Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-25, 14:56   #4141
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Kropko, ja to wszystko mam obcykane, czytałam wielokrotnie i nie mam wątpliwości co do szpitala, tylko raczej co do lekarza

Gosiu, mój lekarz pracuje, ale nie do końca jestem przekonana czy chciałabym, żeby mi robił cc

Kate, nawet kot zwątpił, jak zobaczył tę ilość

Ale pcheła!

No i urocze jest to, co piszesz o bliskim spotkaniu trzeciego stopnia jeden z moich kocurów często trycia mnie łbem po brzuchu i ociera się o niego. Czasem ugniata i ssie te okolice i też mnie to wzrusza

Karolina, mój pies też nie lubi dzieci, bo jest nieprzyzwyczajony, ale ja podchodzę do tego tak: pojawi się w stadzie nowy członek i trudno - będą musieli się dotrzeć. Poza tym uważam, że kluczowe jest właśnie dzielenie się żarciem. Kumpel, któremu z paszczy wypadają same pyszności, by wylądować na podłodze, zawsze będzie kumplem najlepszym

Oj Summer oczywiscie!!!! Tutaj masz całkowita racje. Jedzenie (a wiem ze to jedno z największych motywatorów moich psow) bedzie kluczowe . I wiem ze Piesie w mig zrozumieją ze nowy członek stada to masa pysznych przekąsek .
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 15:01   #4142
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Oj Summer oczywiscie!!!! Tutaj masz całkowita racje. Jedzenie (a wiem ze to jedno z największych motywatorów moich psow) bedzie kluczowe . I wiem ze Piesie w mig zrozumieją ze nowy członek stada to masa pysznych przekąsek .
Ostatnio byli u nas znajomi z roczniakiem i nasz pies powarkiwał, był przestraszony i generalnie na nie. Ale jak małemu zaczęły wypadać z rączek i buzi różne smakowitości, to nie byłam w stanie zapanować nad naszym milusinśkim. Dopadł do synka znajomych i wyczyścił mu rączki i dywan. W nagrodę dostał grubym talerzykiem po łbie i nawet go to nie ruszyło

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 15:06   #4143
pola25
Zakorzenienie

Patrycja a nie da się jakoś konstruktywnie porozmawiać z mężem? Strasznie Ci współczuję.Facetom to trzeba pewne rzeczy dosadnie.powiedzieć!

Camelitos ja wsuwam.truskawki.na potęgę!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 15:43   #4144
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Ostatnio byli u nas znajomi z roczniakiem i nasz pies powarkiwał, był przestraszony i generalnie na nie. Ale jak małemu zaczęły wypadać z rączek i buzi różne smakowitości, to nie byłam w stanie zapanować nad naszym milusinśkim. Dopadł do synka znajomych i wyczyścił mu rączki i dywan. W nagrodę dostał grubym talerzykiem po łbie i nawet go to nie ruszyło

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Wiecie co ale jestem zła. Dokładnie 6 tygodni temu zamówiliśmy meble do pokoju dla maluszka, szafa, komoda z przewijakiem i łóżeczko. Znaleźliśmy je na stronie z ktorej uprzednio cos zamawialiśmy ale juz ich nie mieli wiec Tz znalazł inna firm oferująca dokładnie te same meble za ta sama cenę... zamówiliśmy z tej firmy. Dostawa miała byc w ciagu 3-5 tygodni. Skontaktowałam sie z nimi dwa tygodnie temu aby upewnić sie ze wszytsko jest ok. Dostałam potwierdzenie ze dostawa bedzie miedzy 22-25 maja... (6 tygodni pozniej)w srode znowu do nich sie odezwałam zeby sie dowiedzieć kiedy w koncu to dostanę. Powiedzieli ze musza sprawdzić i ze odezwa sie najpóźniej w czwartek. Oczywiscie nikt sie wczoraj nie odezwał. Dzis od rana pisze im an czacie i dzwonie i znowu dostaje wiadomość ze mam czekac na wiadomośc ze czekają z produkcji na informacje...
No i weszłam przypadkowo na stronę z opiniami o tej firmie I chce mi sie płakać . Same zle opinie. Nikt nie dostał mebli na czas. Ludzie piszą ze nie dostali pieniędzy zwróconych. Ktos napisał ze tak jak my zamówił zestaw mebli 10 tygodni przed narodzinami dziecka. Dziecko juz jest na swiecie a oni nadal mebli nie maja ani pieniędzy...
Ale jestem zła ze nie poczytałam o tej firmie wczesniej .
Stary 2018-05-25, 15:46   #4145
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez mysle ze żaden zapach nie jest dobry dla takiego maleństwa.
Dlatego jesli jest bezwonne to bardzo dobrze.
zgadzam się stąd płuczę ciuszki dwa razy

