Włosomaniaczki :D - część III - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-28, 12:40   #1051
karla_92
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Mama już przyszła więc ja też jestem ale jak na razie znów sama
Ehh, stwierdzam, że jak na razie nie mam cierpliwości do małych dzieci
Poczekam na własne
To tak jak ja Ostatnio pilnowałam brata ciotecznego, przyszla jeszcze jego koleżanka i zachowywali się jak dzikusy..dosłownie

Cytat:
Strasznie mi Was brakuje
Was i laptopa ale to się rozumie samo przez się
Nam Ciebie też Dzisiaj znowu sobie zabardzo z nami nie pogadałaś
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 13:25   #1052
Narek
Zakorzenienie

Cześć wszystkim

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Aha zapomniałam Wam napisać, jak mnie Teść dzisiaj pocieszył (temat zszedł na włosy, pewnej pani, która ma przerzedzenia)...Powiedzi ał:
"Nasza Marzena też będzie łysa, jak nie zetnie tych włosów"...
Teść pewnie łysy lub z wyspą i zazdrości

Cytat:
Hej dziewczyny

Zostałam wrobiona w pilnowanie bratanicy wiec pomyslalam, ze zajrze do Was przynajmniej na chwile
Zreszta teraz nie mam niestety czasu bo bratanica (2 latka) jest strasznie absorbujaca-nie mozna zostawic jej nawet na chwile samej bo zaraz cos zmajstruje
Po poludniu przyjdzie mama, zeby mnie zmienic wiec moze bede miala chwile
Fajnie, że do nas wpadłaś Może brat znów gdzieś wyjedzie na tydzień lub dwa?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 13:40   #1053
Finlora
Zakorzenienie

Wróciłam
Mama zajmuje się Julką więc znowu dopadłam się do komputera

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Nam Ciebie też
Z Tobą jest jak na czacie
Dobrze, że dałaś dobrą kolejność...Najpierw my, potem laptop
No ależ oczywiście
Jakże bym śmiała postawić laptopa wyżej niż moje maniaczki

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
To tak jak ja Ostatnio pilnowałam brata ciotecznego, przyszla jeszcze jego koleżanka i zachowywali się jak dzikusy..dosłownie

Nam Ciebie też Dzisiaj znowu sobie zabardzo z nami nie pogadałaś
Julka jest trochę rozpieszczona ale jak nikogo nie ma w pobliżu to mogę na nią porządnie krzyknąć i się trochę uspokaja bo inaczej weszłaby mi na głowę a ja na to nie pozwolę

Dzisiaj nie, ale może jutro będę miała więcej szczęścia?

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Fajnie, że do nas wpadłaś Może brat znów gdzieś wyjedzie na tydzień lub dwa?
Niestety nie a chciałabym, chciała
Kupili mieszkanie i brat póki ma urlop do końca miesiąca zajmuje się remontem. Dlatego zatrudniają mnie do opieki nad bratanicą (szkoda tylko, że nie płacą ) bo mama nie może zerwać się z pracy na cały tydzień więc kombinuje codziennie po kilka godzin. A że ja nie pracuję to można mnie wykorzystać Więc przynajmniej kiedy brata nie ma korzystam z netu
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 14:05   #1054
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Teść pewnie łysy lub z wyspą i zazdrości

Cytat:
Wróciłam
Mama zajmuje się Julką więc znowu dopadłam się do komputera

No ależ oczywiście
Jakże bym śmiała postawić laptopa wyżej niż moje maniaczki

Julka jest trochę rozpieszczona ale jak nikogo nie ma w pobliżu to mogę na nią porządnie krzyknąć i się trochę uspokaja bo inaczej weszłaby mi na głowę a ja na to nie pozwolę

Dzisiaj nie, ale może jutro będę miała więcej szczęścia?

Niestety nie a chciałabym, chciała
Kupili mieszkanie i brat póki ma urlop do końca miesiąca zajmuje się remontem. Dlatego zatrudniają mnie do opieki nad bratanicą (szkoda tylko, że nie płacą ) bo mama nie może zerwać się z pracy na cały tydzień więc kombinuje codziennie po kilka godzin. A że ja nie pracuję to można mnie wykorzystać Więc przynajmniej kiedy brata nie ma korzystam z netu
Powiedz, że nie ma nic za darmo Przynajmniej godzina w internecie dziennie
Stary 2008-07-28, 14:12   #1055
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz, że nie ma nic za darmo Przynajmniej godzina w internecie dziennie

I załóżmy, że nawet gdyby sie zgodził to przy moim pechu na 100% trafiłabym akurat na tę godzinę kiedy na forum nie byłoby żadnej maniaczki
Stary 2008-07-28, 14:14   #1056
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:

