![]() |
#4081 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4082 |
Wtajemniczenie
|
Ja zazwyczaj sama robie sobie paznokcie, do kosmetyczki chodze raz na ruski rok
![]() Dziewczyny może przeniesiemy wątek jak już wszystkie sie rozpakujemy z poczekalni do odchowalni i tam bedziemy kontynuować? Możemy też założyć klub tutaj na wizazu- zdaje sobie sprawe, że czesc z nas nie ma fb ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4083 |
Zadomowienie
|
Kropka nad i Dobry pomysł z kontynuowaniem wątku na wizażu w odchowalni ! 😌
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Bursztynem dzięki za odpowiedz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cambria, to juz lada moment i mozesz mała rodzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4084 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wow, gratki za komodę! Haha, osiołkowi w żłobie dano ![]() Cytat:
![]() Super, że tak Ci się udało pozałatwiać! Pięknie wszystko popisałaś, nic się nie martw ![]() Cytat:
![]() Ciekawa jestem, asiaczek, Twojego zdania w kwestii prasowania, nasza specjalistko od problemów skórnych i alergii ![]() kropciu, no ja też jestem w strasznej kropce ![]() Nie martw się tą wagą, nigdy nie wiadomo, jedna mama urodzi szybko 4 kg bobasa, a inna może mieć ciężki poród przy 3 kg... I z terminem porodu też różnie bywa, bo przecież wcale nie jest tak, że wszystkie duże dzieci rodzą się wcześniej, a małe później! Z piersiami to u mnie stara sprawa, więc znam się dobrze z tym guzkiem... Nikt też mnie specjalnie nie bada, tylko mnie to ostatnio pobolewa, dlatego dopytałam dziś. Z Lidusią miałam tak samo, że już w ciąży mi to się uaktywniło, więc chociaż tyle, że mnie to jakoś nie martwi, że to coś groźnego i wiem czego się spodziewać... Gratki za decyzję o zakupie! Cytat:
![]() ![]() Miło mi, że w razie czego będę mieć w Tobie towarzysza niedoli operacyjnych w tym samym czasie ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() Super, że sesja udana! ![]() Aaa właśnie! Oczywiście, że będziemy pisać dalej, jeśli tylko będą chętne ![]() ![]() Klub też jest jakimś pomysłem, ale nie lubię strasznie tam pisać, bo nie ma cytowania, więc gorzej tak poodpisywać na to co się chce. Inny sposób, żeby podzielić się paroma zdjęciami, to dodać je do albumu w swoim profilu wizażowym, "zaprzyjaźnić" się tu nawzajem albo ustawić widoczność dla wszystkich i tyle ![]() Jednak najczęściej kojarzę, że jest tak, że wszystko przenosi się na fb, nieliczne wątki ciągną się tu dalej. A te które nie chcą fb niestety odpadają...
![]() |
![]() |
#4085 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, trudno mi za Wami nadążyć, wiec tak szybko omiotlam wzrokiem posty.
