtką,ale zaraz po przyjściu do domu ściągam "kaganiec"
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 21:29   #100
Madaaa
Zakorzenienie

nienoszenie stanika tez deformmuje biust wystarczy spojrzec na kobiety zyjace na dzikich terenach, gdzie ubrania i bielizna po prostu nie istnieje.
Stary 2008-07-27, 21:36   #101
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
nienoszenie stanika tez deformmuje biust wystarczy spojrzec na kobiety zyjace na dzikich terenach, gdzie ubrania i bielizna po prostu nie istnieje.
napweno jest jakieś zniekształcenie,wiotczeni e skóry.
jednak opadające piersi są zależne od ich kształtu,czyli budowy.
z tego co pamietam to piersi dzielimy na kształt jabłkowy-czyli o szerokiej postawie i gruszkowe-o wąskiem ,a długim kształcie.te drugie sa bardziej narażone na opadanie,bez względu na wielkość.
Stary 2008-07-27, 23:50   #102
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

TmargoT widac ze bylas jeszcze na watku o dobieraniu wlasciwego rozmiaru. Dobrze dobrany stanik lezy tak, ze go sie wogole nie czuje.
Stary 2008-07-28, 09:34   #103
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eternalvoyageur Pokaż wiadomość
TmargoT widac ze bylas jeszcze na watku o dobieraniu wlasciwego rozmiaru. Dobrze dobrany stanik lezy tak, ze go sie wogole nie czuje.
watpię.a to,że tam bgyłam,bo dostałam link od znajomej.ciekawość
tu chodzi raczej o psychikę,niż dobrze dobrany biustonosz.
w.g.mnie mam dobrze dobrane staniki,ale zawsze przeszkadzaja mi ,może bardziej odpowiednie słowo-czuje go.
Stary 2008-07-28, 09:43   #104
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
ogólnie podobaja mi się moje piersi.
mam rozmiar 85-C.sa okrągłe,ale zawsze pozostaje niedosyt.
dzięki wam zacznę doceniac to co mam i cieszyc się naturą.

(...)
Ile masz obwodu pod biustem?? (mierzone ciasno, bez stanika)
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 09:50   #105
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doris1981 Pokaż wiadomość
ile masz obwodu pod biustem?? (mierzone ciasno, bez stanika)
84-przy wdechu,85 przy wydechu.
Stary 2008-07-28, 10:19   #106
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
84-przy wdechu,85 przy wydechu.
Acha, to sporo, bo już myślałam, że kolejna nieszczęsna, co ma 81-82 cm, a nosi 85.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 10:24   #107
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Acha, to sporo, bo już myślałam, że kolejna nieszczęsna, co ma 81-82 cm, a nosi 85.
ha,ha MOWIŁAM,ŻE TO KWESIA NASTAWIENIA PSYCHICZNEGO.
kidedy byłam nastolatką,to miałam rozmiar A,więc biustonosz i tak nie był mi potrzedbny.zresztą w moich czasach nie wolno było w sklepie mierzyć staników.kupowało się na oko,dlatego to moja trauma.

ps. dodam,że z majtkami nie mam takiego problemu
Stary 2008-07-28, 10:30   #108
czipsi1990
Raczkowanie

z tymin cyckami nie badzmy tak do przodu... ja mam niby duze rozmiar d ale sa takie rozwalone na boki i wiszace ze bez bluzki nie widac ze taki sa... kwestia dobrze dobranego stanika.. a zreszta na cyckach swiat sie nie konczy jakby wszyscy mieli duze dzyndze swiat stalby sie nudny...
czipsi1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 10:35   #109
velika
Winter is coming

TmargoT- jeśli masz 85 cm pod biustem(,mierzone naprawdę ciasno i na wydechu?), to nie powinnaś nosić stanika z takim obwodem. Sięgnij po 80 albo nawet 75 z odpowiednio dużą miską, bo twój stanik nie podtrzymuje ci w ogóle biustu. Zreszta sama piszesz że staników nie lubisz, więc nie mogą być dobrze dobrane? Ile masz cm w biuście? Najlepiej udaj się na lobby biuściastych i wpisz swoje wymiary w rozmiarowym, bo to twoje 85C na bank jest źle dobrane. Żeby nosić obwód 85 powinnaś mieć co najmniej 90 cm pod biustem i to bardzo ciasno zmierzone. Dobry stanik powinien być praktycznie nieodczuwalny w ciągu dnia. Jak nosiłam 75c to też zdejmowałam go od razu po wejściu do domu Teraz moje staniki są tak wygodne, że dziwnie się czuję bez nich i łażę w nich po domu od rana do nocy
velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 10:39   #110
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czipsi1990 Pokaż wiadomość
z tymin cyckami nie badzmy tak do przodu... ja mam niby duze rozmiar d ale sa takie rozwalone na boki i wiszace ze bez bluzki nie widac ze taki sa... kwestia dobrze dobranego stanika.. a zreszta na cyckach swiat sie nie konczy jakby wszyscy mieli duze dzyndze swiat stalby sie nudny...
I wtedy nagle idealne stałyby sie te małe Faceci otoczeni byliby duzobiusciastymi i zaczęli by narzekać. Zresztą zobaczyliby, ze duze tonie znaczy takie same jak na filmach
Stary 2008-07-28, 11:39   #111
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
TmargoT- jeśli masz 85 cm pod biustem(,mierzone naprawdę ciasno i na wydechu?), to nie powinnaś nosić stanika z takim obwodem. Sięgnij po 80 albo nawet 75 z odpowiednio dużą miską, bo twój stanik nie podtrzymuje ci w ogóle biustu. Zreszta sama piszesz że staników nie lubisz, więc nie mogą być dobrze dobrane? Ile masz cm w biuście? Najlepiej udaj się na lobby biuściastych i wpisz swoje wymiary w rozmiarowym, bo to twoje 85C na bank jest źle dobrane. Żeby nosić obwód 85 powinnaś mieć co najmniej 90 cm pod biustem i to bardzo ciasno zmierzone. Dobry stanik powinien być praktycznie nieodczuwalny w ciągu dnia. Jak nosiłam 75c to też zdejmowałam go od razu po wejściu do domu Teraz moje staniki są tak wygodne, że dziwnie się czuję bez nich i łażę w nich po domu od rana do nocy
o pięć centymetrów mniejszy?
przeciez to ciasno.próbowałam nosić swoje stare staniki właśnie na 80 cm i powiem,że czyłam się klaustrofobicznie-koszmar.ogólnie 85 dobrze mi się nosi,ale nie lubię staników,bo jest mi w nich za goraco.to chyba fobia.jeśli przez 30 lat nie nauczyłam się nosić staników ,my ślę,że nigdy się nie przyzwyczaję.
to tak jakbyście nałożyły pierscionek na palec.musi minąć czas i mieć chcęć zanim się przyzwyczaicie

ps.75 się nie obejmę
Stary 2008-07-28, 12:45   #112
velika
Winter is coming

TmargoT- a z jaką miską masz to 80? Bo jeśli miska jest za mała, to powoduje właśnie uczucie ciasnoty, bo biust, który nie mieści się w misce ucieka pod obwód stanika i pod pachy co powoduje właśnie uczucie zbyt ciasnego stanika. Problemem nie jest tu więc obwód, lecz zbyt mała miseczka. Jaka jest twoja miska w 85C? Nic ci nie wypływa góra, pod pachy, nie musisz poprawiać stanika w ciągu dnia i upychać do niego piersi?? Jeśli tak, to znaczy, że jest zbyt mała. Powinnaś przymierzyć 80 z miseczką minimum E,a przypuszczam, że większą. Ile masz w biuście? Ja przy 74 cm pod biustem zaczynałam od 65-tek i teraz wszystkie podszywam, bo są za luźne:/
Stary 2008-07-28, 16:10   #113
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
TmargoT- a z jaką miską masz to 80? Bo jeśli miska jest za mała, to powoduje właśnie uczucie ciasnoty, bo biust, który nie mieści się w misce ucieka pod obwód stanika i pod pachy co powoduje właśnie uczucie zbyt ciasnego stanika. Problemem nie jest tu więc obwód, lecz zbyt mała miseczka. Jaka jest twoja miska w 85C? Nic ci nie wypływa góra, pod pachy, nie musisz poprawiać stanika w ciągu dnia i upychać do niego piersi?? Jeśli tak, to znaczy, że jest zbyt mała. Powinnaś przymierzyć 80 z miseczką minimum E,a przypuszczam, że większą. Ile masz w biuście? Ja przy 74 cm pod biustem zaczynałam od 65-tek i teraz wszystkie podszywam, bo są za luźne:/
stary byl w rozmiarze 80-C

nie uciekaja mi piersi pod pachy,bo nie mam duzego biustu,ale szeroki,dlatego wybieram miske C.gdybym byla szczuplejsza wybralabym B.
C wszystko zbiera z pod pachy.
wiem,ze mam dobrze dobrany stanik,ale dziekuje za pomoc
Stary 2008-07-28, 16:19   #114
velika
Winter is coming

Cała przyjemność po mojej stronie, gadanie o stanikach to dla mnie sama radość:P No to widać, dlaczego 80C cię sciskał, dużo za mała miska. Przymierz kiedyś 80E albo F, co ci szkodzi, może się okazać, że będzie lepiej leżał. I nie bój sie literek, ja noszę 65G brytyjskie, polskie to jakieś 65J:P A to bardzo średni biust, wizualnie pewnie małe "D" hehe, chociaż stanik 75D jest na mnie sporo za mały
Stary 2008-07-28, 16:23   #115
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Cała przyjemność po mojej stronie, gadanie o stanikach to dla mnie sama radość:P No to widać, dlaczego 80C cię sciskał, dużo za mała miska. Przymierz kiedyś 80E albo F, co ci szkodzi, może się okazać, że będzie lepiej leżał. I nie bój sie literek, ja noszę 65G brytyjskie, polskie to jakieś 65J:P A to bardzo średni biust, wizualnie pewnie małe "D" hehe, chociaż stanik 75D jest na mnie sporo za mały
-miska F ZA DUŻA
mam w domu stanik z okresu,kiedy brałam tabletki antykonc.rozmiar D.i mam powietrze przy brodawkach.robiłam porządki w szufladzie i przymierzałam go.

moim problemem jest to,że miski w staniku muszą byc szerokie w fiżbinach.

pod biustem mam 86- srednio ciasno , a w biuscie luźno mam 97/98.zrób mi pomiar
Stary 2008-07-28, 16:29   #116
ImYourDestiny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cytryna21 Pokaż wiadomość
mi urosły po tabletkach anty z B na D
ale wiesz jak o duże piersi trzeba dbać żeby były jędrne i ładne żeby czasem nie sięgały do pępka! non top modelujące kremy do biustu, ćwiczenia , basen, sztywne staniki
a jakie dokladnie tabletki brałaś? zawsze mnie zastanawiało czy po każdych można uzyskać taki efakt czy są to jakieś wybrane
ImYourDestiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 16:32   #117
agusiajnw
Zakorzenienie

ktoś mnie kiedyś w tym wątku pouczał że nie ma małe B czy duże... A widzę że wy tu dalej jedziecie z małym D
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 16:32   #118
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImYourDestiny Pokaż wiadomość
a jakie dokladnie tabletki brałaś? zawsze mnie zastanawiało czy po każdych można uzyskać taki efakt czy są to jakieś wybrane
ja cilest,ale utyłam po nich strasznie
Stary 2008-07-28, 16:33   #119
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
ktoś mnie kiedyś w tym wątku pouczał że nie ma małe B czy duże... A widzę że wy tu dalej jedziecie z małym D
KTO?
Stary 2008-07-28, 16:43   #120
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
No nie ma, kochana. Zapewne większość twoich koleżanek nosi niewłaściwy rozmiar biustonosza i stąd dziwne legendy na temat dużego i małego B. A tak naprawdę niektóre powinny nosić D, inne C, a jeszcze inne E, czy autentycznie B. Wszystko zależy od obwodu pod biustem i jego stosunku do obwodu w biuście! Tylko, że niewiele kobiet zdaje sobie z tego sprawę. Niestety, nawet 90% kobiet w Polsce nosi nieprawidłowy rozmiar biustonosza. Smutne, ale prawdziwe.
To odpowiedź na moje pytanie, że 'jak to nie ma?"
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości