|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Ja to nie umie nazwac tych wszystkich bolaczek
Siedze wlasnie na lezaku u rodzicow w ogrodku i sie obiajam na maxa. Potrzebowalam takiego dnia jak tylko wrocimy z wakacji rozkladamy basen za 3 dni wyjezdzamy nie moge sie juz doczekac! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() fajnie, nalezy się odpoczynek, korzystaj!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3183 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Apola88 Czas edycji: 2018-05-27 o 14:59 |
||
|
|
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi już trochę przeszło, ja mam takie ciągnięcie już teraz tylko przy wstawaniu i siadaniu, tak myślę, że po prostu wtedy te mięśnie się napinają i pewnie więzadła naciagają. Buziaki |
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Czuje się uspokojona, że jednak te nasze brzuchy mogą dawac jakieś objawy
Bo ja do tej pory w ogóle nie czułam, że jestem w ciąży. Teraz jestem w szoku, że mnie 3 dzień coś tam boli ![]() Dziewczyny, a takie pytanko (bo tu dziś taka cisza, to zagaję rozmowę ). Rozumiem, że do spacerówki warto mieć wkładkę bawełnianą lub bambusową, żeby dzieciaczek się nie pocił, było mu miękko itp., a jak to jest w gondoli? Co tam się kupuje?
Edytowane przez lykki Czas edycji: 2018-05-27 o 20:07 |
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o tych wkładkach do spacerówek to słyszałam właśnie ze dzieci się na nich pocą, i ze lepiej bez nich przynajmniej na grupie maxi cosi i cybex często takie posty się pojawiają. Dla mnie to tylko kwestia estetyki ze można sobie jakoś urozmaicić wózeczek. Do gondoli nic nie będę kupować. Położę zwykły kocyk pod dziecia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3188 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostalam od siostry kolderke i poduszke do wòzka. To sie przyda do gondoli?? Czy pewnie nie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3189 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak tam wakacje? Cytat:
|
||
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wakacje super❤️ wychodzę z pokoju i jestem na płazy. Kupiłam sobie takie wielkie koło w kształcie paczka i wyleguje się w nim w wodzie IMG_2817.jpgA co do poduszek i kołderkę to w sumie poduszka chyba nie potrzebna z tego co czytałam to noworodki maja leżeć na płasko, zreszta będą tak czy siak w kombinezonikach. Ewentualnie ta kołderka żeby przykryć, ja chce kocyk cieplejszy z minky Wiesz co lykki ja nie jestem pewna czy mam racje z tymi wkładkami, tylko tak przeczytałam kilka razy na grupach ;D Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3191 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wybranie imienia no i zacna wagaa mnie w poprzedniej ciąży też lekarz trafnie określił płeć już w 14 tc, ![]() Cytat:
za udaną wizytę no i córcię niespodziankęCytat:
za dziewczynkę Cytat:
Cytat:
za wizytę i córcię i piękne fotkiCytat:
Cytat:
Cytat:
mnie też mąż masował bo samemu to trudno cokolwiek zrobić![]() Cytat:
Ja w gondoli kładłam pieluszkę flanelową bo można łatwo wyjąć i uprać/ zmienić na nową. Ale teraz to są prześcieradełka do wózka właśnie Ja wczoraj miałam wizytę dzidzia okazała się dziewczynką waży 350 gr. Ogólnie wszystko ok. A jeszcze w kwestii samego badania połówkowego co pisałyśmy, miałam badanie ręczne potem usg i na koniec usg dopochwowe w celu obejrzenia tej szyjki właśnieA w ogóle mam doła trochę bo wiecie co czuję się osamotniona z tą ciążą nikogo nie obchodzi nic siostry były u mamy na dzień Mamy to nawet nikt nie zapyta jak się czuję jaki wizyta czy cokolwiek. Nie mam nikogo z kim mogę pogadać o ciąży, tu na forum też mam wrażenie że moje posty się nie pojawiają wiem nie udzielam się dużo ale w miarę możliwości. To się wyżaliłam
|
|||||||||
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to grono dziewczynek nam się powiększa ❤️ witamy wśród coreczkowych mamuś ! Kochana masz nas i nasz wątek, pojawiaj się częściej a na pewno nie bedziesz się czuła samotna z ciąża. Dziś tutaj jest akurat spokoj ale są dni ze ciężko nadgonić takie dyskusje się toczą ;D tez mam lepsze i gorsze dni ale jeśli coś Cię trapi to śmiało do nas pisz ! I głowa do góry! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
Witam kolejna dziewczynkowa mame! Rosniemy w sile!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3194 |
|
Rozeznanie
|
xxboo, świetne masz te wakacje, tylko pozazdrościć.
![]() Ja od wczoraj walczę z ciuszkami, kuzynka nam przywiozła prawie 15 wielkich worków.
|
|
|
|
#3195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wiem czytam waz na bieżąco od samego początku a Ciebie pamiętam jeszcze ze staraczkowego forum i będę nadal.Cytat:
|
||
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
Wow Tenebre! Moje kuzynki maja dzieci paroletnie wiec dopiero potem bede zgarniac cos
poza tym takie body i spiochy wole nowe. Dostalam za to spiworek do wozka i lezaczek od kolezanki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie też głownie dzieci kilkuletnie w otoczeniu, ale od każdego po trochu i się tyle uzbierało, jak nam to przywiozła to nie mogłam uwierzyć w te ilości. Właśnie dokupiłam małą szafę z allegro.
|
|
|
|
|
#3198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do spaceròwki miałam wkładkę, ale podwòjną z bawełny, bo minky może i ładnie wyglada, ale to sztuczność jednak... teraz też pewnie taką kupię, na zamòwienie można kupić komplet z poduszką, ochraniaczami na pasy i pałąk w dziesiątkach wzoròw ![]() Cytat:
za wizytę i poznanie płciCytat:
moja còra kończy za miesiąc 4 latka i 104 właśnie nosi ![]() Ja bym pewnie się i tak nie mogła powstrzymać, żeby nie kupić samej ubranek ![]() Już to widzę jak druga còra będzie miała wszystko po pierwszej, a i tak będę kupować część nową
|
|
#3199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nikt Cię tak nie zrozumie jak inna pazdziernikowka z wizażuGratuluję dziewczynki widzę że nasze corcie ważą prawie tyle samo bo moja 358 ![]() ![]() Ja się witam wakacyjnie. TŻ jeszcze chrapie a ja jak zwykle od 6 nie mogę, ale ptaki śpiewają słońce świeci i podziwiam widok z balkonu na mierzeję wiślaną ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez bajka775 Czas edycji: 2018-05-28 o 06:48 |
|
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! Tez sie melduje. Mialam dzisiaj ciezka noc. Sasiad nawalal w strzelanke pol nocy.. wiec ja od switu puszczam plyte Prosecutora...
Ja juz odliczam do wyjazdu 58h Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również dzisiaj z tych niewyspanych
cała noc się praktycznie budziłam, wczoraj zauważyłam jakieś takie przebarwienie jakby na plecach w okolicach miejsca gdzie mnie miewałam bóle ale z kolei mąż mówi że to wygląda jakbym się gdzieś odgniotła i jest to mało widoczne nie boli ani nic, bóle okołnerkowe od trzech dni też się nie pojawiały więc kolejna rzecz do obserwacji jak coś będzie się dziać będę atakować doktora mama była w piątek u urologa i dopytywała bo kiedyś mnie też prowadził i mówił że to najprawdopodobniej ucisk macicy skoro przechodzi przy zmianie pozycji badania moczu również czyste. Także odliczam do 6 czerwca bo wtedy mam wizytę u gina mam nadzieję że nic innego się już nie wydarzy. Jedyne co mnie uspokaja to kopiący synuś Na pocieszenie jedynie tyle że zapowiada się dziś kolejny słoneczny dzień także trzeba korzystać dziewczyny Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3203 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie standardowe pytanie to tylko od siostry tż plus zazwyczaj pytanie o termin porodu, mimo że już kilka razy odpowiadałam Cytat:
Cytat:
Ale miałam okropny sen z soboty na niedzielę. Śnił mi się martwy noworodek... i jeszcze te kopniaki się uspokoiły wczoraj i tak się martwię czy wszystko jest ok. Byle do jutra, połówkowe
|
|
|
#3204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3205 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja po weekendzie u teściów i rodziców, miło, ale jednak cieszę się, że jestem już w domu i się wyśpię Nie ma to jak swoje łóżko. W dodatku jedni mieszkają na 3. pietrze, drudzy na 4., ja wchodziłam i schodziłam kilka razy dziennie i mam teraz zakwasy w udach ![]() Widać, że weekend był słoneczny, nie wyprodukowałyśmy tu tyle co w dni deszczowe Mam do Was pytanie nt. wózka. Dostałam od siostry wózek gondolę. Myślałam, żeby w takiej sytuacji kupić tylko spacerówkę jak dziecko będzie miało pół roku. Zaczęłam się rozglądać za spacerówkami i z tego co widzę większość ma siedzisko tak ustawione, że dziecko jest przodem do kierunku jazdy i ja go nie widzę... Wolałabym żeby dziecko było zwrócone do mnie. Znacie jakieś modele spacerówek z siedziskiem zwróconym w stronę osoby prowadzącej wózek? Albo, najlepiej, takie z siedziskiem które można montować przód/tył? Siostra uznała, że w sumie chyba niepotrzebnie dała mi tę gondolę, bo nie znajdę spacerówki z dzieckiem w moją stronę i że i tak się skończy kupieniem 2w1. Ale szkoda mi 2 tys. na 2w1, skoro gondolę mam i tak naprawdę rodzę dziecko na zimę, kiedy się i tak nie robi bardzo długich spacerów, wycieczek itp. xxboo raj na ziemi! Zdradzisz co to za miasto? |
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Maxi Cosi adorra ma w 2strony i można kupić bez gondoli. Podobnie większość Mutsy ale.... To się zupełnie nie opłaca i mam wrażenie że myślisz o jeszcze lżejszej spacerówce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3207 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coś tam mi troszkę teraz puka, ale nie wiem czy to mały czy jelita po truskawkach Cytat:
Tak przykładowo: https://www.babyland.pl/pl/product/7...ozek-spacerowy https://www.mulan.pl/wozek-spacerowy...za-quatro.html http://apteczka24.pl/chicco-color-pa...iABEgIqvvD_BwE
|
|
|
#3208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- No ale najpierw wizyta o 17 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kciuki za wizyte ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Ale dziś pięknie ![]() awusia, po wizycie daj znać co tam u księżniczki Kochane, ma któraś z Was robota sprzątającego xiaomi lub ilife? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

jak tylko wrocimy z wakacji rozkladamy basen

a moze to te skurcze przepowiadajace czy jakos tak?

za wybranie imienia no i zacna waga

siostry były u mamy na dzień Mamy to nawet nikt nie zapyta jak się czuję jaki wizyta czy cokolwiek. Nie mam nikogo z kim mogę pogadać o ciąży, tu na forum też mam wrażenie że moje posty się nie pojawiają