|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Ja sie chyba wsciekne jak bylismy u tesciow to nam wspomniala ,ze oni sie zle czuli jakies czyszczenie i wogole i teraz meza to meczy nie wiem czy to od nich czy cos ogolem w powietrzu ale jak mnie tez dopadnie to chyba sie zalame po tym wczorajszym dniu i nocy
W sumie to mogli o tym wspomniec i bysmy nie pojechali no ale teraz to juz trudno . Maz ma dopiero jutro nocke to oby mu przeszlo i jakos to bedzie . ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Ja tez juz dostalam skierowanie na glukoze niestety 19 mam wizyte wiec kilka dni wczesniej wszystko zrobie glukoze ,krew i mocz . Boje sie ze bede wymiotowac skoro to takie oblesne a ja rano czasem jeszcze wymiotuje masakra
|
#3482 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
Ja w najgorszych czasach ratowałam się piciem troszkę pepsi. Oby to był już ostatni epizod Ja w ubiegłym tygodniu raz wymiotowalam ale tylko rano i potem przeszło![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3484 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Udanego wypoczynku Cytat:
Cytat:
, u mnie gorąc pogrzmi czasem a deszczu nicCytat:
A piwko pomogło więc coś jest na rzeczy myślę. Też sobie wypiłam dziś 00%![]() Wiecie co tak mnie wybrzuszyło ostatnio że nie mogę się przyzwyczaić jak się ubieram w cokolwiek, teraz to już będzie wiadomo że ciążowy a nie nadwyżka kg.
|
|||||
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że ja podejrzewam jako winowajcę zmianę dawki tabletek tarczycowych albo witaminy, chociaż endokrynolożka mòwi, że to raczej nie leki.
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W badaniu usg wyszedł zastój na nerce, jeśli was boli to warto sprawdzić. Nawet ginekolog powinien umieć zobaczyć, czy coś się pojawiło. A jeśli coś rzeczywiście będzie to polecam dobrego urologa zamiast szpitala beznadziejnie się mną zajmują, dzisiaj wychodzę poniekąd na własne życzenie.I ogólnie, pobyt na oddziale bez własnego lekarza to horror. Traktowanie olewcze, zero informacji, niemiły personel. Przynajmniej tu tak jest. |
|
|
|
|
#3487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Masakra, jestem w szoku! Co tydzień się ważę, cały czas waga szła powolutku, do 5 miesiąca miałam 4 kg na plusie, czyli jak dla mnie ok, a teraz w 2 tygodnie przybyło mi kolejne 3 kg!!! Już jestem 7 na plusie, jestem w szoku. Nie zmieniłam nic diety. Może teraz mniej się ruszałam przez te upały, albo może to jakaś woda mi się zebrała? Albo po prostu będę tak tyć i będę grubasem!!!!! Jestem w szoku
Edytowane przez lykki Czas edycji: 2018-06-04 o 10:23 |
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie było tak samo. W pewnym momencie po prostu waga pokazała nagle +2 kg. I z ładnych tylko +3.5 zrobilo się szybko +7 . Według widełek że zbyt wolnego przyrostu wagi wpadłam w zbyt duży.
Część z tego to faktycznie może być zatrzymana woda ale nie na się co oszukiwać, większość ton NIE woda. Diety tez w zasadzie nie zmienialam, a nawet mąż poprosił o trochę chudsze wersje standardowych dan - np zamiast tłuczonych ziemniaczków robię pieczone itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłam w labo na badaniach i w Lidlu. Udało mi się upolować ta pościel w chmurki dla Antka. Jest śliczna, warto wzięłam mu jeszcze jakieś bodziaki z siateczki na upały. A dla Neli..nic dostałam cały worek ciuszków dziewczęcych 68(wybieralam z 4 worków dużych u kumpeli) inna koleżanka ma mi wysłać paczkę 56-62, inna już szykuje worek z kombinezonami i cieplejszymi ciuszkami a jeszcze kuzynka obiecała coś dać. No i jak żyć szkoda wydawać kasy. Może w lumpeksach tylko będę się rozglądać ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a wracajac do wozkow czy ktoras brala pod uwage Anex sport , x-landera albo bebetto ?
Bylam wreszcie zobaczyc moj maxi cosi nova no i sliczny jest fajny zgrabny ale badziew bo ta firma foteliki moze miec tylko z maxi cosi No i zaczelismy ogladac inne cyknelam sobie fotki nazw czytam o tych wszystkich i chyba najbardziej z tych 3 co wypisalam to ten Anex sport mnie przekonuje . Ktos cos moze o tym wozku powiedziec ?
|
#3492 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to u mnie było to samo, cały czas albo za mało, albo na dolnej granicy, a teraz w 21 tygodniu ważę tyle, ile powinnam ważyć w 24 tygodniu. Boję się, że ta tendencja się utrzyma, zdołowałam się ![]() Cytat:
Mi podoba się anex sport, ale czytałam bardzo duzo negatywnych komentarzy na temat spacerówki, że dziecko zjeżdza i cięzko ustawic pasy i odpuściłam. Chociaz podobno to kwestia wyregulowania, ale nie wiem czy by mi się chcialo w to bawic. Teraz wybieram pomiędzy wiekszym (bebetto holland) a mniejszych (cybex balios s). Czytałam wiele opinii na temat tych wózków i akurat oba spelniaja moje wymagania A czemu nie chcesz fotelika maxi cosi?
Edytowane przez lykki Czas edycji: 2018-06-04 o 10:45 |
||
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam również w Lidlu po pościeli w chmurki ani śladu ogólnie zostały tylko dwa różowe komplety sweterki chłopięce też okropnie przebrane ale udało mi się kupić jeden mniejszy i większy będzie na później w tej cenie i jakości ciężko upolować coś na mieście jeśli nie ma fajnych SH ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie wagi ja miałam spory wzrost początkowo później już raczej stopniowo ale od poprzedniej wizyty którą miałam prawie miesiąc temu już tylko jakieś 1,5kg na plusie. Łącznie do przodu jesteśmy już 5kg. Ale dziewczyny szybkie wzrosty wagi dopiero przed nami, cała ta machina matki natury dopiero się rozkręca
najważniejsze żeby maluchowi nic nie brakowało, a z kilogramami jakoś sobie poradzimy stworzymy grupę wsparcia na wizażu Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3496 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja chyba trochę wpadłam w panikę jak dziś zobaczyłam ta wagę No tak myślę, że dopiero najwieksze wzrosty przed nami, a ja już mam 7 na plusie, to co będzie dalej. A przecież nie będę się głodzić w ciąży Nawet słodyczy nie jem za dużo Dżizasss Muszę ochłonąć
Edytowane przez lykki Czas edycji: 2018-06-04 o 11:18 |
||
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny , ja już wracam z wakacji właśnie siedzę na promie z wyspy do Splitu, powinnam być w domu coś koło 1-2 w nocy. Jutro mam wizytę u lekarza ale sądząc po ruchach małej to na pewno ma się wspaniałe bo wierci się i kopie niemiłosiernie, czasem nie mogę przez nią zasnąć bo taka dyskotekę sobie robi
Co do kg to ja ostatnim razem ważyłam się 3 tygodnie temu i było +2,6-3 kg. Ale obawiam się ze teraz już spokojnie może być +5 bo brzuszek mi sporo urósł, i nawet TZ mówi do mnie BAMBARYŁA ;D Ja jak dużo przytyje to mam już obiecany karnet na siłownie z wykupionym trenerem personalnym żeby się szybciutko doprowadzić do porządku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż też mi przyobiecał w razie potrzeby pomoc i karnet na siłownię. Zobaczymy jak się sprawdzi w rzeczywistości Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3500 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Eeej, znowu jestem głodna, ale tym razem zjem gruszkę i brzoskwinię Oj, będziemy się wspierac po porodzie Mój za to mówi "ALE BĘBEN" |
||
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrz na nasze IMG_2807.jpg TZ trochę wypina , ale nie ukrywajmy brzuszek tez ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3502 |
|
Rozeznanie
|
Moj maz na mnie wola per "mamut"
Mowi, ze to ma byc takie mile, bo od "mamy" no ale nie wiem co o tym sadzic...
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Mój na razie nie komentuje wielkości brzucha jedynie na niego zerka. Może dlatego że ostatnio ciągle narzekam że w nic się nie mieszcze. Dziś chciał sprawić mi komplement i po powrocie ze służby stwierdził że w sumie no twarz to mi nie przytyła. I po buzi nie widać że jestem w ciąży hahaha
gdyby twarz miała puchnąć w takim tempie jak rośnie brzuch to oo matko Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- W kwestii wagi i jedzenia BUTELKA dla maluszka. To samo pytanie dotyczące SMOCZKA? Na jaką firmę warto zwrócić uwagę? Polecacie jakieś konkretne? Wiadomo jak chyba większość z przyszłych mam będę próbowałam karmić naturalnie ale różnie to może być. W kwestii smoczka na razie się zastanawiam i lepiej jeden mieć aniżeli później mąż miałby biegać po sklepach i zasypywać mnie milionem telefonów ze sklepu Jestem z siebie dumna, powoli biorę się w końcu za listę wyprawkową ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3505 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam pierwsze różowo koralowe zakupy dla Nelki
Screenshot_20180604-131221.jpegScreenshot_20180604-131309.jpegWysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
U mnie póki co +3,5 kg w 23tc, ale zauważyłam, że waga zaczyna troszkę przyspieszać, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie
Na tą chwilę jestem zadowolona. Ale patrząc na brzuszek np xboo to daleko mi do takiego, w luźnych bluzkach jestem jeszcze w stanie go ukryć. Każdy inny ![]() Odnośnie butelek, też planuję KP ale kupiłam zestaw avent natural a smoczek lovi.
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i te dobre opinie o trudnych terenach ze dobrze sie sprawdza a dla mnie to wazne . A fotelik chce ten kiddy w ktorym dziecko jezdzi w pozycji lezacej odpowiedniej dla malego kregoslupa i niestety jego nie da sie wpiac w maxi cosi a szkoda bo bym miala problem z glowy wozek ten co chce i fotelik tez no ale zawsze musi byc cos nie tak nie mozna miec wszystkiego niestety
|
|
#3508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie niestety juz 5+ ale dlatego ze sobie pozwolilam ze slodyczami lodami itd gdy mi sie zrobilo lepiej takze moglam sie tego spodziewac wiec pretensje tylko do siebie Teraz juz sie postawilam do pionu i waga stoi Ciekawi mnie ile lacznie przytyje czy przekrocze 10kg ? I jak to robia niektore osoby ktore tyja np 30 kg serio trzeba chyba caly dzien tylko jesc i sie nic nie ruszac przeciez to jest mega duzy przyrost ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Co do silowni to obys miala czas i checi bo pewnie roznie to bedzie bywac
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
Xxboo - mega fotka!!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

Ja w najgorszych czasach ratowałam się piciem troszkę pepsi. Oby to był już ostatni epizod

, u mnie gorąc pogrzmi czasem a deszczu nic
beznadziejnie się mną zajmują, dzisiaj wychodzę poniekąd na własne życzenie.

dostałam cały worek ciuszków dziewczęcych 68(wybieralam z 4 worków dużych u kumpeli) inna koleżanka ma mi wysłać paczkę 56-62, inna już szykuje worek z kombinezonami i cieplejszymi ciuszkami a jeszcze kuzynka obiecała coś dać. No i jak żyć 

sweterki chłopięce też okropnie przebrane ale udało mi się kupić jeden mniejszy i większy będzie na później w tej cenie i jakości ciężko upolować coś na mieście jeśli nie ma fajnych SH