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ja mam chyba 5szt tych siatevzkwych majtek. Ale chciałabym jak najszybciej ubrać zwykle bawełniane, kupiłam kilka sztuk w większym rozmiarze

Ja byłam zdecydowana na szpital, ale ostatnio ciągle słyszę kiepskie opinie głównie o położnych.. za to wyższy stopień referencyjności, to szpital wojewódzki. W moim mieście znowu warunki tragiczne szpital działa warunkowo do końca roku, bo prawie się wali.. ale za to położne podobno super, wszyscy chwala.. i na co postawić? Aa do tego u mnie w mieście mam 3min, a do tego wojewódzkiego 15min ekspresówka

U mnie też truskawki około 6zl, a czereśnie 19zł.. wrrr

Norciu daj znać jak malutka!

Ajj wróciłam po wojażach z koleżanka.. oj długo mnie nie było, prawie od 9
Ale wpadła kawka mrożenia z lodami, pyszne makaroniki, serniczek, a potem zakupki.. ale jakoś dziś nic nie wpadło mi w oko
Teraz muszę odpocząć trochę, a potem przygotować kalafiorek z młodymi ziemniaczkami i mizeria omm

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ale miałaś miłe popołudnie i obiadek też się pyszny szykuje

Regularkate zazdroszczę dostawy ubranek! super jest mieć je po kim dostać

Właśnie co wróciłam z długiego spaceru i zakupów kupowałam prezent na dzień mamy, dla taty imieninowy i urodzinowy dla siostry, do tego kupiłam kilka rzeczy do mieszkania - włączył mi się etap wicia gniazda
padam ze zmęczenia

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Wiecie co ale jestem zła. Dokładnie 6 tygodni temu zamówiliśmy meble do pokoju dla maluszka, szafa, komoda z przewijakiem i łóżeczko. Znaleźliśmy je na stronie z ktorej uprzednio cos zamawialiśmy ale juz ich nie mieli wiec Tz znalazł inna firm oferująca dokładnie te same meble za ta sama cenę... zamówiliśmy z tej firmy. Dostawa miała byc w ciagu 3-5 tygodni. Skontaktowałam sie z nimi dwa tygodnie temu aby upewnić sie ze wszytsko jest ok. Dostałam potwierdzenie ze dostawa bedzie miedzy 22-25 maja... (6 tygodni pozniej)w srode znowu do nich sie odezwałam zeby sie dowiedzieć kiedy w koncu to dostanę. Powiedzieli ze musza sprawdzić i ze odezwa sie najpóźniej w czwartek. Oczywiscie nikt sie wczoraj nie odezwał. Dzis od rana pisze im an czacie i dzwonie i znowu dostaje wiadomość ze mam czekac na wiadomośc ze czekają z produkcji na informacje...
No i weszłam przypadkowo na stronę z opiniami o tej firmie I chce mi sie płakać . Same zle opinie. Nikt nie dostał mebli na czas. Ludzie piszą ze nie dostali pieniędzy zwróconych. Ktos napisał ze tak jak my zamówił zestaw mebli 10 tygodni przed narodzinami dziecka. Dziecko juz jest na swiecie a oni nadal mebli nie maja ani pieniędzy...
oby jak najszybciej była dostawa lub zwrot kasy, co to za firma możesz ich postraszyć jakoś ale są chyba serio niepoważni
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 15:49   #4146
norka93
Wtajemniczenie

Dziateczki, nie nadrabiam narazie, niedawno weszłam do domu, zjadłam teraz miseczkę truskawek, u Anielki wszystko dobrze, znaczy serduszko pika, a na badaniu była ułożona główką do dołu! I tyle wiem.. Teraz odpocznę, bo padam na ryjek Na wieczór wrócę.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 17:02   #4147
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

No co za sklep! Weź ich od razu postrasz, że jeżeli nie otrzymasz w ciągu tygodnia mebli lub zwrotu pieniędzy, to zgłaszasz to! Przecież to jest jakaś kpina!

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziateczki, nie nadrabiam narazie, niedawno weszłam do domu, zjadłam teraz miseczkę truskawek, u Anielki wszystko dobrze, znaczy serduszko pika, a na badaniu była ułożona główką do dołu! I tyle wiem.. Teraz odpocznę, bo padam na ryjek Na wieczór wrócę.
Najważniejsze, że u Małej wszystko gra! Odpocznij i wróć później!

Ja dzisiaj umyłąm jedno okno Wiem, teoretycznie nie powinnam, ale to jest okno w pokoju, który jest remontowany (a może bardziej nigdy nie wykończony i teraz jesteśmy na etapie kładzenia paneli) i to okno wołało o pomstę do nieba. Nie mogłam już na nie patrzeć...
A teraz siedzę i odpoczywam, Zastanawiam się co tu zrobić. Najlepiej zabrałabym się za sprzątanie, ale nie chcę przeciągnąć struny, mój brzuch daje mi już znać, że co za dużo to niezdrowo... Wyciągnę jakąś książkę i pójdę na taras...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 18:58   #4148
KarolinaK
Zakorzenienie

Ehh szkoda gadać. Powiedział ze da mi odpowiedz za dwie godziny oczywiscie po dwoch godzinach juz było nieczynne. Napisał maila ze da odpowiedz w poniedziałek. Tylko ze pońiedzialek to mamy tutaj wszyscy wolny. Kiszka jak nic. Wstyd... taka kasa a serwis do bani.

Dziewczyny to niedługo nas czeka... zobaczcie jak te majtki siateczkowe z wkładkami sexi wygladaja 🤣

https://m.youtube.com/watch?v=WhWyGa-C6xM
Stary 2018-05-25, 19:10   #4149
MalaGosia88
Zakorzenienie

Karolina współczuję. Powiem Ci tylko, że ja na swoją szafę na wymiar czekam już prawie 3 lata i chyba już się nie doczekam ale jestem w tej komfortowej sytuacji, że nie płaciłam zadatku nawet... domyślam się, że za taki zestaw to już grubsza gotówka i naprawdę rozumiem Twoją złość

Stary 2018-05-25, 19:18   #4150
KarolinaK
Zakorzenienie

MałaGosia ja to zamówiłam online czyli pobrali juz cała kwotę z konta. Nawet takiej ktorej nie chcieliśmy przeznaczać na meble ale ten jedyny zestaw nam sie tak bardzo spodobał ze zdecydowaliśmy ze zapłacimy dlatego tez szukaliśmy gdzie indziej jak sie okazało ze nie maja juz ich w magazynie z tej znanej strony i naprawde teraz zaczynam żałować
Stary 2018-05-25, 19:31   #4151
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Camelku, właśnie gabaryty to coś, co mnie martwi, bo nie mam na to miejsca. Ale mam jeszcze jeden argument za mniejszą - łatwiej do niej wody nalać, bo mniej ergo wanienka z wodą będzie lżejsza. o!

