Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-06-01, 21:27   #4951
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Summer z zakupami motywacja, ale i schiza na maksa jak sobie pomyśle że ten odśrodkowy Szamot zaraz bedzie sie szamotal na zewnatrz w moich ramionach. Niby 9 miesięcy, a zlecialo nie wiem kiedy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-01, 21:34   #4952
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
To fakt, czas leci.. Za szybko.

Ale coś się kończy, coś zaczyna.

Zamykamy za sobą rozdział "Ciąża" ale będziemy wkraczać w nowy, moim zdaniem ciekawszy i piękniejszy

Pięknie napisane! Nic dodać, nic ująć

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Racja!

Norko, nie użalaj się, bo ja trzymam się jakoś i próbuje nie roztkliwiać nad sobą, żeby nie wpaść w histerię. Ale jak ktoś się o mnie boi/martwi/przejmuje to i mnie się włącza strach. Zwłaszcza, że z bólem jestem za pan brat, ale perspektywa takiego unieruchomienia jak teraz albo i jeszcze gorszego jak kiedyś... no to mi się w głowie nie mieści.
Dopra, już przestaję Trzymamy się mocno i nie dajemy żadnym bólom!

Blanka, a jak twój kręgosłup?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-01, 21:48   #4953
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Pięknie napisane! Nic dodać, nic ująć

Dopra, już przestaję Trzymamy się mocno i nie dajemy żadnym bólom!

Blanka, a jak twój kręgosłup?
Mój zależy od dnia.
Ale powiem szczerze, że myślałam, że będzie gorzej,a jak dotychczas takie ataki, że chodziłam po ścianach miałam może 5-6 razy. Ale to wtedy była jazda,zostałam leżeć.

Teraz coraz częściej czuję, że już jest na granicy wytrzymałości, wtedy odpoczywam, zmieniam pozycje czy coś.. Ale mam wrażenie, że jeszcze przed porodem jeden raz mnie zaatakuje..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-02, 04:08   #4954
pozytywnaj
Zadomowienie

Naema zdrówka dla Maluszka. Wiem, że teraz się martwisz Obyście trafili na dobrego rehabilitanta. My mamy nawet nie wiemy, ile jesteśmy w stanie zrobić dla nsszych maluszków. Przychodzi problem, jak jest już któreś dziecko w domku a Ty masz świadomość, że np będziesz w szpitalu dłużej

Aż mi się szkoda zrobiło, jak sobie pomyślałam, że porody tuż tuż Czemu to tak leci Maleństwo mi fika w brzuchu i jak pomyślę sobie, że to już ostatnia ciąża...Hormony...

Ja powoli kompletuję sobie ciuszki dla maleństwa. Raczej wyszukuje używanych Idę się zapisać do nowego wątku

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-02, 05:08   #4955
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dzien dobry! Wczoraj caly dzueb sprzatalam na raty, ale staralam sie czesc pomieszczeń sprzątać bardziej dokladnie niz zwykle- wicie gniazdka itp. Zrobilam tez sos bolognese z 2kg mięsa do mrozenia na potem
Cytat:
Ależ proszę! Ja sama chętnie coś bym od nich zamówiła, tyle że nie wytłumaczę się dużym biustem. A może kupię jeden staniczek na wyjścia? Ten mój co mam, to już kaput, wymiętolony, a ja tak mam, że mogę mieć kilka staników, ale i tak chodzę w tym ulubionym.

Aaaaa, przyszedł do mnie kocyk z Alie! Zaraz się pochwalę, tylko zastanawiam się czemu nie zamówiłam fioletowego.. chyba odcień mi nie leżał. Za 17 zł to miodzio, jestem zadowolona, wymiary takie jak powinny być.
Norka zamowilam taki bawelniany za 40zl i taki ladniejszy za 56- dla mnie sa to bardzo dobre ceny, bo zazwyczaj staniki kupowalam za ok 100zl. Tylko mam nadzieje ze beda pasowac i nie bede musiala odsylac...
Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Witam się znów po przerwie

Na początku samych najlepszości naszym wszystkim maluszkom życzę

Powiem wam, że współczuję upałów. Jestem teraz kilka dni u teściów (śląskie) i do 16 umieram. Potem robi się chłodniej (burze w okolicy) i wracam do żywych. U nas mimo dość wysokich temperatur jest przyjemnie, pojawia się lekki wiaterek i jest czym oddychać. Za to teściowie opiekują się synkiem i mam czas odpocząć. Wczoraj nawet się zdrzemnęłam po południu, ale luksus! nie pamiętam kiedy poprzednio.

znów byłam na wizycie w poradni patologii, mój maluszek nadal jest maleńki, 1300g w 32tc... ale najważniejsze jest to, że progresywnie przybiera, mało, ale równo. Jest sporo pod linią "normy" ale lekarz mówi, że najważniejsze iż rośnie. Zalecił niestety poród w tamtejszej klinice, 100km od domu... staram się nie narzekać, bo wiem że to najlepsze wyjście dla takiego maleńkiego dziecka - mają tam podobno świetną neonatologię. Mamy jeszcze omówić poród na następnej wizycie za 2 tyg. Oprócz tego wiem, że mój synek ma inny problem, ale ponoć w 100% do rehabilitacji po porodzie, na razie staram się oswoić z tymi wiadomościami, choć jest mi ciężko wiedząc, że pierwszy rok będzie dla niego bardzo trudny i pewnie trochę się nacierpi....
Zupełnie nie wiem jak zabrać się do ubranek, od 56 mam po synku, ale nie wiem jakie mniejsze kupować i czy jest sens. Dziś kupiłam pajace na 50 i teraz tak się zastanawiam, że raczej ich nie użyję bo mój synek prawdopodobnie będzie miał gips lub ortezę na nóżce i wtedy tych pajacy raczej nie dam rady założyć.... Na razie staram się po prostu myśleć pozytywnie. Modlę się o zdrowie dla mojego maluszka, mam nadzieję że to jedyne jego problemy i szybko wróci do zdrowia.

Zazdroszczę wam dobrych wiadomości - ale tak pozytywnie, mimo że mało się udzielam staram się być na bieżąco i cieszę się ogromnie razem z

wami z każdej dobrej informacji i każdego zdrowego dzidziusia!

Zgrusia, jeśli czytasz, mam do ciebie pytanie - nasze dzieciaczki są podobne wagowo - czy u ciebie wyszły jakieś pomiary poza normą czy tylko waga? U mnie nie wszystko jest w normie, a właściwie tylko główka i brzuszek, kości są do tyłu... Odpisz jeśli możesz.

Powiem wam jeszcze że na odparzenia świetnie się sprawdza mąka ziemniaczana, nie wierzyłam w to ale jest rewelacyjna. mój syn sam o nią prosił jak miał jakieś odparzenia. Linomag zielony jest też godny polecenia (i tani), natomiast różowy chwalony przez wiele znajomych u nas spowodował podrażnienia i pogorszenie odparzeń.

Idę odpoczywać na tarasie. Synek śpi, teściowie wybyli, zostawili mi ogromniasty talerz z owocami więc sielanka w pełni.
najwazniejsze ze jestescie pod kontrolą i Maluszek jest w dobrych rękach. A jak mowisz ze jego wada jest w100% do rehabilitacji, tp tym bardziej
Tak z ciekawosci to ja tez urodzilam sie z jakas wadą w nodze i jedna nozka krótszą. Rodzice jezdzili do Katowic na rehabilitacje i ja nigdy nie odczulam jakichś dyskomfortow czy problemow!
Cytat:
A zechciałabyś wspomóc ciężarówkę w niedoli i wrzucić taką ściągawkę?

Dziewczyny moje, ile pampersów jedynek najlepiej kupić na początek? Mamusie, pomożecie?
Ja mam ok65pampersow i ok 45 dada (dwie paczki) no i tetre do szpitala biore ta mala paczuszke pampersow co dostalam z rosska. Wuecej nie kupuje, bo nie wiem jaką tam mój srajtek będzie mieć dupkę męża bede wysyłać do biedry
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Emma ja kocham camembert ale jedynie z mleka niepasteryzowanego i czesto zawijam z suszona żurawina w szynkę parmenska i grilluje gruszki świeże. Podaje z sałatka wlasnie i chrupiąca bagietka.

Musze spróbować z tym z mleka pasteryzowanego tak zrobic.

Pysznie wyglada!
Jesteś moim mistrzem kulinarnym
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy zdajecie sobie sprawę że dziś zaczął się miesiąc w którym pewnie conajmniej kilka z nas urodzi już? Która z Was się zgłasza chętna ba czerwiec? Ja i chciałabym i boję się.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja chyba od 19 mam donoszona... z jednej str chcialabym, zeby siedzial i rozwijal sie jak najdłużej a z drugiej strony chcialabym juz go trzymac w raczkach no i wolalabym nie urodzic 4kg chłopa... wiec nie zglaszam sie na czerwiec tylko czekam co mi zycie przyniesie...
Cytat:
Kropko, a nam własnie położna mówiła, żeby nie "hartować" sutków i smarować lanoliną dopiero po porodzie tak czy inaczej jeszcze jej nie mam, więc nie smaruję
Co do zasypki, to też coraz częściej słyszę, że skrobia jest najlepsza. Pewnie chodzi o to, że nie ma nic naturalniejszego od mąki ziemniaczanej, ale ja tam nie wiem...

Oj, Polu, ale miałaś fajny poranek, ile ja bym dała, żeby zobaczyć starówkę jeszcze w tym stuleciu

Oj, Norko, przejęzyczenie, oczywiście chodziło mi o ciebie
Cieszę się, że życzenia się podobały

Ależ za mną frytki chodzą od kilku dni
Ovejita, u mojej koleżanki maleństwo obróciło się w 37 tc, więc uszy do góry, szansa jeszcze jest!

Naema, strasznie przykro się czyta, że z maluszkiem jest coś nie tak, ale ja zawsze staram się widzieć jakieś pozytywy. Ważne, że lekarz trzymają rękę na pulsie, a maleństwo będzie potrzebowało "tylko" rehabilitacji, a nie operacji. Mam nadzieję, że wierzysz całym serce w to, że wszystko będzie dobrze. No i tj. już dziewczyny wspominały - ważne, że przyrasta, póki co nie martw się, że niewiele!
Wiele sił ci życzę i niech ten pełen napięcia czas minie ci jak najszybciej!

Norko, jeśli chodzi o sery to nie można jeść tych z mleka niepasteryzowanego. Właściwie większość marketowych polskich serów jest z mleka pasteryzowanego, co znaczy, że są w 100% bezpieczne. Sery tj. gorgonzola czy grana padano itp., w ogóle sery importowane do Polski - w oryginale powinnty być z mleka niepasteryzowanego i ja takie jadam, ale po obróbce cieplnej.
Pleśń to jakby nie patrzeć żywa istota, więc wysoka temperatura ją zabija, właściwie dezaktywuje, więc nie ma powodu do obaw.
I jeszcze jedno: rzecznik marki Turek zapewnia, że ich sery pleśniowe są bezpieczne dla ciężarnych
Ja mam takie próbki z lansinoh i od czasu do czasu smarne sie zeby je natłuścić. Bo nie wiem jak Wy, ale moje sa takie hm... suche
Skrobia wg mnie jest dobra bo jest naturalna i tania! I zawsze pod ręką

Cytat:
Aniama, ja się nie zgłaszam tylko deklaruję, że będę czerwcowa A jeśli w najbliższym czasie dojdzie u mnie np. do zatrzymania moczu albo niedowładu, to czuję, że lada moment będę rozpakowana...
Czyli co? Bedziesz pierwsza?

Wez chodź na fb. Nawet z kątem fikcyjnym! Nie piszemy tam jakos specjalnie dużo ale jest bardzo sympatycznie
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Mój zależy od dnia.
Ale powiem szczerze, że myślałam, że będzie gorzej,a jak dotychczas takie ataki, że chodziłam po ścianach miałam może 5-6 razy. Ale to wtedy była jazda,zostałam leżeć.

Teraz coraz częściej czuję, że już jest na granicy wytrzymałości, wtedy odpoczywam, zmieniam pozycje czy coś.. Ale mam wrażenie, że jeszcze przed porodem jeden raz mnie zaatakuje..

Blanka no nie daje Ci ta ciąża odpocząć... mam nadzieje ze te ostatnie tygodnie będą stosunkowo lahodne dla Ciebie
Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Naema zdrówka dla Maluszka. Wiem, że teraz się martwisz Obyście trafili na dobrego rehabilitanta. My mamy nawet nie wiemy, ile jesteśmy w stanie zrobić dla nsszych maluszków. Przychodzi problem, jak jest już któreś dziecko w domku a Ty masz świadomość, że np będziesz w szpitalu dłużej

Aż mi się szkoda zrobiło, jak sobie pomyślałam, że porody tuż tuż Czemu to tak leci Maleństwo mi fika w brzuchu i jak pomyślę sobie, że to już ostatnia ciąża...Hormony...

Ja powoli kompletuję sobie ciuszki dla maleństwa. Raczej wyszukuje używanych Idę się zapisać do nowego wątku

Ja mówiłam ze nie bede juz kupować ale... zamowilam wczoraj na hm jeszcze dwa bodziaki 56 bo stwierdziłam ze moge mieć ich mało. Zamowilam kopertowe czarne- mama i tesciowa będą oburzone

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-02, 05:18   #4956
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Wczoraj caly dzueb sprzatalam na raty, ale staralam sie czesc pomieszczeń sprzątać bardziej dokladnie niz zwykle- wicie gniazdka itp. Zrobilam tez sos bolognese z 2kg mięsa do mrozenia na potem
Norka zamowilam taki bawelniany za 40zl i taki ladniejszy za 56- dla mnie sa to bardzo dobre ceny, bo zazwyczaj staniki kupowalam za ok 100zl. Tylko mam nadzieje ze beda pasowac i nie bede musiala odsylac... najwazniejsze ze jestescie pod kontrolą i Maluszek jest w dobrych rękach. A jak mowisz ze jego wada jest w100% do rehabilitacji, tp tym bardziej
Tak z ciekawosci to ja tez urodzilam sie z jakas wadą w nodze i jedna nozka krótszą. Rodzice jezdzili do Katowic na rehabilitacje i ja nigdy nie odczulam jakichś dyskomfortow czy problemow!Ja mam ok65pampersow i ok 45 dada (dwie paczki) no i tetre do szpitala biore ta mala paczuszke pampersow co dostalam z rosska. Wuecej nie kupuje, bo nie wiem jaką tam mój srajtek będzie mieć dupkę męża bede wysyłać do biedry
Ja chyba od 19 mam donoszona... z jednej str chcialabym, zeby siedzial i rozwijal sie jak najdłużej a z drugiej strony chcialabym juz go trzymac w raczkach no i wolalabym nie urodzic 4kg chłopa... wiec nie zglaszam sie na czerwiec tylko czekam co mi zycie przyniesie...
Ja mam takie próbki z lansinoh i od czasu do czasu smarne sie zeby je natłuścić. Bo nie wiem jak Wy, ale moje sa takie hm... suche

Wez chodź na fb. Nawet z kątem fikcyjnym! Nie piszemy tam jakos specjalnie dużo ale jest bardzo sympatycznie
Blanka no nie daje Ci ta ciąża odpocząć... mam nadzieje ze te ostatnie tygodnie będą stosunkowo lahodne dla Ciebie Ja mówiłam ze nie bede juz kupować ale... zamowilam wczoraj na hm jeszcze dwa bodziaki 56 bo stwierdziłam ze moge mieć ich mało. Zamowilam kopertowe czarne- mama i tesciowa będą oburzone

ja się tylko boję, że nakupowałam 56 a okażą się małe

---------- Dopisano o 04:18 ---------- Poprzedni post napisano o 04:14 ----------

a chciałabym się pochwalić, że zamówiłam kocyk z lullalove bambusowy całoroczny Trochę dużo kasy no ale kurcze

A na lato zastanawiam się nad otulaczami muślinowymi z motherhood. Myślicie, że będzie ok?

Stary 2018-06-02, 05:41   #4957
pola25
Zakorzenienie

Witajcie.
Ale mi.się mała ruszala,że dość mialam.
Dzisiaj w nocy znowu spalam na górze,okropna duchota,ale materac wygodniejszy i nie wstalam taka obolala.

Ja z jednej strony chcialabym urodzic(od 37+0),bo mi już momentami ta ciąża doskwiera.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-02, 05:48   #4958
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Ale mi.się mała ruszala,że dość mialam.
Dzisiaj w nocy znowu spalam na górze,okropna duchota,ale materac wygodniejszy i nie wstalam taka obolala.

Ja z jednej strony chcialabym urodzic(od 37+0),bo mi już momentami ta ciąża doskwiera.
jak ktoś by mi dał gwarancję że Maleństwo nie będzie klockiem, to mogę i chodzić do 40.

Stary 2018-06-02, 05:54   #4959
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
jak ktoś by mi dał gwarancję że Maleństwo nie będzie klockiem, to mogę i chodzić do 40.

Nikt Ci niestety nie da
Stary 2018-06-02, 06:02   #4960
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 04:18 ---------- Poprzedni post napisano o 04:14 ----------

a chciałabym się pochwalić, że zamówiłam kocyk z lullalove bambusowy całoroczny Trochę dużo kasy no ale kurcze

A na lato zastanawiam się nad otulaczami muślinowymi z motherhood. Myślicie, że będzie ok?

No ja tez mam takie obawy dlatego niby wyprawka zamknięta ale jednak kupilam z mysla, ze jezeli nie beda za male to mam za malo

Ja tez kupilam ten caloroczny! Jest taki milusi i przytulny! Ale wydaje sie ciezki! Dużo kasy- sama potem zastanawialam sie czy zostawic czy nie, ale stwierdzilam, ze jest taki uniwersalny i Maly moze z niego dosc dlugo korzystac! Jaki kolor kupilas? Ja mam musztardowy!
A do otulaniu bede uzywac bambusowych z texpol albo muslinowych (chociaz wydaja mi sie mega cienkie- te muslinowe...)

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-06-02, 06:11   #4961
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
No ja tez mam takie obawy dlatego niby wyprawka zamknięta ale jednak kupilam z mysla, ze jezeli nie beda za male to mam za malo

Ja tez kupilam ten caloroczny! Jest taki milusi i przytulny! Ale wydaje sie ciezki! Dużo kasy- sama potem zastanawialam sie czy zostawic czy nie, ale stwierdzilam, ze jest taki uniwersalny i Maly moze z niego dosc dlugo korzystac! Jaki kolor kupilas? Ja mam musztardowy!
A do otulaniu bede uzywac bambusowych z texpol albo muslinowych (chociaz wydaja mi sie mega cienkie- te muslinowe...)

o to kupię może bambusowe z texpola. I wezmę chyba cienki bawełniany kocyk jeszcze z jakimiś gwiazdkami czy coś

---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:10 ----------

Cytat:
Nikt Ci niestety nie da
wiem Ale chodzi mi o to, że ta ciąża mnie tak cieszy, że mogę w sumie być i ostatnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-02, 06:16   #4962
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
o to kupię może bambusowe z texpola. I wezmę chyba cienki bawełniany kocyk jeszcze z jakimiś gwiazdkami czy coś

---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:10 ----------

wiem Ale chodzi mi o to, że ta ciąża mnie tak cieszy, że mogę w sumie być i ostatnia

Rozumiem
U mnie też chyba ostatnia
Stary 2018-06-02, 06:18   #4963
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Te jednokolorowe 75x75 sa na gemini za niecale 16zl wiec dobra cena wg mnie.

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-06-02, 06:49   #4964
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Te jednokolorowe 75x75 sa na gemini za niecale 16zl wiec dobra cena wg mnie.

dzięki. Będę zamawiać pierdołki dla siebie to kupię

Stary 2018-06-02, 06:58   #4965
madziara889
Zakorzenienie

Hej. W końcu się wyspałam. Po burzy powietrze było bardzo rześkie, a do tego żadne skurcze mnie nie budziły.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-02, 07:03   #4966
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Hej. W końcu się wyspałam. Po burzy powietrze było bardzo rześkie, a do tego żadne skurcze mnie nie budziły.

a mi tak ładowały, że nie śpię od po 4 Jeden za drugim. Podobno można jakoś nogę naciągnąć ale ja nie umiem

Stary 2018-06-02, 07:06   #4967
aniama6
Zadomowienie

Pospalam do 8, zero pobudek w nocy a na niebie jakieś chmury- super. Teraz czekam na śniadanie do łóżka jak prawie codzień, za śniadania Tż odpowiada bo wcześniej wstaje a ze codzień jemy owsianke to problemów z przygoyowaniem nie ma i potem biorę się za życie .

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-02, 07:10   #4968
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Summer z zakupami motywacja, ale i schiza na maksa jak sobie pomyśle że ten odśrodkowy Szamot zaraz bedzie sie szamotal na zewnatrz w moich ramionach. Niby 9 miesięcy, a zlecialo nie wiem kiedy

Szamot

Cytat:
Norka zamowilam taki bawelniany za 40zl i taki ladniejszy za 56- dla mnie sa to bardzo dobre ceny, bo zazwyczaj staniki kupowalam za ok 100zl. Tylko mam nadzieje ze beda pasowac i nie bede musiala odsylac... najwazniejsze ze jestescie pod kontrolą i Maluszek jest w dobrych rękach. A jak mowisz ze jego wada jest w100% do rehabilitacji, tp tym bardziej
Tak z ciekawosci to ja tez urodzilam sie z jakas wadą w nodze i jedna nozka krótszą. Rodzice jezdzili do Katowic na rehabilitacje i ja nigdy nie odczulam jakichś dyskomfortow czy problemow!Ja mam ok65pampersow i ok 45 dada (dwie paczki) no i tetre do szpitala biore ta mala paczuszke pampersow co dostalam z rosska. Wuecej nie kupuje, bo nie wiem jaką tam mój srajtek będzie mieć dupkę męża bede wysyłać do biedry

Blanka no nie daje Ci ta ciąża odpocząć... mam nadzieje ze te ostatnie tygodnie będą stosunkowo lahodne dla Ciebie Ja mówiłam ze nie bede juz kupować ale... zamowilam wczoraj na hm jeszcze dwa bodziaki 56 bo stwierdziłam ze moge mieć ich mało. Zamowilam kopertowe czarne- mama i tesciowa będą oburzone

No, mogę być pierwsza - będę przecierać szlaki
No, doooobra, odezwę się do Norki, żeby mnie tam zafejsbukowała

Dziewczyny, u was po burzach i deszczach, u nas nic. Gdyby nie klimatyzator to chyba bym umarła.
Jakie plany na dziś?
Ja miałam mieć wychodne - we wtorek wizyta, więc chciałam dziś mocz zawieźć do laboratorium i co? Wczoraj wieczorem założylam sobie Macmiror taki ze mnie pustak. Jadę więc tylko na zastrzyk, a potem gnicie w domu :/

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-02, 07:15   #4969
cambria04
Rozeznanie

Dzień dobry u nas wczoraj strasznie było gorąco, 33 stopnie a ja o 13 musiałam dreptać po synka do przedszkola, później głupia jeszcze 2 prania wieszałam, bo mnie dopadło wicie gniazda 🤣 po południu chciałam kupić buty, bo już popołudniu żadne na mnie nie pasują, to nie mogłam chodzić w tej galerii, dobrze że były te pufy do siedzenia co chwilę
Cytat:
Na gemini chyba jest olej ze slodkich migdalow tanszy- tzn. Podobna cena a wieksza pojemność. Tylko taka podpowiedź
U nas w szpitalu nie kapia od razu, potem tylko na zyczenie rodziców.
Z tym nacieciem to ogolnie jestem troche rozdwojona... z jednej strony chcialabym uniknac jakiegoś ogromnego pęknięcia a z drugiej strony peknac moge "troszeczke" a naciecie już jest razem z miesniami (o ile nie mieszam czegos). Polozna z sn powiedziala, ze w szpitalu juz nie ma rutynowego nacinania, polozne decyduja sie na to w przypadku, kiedy porod nastepuje dosc szybko i skora jest bardzo naciagnieta. Ale to tak naprawde zależy od poloznej przyjmujacej poród... trudny temat i ja w planie porodu zaznaczylam, ze naciecie tylko w przypadku zaleceń medycznych... no trudny dla mnie temat, bo po prostu nie wiem co bedzie dla mnie lepsze...
Tyle kilometrow! Ja przeszlam 3 i to na raty
To moje sloniki przebijają piątkę Twoim pontonikom

Hahaha jak tam dziś Twoje słoniki? Musiałam te buty 2 rozmiary większe kupić! Rano jeszcze jest poprawa na szczęście...
Cytat:
Dziewczyny, przeżyłam taki szok, że jak żyję, to mnie coś takiego nie spotkało.
Pojechałam na zastrzyk i jeszcze niedaleko mnie z podporządkowanej kitra się jakaś baba. Zatrąbiłam na nią, bo zajęła pół ulicy i żeby ją wyminąć musiałam wjechać na przeciwległy pas. Na moje trąbnięcie ona zaczęła walić w klakson jak opętana. Ustawiła się na światłach za mną i widzę w lusterku, że bluzga, macha rękami i dalej trąbi. Miałam tego serdecznie dość, bo przecież to ona wymusiła pierwszeństwo, więc się popukałam w głowę.
Patrzę, a ona wysiada z auta i biegnie do mnie. Opuszczam szybę i się zaczęło.... Zwyzywała mnie takimi słowami, że powtarzać nie będę, nawet bałam się, że z łapami do mnie wyskoczy, potem do mnie wyskoczyła, że w ciąży jestem, a swój wywód zamknęła słowami "KRÓLICA PIER****NA".
Nikt mnie tak nigdy nie potraktował, od kiedy jestem w ciąży też nikt nie powiedział nic negatywnego nt. mojego stanu i jak to usłyszałam, to bałam się, że nie dojadę do przychodni... Dodam, że babka koło 40. elegancko ubrana, wypacykowana, w czyściustkim, wypolerowanym aucie. A tu taki rynsztok.
Musiałam wam to napisać, bo dosłownie jest mi słabo na samą myśl.
Co za paskudna baba... Nawet jak człowiek się chce nie przejmować to taka sytuacja wyprowadza z równowagi, ale piękne wnioski wyciągnęła świetnie no ja wczoraj miałam bojowy nastrój, ale faktycznie nie ma się o co czasem tak wściekać...
Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie, wszystko u nas dobrze, Mały już 2090 g ale nadal poprzecznie, głową w biodrze. Ma jeszcze jednak czas więc luz wyniki z kolei u lekarza hemoglobiny 11,8 więc stawia na błąd badania w moim laboratorium.

Super, że wyniki w porządku! I Maluszek jak ładnie rośnie
Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny witam się po wizycie, bez usg tylko sprawdzał szyjkę. Powiedział że się zgładza ale trzyma i nie ma rozwarcia.
Kolejna wizyta 15.06 i chyba już ostatnia. Wtedy będzie dokładne usg i powie mi kiedy się zgłosić do szpitala jakby termin minął. Powiedział że spokojnie do 15 dotrwam, a jakby coś niepokoiło to oczywiście szpital.

Właśnie przyjechały nowe mebelki i nową kanapę też już mamy.
Mąż wczoraj pomalował pokój, wkońcu jest czyściutko i ładnie. Dzisiaj jedziemy odebrać łóżeczko i kupić materac. Po weekendzie jeszcze tylko wózek i fotelik do odebrania i mogę czekać ☺.
Do dziewczyn które dzisiaj prasują, podziwiam Was, ja prasowałam w zeszłym tygodniu jak było 25 stopni i sie gotowałam.
No i zostało 33 dni do porodu.

Aha ostatnio na szkle rodzenia położna polecała żel położniczy natalis1, na gemini jest za 140 zł. Ponoć przyśpiesza drugą fazę porodu o ile będziemy rodzić naturalnie. Chyba się skuszę.

Widziałam że pisałyście o nacinaniu krocza. Mi położna mówiła, że lepiej być naciętym bo skóra później jest naciagnieta i może nie wrócić do stanu pierwotnego. Że sama jak rodziła to prosiła o nacinanie. Któraś z Was rodziła naturalnie i nie była nacinana?

Dobrze, że na wizycie ok! Widzę, że wyprawką prawie gotowa też mam termin na 04 lipca, ale koniec czerwca biorę z pocałowaniem ręki jeszcze czekam na zamówienie z Gemini, muszę kliknąć u Hubiego, jakiś super kocyk planuję kupić pewnie bambusowy, no i fotelika brak, a wózek używany kupuję w poniedziałek...
Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Witam się znów po przerwie

Na początku samych najlepszości naszym wszystkim maluszkom życzę

Powiem wam, że współczuję upałów. Jestem teraz kilka dni u teściów (śląskie) i do 16 umieram. Potem robi się chłodniej (burze w okolicy) i wracam do żywych. U nas mimo dość wysokich temperatur jest przyjemnie, pojawia się lekki wiaterek i jest czym oddychać. Za to teściowie opiekują się synkiem i mam czas odpocząć. Wczoraj nawet się zdrzemnęłam po południu, ale luksus! nie pamiętam kiedy poprzednio.

znów byłam na wizycie w poradni patologii, mój maluszek nadal jest maleńki, 1300g w 32tc... ale najważniejsze jest to, że progresywnie przybiera, mało, ale równo. Jest sporo pod linią "normy" ale lekarz mówi, że najważniejsze iż rośnie. Zalecił niestety poród w tamtejszej klinice, 100km od domu... staram się nie narzekać, bo wiem że to najlepsze wyjście dla takiego maleńkiego dziecka - mają tam podobno świetną neonatologię. Mamy jeszcze omówić poród na następnej wizycie za 2 tyg. Oprócz tego wiem, że mój synek ma inny problem, ale ponoć w 100% do rehabilitacji po porodzie, na razie staram się oswoić z tymi wiadomościami, choć jest mi ciężko wiedząc, że pierwszy rok będzie dla niego bardzo trudny i pewnie trochę się nacierpi....
Zupełnie nie wiem jak zabrać się do ubranek, od 56 mam po synku, ale nie wiem jakie mniejsze kupować i czy jest sens. Dziś kupiłam pajace na 50 i teraz tak się zastanawiam, że raczej ich nie użyję bo mój synek prawdopodobnie będzie miał gips lub ortezę na nóżce i wtedy tych pajacy raczej nie dam rady założyć.... Na razie staram się po prostu myśleć pozytywnie. Modlę się o zdrowie dla mojego maluszka, mam nadzieję że to jedyne jego problemy i szybko wróci do zdrowia.

Zazdroszczę wam dobrych wiadomości - ale tak pozytywnie, mimo że mało się udzielam staram się być na bieżąco i cieszę się ogromnie razem z

wami z każdej dobrej informacji i każdego zdrowego dzidziusia!

Zgrusia, jeśli czytasz, mam do ciebie pytanie - nasze dzieciaczki są podobne wagowo - czy u ciebie wyszły jakieś pomiary poza normą czy tylko waga? U mnie nie wszystko jest w normie, a właściwie tylko główka i brzuszek, kości są do tyłu... Odpisz jeśli możesz.

Powiem wam jeszcze że na odparzenia świetnie się sprawdza mąka ziemniaczana, nie wierzyłam w to ale jest rewelacyjna. mój syn sam o nią prosił jak miał jakieś odparzenia. Linomag zielony jest też godny polecenia (i tani), natomiast różowy chwalony przez wiele znajomych u nas spowodował podrażnienia i pogorszenie odparzeń.

Idę odpoczywać na tarasie. Synek śpi, teściowie wybyli, zostawili mi ogromniasty talerz z owocami więc sielanka w pełni.
Najważniejsze, że rośnie miarowo Twój okruszek macie diagnozę i plan działania na pierwszy rok, a to też bardzo ważne. Małymi kroczkami, ale na pewno wszystko się ułoży Trzymam za Was kciuki!
Cytat:
Dziewczyny a czy zdajecie sobie sprawę że dziś zaczął się miesiąc w którym pewnie conajmniej kilka z nas urodzi już? Która z Was się zgłasza chętna ba czerwiec? Ja i chciałabym i boję się.

Powtórzę, że koniec czerwca możne być mój, po 20. mogę rodzić Chociaż wiadomo niech będzie jak najlepiej dla Malutkiej z drugiej strony boję się porodu, czy wszystko będzie dobrze itd. ale to już normalna sprawa na tym etapie, a urodzić trzeba. Kiedy to minęło? Jak ja dopiero test robiłam🤣

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-02, 07:20   #4970
emma90
Wtajemniczenie

też się zastanawiam kiedy to minęło! aż niemożliwe, że mamy za ok miesiąc rodzić

Cytat:
Pospalam do 8, zero pobudek w nocy a na niebie jakieś chmury- super. Teraz czekam na śniadanie do łóżka jak prawie codzień, za śniadania Tż odpowiada bo wcześniej wstaje a ze codzień jemy owsianke to problemów z przygoyowaniem nie ma i potem biorę się za życie .

mogę się pod tym podpisać
noc przyjemna, sporo chłodniej, a ja dopiero co wstałam na dzisiaj planów szczególnych brak, cieszymy się, że jest pochmurnie i chłodniej
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-02, 07:22   #4971
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Gosiu, Dorko gratuluję wizyt

Ja dzisiaj miałam spadek formy rano było mi tak duszno że aż słabo ale mój mąż wpadł na genialny pomysł mial wiatrak z komputera, dołączył do jego kabel i mi wiało po twarzy

Zrobiłam pranie dzisiaj jeszcze dziecięcych rzeczy i koszul, szlafrok to chyba będzie na tyle tego prania

Zrobiłam dzisiaj też deal życia w jysk - kupiłam ten materac który tutaj któraś polecala, swoją drogą już wcześniej kilka koleżanek mi go polecał wcześniej, za 100 zł dzisiaj było 10% rabatu na wszystko i jeszcze za zapisanie się do newslettera 20 zł

Stworzyłam równiez plan porodu - do szpitala rzekomo wymagany ale jak mi to gin powiedziała że to w teorii super wygląda a w praktyce to różnie bywa no ale papier jest stworzony

Zostanie mi jeszcze tylko drobne apteczne zamówienie do zrobienia i koniec

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Hahaha gratulacje zakupu! Ja tu właśnie wystawiałam link do tego materaca ale u mnie za 135 zł całkiem niezły mi się wydaje, ma tylko 8 cm, ale myślę, że wystarczy no i można prać pokrowiec

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-02, 07:22   #4972
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

też w pierwszym odczuciu myślę, że jest ciężki mam szary i beżowy, na jaki się zdecydowałaś?
Stary 2018-06-02, 07:33   #4973
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
też w pierwszym odczuciu myślę, że jest ciężki mam szary i beżowy, na jaki się zdecydowałaś?
ja się wyłamałam i zdecydowałam się na błękit

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-02, 07:34   #4974
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

śliczny

u nas dzisiaj standardowo jajecznica
Stary 2018-06-02, 07:40   #4975
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Szamot

Dziewczyny, u was po burzach i deszczach, u nas nic. Gdyby nie klimatyzator to chyba bym umarła.
Jakie plany na dziś?
Ja miałam mieć wychodne - we wtorek wizyta, więc chciałam dziś mocz zawieźć do laboratorium i co? Wczoraj wieczorem założylam sobie Macmiror taki ze mnie pustak. Jadę więc tylko na zastrzyk, a potem gnicie w domu :/
Dzisiaj przyjezdza do mnie kolezanka wiec spedzimy dzien na plotkowaniu i odpoczywaniu. Moze cos pomozemy chlopon przy tarasie...
Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Dzień dobry u nas wczoraj strasznie było gorąco, 33 stopnie a ja o 13 musiałam dreptać po synka do przedszkola, później głupia jeszcze 2 prania wieszałam, bo mnie dopadło wicie gniazda 🤣 po południu chciałam kupić buty, bo już popołudniu żadne na mnie nie pasują, to nie mogłam chodzić w tej galerii, dobrze że były te pufy do siedzenia co chwilę Hahaha jak tam dziś Twoje słoniki? Musiałam te buty 2 rozmiary większe kupić! Rano jeszcze jest poprawa na szczęście...Co za paskudna baba... Nawet jak człowiek się chce nie przejmować to taka sytuacja wyprowadza z równowagi, ale piękne wnioski wyciągnęła świetnie no ja wczoraj miałam bojowy nastrój, ale faktycznie nie ma się o co czasem tak wściekać...Super, że wyniki w porządku! I Maluszek jak ładnie rośnie Dobrze, że na wizycie ok! Widzę, że wyprawką prawie gotowa też mam termin na 04 lipca, ale koniec czerwca biorę z pocałowaniem ręki jeszcze czekam na zamówienie z Gemini, muszę kliknąć u Hubiego, jakiś super kocyk planuję kupić pewnie bambusowy, no i fotelika brak, a wózek używany kupuję w poniedziałek...Najważniej sze, że rośnie miarowo Twój okruszek macie diagnozę i plan działania na pierwszy rok, a to też bardzo ważne. Małymi kroczkami, ale na pewno wszystko się ułoży Trzymam za Was kciuki!Powtórzę, że koniec czerwca możne być mój, po 20. mogę rodzić Chociaż wiadomo niech będzie jak najlepiej dla Malutkiej z drugiej strony boję się porodu, czy wszystko będzie dobrze itd. ale to już normalna sprawa na tym etapie, a urodzić trzeba. Kiedy to minęło? Jak ja dopiero test robiłam🤣

Po podworku chodze w klapkach męża a tak to sandaly regulowane. Stwierdzilam, ze nie ma sensu na te kilka tygodni kupowac czegos nowego, zobacze jak sloniki będą po porodzie wyglądać...
Cytat:

Też sie zastanawialam nad błękitem- ten ich odcień jest taki ladny. Ale ta musztarda wygrała! Co chłopak bedzie tylko w niebieskim i szarym lazil

Mi juz jest gorraco...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-06-02, 07:47   #4976
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Hahaha gratulacje zakupu! Ja tu właśnie wystawiałam link do tego materaca ale u mnie za 135 zł całkiem niezły mi się wydaje, ma tylko 8 cm, ale myślę, że wystarczy no i można prać pokrowiec

Też mi się tak wydaje pojechałam bo najpierw podotykac i poczytałam też opinie plus opinie znajomych dlatego go kupiłam

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-02, 07:47   #4977
pola25
Zakorzenienie

Co.do.rozmiaru,to u mnie pozostał ten sam!
Stary 2018-06-02, 07:51   #4978
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też chociaż przez chwilkę myślałam że mi stopa o pół rozmiaru się powiększyła

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Szamot

Jakie plany na dziś?
Apropo tych zastrzykow - nie ma szans żeby do Ciebie ktoś przyjeżdżał żeby Ci je zrobić?

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Ja też się wyspalam, a w nocy u mnie bardzo padało

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-02, 07:52   #4979
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie również na razie stopy mi nie puchną więc latam w sandałkach i balerinkach non stop

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
U mnie też chociaż przez chwilkę myślałam że mi stopa o pół rozmiaru się powiększyła

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Apropo tych zastrzykow - nie ma szans żeby do Ciebie ktoś przyjeżdżał żeby Ci je zrobić?

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Ja też się wyspalam, a w nocy u mnie bardzo padało

tutaj to nawet nie wiem, a szkoda, mogłoby ale ten stopień różnicy w dół dał sporo aż może zabiorę się za prasowanie
Stary 2018-06-02, 07:54   #4980
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj przyjezdza do mnie kolezanka wiec spedzimy dzien na plotkowaniu i odpoczywaniu. Moze cos pomozemy chlopon przy tarasie...
Po podworku chodze w klapkach męża a tak to sandaly regulowane. Stwierdzilam, ze nie ma sensu na te kilka tygodni kupowac czegos nowego, zobacze jak sloniki będą po porodzie wyglądać...
Też sie zastanawialam nad błękitem- ten ich odcień jest taki ladny. Ale ta musztarda wygrała! Co chłopak bedzie tylko w niebieskim i szarym lazil

Mi juz jest gorraco...

ja myślałam nad odcieniem do tej pory

Dziewczyny dużo macie takich bluzek i getrów? Ja na cieple mam zamiar ubierać w rampersy, ale co w razie chłodniejszych dni?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości