![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
No wlasnie tak mi sie wydawało ze wstawiałam.
A dziewczyny ile tych majtek siateczkowych trzeba??? Chyba w ten weekend juz zacznę pakować torbe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam 3opakowania ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4113 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A swoją drogą podziwiam, że tak ogarniasz te elektryczne tematy - mój mąż pracuje w tej branży i powiem szczerze, że zawsze przy przeróbkach zostawiam to jemu, bo nie są to proste sprawy. Ja tam nie wiem, gdzie trzeba kabel 3, a gdzie 4-żyłowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj wieczorem dopadł mnie taki ból lewego biodra, nijak nie mogłam się ułożyć, prawdę mówiąc miałam kłopoty, żeby w ogóle dźwignąć się z łóżka czy nawet się przekręcić. Siedzieć - źle, chodzić - za długo źle, a teraz jeszcze leżeć nie mogę, jest naprawdę coraz gorzej ogarnąć ten brzusio ![]() Czy wszystkie macie już na 100% wybrane szpitale, w których chcecie rodzić? Ja ciągle się waham, mamy jeszcze pojeździć z Tż po porodowkach, żeby jakieś wrażenie zdobyć, ale wszędzie mam jakieś zastrzeżenia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4114 |
Rozeznanie
|
Hej.
Musze sie wyzalic ![]() ![]() Czekam tylko az mala sie urodzi i bede miec troche kasy to L tez sam zostanie. Mam juz go dosyc. ;( w dupie wszystko ma. Mysli ze jak odkurzy i pozmywa pare naczyn to juz mega duzo zrobil. ;( ide sie wyplakac ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4115 |
Zadomowienie
|
asiaczku, niestety dla Ciebie jesteś tu największym specjalistą od alergii!
![]() summer, w zasadzie nie wiem jakie jest tak ogólnie podejście do cc w UK, nie miałam z tym za bardzo styczności, ale też nie słyszałam za bardzo o skrajnościach, więc uznałabym, że raczej przeciętne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A pieska może będzie można odzyskać? albo wyprowadzać na noc ok 20 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4117 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4118 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Monya uwazaj na siebie i nie przeforsuj sie! Wiem, ze teraz duzo masz na glowie, jednak Twoje i Mareczka zdrowie są najwazniejsze!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jestem juz zdecydowana na szpital. Cytat:
![]() Dziewczyny, przebilam sama siebie. Rano stwierdziłam- co bede sama siedziec w domu, zadzwonie do mamy pojedziemy do miasta na zakupy, do rosska po pieluchy, bedzie mile przedpoludnie. W polowie drogi przypomnialo mi sie, ze miala byc dzisiaj dostawa drzwi i mialam na nich czekac w domu... no i w tym momencie zadzwonil tz gdzie jestem, bo oni stoja pod domem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropka No to faktycznie narobiłas z kiełbasa i drzwaiami ![]() Ja to juz tez wszystko musze zapisywać. Mam w przedpokoju wiszący kalendarz i tam jak tylko cos dostaje to zapisuje i z domu nie wychodze zanim nie sprawdze kalendarza. Bardzo przydatna sprawa. Chociaz tutaj to nawet jesli umówią Ci dostawę czegos to i tak dostawca musi zadzwonić do ciebie na godzine przed dostawa. To jest dosyc fajne bo nie musisz siedzieć w domu od rana do nocy i czekac. Poza tym czesto paczki zostawiają nawet pod drzwiami. Chociaz żałuje ze nie mam tutaj takiego przedsionka jak w starym domu bo tam to zawsze zostawiali w tym przedsionku a tutaj mam jedynie drzwi i moze zostawić pod drzwiami ale tylko jesli nie pada. Jak pada to musi kłopotać sąsiadów. A my z amazon zamawiamy mnóstwo rzeczy. Kilka razy w tygodniu cos dostarczają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4121 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() robię listy zakupów zapominając najpotrzebniejszych rzeczy i później się złoszczę na Tż, że tego nie kupił ![]() ale pamiętajmy, że zdarza się nawet najlepszym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciłam ze spaceru
![]() ![]() ![]() Stałam pół godziny w kolejce po truskawki ale warto było - są pyszne ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4123 | |
Wtajemniczenie
|
Jeśli polujecie jeszcze na jakieś wyprawowe rzeczy rzeczy to ruszają zniżki z okazji Dnia Mamy i Dziecka
![]() Bim.bla i malomi kids -20 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ostatnio kupowałam u nas już za 6,5zł/kg a 1kg czereśni jest za 10zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4124 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Karolina, wstrzymują się z kąpielą, powiadasz? Wyobraziłam sobie takie dziecko pięcio-, sześcioletnie nigdy nie kąpane ![]() A co do tych zapachów - w każdym drogeryjnym kosmetyku, mydle, płynie itd. jest alkohol, bo on jest i nośnikiem zapachu, i konserwantem. Tak czy inaczej, maluchy dopóki są w naszymn brzuchu nie mają styczności z żadnym zapachem, to jest środowisko pod tym względem jałowe, więc kiedy się rodzą, to natłok różnych zapachów pewnie jets dla nich obezwładniający. A jeszcze jak to niektóre babki potrafią się spsikać, to owady w promieniu kilometra padają trupem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak a propos szpitala. Ja też nie wiem, gdzie rodzić. Chciałabym udać się do jakiegoś specjalisty od cc, żeby nie ryzykować zabiegu robionego przez pierwszego lepszego na dyżurze, ale kompletnie nie wiem jak to załatwić. Pójść prywatnie do kogoś i powiedzieć mu wprost, że zapłacę, jak mnie weźmie na swój oddział i zoperuje?? No, chore... Wziąć skierowanie i uderzyć do innego szpitala niż przyjmuje mój prowadzący? Dla mnie to czarna magia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4125 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie mam możliwości leżenia całymi dniami więc liczę, że młody wyjdzie przed terminem. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Paznokcie sama robię w domu, mąż na poprzednią gwiazdkę kupił mi lampę do hybryd. Tak myślę, że teraz zrobię jeszcze na wszystkich paznokciach ale niedługo zdejmę u nóg na wszelki wypadek. Wczoraj miałam ktg, musiałam powtarzać po zjedzeniu czegoś słodkiego, bo księciu za mało się ruszał. Teraz kolejne w ponidziałek, od razu położna ma mi pobrać próbkę na gbs. Po powrocie do domu zaczęłam się czuć koszmarnie, przespałam się godzinę ale mało to pomogło. Piekła mnie twarz, miałam dreszcze, mdłości i brak sił. Dopiero koło północy mi przeszło. Dzisiaj jestem jeszcze słaba ale nie ma tragedii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
Emma, płatki mydlane to już raczej do problematycznej skóry. One dla mnie wręcz nieprzyjemnie pachną i ciuchy są po nich niemiłe w dotyku. Piorę w nich wszytko, pościele,koce, firany,wszystkie ubrania. Wcześniej pralam w Loveli tylko ubranka dziecka,ale potem szukaliśmy przyczyn ciągłych wysypek i już na płatkach zostaliśmy. Teraz jak uprałam dla Igi ubranka w Loveli żeby ona miała przyjemniejsze zapachy po narodzinach to bardzo mocno ją czułam, bo jestem odzwyczajona od zapachów. A gdy np upiorę męża ciuchy robocze w normalnej kapsułce to aż boli mnie nos od tej woni. Wyobrażam sobie jak taki noworodek musi odbierać wszelkie zapachy skoro mnie tak zaczeły drażnić.
Co do wanienki to mam jakąś większą kupioną ze stelażem w hurtowni dla dzieci. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mysle ze żaden zapach nie jest dobry dla takiego maleństwa.
Dlatego jesli jest bezwonne to bardzo dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4129 | ||
Wtajemniczenie
|
Emma wrzuciłaś info o promocjach i ja znowu wiszę w tych sklepach i się zastanawiam czy kupić przynajmniej jedną piękną rzecz
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomocy!!! Czy któraś z Was stosowała maść Arcalen na siniaki i stłuczenia w ciąży?
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4131 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Norciu daj znać jak malutka! ![]() Ajj wróciłam po wojażach z koleżanka.. oj długo mnie nie było, prawie od 9 ![]() Ale wpadła kawka mrożenia z lodami, pyszne makaroniki, serniczek, a potem zakupki.. ale jakoś dziś nic nie wpadło mi w oko ![]() Teraz muszę odpocząć trochę, a potem przygotować kalafiorek z młodymi ziemniaczkami i mizeria omm ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4132 |
Zadomowienie
|
Camelitos, gdzie to tak długo stałaś za truskawkami? Fsktycznie wyglądają fenomenalnie
![]() ![]() Gosia, ja nie stosowałam Arcalenu w ciąży, jednak ją znam i kojarzy mi się jako bezpieczny specyfik. Dopytaj się najlepiej farmaceuty albo przedzwoń do położnej. Wstawiłam pierwsze pranie. Ufff, co za krok milowy. Ja do białych mam proszek Biały Jeleń, jest hipoalergiczny, mam do niego zaufanie. Troszkę pachnie, ale zanim Magda sie urodzi, to ubranka wywietrzeją, bo nie mam planu prać drugi raz tego samego. Zresztą, mam taki ogrom ciuszków, że musiałabym oszaleć, chcąc prać to wszystko po kilka razy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4134 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dlatego chcemy pojeździć i wszędzie dokładnie wypytac, jak to ma wyglądać, co trzeba mieć swojego, bo faktycznie to może być potem problematyczne przy samym porodzie i pobycie. Mam nadzieję, że trzeba mieć prawdziwego pecha, żeby trafić na taką położną, która będzie wredna, chamska i będzie zmuszać np. do rodzenia na plecach... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze Wam pokażę, dostalam wczoraj 'trochę' ubranek po córce od mojego szefa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sie dzisiaj wzruszyłam. Byłam u rodziców na kawce i przyszła nasza mała przylepa i przytuliła się do brzucha i położyła łapkę na brzuchu.. Po chwili patrzę a łapka idzie do góry bo mój synuś przyłożył albo rączkę albo nóżkę w te miejsce i tak trzymał. A że ja za psami szaleje to zaraz to odebrałam, że mały tez będzie kochał psiak po mamusi i że to była próba pogłaskania. ![]() ![]() ![]() Potencjalny lokator zadowolony z mieszkania, powiedział że będzie negocjował cenę i jeśli wszystko będzie po jego myśli to wprowadza się zaraz po nas, więc nie musielibyśmy płacić za lipiec już. A nasze mieszkanko będzie wolne najpóźniej 22 czerwca więc wszystko nam się układa. Ale ja osobiście bym takiej osobie jak ta nie wynajeła mieszkania, ale to wybór właściciela a nie mój. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Sadam ale piesio fajoski. Jestem pewna ze maluszek pokocha psy za mamusia. Tez nie chciałabym nigdy byc zmuszona do podjęcia decyzji oddania jednego z moich piesiow. Rowniez mam nadzieje ze psy pokochają maluszka i na wzajem. Wiem ze psica nie lubi dzieci. Juz kilka czapnela, nie ugryzła ale tak czapnela uprzedzająco. Jednak wiem ze jesli chce to umie z dzieckiem zbudować wiez. I mam nadzieje ze z naszym taka wiez zbudują. Na pewno bedziemy z Tz od początku tego uczuli obojga. O psa sie nie boje bo pies jest bardzo kochany dla dzieci.
Zawsze przypomina mi sie wizja jak na weselu siostry Tz usiadł koło jednego z dzieci, oboje na trawie. Dziecko miało talerz pełen chrupkow jakis i nasz piesio nic nie ruszył tylko to dziecko go częstowało tymi chrupkami od czasu do czasu. A ten chłopiec miał chyba 6 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4140 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i urocze jest to, co piszesz o bliskim spotkaniu trzeciego stopnia ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.