|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Boziu jaka piękna chudzinka i tylko ten brzuszek widać
ślicznie wyglądasz kochana ja to grubne bardziej klockowato tylko nogi i ręce zostają mi chude ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
dzisiaj odpoczywam na plaży ![]() ![]() pogoda zapowiada się upalna. Miłego dnia dziewczyny!!Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
|
#3273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mi juz powoli ciezko sie przekręcać ![]() wczoraj mialam dodatkowe 3d i po tygodniu Synio waży już 520... wariat ![]() xxboo gratuluję fajnie to wymyślił ![]() gratulacje za udane wizyty i kciuki za kolejne |
||
|
|
|
#3274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Ja juz tez z tym spanien nie wyrabiam. Zmuszam sie do lewego boku a budze sie na plecach.a czasem to i na prawym. Spytam dzis lekarza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Rozeznanie
|
Ee czyli teoria babciowa obalona
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam chłopca, a wydaje mi się, że mam okrągły brzuch
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3278 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie. Czyli nie ma reguły.
Dziewczyny ktore mają dzis wizyty. Na którą sie dzis wybieracie? Stresuje sie jakos ja na 14.20Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do spania ponoć lepiej na lewym nie tylko w ciąży żeby nie blokować przepływu w tętnicy. A ja całe życie spałam na prawym teraz usiłuje zasypiać na lewym a w nocy czy rano zazwyczaj budzę się na plecach lub prawym ale na plecach już zauważyłam że coraz krócej jestem w stanie ulezec bo jednak już coraz bardziej maluch ciąży ![]() A brzuszek miałam bardzo podobny długi czas taki spiczasty, teraz mnie ostatnio troszkę bardziej chyba już zaokrągliło ![]() Cos nie mogę dodać zdjęcia :/ może później się uda :/ Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2018-05-29 o 09:43 |
|
|
|
|
#3280 |
|
Rozeznanie
|
A mi sie wydaje ze to kwestia troche swiatla ustawienia sie pod odpowiednim kątem , pory dnia Itp. Ja mam raz okrągły a raz szpic
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
#3281 |
|
Rozeznanie
|
Tu mam bardziej okrągły a zdjęcie sprzed 4 dni IMG-20180523-WA0031.jpeg
Gesendet von meinem SM-N950F mit Tapatalk
|
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze widać, że niektóre z nas maja niziutko brzuch a inne wysoko, każdy inny a każdy piękny
|
|
|
|
#3283 |
|
Zadomowienie
|
Sliczne brzuszki!
Mi cos dretwieje reka na prawej stronie, ale nie potrafie lezec tylko na lewej. Pomaga duzo poduszka w ksztalcie C, bo jestem jakby uwieziona i leze i sie nie krece.. az dziwne bo ja fikam pol nocy. Jest mi w niej mega komfortowo Jeszcze dzis na dzien przed wakacjami chyba ogarnelam najemce i teraz dopiero sie zaczyna bieganie za tym.. o 11 paznokcie i pakowanie bo nawet nie zaczelam.. mam 29h do wyjazdu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Kciuki za dzisiejsze polowkowe. Kto o ktorej?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3284 |
|
Zadomowienie
|
Ja z dziewczynką mam okrągły ale przez to wygląda bardziej na taki przejedzony a nie typowo ciążowy jak u was chociaż to chyba też kwestia ubioru bo pani w pensjonacie w którym się zatrzymaliśmy od razu zauważyła że to ciąża i nawet zgadła od razu że piąty miesiąc i nam gratulowała
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
A mi tata mowi ze mam rozlany brzuch. Raczej okragly.. i juz tez jak kogos spotykam to slysze ooooo jestes w ciazy?
