Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-29, 18:19   #4501
ovejita
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Wczoraj zauwazylam ze mlodszy ma owsiki ;( musze szybko cos mu kupic i cala chate wypucowac.
Bylam u gin. Wszystko ok, szyjka wysoko, brak rozwarcia. Pobrala mi wymaz na paciorkowca, strasznie nieprzyjemne. Nastepna wizyta 12.06 i wtedy zrobi mi USG.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam mieć jutro pobierany gbs. Tak myślałam że nieprzyjemne :/

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Ja cały czas latam teraz w sukienkach lub spódnicy maxi ,a na mieszkaniu mam długie koszuli za pupę więc tylko w nich . Spodenki też czasem zakładam, ale mam zwykłe bawełniane z Reserved L i są na teraz ok po ciąży też pewnie jeszcze mi posłużą w lecie.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Oveijta Ja inhalator kupię już po urodzeniu w razie potrzeby, akurat u mnie w okolicy jest spoko hurtownia z dziecięcymi rzeczami w tym inhalatory itp., więc w razie czego nie problem tż podjedzie i kupi
Piona. Ja tez cały czas biegam w sukienkach i spódnicach maxi. Dziś nawet chciałam sobie upolować dodatkową sukienkę ale nic nie znalazłam.

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Super, że wizyta skończyłą się pozytywnie. Ja mam za tydzień swoją i wtedy pobierze wymaz. Zastanawiam się czy to nie jest troche późno, ale z drugiej strony wyniki powinny być akurat w czasie, jak będzie ciąża donoszona.

A z owsikami to pewnie pediatra coś zaradzi.

U mnie temperatura rośnie- aktualnie w cieniu 32st ale zbierają się chmury, więc pewnie zakończy się burzą...

Ja właśnie nie mam spodenek i trochę żałuję. Ale z drugiej strony pewnie byłyby mi teraz za małe tak samo jak dżinsy.
Mam jedną taką t-shirtową ciążową sukienke z hm i jedną taką zwykłą maxi która idealnie nadaje się do ciąży, bo jest odcinana pod brzuchem. W spódnicach maxi też chodzę- zakładam je albo pod brzuchem i długa bluzka ciążowa zakrywająca brzuch albo zakładam nad brzuchem i upycham koszulkę do spódnicy- wtedy mam ją taką do pół łydki

hm.. nie śmiejcie się, ale.. po co inhalator??

Możecie mnie poklepać po ramieniu, bo razem z jutubem ściągnęłam tapicerkę z fotelika. Ale boję się, że to była ta łatwiejsza część. Najwyżej powiem tż, żeby założył, podobno jest inżynierem
W spódnicach maxi tez mam problem jak nakładać bluzkę. Jak mam długa bluzkę to mam wrażenie ze nieproporcjonalnie wydłuża mi sylwetkę. Tz mówi ze lepiej jak mam ją nad brzuchem, ale wtedy mam wrażenie ze brzuch jest jeszcze większy niż w rzeczywistości. tak źle i tak niedobrze
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile macie ręczników z kapturkiem dla malucha? mam 2szt i się zastanawiam czy dokupić jeszcze jeden czy olać

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Inhalator pewnie się przyda w późniejszym okresie i wtedy też go kupię.

U nas również zebrały się chmury, choć obawiam się, że trochę pokropi i zrobi się większa duchota niż była :/
Ja mam 2 szt 100 100 z babyono. Mam też 2 mniejsze które dostaliśmy w spadku ale nie wiem czy będziemy używać. Zobaczymy. Leżą już wyprane i wyprasowsne
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Co do ręczników,nie mam jeszcze żadnego,ale 2 w zupełności wystarcza.
Jakie kupowalyscie i gdzie?

Elcia piekny kocyk!

Mąż pojechał po chleb i.po moją zachcianke-frytki.

Ja leżę i wtedy nie czuję bólu.
Babyono u Hubiego
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja mam 3 szt.
Przez te upały jesto tak niedobrze, że chyba skończę przytulajac się z kibelkiem.
A w domu też masz tak gorąco? Bo u mnie w mieszkaniu przyjemny chłodek mimo że za oknem skwar. Może włącz sobie jakiś wiatrak + zimne okłady?