Trzymamy kciuki! Sandam, tak, zaczęłaś 8 m-c

Karolina, wstrzymują się z kąpielą, powiadasz? Wyobraziłam sobie takie dziecko pięcio-, sześcioletnie nigdy nie kąpane
A co do tych zapachów - w każdym drogeryjnym kosmetyku, mydle, płynie itd. jest alkohol, bo on jest i nośnikiem zapachu, i konserwantem. Tak czy inaczej, maluchy dopóki są w naszymn brzuchu nie mają styczności z żadnym zapachem, to jest środowisko pod tym względem jałowe, więc kiedy się rodzą, to natłok różnych zapachów pewnie jets dla nich obezwładniający. A jeszcze jak to niektóre babki potrafią się spsikać, to owady w promieniu kilometra padają trupem

Zua, niestety w rodzinie tak jest, że nawet jak kogoś nie lubisz, to wypada tolerować i szanować usankcjonowane okazje typu komunie, śluby itp. Niestety. Nastaw się na to zadaniowo - musisz przez to przejść jak przez wizytę u dentysty. A to jak będzie traktowana Rozalka jest jeszcze wielką niewiadomą, więc nie nakręcaj się. Ja też mam czasem takie myśli, że pierwszy wnuk mojej teściowej będzie bardziej kochany, bo jest pierwszy i w ogóle, ale szybko odganiam takie myśli. No bo to nie ma sensu. Nawet jeśli, to co z tego? Jest jeszcze druga babcia, rodzice... Tak więc głowa do góry!

Patrycja, bardzo mi przykro... z powodu sytuacji rodzinnej i tego, jak się zachowuje twój tż. Ale co do psa.... To jest twoja/wasza decyzja, ale jesteś pewna, że musisz to zrobić? Może ja jestem jakaś zboczona w tym względzie, ale dla mnie pies i koty to członkowie rodziny i nie mogłabym ich oddać. Teraz, kiedy właściwie nie chodzę, tż wychodzi z nim o 7 (właśnie na 3 minuty dosłownie!), a potem po racy koło 16.30 i wieczorem. Mało i krótko, nikogo to pewnie nie cieszy, ale trudno. Nie to, żebym cię krytykowała, każdy robi, co uważa, ale jakoś nie znajduję tu powodu dla oddania psa. No chyba, że generalnie jest dla ciebie ciężarem i nie chcesz go, wtedy nie ma dyskusji. A co do tż-ta - brak słów, kopnij go kiedyś w zad, tak z całych sił, relacji między wami to nie unormuje, ale przynajmniej sobie ulżysz!

A tak a propos szpitala. Ja też nie wiem, gdzie rodzić. Chciałabym udać się do jakiegoś specjalisty od cc, żeby nie ryzykować zabiegu robionego przez pierwszego lepszego na dyżurze, ale kompletnie nie wiem jak to załatwić. Pójść prywatnie do kogoś i powiedzieć mu wprost, że zapłacę, jak mnie weźmie na swój oddział i zoperuje?? No, chore... Wziąć skierowanie i uderzyć do innego szpitala niż przyjmuje mój prowadzący? Dla mnie to czarna magia
Chciałam Ci doradzić byś umowila się z lekarzem prowadzącym ale doczytałam, że niekoniecznie jesteś przekonana do takiego rozwiązania. Ale powiem Ci, ze ja juz chyba mimo wszyztko bym sie trzymala lekarza ktorego znam i ktory prowadzil mi karte ciazy. Niestety czasem patrza na to w szpitalach przy przyjęciach Teoretycznie jak akcja się zacznie przez terminem cc to trafiamy na lekarza dyżurnego ...
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Jeśli polujecie jeszcze na jakieś wyprawowe rzeczy rzeczy to ruszają zniżki z okazji Dnia Mamy i Dziecka

Bim.bla i malomi kids -20 kliknęłam oczywiście

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

wreszcie będzie czym oddychać taka jest idealna teraz zaraz lecę na spacer i pyszne truskawki
ostatnio kupowałam u nas już za 6,5zł/kg a 1kg czereśni jest za 10zł
Pochwal się co fajnego zamowilas! nacieszę oczy, bo ja na razie odpuszczam juz zakupy

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Dzięki Na pewno będziemy chcieli trochę zdobyć!