W ogole chyba zarazilismy znajomych dzieciem.. w naszej paczce bedzie drugi dzidzius w styczniu a kolejna para sie mega stara ogolnie u TZ kolegow to mamy dziewczynke z 2018 i teraz ten drugi. Mam nadzieje ze sie beda razem bawic. U mnie brak malych dzieci. Najmlodszy ma 2 lata.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty teraz dostalas druga wyplate jako na l4 tak? czyli czesciowo jeszcze bylo platne pracodawca potem zus jesli dobrze mysle? Te kilka dni jeszcze firma potem zus. Powiem ci tak ja poszlam 13 lutego na l4 pierwsza wyplata byla mniejsz potem druga byla sporo wieksza potem kolejna ciut mniejsza i teraz znowu roznica dlatego pytalam i mi wyliczyla ze u mnie tyle i tyle wynosi dzienna stawka w kwietniu bylo jeden dzien mniej i akurat tyle mialam mniej wiec mi sie zgodzilo Teraz sprawdze w czerwcu za maj czy bedzie wiecej bo powinno byc
|
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Ja też mam bardziej okrągły brzuch i faktycznie będę miała córkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
Esti, aha bo Ty dostajesz na początku miesiąca za poprzedni
Ja dostaje na koniec za obecny miesiąc. Jestem na zwolnieniu od 2 kwietnia, końcem kwietnia dostałam pierwszy przelew, wczoraj dostałam drugi za maj i jest on większy. Moja firma zatrudnia powyżej 20 osób więc cały czas dostaję i będę dostawać przelew od pracodawcy z tytułem "wynagrodzenie". Firma po 33 dniach później po prostu wysyła do ZUSu składki za pracowników pomniejszone o wypłacone zwolnienia I dostaję jeden przelew a nie za każde zwolnienie osobno. To mi pasuje
|
|
|
|
#3289 |
|
Zadomowienie
|
Hejka. Mało mnie teraz bo jestem w rodzinnym mieście i muszę się nacieszyć rodzina
![]() W pierwszej ciąży nie mogłam spac na lewym boku, było mi niewygodnie. Pytałam lekarza i od twierdził że owszem zyga główna itd. Ale że przede wszystkim należy słuchać swojego ciała. Nasze mamy i babki nie wiedziały o żyłę głównej i nic nam się nie stało. Spałam glownie na plecach i trochę na jednym i drugim boku. Poza tym lezenie tylko i wyłącznie na jednym boku, jeśli dużo leżymy również w ciagu dnia może zaszkodzić też. Dużo dzieci ma asymetrie ciałka i główki od tego lewego boku. Magia internetu ![]() Ja mam styczniaka. Ubieralismy tylko w jedna warstwę. Druga był kocyk/otulacz/rozek. Nie polubiłam sie z pajacami bo za dużo guzików u nas bodziak z długim + śpiochy, polspiochy i spodenki. Po 3msc to już tylko spodenki/getry ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#3290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie firma wiecej niz 20 osob takze wyplaca pracodawca a potem zus zwraca ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
i duza dziewczynka super Baw sie dobrze na urlopie zazdroszcze wam tym wyjezdzajacym my raczej nigdzie nie pojedziemy takze lipa ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Kciuki za dzisiejsze polowkowe
|
|
#3291 |
|
Rozeznanie
|
A propos pozycji spania- czytalam u mamyginekolog, a potem gdzies natrafilam na jakis durny artykul a ktorym bylo napisane, zeby nie spac na plecach bo sie poddusi dziecko...
Nie ma jak stresowac kobiety w ciazy.No i potem pytalam mojej ginekolog na wizycie- ona powiedziala, ze z tym spaniem na plecach i prawej stronie, to owszem prawda, w sensie, ze tak sie moze zdazyc. Ale- przy duzym brzuchu raczej no i generalnie nie, ze poddusimy dziecko. Najpierw sie same poddusimy. Wiec jesli sie czujecie slabo, zawroty, wymioty, w danej pozycji no to wtedy trzeba zmienic. Ona mowi, ze takie podduszenie sie zdaza i na USG. Poki sie czujemy dobrze, to nie ma sie czego obawiac. A ja dzis od rana ciezki dzien, a wlasciwie od wczoraj. Kolezanka w pracy ma urodziny, robilam jej ciasto. Niby wszystko pod kontrola, ale zbyt dlugo zostawilam wlodowce przed wylaniem glaretke i troche glut wyszedl. Potem spalilam jedna czekolade. Dobrze, ze mialam zapas. Smietana do ubijania okazala sie smietaa kwasna- dobrze, ze mialam zapas. Lodowka wariowala bo jej nie domknelam rano. A dzis z tym ciastem dralowalam do pracy- a u nas od 2 miesiecy strajki komunikacji, same problemy, korki... Eh... Mam nadzieje, ze bedzie smaczne! Wiecej juz nie robie!
|
#3292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W moim przykładzie nawet pojawiło się L4 w tym okresie, który wlicza się do średniej. Tak u nas w kadrach mówili. A jeśli ktoś jest zatrudniony krócej niż 12 mies. to się liczy średnią tylko z takiej liczby miesięcy jakie przepracował. Macierzyński też 12 mies. przed porodem a jeśli byłaś w tym czasie chora to tak jak L4 wyżej - u nas mówiło się, że warto planując ciążę robić dużo nadgodzin, żeby później więcej dostać Tutaj cytat z jakiejś pierwszej lepszej strony: "Wysokość☠zasiłku macierzyńskiego zależy od podstawy jego wymiaru Ustala się ją według zasad obowiązujących przy wyznaczaniu podstawy wymiaru zasiłku chorobowego. Oznacza to, że w tym przypadku podstawą będzie wynagrodzenie pracownicy☠za okres pełnych 12 miesięcy kalendarzowych, przepracowanych przed miesiącem urodzenia dziecka." A najlepiej: zgłosić się do kadr w swojej firmie i podpytać, oni to wytłumaczą na konkretnych przykładach Waszej pensji i wtedy łatwiej ogarnąć temat ![]() Iza ja gdzieś czytałam, że obecnie w ogóle odchodzi się od śpiochów , bo lepiej założyć pajaca i z głowy Zobaczymy co mi podejdzie, kilka par śpiochów mam po siostrzenicy, więc będę testować wszystko ![]() Mila z tego co pisała mamaginekolog to możesz spać też na prawym Ostatecznie na plecach, ale to już bardziej ryzykowne, a w późniejszych etapach ciąży brzuch będzie już zbyt ciężki żeby tak spać. Ale nie katuj się tym, kiedyś te rzeczy w ogóle nie były zbadane i rodziły się zdrowe dzieci W ogóle czasem mam wrażenie, że my mamy trudniej z tymi internetami i natłokiem informacji - poznajemy tyle opinii specjalistów, chciałybyśmy się do wszystkiego dostosować dla dobra dziecka, no ale się nie da i się potem przejmujemy.Apola ja mam brzuch okrągłą kuleczkę, a niby też chłopiec Mam nadzieję, że to się potwierdzi na połówkowym, bo teraz już się przyzwyczaiłam do myśli o synku i mogłabym się rozczarować (wcześniej było mi obojętne ). Dziewczyny, jak znosicie upały? Na Dolnym Śląsku 30st... Zawsze byłam zmarzluchem i takie temperatury mnie nie przerażały. W rodzinie jak usłyszeli, że ciąża, to od razu wyrok: oj, ciężko ci będzie całe lato w ciąży przechodzić... A ja myślałam, że co tam, mi zawsze zimno, to na pewno nie będzie mi to przeszkadzać. Teraz jednak coraz ciężej, mam przytkany nos i wrażenie, że nie mogę złapać pełnego oddechu, kilka minut na słońcu i kręci mi się w głowie, aż się boję co będzie jak te temperatury się będą utrzymywać przez kilka tyg. |
|
|
|
|
#3293 |
|
Rozeznanie
|
No ja sie o upaly obawiam- co prawda w Paryzu raczej lata sa raczej chlodne, ale przewaznie jest tak gdzies 2 tygodnie mega upalow po 37 stopni
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze.. nie zauważyłam aby były jakieś upały. Ok jest mi ciepło może nawet cieplej niż normalnie ale póki co jest dla mnie tylko przyjemnie a jedyny problem mam z tym że biust mi się w letnie sukienki nie mieści. Tak biust. Bo brzuch to spokojnie wchodzi
|
|
#3295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Rozeznanie
|
Ja zle znosze wysokie temperatury- nawet bez ciazy. Powyzej 25 stopni to juz dla mnie za duzo. Nigdy nie marzylam, zeby zamieszkac w Hiszpanii albo we Wloszech (a to drugie moze mnie czeka kiedys
). Ja to bym mogla do Skandynawii sie przeniesc
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Udało się wgrać zdjęcie wcześniej coś mi się apka buntowała
zdjęcie z wczoraj a jutro zaczynamy 24 tydzień w końcu śmiało można powiedzieć że to brzuszek ciążowy a nie przejedzenie IMG_20180529_093919.jpegWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie tak max do 25 to poprosze ale juz powyzej to koszmar chyba ze sie siedzi w cieniu i wieje wiaterek to ok moze byc znosnie a tak to oj nie nie podziekuje Teraz jak nie musze to nie wychodze jeszcze sie nachodze w cieple cale lato przed nami takze jak musze to ide a tak to siedze w domku ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Apola zamowilam wreszcie ta czarna spodniczke jak byla ta darmowa dostawa i kliknelam tez ta biala sukienke . Teraz mi przyszlo i serio ta sukienka jak namiot z profilu wygladam jakbym miala ze 20kg wiecej Oni to tak ladnie robia te zdjecia ,ze te sukienki na tych chudych paniach nawet ladnie wygladaja wiec niby jak ja nie jestem patykiem to powinna lepiej lezec a tu tak srednio mi sie podoba chyba oddam niestety . Myslalam,ze jak jestem raczej niska to nie bedzie taka krotka a ona mega krociutka jeszcze jak brzuch urosnie to sie podniesie bardziej . Ogolem super wygodna gdyby tylko byla ciut wezsza a raczej nie bede kasy wydawac na jakies przerobki bo to bez sensu Do tej pory nie znalazlam sklepu z takimi sukienkami bym wolala isc sobie przymierzyc i wtedy kupic tu kurier nie przyjezdza jak z hm wiec juz wiecej zachodu ze zwrotem no ale trudno mimo lenistwa trzeba bedzie chyba odeslac
|
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
Apolla88, suqub, catarynca - trzymam kciuki za polowkowe
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3300 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

ślicznie wyglądasz kochana
ja to grubne bardziej klockowato tylko nogi i ręce zostają mi chude 

i mamom które miały wizyty i dużych dzieciaczkow !

ja na 14.20

Nie ma jak stresowac kobiety w ciazy.