I załóżmy, że nawet by sie zgodził to przy moim pechu na 100% trafiłabym akurat na tę godzinę kiedy na forum nie byłoby żadnej maniaczki
To umawiałabyś się z nami na godziny, albo wynegocjowałabyś dłuższy czas
Stary 2008-07-28, 14:17   #1057
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
To umawiałabyś się z nami na godziny, albo wynegocjowałabyś dłuższy czas
Ok, nie ma sprawy
A umawiałabym się chyba telepatycznie

Ostatnio stwierdziłam, ze muszę naprawdę coś ze sobą zrobić bo jest coraz gorzej...
Próbuję zrezygnować ze słodyczy, próbuję ćwiczyć a wyglądam i czuję się koszmarnie
Jak się rozbiorę w lazience przed dużym lustrem i uświadomię sobie jak przytyłam i jak okropnie wyglądam w porównaniu z zeszłymi wakacjami to normalnie aż mi się płakać chce...
Dajecie wiare, że TŻ chyba nigdy nie widział mnie bez wciągniętego brzucha?
Nie chcę wiedzieć bo by pomyślał jakby zobaczył mnie tak jak naprawdę wyglądam
Nigdy tez nie widzial mnie w kostiumie kąpielowym - nie rozebrałabym się na plaży A to jest akurat dziwne, bo przeciez widział mnie już nago w łóżku (ale na leżąco więc się rozpływa, haha ) a nie pokazałabym mu się w kostiumie
Kiedy pakowałam się na tą wycieczkę w czerwcu i przymierzałam rzeczy okazało się, ze połowa z nich jest na mnie za szczupła i wyglądam w nich jak baleronik...
Normalnie masakra a najgorzej jest z brzuchem - wyglądam jakbym w ciąży była
Stary 2008-07-28, 14:56   #1058
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, nie ma sprawy

Ostatnio stwierdziłam, ze muszę naprawdę coś ze sobą zrobić bo jest coraz gorzej...
Próbuję zrezygnować ze słodyczy, próbuję ćwiczyć a wyglądam i czuję się koszmarnie
Jak się rozbiorę w lazience przed dużym lustrem i uświadomię sobie jak przytyłam i jak okropnie wyglądam w porównaniu z zeszłymi wakacjami to normalnie aż mi się płakać chce...
Nigdy tez nie widzial mnie w kostiumie kąpielowym - nie rozebrałabym się na plaży A to jest akurat dziwne, bo przeciez widział mnie już nago w łóżku (ale na leżąco więc się rozpływa, haha ) a nie pokazałabym mu się w kostiumie
Kiedy pakowałam się na tą wycieczkę w czerwcu i przymierzałam rzeczy okazało się, ze połowa z nich jest na mnie za szczupła i wyglądam w nich jak baleronik...
To trzymam mocno kciuki Powiedz słodyczom basta i przyłóż się do tych ćwiczeń Wiadomo że na początku efektu nie ma, ale trzeba cierpliwości Jak chcesz to będę ćwiczyć z Tobą - będzie raźniej, bo ja też sie nie mogę zebrać
Stary 2008-07-28, 14:58   #1059
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
To trzymam mocno kciuki Powiedz słodyczom basta i przyłóż się do tych ćwiczeń Wiadomo że na początku efektu nie ma, ale trzeba cierpliwości Jak chcesz to będę ćwiczyć z Tobą - będzie raźniej, bo ja też sie nie mogę zebrać

Ćwicz razem ze mną

Ja się żegnam - tym razem naprawdę
Muszę jechać do domu coś zjeść a potem do koleżanki... Może u niej na sekundę zajrzę
Jutro znów pilnuję bratanicy więc do zobaczenia - mam nadzieję
Stary 2008-07-28, 15:01   #1060
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Finlora - ja też brzuch ciągle wciągam, patrzeć na siebie już nie mogę jak przytyłam.. Dłuugoo już próbuje wziąć się za dietę ale mi się nie udaje, zapisałam się więc do dietetyka - kiedyś z jego pomocą udało mi się schudnąć, pierwszy raz, i to 10 kg Człowiek od razu zna swoją wagę, procentową ilość tłuszczu, BMI, dostaje rady i indywidualnie dopasowaną dietę, wie też jak łączyć posiłki.. Jest łatwiej. Może spróbujesz?

Aha, ja mam coś takiego, że dieta "bez slodyczy, ale od czasu do czasu mały batonik" nie skutkuje. Po prostu im dłużej nie jem słodyczy tym mniejszą mam na nie ochotę, a jak ktoś mnie namówi na małą przekąskę potrafi to zrujnować wszystko - zaczynam jeść bez opamiętania. W moim przypadku najważniejsze przetrwać pierwsze kilka dni bez grama słodyczy.
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 15:07   #1061
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
Finlora - ja też brzuch ciągle wciągam, patrzeć na siebie już nie mogę jak przytyłam.. Dłuugoo już próbuje wziąć się za dietę ale mi się nie udaje, zapisałam się więc do dietetyka - kiedyś z jego pomocą udało mi się schudnąć, pierwszy raz, i to 10 kg Człowiek od razu zna swoją wagę, procentową ilość tłuszczu, BMI, dostaje rady i indywidualnie dopasowaną dietę, wie też jak łączyć posiłki.. Jest łatwiej. Może spróbujesz?