Norcia stanik rzucil mi sie w oczy to poproszę o link ![]() Summer trzymam kciuki za Twoje i Kazia zdrowie Kitosa - super ze jestes juz po szpitalu Wózki super szczegolnie cybex balios mi sie podoba -nie pamietam ktora z Was kupila U mnie remont w szczycie, ja sie czuje na maksa zajechana i albo biegam ogladac co robia fachowcy albo leze na nic nie mam silytakze wybaczcie ze tak milcze. Teraz kuja sciany i robia elektryke a ja niestety nie mam kogo sie poradzic i rozne decyzje podejmuje w biegu typu czy zalozyc przewod 3 czy 4 zylowy albo ktoredy ma isc swiatlowod czy gdzie i jakie zasilanie przygotowac w przedpokoju kurde chyba musze isc na jakis kurs elektryczno budowlany ![]() Takze glowa mi peka od zmeczenia i tego remontowego zamieszania i chyba mi wychodzi nadmiar pracy przy przeprowadzce. wszystkim Wam sle usciski i kciuki za zdrowie wasze i waszych pociech w brzuszkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4086 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli nic nie możesz zrobić z wynikami, to nikt nie będzie krzyczał co najwyżej bardziej się Tobą zajmą, tak więc nie martw się na zapas.. a nóż wyniki się poprawia, jeszcze jest trochę czasu ![]() Cytat:
![]() Oszczędzaj się przy tej remontowej bieganinie, wiem jak ja odchorowałam przeprowadzkę i to moje latanie ciągle. Wiem, że to trudne, ale ile się nabiegasz tyle się staraj odpoczywać ![]() Ale i tak szacun, że wszystko to ogarniasz sama, masz do tego siłę i motywacje mimo problemów z ciśnieniem, tu szpital itd. twarda babka z Ciebie! Powodzenia! U mnie już pobudka.. Poczytam coś może, choć jestem mono głodna więc pewnie coś wrzucę w siebie tak dla oszukania żołądka ![]() Dziś wybieram się z koleżanka na ciuszki, a potem kawka na mieście ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4087 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja wczoraj miałam przyjemne popoludnie z przyjaciółka a potem wieczór filmowy z tz ![]() ![]() My też zaczynamy remonty - opróżniłam wszystkie meble w pokoju dziecięcym i tz będzie zdzieral z nich warstwę lakieru i malujemy na bialo. Pyli się strasznie ale wszystkie poprawę rzeczy mam zamknięte w pudełkach i schowane u nas w szafie. Mam nadzieje ze wystarczy i szybko to ogarniemy ![]() ![]() ![]() Ela, miłego spotkania z koleżanką i udanych łowów ciuszkowych ![]() Monyaa, nie forsuj się z remontem. Dbaj i uważaj na siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cambria wszystko będzie ok! Elcia miłego dnia! Monya oby remont szybko się skończył! Bursztynku nie mogę się doczekać rezultatu! Ja na nogach od prawie godziny,zaraz robię śniadanko,potem bułeczki z kruszonką. Koleżanka wpada z 2,5 mies. Wiktorią ![]() Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-25 o 06:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4089 |
Raczkowanie
|
Kitosa napisz proszę jak załatwiliscie PZU za szpital ? Chodzi o ubezpieczenie grupowe z pracy tak ?
![]() |
#4090 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Szok wstałam dzisiaj 40 minut później niż zwykle ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4091 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny! Do wczorajszych postów odniosę się potem, bo teraz szykujemy się na wyjazd do innego miasta, do ginekologa, zobaczę moje maleństwo!
![]() ![]() Cami, tyle dłużej spać, leniu Ty ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No na prawdę przesadzilam z tym spaniem ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia ![]() Ja się trochę bardziej nie wysypiam, bo odstawiam synka od piersi. Jutro kończy 2 latka i wreszcie się zebrałam za to ![]() Cambria, czyli możesz rodzić już niedługo ![]() Folinko, skoro żartujesz, że jestem specjalistą od problemów skórnych to się wypowiem ![]() ![]() Natomiast nie wyobrażam sobie prać po krótkim czasie ubranek w normalnych proszkach. To jest taka chemia, która styka się z ciałem bez przerwy, a skóra dziecka do 3ego roku jest jak pergamin i chłonie wszytko jak gąbka. Nie myślałam o tym tak dopóki nie miałam synka z problemami i nie zaczęłam czytać. Super jeśli skóra nie reaguje wysypkami itp. Ale to nie znaczy, że nic przez nią nie przenika. Amen ![]() Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
Norka kciuki za wizytę!
Asiaczku buziaczki dla Synka! Ovejta kciuki za remonty! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4095 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, Folinko, tym się będą różnić nasze decyzje o cc - u mnie chodzi o kręgosłup, a u ciebie o niewspółmierność barkową, ale tak czy inaczej sprowadza się do jednego... U was to, z tego, co słyszałam, są jeszcze większe obostrzenia jeśli chodzi cc, zgadza się? Moja siostra tam mieszka i wymyśliła sobie cc, niby jakąś podstawę miała, ale dość wątpliwą i lekarze ostro walczyli przeciwko jej cc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam dzisiaj! Po rozmowie z wami mam nieco lepszy humor niż ostatnimi czasy i staram się patrzeć optymistycznie w przyszłość (z mojej strony to nie lada wyczyn) i cieszyć drobiazgami. Informuję, że na smykoland jest -10% z okazji Dnia Matki. Zastanawiam się tam nad zakupem przewijaka i wanienki, bo tylko tego mi brakuje z wyposażenia. Dziewczyny, była dyskusja odnośnie wanienki, ale chciałam jeszcze dopytać: kupujecie krótszą (86 cm) czy dłuższą (102 cm)?? Któraś kupuje ze stelażem? Czym się kierujecie przy wyborze? Bo niby wanienka to tylko wanienka, ale sama już nie wiem... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Widzisz musisz częściej tu zaglądać to będziemy Ci humor poprawiać ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4097 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja również jestem za kontynuacją wątku po rozwiazaniu, bo gdzie będziemy szukać porad jak nie na wizażu? ![]() Ja coś nie mogę się obudzić od 7 leżę bez celu w łóżku, bo mam jakieś dziwne bóle brzucha.. Ale zaraz się zbieram, mój mąż ma dzisiaj urodzinki muszę dokupić kilka rzeczy do prezentu i pojechać po ciasto żeby w razie jakiś odwiedzin mieć czym poczestowac gości. A o 14 ma przyjsc chętny na nasze mieszkanie, trzymajcie kciuki bo jeśli zdecyduje że chce je wynająć to my nie będziemy musieli płacić za lipiec, bo do 7 sierpnia obejmuje nas okres wypowiedzenia.. Jak nie znajdzie się nikt chętny to niestety będziemy musieli jeszcze zapłacić mimo że już nas tu nie będzie.. U nas dzisiaj 32 tydzien czy to oznacza, że to już 8 miesiac? ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4098 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj też pospałam trochę dłużej niż ostatnio ![]() Cytat:
U nas w szpitalu można mieć pomalowane paznokcie jak się chce, kilka położnych na SR o tym mówiło ![]() ![]() ![]() ale wracając do tematu - na stopach hybrydy pewnie czerwone jak zwykle, a u rąk również, ale w jasnym kolorze ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() przed nami również malowanie drzwi, tzn tylko odświeżamy białą bejcą Cytat:
![]() mój lekarz nie praktykuje odsyłania na ktg, pod koniec ciąży wizyty są co tydzień, a jak mnie coś niepokoi - brak ruchów dziecka, krwawienie czy mocne skurcze to mam jechać na IP ![]() ostatnio właśnie mały jest leniuszkiem ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam nadzieję, że uda mi się dostać na porodowkę w Zabrzu mimo że nie jestem z tego miasta. Nawet wczoraj pobralam wypis rzeczy potrzebnych właśnie do tego szpitala. Moja koleżanka rodziła tam w zeszłym roku w lipcu i powiedziała, że nie powinni mnie odesłać że w razie czego dostawiają łóżka. Ale zobaczymy jak to będzie, póki co lipiec wydaje mi się tak odległy. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() już nie mają gdzie dostawić ![]() ![]() a bierzesz jakieś ubranka dla dziecka? myślę, że kilka pajaców mimo wszystko wezmę ![]() edit ale porodowe, personel i jedzonko bez zmian ![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-25 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4101 |
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Ktos chyba juz na FB pytał o to prasowanie. Ja to chyba wcale nie bede prasowała. Każde pranie susze zawsze wiec mysle ze ta temperatura powinna wystarczyć. Przeprasuje jedynie te ktore beda naprawde pogniecione
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-05-25 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4103 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja po moich wojażach. Powiem Wam, że tego było mi trzeba. Choć wczoraj to ok 10 km zrobiłam w tym wjazd kolejka na Kasprowy, jedynie co to jednak 3,5 h w aucie trochę bolały mnie plecy. Ale mam nowa piłkę do ćwiczeń muszę dziś jakieś znaleźć odciążające kręgosłup. Do postów się nie odniosę bo za dużo tego, ale pisalyscieo praniu- ja mam aż 4 Lovele- ale zamierzam prac pieluchy, wybrałam kiedyś swoje ubrania na próbę no i właśnie zadnego zapachu nie czuje
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4107 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wanienkę mamy dostać w prezencie od znajomych (zapowiedzieli się) i troszkę mnie to martwi bo nie wiem kiedy to nastąpi, jak ona wygląda i jak mam zaaranżować przestrzeń. Podobno ma jakąś wkładkę ze łatwo się kapie dziecko także samodzielnie (jak ktoś się boi) ale nic więcej nie wiem :/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to chyba dobrze ze niczym nie pachnie??? Ja wlasnie musze takiego proszku poszukać! Niemowlakowi zapach by bardzo przeszkadzał i drażnił. Sa płyny do płukania bezzapachowe. Ja takiego użyje wlasnie. Wiecie ze przy IVF przy transferze zarodka to nie wolno miec zadnych perfumow ani niczym pachnieć... prysznic trzeba brać w płynie bezzapachowym. Ja nawet kupiłam szampon do wlosow bezzapachowy ktory wcale nie jest łatwo dostać. A to wszytsko dlatego ze zarodki nie lubia zapachów (wszystkie zapachy zwykle maja jakis alkohol w składzie co jest zabójcze dla zarodków)... dlatego mysle ze skoro niczym nie pachną to bardzo dobrze. Zapach dziecka bedzie tym najprzyjemniejszym zapachem i nie powinien byc niczym okryty ![]() Zreszta czesto ludzie mowia ze niemowlak po pierwszej kąpieli juz nie pachnie niemowlakiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie dobrze ze nie pachnie- wiadomo zapachy- chemia. Ale po pierwsze jakiś jestem przyzwyczajona do tego ze pranie mi płynem do płukania pachnie, a po drugie dziewczyny tu pisały ze po wypraniu w Loveli maja taki ładny zapach. A ja kompletnie nie czuje. W ogóle to pamietam z dzieciństwa jak się np kuzyni rodzili taki dzidziusiowy zapach, kiedyś kupiłam sobie nawet mydełko bobas ale ono tez mi kompletnie nie pachnie, kojarzycie może te zapachy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4110 |
Wtajemniczenie
|
Polu, nie robikam w koncu teho ciasta, ale zaraz poszukam przepisu.
Kropko - jak po grillu ? Ja zauwazylam, że u mnie powoduje On sroga zgage, więc póki co odpuscilam pyszności ![]() Karolinko w temacie paznokci to mąż mi kupil na urodziny taki zestaw startowy z neonail z lampą, lakierami itp i robie sobie sama w domu tak co 2-3 tygodnie. Summer wsiade na kompa to wrzucę moj koszyk z gemini i tez z checia jeszcze raz zerkne na pozostałe, bo czas zamawiać. Co do przeniesienia sie, to zazwyczaj dziewczyny piszą w odchowalni - tam zaklada sie wątek mamusiowy, ale to jak juz wszystkie urodzimy ![]() Cambria, super, że wizyta udana ! O matko, to Ty juz za miesiąc mozesz mieć Małą przy sobie ![]() Summer my kupilismy wanienke z ikei, nawet nie wiem jak dluga jest ![]() Karolinko spojrzalam na Twoją bryke i przypomnialam sobie, że jyz ją wstawialas ! Na sniadanie zjadlam makaron z truskawkami. Wczoraj wieczorem poklocilam sie z mężem, ale dzis juz chyba w miare dobrze jest. Zaraz zrobie sobie kawkę. Jutro komunia, a mi sie tak nie chce iść..... moze dlatego, że nie bardzo trawie szwagierke i jakos wszystko co z nią zwiazane dziala mi na nerwy.... wiem, że dziecko to dziecko, nie jest niczemu winne itp a i tak jakos nerw mnie bierze.. moj mąż jest chrzestnym i kupilismy mlodemu nowy rower. Teściowa dołożyła bo sami bysmy nie dali rady takiej kasy szczegolnie teraz, a mąż jeszcze chce stowke w kopercie wrzucić... nie chce sie sprzeciwiac, bo wiem, że ten dzieciak i tak jest traktowany strasznie po macoszemu przez matkę ( ona ma teraz nowego meza i córkę z nim), ale z drugiej strony wszyscy tak wokol noego skaczą wlasnie przez to, a babcia to juz w ogóle... staram sie w sobie jakos zagluszyc te negatywne emocje, nie lubie ich, ale czasem mi przykro, że tak sie dzieje, bo wiem że Rozalka nigdy nie "wygra" w tym wnuczęcym wyścigu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.