|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz wszystkiego probuje i mam juz 3 spotkanie w porani laktacjnej. Chyba po prostu tak ma byc. |
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
moja żaba drzemie. przed 7mą ją nakarmiłam i padła po wyczerpującym robieniu kupy.
zdążyłam w tym czasie się wykąpać, zjeść, spić kawę, poprasować i nakarmić kota. teraz może się budzić ![]() nie wiem jak ją na te upały ubierać. body na długi rękawek + skarpetki i czapka i ewent. kocyk na gołe nóżki wystarczy, hę? |
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Jowisz ja trzymam Zofię w krótkim rękawie i z gołymi nogami (tzn skarpetki ma, ale ubranie bez nogawek) no i bez czapki w domu. nogi ma przykryte cienkim bawełnianym kocykiem.
stosuję się do rad pediatry i ubieram lekko |
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
aa, ja pisałam o spacerze. w domu też bez czapki ofkors i tylko skarpetki do body.
czy pomidory są jakoś specjalnie uczulające? mogę jeść jak w ciąży ich talerz ot tak do tego oliwki na przykład? ja właściwie wszystko jem. ze słodyczy namiętnie podjadam herbatniki zbożowe.
|
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogorka i pomidorka kroje sobie na kanapke, oczywiscie w rozsadnych ilosciach, bo musze miec jakies zielsko-pozostalosc po ciazy
|
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
jem wszystko to co w ciąży - tak mi kazali
![]() a na spacer to wystarczy rękaw i lekka czapka
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
mnie kumpela nagadała, że kakako i czekolada okropnie uczulająca i że ona wprowadziła ją do diety dopiero po pół roku. i się boję jeść
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno uczula, ale jem po ociupince, np. kilka śliwek w czekoladzie albo kilka kostek czek. na razie wszystko ok, a w razie co to przestanę. skoro lekarz mówił, żeby szamać wszystko, to się stosuję
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
andape Max jest super w sam raz jak na moje nie słuchaj głupot karm ile chcesz
Rusałko moja Apolonia jest przykładem ze dziecka na piersi nie da sie przekarmić (choć rozumiem obawy sama je miałam) była małym zawodnikiem sumo do ok 5-6 miesiąca, co do jedzenia trzeba próbować po troszeczku
|
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak spojrzałam sobie na liste już rozpkaowanych i wiecie, strasznie Wam zazdroszcze.
Pozdroiwonka i buziaczki.
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Heyka
My mielismy super udany weekend, bylismy nad jeziorem w Lubikowie- uwielbiam to miejsce, super powietrze, czysciutka woda- szkoda tylko, ze nie moglam sie kapac...no ale jakos przetrzymalam. Malcowi sie super podobalo, spal caly czas i siedzial na powietrzu. Teraz jak wrocilismy do domu to od 10 mi placze i nie chce spac, ale chyba wlasnie posluchal mamusi i zamknal oczeta. Co do nawalu mleka to tez go mielismy, a teraz w nocy spie w koszulce na ramiaczkach i mam pieluszke tetrowa pod nia- bo jak karmie z jednej piersi to z drugiej leci, albo jak spie na boku to tez samo sie leje. Borys przytyl przez 9 dni 560gram, takze chyba tez niezle, a je tylko z piersi. Mysle, ze te problemy ze spaniem to chyba ta temperatura, taki upal im tez na pewno przeszkadza. Wklejam pare fotek z wyjazdu jak odpoczywamy i moi mężczyzni
|
|
|
|
#583 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny.Nadal jest mi trudno jak mały płacze ale on chyba sie przyzwyczaja.Dziś w nocy spał lepiej niż dotąd i chyba wzdeć już tyle nie ma co wcześniej.Może jednak coś w tym jest.Karmię go mniej więcej co 2-3 godziny.
Veronko - tylko pozazdrościć wypoczynku.I widzę, że Twój maluszek (Sliczności!!!) w wózeczku z gołymi nuziami i bez czapki.Ja wczoraj na spacer ubrałam rampers i nie ubierałam czapki a i tak się spocił bo mąż lekko go tylko przykrył.Jak na zakupy w sobotę ubralismy mu czapkę to strasznie się w niej męczył - w koncu stwierdziłam, że jestem wredna matka i , że nastepnym razem żadnej czapki nie ubieramy.Lekarze twierdzą, że lepiej jest troszeczkę zmarznąć niż się spocić.
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
hej
gratulacje dla nowych mamuś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ja z mlodym na brzuchu wiec znow literowki beda moje brodawki juz maja sie lepiej, bola tylko przez pierwszych kilka pociagniec, pomijam ze sa nadal zmaltretowane wczoraj kupilismy kolejne 2 paczki 1 z pampersa, a mialam ich wcale nie kupowac ale kupa w nich spływa pod ta siatke, w 2 tej siatki nie ma.espumisan tez juz był w uzyciu bo mlody sie prezył jak nie wiem co... ale dzisiaj doszedl teb sam simplex z austrii wiec w razie czego damy rade!! piszecie o upałach, u nas dopiero dziasiaj jest goraco, wczesniej ciagle lało. takze my )zaliczamy codziennie spacerek ![]() a jutro do lekarza idziemy zeby spojrzał na pepek, dal recepte na witaminki i skierowanie na bioderka. no i przedewszystkim zobaczymy ile maly wazy ![]() tez mam ciagle wyciek z lewego cyca a jak karmie prawym to z lewego powódz spie na reczniku zeby nie musiec co chwile zmieniac poscieli. jak czasem mam mokra bluzke od mleka i tego ni powycieram lub nie przepiore to taki smród ze szkoda gadac nie ma to jak zepsute mleko z cyca
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
veronko ale ten twój synuś jest uroczy w tym wózeczku wygląda już taki duży
Ja też uważam że w czasie karmienia można jeść wszytko to co się jadło w ciąży oczywiscie na potrawy które uczulają trzeba uważać i dawkować jak się nic nie robi dziecku to znaczy że mozna jeść potrawy cięzko strawne i pikantne na początku można sobie darować żeby dziecku nie ciążyły Ja przy moim 1 dziecku nie mogłam pić mleka bo się okazało że ma skaze białkową a tak to mogłam jeśc wszystko za 2 razem też nam nic nie szkodziło Judi mam znów pytanie do ciebie bo się niedopytałam w klinice ile będzie mi potrzebnych koszul nocnych jak tam się rodzi to się ma swoją koszule czy oni dawają Niegniewaj się że cię tak wypytuję i stale ci zawracam głowe ale jestem ci bardzo wdzięczna za każdą informacje |
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
andape lekarka ma racje że nie wolno przegrzewać ale trzeba bardzo uważać na uszka żeby wiatr ich nie przedmuchał i wsumie to dlatego ubiera się dziecku czapeczke jak jest ciepło a zapalenie ucha bardzo boli a raz przebyta infekcja lubi się nawracać
Ja przynajmniej bardzo na to zwracałam uwage |
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
pisałyście, że pampersy 2 są za duże dla bobasów, a dla pani płód są w sam raz
|
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p)wiec ja mialam 2 i obie sie przydaly a do porodu oni daja, po pierwszym prysznicu przebierasz sie do swojej koszuli
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak tam polog? bo u mnie leci juz 22 dzien i zastanawiam sie kiedy przestanie...
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale kosmos, jak mała śpi, to ja nie wiem za co się zabrać - odpoczywać, sprzątać, odciągać pokarm czy próbować sobie przypomnieć o czym miała być moja praca mgr ![]() Anisia, ze mnie ciągle kapie. Malutko tego jest, czasem trochę więcej poleci. Ale za to moja rana już niewiele boli. |
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
ja spie w koszulce na ramiaczkach z taka jakby niby koszulka co to sie konczy tuz za cyckami i sluzy mi doskonale jako podporka pod wkladki laktacyjne, tez mam fontanne z cyca kiedy jeden z nich jest ssany
no i potrafie sie rozciec po kapieli wtedy mi cycki placzano mi tez leci raz mocniej raz slabiej... ale moglo by sie juz skonczyc...
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
no to pare fotek min Piterka
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Słodki chłopaczek
![]() A ja się od wczoraj przyglądam Łuśce i coraz bardziej się przekonuje do tego, że będzie ruda Po urodzeniu miała ciemne włoski, następnego dnia były złote, a teraz są takie rudawe trochę No zobaczymy. Jedno jest pewne - brunetką nie będzie ![]() A zastanawiałyście się może już nad szczepionkami? Czy kupujecie zintegrowaną na następne szczepienie i big pytanie - będziecie szczepić na koki : meningo- i pneumo-? Bo ma trochę dylemat... Różne opinie słyszałam: że to wyciąganie pieniędzy, że obciążenie dla organizmu. A z drugiej strony, jeśli jest szansa ustrzec dziecko przed jakimś świństwem... no nie wiem
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: mowa o szczepionce na pneumokoki itp..
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Judi dziękuję ci bardzo
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Ania połóg trwa 6 tygodni, może tyle będzie lecieć
![]() Piotruś piękny w m jak mama było napisane, że od 2go miesiąca malec się uśmiecha świadomie.Sosnowa moja Iga miała być ruda a nie jest na razie ma blond włoski, też brunetką już raczej po mamusi nie będzie. chyba muszę się z blondem zacząć oswajać czy wasze dzieci mają grupę krwi już stwierdzoną i w książeczkę wpisaną ? u mnie brak info. moja blizna się zeszpeciła kurde. tak jakby się szef rozlazł i mam taką miękką jasną gulkę. wiedziałam, że mam skłonności do bliznowców ale żeby i tam w mordę. chyba w aptece kupię maść na blizny, to już 3 tyg. po porodzie, chyba mogę używać ![]() no i mnie standardowo nic nie leci z drugiego cyca kiedy karmię ![]() nikt nie pisał chyba jeszcze o przyjemności ponownego spania na brzuchu ja jestem wniebowzięta ![]() choć pewnie skoro u was zalew mleka to może nie bardzo możecie. |
|
|
|
#598 | ||||
|
Zadomowienie
|
ja bede szczepila na pneumo i ta za 100 pierwsze szczepienia w sierpniu w polowie
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie krwawienie ustalo, czyli niecale 2 tygodnie twalo, teraz to juz tylko jakis zoltawy sluz, ale tez nie za duzo
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu jak pomagasz malutkiemu kiedy się wije z bólu brzuszka ? u mnie jest to samo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

nie ma to jak zepsute mleko z cyca
Po urodzeniu miała ciemne włoski, następnego dnia były złote, a teraz są takie rudawe trochę
Jedno jest pewne - brunetką nie będzie
: meningo- i pneumo-? Bo ma trochę dylemat... Różne opinie słyszałam: że to wyciąganie pieniędzy, że obciążenie dla organizmu. A z drugiej strony, jeśli jest szansa ustrzec dziecko przed jakimś świństwem... no nie wiem