Aha, ja mam coś takiego, że dieta "bez slodyczy, ale od czasu do czasu mały batonik" nie skutkuje. Po prostu im dłużej nie jem słodyczy tym mniejszą mam na nie ochotę, a jak ktoś mnie namówi na małą przekąskę potrafi to zrujnować wszystko - zaczynam jeść bez opamiętania. W moim przypadku najważniejsze przetrwać pierwsze kilka dni bez grama słodyczy.
Hmm... Ciekawy pomysł z tym dietetykiem, będe musiała zorientowac się czy w moim mieście znajdę jakiegoś Dzięki

A z tymi słodyczami mam dokładnie tak samo
Jak nie jem mogę długo wytrzymac a jak coś zjem to potem już bez opamiętania. A najgorzej jest przed okresem bo wtedy mój organizm tak się domaga czegoś słodkiego, ze po prostu muszę coś zjeść i całą dietę szlag trafia
Stary 2008-07-28, 15:11   #1062
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

Cytat:
Hej dziewczyny

Zostałam wrobiona w pilnowanie bratanicy wiec pomyslalam, ze zajrze do Was przynajmniej na chwile
To niech Cię częściej tak wrabiają

Cytat:
Niby tak, ale strasznie nieprzyjemnie jest obok nich przechodzić, a już najgorzej wieczorem jak stoją pod moją klatką
No niestety Ale pomyśl sobie, że jest ktoś kto cierpi tak samo jak Ty (znaczy ja)

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Mieliśmy jechać za tydzień, ale nagle mi coś wyskoczyło i akurat wtedy muszę być w domu, potem mam praktyki, więc jedziemy dopiero pod koniec sierpnia.. Mam ogromną nadzieję, że to wypali.

Najgorsze jest to, że stresu się nie pozbędę, bo nie da się wyeliminować jego źródła.

Pianka do golenia na włosach - też dobry numer
No ale chyba pod koniec sierpnia to stres zostawisz daleko za sobą

Widzę, że dużo nas łączy Mi przez stres lecą włosy, nie mam apetytu i nie mogę spać. Zazdroszcze ludziom którzy potrafią się poprostu nie przejmować.

Cytat:
Przypomniałam sobie coś - ale się ostatnio uśmiałam z TZ
Kiedy byliśmy w aptece i kupowałam olejek rycynowy zapytał po co mi to więc powiedziałam, że do włosów. Wziął to ode mnie, przeczytał na co to naprawdę jest i popatrzył jak na wariatkę A potem zaczął się śmiać i powiedział, ze olejek rycynowy jest na kaszel, zapytałam dlaczego - bo wypij łyżeczkę oleju a potem sprobuj kaszlnąć

Cytat:

Agnieszko troszkę dyscypliny i cierpliwości a na pewno schudniesz Tylko odchudzaj się dla samej siebie, a nie dla TŻ na przykład Może skołujesz sobie jakąś koleżankę/kolegę. Nia ma to jak wspólne ćwiczenia, bo samemu często się poprostu nie chce.

A na pewno jest z Tobą aż tak źle

Wydaje mi się, że Twój strach przed reakcją TŻ na widok Ciebie w kostiumie jest wyolbrzymiony, skoro widział już znacznie więcej

Ja znowu choruje na jasny blond Zaczynam się bać, że przechodząc obok sklepu z kosmetykami skuszę się na jakąś farbę Najgorsze jest to, że ja sama nie wiem jaki kolor włosów w końcu mam. Raz wydają mi się dosyć jasne, a raz jakieś takie myszowate
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 16:19   #1063
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Cytat:
Hmm... Ciekawy pomysł z tym dietetykiem, będe musiała zorientowac się czy w moim mieście znajdę jakiegoś Dzięki

Jak nie jem mogę długo wytrzymac a jak coś zjem to potem już bez opamiętania. A najgorzej jest przed okresem bo wtedy mój organizm tak się domaga czegoś słodkiego, ze po prostu muszę coś zjeść i całą dietę szlag trafia
A przed okresem to jakoś człowiek taki napęczniały jest.. (Przynajmniej ja tak mam, jak się wtedy widzę to wszystkiego mi się odechciewa)

Co do ćwiczeń na brzuch - u mnie się sprawdziło a6w. Tłuszczu może specjalnie nie ubyło, ale brzuch dużo ładniej się prezentował, a mięśnie trzymały wszystko w ryzach
Stary 2008-07-28, 16:35   #1064
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, nie ma sprawy

Kochana nie jesteś sama. Mi też, jak się czasem patrzę na siebie, to płakać się chce
Ja muszę poczytać trochę o ćwiczeniach i wybrać coś, żeby ładnie wymodelować mięśnie brzucha, żeby był super płaski

Cytat:

U mnie to samo Jak już się odzywyczaiłam, to mogę żyć całkiem bez słodyczy (czasem tylko pozwalam sobie na lody ) a kiedyś byłam uzależniona od czekolady

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
No ale chyba pod koniec sierpnia to stres zostawisz daleko za sobą

Widzę, że dużo nas łączy Mi przez stres lecą włosy, nie mam apetytu i nie mogę spać. Zazdroszcze ludziom którzy potrafią się poprostu nie przejmować.

Mam te same objawy Jedyny pozytyw to to, że trochę schudłam Ale ze spaniem nigdy nie miałam problemów a teraz zdarza mi się nie móc spać..

Stresów za sobą nie dam rady zostawić, bo źródłem jest ciężka choroba bardzo bliskiej osoby.
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 16:39   #1065
atsenka
Zadomowienie

Witam
Cytat:

Doskonale Cię rozumiem, bo mam dokładnie tak samo I ja wciągam brzuch od kilku lat nieustannie... Bo gdybym nie wciągała to każdy by się pytał czy nie jestem w ciąży I niewiem jak u Ciebie, ale u mnie żadne diety, ćwiczenia czy kremy nie pomagają. Owszem poprawiają kondycję brzucha, ale on nigdy nie będzie płaski Mam taką budowę i koniec, wszystkie kobiety w mojej rodzinie mają duże brzuchy więc i na mnie to spadło. Tyle że ja już nie potrafię się z tym pogodzić. U mnie wygląda to tym gorzej, że ja jestem szczupła (55kg, 167cm wzrostu), mam szczupłe ręce i łydki aż za bardzo, reszta części ciała w normie a brzuch jak w ciąży Nawet tyłek mam mały...Nawet neiwiesz jaki mnie paraliżuje strach, jak sobie pomyślę że będę musiała się rozebrać przed moim obecnym TŻem (znamy się krótko więć jeszcze mnie rozebranej nie widział, ale to raczej nieuniknione). A jak wczoraj byłam na plaży to myślałam że umrę ze wstydu... bo oprócz ogromnego brzucha mam jeszcze straszny cellulit Mam takiego doła.. No i standardowo przed okresem jestem więc sobie pozwoliłam dzisiaj np na lody a wieczorem będę miała wyrzuty sumienia i będę pytała samą siebie po co te głupie lody jadłam i że jestem beznadziejna bo nawet schudnąć nie umiem Sama się nakręcam... Tylko raz w życiu (nooo tzn od dobrych kilku lat, bo wcześniej prawie wpadłam w anoreksje, miałam możę wtedy 13 lat to byłam przeraźliwei chuda, ale odkąd już jestem zdrowa) miałam płaski brzuch... ale wcale nie byłam wtedy z tego zadowolona. To było na początku tego roku, styczeń, może luty. Byłam na diecie i nieświadomie zjadałam dziennie około 600kcal, co doprowadziło do utraty 3 kg w ciągu 1,5 tyg i choć brzuch miałam płaski to wyglądałam za chudo Zero biustu, tyłka, nogi jak patyki... Ja nie mogę sobie pozwolić na schudnięcie bo wyglądam niekorzystnie dlatego od 1,5 tyg ćwiczę. Mam nadzieję że choć trochę da to jakieś efekty. Z pół godz temu widziałam się z kolegą i powiedział że mam taki fajny twardy brzuch i pytał czy coś ćwiczę. Także możęmy się wzajemnie wspierać. Mi też się przyda motywacja, przynajmniej do ćwiczeń bo z diety zdezygnowałam. I tak mi to nic nie da. I głowa do góry Może ty masz lepoej ode mnie i dieta z ćwiczeniami zadziała, za co będę trzymać kciuki.

Jako żę mam zły dzień i nie chce was zarazić podłym nastrojem to kończę na dzisiaj pisanie.

Miłęgo dnia

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 19:02   #1066
tigresska
Zakorzenienie

Witam i przesyłam buziaki bo widzę ze cos tu ponuro troszkę...

na temat figury i kompleksów na tym punkcie mogłabym referaty pisać bo znam problem z autopsji. ale Wam daruję na brzuch polecam ćwiczenia- aerobiczną 6 weidera oraz pilates
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 19:20   #1067
Finlora
Zakorzenienie

U koleżanki jestem - powrót pasożyta

Cytat:
To niech Cię częściej tak wrabiają
Nieeeeeeee
A tak na poważnie to nie mam dużo cierpliwości do małych dzieci - aż strach pomyśleć co będzie jak będę miała własne
Chociaż z tym internetem w zamian to byłaby fajna sprawa

Cytat:

Agnieszko troszkę dyscypliny i cierpliwości a na pewno schudniesz Tylko odchudzaj się dla samej siebie, a nie dla TŻ na przykład Może skołujesz sobie jakąś koleżankę/kolegę. Nia ma to jak wspólne ćwiczenia, bo samemu często się poprostu nie chce.

A na pewno jest z Tobą aż tak źle

Niestety u mnie z tą dyscypliną i cierpliwością to tak trochę na bakier...
I masz rację - jeśli się odchudzać to dla siebie Mnie samej przeszkadza to jak wyglądam
Ale mam nadzieję, ze mi się uda...
Też żałuję, że nie mam nikogo z kim mogłabym ćwiczyć

Cytat:
Wydaje mi się, że Twój strach przed reakcją TŻ na widok Ciebie w kostiumie jest wyolbrzymiony, skoro widział już znacznie więcej
Mam nadzieję, ze masz rację
Ale i tak mu się nie pokaże
Kiedy powiedziałam TŻ, ze myślę o tym, żeby zrezygnować ze słodyczy i żeby trochę się odchudzić stwierdził, ze jesli uważam, ze tak będzie lepiej i lepiej będe sie z tym czuła to czemu nie - czy to oznacza, ze on myśli, że jestem gruba i musze się odchudzać?

A jak pomyslę, ze będę musiała zrezygnować z takich pyszności jak pizza, kebab, lody...
Chociaż ostatnio czytałam, ze lody wcale nie są takie tuczące jak się ludziom wydaje Srednio maja tyle kalorii co serek homogenizowany

Cytat:
Ja znowu choruje na jasny blond Zaczynam się bać, że przechodząc obok sklepu z kosmetykami skuszę się na jakąś farbę Najgorsze jest to, że ja sama nie wiem jaki kolor włosów w końcu mam. Raz wydają mi się dosyć jasne, a raz jakieś takie myszowate
Nawet mi się nie waż!
Jestem zagorzałą przeciwniczką farbowania (ciekawe jak długo)

Cytat:
A przed okresem to jakoś człowiek taki napęczniały jest.. (Przynajmniej ja tak mam, jak się wtedy widzę to wszystkiego mi się odechciewa)
Ja też widzę jaka jestem napęczniała i ociężała ale mojemu organizmowi jakoś to nie przeszkadza, żeby domagać się słodkiego...

Cytat:
Co do ćwiczeń na brzuch - u mnie się sprawdziło a6w. Tłuszczu może specjalnie nie ubyło, ale brzuch dużo ładniej się prezentował, a mięśnie trzymały wszystko w ryzach
Możesz powiedzieć mi coś więcej o tych ćwiczeniach?? Albo podać linka
Wprawdzie mam stepper w domu ale jak już wspominałam obecnie służy mi jako wieszak na ubrania...
Stary 2008-07-28, 19:21   #1068
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie jesteś sama. Mi też, jak się czasem patrzę na siebie, to płakać się chce
Ja muszę poczytać trochę o ćwiczeniach i wybrać coś, żeby ładnie wymodelować mięśnie brzucha, żeby był super płaski

Mój super płaski już nigdy nie będzie ale chciałabym, żeby się chociaż odrobinę zmniejszył...

Cytat:
U mnie to samo Jak już się odzywyczaiłam, to mogę żyć całkiem bez słodyczy (czasem tylko pozwalam sobie na lody ) a kiedyś byłam uzależniona od czekolady
Ja niestety nie mam takiej silnej woli
Nie potrafię zrezygnować ze słodyczy a od lodów jestem normalnie uzalezniona

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Witam

Doskonale Cię rozumiem, bo mam dokładnie tak samo I ja wciągam brzuch od kilku lat nieustannie... Bo gdybym nie wciągała to każdy by się pytał czy nie jestem w ciąży I niewiem jak u Ciebie, ale u mnie żadne diety, ćwiczenia czy kremy nie pomagają. Owszem poprawiają kondycję brzucha, ale on nigdy nie będzie płaski Mam taką budowę i koniec, wszystkie kobiety w mojej rodzinie mają duże brzuchy więc i na mnie to spadło. Tyle że ja już nie potrafię się z tym pogodzić. U mnie wygląda to tym gorzej, że ja jestem szczupła (55kg, 167cm wzrostu), mam szczupłe ręce i łydki aż za bardzo, reszta części ciała w normie a brzuch jak w ciąży Nawet tyłek mam mały...Nawet neiwiesz jaki mnie paraliżuje strach, jak sobie pomyślę że będę musiała się rozebrać przed moim obecnym TŻem (znamy się krótko więć jeszcze mnie rozebranej nie widział, ale to raczej nieuniknione). A jak wczoraj byłam na plaży to myślałam że umrę ze wstydu... bo oprócz ogromnego brzucha mam jeszcze straszny cellulit Mam takiego doła.. No i standardowo przed okresem jestem więc sobie pozwoliłam dzisiaj np na lody a wieczorem będę miała wyrzuty sumienia i będę pytała samą siebie po co te głupie lody jadłam i że jestem beznadziejna bo nawet schudnąć nie umiem Sama się nakręcam... Tylko raz w życiu (nooo tzn od dobrych kilku lat, bo wcześniej prawie wpadłam w anoreksje, miałam możę wtedy 13 lat to byłam przeraźliwei chuda, ale odkąd już jestem zdrowa) miałam płaski brzuch... ale wcale nie byłam wtedy z tego zadowolona. To było na początku tego roku, styczeń, może luty. Byłam na diecie i nieświadomie zjadałam dziennie około 600kcal, co doprowadziło do utraty 3 kg w ciągu 1,5 tyg i choć brzuch miałam płaski to wyglądałam za chudo Zero biustu, tyłka, nogi jak patyki... Ja nie mogę sobie pozwolić na schudnięcie bo wyglądam niekorzystnie dlatego od 1,5 tyg ćwiczę. Mam nadzieję że choć trochę da to jakieś efekty. Z pół godz temu widziałam się z kolegą i powiedział że mam taki fajny twardy brzuch i pytał czy coś ćwiczę. Także możęmy się wzajemnie wspierać. Mi też się przyda motywacja, przynajmniej do ćwiczeń bo z diety zdezygnowałam. I tak mi to nic nie da. I głowa do góry Może ty masz lepoej ode mnie i dieta z ćwiczeniami zadziała, za co będę trzymać kciuki.

