|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Cytat:
Nie martwcie sie dziewczyny, jakoś to załatwię. Musiałam się wygadać. Pomyślę wieczorkiem, jak mogłabym przekazać to mamie. Choć co ja tak na prawdę mogę wymyśleć, skoro do tej pory nic innego nie robie jak własnie myśle.
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asilos szczerze u nas się tego typu zaburzenia leczy tylko pod opieką psychiatry - kiedy szukałam specjalistów przez kompulsy...znalazłam w całym kraju tylko niewiele ośrodków - większość to właśnie psychiatryki, prywatnych tyle co kot napłakał. Problem widzę w "nowości"kompulsów jako zaburzenia odżywiania - latami się specjalizowano tylko na anoreksję i bulimię . A bać się nie masz czego! Wyjątkowość twojego problemu nie powinna ciebie zrażać do szukania pomocy!
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#544 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że nie powinnam się bać, tylko ja boję się tego, że nie zniosę kolejnej porażki. Że zrobię sobie coś złego. Narazie trwam, ale jak znowu ktoś odbirze mi nadzieję, to nie wiem jak zareaguję. Cytat:
. Gdybym miała tego gościa pod ręką to
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie chodziłam. Nie mu u nas fachowców - w sensie są tylko właśnie psychiatryki a te mnie napawały strasznych strachem. W rok nie miałam ze względu na studia absoltnie czasu a po sesji myślałam, że dam sama radę...nie daję, ale dopóki humor trzyma jest O.K. - narazie czuję, że jeszcze jest w moich siłach, żeby znowu zrobić jaki krok wprzód - narazie motywacja - tygodniowe wczasy Tż i moja obietnica że cały tydzień wytrzymam, potem wspólne tatry a potem...zobaczymy... . Wynajduję robotę, gdzie tylko się da żeby zapomnieć o jedzeniu i o smutkach własnych i tuszy- mam nadzieję że uda mi się utrzymać obecne tempo...choć kompulsy kilka razy w tygodniu...
|
|
|
|
|
#549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę Ci, ze jesteś w stanie wychodzić z domu, że masz jakieś życie. Bo ja już w ogóle nie wychodzę. Trzymam mocno kciuki żebyś jakoś dała sobie radę. Choć nie wiem czy bez psychologa jest to w ogóle możliwe...
|
|
#550 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do jedzenia to już właśnie wspomniałam, że całkiem niedawno Mama mnie pochwaliła, że więcej jem i że, o dziwo przytyłam w ramionach...Tata owszem obiecał, że przemysli sprawę, ale czy w tę dobrą stronę?za propozycję i wsparcie dziękuję![]() Cytat:
dziękuję ehh jak to przeczytałam to przypomniała mi się jeszcze jedna sytuacja, o której dowiedziałam się przez przypadek...byłam zbyt mała, żeby to pamiętać, mając kilka latek tak samo mój Tata pokłócił się z Mamą i podobno miał już spakowane rzeczy i nawet wyszedł z domu z walizką, ale wrócił, do tej pory nie wiem dlaczego wyszedł, a tym bardziej dlaczego wrócił...Boże tyle bym dała, żeby było ok między Nimi...co do jedzenia to odchudzając się jadłam czasami zaledwie 600kcal, najczęściej 800, ale zawsze poniżej 1000, może kilka razy było więcej niż 1000... <wstyd> jeśli o deser chodzi to dziś był przed obiadem taki mega z racji humoru, a po obiedzie też "zaliczyłam" loda, dziś nawet nie myślałam co jem i w jakiej ilości... zobaczę czy jutro ten kg będzie...![]() Iza a może właśnie zatrułaś się jakimś lodem czy czymś takim? wiesz w wakacje, lato nie trudno coś takiego złapać, a i obchody są często takie teraz wskakuj do łóżeczka i wypoczywaj Cytat:
wiesz ja nawet nie mam już o to do niej żalu, tzn o to co mi powiedziała, chciałabym tylko, żeby między nimi było ok![]() Asilos a czy ktoś z Twoich znajomych wie o ED? jakaś dobra koleżanka? musisz o tym powiedzieć, Ty albo może właśnie znajomy/a...ja też nie wiedziałam jak to zrobić, ale u mnie problem sam się rozwiązal, co do psychologów to nieźli z nich *** skoro tak postępują, wiesz ale i tak Cię podziwiam, jesteś bardzo dzielna i świetnie dajesz sobie radę, bądź silna ![]() Djapira dziękuję, bardzo mi przykro, że nie masz Taty Monochrome mam nadzieję, że kg wróci, a co do rozmowy to...może lepiej to przemilczeć.. nie było ok ![]() cóż życie to nie bajka...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uciekam na trochę, idę wziąc prysznic.
|
|
#552 |
|
Rozeznanie
|
Hello......To ja Mercy...zamieniłam się w Tarantule....-(wyjasnienie na plotkowym)
|
|
|
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze to jest nieciekawie skoro nikt nie wie o tym a może spróbuj odpocząć, uspokoić się, spróbuj nastawić się pozytywnie i idź do mamy...powiedz jej to otwarcie, beż żadnych: "yyy ten...tego...", po prostu zacznij od tego, że ten problem, który kiedyś w pewnym stopniu zbagatelizowaliście powrócił...choć w sumie on nie powrócił a był cały czas 3mam za Ciebie mocno kciuki
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochaniutkie
![]() Długo tu nie pisałam gdyż miałam bardzo ograniczony dostęp do internetu, w zasadzie tylko przez pierwszy tydzień, ale i tak nie udawało mi się napisać tego co chciałam. Napiszę parę słów co u mnie, choć szczerze opisanie tych wszystkich emocji i tego co przeżyłam zajęłoby mi parę dni. Właśnie wróciłam z Anglii, dużo wcześniej niż planowałam, a wszystko ze strachu że zaczęłam tyć ![]() Była praca , ale straciłam kontrole nad sobą nad moim jedzeniem, źle się z tym czułam i wszystko złożyło sie na to że chciałam wrócić jak najszybciej do domu. No i jestem , wróciłam z poczuciem niespełnienia ale tez i świadomością że wiele udało mi się osiągnąć, pokonałam mnóstwo barier, ale to właśnie one mnie zgubiły Teraz postanowiłam trochę popracować nad moim wyglądem, zrzucić to co mi w Anglii przybyło i może w końcu poczuję się spokojniejsza. Oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku ![]() Obiecuje że jutro wszystko nadrobię i poczytam co u Was słychać , rozpisałyście się jak zawsze Buziaki
|
#555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
<- o prosze, nawet zdobyłam się na lekki uśmiech.Cytat:
Byłaś już po powrocie u pscyhologa?
|
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczęta...
Gr...internetu nie miałam od piątkowej burzy i teraz staram się nadrobić zaległości. Zaraz zabieram się za czytanie wątku. Tak od siebie powiem Wam, żę u mnie nie najgorzej. Pogoda dopisuje to idę na basen (przełamałam się i wyszłam w bikini!!!), staram się nie myśleć ciągle o kaloriach, jedzeniu itd. No, i tu muszę się pochwalić, że mały postęp mam Stęskniłam się za forum, za Wami...
|
#557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana możesz jęczeć ile Ci się tylko podoba jeśli to w jakiś sposób Ci pomaga, pamiętaj, że możesz liczyć na wsparcie Wizażanek, choć nie możemy się wszystkie spotkać twarzą w twarz i pogadać to zawsze to jednak coś, ja np od razu lepiej się czuję kiedy wiem, że mogę "tutaj przyjść" i napisać o tym co jest nie tak, wiem, że mogę liczyć na Was a co do uśmiechu to nawet nie wiesz jak miło czytać, że pojawił się chociaż taki tyci tyci![]() Cytat:
o jedzeniu też zapomnij i o tych kcal---co to takiego? ciesz się wakacjami p.s. spróbowałabyś nie tęsknić... ![]() a u mnie? no cóż...rozmawiałam dziś rano ponownie z Mamą...wczoraj po południu też, przyszła po pracy do mnie do pokoju i powiedziała, że chce pogadać, poszłyśmy do kuchni, zrobiła nam kawę/herbatę, kiedy usiadłyśmy żadna z nas przez dobrych 10 min się nie odezwała, w końcu ja nie wy3małam i zapytałam o czym chce rozmawiać...powiedziała, że o niedzielnym zajściu co było jasne jak słońce...zaczęła typową gadkę-szmatkę, że czasasmi między dorosłymi jest tak, że się nie mogą dogadać, że padają przykre słowa (tak jakbym o tym nie wiedział i miała jakieś 6 lat...), ale czasami dzięki takim sytuacjom można wiele zrozumieć...Dziewczyny zamarłam w tym momencie...Mama dalej mówiła, że ostatnio nie było dobrze między Nią a Tatą i, że chyba powinni od siebie odpocząć, więc być może ona na jakiś czas wyjedzie...zabrakło mi słów nie wiedziałam co mówić, mysleć, jak się zachować kiedy chciałam coś powiedzieć, przerwała mi i powiedziała, że może lepiej będzie jeśli w tym czasie zostanę z "OJCEM" bo widzi, że mam z nim lepszy kontakt i to ułatwi sprawę jaką sprawę?! po prostu spojrzałam na nią i zapytałam co chce mi przez to powiedzieć, a ona wstała, popakała się i wyszła... to rozmowa wczorajsza...Dziś znowu z nią rozmawiałam i wiecie co? postanowiłam ją wziąć z zaskoczenia... kiedy zaczęła znowu te swoje gadki zapytałam wprost czy chce byc jeszcze z Tatą... spojrzała na mnie tak jakbym nie wiem co powiedziała, chyba na prawdę ją zaskoczyłam, może to dobrze...powiedziała, że dużo w nocy myślała ale o tym porozmawiamy jak wróci, ale wiecie co...była jakaś taka inna, hmm nie wiem może źle to odebrałam, ale mam taką cichą nadzieję, że przemyślała to na plus dla naszej rodziny...
||
|
|
|
#558 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Atw. bardzo ciesze się że w koncu napisałaś bo powiem szczerze że martwiłam się![]() Cytat:
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko, Krytia - wiem że nie jest to najlepszy pomysł , ale inaczej nie potrafię, po prostu nie akceptuję swojego wyglądu. Wiem tylko że nie powtórzę mojego wcześniejszego błędu,postaram się więcej ćwiczyć i lekko zmniejszyć kalorie
Nie bójcie się o mnie OK tyle o mnie, teraz nadrabiam zaległości o ile mi rodzinka na to pozwoli
|
#560 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj chciałam sobie pozwolić na mały grzeszek i zjeść loda.
Owszem zjadłam.. ale później spojrzałam na kalorie tak o z ciekawości i przeraziłam się ilością...i samokontrola poszła, bo skoro i tak juz zjadłam to co za różnica ile jeszcze zjem.. i lodówki zniknęły wszystkie rzceyz które lubie, nie mozna tego nazwać kompulsem, czy napadem.. tylko zwykłą głupota. Czuje się podle... ale z drugiej strony nie ma juz nic ciekawego do jedzenia wiec skonczą się pokusy. Ja wiem ze to doniczego nie prowadzi, ze powinno sie jesc 5 posiłków itp, itp ale mnie to nie wychodzi.. i wczesniej sie wykoncze psychicznie niz schudne na takich zasadach.. musze, musze schudnąc, juz o niczym innym nie umiem mysleć... ciagle zastanawiam sie ile zjadłam, ile moge zjesc albo i to pojawia się najczęsciej - po co ja to głupia w ogole jadłam, jestem całkowicie rozkojarzona, zapominam o drobnostkach ale zaburza mi to wszystko w pracy, robie sie nie uwazna a przez to niedopowiedzialnsa... i wszystko przez ten głupi tłuszcz.. czuje sie z tym wszystkim głupio i nie uspokoje siebie i swojego sumienia dopóki nie spadnie mi tych pare kg...nienawidze siebie za ten brak konsekwencji w swoich celahc |
|
|
|
#561 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za bikini Cytat:
Trzymam mocno kciuki żeby w domu wszystko dobrze się ułożyło ![]() Cytat:
Lepiej wróć do starych nawyków i trochę poczekaj, a wszystko wróci do normy. Ja tak zrobiłam i wszystko się unormowało. Teraz możesz mówić, być pewna, że za daleko nie zajdziesz z R, ale chyba dobrze wiesz jak ED jest zdradliwe Nie ma sensu ryzykować. Cytat:
A ja od rana sprzątam swój pokój. Trochę go ostatnio zapuściłam I postanowiłam, że czas najwyższy go odnowić. Ściany są w niektórych miejscach obdrapane, podłodze też przydałoby się malowanie, tak samo oknom. Moje wakacyjne plany poszły się j***ć, kasa ze Szkocji leży jeszcze praktycznie nie ruszona więc zainwestuję w pokój. Odciągnę się od jedzenia, zapełnię sobie wolny czas, zrobię coś pożytecznego itd. Więc już dziś biorę się za okna, trzeba zedrzeć starą farbę Ale najpierwa założę sobie nowy kolczyk, czekałam na niego od tygodnia i właśnie listonosz przyniósł
|
|
#562 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu nie wierzę w to, że teraz wyglądasz teraz gorzej. Taka byłaś szczuplutka, że na pewno nie widać różnicy. Ale skoro naprawdę chcesz zgubić ten dodatek... ;] Może jedz normalnie, tylko poćwicz itp? Powodzenia, trzymaj się. ;]Cytat:
Nóż się w kieszeni otwiera, jeśli idzie o postawę tych "specjalistów", u których byłaś. Podobnie dobija ten wuj dobra rada, który odpisał Ci na tamtym forum. :|Życzę Ci z całego serca, żeby udało się uzyskać pomoc i żebyś wyszła z tego. Pisz zawsze jak będziesz potrzebować, no i oby coraz więcej było okazji do uśmiechu. ![]() Cytat:
Gratuluję bikini i poprawy ogólnie. ^^Cytat:
Ale druga to naprawdę promyczek nadziei. Ha, oby właśnie tak było, oby Mama i Tata się pogodzili! Trzymam mocno kciuki!Ja wczoraj byłam u lekarki mej. Pisałam, że odbieram wyniki badań krwi i że spodziewam się czegoś dobrego, a wyszły gorsze niż kiedykolwiek, gorsze niż w szpitalu, no beznadziejna. :| I potwierdzenie diagnozy - zespół policystycznych jajników. Mam nadzieję, że jakoś to się zdusi i nie będę miała w przyszłości kłopotów z zajściem w ciążę. Dziwi mnie jedna rzecz - w necie czytałam o tym schorzeniu, że wiąże się ze skłonnościami do tycia, a u mnie, hmmm, odwrotnie. No ale kto tam wie. ;p
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi to naprawdę jesteś jakaś hiper, bo moja koleżanka też to ma i siedzą wszystkie objawy jak ulał . Mono a to były badania dotyczące tej choroby czy ogólnie badanie krwi wyszło kiepsko ? Jakieś niedobory czy jak ?funky - popieram dzewczyny - jedz na utrzymanie, poruszaj się trochu więcej - przypomnij ile ciebie to kosztowało wtedy powrócić do normalnego jedzenia - przecież może być tak samo - że nawet pomimo kontrolowanej redukcji tobie znowu się rygor spodoba .Asilos - jakieś specjalne plany dotyczące pokoju? Nowa farba, przemeblowanie, styl ? Koooocham przeróbki w domu i generalne zmiany, zawsze kiedy malujemy u mnie w pokoju i powyrzuca się wszystko won i potem z powrotem całe moje minione x-lat wnoszę i układam to zawsze sobie tak obiecam, że to taki fajny przełomowy moment, żeby tak jak w pokoju i w życiu znowu o coś czyściej i bardziej poukładanie było . Ehh, no nienormalna jestem .A u mnie jak to u mnie - upały, więc dzień leń, do 9 spałam, potem wizaż, opalanko i znowu przed komputerem . Trzeba mi po sklepach połazić, bo a tego nie ma a to się kończy, tam załatwić by było trza a mnie aż mdli na myśl o łażeniu w tym zdechłym upale
|
|
|
|
|
#564 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jeśli o Mamę chodzi to idę po Nią do pracy, mam zamiar zabrać ją w jakieś fajne miejsce i porozmawiać bez żadnych wyrzutów, tak o, o wszystkim i o niczym, chcę jej pokazać, ze ona też jest dla mnie ważna...tak jak TataCytat:
a jaki kolczyk?![]() poza tym dziękuję ![]() Cytat:
jesteście kochane Dziewczyny już pisałam, że mam zamiar iść do Mamy do pracy aha dzwonił Tata... chyba jest lepiej... zadzwoniłam do brata, żeby spytać jak sytuacja wygląda z Tatą-bo oni są razem teraz- i powiedział, że jest tyci tyci lepiej...tylko kto zrobi pierwszy krok? jej a co do Twoich wyników to może to "chwilowe"? ja się nie znam, ale czy to da się jakoś "wyleczyć? nie smuć się, na pewno będzie ok i kiedyś-kiedy zechcesz- będziesz szczęśliwą Mamą cudownej gromadki dzieci...zasługujesz na to
|||
|
|
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak było? opowiedz coś więcej! Sylwuś, rzeczywiście zgadzam się z dziewczynami, że pomysł gubienia zbędnych kg nie ejst dobry redukcja? proszę Cię, założę się, że wcale tych kg nie widać... jak mówiła Agatka, teraz wrócisz do starych nawyków, ale z większym luzem i od razu poczujesz się lżejsza ![]() Cytat:
|
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziekuje za wszystkie rady, jestescie kochane, zawsze moge sie Wam wyzalic, a Wy wysluchacie i doradzicie
Nie bede sie katowala, ale zmiejsze troche jadlo i doloze cwiczenia. Dzisiaj mimo tego, ze sie wstydze jade nad jezioro i tez cos troche spale w bardzo przyjemny sposob-uwielbiam wode enex czy ja czegos nie wiem? iza mowila, ze mam brac z Ciebie przyklad a ja nie wiem o co kaman
|
#567 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i widzę, że teraz już więcej optymizmu w Twoich postach jest
|
|
|
#569 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kręci mnie myśl jeżdżenia na ukochanym rowerze, nie chce mi się nawet połazić po sklepach, nie mam ochoty na totalnie nic. Poszło se 120g czekolady....tjaaa...redu kcja...
. Powinnam byłam poganiać za sprawunkami...gdzieś się czas na to przeznaczony wsiąkł...Już mi nawet durne myśli, żeby do książek polookać chodzą po głowie...czuję się taka...do niczego... .Przepraszam...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

. A bać się nie masz czego! Wyjątkowość twojego problemu nie powinna ciebie zrażać do szukania pomocy!

. Gdybym miała tego gościa pod ręką to 

bo malutko tyjesz a właściwie w ogóle, i jeszcze chudniesz!

Buziaki
Byłaś już po powrocie u pscyhologa?

za bikini