Jeszcze Wam pokażę, dostalam wczoraj 'trochę' ubranek po córce od szefa
Ale masz fajnego szefa! super 'podarunek' - chętnie przygarnelabym taki worek
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Super!

Karolina, mega wspolczuje a nie możecie wycofać się z transakcji i poprosić o zwrot kosztów z racji nieterminowosci?

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-05-25 o 19:33
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-25, 22:16   #4152
aaska92
Zadomowienie

Po całym dniu w końcu mam chwilę tu zaglądnąć i Was nadrobić.
Pół dnia lepienia pierogów , dalsze pranie ciuszków, sprzątanie i wizyta gości to tak dzień zleciał szybko.

Co do wanienki ja kupuję małą, ale to dlatego, że mamy dosyć małą wannę, więc jak mały podrośnie będę go kąpać już w wannie. Nad stojakiem się waham dalej, myślę, że spokojnie na stole możemy go wykąpać, a nie chcę zagracać mieszkania kolejnymi gadżetami.

Patrycja Bardzo przykra sytuacja. Nie wyobrażam sobie ,aby oddać pieska, ale ja się bardzo przywiązuje. Po ślubie jak się przeprowadziłam na mieszkania to tęskniłam za psiakami i kotami strasznie i mi się płakać zdarzyło za nimi, mimo, że mieszkają w moim domu rodzinnym jakieś 8 km z stąd i odwiedzam je co 2 dzień - ale to przez to, że ja strasznie wrażliwa jestem i też są u mnie w domu traktowane zwierzaki jak członkowie rodziny. U Ciebie sytuacja trudna bo też na pewno zależy Ci na dobru pieska i nie chcesz go męczyć nie mogąc go wyprowadzić, spróbuj może jeszcze wpłynąć jakoś na tż.

Karolina Współczuję sytuacji całej. Ja czekam już dwa tygodnie na narożnik i mnie trafia (ale kupując wiedzieliśmy o dostawie do 30 dni), a co dopiero 6 tygodni na meble. Te majteczki rzeczywiście nieźle wyglądają liczę, że mnie też tak będzie na porodówce energia rozpierać jak tą dziewczynę.

Emma O u mnie truskawki podobnie, ale czereśnie 18zł/kg już też dziś pojadłam Pochwal się łowami. Ja po wypraniu tych najmniejszych stwierdzam, że nie muszę już nic kupować. Teraz tylko jakiś cienki kocyk i pieluszki tetrowe i bambusowe.

Norka93 Super, że z Anielką wszystko w porządku! Ja czekam z niecierpliwością na swoją wizytę 30.05 po 3 tyg. ciekawa jestem jak tam mój bąbel rośnie.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 05:46   #4153
asiaczek
Zakorzenienie

Aaska sama te pierogi lepiłaś???

KarolinaK bardzo przykra sytuacja z tymi meblami. Ja bym do nich bez przerwy dzwoniła,ale pewnie takich klientów mają mnóstwo jest jakaś możliwość odstąpienia od zakupu?? A czy w tych komentarzach były też takie, że ktoś nigdy nie doczekał się mebli?

Patrycja,jakoś przeoczyłam Twój post wczoraj.. sytuacja z oddaniem psa przykra, ale to -mam wrażenie-jest tylko jakby wierzchołkiem góry lodowej i pokazuje,że macie naprawdę problem by się dogadać na wielu płaszczyznach. Rozumiem, że jest Ci ciężko, ale pamiętaj zawsze, że Twoje szczęście jest bardzo ważne również dla dzieci. A nawet jeśli nie od razu szczęście to względny spokój ducha,którego pewnie teraz nie masz..

U nas dzisiaj znowu świąteczny dzień Dzień Matki, moja siostra ma dzisiaj 30te urodziny i mój synek kończy 2 latka, więc okazji do świętowania nie brakuje, ale wszystko przełożymy raczej na jutro, a dziś tylko Mateusz będzie najważniejszy. Jemu robimy też imprezę urodzinową, ale za tydzień.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

Aaa norka, super, że wszytko dobrze na wizycie, ale napisz coś więcej

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-26, 06:12   #4154
pola25
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego mamusie!!!

Karolina a odstąpienie od umowy???Spróbuj ich przycisnąć.

Norciu napisz coś więcej

Asiaczku miłego świętowania!

U nas dzisiaj sporo miłych planów!
Stary 2018-05-26, 06:24   #4155
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Zapowiada się piękny dzień. Jakie plany na dziś?
U nas mało ciekawie, bo malowanie mebli i być może przyjedzie kupiec po nasz samochód wiec musimy przyspieszyć poszukiwania. Widzę że wizja braku samochodu nawet przez kilka dni przeraza tz.

A w ogole mąż w imieniu synka złożył mi życzenia z okazji Dnia Matki płynące prosto z brzucha
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 06:27   #4156
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U nas mało ciekawie, bo malowanie mebli i być może przyjedzie kupiec po nasz samochód wiec musimy przyspieszyć poszukiwania. Widzę że wizja braku samochodu nawet przez kilka dni przeraza tz.

A w ogole mąż w imieniu synka złożył mi życzenia z okazji Dnia Matki płynące prosto z brzucha

Trzymam kciuki za owocne poszukiwania auta!
Stary 2018-05-26, 06:35   #4157
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny! Ja i Kropson życzymy Wam w Dniu Matki wszystkiego co najlepsze, spokijnych ostatnich tygodni i sprawnego rozwiązania! Niech ten dzień bedzie dla Was wspanialym dniem!

Dzisiaj prawdopodobnie zaczną robić u nas taras
Ja mam do umycia podlogi i musze w końcu poscierac kurze, bo to co sie u nas dzieje wola o pomste do nieba..

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 06:35   #4158
MalaGosia88
Zakorzenienie

Pola wzajemnie
Dziewczyny nieskończonych pokładów anielskiej cierpliwości, serca pełnego miłości i radości z bycia Mamą ♡!

Moje dzieci zorganizowały mi za moimi plecami z pomocą babci niespodziankę, jestem w szoku, myślałam, że nic się nie ukryje przede mną w tym domu ;-)

Stary 2018-05-26, 06:40   #4159
emma90
Wtajemniczenie

jak cały tydzień wstaję po 8 lub później, tak dzisiaj obudziłam się 6:30 stąd jestem już po śniadaniu

wszystkiego najlepszego dla wszystkich mam
również dostałam życzenia od Tż bo poniekąd czuję się mamą, rozciągania i kopniaczki dają o sobie znać
dzisiaj będzie miła sobota w planach zakupy, spacery i oczywiście ciasto u mamy

Aaska92, Oveijta wklejam co zamówiłam były to rzeczy, które miałam już w koszyku tylko czekałam na rabat ciuszków mam chyba aż nadto ( dzisiaj właśnie w planach również je policzyć ) stąd dokupiłam girlandę i literkę drewnianą (z szarą końcówką), kocyk, otulacze i poduszkę do kompletu z otulaczem, który już mam. Kliknę dzisiaj jeszcze kosz mojżesza

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

za szybkie znalezienie auta, w dzisiejszych czasach to się człowiek czuje jak bez ręki mimo, że komunikacja miejska super działa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-26, 06:49   #4160
Sandam13
Rozeznanie

Ja również życzę wszystkim mamusiom wszystkiego najlepszego!
No i o ile się nie mylę to dzisiaj swój najważniejszy dzień w życiu obchodzi Kathy 91. Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia i spełnienia wszystkich marzeń! Jak najmniej stresu a jak najwięcej radości w tym dniu! 🥂

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 06:51   #4161
pola25
Zakorzenienie

Kropka zapowiada się intensywny dzień!

Emma piękne!

MalaGosia super dzieciaki i super babcia!

KAthy

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-26 o 06:53
Stary 2018-05-26, 06:56   #4162
aaska92
Zadomowienie

Asiaczek Tak sama lepiłam

Emma Rzeczy cudne !

Pięknego dnia mamy Wam życzę !
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 07:22   #4163
aniama6
Zadomowienie

Witam się i ja. Dziś planuje luźniejszy dzień- tzn o tyle luźniejszy ze w domu i jakieś porządki. I będę z wami na bieżąco. Wczoraj wieczor z koleżankami i o 23 do domu wróciłam. Może tez pozamawiam jakieś brakujące rzeczy wyprawkowe. Emma piękne rzeczy jak zwykle, tez muszę spojrzeć na jakieś otulacze bambusowe i może jakieś pieluszki bambus/ muślin . Norka wysłałam do Ciebie linka z prośba o dołączenie do fb- doszedł??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 07:36   #4164
Elaaaa
Wtajemniczenie

Emma jakie cudowności!
Ja już powiedziałam sobie stop, a szkoda bo tyle pięknych rzeczy a jeszcze jak jakaś promocja... Ech

Kathy wszystkiego co najlepsze !

Gosiu, ale to musiała być miła niespodzianka!

Wszystkiego najlepszego mamuśki!

My dziś planujemy zakupy, potem lecimy do teściowej z życzeniami i na pierogi, a potem jedziemy z nia na cmentarz do jej mamy.

Także pewnie większość dnia poza domem
Miłego dnia!

Stary 2018-05-26, 07:40   #4165
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Witam się i ja. Dziś planuje luźniejszy dzień- tzn o tyle luźniejszy ze w domu i jakieś porządki. I będę z wami na bieżąco. Wczoraj wieczor z koleżankami i o 23 do domu wróciłam. Może tez pozamawiam jakieś brakujące rzeczy wyprawkowe. Emma piękne rzeczy jak zwykle, tez muszę spojrzeć na jakieś otulacze bambusowe i może jakieś pieluszki bambus/ muślin . Norka wysłałam do Ciebie linka z prośba o dołączenie do fb- doszedł??

bardzo fajne i tanie są te otulacze bambusowe z texpola mam 3 białe i jeden większy szary i po praniu super nawet w Gemini je widziałam

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Emma jakie cudowności!
Ja już powiedziałam sobie stop, a szkoda bo tyle pięknych rzeczy a jeszcze jak jakaś promocja... Ech

Kathy wszystkiego co najlepsze !

Gosiu, ale to musiała być miła niespodzianka!

Wszystkiego najlepszego mamuśki!

My dziś planujemy zakupy, potem lecimy do teściowej z życzeniami i na pierogi, a potem jedziemy z nia na cmentarz do jej mamy.

Także pewnie większość dnia poza domem
Miłego dnia!

wzajemnie a jak ten kocyk wełniany?
Stary 2018-05-26, 08:01   #4166
aniama6
Zadomowienie

[QUOTE=emma90;83804791]bardzo fajne i tanie są te otulacze bambusowe z texpola mam 3 białe i jeden większy szary i po praniu super nawet w Gemini je widziałam [COLOR="Silver"]

O, dziekuje za polecenie, już przejrzałam i zamówię i większy otulacz i pieluszki z tej firmy bo i ładne wzory i przystępna cena, a jak mówisz że fajna jakość to tym bardziej.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 08:15   #4167
madziara889
Zakorzenienie

Kochane wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy

Cały czas kusicie zakupami.

Karolina, kpina z tymi meblami.
Ja teraz zamówiłam Ewce łóżko z allegro i mam nadzieję, że nie będzie takich akcji, niby od razu napisali jaki jest przybliżony czas realizacji (przed samym tp ).

U mnie zostały 4 tygodnie

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2018-05-26 o 08:55
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-26, 08:22   #4168
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
bardzo fajne i tanie są te otulacze bambusowe z texpola mam 3 białe i jeden większy szary i po praniu super nawet w Gemini je widziałam

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

wzajemnie a jak ten kocyk wełniany?
W przyszłym tygodniu pewnie będę go mieć, bo to prezent od mojej siostry dla małego na razie dostałam od siostry tylko takie foto dam znać jak go będę mieć domu IMG_20180525_150148-780x1040.jpg

Stary 2018-05-26, 08:35   #4169
KarolinaK
Zakorzenienie

Ehh wiecie chciałabym byc pewna ze dostanę je przed porodem. W poniedziałek nie dam Sie tak łatwo zwieść i bede ich molestować. Nie wiem czy moge odstąpić od umowy bo to było zamawiane internetowo. Cała kwota została zapłacona. Termin dostawy tez był podane 3-5 tygodni. Ale to juz minęło. Zreszta po 4 tygodniach oczekiwania zadzwoniłam zeby Sue upewnić ze dostawa bedzie i kiedy. Potwierdzili mi ze na pewno miedzy 22-25 maja. Tyle ze w srode znowu z nimi sie kontaktowałam zeby wiedzieć kiedy dokładnie, dziewczyna powiedziała ze musi to sprawdzić z produkcja i ze da mi odpowiedz w czwartek najpóźniej. W czwartek oczywiscie nikt Sue nie skontaktował wiec wczoraj znowu wydzwaniałam i pisałam. Chłopak mi obiecał ze da znać o 17:30. Oczywiscie o 17:30 juz było nieczynne. Napisam mi tylko maila ze w poniedziałek da znać. Tylko ze poniedziałek to jest święto państwowe i nikt tutaj nie pracuje. Kpina jak nic.
Zalezy mi na nich zeby zacząc juz robic pranie bo inaczej nie mam nic zadnej szafy dla maluszka.

Dziewczyny udanej soboty Wam zycze! Ciekawie Wam sue zapowiada. Zazdroszcze ciast i kaw u bliskich. Ja tutaj troche czasami tęsknie za bliskimi. No staramy sie widywać o ile to tylko mozliwe. Zreszta tesciowa dzwoni do mnie raz w tygidniu No ale to nie to co pójść i porozmawiać przy kawie.
Stary 2018-05-26, 09:09   #4170
summer_overture
Zadomowienie

Karolina, w przypadku zakupu internetowego czy podpisania umowy poza lokalem masz prawo do odstąpienia od umowy. Tak jest w Polsce, nie sądzę, żeby w UK było to na niekorzyść klienta, ale poczytaj o tym. Ja jestem bardzo cięta na takie sytuacje - dla mnie zachowanie tej firmy od początku do końca świadczy o tym, że są oszustami. Krętactwo na całego, nie odpuściłabym, ale ja to w ogóle wojownicza jestem. Przede wszystkim sprawdź jakie masz opcje działania - macie coś takiego jak Rzecznik Praw Konsumenta czy cuś? Postrasz ich konkretnie i rzecznikiem, i pozwem, i czym tam się da.
Na twoim miejscu nie łudziłabym się, że dostanę te meble, a nawet jeśli to chyba nie chciałabym ich - żeby nie dać zarobić krętaczom :/ Przykra sytuacja, ale musisz wziąć się w garść i nie dać się zwieść tym z infolinii, one pewnie odpowiednio przeszkolone, żeby bajerować klientów i mamić obietnicami.

Witam!
Zrobiłam dziś kilka kroków po targu i myślałam, że umrę. Tak więc nadal szlaban na wychodzenie i kiszenie się w domu. Jeszcze chwila i mnie coś trafi Czuję, że tak już będzie do porodu, bo każdy krok i każdy niekontrolowany ruch którejkolwiek z kończyn powoduje koszmarny ból. Do tego od 2 dni blokuje mi się staw kolanowy, więc nie mogę stanąć porządnie na jednej nodze. Chyba brakuje mi jeszcze hemoroidów albo jakiejś ospy do pełni szczęścia.

Oczywiście dołączam się do życzeń, choć ja się wcale matką jeszcze nie czuję, więc nie przyjmuję na razie takowych życzeń

Miłego dnia!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości