Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-26, 09:21   #4171
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
W przyszłym tygodniu pewnie będę go mieć, bo to prezent od mojej siostry dla małego na razie dostałam od siostry tylko takie foto dam znać jak go będę mieć domu Załącznik 7545116

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ślicznie się zapowiada

zrobiłam inwentaryzację ciuszków i nie wiem jak to skomentować
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 09:22   #4172
ovejita
Wtajemniczenie

Emma, chwal się!
Summer, współczuję może jakieś leki to nie jest zły pomysł skoro są bezpieczne dla malucha?
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 09:22   #4173
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Karolina, w przypadku zakupu internetowego czy podpisania umowy poza lokalem masz prawo do odstąpienia od umowy. Tak jest w Polsce, nie sądzę, żeby w UK było to na niekorzyść klienta, ale poczytaj o tym. Ja jestem bardzo cięta na takie sytuacje - dla mnie zachowanie tej firmy od początku do końca świadczy o tym, że są oszustami. Krętactwo na całego, nie odpuściłabym, ale ja to w ogóle wojownicza jestem. Przede wszystkim sprawdź jakie masz opcje działania - macie coś takiego jak Rzecznik Praw Konsumenta czy cuś? Postrasz ich konkretnie i rzecznikiem, i pozwem, i czym tam się da.
Na twoim miejscu nie łudziłabym się, że dostanę te meble, a nawet jeśli to chyba nie chciałabym ich - żeby nie dać zarobić krętaczom :/ Przykra sytuacja, ale musisz wziąć się w garść i nie dać się zwieść tym z infolinii, one pewnie odpowiednio przeszkolone, żeby bajerować klientów i mamić obietnicami.

Witam!
Zrobiłam dziś kilka kroków po targu i myślałam, że umrę. Tak więc nadal szlaban na wychodzenie i kiszenie się w domu. Jeszcze chwila i mnie coś trafi Czuję, że tak już będzie do porodu, bo każdy krok i każdy niekontrolowany ruch którejkolwiek z kończyn powoduje koszmarny ból. Do tego od 2 dni blokuje mi się staw kolanowy, więc nie mogę stanąć porządnie na jednej nodze. Chyba brakuje mi jeszcze hemoroidów albo jakiejś ospy do pełni szczęścia.

Oczywiście dołączam się do życzeń, choć ja się wcale matką jeszcze nie czuję, więc nie przyjmuję na razie takowych życzeń

Miłego dnia!

biedna jesteś
ale też mogę ponarzekać, bo szykuje się seria upałów
już jest ponad 22 stopnie, w mieszkaniu mam 2 więcej, a cały tydzień ma być około 30!!
Stary 2018-05-26, 09:26   #4174
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
ślicznie się zapowiada

zrobiłam inwentaryzację ciuszków i nie wiem jak to skomentować
Hah Emma dawaj foty chwal się co tam w komodzie mieścisz będziesz synusia przebierać 5 razy dziennie

Summer biedactwo! szczerze współczuję..

Mąż tez wyskoczył z życzeniami dla mnie jako mamusi, oj nie spodziewałam się, ale przecież synuś mocno daje o sobie znać, więc nie ma dyskusji!

Stary 2018-05-26, 09:38   #4175
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Emma, chwal się!
Summer, współczuję może jakieś leki to nie jest zły pomysł skoro są bezpieczne dla malucha?
z najciekawszych rzeczy: suma wszystkich body od 50-68 ( na ramiączkach, krótki, długi rękaw i te kopertowe) 66szt!
wg rozmiarów na metce: 19szt/50, 24szt/56, 19szt/62 i 4szt/68

- 5szt kocyków + 1 w drodze
- 7szt pieluszek (5szt bambusowych + 2szt muślinowe) + 2szt w drodze
- 3szt otulaczy bambusowych
- 10szt tetrowych

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Hah Emma dawaj foty chwal się co tam w komodzie mieścisz będziesz synusia przebierać 5 razy dziennie

Summer biedactwo! szczerze współczuję..

Mąż tez wyskoczył z życzeniami dla mnie jako mamusi, oj nie spodziewałam się, ale przecież synuś mocno daje o sobie znać, więc nie ma dyskusji!

na pewno się pochwalę jak wszystko ładnie ułożę jeszcze trochę mi to zajmie :P dwa prania mnie czekają minimum :P

a ciuszki kupowałam z myślą o rodzeństwie Staszka ponad połowa jest unisex
Stary 2018-05-26, 09:47   #4176
Camelitos
Wtajemniczenie

Witam się dzisiaj

Również życze wszystkiego najlepszego

My właśnie siedzimy u mojej mamy na kawie i ciastku a później pojedziemy do teściowej

Mama mi dzisiaj fala prezent dla wnuczki - sama zrobiła IMG_20180526_103009.jpegIMG_20180526_103042.jpeg

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 10:04   #4177
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

jak cały tydzień wstaję po 8 lub później, tak dzisiaj obudziłam się 6:30 stąd jestem już po śniadaniu

wszystkiego najlepszego dla wszystkich mam
również dostałam życzenia od Tż bo poniekąd czuję się mamą, rozciągania i kopniaczki dają o sobie znać
dzisiaj będzie miła sobota w planach zakupy, spacery i oczywiście ciasto u mamy

Aaska92, Oveijta wklejam co zamówiłam były to rzeczy, które miałam już w koszyku tylko czekałam na rabat ciuszków mam chyba aż nadto ( dzisiaj właśnie w planach również je policzyć ) stąd dokupiłam girlandę i literkę drewnianą (z szarą końcówką), kocyk, otulacze i poduszkę do kompletu z otulaczem, który już mam. Kliknę dzisiaj jeszcze kosz mojżesza

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

za szybkie znalezienie auta, w dzisiejszych czasach to się człowiek czuje jak bez ręki mimo, że komunikacja miejska super działa
Jakie piękne

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Witam się i ja. Dziś planuje luźniejszy dzień- tzn o tyle luźniejszy ze w domu i jakieś porządki. I będę z wami na bieżąco. Wczoraj wieczor z koleżankami i o 23 do domu wróciłam. Może tez pozamawiam jakieś brakujące rzeczy wyprawkowe. Emma piękne rzeczy jak zwykle, tez muszę spojrzeć na jakieś otulacze bambusowe i może jakieś pieluszki bambus/ muślin . Norka wysłałam do Ciebie linka z prośba o dołączenie do fb- doszedł??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Anima potwierdzam, pieluszki bambusowe z texpol są bardzo fajne. Mam dużą szarą już po praniu i prasowaniu i jest przemiła! Myślę, że można ją spokojnie jako własny szal nosić Planuję jeszcze dokupić jedną lub dwie mniejsze.

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Karolina, w przypadku zakupu internetowego czy podpisania umowy poza lokalem masz prawo do odstąpienia od umowy. Tak jest w Polsce, nie sądzę, żeby w UK było to na niekorzyść klienta, ale poczytaj o tym. Ja jestem bardzo cięta na takie sytuacje - dla mnie zachowanie tej firmy od początku do końca świadczy o tym, że są oszustami. Krętactwo na całego, nie odpuściłabym, ale ja to w ogóle wojownicza jestem. Przede wszystkim sprawdź jakie masz opcje działania - macie coś takiego jak Rzecznik Praw Konsumenta czy cuś? Postrasz ich konkretnie i rzecznikiem, i pozwem, i czym tam się da.
Na twoim miejscu nie łudziłabym się, że dostanę te meble, a nawet jeśli to chyba nie chciałabym ich - żeby nie dać zarobić krętaczom :/ Przykra sytuacja, ale musisz wziąć się w garść i nie dać się zwieść tym z infolinii, one pewnie odpowiednio przeszkolone, żeby bajerować klientów i mamić obietnicami.

Witam!
Zrobiłam dziś kilka kroków po targu i myślałam, że umrę. Tak więc nadal szlaban na wychodzenie i kiszenie się w domu. Jeszcze chwila i mnie coś trafi Czuję, że tak już będzie do porodu, bo każdy krok i każdy niekontrolowany ruch którejkolwiek z kończyn powoduje koszmarny ból. Do tego od 2 dni blokuje mi się staw kolanowy, więc nie mogę stanąć porządnie na jednej nodze. Chyba brakuje mi jeszcze hemoroidów albo jakiejś ospy do pełni szczęścia.

Oczywiście dołączam się do życzeń, choć ja się wcale matką jeszcze nie czuję, więc nie przyjmuję na razie takowych życzeń

Miłego dnia!
Nie przemęczaj się Kochana! Domyślam się, że cierpisz leżąc tylko, ale może masz niedaleko park, że tam się ulokujesz na ławeczce albo kocyku na cały dzień? Albo otwórz szeroko okno tak korzystaj z fajnej pogody... Ściskam CIę mocno!

Cytat:
z najciekawszych rzeczy: suma wszystkich body od 50-68 ( na ramiączkach, krótki, długi rękaw i te kopertowe) 66szt!

- 10szt tetrowych

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

na pewno się pochwalę jak wszystko ładnie ułożę jeszcze trochę mi to zajmie :P dwa prania mnie czekają minimum :P

Ile bodziaków! Kurcze zaczynam zastanawiać się, czy czasem nie mam za mało niektórych rzeczy, np. pajaców...

Mam za to dużo takich muślinowych pieluszek z primarku- nawet jednego opakowania nie otwierałam z myślą, że może zostawię na prezent dla kogoś albo dla kolejnego dzieciątka. Ale te pieluszki sątak super cienkie! Ma któraś z Was muślinowe pieluszki? Wasze też są takie cieniutkie i delikatne?

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Witam się dzisiaj

My właśnie siedzimy u mojej mamy na kawie i ciastku a później pojedziemy do teściowej

Mama mi dzisiaj fala prezent dla wnuczki - sama zrobiła Załącznik 7545171Załącznik 7545176

Jakie piękne! Twoja mama ma talent!

Mam dzisiaj trochę roboty ale słomiany zapał...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-26, 10:08   #4178
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Jakie piękne

Anima potwierdzam, pieluszki bambusowe z texpol są bardzo fajne. Mam dużą szarą już po praniu i prasowaniu i jest przemiła! Myślę, że można ją spokojnie jako własny szal nosić Planuję jeszcze dokupić jedną lub dwie mniejsze.

Nie przemęczaj się Kochana! Domyślam się, że cierpisz leżąc tylko, ale może masz niedaleko park, że tam się ulokujesz na ławeczce albo kocyku na cały dzień? Albo otwórz szeroko okno tak korzystaj z fajnej pogody... Ściskam CIę mocno!

Ile bodziaków! Kurcze zaczynam zastanawiać się, czy czasem nie mam za mało niektórych rzeczy, np. pajaców...

Mam za to dużo takich muślinowych pieluszek z primarku- nawet jednego opakowania nie otwierałam z myślą, że może zostawię na prezent dla kogoś albo dla kolejnego dzieciątka. Ale te pieluszki sątak super cienkie! Ma któraś z Was muślinowe pieluszki? Wasze też są takie cieniutkie i delikatne?

No moja mama od małego takie cuda robi i właśnie chyba dlatego ja nie mam aż takiego dużej motywacji żeby znowu wrócić do szydełka

Stary 2018-05-26, 10:09   #4179
pola25
Zakorzenienie

Karolina napewno.Wam jest ciężko z dala od rodziny.

Summer życzę lepszego samopoczucia!