Jako żę mam zły dzień i nie chce was zarazić podłym nastrojem to kończę na dzisiaj pisanie.

Miłęgo dnia

U mnie wygląda to mniej więcej tak: duży brzuch, dosyć duży biust, zbyt grube nogi a konkretnie uda itd. Jak na siebie patrzę to normalnie się załamuję... Z proporcjami też nienajlepiej - mam 160 cm wzrostu i ważę ok 65 kg... Jak ostatnio weszłam na wagę przeżyłam szok, bo do tej pory ważyłam max 58...
Ostatnio po przeczytaniu jakiegoś artykułu zaczęłam się zastanawiać czy ja nie mam przypadkiem otyłości brzusznej...
Żadne diety, ćwiczenia nie dają rezultatu, kiedyś próbowałam tylko brak wyników strasznie mnie zniechęcał... Tzn może jeszcze widziałam jakies efekty na nogach - były troszke jakby ładniej ukształtowane a nie same zwały tłuszczu Ale jeśli chodzi o brzuch to nic...kompletnie nic...

No ale nic, nie warto się zadręczać - przynajmniej tak się pocieszam...
Zastanawiam się tylko co zrobić z taką ilością ubrań, które są na mnie za szczupłe (normalnie baleronik) - wyrzucić czy czekac az może schudnę i znów będę mogła w nich chodzić bo strasznie mi sie podobają i jak pomyślę, ze miałabym sie ich pozbyć...

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Witam i przesyłam buziaki bo widzę ze cos tu ponuro troszkę...

na temat figury i kompleksów na tym punkcie mogłabym referaty pisać bo znam problem z autopsji. ale Wam daruję na brzuch polecam ćwiczenia- aerobiczną 6 weidera oraz pilates
Poproszę więcej informacji na temat tej 6 weidera albo jakiegos linka
Jesli chodzi o ćwiczenia to u mnie jest teszcze taka trudnośc, ze mam strasznie mały pokój i nawet nie mam jak się tak położyć, żeby robić brzuszki...
Stary 2008-07-28, 19:25   #1069
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Cytat:

U mnie wygląda to mniej więcej tak: duży brzuch, dosyć duży biust, zbyt grube nogi a konkretnie uda itd. Jak na siebie patrzę to normalnie się załamuję... Z proporcjami też nienajlepiej - mam 160 cm wzrostu i ważę ok 65 kg... Jak ostatnio weszłam na wagę przeżyłam szok, bo do tej pory ważyłam max 58...
Ostatnio po przeczytaniu jakiegoś artykułu zaczęłam się zastanawiać czy ja nie mam przypadkiem otyłości brzusznej...
Żadne diety, ćwiczenia nie dają rezultatu, kiedyś próbowałam tylko brak wyników strasznie mnie zniechęcał... Tzn może jeszcze widziałam jakies efekty na nogach - były troszke jakby ładniej ukształtowane a nie same zwały tłuszczu Ale jeśli chodzi o brzuch to nic...kompletnie nic...

Zastanawiam się tylko co zrobić z taką ilością ubrań, które są na mnie za szczupłe (normalnie baleronik) - wyrzucić czy czekac az może schudnę i znów będę mogła w nich chodzić bo strasznie mi sie podobają i jak pomyślę, ze miałabym sie ich pozbyć...

Taka jest złośliwość losu, że jak pokupujesz same luźne ubrania, a te w mniejszym rozmiarze wyrzucisz, łatwiej schudniesz

Jak masz jakieś w których mało chodziłaś, nie zniszczone - może odsprzedaj (allegro?) oddaj zamiast wyrzucać? Oczywiście jeśli się zdecydujesz ich pozbyć Jednak kupowanie nowych to duży wydatek, trzeba pamiętać.

Otyłość to nei jest na pewno, masz normalną wagę Ewentualnie figura jabłko.

6 weidera, a6w.. pisz w google najlepiej. Są to intensywne ćwiczenia na brzuch, z tym że zaczyna się od jednego powtórzenia serii ćwiczeń (kaźde x6), z każdym dniem robi się trudniej, tak więc mieśnie cały czas ćwiczą. Ja nie skończyłam wszystkich serii, doszłam do momentu w którym były 3 serie i 12 czy 16 powtórzeń w ćwiczeniu - ale efekty były widoczne już na tym etapie
Stary 2008-07-28, 19:34   #1070
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Taka jest złośliwość losu, że jak pokupujesz same luźne ubrania, a te w mniejszym rozmiarze wyrzucisz, łatwiej schudniesz

Jak masz jakieś w których mało chodziłaś, nie zniszczone - może odsprzedaj (allegro?) oddaj zamiast wyrzucać? Oczywiście jeśli się zdecydujesz ich pozbyć Jednak kupowanie nowych to duży wydatek, trzeba pamiętać.
Problem w tym, że te ubrania mi się straaasznie podobają - praktycznie same moje ulubione i aż mi się smutno robi jak pomyślę, że miałabym sie ich pozbyć

Cytat:
Otyłość to nei jest na pewno, masz normalną wagę Ewentualnie figura jabłko.
Mam nadzieję

Cytat:
6 weidera, a6w.. pisz w google najlepiej. Są to intensywne ćwiczenia na brzuch, z tym że zaczyna się od jednego powtórzenia serii ćwiczeń (kaźde x6), z każdym dniem robi się trudniej, tak więc mieśnie cały czas ćwiczą. Ja nie skończyłam wszystkich serii, doszłam do momentu w którym były 3 serie i 12 czy 16 powtórzeń w ćwiczeniu - ale efekty były widoczne już na tym etapie
Dzięki
Jak będę miała więcej czasu to na pewno poszukam i mam nadzieję, że będę miała tyle silnej woli, zeby ćwiczyć
Stary 2008-07-28, 19:59   #1071
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Poproszę więcej informacji na temat tej 6 weidera albo jakiegos linka
Jesli chodzi o ćwiczenia to u mnie jest teszcze taka trudnośc, ze mam strasznie mały pokój i nawet nie mam jak się tak położyć, żeby robić brzuszki...
niestety do tych ćwiczeń trzeba sie położyc sa one monotonne ale efekty wspaniałe - nigdy nie udało mi sie ukończyc tych ćwiczeń - doszłam do chyba 17 dnia ale widziaąłm efekty - zarys mięśni na moim bardziej płaskim brzuchu

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=41088

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196502

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=257985
Stary 2008-07-28, 20:46   #1072
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:

Mój super płaski już nigdy nie będzie ale chciałabym, żeby się chociaż odrobinę zmniejszył...

Ja sobie wmawiam, że będzie super płaski i to mnie motywuje Trzeba się przede wszytskim pozytywnie nastawić

Co do silnej woli - też mi się wydawało, że nie mam. Kiedyś dzień bez czekolady był dniem straconym Teraz nie pamiętam, kiedy ją ostatnio jadłam

Z tego, co opisujesz, to przynajmniej jesteś zbudowana proporcjonalnie Ja mam minibiust brzuch zależy od nia i wystający tyłek oraz za grube uda.. Pomyśl sobie, jak to wygląda..

Co do ubrań - mnie motywują te za małe W swoim najgorszym okresie kupiłam specjalnie za małe spodnie i schudłam do nich
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 21:06   #1073
Mirelkaaa
Zakorzenienie

ok jutro jade zegnam sie bo juz nie wejde na wizaz
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 21:11   #1074
atsenka
Zadomowienie

Dziewczyny ale aerobiczna 6 weidera jest na ukształtowanie mięśni brzucha, a jak ktoś ma gruby brzuch i dużo tkanki tłuszczowej to nic nie da. Niewiem czy Finlorze to pomoże. Ja wytrzymałam do 26 dnia i nie widziałam efektów Lepiej w moim przypadku sprawdza się połączenie delikatnej diety + krem wyszczuplający + masaże + ćwiczenia Ja chcę mieć taki brzuch z Tamilee Webb- swoją drogą bardzo intensywne. Ćwiczyłam dopeiro 3 razy i widzę efekty.

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 21:16   #1075
Jolie2601
Zakorzenienie

Dzień dobry [a w zasadzie dobrywieczór] mianiaczki
Cytat:
Mama już przyszła więc ja też jestem ale jak na razie znów sama
Ehh, stwierdzam, że jak na razie nie mam cierpliwości do małych dzieci
Poczekam na własne
ja do cudych mam ogromną cierpliwość- do swoich to nie wiem bo się jeszcze nie dorobiłam
Cytat:
Może sama o tym mówisz i dlatego niektórzy wiedzą o problemie.. Bo na zdjęciach włoski prezentują się ślicznie
nie tylko na zdjęciach- na żywo też- miałam dzisiaj tę przyjemność i nie wiem o co teściowi chodziło

Cytat:
Dokładnie rozumiem, o czym mówisz. Ostatnio mój TŻ powiedział "Ale Ci te włosy lecą".. Nie było to złośliwe, tylko powiedziane z troską, ale mimo to zabolało..

Cytat:
Przypomniałam sobie coś - ale się ostatnio uśmiałam z TZ
Kiedy byliśmy w aptece i kupowałam olejek rycynowy zapytał po co mi to więc powiedziałam, że do włosów. Wziął to ode mnie, przeczytał na co to naprawdę jest i popatrzył jak na wariatkę A potem zaczął się śmiać i powiedział, ze olejek rycynowy jest na kaszel, zapytałam dlaczego - bo wypij łyżeczkę oleju a potem sprobuj kaszlnąć
Strasznie mi Was brakuje
Was i laptopa ale to się rozumie samo przez się
Nam Ciebie też- korzystaj z tej zabawy w nianie ile wlezie- zawsze sie znajdzie chwilka zeby zaglądnąć.
A akcja z olejkiem rozbrajająca
Cytat:
Ok, nie ma sprawy

Wiecej pozytywnego myślenia i dobry plan. Może nie trzeba od razu przechodzić na jakieś ostre diety.
Przede wszystkim podstawą jest akceptacja samej siebie- to jest połowa sukcesu- łatwiej zrzucic parę kilo jak sie o nich ciągle nie myśli. I więcej zdrowego jadła (zamiast słodyczy i pustych kalorii). Do tego jakieś ćwiczonka (ale lekkie- zeby zbic tłuszczyk a nie dorobić się mieśni jak Pudzian) i rezygnacja z kolacji.
I wiara w siebie
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 21:22   #1076
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Tak wygląda virtual_reality i jej włosy Na specjalne życzenie Porcelain
http://images34.fotosik.pl/327/1bbd529bf8f6ad99med.jpg
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 21:28   #1077
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
złota dziewczyna- miodzio
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 21:29   #1078
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:

Ćwicz razem ze mną
Dobra Ja już po pierwszym dniu ćwiczeń

Cytat:
Cytat:
Ja też zawsze "nadrabiam"

Cytat:
No niestety Ale pomyśl sobie, że jest ktoś kto cierpi tak samo jak Ty (znaczy ja)
Dobra, będe pamiętać

Cytat:
Ja poćwiczyłam ze 3 dni i już mi się odechciało

Cytat:
A ile najdłużej wytrzymałaś? To nie jest takie straszne jak się wytrzyma pare dni, bo potem to już z górki Przynajmniej u mnie, bo wtedy szkoda mi niszczyć te pare dni

Cytat:
Napisane przez Finlora
Nie wyrzucaj Będziesz miała motywację

Mirelka to udanego wyjazdu i podrywu Włochów Pamiętaj o kartkach i prezentach dla Włosomaniaczek

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Do tego jakieś ćwiczonka (ale lekkie- zeby zbic tłuszczyk a nie dorobić się mieśni jak Pudzian) i rezygnacja z kolacji.
I wiara w siebie
Z naszym zapałem to się takich mięsni nie dorobimy

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość

I jakie włosy
Stary 2008-07-28, 21:43   #1079
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Cytat:
Dziewczyny ale aerobiczna 6 weidera jest na ukształtowanie mięśni brzucha, a jak ktoś ma gruby brzuch i dużo tkanki tłuszczowej to nic nie da. Niewiem czy Finlorze to pomoże. Ja wytrzymałam do 26 dnia i nie widziałam efektów Lepiej w moim przypadku sprawdza się połączenie delikatnej diety + krem wyszczuplający + masaże + ćwiczenia Ja chcę mieć taki brzuch z Tamilee Webb- swoją drogą bardzo intensywne. Ćwiczyłam dopeiro 3 razy i widzę efekty.
Mnie pomogło - brzuch dużo lepiej wyglądał, nie wiem czy tłuszczu ubyło ale sam w sobie był taki, jakbym wciągała a mięśnie było widać Bez diety.

z Tamilee też ćwiczyłam i efekty były mniejsze.
Stary 2008-07-28, 22:03   #1080
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
mięsnie spalają tłuszcz wiec jak one sie pojawia to i tłuszczyk zniknie. nikt nikomu na 100% nie zagwarantuje ze po zrobieniu czegoś osiągnie taki a nie inny efekt bo wszystko jest sprawą indywidualną. ja mam otłuszczony brzuch i mnie te ćwiczenia pomagały dlatego z czystym sumieniem zachawlam je i polecam innym

w zasadzie to przydaoby się do nich wrócić... tak mnie natchnełyście że niewiem czy dzis nie zacznę

a tamilee web znam i tez byłam z cwiczeń zadowolona - wykonywane regularnie przyniosły efekt - choć bardziej podobają mi się jej ćwiczenia na posladki niż na brzuch ale i jedne i drugie dawały u mnie efekt.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości