![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Zua mogę pierwsza rodzić,ale od 37+0
Kalialina witaj! Sorki,że Wam smęce,ale się trochę zdenerwowalam tym ciśnieniem.Mam nadzieję,że to tylko u.lekarza. Dzisiaj znowu u nas buchty z truskawkami,ale zgodnie stwierdziliśmy z mężem,że już mamy.dość truskawek. Jeszcze mam do dokończenia sernik na zimno z galaretką,ale narazie leżę,bo mam.jakieś bóle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4622 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O widzisz fajny ten ich plan, ja się zastanawiam nad tym od matkiprawnik ale w tym Twoim jest chyba więcej szczegółów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4624 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Folinka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4625 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też będę mieć Synka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dostałam plan porodu od położnej i ten wypełniłam. Ale myślę sobie, że i tak będą mnie w szpitalu o wszystko pytać ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiesz co, teoretycznie, gdyby każdy lekarz trzymał się tych 3 USG w trakcie ciąży, to jest to jedyna możliwość oceny, czy dziecko rozwija się prawidłowo. U mnie nawet w karcie ciąży jest miejsce na info o dnie macicy, które moja gin wypełnia. No i jeżeli teraz kobiety będą prowadziły ciążę u położnej, to one przecież też nie mają usg więc tylko tak mogą ocenić, czy dziecko rośnie zgodnie z tc. Cytat:
Ej pojechałam do tego lumpa... i nic nie kupiłam. Sameładne ciuszki dla dziewczynek... Idę pakować torbę do szpitala ![]()
![]() |
![]() |
#4626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- W drugiej szufladzie jest na razie tak ![]() po prawej są jeszcze większe rzeczy, które pójdą do ostatniej szuflady z kocykami, kombinezonami i ręcznikami. W pierwszej kosmetyki i pieluszki, a tutaj jeszcze zrobię porządek i pochwalę się efektem końcowym ![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-30 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Emma pięknie!
Kropka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4628 |
Zadomowienie
|
Emma Cudnie to wygląda i kolorystycznie wszystko idealnie
![]() ![]() kalialina Witamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz tą mniejszą czy większą komodę hemnes?
![]() |
![]() |
#4630 |
Raczkowanie
|
Emma ale to ładnie wygląda
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4631 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi zostało złożyć wózek po praniu i przynieść kołyskę na górę ale to już zrobi tż jak będę w szpitalu. Wykończą mnie te upały, najchętniej w ciągu dnia siedziałabym tylko przed wentylatorem, a funkcjonowała po 21. Do tego zaczynam martwić się o Ewkę, jak ona to wszystko zniesie i jestem taka nerwowa, że aż mnie samą to przeraża. Mała pierdołka potrafi wytrącić mnie z równowagi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4632 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za miłe słowa
![]() Kropka mam i te i te ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Madziara stresujesz się pewnie.
Ja leżę,spać mi się chcę...Jutro 33 stopni,nigdzie nie wyjdę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze u nas burza, ale nie chce się ochłodzić. A mnie po obiedzie poty zalały ![]()
![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Tez potwierdzam ze pieknie masz wsyztsko poukladane Emma! I kolorki super! I tak ladnie zorganizowane!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4636 |
Wtajemniczenie
|
Kocie co do planu porodu to ka dopiero dowiem sie dzis od położnej, czy w ogóle trzeba do mojego szpitala takie cos pisac... ogolnie mam takie wrażenie, że i tak nikt by nie respektowal tego co ja napiszę.... oni tam wszyscy robią co chcą w tych szpitalach :/
Folinko, super że w koncu ostatni dzien w pracy !'należy Ci się odpoczynek ! Emma super poukladane, ja tez zaraz bede się zastanawiac jak to wszystko rozplanowac ![]() Ja tez mam różne kolory ubranek, pewnie będą schodzić jak dzikie, więc dobrze że troche ich jest ![]() Wstawiłam ciasto z truskawkami i budyniem, bo juz musialam wykorzystac owoce - ciekawe co to z tego wyjdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
Ogłaszam, że z praniem w rozmiarze 56 i mniejsze 62 koniec
![]() Teraz czekam aż przestanie padać, żeby to na dwór wynieść... DSC_0019-1350x2393.JPG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4638 | |
Zakorzenienie
|
wlasnie Folinka udanego ostatniego dnia w pracy! Zazdroszcze bo mi calkiem motywacja odeszla! ja sie zastanawiam czy przygotowac jakiegos pozegnalnego maila dla wszystkich... bo juz do pracy nie pojade. ale zeby im zyczyc good luck bo ja chyba juz tam nie wroce chociaz oni jeszcze o tym nie wiedza
![]() Cytat:
z truskawkami i budyniem Pysznosci! wstaw fote! Blanka ale dzis prania narobilas! to sie napracowalas! pan mi maluje sciane w salonie. dopiero jedna pomalowana ale przepieknie kolor wyszedl. zakochalam sie. i wiecie ze ten Dulux to wcale nie pachnie. Nic nie czuc. Kuchnia juz skonczona ale calkiem biala jest. za to salon to bedzie mial swoj character. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4639 |
Wtajemniczenie
|
Zobaczcie sobie gazetkę z Lidla ważna od 4.06 znowu będą dla niemowlaków ubranka
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4640 |
Zadomowienie
|
Pola mierz ciśnienie w domu, może to tylko chwilowe w gabinecie i odpoczywaj ile się da. Folinka to powodzenia na wolnym, chyba najdłużej pracowałaś z nas. Mnie się średnio chce już nawet w tym małym wymiarze pracowac ale z drugiej strony zawsze to jakieś urozmaicenie. Co do planu porodu ja nie robię, to na czym mi zależy to raczej jest w standardzie a na resztę zdaje się na personel. Przyjechałam do siebie na wieś i mam tu trochę rzeczy do zrobienia, ale nie mam siły i leżę. Co do aplikacji to używam Tapatalka, tylko niestety nie umiem tak napisać żeby było przejrzyście-,wszystko mi się zlewa, nie wiem tez jak pogrubić druk i te moje posty chyba są mało przejrzyste.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
U mnie ten plan porodu jest niesety obowiązkowy w szpitalu. Też nie chciałam go pisać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4642 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w szpitalu też jest obowiązkowy, przeglądałam już kilka i dziwi mnie, że w niektórych jest wybór sali do rodzenia jak przecież nie mamy na to wpływu
![]() Rozumiem pozycje, zgodę na lewatywę, nacięcie itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Wtajemniczenie
|
Od wczoraj próbuje się dodzwonić do szpitala aby umówić się na konsultacje anestezjologiczna (niezbędna u nas do podania zzo) ale nikt nie odbiera :/ od 34-36tc mam na to czas
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Blanka na stronie rodzic po ludzku widziałam takie opisy właśnie w planie porodu stad się zdziwiłam ![]() U nas też są osobne, dość spore i marzy mi się sala nr 2, bo jest z wanną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4645 |
Zadomowienie
|
No pewnie są takie że tylko parawanem oddzielone. A w ogóle na co się zgadzacie/ nie zgadzacie w tych planach? Co z lewatywą np? Hmm, może u mnie tez konsultacja anestezjologiczna konieczna? Choć nic na ten temat nie słyszałam ale po weekendzie muszę zadzwonić bo w sumie do tej pory wszystko tak z drugiej ręki się dowiaduje.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4646 |
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Dołączam do tych które nie śpią w nocy, dzisiejszej to był jakiś dramat prawie wogóle nie spalam. Zdrzemnęłam się przed chwilą trochę ale jakaś taka do niczego jestem. Zaraz z rana byłam w przychodni oddać mocz, ciekawe czy nadal mam bakterie ![]() ![]() U mnie przeszła mini burza bez szału a teraz dalej parno i duszno ![]() Co do planu porodu to ja też nie pisze, szkoda papieru u mnie w szpitalu raczej nie respektują tego typu rzeczy, ale jakoś o opiekę się nie martwię. Polu obserwuj to twoje ciśnienie ale myślę że to jednorazowy wyskok. Ja jak lezalam w szpitalu to po nocy o 5 rano miałam bardzo wysokie a potem już było ok. A teraz jak się czujesz? Zua pogratuluj mężowi udanych negocjacji i smacznego bo ciasto pewnie będzie pyszne ![]() Emma ładnie to wszystko zorganizowałaś w tej komodzie ![]() Ja za pranie biorę się od poniedziałku. Folinka teraz możesz ze spokojem odpoczywać ![]() Kalialina witaj na pokładzie lipcowych ciężarówek ![]() Co do pomiarów macicy to mój gin na każdej wizycie sprawdza jej przyrost. Idę się pakować i w drogę....... miłego popołudnia życzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4647 |
Wtajemniczenie
|
Aniama6 nam mówili o tym na SR i dawali nr pod który się umawiać. Tam też położne przekonały mnie do lewatywy (przyspiesza poród). Ja ogólnie zgadzam się na wszystko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
Ja też się zgadzam na wszystko w sumie.. Na nacięcie, na wenflon, na lewatywe.
Dobra pranie gotowe. Muszę posprzątać w sypialni, odkurzyc, umyć podłogi i wrzucić obiad do piekarnika ok. 18.00 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4649 |
Wtajemniczenie
|
Blanka widzę, że jemy obiad w podobnych porach
![]() Smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
Bursztynku,Aniama dobrze się czuję.Przespalam się,emocje opadły.Ciśnienie jeszcze spadło,jak przyszlam.to mialam 129/78, a po wstaniu104/70,98/68
Mąż mówi,że u lekarza jestem spieta,jak z mamą gadałam po lekarzu,to mówiła,że czuć w głosie zdenerwowanie. Waga mi też poszła do góry i.już miałam wizję rzucawki. Aniama będę odpoczywala,swój plan wykonalam,reszta dla męża.Teraz zaczyna się siatkówka na polsacie,będę oglądała. Blanka bardzo dużo masz ciuszkow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.