Ja się melduję znad jeziorka,narazie w cieniu bardzo przyjemnie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180526_110140.jpg (151,9 KB, 52 załadowań)
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 10:17   #4180
aniama6
Zadomowienie

Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Summer współczuje objawów. A korzystasz z usług fizjoterapeuty? Bo nie pamietam. Ja jak mnie plecy bolały to znalazłam taka dziewczynę specjalizująca się w kobietach w ciąży- różne rzeczy oferowała- masaże, ćwiczenia, kinesytaping. W końcu nie skorzystałam bo przeszło- ale może u Ciebie coś by to dało. Bo to jednak jeszcze chwila do porodu jest i strasznie musisz się męczyć. Emma masz tego trochę, chwal się zdjęciami ile mozesz bo lubię u Ciebie szukać inspiracji. Choć ja na ciuszków zakupy mam już bana- w końcu po porodzie tez z chęcią coś pokupie. Jedynie z nexta chce kupić kilka ładniejszych rzeczy i jeszcze jakiejś fajnej dzianinowej białej/ ecru czapeczki szukam może ze sweterkiem w komplecie.
A jednak chyba jeszcze coś dokupie z ubranek- właśnie zobaczyłam że od 4.06 w Lidlu znów będą ubranka i to całkiem fajne.

Edytowane przez aniama6
Czas edycji: 2018-05-26 o 10:23
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 10:36   #4181
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Kochane mamusie, dla tych co za chwilę będą tulić swoje pierwsze maleństwa w ramionach i te które są już zaprawione w boju życzę sobie i Wam dużo sily, miłości, cierpliwości i dużo dużo zdrówka z okazji dzisiejszego święta.

Ja już dostałam z samego rana mnóstwo prezentów od mojej córci i od męża tez, dzień zaczął się na prawdę miło

Summer bardzo mi przykro z powodu twoich boleści, mam nadzieję że jakoś uda ci się wytrwać do porodu

Polu regeneruj siły

Karolinka przesyłam wirtualnie kawałek ciasta i kawkę żeby ci nie było smutno.

Camelku piękny ten misio od twojej mamy

Emma ale masz zapasy ciuszkow że hoho

Miłego dnia wam życzę.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-26, 10:41   #4182
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Summer współczuje objawów. A korzystasz z usług fizjoterapeuty? Bo nie pamietam. Ja jak mnie plecy bolały to znalazłam taka dziewczynę specjalizująca się w kobietach w ciąży- różne rzeczy oferowała- masaże, ćwiczenia, kinesytaping. W końcu nie skorzystałam bo przeszło- ale może u Ciebie coś by to dało. Bo to jednak jeszcze chwila do porodu jest i strasznie musisz się męczyć. Emma masz tego trochę, chwal się zdjęciami ile mozesz bo lubię u Ciebie szukać inspiracji. Choć ja na ciuszków zakupy mam już bana- w końcu po porodzie tez z chęcią coś pokupie. Jedynie z nexta chce kupić kilka ładniejszych rzeczy i jeszcze jakiejś fajnej dzianinowej białej/ ecru czapeczki szukam może ze sweterkiem w komplecie.
A jednak chyba jeszcze coś dokupie z ubranek- właśnie zobaczyłam że od 4.06 w Lidlu znów będą ubranka i to całkiem fajne.

przed porodem też już nic nie kupuje najwięcej ciuszków kupiłam zimą na wyprzedażach i przez te 5 miesięcy się to wszystko nazbierało. Cieszę się, że już kończę wyprawkowe zakupy, zostały dla mnie same te przyjemne czyli dekoracyjne gadzety

spotkałam się właśnie z komentarzem, że nie powinnam ubierać obcisłych topów i sukienek bo zaszkodzę dziecku gdyby nie to, że powiedziała to zmartwiona moja ponad 80letnia babcia to różna mogłaby być reakcja w jej czasach się inaczej ubierało, ale serio?! gdyby było mi niewygodnie albo cokolwiek miało zagrażać maluszkowi to nigdy bym się tak nie ubrała
Stary 2018-05-26, 10:48   #4183
pozytywnaj
Zadomowienie

Hej dziewczyny.

U nas dalej jelitówka. Mnie na razie nie bierze.

Jakie wy już macie wyprawki. A ja złapałam jakiś zwis niby wiem, że czasu coraz mniej a przez to łapie mnie stres i chyba gorzej się zmotywować. Mamy też trochę problemów zdrowotnych u synka i jeździmy po lekarzach

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 11:24   #4184
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Jakie wy już macie wyprawki. A ja złapałam jakiś zwis niby wiem, że czasu coraz mniej a przez to łapie mnie stres i chyba gorzej się zmotywować. Mamy też trochę problemów zdrowotnych u synka i jeździmy po lekarzach

Zdrowka dla Was!

Co z Synkiem?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 11:59   #4185
aaska92
Zadomowienie

Camelitos Piękny prezent dostałaś i to własnoręcznie robiony, cudo!
Emma Podejścia starszych ludzi nie da się czasem zmienić na pewno babcia miała dobre intencje
Polu Udanego wypoczynku, piękne masz tam widoki
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 12:52   #4186
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Mam nadzieję że jelitówka ominie cię szerokim łukiem i że z synusiem to nic poważnego.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 13:08   #4187
folinka
Zadomowienie

Hej Mamusie!
Wszystkiego dobrego dla każdej z nas

U mnie były rano przy pobudce i kwiaty (zorganizowane z pomocą tż), i laurki - zorganizowane przez Maksa głównie Tak cichutko zabrał Lidkę z łóżeczka, jak się obudziła i pilnował Kaja, że ja nic nie usłyszałam w niani i spałam smacznie, a oni w trójkę robili laurki, kochani!

asiaczku, moc najlepszych życzeń zdrowia przede wszystkim i szczęścia dla synka!

Sandam, racja!

Kathy, cudownego dnia, dużo miłości i szczęścia na nowej drodze!

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Witam się dzisiaj

Mama mi dzisiaj fala prezent dla wnuczki - sama zrobiła Załącznik 7545171Załącznik 7545176

Ooo, jakie cudeńko!!!

Podoba mi się ogromnie ten wzór kocyka. Będę taki niedługo robić, bo ten który produkuje się teraz, został wyproszony przez Kaja

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 13:38   #4188
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Zdrowka dla Was!

Co z Synkiem?
Oj na razie wstępna diagnoza i dużo jeżdżenia po lekarzach
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że jelitówka ominie cię szerokim łukiem i że z synusiem to nic poważnego.

Oby.

Stary 2018-05-26, 15:31   #4189
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:

biedna jesteś
ale też mogę ponarzekać, bo szykuje się seria upałów
już jest ponad 22 stopnie, w mieszkaniu mam 2 więcej, a cały tydzień ma być około 30!!
U nas odbiło dziś do 29 na dworze ale w domu na szczęście trochę chłodniej
Cytat:

- 10szt tetrowych

na pewno się pochwalę jak wszystko ładnie ułożę jeszcze trochę mi to zajmie dwa prania mnie czekają minimum

Wow pokaźne zakupy a jak w rzeczywistości rozmiary wypadają ? Zbliżone do siebie?

W ogóle dziewczyny może wiecie: ktore firmy mają rozmiary np. 56 które naprawdę są dobre dla dziecka a nie ani za duże ani za małe?

Cytat:
Witam się dzisiaj

Cudne twoja mama ma talent
Ja dzis moja mamę wyciągnęłam na lody i ciacho do kawiarni do teściowej dzwoniłam i pewnie spotkamy się jutro

Cytat:
Jakie piękne

Ja mam muslinowe - tez są cieniutkie

Cytat:

Lidl tez ma chyba zawyżone rozmiary, jeśli dobrze kojarzę, prawda?
Stary 2018-05-26, 15:37   #4190
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

Wow pokaźne zakupy a jak w rzeczywistości rozmiary wypadają ? Zbliżone do siebie?

W ogóle dziewczyny może wiecie: ktore firmy mają rozmiary np. 56 które naprawdę są dobre dla dziecka a nie ani za duże ani za małe?

Ja dzis moja mamę wyciągnęłam na lody i ciacho do kawiarni do teściowej dzwoniłam i pewnie spotkamy się jutro

Tak, lidl ma mocno zawyżone. Ja mam dziś jakiś nie mój dzień. Pot spływa ze mnie strumieniami, mecze się po kilku krokach. Fakt, było bardzo duszno, teraz spadł deszcz i nieco lepiej. Ale powiedzcie jak to jest- przedwczoraj zdobyłam Kasprowy Wierch, wczoraj imprezowałam do 23 i czułam się dobrze, dziś mam sprzątać itp i samopoczucie straszne.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 16:11   #4191
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, lidl ma mocno zawyżone. Ja mam dziś jakiś nie mój dzień. Pot spływa ze mnie strumieniami, mecze się po kilku krokach. Fakt, było bardzo duszno, teraz spadł deszcz i nieco lepiej. Ale powiedzcie jak to jest- przedwczoraj zdobyłam Kasprowy Wierch, wczoraj imprezowałam do 23 i czułam się dobrze, dziś mam sprzątać itp i samopoczucie straszne.

dzisiaj też nie jest mój dzień :/ nie wiem jaka jest odczuwalna temp, ale taka duchota, że ledwo co ze sklepu wróciłam i pożarłam się z tż z mojej winy, wiem, że przesadziłam i mi głupio :/

teraz w dodatku piekę biszkopt na jutrzejsze ciasto
Stary 2018-05-26, 16:12   #4192
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Anima, to na pewno od sprzątania a tak poważnie, to nie wiem jak u Ciebie, ale u nas jest 29st i ze mnie tez pot splywa strugami. Moje slonicowe stopy sa jeszcze wieksze niz zazwyczaj... poodkurzalam dywan i sofe i musialam usiąść bo opadam z sił...
Dzięki inspiracji Emmy zamówiłam na allegro literę do pokoju Kropsona. W zwiazku z tym, że u mnie będzie bialo-zielono w pokoiku i mam zieloną farbe kredowa, to pomaluje sobie tę literę tak jak to Emma pokazala na zdjęciu.

Dziewczyny, które mają foteliki a szczegolnie foteliki maxi-cosi. Wiecie jak ściągnąć pokrowiec do wyprania? Bo ja nie ogarniam, a jak ogarne to wiem ze potem nie zaloze go z powrotem. Czy Wy w ogole pierzecie ten pokrowiec/material?

A i zdaje relacje z frontu tarasowego- dzisiaj szalunki skonczone, w poniedzialek prawdopodobnie będą wylewane fundamenty będę mieć taras na ktoryr będę mogła wyjechać z Kropsonem

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 16:55   #4193
Radena
Zadomowienie

Hello,dawno mnie tu nie było
Wszystkiego najlepszego dla Was wszystkich Mamusie ;-)
U mnie w sumie bez szału ostatnio,bylam na wizycie we wtorek i sie okazało,ze mi sie szyjka skraca :-( powinnam najblizsze 4-6 tyg jak najwiecej leżeć i sie nie wysilać,ale kompletnie nie wiem jak to zrobie,bo musze ogarniać Młodą,a mąż w delegacji :-( Dziś w nocy zamówiłam sobie testy na wyciek wód plodowych- chyba zaczynam schizować.
Z przyjemnych rzeczy to B. kończy dziś 2 latka
Jutro robimy jej impreze urodzinową, wiec jeszcze sie musze troche powysilac i postać przy garach.
No i na wizycie wyszło,ze dzidzio głową w dół i waży 1900 g ;-)

Radena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 17:43   #4194
folinka
Zadomowienie

Radena, heeej!
Ja Cię bardzo proszę... Ty już raz przesadziłaś przecież z tortem urodzinowym, gdy miałaś się oszczędzać!
Rób minimum z minimum! Moc buziaków i najlepszych życzeń dla B

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-26, 17:46   #4195
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Anima, to na pewno od sprzątania a tak poważnie, to nie wiem jak u Ciebie, ale u nas jest 29st i ze mnie tez pot splywa strugami. Moje slonicowe stopy sa jeszcze wieksze niz zazwyczaj... poodkurzalam dywan i sofe i musialam usiąść bo opadam z sił...
Dzięki inspiracji Emmy zamówiłam na allegro literę do pokoju Kropsona. W zwiazku z tym, że u mnie będzie bialo-zielono w pokoiku i mam zieloną farbe kredowa, to pomaluje sobie tę literę tak jak to Emma pokazala na zdjęciu.

Dziewczyny, które mają foteliki a szczegolnie foteliki maxi-cosi. Wiecie jak ściągnąć pokrowiec do wyprania? Bo ja nie ogarniam, a jak ogarne to wiem ze potem nie zaloze go z powrotem. Czy Wy w ogole pierzecie ten pokrowiec/material?

A i zdaje relacje z frontu tarasowego- dzisiaj szalunki skonczone, w poniedzialek prawdopodobnie będą wylewane fundamenty będę mieć taras na ktoryr będę mogła wyjechać z Kropsonem

Kropko super że prace na tarasie tak idą ja w tym roku zabroniłam mężowi sadzenia pomidorów i papryki na balkonie bo chce mieć wolny balkon jakbym musiała wózek wystawic

Co do prania pokrowca z fotelika to nie wiem jak się go ściąga ale wiem że koleżanka ściągala i tak niefortunnie to zrobiła że porozrywala go

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
U mnie w sumie bez szału ostatnio,bylam na wizycie we wtorek i sie okazało,ze mi sie szyjka skraca :-( powinnam najblizsze 4-6 tyg jak najwiecej leżeć i sie nie wysilać,ale kompletnie nie wiem jak to zrobie,bo musze ogarniać Młodą,a mąż w delegacji :-( Dziś w nocy zamówiłam sobie testy na wyciek wód plodowych- chyba zaczynam schizować.
Jutro robimy jej impreze urodzinową, wiec jeszcze sie musze troche powysilac i postać przy garach.

Radena oszczędzaj się i nie szalej

I dla maleństwa wszystkiego dobrego

Jaki tort będziesz robiła?

Stary 2018-05-26, 18:29   #4196
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

jak dla mnie 56 z hm ( szczególnie body kopertowe ) to 50 z newbie - przy przyłożeniu są identyczne, analogicznie 56 newbie to 62 z hm. Lidlowe i zarowe też wychodzą większe. Najwięcej mam hm więc się nimi kieruję choć inwentaryzację ciuszków robiłam według metek więc w rzeczywistości najwięcej mam tych na 62 i 68

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

uważaj na siebie i niech mąż więcej w kuchni przygotuje, oczywiście pod twoje dyktando

U nas kryzys zażegnany
biszkopt pięknie wyrósł, robiłam pierwszy raz z 10 jajek na tortownicę 30cm nie wiem jeszcze jak będę go kroić
Stary 2018-05-26, 19:15   #4197
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
dzisiaj też nie jest mój dzień :/ nie wiem jaka jest odczuwalna temp, ale taka duchota, że ledwo co ze sklepu wróciłam i pożarłam się z tż z mojej winy, wiem, że przesadziłam i mi głupio :/

teraz w dodatku piekę biszkopt na jutrzejsze ciasto
Tez dziś jest nie mój dzień a raczej nie moje popołudnie...od 17.00 boli mnie głowa a na dodatek za oknem ktoś ścina drzewa i cały czas jest hałas. Przez to wszystko oberwalo się mojemu tz. Ehh.

Wstyd się przyznać ale nigdy nie piekła biszkoptu. Musze poszukać inspiracji na ciasto bo jutro mamy gości i tez coś musze upiec.

Cytat:

Ale super z tarasem. Zazdroszczę!
Cytat:
jak dla mnie 56 z hm ( szczególnie body kopertowe ) to 50 z newbie - przy przyłożeniu są identyczne, analogicznie 56 newbie to 62 z hm. Lidlowe i zarowe też wychodzą większe. Najwięcej mam hm więc się nimi kieruję choć inwentaryzację ciuszków robiłam według metek więc w rzeczywistości najwięcej mam tych na 62 i 68

uważaj na siebie i niech mąż więcej w kuchni przygotuje, oczywiście pod twoje dyktando

U nas kryzys zażegnany
biszkopt pięknie wyrósł, robiłam pierwszy raz z 10 jajek na tortownicę 30cm nie wiem jeszcze jak będę go kroić
O kurcze ja się poddaje z tymi rozmiarami wydaje mi sie ze HM tez ma trochę większe rozmiarówki i ja nasze body 62 zakategoryzowalam do ciuszków 68....

Dziś położyliśmy pierwsza warstwę farby na meblach. Póki co wyszedł styl rustykalny mam nadzieje ze druga warstwa farby ładnie pokryje bo efekt niekoniecznie mi się podoba a nie chciałabym kłaść na te meble 3-4 warstw bo mam już dość tego bałaganu w domu ... :/
Stary 2018-05-26, 19:29   #4198
pozytywnaj
Zadomowienie

Radena 100lat dla B Oszczędzaj się! Jeszcze troszkę

Stary 2018-05-26, 19:33   #4199
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez dziś jest nie mój dzień a raczej nie moje popołudnie...od 17.00 boli mnie głowa a na dodatek za oknem ktoś ścina drzewa i cały czas jest hałas. Przez to wszystko oberwalo się mojemu tz. Ehh.

Wstyd się przyznać ale nigdy nie piekła biszkoptu. Musze poszukać inspiracji na ciasto bo jutro mamy gości i tez coś musze upiec.

Ale super z tarasem. Zazdroszczę!

O kurcze ja się poddaje z tymi rozmiarami wydaje mi sie ze HM tez ma trochę większe rozmiarówki i ja nasze body 62 zakategoryzowalam do ciuszków 68....

Dziś położyliśmy pierwsza warstwę farby na meblach. Póki co wyszedł styl rustykalny mam nadzieje ze druga warstwa farby ładnie pokryje bo efekt niekoniecznie mi się podoba a nie chciałabym kłaść na te meble 3-4 warstw bo mam już dość tego bałaganu w domu ... :/
tż właśnie bejcuje drzwi, więc też mamy podobnie pierwszą warstwę, ale na dwóch się skończy - chcę aby było widać słoje drewna.

oby głowa przestała Cię boleć a biszkopt robi się łatwo i szybko, gorzej zawsze wymyśleć czym go przełożyć aby też szybko poszło i tanio

Ale się objadłam zrobiłam sobie dużą miskę sałatki greckiej + dwa tosty z masłem - mam ostatnio na nie jakąś mega fazę
teraz muszę strawić nim pójdziemy spać..

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-05-26 o 19:34
Stary 2018-05-26, 19:44   #4200
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Kropko super że prace na tarasie tak idą ja w tym roku zabroniłam mężowi sadzenia pomidorów i papryki na balkonie bo chce mieć wolny balkon jakbym musiała wózek wystawic

Co do prania pokrowca z fotelika to nie wiem jak się go ściąga ale wiem że koleżanka ściągala i tak niefortunnie to zrobiła że porozrywala go

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Radena oszczędzaj się i nie szalej

I dla maleństwa wszystkiego dobrego

Jaki tort będziesz robiła?

Tort na szczęście z super cukierni w Kielcach ;-) ale robie jeszcze 2 sałatki: ziemniaczana z boczkiem,majonezem,warzyw ami i owocowa, paluchy pizzowe (z gotowego kupnego ciasta), mini kanapeczki i kopiec kreta. Ten kopiec to taka zachciewajka moja.Jeszcze trzeba warzywka pokroić, kielbaske przygotowac do grilla, ogólnie zastawe przygotowac całą, wiec to minimum i tak dość pokaźne wychodzi

Radena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości