![]() |
#4051 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
![]() Stożki są straszne, tak niesamowicie odpychające, ale miękkich bez usztywnienia czy wkładek też nie lubię. ![]() Cytat:
![]() ![]() Polu, no to wybaczamy. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O tak, ucichła nasza Blanka, co to ma być. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewno, że wszystkie jesteśmy! I jeszcze mamy nawzajem swoje wsparcie ![]() Ale mój to nie Bugaboo, tylko Mountain Buggy ![]() Baw się dobrze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Nasza klima zrobiona na poczekaniu, tylko filtr był do wymiany - jedziemy w nd do Liverpoolu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4053 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kończę robić łososia na obiad, tym razem z mizerią ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4054 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj risotto ze szparagami i krewetkami ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4055 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4056 |
Wtajemniczenie
|
Polu, na co chcesz przepis ?
![]() Regular, sliczna kolorystyka ! W końcu wzieliscie bass soft tak ? ![]() Asiaczku wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i imienim ! Serniczki mniam ! Odo, ja bym jednak w białej sukience nie szla na wesele ![]() Norciu, link doszedł ! Summer, dobrze że sie odezwałaś, i mega ulga z tym zastojem w nereczce ! Kamień z serca kochana !!! O kurcze Folinko niezła ta bryka ![]() Komoda prawie skończona ! Amen dziewczyny. Mogę cos juz wkładać, chociaz teraz to juz sama nie wiem co gdzie i jak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4057 |
Wtajemniczenie
|
Zua Tak Kochana, zupełnie przypadkiem. Po prostu gwałtownie się obrócił i coś strzeliło, a potem na drugi dzień rano przy wstawaniu po dzwoniący tel rano doprawił się do reszty.
Regularkate Ech przez taka głupotę, kto by pomyślał..Dziękuję ![]() ![]() ![]() Asiaczku Pycha! ![]() ![]() ![]() Odowska Dziękuję Kochana! ![]() ![]() Norciu Ach a Ty tak tajemniczo z tym łóżeczkiem ![]() ![]() Kitosa Staramy się nie głaskać ![]() ![]() Dziękuję, że pytasz ![]() Summer Oo jakie duże maleństwo! ![]() ![]() Folinko, wiadomo jeśli chodzi o dzieciątko nie ma dyskusji. Wierzę i mocno trzymam kciuki, żeby było jak najlepiej dla Ciebie i synka! ![]() ![]() ![]() Ja już w domku dziś, po szlaonym zabieganym dniu. Ale mam zrobione pazurki, kolor na włosach zrobiony i odrazu trochę lepsze samopoczucie ![]() Odebrałam też dziś wyniki posiewu moczu, wysłałam maila do gin, na szczęście wszystko ok oprócz standardowych u mnie leukocytów w moczu. mam jeszcze więcej pić.. hmm jak? I femisept w dalszym ciągu. Synek pozwolił dziś poograniać sprawy i grzecznie w brzuszku siedział. Jest dobrze! ![]() Edit kurcze miałam wszystko pocytowane, tyle się napisałam i wszystko trafił szlag.. wrrrr nie gniewajcie się, jak kogoś pominęłam albo pomyliłam, ale już z pamieci dopisywalam nicki ech ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
Zua na to ciasto,co mialas dzisiaj robic
Elcia dobrze,ze leki.pomagają,z każdym dniem będzie lepiej.Ważne też ,że Twoje samopoczucie lepsze. Właśnie wstałam z drzemki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4059 |
Wtajemniczenie
|
Pola ja piorę ciuszki w 40st, prześcieradła wg metki, czyli 60st, tetrę i prześcieradła z ceratką w 90st. Ciuszki przejadę teraz jeszcze żelazkiem, żeby je dodatkowo zdezynfekować. Ciuszki kupione w lumpie najpierw wyprałam normalnie z naszymi rzeczami, a teraz wrzuciłam z resztą ciuszków w proszku lovela.
No więc trochę poprasowałam, ale nie jestem nawet w połowie. I tutaj pytanie do Was- czy zamierzacie później po każdym praniu prasować te ciuszki? Bo mi braknie doby i rąk do tego... Przecież to jest strasznie czasochłonne! Regular kolor wózka petarda! Super to wygląda! Norka podeślesz mi link do stanika, bo nic nie dostałam ![]() No ja też lubię jak pachnie pranie. A tutaj tak bez szału... Asiaczek wszstkiego najlepszego z okazji rocznicy i imienin ![]() Odowska mi apka mówi, że termin za 46dni, a patrząc na wielkość mojego Maluszka, to jest prawdopodobieństwo, że wyjdzie prędzej. No więc u mnie święty czas żeby coś zacząć robić ![]() ![]() Norka no piękne te łóżeczko- całkiem podobne do mojego, zwłaszcza ten karton (bo moje też jeszcze zapakowane) ![]() ![]() ![]() Summer ![]() ![]() ![]() ![]() Folinka ale masz sytuację... Nie zazdroszczę Ci jej... U mnie decyzję czy cc czy sn musiałby ktoś za mnie podjąć, bo sama nie wiedziałabym co zrobić... Zwłaszcza że u mnie Maluszek też jest raczej większy i trzyma się zawsze tej górnej granicy- dlatego ostatnio też zaczęłam myśleć o cc, albo bardziej mieć stracha przed sn ![]() Wózek macie czaderski! zUa ![]() Elaaa ja pokazywałam pazurki to Ty też pokaż! I włosy też ![]() Blanka Co u Was? Ja dzisiaj miałam i dalej zresztą mam rozpustę... Mąż musiał przed 12 jechać do pracy, więc obiadu dzisiaj nie robiłam. Zjadłam mrożoną pizzę, potem dwie drożdżówki a na 20 robię grila obiado-kolacyjnego dla męża, żeby mógł coś ciepłego dzisiaj zjeść... No więc gdybym sobie mierzyła cukier, to pewnie prześcignęłabym Was wszystkie ![]() Chciałam jeszcze coś napisać, ale zapomniałam... Kalafior ciążowy ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Już wiem co chciałam Wam napisać! Kupujemy fotel Ikea Ektrop ![]()
![]() |
#4060 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wyglada pysznie!!! Cytat:
Brawo za komodę. Nareszcie gotowa! Cytat:
Ellaaa pokazuj włoski i pazurki!!! Dziewczyny czy Wy Wszytskie robicie paznokciem kosmetyczki??? Miałam dzis wyciąć skorki ale czasu mi zabrakło. Kurczę No nie wiem gdzie ja ten czas gubię ciagle ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, wybaczcie,że zamilkłam ale mam od kilku dni jakiś spadek energii, dużo spię, a jak nie śpie to ogarniam mieszkanie + na nowo problemy z babcia,bo znów zaczynają się cyrki.
Do tego odebrałam wyniki Aspat,Alat,bilirubina w normie, tylko fosfataza alkaliczna znacznie podwyższona. Gin kazała mi powtórzyć w piatek, jak będzie rosła, to będziemy sie martwić i działać. Więc troche się denerwuje sytuacja. Od jutra już biorę się za pranie, ubranka zamierzam prać w 40\60 stopniach, proszek mam lovela + a odplamiacz FROSCH dla niemowląt w sprayu. Uzupełniłam pierwszą stronę, jak coś brakuje to krzyczeć ! ![]() Paznokcie robię sobie sama - żelowe, albo zwykłym lakierem. Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-05-24 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4063 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Folinko, u mnie dziś 34+3, więc właściwie identycznie mamy! Teoretycznie powinno być 33+4, ale ja się trzymam terminu z I USG a nie z om. U nas też cc równo z 39 tc, nie wcześniej i dlatego nastawiam się mniej więcej na 22-28.06., ale co się tak naprawdę wydarzy to nie wiadomo. W każdym razie muszę być najbardziej gotowa z nas wszystkich tutaj ![]() Dobrze, że z Beniem wszystko w porządku, tyle że widzę, podobnie jak ja, masz zagwozdkę z cc. No jest to trudna decyzja, ale na pocieszenie mogę rzec, że zazwyczaj czas weryfikuje wiele i podejmuje decyzje za nas, więc póki co nie łam sobie tym głowy. Ważne, żeby z tobą było wszystko w porządku - zwłaszcza to ryzyko zakrzepicy jest przerażające... Cytat:
![]() ![]() A co do naszych dzieciÓW - jest nas trzydzieści kilka...? Na bank będą za miesiąc rozpakowane, ważne, żeby wszystkie były zdrowe i żadne nie zostało napiętnowane stygmatem wcześniactwa ![]() P.s. orientujecie się, co będzie z nami wszystkimi po rozpakowaniu?? Przenosimy się na inny wątek czy jak? Fajnie byłoby pozostać w tym gronie nadal, tak żeby tylko tematy się nieco zmieniły i nic poza tym! ![]() Cytat:
![]() A tak przy okazji - gratuluję bryki, pamiętam, że jego wybór był dla ciebie niemal kwestią życia i śmierci, no i proszę - udała się i cena, i wózek! Elu, dzięki za miłe słowo ![]() Co do twojego męża - w zeszłym roku miałam skręcenie/naderwanie w odcinku szyjnym po wypadku samochodowym i powiem tak: (choć to pewnie zależy też od stopnia naderwania) ból potworny, utrzymujący się nawet do kilku tygodni, ale jeżeli nie ma żadnych zmian w odcinku szyjnym na poziomie kręgów lub dysków to uważałabym na kołnierz. Tzn. jeden lekarz zaleca, inny odradza, ale ważny jest zdrowy rozsądek. Przede wszystkim - osłabiają się mięśnie szyi, co wpływa potem na funkcjonowanie kręgosłupa w tym odcinku. Brak mięśni = brak amortyzacji ergo - narażamy się na wysunięcie czy przeciążenie dysku. I mimo że u mnie to naderwanie było dość poważne to zakładałam kołnierz tylko wtedy, gdy wychodziłam z domu albo siedziałam przed kompem (po to, żeby korygować postawę i nie nadwerężać mięśni przy typowej pozycji typu "głowa w dół"). To skróciło rehabilitację i spowodowało, że mięśnie nie sflaczały. To samo sugerowałabym twojemu mężowi. Niech weźmie to pod rozwagę. No, ale się rozpisałam ![]() A tak poza tym - gratuluję wam wszystkim wózków. Są śliczne! Gratuluję również finalizowania i dopinania kwestii wyprawkowych - zazdroszczę, bo ja utknęłam. Ani na wózek nie jestem w stanie zerknąć, ani pojechać po ostatnie drobiazgi. Przynajmniej wyprasowane i wyprane wszystko aż do rozmiaru 68 bodajże. Tylko komoda mi się skończyła ![]() Do prania zostały mi rożki. Jak to uprać?! Np. jeden mam cieńszy, bawełna + wypełnienie, a drugi minky. Jaka temperatura? No i co potem z prasowaniem?? Chyba to raczej nie jest możliwe...? Aha, mam jeszcze prośbę. Czy któraś z was mogłaby jeszcze raz wrzucić swój koszyk z Gemini? Nie mogę odnaleźć konkretnych postów, a dopinam swój i lada moment chcę go puścić, ale żebym sobie potem nie pluła w brodę, że o czymś zapomniałam ![]() P.s. naprawdę uważacie, że mój dzieć jest duży?? Bo mnie wychodzi, że w sumie jego waga wskazuje, że jest starszy tylko o tydzień, podczas gdy któraś z was (ale nie pamiętam która ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4064 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dodaje zdjecie pazurków, ale u mnie takie bardzo neutralne i klasyczne ![]() ![]() A włoski hmm teraz mam brzydkie już spięte w kucyk jak to po domu, jak wyprostuje jakoś na dniach a nie zapomnę to dodam foto ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi paznokcie robi siostra, nie zajmuje się tym profesjonalnie, ale mi odpowiada ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4065 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do prania, ja prałam rożek w 40stopniach wkładkę wyciagłam, wywirowalam na 800 obrotów i jest super. Minki się nie wypowiem, ale pewnie są jakieś wytyczne, może masz jakąś metkę bądź jakieś info od sprzedawcy? Koszyk z gemini mogłabym Ci jutro udostępnić, jak uruchomie kompa, bo dziś już nie znajdę czasu i siły. A może któraś z dziewczyn ma pod ręką, to może doda szybciej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4066 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja od pewnego czasu przestałam robic paznokcie szkoda mi czasu ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Elu, dziękuję, kiedy wrzucisz to wrzucisz, póki co bardziej myślę o wózku, więc gemini jeszcze chwilę poczeka. Jeszcze co do tej szyi - najzdrowszą i najbardziej naturalną postawą odcinka szyjnego jest tak wysoko uniesiona głowa, że pomiędzy koniuszkiem brody a końcem szyi (tak gdzie jest ten dołek obojczykowy) mieści się własna dłoń z obciągniętymi, zwartymi palcami. Przykładasz ją grzbietem do krtani w poprzek (nie na sztorc pazurami w brodę ![]() ![]() ![]() Dzięki za rady odnośnie rożków. W weekend się za to biorę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do wagi dziecia to nie wydaje mi się że jest duża ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4069 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka współczuje kłopotów z babcia! Dobrze ze podczytujesz i sie czasem odzywasz! Mam nadzieje ze to nic wielkiego z tymi wynikami! Cytat:
Taki jest najlepszy salon. Ja tez wiem ze włosy ułożyć sobie sama ułożę najlepiej i tak samo skórek mi nikt tak ładnie nie wytnie jak ja sama. Cytat:
Cytat:
No ja tego czasu nie potrafię wygospodarować a wycięte skorki to lubie miec ale fakt to trzeba wycinać ładnie co tydzien. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Summer Twój maluszek jak najbardziej ma prawidłową wagę,jest po prostu jednym z najstarszych,więc ma jedną z najwyższych wag.
Karolina ja sama maluję paznokcie. Elcia co z delegacją Twojego TŻ? Monya jak remont ?jak samopoczucie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4071 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() przeczytałam dwa raz i kumam jak tą rękę ułożyć , będę go pilnować ![]() dziękuję Kochana! a wrzucam moje gemini, jednak uruchomiłam to zuooo ![]() aaa glukozamina i bobik to nie dla mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Ja postanowiłam zaczekać z resztą zakupów,może jakieś promocje będą na dzień dziecka!
Na gemini już wydałam fortunę i chyba z tych rzeczy mam wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chciałam wpływać na jego decyzję, bo żyje z szefem dobrze i nie raz to on nam pomógł, czy poszedł na rękę ![]() musi zacisnąć zęby.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() KarolinaK od roku robię sama hybrydy w domu ![]() Zua ![]() ![]() ![]() Elaa koniecznie pochwal się fryzurą ![]() ![]() a paznokcie piękne ![]() Summer ![]() ![]() A fajnie byłoby się później gdzieś przenieść aby dalej mieć ze sobą kontakt ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4076 |
Wtajemniczenie
|
Blanka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do późniejszej grupy to pewnie jestem za żeby była i żebyśmy my tam były ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4078 |
Zadomowienie
|
Odowska fajnie że się odezwałaś i że wszystko ok
![]() Asiaczek wszystkiego naj z okazji imieninowo-rocznicowej. Summer dużo siły życzę i tej fizycznej i psychicznej przy tej rwie. No i oczywiście super wieści z wizyty ![]() Folinka masz ciężką decyzję przed sobą ale wiadomo że zdrowie Benia najważniejsze i na pewno wybierzesz to co dla was najlepsze ![]() A fura prezentuje się świetnie, naprawdę bardzo zgrabnie wygląda. Zua doczekałaś się w końcu na tą komodę ![]() Paznokcie też dama maluje i to najczęściej odżywką mają taki trochę cielisty kolor, mi to wystarcza. Co do rożków to całe bawełniane można na 40 a te z domieszką minky na 30 stopni taką informację dostałam jak zamówiłam od dostawcy a prasować tylko po stronie bawełny nie minky. Blanka mam nadzieję że wszystko będzie ok z wynikami ![]() Dziewczyny sesja brzuszkowo-rodzinna się udała przede wszystkim przez pogodę, martwiłam się bo zapowiadali burze. Niestety na wyniki trzeba trochę poczekać ale jestem bardzo zadowolona, zdjęcia wyszły super teraz tylko problem na które się zdecydować bo zrobiła ich 300 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4079 |
Zadomowienie
|
Blanka Trzymam kciuki za dobre wyniki. Postaraj się nie stresować bo też stres działa na organizm.
SummerAle już masz dużego maluszka ![]() A co do paznokci, jeszcze robicie hybrydy/żele? Ja stwierdziłam, że u rąk już zdejmę do porodu i maluje normalnym lakierem (tak to robię sobie sama hybrydy). A u nóg też mam w planie powoli likwidować. Chociaż nie wiem, trzeba mieć zdjęte i tu i tu do porodu? Nie orientujecie się może? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4080 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Za to dziś byłam na wizycie, u mnie aktualnie 34+1 i gin wystawiła mi L4 na miesiąc, i stwierdziła, że nie wie czy się spotkamy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.