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
W koncu Tz kazał mi dwa materiały zamowic wiec wzięłam dwa. Zielony ten siatecKowy a chyba kremowy ten cieplejszy. Zaraz otworze

Meble, meble... zgadnij . Wlasnie do nich dzwoniłam dostałam odpowiedz ze dostanę odpowiedz pod koniec dnia. Kpina!!! Autentycznie odstąpię od tego zamówienia bo to jest jakis żart.
Tez bym odstąpiła of zamówienia. Na pewno znajdziesz inne piękne meble u bardziej solidnej firmy.

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Chwilę mnie nie było a tyle tematów się przewinęło.

Gratuluję wam udanych dzisiejszych wizyt.

U mnie idzie burza, wszystkie okna pozamykane i jest taka duchota w mieszkaniu że szok. Dzisiaj spędziłam od godziny 8.30 do południa czas z tż nad jeziorem, wczoraj wieczorem zawiozłam go na ryby i spędził całą noc na nich. Rano przywiozłam śniadanko, kawkę i nawet zimne piwko dla niego. Był zadowolony
Żona idealna

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci za dobre chęci, ale nie trzeba Mój tż jest strasznym geekiem, nie wiem nawet kiedy on czyta o tym wszystkim i zna się na nowinkach technicznych i sprzętach. A ja przy nim też wiem chyba więcej niż przeciętny konsument i mam specyficzne wymagania co do sprzętów. W każdym razie model już raczej wybrany tylko po prostu nie chcę wydawać pieniędzy tak o, tylko czekam na okazję jak np. urodziny

Jeśli jeszcze zdążyłam, to trzymam kciuki za wszelakie wizyty!

Ja wracam w mój tryb aktywny Dziś sporo różnych załatwień. Żelazko już zwrócone i nowe mam w domu! Haha, to chyba jedynie tak przed porodem potrafię się cieszyć z żelazka

Ja czekam bardzo niecierpliwie na moje usg i decyzję o porodzie... Zakładam, że Beni może już nawet 3 kg przekroczyć! Chyba od jego wagi będę w dużej mierze uzależniać decyzję o cc

Super ze masz już żelazko- można działać
Nie zazdroszczę decyzji dot. porodu...To Benio zapowiada się na dużego chłopca. 3kg to nie przelewki

Cytat:
Ja mam jeden z kapturkiem i dwa nowe duże dla dziecka. Nie wiem czy jeszcze dokupię z kapturkiem..

Piękny ten kocyk!

Ja swój kupiłam w pepco za ok. 20zł

To przy kolejnej wizycie upomnij się.

A czy wszystkie macie też teraz badanie na HCV robione?

Teraz dzieciaczki mają prawo roznąć nierównomiernie. Pewnie podciągnie w najbliższym tygodniu Czekam na zdjęcia babybjorn

faktycznie te ostatnie tygodnie dają Ci w kość. Mam nadzieję, że ochłodzenie przyniesie Ci ulgę

Odstępuj od umowy i żądaj zwrotu pieniędzy! Oni nie wywiązali się z umowy i możesz ich tak naprawdę nawet posądzić. Meble miały być już od kilku dni u Was!

U nas burza przechodzi bokiem. Ciekawe czy dotrze do nas...
Ja mialam dziś właśnie bardziej kompleksowe badania niż tylko morfologia i mocz

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Ehh mam wiadomości... meble beda gotowe za 3-4 tygodnie bo... uwaga... sa jeszcze niewyprodukowane . Przynajmniej sie dowiedziałam. Powiedziałam im ze nie mam znowu pewności ze beda gotowe za 3 tygodnie wiec odstępuje od umowy. Mam mu napisać maila. Tylko co ja teraz bez mebli zrobie .

Za to bujaczkiem jestem zauroczona. Zakochałam sie. Przepięknie i starannie wykonany. Każdy szczegół. Solidny jest, polecam. Dobrze wydane pieniadze.
Piesie tez akceptują. J sie nawet próbujala 🤣 i mysle ze zasnęłaby rowniez gdybym go tak zostawiła🤣

Załącznik 7549201Załącznik 7549206Załącznik 7549211Załącznik 7549216
Śliczny ten bujaczek! Faktycznie da się babybjorn rozłożyć do pozycji na płasko?

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałam kupować aspirator Katarek, ale jak myślę o tym każdorazowym wyciąganiu odkurzacza, to mi się odechciewa. Mieszkamy w bloku, gdzie wszystko słychać i nie chciałabym budzić sąsiadów nocą. Znalazłam takie cuś jak aspirator Haxe - co o nim myślicie?

Da się jakoś zbadać poziom witaminy B12?
Gosiu, może warto zbadać? Znalazłam na necie -
Czy badanie witaminy B12 boli? Oznaczanie poziomu witaminy B12 polega na badaniu krwi, pacjentowi zostaje pobrana krew z żyły łokciowej. Nieznaczny ból może wynikać z wkłucia igły do żyły. Pacjent powinien być na czczo. Badanie poziomu B12 nie jest refundowane i kosztuje ok. 22-28 zł. Czas oczekiwania na wynik to jeden dzień.
.
Kupiłam katarek mimo że też mieszkamy w bloku

Norciu, mam prośbę - na forum wolałabym być anonimowa wiec prośbą o używanie nicka zamiast imienia

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-05-29 o 18:24
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 18:20   #4502
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za podpowiedzi, bezcenne, naprawdę. Jutro rano pójdę do laboratorium spytać czy u mnie oznaczają witaminę B12 Ale chyba spokojnie mieści się w siatkach centylowych? Nie wiem czy to tak mało, jak mój miał 1360 g to według usg wychodził na 30+2 czyli bardzo podobnie jak Ty teraz jesteś, nie martw się

Niewiem czy się mieści, nie chce czytać internetów na ten temat, bo mogę zacząć nie potrzebnie panikowac. Ale lekarz stwierdził że jest za malutki..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 18:23   #4503
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Niewiem czy się mieści, nie chce czytać internetów na ten temat, bo mogę zacząć nie potrzebnie panikowac. Ale lekarz stwierdził że jest za malutki..

Postaraj się nie denerwować, te 3 tygodnie może spokojnie nadrobić nie dostałaś może wskazania do wyższej dawki kwasu dha?

Stary 2018-05-29, 18:24   #4504
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Ja już po wizycie, ale wcale nie jestem spokojniejsza. Mały dalej jest malutki ma 1.6kg i troche to lekarza niepokoi, pytał o moją wagę urodzeniową i czy na prenatalnych wszystko wychodzilo dobrze. Mierzył go 2 razy ale za każdym razem waga taka sama, powiedział że daje małemu jeszcze 3 tygodnie cokolwiek to znaczy.. Wszystko poza wagą jest dobrze dlatego niewie skąd taka niska waga. I ja też już zaczęłam się martwić.. Za to mały teraz szaleje chyba chce mnie uspokoić...
Za to diabetolog bardzo że mnie zadowolony, bo miałam badania jakieś, które wyznaczają średnią cukru z ostatnich 3 miesięcy i podobno zdrowi ludzie mają poniżej 5,8% a ja mam 5% więc idealnie.
Kolejna wizyta u gina 19.06 Blanka jak znajdziesz czas to wpisz, proszę.

A przepływy masz ok?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 18:32   #4505
norka93
Wtajemniczenie

Eluś, Haxe to jest coś jak katarek, tyle że na baterie.
Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Norka Właśnie też mi się ostatni rzucił w oczy ten aspirator Haxe. To na baterie jest prawda? Przy Młodym kupiłam Sopelek, czyli taki co rodzic swoją siłę ssania musi dołożyć. Ale w sumie dlatego, że nie mieliśmy wtedy odkurzacza Nie zaprzyjaźniliśmy się z tym Sopelkiem kompletnie. Zawsze była walka o odciąganie. Dlatego z wielką ulgą przyjęłam, że Młody się nauczył sam smarkać. Teraz właśnie też dumam. Jak nic nie wymyślę, to chyba kupię staromodną gruszkę, bo teraz niby odkurzacz mam, ale wyciągać go za każdym katarem też średnio mi się widzi. Ale ten Haxe jest kuszący.
Cześć Odowska! Robisz dobrą robotę tym blogiem
Brałabym od razu, gdyby nie ta cena.. Haxe jest na baterie i jest poręczny, czego nie wyobrażam sobie przy Katarku, wyciągać ten odkurzacz za każdym razem albo będzie walał się pod nogami ???
Cytat:
Ja już po wizycie, ale wcale nie jestem spokojniejsza. Mały dalej jest malutki ma 1.6kg i troche to lekarza niepokoi, pytał o moją wagę urodzeniową i czy na prenatalnych wszystko wychodzilo dobrze. Mierzył go 2 razy ale za każdym razem waga taka sama, powiedział że daje małemu jeszcze 3 tygodnie cokolwiek to znaczy.. Wszystko poza wagą jest dobrze dlatego niewie skąd taka niska waga. I ja też już zaczęłam się martwić.. Za to mały teraz szaleje chyba chce mnie uspokoić...
Za to diabetolog bardzo że mnie zadowolony, bo miałam badania jakieś, które wyznaczają średnią cukru z ostatnich 3 miesięcy i podobno zdrowi ludzie mają poniżej 5,8% a ja mam 5% więc idealnie.
Sandam, moja znajoma w styczniu, w skończonym 37 tygodniu urodziła córeczkę, która niewiele ważyła, nie mogę sobie przypomnieć.. 2400? Coś takiego. Jest z nią wszystko w porządku, tylko po prostu urodziła się malutka. Dobrze, że lekarz trzyma rękę na pulsie, wierzę, że będzie wszystko dobrze. Tulę mocno
Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Norciu, mam prośbę - na forum wolałabym być anonimowa wiec prośbą o używanie nicka zamiast imienia
Dobrze, przepraszam bardzo! Nie pomyślałam..

Odowska i wcześniej Blanka - natchnęłyście mnie tym mydełkiem. Jak zamierzacie przechowywać?
Cytat:
Dziękuję Wam za podpowiedzi, bezcenne, naprawdę. Jutro rano pójdę do laboratorium spytać czy u mnie oznaczają witaminę B12
Ale chyba spokojnie mieści się w siatkach centylowych? Nie wiem czy to tak mało, jak mój miał 1360 g to według usg wychodził na 30+2 czyli bardzo podobnie jak Ty teraz jesteś, nie martw się
Gosiu, tylko koniecznie daj znać jak tam wyniki, jeśli zrobisz i bądź na czczo! Internety każO.
Z tego co paczam po centylach, to nie jest jakoś małowato, no ale lekarz to lekarz, niech trzyma rękę na pulsie. Po prostu nie trać głowy, Sandam.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-29 o 18:33
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 18:33   #4506
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Postaraj się nie denerwować, te 3 tygodnie może spokojnie nadrobić nie dostałaś może wskazania do wyższej dawki kwasu dha?

Narazie kazał brać wszystko tak jak biorę, łącznie z nospą, bo brzuch co chwilę twardnieje.
Cytat:
A przepływy masz ok?
Tak, lekarz nie zauważył żadnych nieprawidłowości. Stwierdził, że prócz wagi wszystko wygląda dobrze.
Cytat:

Brałabym od razu, gdyby nie ta cena.. Haxe jest na baterie i jest poręczny, czego nie wyobrażam sobie przy Katarku, wyciągać ten odkurzacz za każdym razem albo będzie walał się pod nogami ???

Sandam, moja znajoma w styczniu, w skończonym 37 tygodniu urodziła córeczkę, która niewiele ważyła, nie mogę sobie przypomnieć.. 2400? Coś takiego. Jest z nią wszystko w porządku, tylko po prostu urodziła się malutka. Dobrze, że lekarz trzyma rękę na pulsie, wierzę, że będzie wszystko dobrze. Tulę mocno
Lekarz sam mówił, że ja też jestem mała (całe 155cm), u mnie w rodzinie kuzyni tez rodzili się poniżej 3 kg, ja miałam równe 3kg. Może po prostu urodzi się malutki a później nadrobi.. Dziękuję za wsparcie.

Stary 2018-05-29, 18:34   #4507
odowska
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Dobrze, przepraszam bardzo! Nie pomyślałam..

Odowska i wcześniej Blanka - natchnęłyście mnie tym mydełkiem. Jak zamierzacie przechowywać?

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Gosiu, tylko koniecznie daj znać jak tam wyniki, jeśli zrobisz i bądź na czczo! Internety każO.
Z tego co paczam po centylach, to nie jest jakoś małowato, no ale lekarz to lekarz, niech trzyma rękę na pulsie. Po prostu nie trać głowy, Sandam.
te mydła długo mogą wytrzymać, jak są szczelnie zawinięte, to nie wietrzeją ani nic. Ale zawsze można kupić mniejszą porcję. Ja to od razu taki trochę hurt, bom leniwiec.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-29, 18:36   #4508
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Narazie kazał brać wszystko tak jak biorę, łącznie z nospą, bo brzuch co chwilę twardnieje. Tak, lekarz nie zauważył żadnych nieprawidłowości. Stwierdził, że prócz wagi wszystko wygląda dobrze. Lekarz sam mówił, że ja też jestem mała (całe 155cm), u mnie w rodzinie kuzyni tez rodzili się poniżej 3 kg, ja miałam równe 3kg. Może po prostu urodzi się malutki a później nadrobi.. Dziękuję za wsparcie.

dokładnie genetycznie nie ma jak być duży, a rośnie ciągle w normie i miarowo nie można się przejmować na zapas
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 18:37   #4509
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Narazie kazał brać wszystko tak jak biorę, łącznie z nospą, bo brzuch co chwilę twardnieje. Tak, lekarz nie zauważył żadnych nieprawidłowości. Stwierdził, że prócz wagi wszystko wygląda dobrze. Lekarz sam mówił, że ja też jestem mała (całe 155cm), u mnie w rodzinie kuzyni tez rodzili się poniżej 3 kg, ja miałam równe 3kg. Może po prostu urodzi się malutki a później nadrobi.. Dziękuję za wsparcie.

No sama widzisz! Jak przepływy ok, to nie ma się co przejmować. I to ja Ci to mówię, czyli panikara, jeśli chodzi o wagę dziecka. Jeśli się okaże, że Młoda będzie niewielka, to tym lepiej dla Twojego porodu A może jeszcze przykoksi?
Stary 2018-05-29, 18:39   #4510
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
No sama widzisz! Jak przepływy ok, to nie ma się co przejmować. I to ja Ci to mówię, czyli panikara, jeśli chodzi o wagę dziecka. Jeśli się okaże, że Młoda będzie niewielka, to tym lepiej dla Twojego porodu A może jeszcze przykoksi?
Może tak, mąż stwierdził że mam szlaban na owoce, jak będę miała na coś smaka to mam zjeść golonkę albo karczek, bo przecież to chłop to na samych borówkach i truskawkach nie urosnie.
Tylko niewiem czy moja dieta ma przełożenie na wagę małego?

Stary 2018-05-29, 18:40   #4511
pola25
Zakorzenienie

MalaGosia a czemu więcej dha?

Sandam coś mi się wydaję,że Twój lekarz dmucha na zimne.

Cod o jedzeniem,to myślę,że lepiej zjeść owoc niż mięso

Blanka lepiej Ci?

Ovejta dziękuję.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-29 o 18:41
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 18:47   #4512
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Może tak, mąż stwierdził że mam szlaban na owoce, jak będę miała na coś smaka to mam zjeść golonkę albo karczek, bo przecież to chłop to na samych borówkach i truskawkach nie urosnie.
Tylko niewiem czy moja dieta ma przełożenie na wagę małego?

Nie da się jednoznacznie powiedzieć na ile dieta wpływa. U mnie jest różnica w diecie między pierwszą a drugą ciążą, a Junior się zapowiada też taki mały jak Młody. A z owocami, to mieliśmy już tu na forum sytuację, że lekarz zabronił jeść owoce, bo dziecko duże. Także tego...
Stary 2018-05-29, 18:54   #4513
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie da się jednoznacznie powiedzieć na ile dieta wpływa. U mnie jest różnica w diecie między pierwszą a drugą ciążą, a Junior się zapowiada też taki mały jak Młody. A z owocami, to mieliśmy już tu na forum sytuację, że lekarz zabronił jeść owoce, bo dziecko duże. Także tego...

aż takiego przełożenia nie ma, ale oczywiście warto jest zdrowo i regularnie max co 3h
Stary 2018-05-29, 18:54   #4514
aniama6
Zadomowienie

Na szybko pisze bo czekają na mnie truskawki do mrożenia. Jestem po wizycie. Dziś bez ważenia małego, ale szyjka pancerna 4 cm dalej, Gbs pobrany ja niestety przytyłam 2 kg w ciągu 3 tyg, niedobrze.lody i ciasta ograniczam. Napisze tylko co do inhalatorów- raczej przydatny sprzęt, ale niekoniecznie już teraz do kupowania, u takiego malucha kilkutygodniowego to i tak trzeba raczej każdy katar z lekarzem skonsultować, pewnie infekcje/ katary to nam się w zimie zaczną a i to nie u wszystkich. Ja szczerze mówiąc to nawet aspiratora do nosa teraz nie kupuje, choć to rzeczywiście prawie każdemu się przydaje. Szczerze to z medycznych sprzętów/ leków planuje kupić tylko termometr i zaraz po porodzie wit D w kroplach. Wiem ze mam tą komfortowa sytuacje ze medyczne sprawy sama sobie ogarnę, ale naprawdę dzieci są tak różne ze nie przewidzimy co się przyda.dlatego lubię sobie wątki na Odchowalni czasem poczytać bo tam mamy piszą z czego korzystają. Karolina bujaczek super, ja tez jestem zdecydowana na niego, tez tylko kolor do decyzji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 18:55   #4515
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Już Dziewczyny powiedziały to co ja sama chciałam powiedzieć. Nie ma co się za bardzo denerwować. Dzieci rosną niemiarowo, poza tym pomiary z USG nie są dokładne, genetyka robi swoje.

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-29, 18:59   #4516
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
MalaGosia a czemu więcej dha?

Sandam coś mi się wydaję,że Twój lekarz dmucha na zimne.

Cod o jedzeniem,to myślę,że lepiej zjeść owoc niż mięso

Blanka lepiej Ci?

Ovejta dziękuję.
W poprzedniej ciąży jak miałam zagrożenie przedwczesnym porodem to lekarz kazał mi brać wyższą dawkę dha żeby dziecko szybciej nabrało wagi .

Stary 2018-05-29, 19:07   #4517
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Na szybko pisze bo czekają na mnie truskawki do mrożenia. Jestem po wizycie. Dziś bez ważenia małego, ale szyjka pancerna 4 cm dalej, Gbs pobrany ja niestety przytyłam 2 kg w ciągu 3 tyg, niedobrze.lody i ciasta ograniczam. Napisze tylko co do inhalatorów- raczej przydatny sprzęt, ale niekoniecznie już teraz do kupowania, u takiego malucha kilkutygodniowego to i tak trzeba raczej każdy katar z lekarzem skonsultować, pewnie infekcje/ katary to nam się w zimie zaczną a i to nie u wszystkich. Ja szczerze mówiąc to nawet aspiratora do nosa teraz nie kupuje, choć to rzeczywiście prawie każdemu się przydaje. Szczerze to z medycznych sprzętów/ leków planuje kupić tylko termometr i zaraz po porodzie wit D w kroplach. Wiem ze mam tą komfortowa sytuacje ze medyczne sprawy sama sobie ogarnę, ale naprawdę dzieci są tak różne ze nie przewidzimy co się przyda.dlatego lubię sobie wątki na Odchowalni czasem poczytać bo tam mamy piszą z czego korzystają. Karolina bujaczek super, ja tez jestem zdecydowana na niego, tez tylko kolor do decyzji.

super szyjka i że wszystko ok
jestem ciekawa mojej, jaka będzie po 3tyg jak ostatnio spadła do 27mm
Stary 2018-05-29, 19:27   #4518
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Synek miał w 31t2d 1700 więc niewiele więcej niż Twój, a USG to jednak maszyna i nie ma się czym przejmować na zapas
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość

Super, szyjka naprawdę pancerna !

Stary 2018-05-29, 19:42   #4519
aaska92
Zadomowienie

Aniama szyjka rewelacja. A w ostatnim trymestrze rożnie jest z przybieraniem na wadze niektóre wtedy przybierają najwiecej, a inne prawie wcale każdy organizm jest inny 🙂

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Ovejita ja spódnice Maxi daje nad brzuch, ale to dlatego ze wtedy jest mi do kostek bo jestem niska a pod spod bokserkę zwykle zakładam. Brzuszek moze wyglada troche na większy, ale teraz to dla mnie liczy sie komfort przede wszystkim

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Sandam bardzo dobrze, ze nie chcesz czytać internetow u mnie zawsze ginekolog zakazuje😀Oczywiście ciekawość u mnie zwyciężyła i juz raz przeżywałam załamanie po takim czytaniu, a okazało sie po czasie, ze wszystko ok 😊. Tylko cierpliwie musisz poczekać do następnego badania. U mnie ostatnio miał ponad 1700 i stwierdziła, ze duzo, ale jeszcze rożnie moze byc i moze przystopować z waga, takze moze akurat u Ciebie przystopował teraz.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 19:46   #4520
zgrusia
Raczkowanie

Hej. Nie wiem czy mnie ktoś tu jeszcze pamięta. Nie odzywałam się, żeby nie smutać nadmiernie ale ciągle podczytuje
Cytat:

Nie wiem dlaczego Twój lekarz mówi, że dzieć jest mały bo wg mnie jest w normie. Moja mala teraz w 34+0 ma ok 1650g. W 30+6 miała ok 1250g. Najważniejszy jest przyrost między pomiarami. Jak sukcesywnie rośnie i wyznaczany na podstawie usg tp jest podobny to nie ma powodu do obaw.
Moja mała wlaśnie ostatnio mało przyrosła i jestem na obserwacji w szpitalu. Też przepływy wszystkie ok mam. Z tym, że moja zchodziła z 10 centyla, potem była na 4 a dziś stwierdzili, że jest na 2. Ale i tak to nie jest zły przypadek. Niektóre dzieci w ogole nie przyrastają i tutaj należy się martwić. Najważniejsze, że kruszynki rosną. Mogą być po prostu mniejsze.
Ja nie panikuje więc i Ty bądz spokojna, będzie dobrze

zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 19:51   #4521
ovejita
Wtajemniczenie

Z serii "tocze sie".
Wczoraj mąż ok 19.00 przywiózł 2.5kg truskawek. Zjadł ich kilka, a dzisiaj nie ma już ani jednej Pękam, ale chyba mogłabym zjeść jeszcze jakby były. Uwielbiam truskawki
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 19:53   #4522
pola25
Zakorzenienie

Zgrusia oczywiście,że pamiętamy.Oddzywaj się częściej!

Aniama super szyjka!

MalaGosia dziękuję za informację.
Stary 2018-05-29, 19:55   #4523
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Hej. Nie wiem czy mnie ktoś tu jeszcze pamięta. Nie odzywałam się, żeby nie smutać nadmiernie ale ciągle podczytujeNie wiem dlaczego Twój lekarz mówi, że dzieć jest mały bo wg mnie jest w normie. Moja mala teraz w 34+0 ma ok 1650g. W 30+6 miała ok 1250g. Najważniejszy jest przyrost między pomiarami. Jak sukcesywnie rośnie i wyznaczany na podstawie usg tp jest podobny to nie ma powodu do obaw.
Moja mała wlaśnie ostatnio mało przyrosła i jestem na obserwacji w szpitalu. Też przepływy wszystkie ok mam. Z tym, że moja zchodziła z 10 centyla, potem była na 4 a dziś stwierdzili, że jest na 2. Ale i tak to nie jest zły przypadek. Niektóre dzieci w ogole nie przyrastają i tutaj należy się martwić. Najważniejsze, że kruszynki rosną. Mogą być po prostu mniejsze.

pamiętamy i trzymam kciuki za maluszka oby ładnie przyrastał, a każdy centyl jest ok
Stary 2018-05-29, 19:56   #4524
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
te mydła długo mogą wytrzymać, jak są szczelnie zawinięte, to nie wietrzeją ani nic. Ale zawsze można kupić mniejszą porcję. Ja to od razu taki trochę hurt, bom leniwiec.
Odo, czyli jak zawinięte, w co? W woreczek foliowy? W coś innego? Bo myślałam o takiej zamykanej mydelniczce, sprawdzi się? Zawsze miałam problem z przechowywaniem mydła.

Aniama, szyjka nie do zdarcia. Jak mrozisz truskawki? W woreczkach? Mnie też to czeka, ale czekam jeszcze aż ceny spadną i wtedy banzaiii! Kompoty też będę robić.

Stary 2018-05-29, 19:56   #4525
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Z serii "tocze sie".
Wczoraj mąż ok 19.00 przywiózł 2.5kg truskawek. Zjadł ich kilka, a dzisiaj nie ma już ani jednej Pękam, ale chyba mogłabym zjeść jeszcze jakby były. Uwielbiam truskawki
hehe bo truskawki to jak czpisy, starsznie wciągają jak się zje jednego to nim się obejrzysz, a już nic nie ma
Stary 2018-05-29, 19:59   #4526
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Hej. Nie wiem czy mnie ktoś tu jeszcze pamięta. Nie odzywałam się, żeby nie smutać nadmiernie ale ciągle podczytujeNie wiem dlaczego Twój lekarz mówi, że dzieć jest mały bo wg mnie jest w normie. Moja mala teraz w 34+0 ma ok 1650g. W 30+6 miała ok 1250g. Najważniejszy jest przyrost między pomiarami. Jak sukcesywnie rośnie i wyznaczany na podstawie usg tp jest podobny to nie ma powodu do obaw.
Zgrusia, pewnie, że pamiętamy Fajnie, że u Ciebie wszystko w porządku, a dzidzia widocznie ma być kruszynką. Oby lekarz trzymał rękę na pulsie. Co u Ciebie więcej słychać?
Cytat:
Z serii "tocze sie".
Obżartuch!

Stary 2018-05-29, 20:16   #4527
pola25
Zakorzenienie

Ovejta też uwielbiam truskawki!Jem codziennie.Mniam,mniam.
Stary 2018-05-29, 20:17   #4528
aaska92
Zadomowienie

Ovejita ja tez truskawek pożeram duzo 😀Tyle ze je blednuje wkładam do foremek na lody i jem na patyku takie sorbety 😀. Czereśnie tez za mną chodzą, ale ze względu ze sa bardzo wydymajace to ich za duzo jeść nie mogę 😒
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 20:26   #4529
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Ovejita ja tez truskawek pożeram duzo Tyle ze je blednuje wkładam do foremek na lody i jem na patyku takie sorbety . Czereśnie tez za mną chodzą, ale ze względu ze sa bardzo wydymajace to ich za duzo jeść nie mogę
Fajny pomysł, Asiu Gdyby mi się chciało.. Zresztą, zimnego nie mogę. Mam jakieś masakrycznie wrażliwe gardło i załatwiłam je sobie lodami, a wy tu codziennie jecie i nic....

Stary 2018-05-29, 20:26   #4530
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jeden z kapturkiem i dwa nowe duże dla dziecka. Nie wiem czy jeszcze dokupię z kapturkiem..

Piękny ten kocyk!

Ja swój kupiłam w pepco za ok. 20zł

To przy kolejnej wizycie upomnij się.

A czy wszystkie macie też teraz badanie na HCV robione?

Teraz dzieciaczki mają prawo roznąć nierównomiernie. Pewnie podciągnie w najbliższym tygodniu Czekam na zdjęcia babybjorn

faktycznie te ostatnie tygodnie dają Ci w kość. Mam nadzieję, że ochłodzenie przyniesie Ci ulgę

Odstępuj od umowy i żądaj zwrotu pieniędzy! Oni nie wywiązali się z umowy i możesz ich tak naprawdę nawet posądzić. Meble miały być już od kilku dni u Was!

U nas burza przechodzi bokiem. Ciekawe czy dotrze do nas...
Kropeczko wczoraj mi pobrała gbs, bo był 37+1 ale w czwartek jeszcze nie chciała, bo za wcześnie.
Cytat:

Mi się wydaje, że eaga w normie. U mnie młody w podobnym czasie ważył 1600.

U mnie na topie truskawki i arbuz, objadamy się nimi razem z Ewką.

Karolinka słusna decyzja z meblami. Nie wiadomo ile trwałyby te trzy tygodnie.

W ogóle to wydaje mi się, że do porodu zostały się jeszcze jakieś 3 miesiące, a nie 3,5 tygodnia.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości